Labai megstu grikius ,gal kas is jusu gamina patiekalus is grikiu?
Ilga laika grikiai buvo kaip "nereikalingos kruopos".Ismoke jas naudoti sunus..Jis grizdavo is darzelio ir sako,kad buvo labai skani grikiu kose(prie mesos,zuvies).Karta drauge pasiule grikius prie zuvies.Padaziukas(tomatas,majonezas,cesnakas).Pabandem ir prigijo.Karta viriau sunui ryziu..ir ju liko.Kita diena dariau guliasa.Suberiau i ten.Vyrui labai patiko.Dabar kas karta gaminu su grikiais(dabar net nevirtus dedu-kartu issitroskina).Tad,manau galima su viskuo eksperimentuoti.Kartais is tokiu pabandymu atrandi "kaip nauja"patiekala.
As iri labai megstu grikius, bet nieko gero is ju nedarau, tik grikiu kose. Ja labai megstu ir galeciau valgyti nors ir kasdien
šiaip grikiai man smirda, bet vat kažkaip yra porą dalykų kuriuos valgau net aš-tai grikių plovas-grikius išverdam, o keptuvėje pakepinam svogūnų daug, tarkuotų morkų, česnako ir faršo nemažai. paskui keptuvės turinį sumaišom su grikiais-kas nori gali ir kečiupo, bet man ir taip skanu...
dar vienas-grikių blynai-čia kažkurioj temoj buvau radusi-išverdi grikius, svogūno berods įtarkuoji-arba smulkiai supjaustai, vegetos, keletą kiaušinių ir kepi blynus-dar galima įdėti ir pakepinto faršo. dariau tik vieną kart-bet visai skanu.
Aš kai netingiu iš grikių kepu apkepą: išverdu grikius, atskirai keptuvėj pakepti tarkuotas morkas, smulkintus svogūnus, faršą ar dešreles su pomidorų padažu ir prieskoniais. Tada į skardą pateptą riebalais sluoksniuoju: grikiai, mišinys kurį kepiau keptuvėj, tarkuotas fermentinis sūris, grikiai ir t.t. paskutinis sluoksnis sūrio. Kepu orkaitėj apie 15-20 min.galima ir mažiau, bet ilgiau kepant skaniau.
Padekit susirasti recepta is grikiu, kuris kazkurioj tai temoj buvo, bet dabar negaliu surast. Ten kalbeta buvo apie patiekala is grikiu ale kotletai ar kazkas panasaus ir kad kas valge nelabai ir suprato kad cia grikiai.
http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...l=grikių&st=108
QUOTE (erika @ 2003 07 08, 09:51) Prisiminiau vieną skanų ir paprastą patiekalą. Išverdi grikius, nukoši juos, įmuši kiaušinių (kiaušinių reikia tiek, kad masė gautų tokia truputį skystoka), įdedi supjaustyto svogūno, vegetos ir kepi blynus. Blynų skonis panašus į bulvinius blynus su mėsa. Galima valgyti su grietine arba su šviežių daržovių salotomis. Kai valgai, tai visai nepanašu, kad pagaminta iš grikių. Kelios draugės, kai padarė pirmą kartą ir paklausė pas vyrus, kad atspėtų iš ko pagaminta, tai vyrai sakė, kad kažkas iš mėsos.Kiek žinau šitas patiekalas labai patinka vaikams.
Musmiryte, viršuje yra paieška. Paspaudi, atsidaro paieškos langas, pasirenki viską ką reikia (svarbu pažymėti senesnes žinutes) ir surandi viską. Ačiū.
Aciu tau Bea, kad atlekei man i pagalba. Reiks isbandyt ta receptuka.
galima juos isvirti, paskui keptuvej pakepti. pries tai apkepinus smulkiai supjaustyta mesyte, skaniausia vistiena, morkytes. viska sumaisyt ir dar pakepint viska kartu. galima su ketcupu valgyt. arba pasidaryt padaziuka ketciupas majonezas ir cesnakiukas, jei megsti svelniau galima idet sauksteli grietines.
O aš su grikių kruopomis vištą kepu, tiksliau, troškinu. Va ir dabar šaldytuve višta rytdienos laukia. O darau taip: vištą iš vakaro įtrinu prieskoniais, kitą dieną imu stiklinį toškintuvą, įpilu truputį aliejaus, patarkuoju morkų, papjaustau svogūno (visą tai į dugną). Tada dedu nuplautus grikius, aš jų nemirkau prieš tai. Dedu vištą , o tada įpilu vandens, kad grikius apsemtų. Na, ir viską uždengus - į orkaitę. Vaikai labai mėgsta. Šiaip jie vištieną labai gerbia, bet iš šio troškinio tai pirma grikius išrankioja. Man patinka, kad nereikia ilgai terliotis ir prižiūrėti kepant.
Man tai labai skanu yra grikių - varškės apkepas. Beje, tai dietinis patiekalas. O mano vaikas jį tiesiog dievina, kerta tiek, kad mums su vyru lieka tik paragauti (reikės geričiausiai ieškotis didelės labai jau skardos
Liuks
Grikius isverdu. Keptuveje paspirginu lasiniuku (parukytu), i juos pridedu tarkuotu morku, pjaustytu svogunu. Viska gerai sukepinu. Pries baigiant sukraunu grikius i keptuve, dar siek tiek pakepu ir prasom su kefyrciku... niam niam Mes su dukra galetume valgyti kasdien tokia vakarienia, o musu vyrai ne
O kiek grikių pilti, ar kad apsemtų vištą, ar kaip? Ir gal gali pasakyti kokioj temperatūroj maždaug kiek laiko reikia kepti? (niekad nekepiau vištos
o.labai paprastas receptukas,reiks isbandyt siandien,nes kaip tik saldytuve tuscia, o svogunu,morku,grikiu turim sociai
Na, o as is grikiu toki patiekala kartais gaminu - pasidarau paprasta mieline tesla. Isvirtas bulves (4-5) sumalu mesmale. Isvirti grikius (4-5 s.) ir sumaisyti su bulvemis, pakepintu svogunu, imusti kiausini ir iberti siek tiek druskos bei pipiru. Tesla iskocioti ir isspaudus rutuliukus deti idara, krastus uzspausti (kaip paprastas bandeles darant). Dar truputi pakildinti, aptepti plaktu kausiniu ir kepti 25 min. Valgyti karstus, pvz. su kokiu nors padazu ar salotomis.
Na, as irgi labai megstu grikius, bet net negalvojau, kad tiek visko su jais galima prigaminti:). Net nekilo minties eksperimentuoti su grikiais
As juos valgydavau visai paprastai: isvirdavau su mazu kiekiu druskos ir tada ant karstu dedavau lydyto (pvz.: Panemunes pievu) surio ir viska ismaisydavau... suris issilydo ir niam niam:)
As irgi niekada negalvojau, kad sitiek skirtingu patiekalu galima pruosti is grikiu. Ne viena is mamyciu paminejo blynus, sakiau butinai isiskepsiu.
Jėga!
Su grikiais mums būdavo nuolatinė bėda - žinai, kad sveika, bet kad neskanu nesvietiškai... Virdavom košę, į kurią dėdavom pakepintų svogūnų, bet nelįsdavo, nors tu ką, ir su kečupu, ir be jo. Tik visai neseniai įsigudrinau patiekti karštą, garuojančią košę, gan gausiai apibarsčiusi juostelėmis pjaustytais rūkytos dešros griežinėliais. Dešra ant karštos košės kvepia, truputuką kaip ir "apsilydo". Va tada netgi dukrai sulindo
Mes megstam toki patiekaliuka-isverdu grikius, kad butu birus, jiems verdant keptuveje pakepu daug pjaustyto poro, barstau vegetos ir baigiant kepti dedu grietines. Gaunasi toks poskystis padaziukas, kaip cepelinams, tik be lasinuku ir kitokio skonio, nei su svogunais. Kiekvienas dedasi pagal skoni padazo ant grkiu ir niam niam. Vyras valgo, net ausys linksi, ir daznai praso padaryti vel.
GRIKIŲ KOŠĖS APKEPAS
150g grikių kruopų 0,5 l daržovių sultinio 300g morkų 200ml grietinės 50g sviesto 150g fermentinio sūrio 1 svogūnas 2 kiaušiniai 1 šaukštas džiūvėsėlių druskos,pipirų Grikius perlieti šaltu vandeniu. Vis pamaišant 15 min. virti sultinyje. Nukelti puodą nuo ugnies ir ataušinti. Morkas nuplauti ir nulupti, supjaustyti griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapoti. Keptuvėje ištirpdyti pusę sviesto, įpilti 3 šaukštus vandens ir ištroškinti morkas bei svogūnus. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti iki standumo. Trynius sumaišyti su grietinę, 100g tarkuoto fermentinio sūrio, druska ir pipirais. Grikius sumaišyti su troškintomis morkomis bei svogūnais ir trynių mase. Sukrėsti baltymus ir atsargiai sumaišyti. Košę sukrėsti į riebalais išteptą skardą. Viršų pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais, apdelioti kubeliais supjaustytu likusiu sviestu. Kepti orkaitėje apie 30 min., kol viršus gražiai paruduos.
Va ką tik bandžiau gaminti tuos blynus, pagal Bea receptą, bet man neišėjo
Kaip saunu, kad radau cia puikia ideja vakarienei. Labiausiai is skaitytuu variantu patiko virti grikiai su lydytu suriu. Manau, dar pridesiu keptu svoguneliu su grybais.
Mano vyro sese vaisino labai skaniu apkepu, ir pati bandziau daryt, labai
Aš dažnai gaminu grikių apkepą pagal receptą, kurį parašė Pelėdžiukė. Tai jėginis receptukas patikrintas daugybę kartų ir su įvairiausiais žmonėmis - net mano sesė, kuri tiesiog siaubingai neapkenčia grikių, buvo sužavėta šiuo apkepu. Taigi išbandykit visos - nežmoniškai skanu
Kiek daug skaniu receptu suzinojau!bandysiu visus is eiles!
tegyvuoja grikiai
o dar kepu grikių picą į virtus pravėsusius grikius dedu pakepintų susmulkintų svogūnų, kapotų petražolių, prieskonių, įmušu kelis kiaušinius ir šaukštą manų (galima miltų). tada nestoru sluoksniu sudedu į platesnę skardelę, pateptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais, ant viršaus pabarstau truputį pjaustytos paprikos ir poro, daug plonais griežinėliais pjaustytų raugintų agurkų, pjaustytų pievagrybių. dedu į įkaitintą orkaitę, baigdama kept pabarstau plonai tarkuotu fermentiniu sūriu. pjaustau tai mažesniais gabaliukais, nes truputį trupa. turbūt netrupėtų įdėjus daugiau miltų, bet aš nemėgstu jų daug privaryt
Ieškau ieškau, atrodo šitoj temoj sjaičiau apie kažkaip ruošiamus grikius, ten atrodo dėjosi kmynai
QUOTE(molli @ 2005 05 28, 11:18) Ieškau ieškau, atrodo šitoj temoj sjaičiau apie kažkaip ruošiamus grikius, ten atrodo dėjosi kmynai turbūt šita http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...ndpost&p=354425 QUOTE(Mally @ 2005 03 10, 19:11) Va ką tik bandžiau gaminti tuos blynus, pagal Bea receptą, bet man neišėjo Man irgi trupa. Reikia dėti storesnius, ant silpnesnės ugnies gerokai apkepti vieną pusę ir tada atsargiai versti su tuo plokšia vartymui skirta mentele. Šiaip tai skanu, bet kepti tai reikai atsargiai Mano vyras labiau mėgsta tokius pamaišytus, kai grikių košę per pusę sumaišau su faršu. Tie kotletai-blynai gaunasi labai skanūs. Bet irgi trupa kepant, reikia kiaušinio ir kepti atsargiai. Ech, priminėt. Einu vyrui skambinti, kad grikius kaistų. Kepsim vakare blynus
GRIKIŲ IR ŠALDYTŲ DARŽOVIŲ APKEPAS
į virtus pravėsusius grikius dedu keptų svogūnų ir kiaušinį, išplaktą su trupučiu pieno, miltų ir prieskonių. dedu į aliejum pateptą skardelę. antras sluoksnis - pusė pakelio (galima ir visą, priklauso nuo valgytojų kiekio) šaldytų daržovių (aš truputį atšildau prieš dėdama jas į apkepą, bet sako, kad galima ir neatšildyt), ant viršaus pilu kiaušinį, irgi išplaktą su trupučiu pieno, miltų ir prieskonių. kepa apie 30 min., baigiant kepti galima viršų pabarstyt fermentiniu sūriu.
O aš neseniai atradau kad grikiai labai skanu su kepta višta.
Virtus grikius sumaišau su trupučiu majonezo ir džiovintom slyvom, tą košytę sukemšu į vištą, kas netelpa, išdėlioju aplink vištą. Ir su orkaitėj keptom bulvytėm..
jau yra šioj temoj berods keli grikių blynų receptai, čia nedidelė variacija
GRIKIŲ BLYNAI SU PORAIS IR PAPRIKA išverdam nebirią grikių košę, jai atvėsus mušam pora kiaušinių, beriam prieskonių (šiandien be trupučio druskos ir pipirų, dėjau raudonėlio ir daug kapotų petražolių. dar labai man skanu su baziliku ir mairūnu), dedam labai smulkiai pjaustyto poro ir irgi labais smulkiai supjaustytos raudonos paprikos. aš dar dedu 1 - 2 šaukštus manų kruopų, taip jie mažiau byra. skanu su kokiom nors gaiviom salotom
Oi mergytes, man taip ir nutyso seile skaitant jusu receptukus su grikiais. NORIU GRIKIU. Nu as tai labai paprastai juos gaminu. isverdu grikiu kose, atskirai pakepinu rukyta desryte arba supjaustytas parukytas desreles, pjaustyto svoguno ir ismaisau su grikiu kose. kose prisigeria desros kvapo, be to nuo riebaliuku buna dregnesne. Labai skanu su kefyru ir pomidorais.
Lietiniai blynai su grikiais
prisikepi daug dideliu lietiniu. grikius isverdi, idedi truputi sviesto, virta smulkiai supjaustyta kiausini. sia mase dedi i lietini. Pries valgant apsikepi keptuveje. Valgomi su giretine. Tikrai skanu
Fantastika kokia visų fantazija, aš sužavėta
Kartu noriu pasidalinti vienu atradimu. Buvau užkliuvusi už grikių dietos temos, o ten pagrindinė idėja, kad grikiai neverdami, o užplikomi iš vakaro verdančiu vandeniu. Tai mano vyras, kuris irgi mėgsta grikius, taip pamėgo tuos brinkintus grikius, nes jie išbrinksta ir gaunasi kaip virti, netgi privalumas, kad gaunasi birūs, nes verdant kartais sušunta, sukrenta. Belieka jei nesidietini pridėti sviestuko, druskytės ir skanaus Na va ir šiandien turiu likusių brinkintų grikių, tai jie visokiems apkepams bus kaip tik, ir laiko kiek susitaupo kai virti nereikia
Grikiu blynus , merginos , valgiau "Berneliu uzeigoje", tiesa, dar su saulegrazom, grybu padazu ir burokeliu salotom..mmm...skonis...
O ka galima pagaminti is grikiniu makaronu?
O man labai skanūs grikių blynai su česnakais. Aš iš vis česnakus dievinu. Taigi: isverdam stikline grikių, atvėsinam šaltu vandeniu jei tingim laukti natūraliai, mušam 3 kiaušinius, prispaudžiam begalę česnako, pagal skonį (aš kokias 5 skilteles sudedu) - pagal receptą ir viskas. Bet kadangi gaunas skystoka masė ir pritupa nemažai keptuvėje - aš įdedu porą šaukštų miltų. Kepame įkaintintoje keptuvėje, kol gražiai paskrunda.
Beje, skaniausia šalti su kava.
PATIKSLINIMAS: reikia apsieiti be miltų. Sugadinau su miltais...
O man skanu ir vienas kruopas valgyti, niam niam
Tiesiog išvirti piene grikius įdėti sviesto, ir valgyti su pienu užsigeriant, nu kaip man skanu
Mane dar visai sudomino tie koteltukai parodyti per Iki vireju kovas. Reiks pasiziuret kaip gaminti
Man labai patinka grikių lietiniai.
Reikia: 1stiklinės grikmilčių{grikinių miltų], 2,5-3stiklinės vandens arba pieno{aš paskirstau per pusę] 1kiaušinio,,šaukštelio cukraus, lašinukų patepti keptuvei{galima naudoti aliejų},reikia ir sviesto,pora šaukstų Su cukrumi išsukti kiaušinį,miltai ,pienas sumaišomi. Supilamas likęs pienas,arba vanduo,įpilama tirpinto sviesto Išmaišyti ir kepti keptuvėje,ištepant lašinukais{kuo pasirenkame}. Iškepusius lietiniusgalima suvynioti,su įvairiausiais įdarais{varške,mesyte,daržovių mėgstamais deriniais} Valgyti su tirpintu sviestu ,grietine{labai skanus padažiukas yra šoninė,svogūnukas pakepus įpilti gretinėlės,arba pienuko}
sriuba, skaniausia - grikių sriuba. Reiks ir kotletukų pamėgint išsikept..
O man tai skanu kareiviska grikiu kose
Man skaniausi ir svarbiausia greitai pagaminama-ant keptuves pakepinu rukytu lasinuku smulkiai supjaustytu ir sukreciu isvirtus grikius,dar truputi kokia minute maisydama pakepu i vsio,niam niam kaip skanu ir pigu
Spice.lt radau šį receptą ir pasigaminau
GRIKIAI SU FARŠU Reikalingi produktai: Grikiai faršas morkos prieskoniai svogūnai česnakai pomidorų padažas majonezas viename puode verdam grikius,o keptuvėje kepinam faršą su trupučiu aliejaus;svogūnu ,česnaku,morka;kai gražiai apskrunda dedam pomid.padaža ir majonezo;paprieskoniuojam,ir dedam ant išvirtų grikių ar tiesiog viska sumaišome...Skanaus Buvo labai labai skanu, mes su MB nemėgstam grikių, bet pagal šį receptą tai tiesiog ausys linko kaip lapnojom
Ką tik pagal jūsų receptukus kepiau GRIKIŲ BLYNUS . Niam niam niam, kaip skanu
Dar Užgavėnės artėja. Nustebinsiu visus tokiais blynais
as siandien dariau taip vadinamus pietus is to ka radau saldytuve, isviriau grikiu, keptuveje pakepinau saldytu darzoviu, uzdejau nuo vakar likusius susmulkintus kotletus kartu su padazu kuriame jie plaukiojo, pakaitinau, dar radau pomidoru padazo su bazilikais, sudejau virtus grikius, prieskonius, truputi pakaitinau ir valgom, man buvo skanu, gaila kad neliko.
QUOTE(ausra_s @ 2004 12 01, 13:23) Man tai labai skanu yra grikių - varškės apkepas. Beje, tai dietinis patiekalas. O mano vaikas jį tiesiog dievina, kerta tiek, kad mums su vyru lieka tik paragauti (reikės geričiausiai ieškotis didelės labai jau skardos Kaip skaniai atrodo iš aprašymo viskas |