Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šokoladas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
zappy
Turėjom tokią bėdele...močiutė davė mažiui paragaut šokolado(labai mažai,nei ketvirtadalio plytelės nebus..),o naktį prasidėjo ''džiaugsmai-mažius visą naktį praverkė.Daktarė paaiškino,kad iki 3metų mažiuis negali šokolado suvirškint,tai todėl ir buvo tie pilvuko skaumai...
ingridukas
as tai jau seniai po truputi duodu ir sokoladiniu saldainiu ir sokolado atsikast.Kolkas jokiu blogybiu neturejom. smile.gif
Juodulys
Gali būti kad šiek tiek alergiškas... 4u.gif Nors gal tik sutapimas. Juk Jis nebetoks jau lialius g.gif
Linuze
Mes jau nuo metukų vis paragaujam šokolado blush2.gif , bet dar jokių blogumo požymių nepastebėjom bigsmile.gif . O šiaip tai sako, kad geriau vaikui duoti gabalėlį juodo šokolado negu pirkti čiulpinukus ar guminukus.
Siracusa
blink.gif
as neduodu, ir tikrai dar ilgai negaus jokio sokolado, jei isvis kada gaus rolleyes.gif
manekene
Mes duodam ir sokolado, ir sokoladiniu saldainiuku - maziukui labai skanu thumbup.gif O jei kitiems vaikiukams nuo to blogai, zinoma, reiketu neduoti - galbut alergiskas ar siaip jautresnis skrandukas.
Gatula
As is vis stengiuosi kuo maziau visokiu saldumynu duot, geriau jau kokiu saldesniu vaisiu ar uogu. Va vynuogiu sezonas buvo, tai kasdien valgem, kol nenusibodo biggrin.gif . Dabar bananu pagrauziam ar granatu, o jeigu ko nors saldaus uzsinori, kokiu vafliuku pasiimam, kad nebutu labai saldus ar croasanu, bet siaip mano mazylis ir nera labai didelis saldumynu megejas... Suvalgo pora vafliuku ir gana. smile.gif
grazina37
QUOTE(Gatula @ 2006 10 18, 12:31)
As is vis stengiuosi kuo maziau visokiu saldumynu duot, geriau jau kokiu saldesniu vaisiu ar uogu. Va vynuogiu sezonas buvo, tai kasdien valgem, kol nenusibodo  biggrin.gif . Dabar bananu pagrauziam ar granatu, o jeigu ko nors saldaus uzsinori, kokiu vafliuku pasiimam, kad nebutu labai saldus ar croasanu, bet siaip mano mazylis ir nera labai didelis saldumynu megejas... Suvalgo pora vafliuku ir gana.  smile.gif
*

man sokoladas nera maistas ,ir mazius nera ragaves nei sokolado nei saldainiu,tam yra varskytes sureliai ir tyreles
*MiAu*
esu davusi šokolado kelis kartus po mažą kąsnelį. alergijos tai jokios nebuvo, bet vistiek saldumynais nepiktnaudžiaujam. tuo labiau, pastebėjau, kad mano mažė nelabai saldumynų mėgėja, jai geriau mėsa bigsmile.gif o iš visokių vaisių ir uogų, tai irgi labiau mėgsta rūgštesnius, pvz., turėjom savų vyšnių, vynuogių, tokios rūgštokos buvo, o jinai valgė taip, kad atimt neįmanoma biggrin.gif
mane pačią tėvai taip augino, kad saldumynus valgydavom tik per šventes, tai aš ir pati tuo vadovaujuosi, jei jau kokia proga, tai ir vaikui duodu paragauti torto, ar šokolado kąsnelį ax.gif o kasdien saldumynų praktiškai nevartojam smile.gif mūsų kasdieniai saldumynai: bananai, sūreliai, jogurtai, sultys - ir saldu, ir sveika biggrin.gif
MaTo
kuo veliau paragaus tuo geriau manau.dar spes prisivalgyti tu saldumynu, kam duoti anksti jei naudos is ju nulis.
Savo mazajam neduodu ir kiek tik galesiu neduosiu kuo ilgiau.
vyšniux
Paragauti jau daviau,bet mano panike neliko suzaveta schmoll.gif .Ja mesa labiau suvfiliotai nei saldumynais biggrin.gif lotuliukas.gif doh.gif
Gatula
QUOTE(grazina37 @ 2006 10 18, 13:36)
man sokoladas nera maistas ,ir mazius nera ragaves nei sokolado nei saldainiu,tam yra varskytes sureliai ir tyreles
*

Na kur mes siuo metu gyvenam nera nei varskyciu nei sureliu, o tyreliu jis nemegejas, be to ju yra tokiu slyksciu, kad gaila vaika su tokiom kankinti...
grazina37
QUOTE(Gatula @ 2006 10 18, 18:05)
Na kur mes siuo metu gyvenam nera nei varskyciu nei sureliu, o tyreliu jis nemegejas, be to ju yra tokiu slyksciu, kad gaila vaika su tokiom kankinti...
*

be abejo renkames tai kas manom geriausia,ir ka turim mirksiukas.gif
slonko
mes kartais duodam geros kokybes balto sokolado, pilvuko kazkaip neskauda rolleyes.gif
o saldainiu visokiu tai ne schmoll.gif
agnixa
As saikingai irgi duodu savo mazei,kai pati valgau ir ji nori,negi neduosi. Kas su saiku manau nekenkia!
Linuze
O mums, kad ir kaip bebūtų keista, nuo bananų alergija sad.gif . O vynuogių, kadangi savų neturim, tai irgi liepė neperdozuot, nes taip pat gali užalergizuot doh.gif . O kadangi mažius mėgsta tik juodą šokoladą ir dienai užtenka vieno gabalėlio, tai galvoju, kad nieko blogo neatsitiks ax.gif .
vasiliok
Kartais duodama,nes vyresnelis zino kas tai yra doh.gif .O maziukui neduosiu,kol nesupras schmoll.gif
Z.G.
QUOTE(vasiliok @ 2006 10 21, 15:45)
Kartais duodama,nes vyresnelis zino kas tai yra  doh.gif .O maziukui neduosiu,kol nesupras  schmoll.gif
*

Mano pirmas vaikas tai ilgai nezinojo, kas yra sladumynai, o su antru jau taip neiseina schmoll.gif . Brolis valgo ir tas mato, irgi nori smile.gif , praso. kaip neduosi?? mirksiukas.gif
persefone
Manoji kai pamato šokoladą tai net dreba kaip nori. Kai paklausiu ką parnešt iš parduotuvės tai sako - šokoladą! Tai duodu po mažą trupinėlį.
Jurlin
Sokolada turi tiek pliusu, tiek minusu ir manyciau po vienodai drinks_cheers.gif .
As taip pat ju neperku, bet uztat seneliai kibirais tempia doh.gif ir dar paduoda kol nematau verysad.gif , nes zino, kad neleisiu. Ir ne delto, kad pakenks, bet pvz maniskiams dingsta apetitas ilgam (normaliam maistui)
-simona-
vaikams iki 3 metų negalima šokolado schmoll.gif juk mažylių sveikata svarbiausia 4u.gif
Vasaraitė
As irgi neduodu, ir dar ilgai neduosiu ax.gif
giedruthele
sako jei jau duot, tai juodo sokolado gabaliuka, taip pataria. mano mazius ragaves jau to dalyko, bet su saiku 4u.gif
Betse
Buvo šventės, tai visi saldainiai mažę vaišino. Teko barti visus Kalėdų senelius doh.gif Šiuo atveju nesinori vaikui drausti, todėl paragavo tų saldumynų... Bet šiaip tai neduodam, neperkam, o patys valgom pasislėpę doh.gif
iren@
Neduodu nei sokolado, nei saldainiu, ir puikiaisiai vaikas be ju gyvena biggrin.gif . Pora kartu daviau paragauti juodo sokolado (idomu buvo, ar patiks g.gif ), tai be entuziazmo suvalge. Dziaugiuosi, kad atsispyriau visoms geru tetoms ir mociuciu pastangoms ikisti vaikui saldaini tongue.gif ; manau, ko veliau prades saldumynus valgyti, tuo geriau.
viti
vaikas gali nepamatyti, akd valgai mėsą, vaisių, bet kad nepastebėtų, kad valgai šokoladą... biggrin.gif
grazina37
QUOTE(viti @ 2007 01 30, 11:47)
vaikas gali nepamatyti, akd valgai mėsą, vaisių, bet kad nepastebėtų, kad valgai šokoladą... biggrin.gif
*

bet jei jis nezino kas tai per daiktas, tai yra labai paprasta ,mano mazius dar nezino kas tai saldainis ar sokoladas tai problemu jokiu nera ,gali stoveti ant stalo visa plytele sokolado ar saldainiu jis neima thumbup.gif schmoll.gif
Sandrozka
As tai duodu bet nedaug
Juk pati kai valgai vaikas irgi nori Svarbu kad butu su saiku
youste
Kol nebuvo paragavusi, nenorejo, o dabar net dreba, ypac, kai sveciu ateina. Tai net nepatogu kartais - eina prie sveciu, griebia is ranku ir sako "niam niam". Tai sveciams padalinu po saldainuka ir paslepiu - jei nori dar papraso. Suprantu, kad kvaila, bet vaiko gaila. Truputi duodu, bet kad su trupuciu neatsipirksi cool.gif
litavkasam
Aš irgi neduosiu dar ilgai schmoll.gif Reikia tik pasistengti, kad kiti gero norėdami neprimaitintų. Ir išvis aš prieš saldainius mažiems vaikams.
Opusas
aš irgi tos nuomonės kad geriau vėliau, bet ka daryt kai seneliai, beveik kas dieną po plytelę šokolado duoda doh.gif pas mus dabar gaunasi, kad mama labai bloga, iš vaiko visą šokoladą paima, o vaikui tik mažą gabaliuką duoda lotuliukas.gif nu bet ką darysi ax.gif
narute
QUOTE(Opusas @ 2007 02 02, 12:44)
aš irgi tos nuomonės kad geriau vėliau, bet ka daryt kai seneliai, beveik kas dieną po plytelę šokolado duoda  doh.gif  pas mus dabar gaunasi, kad mama labai bloga, iš vaiko visą šokoladą paima, o vaikui tik mažą gabaliuką duoda  lotuliukas.gif  nu bet ką  darysi  ax.gif
*

jo jo, pas mus lygiai tas pats. jei jau gauna is ko nors saldainuka, tai lekia pas teva, kad jam isimtu ji. nes mama tai negeriete neduoda. as irgi esu pries tuos saldumynus, kai uzaugs tai ir gales atsivalgyt. tik nervina, kad mociute ir tevas labai dideli saldainiu megejai, tai ir kisa vaikui. tai del to labai pykstames. Pvz, kai buvau maza mano mama neduodavo man saldumynu ir dabar neturiu jokio potraukio jiems. kai kitos panos laikos dietos ir sako jergau kaip noriu sokolado, tai as sito nesuprantu. sakau turbut cia man todel, kad maza negaudavau saldumynu ir gal del to ir dabar to potraukio jiems nera. o uosve savo sunui kisdavo saldumynus, tai dabar ir rezultatas tox, kad negali zmogus be saldumynu.
zabava
Na mes valgom ir sokolada, ir saldainius, ir guminukus nuo 1,5 m. Aisku per sventes ir kai sveciu buna, ir kai tenka kur nors be jos vaziuoti, tai parvezu, kad be asaru isleistu. Nedarau jokios tragedijos del saldumynu, nes ne kiekviena diena valgom.
ryyd
buvo per savo gimtadieni nusiciupus saldaine, tai pragrauze popieriuka ir paragavo smile.gif bet siaip neduodam.
Maarit
QUOTE(-simona- @ 2006 10 29, 00:25)
vaikams iki 3 metų negalima šokolado  schmoll.gif juk mažylių sveikata svarbiausia  4u.gif
*

Kodėl negalima g.gif Atrodo net vaikiška košytė yra su šokoladu.
Abu mano berniukai maždaug nuo pusantrų metų valgo saldainius.Ir dažniausiai šokoladinius.
grazina37
QUOTE(Opusas @ 2007 02 02, 11:44)
aš irgi tos nuomonės kad geriau vėliau, bet ka daryt kai seneliai, beveik kas dieną po plytelę šokolado duoda  doh.gif  pas mus dabar gaunasi, kad mama labai bloga, iš vaiko visą šokoladą paima, o vaikui tik mažą gabaliuką duoda  lotuliukas.gif  nu bet ką  darysi  ax.gif
*

zinai seneliu labai graziai paprasyciau kad atnestu sureli jogurto ar varskes deserta ,as esu visiems pasakius kad maziui negalima schmoll.gif ,ir niekas nesiulo jam nei sokolado n
ei saldainiu ,zinoma yra tokiu kurie mane biški stupid.gif kad neduodu ,bet gi spes dar prisismaguriaus,as pati nelabai megstu saldumynus tai gal del to lengviau vaika apsaugoti nuo saldumynu blush2.gif
Signa...
mano bernuzelis tai labai megsta sokolada tik duok biggrin.gif kartais duodu kinder kazkoki pieniska net nepamenu pavadinimo doh.gif tik va bedele yra ta kad kai per daug isiragauja vaikas sokolado tai kito maisto nebenori g.gif todel ir sokolado gauna laaaaaaaabai retai smile.gif
Opusas
QUOTE(grazina37 @ 2007 02 11, 20:10)
zinai seneliu labai graziai paprasyciau kad atnestu sureli jogurto ar varskes deserta ,as esu visiems pasakius kad maziui negalima  schmoll.gif ,ir niekas nesiulo jam nei sokolado n
ei saldainiu ,zinoma yra tokiu kurie mane biški stupid.gif kad neduodu ,bet gi spes dar prisismaguriaus,as pati nelabai megstu saldumynus tai gal del to lengviau vaika apsaugoti nuo saldumynu blush2.gif
*

nu matai kai tie seneliai isivaizduoja kad jie geriau zino kaip reik vaikus augint tai gali jiem iki pamelynavimo aiskint kad tu geriau duok banana ar sureli, jiem visiskai vienodai rodo stupid.gif
Žana B
as tai duodu sureli ir tai stengios sokolada nuimt dar suspes prisiragauti saldumaka
-simona-
mūsiškė jau 1,5 metukų, bet dar nežino saldainių ir šokolado skonio, ir nežinos iki 3 metų tikrai ax.gif gi visi žinom, kad nėra jokios naudos iš tų saldumynų, ir dantukams kenkia ir dar žiūrėk kam nors, o jei kas pasiūlo, tai mes perspėjam, kad nevalgom tokių ,,valgumynų", tai ir vietoj to mažylė gauna jogurto ar kt. tiesa pora kartą yra ragavusi torto per šventes, bet be šokolado, ir to nedaug, kad ir sausainukus mes lietuviškus mėgstam tongue.gif
žemuogienė
QUOTE(-simona- @ 2007 02 15, 00:53)
mūsiškė jau 1,5 metukų, bet dar nežino saldainių ir šokolado skonio, ir nežinos iki 3 metų tikrai
*

o kodel butent iki 3 metu? unsure.gif
-simona-
QUOTE(žemuogienė @ 2007 02 15, 13:12)
o kodel butent iki 3 metu?  unsure.gif
*

na jei įmanoma apsaugoti, kad ir vėliau neragautų, tai puiku, o iki 3 metų vaikų kepenys nelabai toleruoja šokoladą, taip pat svarbu dėl dantukų, juk ankstyvoje vaikystėje dedasi tvirtas pagrindas sveikiems dantukams. 4u.gif
Kipsiuke
kartais duodu, nes neturiu kitos iseities, nes turim vyresni broli
tai kaip galiu vienam duoti, o kitam ne.....
bet siaip manau kuo veliau, tuo geriau g.gif
-simona-
išeitis: nelaikyti namuose šokolado, tai ir vyresniam broliui nebus pagundos, o tuo pačiu ir mažesniam 4u.gif
*Lina*
maniškė gauna,bet labai retai
Kipsiuke
QUOTE(-simona- @ 2007 02 18, 00:37)
išeitis: nelaikyti namuose šokolado, tai ir vyresniam broliui nebus pagundos, o tuo pačiu ir mažesniam  4u.gif
*

negaliu namie nelaikyti sokolado, nes be jo pati negaliu gyventi, nuo mazens esu del jo pamisus, o kadangi nuo jo nealergizuoja ir nesistoreja tai ir valgau,
jau kiek kartu bandziau jo nepirkt, bet veliau vistiek suprantu, kad be jo negaliu
bet mamytes tikrai nepropoguoju sokolado, vaikams tikrai nerekomenduoju schmoll.gif
dlambliukas
Mano mažiukas pirmą kartą šokolado paragavo pas mano seserį, ji turi dukrytę, kuri tik 13 dienų vyresnė už maniškį ax.gif . Jam patiko, bet šokoladu mes smaližiaujam retai, gal kokį kartą per mėnesį, šiap mes labaiu mėgstam šviežius ir džiovintus vaisius, lietuviškus sausainius ir vafliukus biggrin.gif thumbup.gif
ligiukss
Taip ,bet nedažnai.
AGI
Šokoladas dantims nekenkia arba bent jau mažiausiai kenkia iš visų saldumynų. Todėl manau, kad šokolado negalima tik alergiškiems vaikučiams, o kitiems galima retkarčiais leisti pasimėgauti šiuo skanėstu. Aišku, ne po visą 100 g. plytutę vienu kartu...

Kam įdomu galite pasiskaityti apie naujausius mokslininkų atradimus ir rekomedacijas dėl šokolado poveikio dantims.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/892591.stm
-simona-
nežinau jokio saldumyno, kuris nekenktų dantukams, nebent be cukraus (sacharazės) g.gif . o ar gi šokolado sudėtyje nėra sacharozės (cukraus)? nes būtent sacharozė su kitais komponentais sudaro reakcijas ir gaunasi rūgštys, kurios kenkia danties emaliui. Aišku labiausiai dantis pažeidžia kenksmingi mikroorganizmai. o šiaip šokolado mėgėjams reikėtų skalauti burnytę, jo pavartojus, tai tikrai sumažins riziką(iš tiesų labai geras įprotis skalauti burną su vandeniu po kiekvieno valgio, bet gi prisiversk taip..., manau tai reikėtų ugdyti nuo mažų dienų).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.