Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada mažasis pradėjo vaikščioti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Rino
mano tai buvo tinginiukas, tai pradėjo vakščioti kai buvo 1 metas 1 mėnesis.
jėga
Atsižvelgiant į mano 4 jau vaikščiojančius vaikus, pirmųjų žingsnelių pradžia buvo:

1 vaikas - 1m. 4mėn.
2 - 1m. 2mėn.
3 - 1m.
4 - 11mėn.
Lexana
Mano pirmagimė pradėjo savarankiškai vaikščioti 7,5 mėn. Už savaitės pabandė bėgti ir "nesudirbusio stabdžio" dėka galva atsitrenkė į stalą ir po to apie 1-1,5 savaitės vaikščiojo tik įsikibusi ir labai atsargiai. Bet po to, sugijus guzui ir pasimiršus skausmui, dukrytė vėl sėkmingai lakstinėjo. smile.gif Tikiuosi, kad ir antra mažylė vaikščioti pradės anksti. smile.gif
Mamūškė
Mes nuo 10,5 men jau vaikstom thumbup.gif
edinka
Mano vyresnioji pati nesilaikydama pradėjo vaikščioti 1m.ir 3sav. Iki to momento viskas vyko palengva, palaipsniui, todėl visiškai nebuvo pagrindo nerimauti. Teisingai, kai vaikutis vaikšto-tik spėk ganyti ax.gif , bet gal nereiktų versti tai daryti peranksti, kol vaikutis fiziškai nepasiruošęs schmoll.gif
s.saulute
QUOTE(Lexana @ 2005 04 12, 00:43)
Mano pirmagimė pradėjo savarankiškai vaikščioti 7,5 mėn. Už savaitės pabandė bėgti ir "nesudirbusio stabdžio" dėka galva atsitrenkė į stalą ir po to apie 1-1,5 savaitės vaikščiojo tik įsikibusi ir labai atsargiai. Bet po to, sugijus guzui ir pasimiršus skausmui, dukrytė vėl sėkmingai lakstinėjo. smile.gif Tikiuosi, kad ir antra mažylė vaikščioti pradės anksti. smile.gif
*

oho kaip anksti, o maniske dar net neropoja tik bando.Matau kad tikra tingine auginu biggrin.gif
kajote
QUOTE(s.saulute @ 2005 04 13, 21:56)
oho kaip anksti, o maniske dar net neropoja tik bando.Matau kad tikra tingine auginu biggrin.gif
*

Maniskis irgi dar neropoja schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif As saviski irgi tinginiuku vadinu smile.gif wink.gif laugh.gif
edinka
Jeigu kažkas keičiasi (tegul ir labai palengva) nuo ropojimo iki savarankiško vaikščiojimo, tegul taip ir būna, kam skubinti. Šiek tiek galima padėti mankštele, masažiuku, kad atpalaiduoti sustingusius ar įtemptus raumenukus. Tada ir pirštų galiukais mažiau stoviniuos 4u.gif
Dobšiukas
Nu neišeina balsuoti, nes mano mažasis pradėjo vaikščioti 8,5 mėn., o čia tik nuo 10 mėn. pradžia sad.gif 4u.gif Ropoti pradėjo 5 mėnesį doh.gif
zarija
ax.gif mano abu berniukai pradejo 8-9menesiu vaikscioti be isikibimo ax.gif
egliuke
O kaip jūsų vaikiukai pradėjo vaikščioti, ar juos vedžiojot ir taip pamažu pradėjo, ar tiesiog atsistojo įsikibę ir po truputį patys pradėjo? Aš neseniai išgirdau, kad negalim avaiko vedžioti ir skatinti vaikščioti, kol jis pats įsikibęs neatsistoja...Beje, manoji tai ne tik neropoja, nevaikšto, bet ir nešliaužioja cry.gif Tai aš vis ją vedžioju, ir jau nedaug betrūksta, kad atsistotų pati, bet va pasakė, kad kol pats nestovi, tol negalima...
westa
QUOTE(kajote @ 2005 04 14, 08:24)
Maniskis irgi dar neropoja  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  As saviski irgi tinginiuku vadinu  smile.gif  wink.gif  laugh.gif
*

QUOTE(egliuke @ 2005 04 15, 15:01)
O kaip jūsų vaikiukai pradėjo vaikščioti, ar juos vedžiojot ir taip pamažu pradėjo, ar tiesiog atsistojo įsikibę ir po truputį patys pradėjo? Aš neseniai išgirdau, kad negalim avaiko vedžioti ir skatinti vaikščioti, kol jis pats įsikibęs neatsistoja...Beje, manoji tai ne tik neropoja, nevaikšto, bet ir nešliaužioja cry.gif Tai aš vis ją vedžioju, ir jau nedaug betrūksta, kad atsistotų pati, bet va pasakė, kad kol pats nestovi, tol negalima...
*

Maniškis gimęs panašiu metu, tai irgi nei šliaužioja nei ropoja, atsistot įsikibęs atsistoja, bet kai bandau vest už rankyčių, tai nelabai kas mums išeina - kojas delioja bet kazkaip drebančiai. Dariau čia masažus nesenai - pati užsinorėjau, tai masažistė padarė 4 kartus, mane išdurnino kad vaiką kankinu be reikalo ir nebėjo daugiau doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Dobšiukas
Maniškis viską pradėjo labai anksti ir baisiai jau svarankiškai, tai aš net nepastebėjau,kaip jis ,,išaugo" doh.gif Laukiau laukiau,kada taeis tas laikas,kaip su vyresnėliu,kada susikūprinus skaudančiu užpakaliu vaikščiosiu kaip višta apglėbus kad nekristų, o jis....Vedžiojau tik lauke, net ne vedžiojau, o prilaikydavau, o namie jis past apie baldus ir kt. ėjo, griuvo, stojo, tūpė...nu vienžo doh.gif
ulija
Sūnus pradėjo gal jau 9 mėn. ir labai greitai pats .Dukrytė prieš kelias dienas (po pirmo gimtadienio) pajuto kaip smagu nesilaikant eiti yahoo.gif ,nors vedžioju jau seniai ,bet pasileisti labai bijojo fear.gif todėl jai tai didelė pergalė victory.gif
dianna
as irgi laukiu kada gi mazius prades vaiksciuot.visai neseniai net remtis kojytem nenorejo,sia savaite nevisai tvirtai,bet stovi iki min .nupirkom vaikstyne,gal pades g.gif
birina
Mano greitai metukai, o ji dar nesiruosia pradeti. ropuoja sau patenkinta. smile.gif
mutantė
ax.gif Manoji tai dar vis bijo pati eiti
morozko
Mano lelius pradėjo pats žingsniuoti kai iki 11 mėn. liko savaitė. Tai yra 10.
virguteus
maniskiui 7.5. atsitojo, kai buvo 6 menesiai ir trys savaites. lovyteje. dabar jau visur kur tik randa ten kabinas ir stojas. visiskas fanatikas pasidares. nakti pabunda ir is karto stojas. matyt labai patinka naujas atradimas. o atsistojes bando viena ranka pasileisti, pastovi taip, po to ir antra paleidzia ir taip galva itraukia, prisimerkia (jau zino, kad kris) ir klekt ant uzpakalio, o tada juokias. ir vel is pradzu- stojas, viena ranka visai be ranku ir klet. laukiam kada prades eiti...o ropoja labai sauniai, kambari per kelias sekundes iveikia, tik vykst vykst uzpakaliuka ir jau ka kur kitam kambario gale krapsto:)
kikka
balsavau 10men,bet tokiu metu ji jau drasiai vaiksciojo,o pradejo tarp 9 ir 9,5 men.
gelele
11men turime, bet dar nevaikstom .pratinames, pratinames ax.gif uz mamos rankuciu prisilaikius tinka,kitaip neeee,bijo dar mazius, kai paleidziu- prisimerkia. lovytej vaiksto prisilaikydamas.labai laukiu kada prades vaikscioti.galvojau mano vaikiukas prades vaikscioti9-10men bet ne. man ir sake kad putlesni vaikiukai pradeda veliau vaikscioti, ropoti.dabar tikiu.kada pradesim vaikscioti parasysim. 2.gif
inuska
Maniskis pradejo vaikscioti be savaites 11 menesiu thumbup.gif Iki tol vaisciodavo palei baldus. O po to akytemis ismatuodavo atsumus tarp daiktu ir nuspresdavo ar uzteks jegu nueiti, jei ne - tai nuropodavo biggrin.gif
pumiux5
Musu dukryte vakar zenge pirmus zingsnius thumbup.gif jai dabar be 10 dienu 11 menesiu. Visi labai dziaugiames, o labiausiai tai ji pati: pasileidzia is mano ranku ir bega pas teti krykstaudama. Taip kokius pora metru ir krenta jem i glebi biggrin.gif jega thumbup.gif Tarp baldu irgi jau "vaiksto -bega-krenta" ir juokiasi. Manau kad iki 11 men. "gimtadienio" jau tvirtai vaikscios. Ji jau senai (koks pora menesiu) aplink baldus ir sienomis isikibusi po buta "keliaudavo". Lygsvara gerai laikyti pradejo pries pora savaiciu, o savaitgali pas senelius sode uz rankuciu ilgai ir nuobodziai visi ja vedziojo, tai tiek ir tereikejo - ismoko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Kleopatra
pradejom vaikscioti be triju dienu 11 men., nors dazniau keturiom keliajam
marrtyne
mums jau greitai 10 nem, bet dar nevaiksto, as labai ir neisgyvenu, juk nebuvo ne vieno, kuris neismoktu smile.gif o juk kai prades, tai bus tada vargelio dvigubai daugiau, nes uzsigaus ir uzsigaus nuolat cry.gif dabar greitai ropoja, stovi neisikibes, bet eiti dar bijosi... blink.gif

kiekvinam savas laikas, ar ne? mirksiukas.gif
jurga_m
Na mes irgi jau pradėjom vaikščioti prieš savaitėlę thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Ir tikrai dabar ramiau patapo, nei užsigauna nei ką....Gal dar ateity mirksiukas.gif
Redane
Mums 8.5 mėn. jau kelios dienos pastebiu, kad mažoji pati viena paeina po 2-3 žingsnelius, o vakar tai betupėdama pati viena atsistojo ir pabandė kažkurtai keliauti smile.gif
tulpe
4u.gif sveikinam tikrai greituole vikruole smile.gif
*Jura*
Bandžiau ieškot, bet neradau tokios temos blush2.gif
Norėčiau paklaust mamyčių, nuo kada jūsų mažyliai eina vieni, neįsikibdami.
Kada tie pirmieji išlaukti žingsneliai g.gif g.gif
Mano mažylė virš 10 mėn, eina įsikibdama į baldus biggrin.gif , o taip laukiu kada žengs tuos pimus žingsnelius blush2.gif thumbup.gif
Natali
Mano draugės vaikas (berniukas) pradėjo vaikščiuoti nuo 8 mėn. pradžios blink.gif . Manyčiau, per daug anksti, bet tėvai džiaugiasi thumbup.gif

O manoji princesė beveik 10 mėn (be savaitės) dar nevaikšto savarankiškai. schmoll.gif Bet aš pati tik 12 mėn. pradėjau, tai nepergyvenu...
danoja
QUOTE(Natali @ 2006 02 05, 14:24)
Mano draugės vaikas (berniukas) pradėjo vaikščiuoti nuo 8 mėn. pradžios  blink.gif . Manyčiau, per daug anksti, bet tėvai džiaugiasi  thumbup.gif

*

o kodėl per anksti blink.gif jei jis stiprus, nemanau, kad per anksti 4u.gif
Stigma
maniskis pimuosius savarankiskus zingsnius padare 10men,bet tuo metu as gaminau,tai atradimo dziaugsmas kliuvo draugei verysad.gif bet dabar jau pats vaiksto po kambarius vienas(ypac kai kazka uzsigalvoja,nes suprates,kad uz nieko nesilaiko,issigasta susimeto ir bumpt tongue.gif [COLOR=red][SIZE=1]
remunėlė
Mūsų varliukė pirmus žingsnius žengė 9mėn. laimingi tėveliai abu stebėjo šį įvykį thumbup.gif .o dabar ji jau kuo puikiausei vaikščioja viena biggrin.gif ,žinoma būna ir nelaimingų atsitikimų buityje,bet tai jos tikrai neglumina,atsistoja pasitrina galvele ir vėl į trasą. smile.gif .
Buriuke
Mano sūnelis pirmą žingsnį įsikabinęs žengė 10 mėn. Jau eina įsikabinęs, bet pats savarankiškai dar bijo biggrin.gif Nors ant lovos moka stovėt ir neįsikabinęs, o ant grindų dar bijo smile.gif Bet kartais būna, kad vienas stovi ir ant grindų, kol supranta kad niekur nesilaiko ir tada iškart atsitūpia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
KRISTIDA
Mūsų zuikis savarankiškai pradėjo vaikščioti per savo pirmąjį gimtadienį thumbup.gif Manau nei per anksti, nei per vėlai mirksiukas.gif
Ryški
Labai apsidžiaugėm, kai šiandien mūsų dukriukas mums padovanojo nuostabią dovaną - pirmuosius žingsnelius...ėjo drasiai (na šiek tiek pakrypuodama, drebėdama, bet... tongue.gif ) bigsmile.gif Įdomu kaip vaikučiams būna? Ar daro po to nevaikščiojimo tarpą? Ar "zbitkina" labiau nei iki tol? Ar reikia kokių pratimų? na ir papasakokite tai kas jūsų manymu svarbu mirksiukas.gif

Esu fantastiškai laiminga, bet noriu būti apsišvietus, nenumatytiems atvejams tongue.gif bigsmile.gif rolleyes.gif

Ačiū ax.gif
Chanson
Kaip laukiu tos dienos kai paimsiu savo mazuti uz rankytes ir galesim kartu eiti rolleyes.gif
*Jura*
Kokie šaunuoliai jūsų mažyliai thumbup.gif
Tikiuos ir aš sulauksiu iki pirmojo gimtadienio blush2.gif , manoji tikras gyvsidabris, ji ne eit nori, o iš kart bėgti, va čia ir problema doh.gif
Ramunis
Maniskis tai labai atsargiai eina(pirmieji zingsniukai sausio 27 buvo).Turi jaust,kad stebi ji kas nors,kad laukia kol jis prieis,kitaip dar bijo eit,nors labai norisi biggrin.gif .Tikiuosi,kad tuoj gastroliuos po visus namus,o ne tik iki tam tikro tikslo(pvz mamos). wub.gif wub.gif wub.gif
Mano namai jau is anksciau paruosti,kad butu daiktai nuo zbitku apsaugoti.Visos spinteles uzraisiotos,vertingi daiktai suslepti. thumbup.gif . Jo su vaikstukais visur pilna buvo,tai itariu kas tuoj darysis doh.gif thumbup.gif wub.gif be ju.
Sekmes mokantis vaikscioti. thumbup.gif 4u.gif
-niekas-
sveikutės, mano mažyliui vasario 14 bus 11 mėn. bet vienas eiti bijo. Nors pirmieji žingsniai buvo 9 mėn.Krito ir prasimušė nosytę tai dabar labai bijo.Tai manau , kad kai sustiprės raumenukai tai ir eisime. Nors labai norėtūsi kuo greičiau, kad per pirmajį gimtadienį galėtų vaikščioti savo kojytėmis. :ax:
Lietinga Diena
QUOTE(Jura 22 @ 2006 02 05, 14:41)
Bandžiau ieškot, bet neradau tokios temos  blush2.gif
Norėčiau paklaust mamyčių, nuo kada jūsų mažyliai eina vieni, neįsikibdami.
Kada tie pirmieji išlaukti žingsneliai  g.gif  g.gif
Mano mažylė virš 10 mėn, eina įsikibdama į baldus  biggrin.gif , o taip laukiu kada žengs tuos pimus žingsnelius  blush2.gif  thumbup.gif
*

Mano sūnus lygiai taip pat vaikštinėja po namus, čia kurią dieną vieną akimirką ir pats nesilaikydamas pastovėjo. Bet šiaip labai tikiuosi kad pirmųjų savarankiškų žingsių jau per gimtadienį sulauksim. ax.gif
Erina
Per pirmąjį gimtadienį vesdama pabandžiau paleisti savo mažule ir ji paėjo kelis žingsnelius viena. Po poros savaičių ji jau savarankiškai vaikščiojo.
Nireglina
Maniškis visada buvo labai atsargus. Labai ilgai net nemėgino eiti. Matyt jam pasirodė nesaugu. Kai sūnui sukako 13.5 mėn, staiga vieną dieną pradėjo vaikščioti. Tai darė labai gerai. Kasdien vis geriau. Beveik nevirto, mėlynių neturėjo. Pavojingus daiktus jau prieš tai buvome paslėpę, spinteles užraišioję. Pradėjęs vaikščioti netapo pasiutesnis.
LiniuTe, sveikinu sulaukus nuostabios dienos. 4u.gif
Ryški
Ačiū bigsmile.gif Galiu pasigirti, kad mūsų mergaitė yra labai ( laaaabai) ramaus būdo, todėl spintelių dar neteko raišioti, o patraukiu tik tai kas žemai ant spintučių ir tai ne visada, nes ji tuo nelabai domisi ir puikiai supranta žodį "negalima" blush2.gif tiesa, šiandien supratau, kad ji bijo vaikščiot, bet labai stengiasi ir manau greit lakstys po visą butą, o aš ją vaikysiuos... wub.gif ech...kaip laukiu, ji išvis pas mus tokia NAMŲ RAMYBĖ tai norisi, kad ir ką nors iškrėstų blush2.gif ax.gif

Lauksiu gal dar ką nors, kas nors papasakos 4u.gif
sssaule
Esu girdėjus, jei vaikas kai pradeda vaikščioti smarkiai susimuša, tai jis paskui kurį laiko tarpą gali nevaikščioti. Mano merginos pradėjo vaikščioti pamažu, ir gan atsargiai, o zbitkų daugiau neprikrečia, spinteles sėkmingai kraustė ir kol nevaikščiojo, tada nuropodavo, atsistodavo ir viską išversdavo.
Neringicka
Maniskis pradejo vaikscioti vos jam sukako metukai. Na, tiksliau jis nevaiksciojo, o begiojo doh.gif Jis pas mane nenuorama doh.gif Ir jam budavo visai nesvarbu, kad krenta, atsitrenkia kur nors. Atsikeldavo ir toliau skubedavo.
Siaip spinteliu raisioti nereikejo, kazkaip susitardavome. Bet vat nuo stalo ne viena puodeli nutempes. Dabar nededu serveteliu po puodeliais, nes viskas gali skrist ant zemes lotuliukas.gif O visi pavojingesni daiktai sukisti i spintas
smalske
Maniškė kelis savarankiškus žingsnelius padarė būdama 10 mėn, o 10 mėn ir trys savaitės pereina skersai, išilgai kambarį. Labai iš lėto, svyruodama.
Man dar norisi, kad pasėdėtų, paropinėtų, pailsėtų, nes dabar ištisai stačia.
Žiedė
maniškiui 8 mėn, ir jis jau isikabindamas į baldus apeina visą kambarįuser posted image
kaunietuke
Gal as ne i tema,bet noriu paklausti.Mano dukrytei dar tyik puse metuku ir kai ja truputi statai ji remiasi pirstu galais dazniausiai,retai kada paduku.Musu daktare sako negerai ir siuncia pas neurologa.As tai manau,kad gal cia nieko blogo,juk ji dar maza,tai nestato pedytes ant pilno paduko.Kaip jus manote?
Redane
QUOTE(kaunietuke @ 2006 02 07, 21:26)
Gal as ne i tema,bet noriu paklausti.Mano dukrytei dar tyik puse metuku ir kai ja truputi statai ji remiasi pirstu galais dazniausiai,retai kada paduku.Musu daktare sako negerai ir siuncia pas neurologa.As tai manau,kad gal cia nieko blogo,juk ji dar maza,tai nestato pedytes ant pilno paduko.Kaip jus manote?
*

Va pas mus irgi tokia pati problema buvo, tik mes nuo 7 mėn. pradėjom vaikščioti pas masažistę. Jau po kelių apsilankymų pradėjo statyti pilną kojytę, o sulaukusi 8,5 pradėjo pati viena vaikščioti. Rytoj dar tik bus 11 mėn., o ji jau ne vaikšto bet bėgioja smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.