Įkraunama...
Įkraunama...

Grikių kruopos

Labai megstu grikius ,gal kas is jusu gamina patiekalus is grikiu?
Atsakyti
Ilga laika grikiai buvo kaip "nereikalingos kruopos".Ismoke jas naudoti sunus..Jis grizdavo is darzelio ir sako,kad buvo labai skani grikiu kose(prie mesos,zuvies).Karta drauge pasiule grikius prie zuvies.Padaziukas(tomatas,majonezas,cesnakas).Pabandem ir prigijo.Karta viriau sunui ryziu..ir ju liko.Kita diena dariau guliasa.Suberiau i ten.Vyrui labai patiko.Dabar kas karta gaminu su grikiais(dabar net nevirtus dedu-kartu issitroskina).Tad,manau galima su viskuo eksperimentuoti.Kartais is tokiu pabandymu atrandi "kaip nauja"patiekala.
Atsakyti
As iri labai megstu grikius, bet nieko gero is ju nedarau, tik grikiu kose. Ja labai megstu ir galeciau valgyti nors ir kasdien thumbup.gif Siaip galima paieskoti kad ir internete visokiu receptu. Pvz. siame psl. i paieska ivedus zodi "grikiai", visai galima rasti idomiu receptu. Gal kas nors tiks smile.gif
Atsakyti
šiaip grikiai man smirda, bet vat kažkaip yra porą dalykų kuriuos valgau net aš-tai grikių plovas-grikius išverdam, o keptuvėje pakepinam svogūnų daug, tarkuotų morkų, česnako ir faršo nemažai. paskui keptuvės turinį sumaišom su grikiais-kas nori gali ir kečiupo, bet man ir taip skanu...

dar vienas-grikių blynai-čia kažkurioj temoj buvau radusi-išverdi grikius, svogūno berods įtarkuoji-arba smulkiai supjaustai, vegetos, keletą kiaušinių ir kepi blynus-dar galima įdėti ir pakepinto faršo. dariau tik vieną kart-bet visai skanu.
Atsakyti
Aš kai netingiu iš grikių kepu apkepą: išverdu grikius, atskirai keptuvėj pakepti tarkuotas morkas, smulkintus svogūnus, faršą ar dešreles su pomidorų padažu ir prieskoniais. Tada į skardą pateptą riebalais sluoksniuoju: grikiai, mišinys kurį kepiau keptuvėj, tarkuotas fermentinis sūris, grikiai ir t.t. paskutinis sluoksnis sūrio. Kepu orkaitėj apie 15-20 min.galima ir mažiau, bet ilgiau kepant skaniau.
Atsakyti
Padekit susirasti recepta is grikiu, kuris kazkurioj tai temoj buvo, bet dabar negaliu surast. Ten kalbeta buvo apie patiekala is grikiu ale kotletai ar kazkas panasaus ir kad kas valge nelabai ir suprato kad cia grikiai.
Atsakyti
http://www.supermama...

QUOTE (erika @ 2003 07 08, 09:51)
Prisiminiau vieną skanų ir paprastą patiekalą. Išverdi grikius, nukoši juos, įmuši kiaušinių (kiaušinių reikia tiek, kad masė gautų tokia truputį skystoka), įdedi supjaustyto svogūno, vegetos ir kepi blynus. Blynų skonis panašus į bulvinius blynus su mėsa. Galima valgyti su grietine arba su šviežių daržovių salotomis. Kai valgai, tai visai nepanašu, kad pagaminta iš grikių. Kelios draugės, kai padarė pirmą kartą ir paklausė pas vyrus, kad atspėtų iš ko pagaminta, tai vyrai sakė, kad kažkas iš mėsos.Kiek žinau šitas patiekalas labai patinka vaikams.
Atsakyti
QUOTE (Musmiryte @ 2004 10 19, 18:09)
Padekit susirasti recepta is grikiu, kuris kazkurioj tai temoj buvo, bet dabar negaliu surast. Ten kalbeta buvo apie patiekala is grikiu ale kotletai ar kazkas panasaus ir kad kas valge nelabai ir suprato kad cia grikiai.

Musmiryte, viršuje yra paieška. Paspaudi, atsidaro paieškos langas, pasirenki viską ką reikia (svarbu pažymėti senesnes žinutes) ir surandi viską. Ačiū.
Atsakyti
Aciu tau Bea, kad atlekei man i pagalba. Reiks isbandyt ta receptuka.
Atsakyti
galima juos isvirti, paskui keptuvej pakepti. pries tai apkepinus smulkiai supjaustyta mesyte, skaniausia vistiena, morkytes. viska sumaisyt ir dar pakepint viska kartu. galima su ketcupu valgyt. arba pasidaryt padaziuka ketciupas majonezas ir cesnakiukas, jei megsti svelniau galima idet sauksteli grietines.
Atsakyti
O aš su grikių kruopomis vištą kepu, tiksliau, troškinu. Va ir dabar šaldytuve višta rytdienos laukia. O darau taip: vištą iš vakaro įtrinu prieskoniais, kitą dieną imu stiklinį toškintuvą, įpilu truputį aliejaus, patarkuoju morkų, papjaustau svogūno (visą tai į dugną). Tada dedu nuplautus grikius, aš jų nemirkau prieš tai. Dedu vištą , o tada įpilu vandens, kad grikius apsemtų. Na, ir viską uždengus - į orkaitę. Vaikai labai mėgsta. Šiaip jie vištieną labai gerbia, bet iš šio troškinio tai pirma grikius išrankioja. Man patinka, kad nereikia ilgai terliotis ir prižiūrėti kepant.
Atsakyti
Man tai labai skanu yra grikių - varškės apkepas. Beje, tai dietinis patiekalas. O mano vaikas jį tiesiog dievina, kerta tiek, kad mums su vyru lieka tik paragauti (reikės geričiausiai ieškotis didelės labai jau skardos biggrin.gif ). Tai va šiam apkepui aš imu 2 pakelius varškės, grikių (čia savo nuožiura), 3 kiaušinius, grietinės. Grikius išsiverdu. Varškę pertinu per sietelį (šiaip jei kas nežino, prieš ruošiant varškę terminiam apdorojimui, ją reikia pertrinti, tuomet lengviau ir geriau organizmas įsisavina baltymus), atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymo. Taigi į pertrintą varškę dedu išsuktus kiaušinius, virtus grikius, gerai išmaišau ir ant galo dedu iki standžių putų išplaktus baltymus. Tada lengvai dar permaišau, viską supilu į skardą, kuri būna patepta aliejumi. O ant viršaus uždedu kelis šaukštus grietinės ir viską kepu orkaitėje 20-30 min. Valgome su grietinė. Kas mėgsta saldžiau pavalgyti, tada gali kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Taigi pabandykite tai netik skanu, bet dar ir sveikia. Skanaus smile.gif
Atsakyti