mano tai buvo tinginiukas, tai pradėjo vakščioti kai buvo 1 metas 1 mėnesis.
Atsižvelgiant į mano 4 jau vaikščiojančius vaikus, pirmųjų žingsnelių pradžia buvo:
1 vaikas - 1m. 4mėn. 2 - 1m. 2mėn. 3 - 1m. 4 - 11mėn.
Mano pirmagimė pradėjo savarankiškai vaikščioti 7,5 mėn. Už savaitės pabandė bėgti ir "nesudirbusio stabdžio" dėka galva atsitrenkė į stalą ir po to apie 1-1,5 savaitės vaikščiojo tik įsikibusi ir labai atsargiai. Bet po to, sugijus guzui ir pasimiršus skausmui, dukrytė vėl sėkmingai lakstinėjo.
Mes nuo 10,5 men jau vaikstom
Mano vyresnioji pati nesilaikydama pradėjo vaikščioti 1m.ir 3sav. Iki to momento viskas vyko palengva, palaipsniui, todėl visiškai nebuvo pagrindo nerimauti. Teisingai, kai vaikutis vaikšto-tik spėk ganyti
QUOTE(Lexana @ 2005 04 12, 00:43) Mano pirmagimė pradėjo savarankiškai vaikščioti 7,5 mėn. Už savaitės pabandė bėgti ir "nesudirbusio stabdžio" dėka galva atsitrenkė į stalą ir po to apie 1-1,5 savaitės vaikščiojo tik įsikibusi ir labai atsargiai. Bet po to, sugijus guzui ir pasimiršus skausmui, dukrytė vėl sėkmingai lakstinėjo. oho kaip anksti, o maniske dar net neropoja tik bando.Matau kad tikra tingine auginu
Jeigu kažkas keičiasi (tegul ir labai palengva) nuo ropojimo iki savarankiško vaikščiojimo, tegul taip ir būna, kam skubinti. Šiek tiek galima padėti mankštele, masažiuku, kad atpalaiduoti sustingusius ar įtemptus raumenukus. Tada ir pirštų galiukais mažiau stoviniuos
Nu neišeina balsuoti, nes mano mažasis pradėjo vaikščioti 8,5 mėn., o čia tik nuo 10 mėn. pradžia
O kaip jūsų vaikiukai pradėjo vaikščioti, ar juos vedžiojot ir taip pamažu pradėjo, ar tiesiog atsistojo įsikibę ir po truputį patys pradėjo? Aš neseniai išgirdau, kad negalim avaiko vedžioti ir skatinti vaikščioti, kol jis pats įsikibęs neatsistoja...Beje, manoji tai ne tik neropoja, nevaikšto, bet ir nešliaužioja
QUOTE(kajote @ 2005 04 14, 08:24) QUOTE(egliuke @ 2005 04 15, 15:01) O kaip jūsų vaikiukai pradėjo vaikščioti, ar juos vedžiojot ir taip pamažu pradėjo, ar tiesiog atsistojo įsikibę ir po truputį patys pradėjo? Aš neseniai išgirdau, kad negalim avaiko vedžioti ir skatinti vaikščioti, kol jis pats įsikibęs neatsistoja...Beje, manoji tai ne tik neropoja, nevaikšto, bet ir nešliaužioja Maniškis gimęs panašiu metu, tai irgi nei šliaužioja nei ropoja, atsistot įsikibęs atsistoja, bet kai bandau vest už rankyčių, tai nelabai kas mums išeina - kojas delioja bet kazkaip drebančiai. Dariau čia masažus nesenai - pati užsinorėjau, tai masažistė padarė 4 kartus, mane išdurnino kad vaiką kankinu be reikalo ir nebėjo daugiau
Maniškis viską pradėjo labai anksti ir baisiai jau svarankiškai, tai aš net nepastebėjau,kaip jis ,,išaugo"
Sūnus pradėjo gal jau 9 mėn. ir labai greitai pats .Dukrytė prieš kelias dienas (po pirmo gimtadienio) pajuto kaip smagu nesilaikant eiti
as irgi laukiu kada gi mazius prades vaiksciuot.visai neseniai net remtis kojytem nenorejo,sia savaite nevisai tvirtai,bet stovi iki min .nupirkom vaikstyne,gal pades
Mano greitai metukai, o ji dar nesiruosia pradeti. ropuoja sau patenkinta.
Mano lelius pradėjo pats žingsniuoti kai iki 11 mėn. liko savaitė. Tai yra 10.
maniskiui 7.5. atsitojo, kai buvo 6 menesiai ir trys savaites. lovyteje. dabar jau visur kur tik randa ten kabinas ir stojas. visiskas fanatikas pasidares. nakti pabunda ir is karto stojas. matyt labai patinka naujas atradimas. o atsistojes bando viena ranka pasileisti, pastovi taip, po to ir antra paleidzia ir taip galva itraukia, prisimerkia (jau zino, kad kris) ir klekt ant uzpakalio, o tada juokias. ir vel is pradzu- stojas, viena ranka visai be ranku ir klet. laukiam kada prades eiti...o ropoja labai sauniai, kambari per kelias sekundes iveikia, tik vykst vykst uzpakaliuka ir jau ka kur kitam kambario gale krapsto:)
balsavau 10men,bet tokiu metu ji jau drasiai vaiksciojo,o pradejo tarp 9 ir 9,5 men.
11men turime, bet dar nevaikstom .pratinames, pratinames
Maniskis pradejo vaikscioti be savaites 11 menesiu
Musu dukryte vakar zenge pirmus zingsnius
pradejom vaikscioti be triju dienu 11 men., nors dazniau keturiom keliajam
mums jau greitai 10 nem, bet dar nevaiksto, as labai ir neisgyvenu, juk nebuvo ne vieno, kuris neismoktu
kiekvinam savas laikas, ar ne?
Na mes irgi jau pradėjom vaikščioti prieš savaitėlę
Mums 8.5 mėn. jau kelios dienos pastebiu, kad mažoji pati viena paeina po 2-3 žingsnelius, o vakar tai betupėdama pati viena atsistojo ir pabandė kažkurtai keliauti
Bandžiau ieškot, bet neradau tokios temos
Norėčiau paklaust mamyčių, nuo kada jūsų mažyliai eina vieni, neįsikibdami. Kada tie pirmieji išlaukti žingsneliai Mano mažylė virš 10 mėn, eina įsikibdama į baldus
Mano draugės vaikas (berniukas) pradėjo vaikščiuoti nuo 8 mėn. pradžios
O manoji princesė beveik 10 mėn (be savaitės) dar nevaikšto savarankiškai.
maniskis pimuosius savarankiskus zingsnius padare 10men,bet tuo metu as gaminau,tai atradimo dziaugsmas kliuvo draugei
Mūsų varliukė pirmus žingsnius žengė 9mėn. laimingi tėveliai abu stebėjo šį įvykį
Mano sūnelis pirmą žingsnį įsikabinęs žengė 10 mėn. Jau eina įsikabinęs, bet pats savarankiškai dar bijo
Mūsų zuikis savarankiškai pradėjo vaikščioti per savo pirmąjį gimtadienį
Labai apsidžiaugėm, kai šiandien mūsų dukriukas mums padovanojo nuostabią dovaną - pirmuosius žingsnelius...ėjo drasiai (na šiek tiek pakrypuodama, drebėdama, bet...
Esu fantastiškai laiminga, bet noriu būti apsišvietus, nenumatytiems atvejams Ačiū
Kaip laukiu tos dienos kai paimsiu savo mazuti uz rankytes ir galesim kartu eiti
Kokie šaunuoliai jūsų mažyliai
Tikiuos ir aš sulauksiu iki pirmojo gimtadienio
Maniskis tai labai atsargiai eina(pirmieji zingsniukai sausio 27 buvo).Turi jaust,kad stebi ji kas nors,kad laukia kol jis prieis,kitaip dar bijo eit,nors labai norisi
Mano namai jau is anksciau paruosti,kad butu daiktai nuo zbitku apsaugoti.Visos spinteles uzraisiotos,vertingi daiktai suslepti. Sekmes mokantis vaikscioti.
sveikutės, mano mažyliui vasario 14 bus 11 mėn. bet vienas eiti bijo. Nors pirmieji žingsniai buvo 9 mėn.Krito ir prasimušė nosytę tai dabar labai bijo.Tai manau , kad kai sustiprės raumenukai tai ir eisime. Nors labai norėtūsi kuo greičiau, kad per pirmajį gimtadienį galėtų vaikščioti savo kojytėmis. :ax:
QUOTE(Jura 22 @ 2006 02 05, 14:41) Bandžiau ieškot, bet neradau tokios temos Norėčiau paklaust mamyčių, nuo kada jūsų mažyliai eina vieni, neįsikibdami. Kada tie pirmieji išlaukti žingsneliai Mano mažylė virš 10 mėn, eina įsikibdama į baldus Mano sūnus lygiai taip pat vaikštinėja po namus, čia kurią dieną vieną akimirką ir pats nesilaikydamas pastovėjo. Bet šiaip labai tikiuosi kad pirmųjų savarankiškų žingsių jau per gimtadienį sulauksim.
Per pirmąjį gimtadienį vesdama pabandžiau paleisti savo mažule ir ji paėjo kelis žingsnelius viena. Po poros savaičių ji jau savarankiškai vaikščiojo.
Maniškis visada buvo labai atsargus. Labai ilgai net nemėgino eiti. Matyt jam pasirodė nesaugu. Kai sūnui sukako 13.5 mėn, staiga vieną dieną pradėjo vaikščioti. Tai darė labai gerai. Kasdien vis geriau. Beveik nevirto, mėlynių neturėjo. Pavojingus daiktus jau prieš tai buvome paslėpę, spinteles užraišioję. Pradėjęs vaikščioti netapo pasiutesnis.
LiniuTe, sveikinu sulaukus nuostabios dienos.
Ačiū
Lauksiu gal dar ką nors, kas nors papasakos
Esu girdėjus, jei vaikas kai pradeda vaikščioti smarkiai susimuša, tai jis paskui kurį laiko tarpą gali nevaikščioti. Mano merginos pradėjo vaikščioti pamažu, ir gan atsargiai, o zbitkų daugiau neprikrečia, spinteles sėkmingai kraustė ir kol nevaikščiojo, tada nuropodavo, atsistodavo ir viską išversdavo.
Maniskis pradejo vaikscioti vos jam sukako metukai. Na, tiksliau jis nevaiksciojo, o begiojo
Siaip spinteliu raisioti nereikejo, kazkaip susitardavome. Bet vat nuo stalo ne viena puodeli nutempes. Dabar nededu serveteliu po puodeliais, nes viskas gali skrist ant zemes
Maniškė kelis savarankiškus žingsnelius padarė būdama 10 mėn, o 10 mėn ir trys savaitės pereina skersai, išilgai kambarį. Labai iš lėto, svyruodama.
Man dar norisi, kad pasėdėtų, paropinėtų, pailsėtų, nes dabar ištisai stačia.
maniškiui 8 mėn, ir jis jau isikabindamas į baldus apeina visą kambarį
Gal as ne i tema,bet noriu paklausti.Mano dukrytei dar tyik puse metuku ir kai ja truputi statai ji remiasi pirstu galais dazniausiai,retai kada paduku.Musu daktare sako negerai ir siuncia pas neurologa.As tai manau,kad gal cia nieko blogo,juk ji dar maza,tai nestato pedytes ant pilno paduko.Kaip jus manote?
QUOTE(kaunietuke @ 2006 02 07, 21:26) Gal as ne i tema,bet noriu paklausti.Mano dukrytei dar tyik puse metuku ir kai ja truputi statai ji remiasi pirstu galais dazniausiai,retai kada paduku.Musu daktare sako negerai ir siuncia pas neurologa.As tai manau,kad gal cia nieko blogo,juk ji dar maza,tai nestato pedytes ant pilno paduko.Kaip jus manote? Va pas mus irgi tokia pati problema buvo, tik mes nuo 7 mėn. pradėjom vaikščioti pas masažistę. Jau po kelių apsilankymų pradėjo statyti pilną kojytę, o sulaukusi 8,5 pradėjo pati viena vaikščioti. Rytoj dar tik bus 11 mėn., o ji jau ne vaikšto bet bėgioja |