Na atidaviau savo dantukus vaiku kauliukams.. :'( Geriu dabar kalci ir laukiu,kada galesiu uzsilopyt skylutes...Noriu paklausti,kaip stiprinat dantukus? Gal zinote gera stomatologa? Pasidalinkit patirtim...
As irgi geriu kalci, bet manau cia daugiau paveldimumas ar stiprus dantys. O stomatologe nebloga turiu, kaip tik vaikstau dabar, tvarkausi ko nesusitvarkiau pries nestuma
Mano lyg ir per nestuma nenukentejo labai :
Kai laukiausi, susitvarkiau dantis idealiai, ir akmenis nusiėmiau, nes dantenos labai paburkę buvo ir kraujavo nėštumo metu.Po gimdymo jau metai praėjo ir kol kas tfu, tfu, nė vienos skylės, tik kai kurie dantys jautresni pasidarė prie dantenų ir tose vietose , kur plombos.Galvojau, sugedo, lėkiau tikrintis, bet stomatologė pasakė, kad viskas ok.Maitinu pati iki šiol.Stomatologė sakė, kad labai svarbu susitvarkyti skyles iki gimdymo, nes po to kariesas daug greičiau ėda jau pažeistus dantis.O nėštumo metu gal dvi nedidutes skylutes užtaisė po metų pertraukos.
Skaitai mano mintis, Mamulia, kaip tik siandien norejau tokia tema uzvesti! [smiley=000097.gif]
Man irgi būtent saldumynams jautrūs dantys, bet skylių nerado.Ir dantenos pakraujuoja.Kiek iš savo darbo patirties galiu pasakyti, tai nerekomenduoju pirkti tų visų pigių balinančių pastų Blend-a-med,Colgate ir kt. populiariausių firmų- nugraužia emalį garantuotai..Pagal stomatologų rekomendacijas, kad nesusidarytų apnašos, rekomenduojama prieš valant dantis panaudoti skalavimo skystį- atseit, suminkština per dieną atsiradusią bakterinę plėvelę ir ją lengviau po to su dantų pasta nuvalyti.
Pačioms apnašoms šalinti neblogas dalykas yra tokia Velym dantų pasta, bet ji naudojama atrodo po valymo paprasta dantų pasta.Yra maža pakuotė- apie 4 lt. kainuoja ir didesnė- kainos nepamenu.Geriausia apnašoms šalinti skaitoma Rembrandt dantų pasta- ji naudojama kaip paprasta, bet kainelė- 32 lt.Abi galima rasti vaistinėse, Rembrandt ir Saulės Uoloj kažkada mačiau, tai gal ir panašiose parduotuvėse galima ieškoti.Iš paprastų dantų pastų rekomenduočiau Žemčiug, Novyj Žemčiug ir pan. rusiškas, yra ir balinanti, tik nepamenu, kas per balinanti medžiaga į ją įeina.Geros jos tuo , kad labai mažai sintetinių medžiagų, kurios gali duoti pašalinių reiškinių, kas mamytėms nelabai pageidaujama. Dabar pati naudoju Colgate nebalinančią , tą kur su skalavimo skysčiu kartu- tiesą sakant, ne stebuklas, o brangesnė nei paprastos.
Mano stomatologe sako, kad nestumo metu leliukas mamos dantu ,,nevalgo"
girdėjau, kad dauguma nėščiųjų ir pagimdžiusių su kiekvienu vaiku praranda po dantį, bet manau, kad tai tik mitas, na, nežinau, nieko papildomai (išskyrus vitaminus nėščiosioms) nėštumo ir žindymo (per abi -1.5 m.) negėriau, o dantys puikiausi...nors visuomet buvo paradontozė :-/.Kai nuėjau po pusmečio nuo antro gimdymo pasitikrinti, tikėdamasi daug skylučių dantyse, tai stomotologė pasakė"nu galima būtų čia prie vieno dantuko vos ne vos prikibti
Man irgi gydytoja sake, kad ne maziukas pilvelyje dantis eda, o tiesiog mamos nestumo laikotarpiu dazniau saldumynais pasilepina, prasciau valo, tai tas bjaurus kirminukas ir islenda...
siaip as labai bijojau eiti pas savo stomatologe, nes irgi buvau isitikinusi, kad skyliu atras vos ne kiekvienam danty... bet kai nuejau tai dantiste ziurejo ziurejo [smiley=000081.gif] irpagaliau surado viena tokia vargse skylute... vat kaip linksma buvo tada [smiley=899.gif]
O gal kuri isbande dantu balinima stomotologineje poliklinikoje? Kaip tik vakar apie tai skaiciau, vis nedrystu isbandyti tokio malonumo. Nors nera jau mano dantukai tokie murziai, bet noretusi "holivudiskos" sypseneles. ;D
tėvai balino pas stomatologą, sakė, kad 100Lt. kainuoja ir kokiam metų ketvirčiui turėtų išlikt ;)
Mano stomatologe pati sau neseniai dantis balino su ta plokstele ir geliu. procedura gan ilgokai uztrunka, bet rezultatas - ;D ;D.Tikrai labai efektyvingai atrodo, balti lyg procelianiniai.. Tik nezinau kiek laikosi sis balinimas ??? Jei idomu konkeciau, reiktu pasiskambinti i ta stomatologini, kur atlieka sia procedura
Pritariu Dani. Paskambink [smiley=nurse.gif] ir viska issiaiskink [smiley=hlp.gif],sakyk cia mamytes grazios nori but [smiley=smile.gif] [smiley=smile.gif] [smiley=smile.gif]
mamos, o kiek kainuoja akmenu nuvalymas ? Nuo ko ta kaina priklauso? Ir kokia ji na bent apytiksliai?
Dantu slifavimas ultragarsu pas mano stomatologe kainuoja ~ 70 lt. Del kitu proceduru nepaklausiau, nes ji isvyksta 2 savaitem. Bandykit klausti kitur
Plesikai tie stomotologai, be zodziu... Daznai ir apgaudineja, naudojasi naivumu ir nesupratimu. Gera surasti labai sunku...
Esu girdejus,kad dabar valdiskose poliklinikose jau moderni iranga.Gal kas buvot?Ir kainos ten mazytes,nes tik uz geresnes plombas susimoket reikia.
[img]http://www.mainzelahr.de/smile/no-smilie/blume13.gif[/img][img]http://www.mainzelahr.de/smile/no-smilie/co_fi055.gif[/img]
Man Žalgirio poliklinikoj per pažįstamus suveikė akmenų nuėmimą su kažkokiu aparatu mechaniškai, tai kainavo 30 litų.Tik ten, sako, labai didelės eilės, jei paprastai registruojiesi.
Valdiska valdiskai nelygu... Bet ten ne tik sumautu "taloneliu" neimanoma gauti, eiles dideles, bet ir elgesys su klientu nekoks. Nors priklauso no paties stomatologo... Tas, kad prieiti sudetinga - labiausiai ir atgraso. I privacia nuejei, bet kada priims, nors... brangus malonumas.
TIk kartais kyla itarimas, kad privaciose smarkiai apgaudineja. Saskaitas suraso kosmines reikia ar nereikia. Iraso daugiau proceduru, nei is tikruju yra atliekama. Ir ka tu zmogus ten irodysi, kai nelabai supranti. Taip ir naudojasi zmogaus naivumu.
Taigi vakar "apturejau" akmenu valyma nuo dantu.... procedura tai jau labai slyksti.....brrrr, bet efektas akivaizdus! Dantys pabaltejo , pasidare tokie slidus, kad liezuvis is burnos slysta ;D ;D ;D Tai ta gydytoja sake , kad dantenos daznai del to ir kraujuoja , kad prisikaupia visokiu siuksliu ant dantu. Ir kad BUTINA valyti tarpdancius su siulu ir akmenis nusivalyti kas 0.5 metu! Kaune su ultragarsu kainuoja 40lt.
Tai nuo balinimo proceduros kol kas susilaikysiu , nes dantys pasviesejo tikrai.
kuria prasme procedura shlykshti? ??? nes kaip tik ruoshiuosi siam 'malonumui' O toj pusiau privacioj stomatologinej klinikoj akmenuku nuvalymas nuo danties 2Lt, tiems, kas prisiregistrave ten esanciam seimos centre. Kokiu budu valo - net neisivaizduoju.
na , net nezinau kaip tai nupasakoti.... kraujo skonis... zulinimas...krapstymas tooooookiais riestais irankiais....brrr... man nepatiko
Laseli, kokiais reistais irankiais ??? krapstymas? Man vale normaliau, su tokiu graztuku vedzioja po tas vietas kur akmenys, zulina, toks kaip adateles ar pan. grezimas. procedura ne is maloniuju, skausmas nemazas, nes nuskausminti visu dantu negali, taciau rezultatas ;D Pas musu stomatologe ta procedura kainuoja ~60Lt.
As taip sau gulejau gulejau ... ji ten kazka bruzino , po dantis varinejo...netycia atmerkiu akis, o ten toks irankis kaip kapitono kablio ranka
geriau jau buchiau neperskaichius :-/
man tai valė ultragarsu, tai skausmo jokio, tik nemalonu, kaip ir su bet kokia procedūra pas dantistą - kuo greičiau lauki galo :D. Nieko ten fiziškai nuo dantų nekrapštė. Bet sėdėjau įsitempus ir pati save prigasdinus, kadangi buvo pimas kartas, o dabar tryn sėdėčiau rami kaip belgas ;D
As eisiu nuo 4 dantu valyti akmenis. Tai is karto paklausiau ar galima nuskausminti, kad neskaudetu. Sake aisku, suleis adata ir viskas - neskaudes. Papasakosiu po 1,5 svaites.
Keista, o kodel tik nuo 4? Juk valo nuo visu dantu, bent jau man kiek vale. Siaip neskauda, tik nemalonus jausmas. Klausiau irgi kazkada apie nuskausminima, tai reiketu kiekvienam danciui, tai nemazai susidarytu. Atrodo kazkuo lyg patepa, gal dantenas kazkiek apmarina, bet sake neapsimoka nuskausmint. Ir is patirties sakau, kentet galima (o as dantu taisymo klausimu esu baile
Nuskausmint 4 dantis ne problema. O visos burnos negalima. Tada reiktu akmenu valyma paskirtyt 4 vizitams. Pvz pirma karta nuskausmintu ir nuvalytu virsutinio zandikaulio desines puses dantis, kita - kaires, po to per 2 kartus apatinio zand. dantis.
Jamaika, tikriausiai pas tave labai mazai akmenu ir tie tik virs dantenu, todel skaudet visai neturetu Akmenis galima valyti ir su tais riestais instrumentais (skaleriai, kiuretes) kaip Laselis rase ir su ultragarsiniu skaleriu kaip Dani minejo. Su ultragarsu greiciau. Efektas tas pats. Tik kartais po ultragarsinio valymo vistiek uzbaigt reikia rankiniais instrumentais ( nes ne visur su ultragarsu prieiti galima, pvz tarpdanciai).
Cia kaip su antakiu pesiojimu - jei darai tai karta i pusmeti, tai pakesti negali, o jei vos ne kasdien po truputi pakoreguoji, tai tas skausmas - smulkmena. Varau visa savo seimyna pas stomatologa kas pusmeti, taip kad tos dantu higienos proceduros tapo jau iprastos. Net ir dukryte siunciu tai paciai procedurai. Tik jai ta valyma daro simboliskai, nes dantukai pieniniai, holivudiniai. Manau, svarbu, jog vaikas iprastu reguliariai lankytis pas stomatologus ir net nepagalvotu, jog galima kitaip.
[quote]Jamaika, tikriausiai pas tave labai mazai akmenu ir tie tik virs dantenu, todel skaudet visai neturetu
Tu gal stomatologe?? Toks jausmas kad mano dantis butum macius ;) is tikruju valysiu nuo 4 priekiniu apatiniu dantu is vidaus. Taigi ir atsakau Vasarai, kad nuo 4 todel, kad daugiau nera ;)
Dazniausiai akmenys susikaupia ties galiniais dantimis ir po dantenomis. Kai kabina po dantenomis, skausmas nesvietiskas :'( :-/ ir kai tarpudancius zulina, fui >:( Kai pradedi "nuo dusios" dantis tvarkytis, tai nera galo, vis kazka atranda. Po to dar tie akmenys, jei reikia - balinimas ir t.t. O jei dar kokia karunele, tai pasaka be galo. Ziurek jau ir pusmetis praejo, kai pirma danti pradejai tvarkytis.
Nu baikit gasdint, as jau visai bijau :'( :'( bet labai tikiuosi, kad suleidus adata nieko nejausiu :-/
Jamaika, tokia realybe, brrr, tik kai leis i priekines dantenas nuskausminamus, tai paprasyk patepti su tepaliuku, kuris truputi apmarina dantenas, ne taip skauda, nes priekiniai skaudziausia :-/
Sekmes ;D Po to papasakok, kaip sekesi zulintis
na va, as jau po akmenuku valymo proceduros, tai skubu girtis ;D
Pas mane ant priekiniu apatiniu ishvidines puses buvo ohohoho kokie akmenukai, butinai reikejo shalinti. Tai dar ir ant keliu kitu dantuku rado ir nuzulino. Kokiu budu nepaklausiau, ale itariu ultragarsu ;D Skausmo praktishkai jokio, na nera labai malonu kai zulina, kartais kazhkas panashesnio i skausma pasijauchia. Net kai su tais riestais irankiais krapshte vietomis, taip pat tik nemalonu, tad nuskausminimo tikrai jokio nereikejo. Ir dantukai kaip nauji dabar Taigi besiruoshianchias galiu nuraminti, jei shalinama bus ultragarsu - tikrai nieko baisaus :)
as dariausi ta akmenu nuskaldymo procedura. visai neskaudejo, o ir tu akmenuku tik ant priekiniu dantuku tebuvo, nors ir rukymo "stazas" beveik 9 metai, kavos gerimo "stazas" apie 6 metai ;D
pagimdzius vel leksiu tvarkytis ;)
Esu kelis kartus apturejusi ta "malonia" dantu valymo procedura.Dabar po vaiko gimimo dar nebuvau,nors mano stomatologe prigrasino po gimdymo butinai ateiti, nes nenorejo valyti pacia paskutine nestumo savaite,dar buciau pagimdziusi ten :
Kiek esu valiusi, visada vale ultragarsu, nors kartais panaudodavo ir koki iranki toj vietoj, kur ultragarsas nebeiveikdavo, pvz. kokiame tarpudantyje. Brrr....jausmas tikrai ne is maloniuju, bet iskenteti galima Rugpjucio pradzioj mano stomatologe grizta is atostogu, taigi reikes pasiryzti tai procedurai, gal dar ir kokia skylute atras :-/.O jau del akmenu valymo,jauciu, tikrai stomatologei bus ka veikti, nes po gimdymo pradejau daug rukyti ir daug gerti kavos. Turbut teks pasiryzti ir dantu balinimo procedurai :
as va kaip tik labai bijojau to durimo i dantenas :-X
praitais metais, nussiskaldzius akmenis atejo laikas sutaisyti vienintele skylute dantyje. jetau, net sapnavau ta adata, kaip durs man :o bet gydytojas pasitaike profisionalus, turbut ne viena tokli baili apturejo :
Oi mamytes patarkit ir man koki gera stomotologa.Noreciau nusivalyti dantukus,o mano stomotologe i uzsieni su seimyna isvaziavo.Dabar noreciau gyditoju rekomendaciju Vilniuje :
Uzklydusi, o kokiame Vilniaus rajone tu reziduoji? Pavyzdziui seskineje zinau gera gydytoja, o kitos mamytes gal ir kituose mikrorajonuose zino. ???
Na stai, as jau po baisiosios akmenu valymo proceduros ;D Jau taaaip bijojau, kad net nakti sapnavau, jog einu pas dantiste ;D Tai va, vale man 4 priekinius apatinius dantis is vidaus. Suleido adatyte i 3 vietas, ir nejauciau nieko. Tik biski jautesi, kai maziau uzsalusioj pusej viena tarpdanti krapste. O vale man tai su tais kabliais, o paskui dar zulino su kazkokiu graztu. 10 minuciu - ir viskas :D Kazkas sake, kad i apatines dantenas skaudziausia leisti adata, nu bet kad as net nejauciau kaip leido. Tai va, pasistengsiu kita karta nebebijoti ;)
:
Bet nuskausminus juk irgi visiskai neskauda
aha ;D tik man asmenishkai labai nepatinka tie aptirpe skruostai ir lupos po to. Na kai skaudanchio danties kanalus krapshto jau tiek to ;D geriau aptirpimas, bet siaip stengiuos ishvengt. Su stomatologe mes susitare - bandom taip, jei skaudes, tada nuskausminsim ;) O skausmo ir as labai bijau.
Niu sakes,kokia aktuali ir kasdieniska temele.Skaitau jusu nuotykius isputusi akis :
O kas del balinimo,tai nera amzina,o jei zmogus daug ruko,geria kava,arbata.Iprastine spalva gris daug greiciau.Plius atsiranda dantu jautumas.Nors yra visokiu teoriju,kad tai nekenkia,as kolkas nesiryztu tai procedurai. O gal kuri bandet deimanciukus ant dantu?Labai ciki atrodo.
RebekaG ar tik nebusi kolege,o gal stomatologe?Nes tavo visi terminai,kaip is knygos
Nezinau, ar verta skelbti nauja tema - pabandysiu sitoj. Gal kas nors turi dantu implantus??? Tai toks varztas, isuktas i zandikauli. Ar kas nors turit, o gal zinot kiek tas malonumas kainuoja? Klausciau tiesiai stomatologu, bet nepriklausomu mamu - geriau, jos nesuinteresuotos "parduoti" preke ir paraso visada teisybe... ;D
Sveikos, o as norejau paklausti del dantu breketu suaugusiems , gal kas turit? Ar tiesina dantis ir per kiek laiko tai padaro?
[smiley=girl.gif]
Mazge,
Praeita sav.buvau konsultuotis del breketu.Bet kai pasiule man gydymo plana,tai sakiau aciu dar pagalvosiu.Liepe abiejose pusese galinius arba ketvirtus dantukus traukti. |