Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada mažasis pradėjo vaikščioti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
tulpe
Mano mazajai jau 1 ir tuoj 2 menesiukai bet ji tinginuks nenori keliauti dviejom kam jei keturiom smagiau rolleyes.gif o kada jusu mazieji pradziugino jus pirmais zingsniukais
neraj
maniskis pradejo 10 men. su biski, dabar jau begioti mokosi biggrin.gif
Kieliuke
Pirmas pradejo vaikscioti kai buvo 1,1.O antras dar neskubina, gal irgi tuo metu prades? g.gif
Eglyte
maniškei ryt bus 9 mėn clap_1.gif , o ji jau bando viena žengti. o šiaip tai jau laisvai vaikšto įsikibusi į mano vieną pirštą, bet kai pasileidžia, tai dar svirduliuoja, bet kelis žingsnius sugeba žengti ir viena. o kartais sugalvoja ir beinant pasileidžia ir stovi viena kokią minutę, bet po kiek laiko vėl tiesia ranką, kad duotum jai įsikibti.
Pippa
Maniske savarankiskai pradejo zygiuoti trys dienos iki pirmojo gimtadienio smile.gif
Pippa
QUOTE (tulpe @ 2004 10 01, 10:46)
Mano mazajai jau 1 ir tuoj 2 menesiukai bet ji tinginuks nenori keliauti dviejom kam jei keturiom smagiau  rolleyes.gif o kada jusu mazieji pradziugino jus pirmais zingsniukais

Tulpe, nepergyvenk labai, kad taviske 'tinginiukas'. Viskam savas laikas, vaikiukai skirtingi, tai ir skirtingu laiku pradeda vaikscioti, kalbeti. Kazkada viename is mamu zurnalu skaiciau, jog dauguma mazyliu pradeda vaikscioti po pirmojo gimtadienio. Taip, kad jums dar viskas pries akis thumbup.gif
crocus
Mano saulytei jau 11 mėn.. Ropoja seniai, vaikšto aplink stalus, lovas, spinteles, fainiausiai kai varo įsikibęs į savo vėžimėlį. Bet vienas tai net nemąsto...
ragnez
mano abudu vyriukai pirmus savarankishkus zhingsnius zhenge 10 men. bet benas po to dar ilgai prashydavo duoti ranka arba vaikshtinejo uzh ko nors isikibes. visai savarankishkai pradejo vaikshchioti 13 men. gustas per kokias tris savaites nuo pirmuju zhingsneliu varinejo drasiai ir savarankishkai. iki jo pirmojo gimtadienio dar buvo likusios apie 2 savaites.
asta-marija
mano sūnui 11 mėn. bet jis nė nemano vaikščioti, keturiom varo kur jam reikia.Mėginu statyt ant kojų,tai vaikis pakelia tokį triukšma kad visi kaimynai girdi. doh.gif
asfaltuota
Ei, o kodėl apklausa tik nuo 10m. prasideda. Maniškė ir dar keliatas bendraamžių "kolegų" nuo devynių mėnesių jau laisvai nesilaikydami varinėjo. Jei neklystu, viena "kolegė', net nuo 8,5mėn... Galit tik džiaugtis, kad kuo vėliau vaikas vaikščiot pradeda, nes vos pradėjo vaikščiot- pradėjo visur lipti. Įsivaizduokit 9 mėnesių vaikas ant rašomo stalo...Smagu? Ir taip kokį 100 kartų per dieną.... tai ant palangės, tai ant sofos atlošo, tai dar galas žino kur kabarodavosi....
tulpe
Labai atsiprasau kad nuo 10 menesiu prasideda matot orentuojuos pagal saviske jai jau metai ir tuoj 2 menesiukai o nevaiksto tai atleiskit visos mamos kuriu vaikuciai tokie vikruoliai ir pradejo tapu tapu anksti
Ode
Manishke irgi dar 10 men. neturejo, kai zhenge pirmus zhingsnius. Shiaip su draugem juokiames, kad kol pirmas vaikas, tai dzhiugauji, kai tik vaikas pradeda zhingsniuot. O va ji dabar antra turi, tai tik ir dreba - dar nepradek... wink.gif
delfinas
Mano bernaitis pirmus zingsnius zenge trumpai pries 11 menesiu, o per pirmaji savo gimtadieniuka jau visai neblogai tipeno.
Goldy
mano dukrytė pati atėjo į virtuvę kai su tėčiu ruošėmės Naujųjų metų išvakarėms,tai buvo jos dovana tėveliams turbūt rolleyes.gif wub.gif tada jai buvo 11 mėnesių smile.gif
ChikuRaku
O musu mazhe pradejo vaikshchioti tarp 9 ir 10 menesiu. Nuo 9 - nedrasiai, karts nuo karto, kai uzhsimirshdavo, o nuo 10 jau laksto thumbup.gif .
linksmutis
musu katinelis, dar taip pat nevaiksto, jam 9men, bet jau gana gerai tipena pasiramstydamas uz baldu ir pan. jau savaite, kai eina isikibes viena ranka. labai laukiu, kada mano mazasis prades vaikscioti.
Taurė
nuo 10 mazdaug ismoko pati atsistoti prie baldu. 10-ies su puse menesiu ejo vedama uz rankos. pirmi nedrasus zingsniai vos sulaukus 11 men. 11 ir savaites ar dvieju pradejo pati vaikscioti rolleyes.gif
Vaidulė
g.gif man cia irgi truksta vieno g.gif o gal dvieju punktu - pirmus kelis savarankiskus zingsnelius mano 2.gif zenge budamas 8,5 men clap_1.gif o nuo 9 jau ejo kur norejo rolleyes.gif
Mazule
Nu jus ir skubinat savo lelius doh.gif - pasidziaukit dar ramybe - kai vaikscios - jos nebebus biggrin.gif
Mes pradejom savarankiskai vaikscioti tik 1 m. ir 2 men tongue.gif
Ugne
Musu berniukas pradejo vaikscioti per Velykas, jam tada buvo 11 men ir 9 dienos smile.gif
ader
Pirmus zingsniukus labai gerai atsimenu, septyniu menesiu atsistodavo isikibes i baldus ir eidavo lovytej ratu, devyniu menesiu pastatytas eidavo nuo tasko a iki tasko b, nemokedavo tik pats atsistoti i nieka neisikibes, o nuo 10.5 men. jau begiojo nesulaikomai. Dabar jam du metai, tai uzsiimineja piramidziu statymu is kedziu ir "alpinizmu". O del skubinimo, tai nemanau kad anksti pradeje vaikscioti vaikai yra kazkaip skubinami, niekada per prievarta nestaciau ir nesodinau, kai pats pradejo rodyti iniciatyva tiesiog padedavau. Pajutus judejimo laisve ir kita akirati juos apima toks azartas, kad rodos tik eitu ir eitu nors kojytes dar mazutes ir silpnutes, bet is paskutiniuju stengiasi tapenti.
ChikuRaku
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 14, 22:21)
Nu jus ir skubinat savo lelius doh.gif - pasidziaukit dar ramybe - kai vaikscios - jos nebebus biggrin.gif
Mes pradejom savarankiskai vaikscioti tik 1 m. ir 2 men tongue.gif

O mes ju neskubinam! Vaikai patys renkasi savo gyvenimo tempa smile.gif .
Beje, mane ramybe aplanke, kai dukra pradejo pati vaikshchioti, nes nuo 8 iki praktishkai 10 menesiu tipendavo isitverus i ranka ir ishtisai taip noredavo vaikshchioti (jokiu keturiom!) - ne minutes sau, vis dvilinka su vaikuchiu pirmyn - atgal tongue.gif . O kai pati vaikshto - eina kur nori, daro ka nori, zhaidzhia su kuo nori thumbup.gif .
Brooke
Maniškė laikydamasi už baldų jau nuo 8 mėnesiukų vaikščiojo, o savarankiškai tik 11 mėnesių būdama pirmą žingsnį žengė ir dabar jau vaikšto visai neblogai, kai užsimano smile.gif Į mane nusidavė, matyt, nes pati per pirmą gimtadienį vaikščiot pradėjau, nors, tikėjomės, kad bus į tėvelį šioj srity, ir sumuš jo rekordą - 9 mėnesius biggrin.gif
Jergus
maniškiui 8 mėn., eina ratu aplink visus baldus, svyrinėdamas tipena įsikibęs į pirstą... kažkaip manau, kad devynių mėn. nebereiks nė to piršto thumbup.gif
Gazelė
Kaip ir kiekvienai mamytei, man taip pat norisi kad mažoji pradėtų kuo greičiau vaikščioti. Namuose tai ji "įsikabinus" į sienas ir baldus vaikšto, tačiau lauke tai man tenka nešioti, jei išvažiuojam be vežimo.
Laisvė
Maniškė iki savarankiško ėjimo nei šliaužiojo, nei ropinėjo. Kitą dieną po savo pirmojo gimtadienio be jokio raginimo atsistojo ir, visų nuostabai, nužingsniavo per kambarį.
Ode
QUOTE (mazule2 @ 2004 10 14, 22:21)

Man tai atvirkshchiai - kai dukra pradejo vaikshchiot, puse rupeschiu atkrito. Nes ji nuo gimimo tiek demesio reikalavo, tokia zhingeidi buvo - negaledavau ish ranku paleist, visur reikedavo neshiot, viska rodyt. O pradejo vaikshchiot - pati viska apeidavo. Del saugumo irgi kazhkaip nereikejo rupintis - pas ja kazhkoks savisaugos instinktas visada buvo: nelisdavo ji kur nereikia, neimdavo ko negalima. Tikrai - ash asmenishkai atsigavau, kai pradejo vaikshchiot smile.gif
Kuzia
Mano Benas pradėjo vaikščiot 8.5mėn blink.gif . Na tokio proto 2.gif , tai dar jokio atsargumo neturėjo unsure.gif , įsistatė pora gerų šiškų, tai dvi savaites buvo atsargesnis - jeigu greičiau nori ką pasiekt, šliaužia. Bet jau 9 mėn tai pradejo thumbup.gif varinėt kaip reikalas blink.gif . O mažoji pradėjo vaikščiot 1m1mėn. Labai jau atsargi buvo rolleyes.gif ...
anna
Manoji savarankiškai pirmus žingsnelius žengė antrą dieną po 9 mėnesių suėjimo,o dabar tai be problemų ir lauke tipena-tik man atsirado problemų laugh.gif -eina ji ten,kur pati nori,tai jei išeinam su tikslu-tai imu vežimėlį,arba nešu ant rankų biggrin.gif
uga
Manasis pradėjo vaikščioti 1m ir 1mėn. Iš pradžių atsargiai, bet dabar man norisi šalmą ant galvos jam užmauti, niu visiškai nesisaugo. Lauke vaikšto normaliai, bet namie nežiūri nei kur bėga, nei kur lipa, tai ir vaikštom guzuoti.
Auktuma
manajam maziui 1metukai 2men.laksto puikiai,toks juokas paima kaip bego ir staiga posukio neisima doh.gif smile.gif o vaikscioti pradejo 11men.kaip tik per mamos gimtadieni ,padarydamas mamai puikia dovana. thumbup.gif
doma_
Maniskis pradejo eiti uzvakar t.y. dar ner 11 men. Taip greitai atsitojo ir eina, kazkaip net nepastebejau, kad butu bandes po kelis zingsniukus eit..iskart atsistojo ir nuvare kazkur 3 metrus blink.gif idomiai buvo, net vyras gryzes is darbo atsisedo, kaip pamate ka sunelis isdarineja..... laugh.gif laugh.gif
Bet va dabar prasidejo guzu rinkimo metas ir susilenkusios mamos lakstymas paskui sad.gif Nugara skauda kiekviena vakara nuo tokio sporto rolleyes.gif
tulpe
na va maniske irgi jau vaiksto smile.gif mums 1 ir 3 men
Derra
Sunus pradejo tik metu ir menesio, o dukryte - devyniu menesiu thumbup.gif
redžikė
maniškis pardėjo vaikščioti 10.5 mėn.
Žydriausia
maniskis pradejo vaikscioti tik metu ir mesesio. Bet labai jau atsargus, paeina kelis zingsniukus ir tada sedasi ir varo keturiom. Nors kai uzsimisrsta tai pereina visa koridoriu. bet as manau kuo veliau tuo geriau, maziau guzu ir melyniu. Va mes dar ne vieno neturejom, nors as jo nesaugau laugh.gif
edka
o kada vaikstynej pradejo laisvai vaikscioti?
jurgyna
Maniskiui dabar 11 men ir jau zengia pirmus zingsniukus, VALIO!!!
ulija
Sūnus buvo drąsesnis ir pradėjo 9 mėn. ,o dukrytei tuoj metukai ,bet per savo superatsargumą nedrysta pasileist nuo stalo, nors gana tvirtai paeina ir laikosi tik dėl drąsos . scare.gif scare.gif
krika
o kodl yra pasirenkami variantai tik nuo 10 mėnesių? manoji pradėjo vaikščioti kažkur nuo 8,5 mėnesio biggrin.gif be vaikštynės. stovėjo vieną dieną ir padarė 2 žingsniukus, kitą dieną 4. o dabar pereina kartais ir visą kambarį thumbup.gif
Gyvatuke
O mums 1 metai 3 men, ir dar nevaikstom.. blush2.gif schmoll.gif Tikiuosi iki vasaros pradesim.. unsure.gif
saltrune
Mano vyresnioji savarankiškai (neįsikibus) pradėjo jau normaliai vaikščiot dar savaitės iki 8 mėn trūko tongue.gif , o iki to jau du mėnesius palei baldus varinėjo. O va mažoji, tai neskuba, nors irgi eit labiau nei šliaužt nori- dabar jai 7 mėn, atsistot įsikibus atsistoja, kartais bando ir pasileidus pastovėt, bet vos kelias sekundes išstovi, pusiausvyros neišlaiko tongue.gif
Vilkute
Maniškis pirmuosius savarankiškus žingsnius žengė tą pačią dieną, kai suėjo 10 mėnesiukų. Dabar jau mokosi bėgioti biggrin.gif
Arinva
pats savarankiskai perejo kambari kai buvo 11 men ir savaite o pries tai koki menesi eidavo ramstydamas sienas, baldus. kelis zingsniukus pradejo zenkti dar neturedamas 11 men. pradejo vaikscioti labai atsargiai isleto istieses rankytes i prieki o dabar jau begioja biggrin.gif
Monet
Mano vyresnioji pradejo be savaites 9 men, o maziukas 8men ir 2 sav.
Pirma karta sunus atsistojo lovyteje pats 5,5men.
Maziuko as neskatinau vaikscioti, t.y. jo nevedziojau, vaikstines net neturejom, isikibes i baldus irgi nejo. Tiesiog viena karta atsistojo ir svirduliuodamas zenge 5 zingsnius ir poto vis pats savarankiskai bande ir bande. Na, o dabar jam 10 men, ir kai zaidzia, jau bando ir begti....
sigiuks
Sveiki,

mes negalejom isbalsuot, nes savarankiskai pradejom eiti 9 men (kelias dienas ejom po metra, o sukakus lygiai 9 men pats perejo visa kambari), uz poros savaiciu busim 11 men ir jau pats moka net begioti thumbup.gif aisku, mums, teveliams, nuo to tik lengviau mirksiukas.gif o siaip, nezinau nuo ko tai priklauso, bet as pati pradejau vaikscioti irgi sulaukus 9 men, o tevelis tik 1 m ir 3 men, lygiai puse metu veliau nei jo sunus tongue.gif vaikas pats viska ismoko, aisku, masazavomes, sportavom, bet pati jo net nesodinau, tik parodziau, kad taip galima, taigi pats ismoko, paskui eme ropoti, nes norejo paziureti, kur ta mama vis pabega tongue.gif o kai atsistojo ir pajuto koju galia, uz keliu dienu jau eidavo isikibdamas i sienas, baldus.... dar po men pats savarankiskai pasileido ir tapu tapu... laimes pilnos kelnes...
matyt, kiekvienam savo laikas, o gal kai vyresni prradeda eiti yra daug atsargesni, nes mes guzu oi kiek turejom, jokio saugumo jausmo nebuvo, svarbiausia, tik lekti doh.gif g.gif
sekmes
Nukė
Aha, o mes saugumo jausma superini turim, nors savarankiskai vaiksciot pradejom nuo lygiai 8 menesiu tongue.gif biggrin.gif Tik reik netrukdyt vaikui, neprisikurt baubu ir jis pats puikiai orientuosis erdevje, viena du kartus nukrites trecia karta nebekris.. Arba ismoks saugiai ir neskausmingai susipynus kojoms iskart surangyt dupce, paskui sast- ir vel su sypsena ant koju mirksiukas.gif
Mano berniokas isvis pakales- net pradejes vaiksciot kategoriskai atsisakydavo but vedamas uz rankos, viska noredavo daryt pats ir but laisvas. O dabar jau begiojam ir ne nemanyk bandyt ji greta saves vest (kas kartais aktualu viesose vietose)..
sauliukas
mano vyrukas pirmus žingsnelius žengė būdamas 8,5mėn.,bet po to kažkodėl nusprendė,kad per anksti,tai tai dar porą savaičių paropinėjo,o nuo 9mėn. jau kas bebūtų varo stačias.Bet kakta nuo to laiko mėlyna,mėlyna...
astajan
Na, va mes jau vaikštom. clap.gif clap_1.gif. Mums rytoj 11 mėn. savarankiškai perėjom kambarį t.y. padarėm 18 žingsnelių. thumbup.gif Nors mūsų brolis tą darė būdamas 8,5 mėn. , bet kiekvienam savo.
drieziukas
Mano pupa pati žengė keturis žingsnius savaitė iki 10 mėnesių sukakties mirksiukas.gif Įsikibusi, tai jau senai laksto ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.