Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vardadieniai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
LARA
SVEIKOS!

gAL KAS ZINO KADA YRA SVENCIAMA URTES VARDADIENIS??????ARTAIP IR PALIKS MAZE BE VARDADIENIO wink.gif
Nerutė
Urte drauge turim, bet vardadienio kazkaip nesvenciam sad.gif

As ir nerandu kada Nojaus vardo diena, gaila viens vaiks turi o kitas ne. Beliks visai jas pamirst, arba svest kartu smile.gif
Laisvė
Mano turimame kalendoriuje URTĖS, kaip ir DOROTĖJOS (kurios trumpinys URTĖ ir yra), vardadienis įrašytas vasario 6 dieną.
tula
TAIP,TAIP-VASARIO 6 D.
uzklydusi
vat ir as Evitos vardo diena nezinau kada svest g.gif sad.gif
Brooke
Žiūrėkit į amerikanską vardyną, ir viskas bus aišku wink.gif Kadangi Samantos vardo (kaip ir Nojaus ar Evitos) lietuviškuose vardynuose nėra (net į day.lt jis buvo įdėtas tik šiais metais), mes nuėjom į www.mynameday.com ar panašiai ir ten kuo ramiausiai susiradom wink.gif
Va, Nojaus, turėtų būt rugsėjo 8-ą, o Evitos savo vardadienius švenčia su Evom ir Ievom - gruodžio 24-ają wink.gif
gutukas
mano sūnelis Airidas taip pat be vardadienio sad.gif
Tafi
o mes turim vardadieni, ji radom amerikietiskam kalendoriui ir jis yra mynameday.com dar pasitikslinau data
geltonkase
biggrin.gif va aš irgi be vardadienio esu likusi sad.gif ir mano mažoji neturi vardadienio sad.gif sad.gif tik vyrui labiau pasisekė clap.gif
Manguste
QUOTE (geltonkase @ 2004 11 05, 22:29)
biggrin.gif va aš irgi be vardadienio esu likusi sad.gif ir mano mažoji neturi vardadienio sad.gif sad.gif tik vyrui labiau pasisekė clap.gif

Mano turimam kalendoriuje Vestos vardadienis yra lapkričio 18 d. Taigi gana greitai. thumbup.gif
tindi
tai gal galit suzinot kada vardo Megan vardadienis? smile.gif
andzelika
mes tai pat nezinom savo vardadienio.Vardas [COLOR=red]ANDZELIKA unsure.gif
Papildyta @ [mergetime]1100429105[/mergetime]
dekui uz nuoroda i anglisku vardadieniu puslapi.Mes jau radom savo vardadieni.Pasirodo ANDZELIKA ji svencia kovo 11 diena clap_1.gif
kamileh
Tajos vardadienis Vasario 6d.

Megan vardadienio tikslaus nebuvo, surankiojau is keliu vardynu Vasario 22d., Balandzio 10d., Birzelio 10d., Spalio 16d., Spalio 17d., Lapkricio 16d. ir Gruodzio 30d.
Nenuorama
As siandien buvau nuejusi i mynameday.com ir nesupratau bajerio blink.gif Dorotejos (t.y. Urtes) vardadienis dabar parasytas vasrio 19 diena doh.gif doh.gif Ryskiai nesupratau blink.gif blink.gif
Akvija
QUOTE(Laisvė @ 2004 10 01, 18:15)
Mano turimame kalendoriuje URTĖS, kaip ir DOROTĖJOS (kurios trumpinys URTĖ ir yra), vardadienis įrašytas vasario 6 dieną.
*

Niekaip nesuprantu , kodėl Dorotėjos trumpinys yra Urtė blink.gif g.gif TAi kad vardai kaip ir nepanašūs schmoll.gif g.gif
sielo
4u.gif as ir ilgai buvau be vardadienio....atradau puslapi [B]www.day.lt[/B] ir suzinojau mirksiukas.gif ..gal jum ir tiks sis puslapis
zaRAza
Urtės vardadieniai netgi du ir juokingiausia, kad šalia vienas kito beveik- t.y. vasario 4d ir vasario 6d. smile.gif
arbuzikas
QUOTE(molli @ 2005 02 06, 13:23)
Niekaip nesuprantu , kodėl Dorotėjos trumpinys yra Urtė blink.gif  g.gif TAi kad vardai kaip ir nepanašūs schmoll.gif  g.gif
*

Man ir atrodo, kad Dorotėja - sau, o Urtė - sau, t.y. visiškai skirtingi vardai smile.gif
Pagal knygą "VARDAI: nuo A iki Ž" vardas Urtė - deminutyvas iš Uršulė.
kuuzia
Vardadieniai

Mamytės čia yra nemažai vardukų , gal rasit ko ieškot 4u.gif
sviliukas
Sveikos mamytes, gal kas pades rasti Gretos vardadieni?
Aciu
Laisvė
kuuzia nurodė puslapį, gali pati pažiūrėti - 10.16
[lily]
QUOTE(molli @ 2005 02 06, 14:22)
Niekaip nesuprantu , kodėl Dorotėjos trumpinys yra Urtė blink.gif  g.gif TAi kad vardai kaip ir nepanašūs schmoll.gif  g.gif
*

O aš kai skaičiau apie čio vardo, t.y. Urtės reikšmę, tai radau, kad jis yra trumpinys vardo Uršulė unsure.gif
O va dėl tų, kurie neturi savo vardo dienos tai yra speciali diena neturintiems smile.gif Dabar tik neprisimenu, kada ji, bet jei kas turi tokius senovinius virtuvinius kalendorius (kur po lapuką plėšt reikia) gali pasižiūrėt.. ax.gif
eimė
Urtės vardadienį švenčiame vasario 4d. , esu radusi plėšomame kalndoriuje.
lydema
o gal kas zino kada yra Jorūnės vardadienis? unsure.gif
zinau tik tiek kad turetu but kazkur kovo menesi bet kad ir kiek perziurejusi kalendoriu esu-niekur nerandu schmoll.gif
Bretane
QUOTE(LARA @ 2004 10 01, 13:03)
SVEIKOS!

gAL KAS ZINO KADA YRA SVENCIAMA URTES VARDADIENIS??????ARTAIP IR PALIKS MAZE BE VARDADIENIO wink.gif
*

gražus vardas, jei turėsiu dukrytę, pagalvosiu apie šį vardą smile.gif
NirN
QUOTE(Brooke @ 2004 10 24, 00:36)
Žiūrėkit į amerikanską vardyną, ir viskas bus aišku wink.gif Kadangi Samantos vardo (kaip ir Nojaus ar Evitos) lietuviškuose vardynuose nėra (net į day.lt jis buvo įdėtas tik šiais metais), mes nuėjom į www.mynameday.com ar panašiai ir ten kuo ramiausiai susiradom wink.gif
Va, Nojaus, turėtų būt rugsėjo 8-ą, o Evitos savo vardadienius švenčia su Evom ir Ievom - gruodžio 24-ają wink.gif
*

wub.gif aciu wub.gif
Dolitlė
QUOTE(lydema @ 2005 06 30, 21:50)
o gal kas zino kada yra Jorūnės vardadienis? unsure.gif
zinau tik tiek kad turetu but kazkur kovo menesi bet kad ir kiek perziurejusi kalendoriu esu-niekur nerandu schmoll.gif
*

Radau Jorūno vardadienį - 08 09. Tai gal ir Jorūnės vardadienį švęsk šią dieną? smile.gif

Čia yra dar daugiau vardadienių nurodyta
http://www.centras.lt/vardadieniai.html#J
conviva
Gal kas žino, kada Arno vardadienis? Ieškojau, bet neradau..
Ne_gera
Na, aš radau kalendore, kad Arno vardadienis liepos 8 dieną 4u.gif
conviva
Ačiū labai aciuks.gif 4u.gif
Egle is Vilniaus
QUOTE(conviva @ 2006 06 30, 08:59)
Ačiū labai  aciuks.gif  4u.gif
*

gali susirast ir kitu artimu zmoniu vardadienius
www.day.lt

4u.gif
Gabanne
QUOTE(conviva @ 2006 06 29, 22:14)
Gal kas žino, kada Arno vardadienis? Ieškojau, bet neradau..
*

Savo sunu zadam Arnu pavadinti. kaip jums tas vardas ar patinka? nesigailite, kad taip pavadinot? nes galvoju kad nebutu Arnas - Varnas.... g.gif
smilciukas
Arnas-varnas,tarnas...bet juk is kiekvieno vardo vaikai gali prigalvoti pravardziu,tiesiog nereikia i tai kreipti demesio smile.gif
Gabanne
QUOTE(smilciukas @ 2006 09 06, 19:14)
Arnas-varnas,tarnas...bet juk is kiekvieno vardo vaikai gali prigalvoti pravardziu,tiesiog nereikia i tai kreipti demesio smile.gif
*

Gal... g.gif
grange
Atkasiau šiyą temą nes dabar paliko įdomu. Kur rasti,kada tikriausi yra vardadierniai, ta prasme, kalendoriuije kokiam ar saite, kur visada jie išlieka tie aptys, nes dabr kai pazižiūri, vienam kalendoriuje tą dieną vieni vardai, kitą kiti. visada mano būdavo 01,18 o dar jau kelintam kalendoriuj neberandu..
Dangiuks
Na, su tais vardadieniais jau teip yra, vieni juos turi, kiti neturi lotuliukas.gif
kamileh
QUOTE(Gabanne @ 2006 09 06, 10:59)
Savo sunu zadam Arnu pavadinti. kaip jums tas vardas ar patinka? nesigailite, kad taip pavadinot? nes galvoju kad nebutu Arnas - Varnas....  g.gif
*

Man tai nepatinka schmoll.gif
Isila
QUOTE(grange @ 2006 12 28, 12:28)
Atkasiau šiyą temą nes dabar paliko įdomu. Kur rasti,kada tikriausi yra vardadierniai, ta prasme, kalendoriuije kokiam ar saite, kur visada jie išlieka tie aptys, nes dabr kai pazižiūri, vienam kalendoriuje tą dieną vieni vardai, kitą kiti. visada mano būdavo 01,18 o dar jau kelintam kalendoriuj neberandu..
*

jei žinai, kada būdavo, tada ir tegu būna toliau. Pvz. mano tris kartus per metus doh.gif negi dabar taip visus ir panaudoti lotuliukas.gif
Limour
Mano dukra Urtė. Vardadienis kaip tik šiandien (02.06) pagal day.lt, bet jei jis yra trumpinys iš Dorotėjos, tai mynameday.com puslapyje Dorotėjos vardadienis 02.19... ir nebesupaisysi doh.gif.
Ar gali būti, kad skirtingos valstybės vardadienius skirtingai švenčia? Kuom tada vadovautis g.gif?
Žanetyte
Manosios vardadienis per zoline, grazus sutapimas - mergaite Rugile, vardadienis per zoline wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Cole
Nerandu, kada Einaro vardadienis g.gif .
Gal kuri pagelbėsit? ax.gif 4u.gif
Elina
QUOTE(Limour @ 2007 02 06, 18:08)
Ar gali būti, kad skirtingos valstybės vardadienius skirtingai švenčia? Kuom tada vadovautis g.gif?
*

ar būtini vadovai - sveika nuovoka vadovaukis ir švęsk, kai norisi, arba nešvęsk, jei nenorisi...
VinDi
Žo, kažkaip žiūriu visos kažkur kažkaip žiūrėjot apie Urtę, bet kaip suprantu, tai nieko gero ir neradot biggrin.gif Mano saulytė irgi Urtė thumbup.gif
Pasakoju: Vardas Urtė kilęs iš vardo Dorotėja (iš gr. 'dievo dovana'), taigi - Dorotėja yra graikiškas vardas. Kada jis (vardas) atkeliavo į Lietuvą, jis pateko tiesiai pas žemaičius biggrin.gif ir jie gi Dorotėjos vardą iškraipė ar perdarė (kaip kam patogiau) į : Uršė, Oršė, Ortė, Uršulė, Urtė ir t.t. Na, vat tokia trumpa istorija ir nėra ko stebėtis wink.gif biggrin.gif Vardadienis tikrai vasario 6d. ir ne kokią kitą wink.gif
Kai mano mažoji gimė, kažkaip nejučiom vadindavau ją 'dievo dovanėlė" (Urtės vardas jau buvo duotas) ir kai perskaičiau kilmę su prasmę, tai net šaltukas perbėgo per nugarą biggrin.gif Reiškiasi jai šitas vardas ir užkoduotas wink.gif
GiedrėM
QUOTE(VinDi @ 2009 02 05, 22:52)
Žo, kažkaip žiūriu visos kažkur kažkaip žiūrėjot apie Urtę, bet kaip suprantu, tai nieko gero ir neradot  biggrin.gif Mano saulytė irgi Urtė  thumbup.gif
Pasakoju: Vardas Urtė kilęs iš vardo Dorotėja (iš gr. 'dievo dovana'), taigi - Dorotėja yra graikiškas vardas. Kada jis (vardas) atkeliavo į Lietuvą, jis pateko tiesiai pas žemaičius  biggrin.gif  ir jie gi Dorotėjos vardą iškraipė ar perdarė (kaip kam patogiau) į : Uršė, Oršė, Ortė, Uršulė, Urtė ir t.t. Na, vat tokia trumpa istorija ir nėra ko stebėtis wink.gif  biggrin.gif Vardadienis tikrai vasario 6d. ir ne kokią kitą wink.gif
Kai mano mažoji gimė, kažkaip nejučiom vadindavau ją 'dievo dovanėlė" (Urtės vardas jau buvo duotas) ir kai perskaičiau kilmę su prasmę, tai net šaltukas perbėgo per nugarą  biggrin.gif  Reiškiasi jai šitas vardas ir užkoduotas wink.gif
*

O Uršulė nereiškia "meškutė"? Yra užsienyje attikmuo - Ursulla g.gif

Mačiau, prieš porą metų lotuliukas.gif čia rašė mamytė, kurios sūnelis irgi Nauris vardu. Day.lt nepateikia vardadienio, gal jo ir nėra oficialaus, juk nedaug Nauriukų kasmet užregistruoja. O mynameday.com neieškau - lietuviškos/latviškos kilmės vardų tikriausiai nebus ten. O gal braliukai latviai turi Naurio vardadienį? lotuliukas.gif blush2.gif
Cole
QUOTE(Cole @ 2009 01 22, 17:04)
Nerandu, kada Einaro vardadienis  g.gif .
Gal kuri pagelbėsit?  ax.gif  4u.gif

Pati radau latviškame tinklapyje tongue.gif - Einaro vardadienis gegužės 9 d.

QUOTE(GiedrėM @ 2009 02 06, 14:00)
Mačiau, prieš porą metų lotuliukas.gif  čia rašė mamytė, kurios sūnelis irgi Nauris vardu. Day.lt nepateikia vardadienio. O gal braliukai latviai turi Naurio vardadienį? lotuliukas.gif  blush2.gif

Tame pačiame tinklapyje yra ir Nauris mirksiukas.gif . Naurio vardadienis balandžio 13 d. 4u.gif
Va čia

GiedrėM
Ačiū, radau pati 4u.gif book.gif
muminukas
šiandien mūsų pavardinės hihihi.gif
Ingaja
QUOTE(uzklydusi @ 2004 10 19, 15:24)
vat ir as Evitos vardo diena nezinau kada svest g.gif  sad.gif
*

Spalio 12 d.
Evita
Evita
.Serena.
QUOTE(Elina @ 2009 01 22, 22:00)
ar būtini vadovai - sveika nuovoka vadovaukis ir švęsk, kai norisi, arba nešvęsk, jei nenorisi...
*

man tai isvis kazkaip juokinga svesti vardadienius ax.gif
Taškė.
O gal kas žino kada Vaido vardadienis? Vaidos yra, o Vaido nėra.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.