Turėjom tokią bėdele...močiutė davė mažiui paragaut šokolado(labai mažai,nei ketvirtadalio plytelės nebus..),o naktį prasidėjo ''džiaugsmai-mažius visą naktį praverkė.Daktarė paaiškino,kad iki 3metų mažiuis negali šokolado suvirškint,tai todėl ir buvo tie pilvuko skaumai...
as tai jau seniai po truputi duodu ir sokoladiniu saldainiu ir sokolado atsikast.Kolkas jokiu blogybiu neturejom.
Gali būti kad šiek tiek alergiškas...
Mes jau nuo metukų vis paragaujam šokolado
as neduodu, ir tikrai dar ilgai negaus jokio sokolado, jei isvis kada gaus
Mes duodam ir sokolado, ir sokoladiniu saldainiuku - maziukui labai skanu
As is vis stengiuosi kuo maziau visokiu saldumynu duot, geriau jau kokiu saldesniu vaisiu ar uogu. Va vynuogiu sezonas buvo, tai kasdien valgem, kol nenusibodo
QUOTE(Gatula @ 2006 10 18, 12:31) As is vis stengiuosi kuo maziau visokiu saldumynu duot, geriau jau kokiu saldesniu vaisiu ar uogu. Va vynuogiu sezonas buvo, tai kasdien valgem, kol nenusibodo man sokoladas nera maistas ,ir mazius nera ragaves nei sokolado nei saldainiu,tam yra varskytes sureliai ir tyreles
esu davusi šokolado kelis kartus po mažą kąsnelį. alergijos tai jokios nebuvo, bet vistiek saldumynais nepiktnaudžiaujam. tuo labiau, pastebėjau, kad mano mažė nelabai saldumynų mėgėja, jai geriau mėsa
mane pačią tėvai taip augino, kad saldumynus valgydavom tik per šventes, tai aš ir pati tuo vadovaujuosi, jei jau kokia proga, tai ir vaikui duodu paragauti torto, ar šokolado kąsnelį
kuo veliau paragaus tuo geriau manau.dar spes prisivalgyti tu saldumynu, kam duoti anksti jei naudos is ju nulis.
Savo mazajam neduodu ir kiek tik galesiu neduosiu kuo ilgiau.
Paragauti jau daviau,bet mano panike neliko suzaveta
QUOTE(grazina37 @ 2006 10 18, 13:36) man sokoladas nera maistas ,ir mazius nera ragaves nei sokolado nei saldainiu,tam yra varskytes sureliai ir tyreles Na kur mes siuo metu gyvenam nera nei varskyciu nei sureliu, o tyreliu jis nemegejas, be to ju yra tokiu slyksciu, kad gaila vaika su tokiom kankinti...
mes kartais duodam geros kokybes balto sokolado, pilvuko kazkaip neskauda
o saldainiu visokiu tai ne
As saikingai irgi duodu savo mazei,kai pati valgau ir ji nori,negi neduosi. Kas su saiku manau nekenkia!
O mums, kad ir kaip bebūtų keista, nuo bananų alergija
Kartais duodama,nes vyresnelis zino kas tai yra
Manoji kai pamato šokoladą tai net dreba kaip nori. Kai paklausiu ką parnešt iš parduotuvės tai sako - šokoladą! Tai duodu po mažą trupinėlį.
Sokolada turi tiek pliusu, tiek minusu ir manyciau po vienodai
As taip pat ju neperku, bet uztat seneliai kibirais tempia
vaikams iki 3 metų negalima šokolado
As irgi neduodu, ir dar ilgai neduosiu
sako jei jau duot, tai juodo sokolado gabaliuka, taip pataria. mano mazius ragaves jau to dalyko, bet su saiku
Buvo šventės, tai visi saldainiai mažę vaišino. Teko barti visus Kalėdų senelius
Neduodu nei sokolado, nei saldainiu, ir puikiaisiai vaikas be ju gyvena
vaikas gali nepamatyti, akd valgai mėsą, vaisių, bet kad nepastebėtų, kad valgai šokoladą...
QUOTE(viti @ 2007 01 30, 11:47) bet jei jis nezino kas tai per daiktas, tai yra labai paprasta ,mano mazius dar nezino kas tai saldainis ar sokoladas tai problemu jokiu nera ,gali stoveti ant stalo visa plytele sokolado ar saldainiu jis neima
As tai duodu bet nedaug
Juk pati kai valgai vaikas irgi nori Svarbu kad butu su saiku
Kol nebuvo paragavusi, nenorejo, o dabar net dreba, ypac, kai sveciu ateina. Tai net nepatogu kartais - eina prie sveciu, griebia is ranku ir sako "niam niam". Tai sveciams padalinu po saldainuka ir paslepiu - jei nori dar papraso. Suprantu, kad kvaila, bet vaiko gaila. Truputi duodu, bet kad su trupuciu neatsipirksi
Aš irgi neduosiu dar ilgai
aš irgi tos nuomonės kad geriau vėliau, bet ka daryt kai seneliai, beveik kas dieną po plytelę šokolado duoda
QUOTE(Opusas @ 2007 02 02, 12:44) aš irgi tos nuomonės kad geriau vėliau, bet ka daryt kai seneliai, beveik kas dieną po plytelę šokolado duoda jo jo, pas mus lygiai tas pats. jei jau gauna is ko nors saldainuka, tai lekia pas teva, kad jam isimtu ji. nes mama tai negeriete neduoda. as irgi esu pries tuos saldumynus, kai uzaugs tai ir gales atsivalgyt. tik nervina, kad mociute ir tevas labai dideli saldainiu megejai, tai ir kisa vaikui. tai del to labai pykstames. Pvz, kai buvau maza mano mama neduodavo man saldumynu ir dabar neturiu jokio potraukio jiems. kai kitos panos laikos dietos ir sako jergau kaip noriu sokolado, tai as sito nesuprantu. sakau turbut cia man todel, kad maza negaudavau saldumynu ir gal del to ir dabar to potraukio jiems nera. o uosve savo sunui kisdavo saldumynus, tai dabar ir rezultatas tox, kad negali zmogus be saldumynu.
Na mes valgom ir sokolada, ir saldainius, ir guminukus nuo 1,5 m. Aisku per sventes ir kai sveciu buna, ir kai tenka kur nors be jos vaziuoti, tai parvezu, kad be asaru isleistu. Nedarau jokios tragedijos del saldumynu, nes ne kiekviena diena valgom.
buvo per savo gimtadieni nusiciupus saldaine, tai pragrauze popieriuka ir paragavo
QUOTE(Opusas @ 2007 02 02, 11:44) aš irgi tos nuomonės kad geriau vėliau, bet ka daryt kai seneliai, beveik kas dieną po plytelę šokolado duoda zinai seneliu labai graziai paprasyciau kad atnestu sureli jogurto ar varskes deserta ,as esu visiems pasakius kad maziui negalima ei saldainiu ,zinoma yra tokiu kurie mane biški
mano bernuzelis tai labai megsta sokolada tik duok
QUOTE(grazina37 @ 2007 02 11, 20:10) zinai seneliu labai graziai paprasyciau kad atnestu sureli jogurto ar varskes deserta ,as esu visiems pasakius kad maziui negalima ei saldainiu ,zinoma yra tokiu kurie mane biški nu matai kai tie seneliai isivaizduoja kad jie geriau zino kaip reik vaikus augint tai gali jiem iki pamelynavimo aiskint kad tu geriau duok banana ar sureli, jiem visiskai vienodai rodo
as tai duodu sureli ir tai stengios sokolada nuimt dar suspes prisiragauti saldumaka
mūsiškė jau 1,5 metukų, bet dar nežino saldainių ir šokolado skonio, ir nežinos iki 3 metų tikrai
kartais duodu, nes neturiu kitos iseities, nes turim vyresni broli
tai kaip galiu vienam duoti, o kitam ne..... bet siaip manau kuo veliau, tuo geriau
išeitis: nelaikyti namuose šokolado, tai ir vyresniam broliui nebus pagundos, o tuo pačiu ir mažesniam
maniškė gauna,bet labai retai
QUOTE(-simona- @ 2007 02 18, 00:37) išeitis: nelaikyti namuose šokolado, tai ir vyresniam broliui nebus pagundos, o tuo pačiu ir mažesniam negaliu namie nelaikyti sokolado, nes be jo pati negaliu gyventi, nuo mazens esu del jo pamisus, o kadangi nuo jo nealergizuoja ir nesistoreja tai ir valgau, jau kiek kartu bandziau jo nepirkt, bet veliau vistiek suprantu, kad be jo negaliu bet mamytes tikrai nepropoguoju sokolado, vaikams tikrai nerekomenduoju
Mano mažiukas pirmą kartą šokolado paragavo pas mano seserį, ji turi dukrytę, kuri tik 13 dienų vyresnė už maniškį
Taip ,bet nedažnai.
Šokoladas dantims nekenkia arba bent jau mažiausiai kenkia iš visų saldumynų. Todėl manau, kad šokolado negalima tik alergiškiems vaikučiams, o kitiems galima retkarčiais leisti pasimėgauti šiuo skanėstu. Aišku, ne po visą 100 g. plytutę vienu kartu...
Kam įdomu galite pasiskaityti apie naujausius mokslininkų atradimus ir rekomedacijas dėl šokolado poveikio dantims. http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/892591.stm
nežinau jokio saldumyno, kuris nekenktų dantukams, nebent be cukraus (sacharazės)
|