Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Grikių kruopos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2
ramaske
Labai megstu grikius ,gal kas is jusu gamina patiekalus is grikiu?
Regila
Ilga laika grikiai buvo kaip "nereikalingos kruopos".Ismoke jas naudoti sunus..Jis grizdavo is darzelio ir sako,kad buvo labai skani grikiu kose(prie mesos,zuvies).Karta drauge pasiule grikius prie zuvies.Padaziukas(tomatas,majonezas,cesnakas).Pabandem ir prigijo.Karta viriau sunui ryziu..ir ju liko.Kita diena dariau guliasa.Suberiau i ten.Vyrui labai patiko.Dabar kas karta gaminu su grikiais(dabar net nevirtus dedu-kartu issitroskina).Tad,manau galima su viskuo eksperimentuoti.Kartais is tokiu pabandymu atrandi "kaip nauja"patiekala.
Krisla
As iri labai megstu grikius, bet nieko gero is ju nedarau, tik grikiu kose. Ja labai megstu ir galeciau valgyti nors ir kasdien thumbup.gif Siaip galima paieskoti kad ir internete visokiu receptu. Pvz. siame psl. i paieska ivedus zodi "grikiai", visai galima rasti idomiu receptu. Gal kas nors tiks smile.gif
Rigedora
šiaip grikiai man smirda, bet vat kažkaip yra porą dalykų kuriuos valgau net aš-tai grikių plovas-grikius išverdam, o keptuvėje pakepinam svogūnų daug, tarkuotų morkų, česnako ir faršo nemažai. paskui keptuvės turinį sumaišom su grikiais-kas nori gali ir kečiupo, bet man ir taip skanu...

dar vienas-grikių blynai-čia kažkurioj temoj buvau radusi-išverdi grikius, svogūno berods įtarkuoji-arba smulkiai supjaustai, vegetos, keletą kiaušinių ir kepi blynus-dar galima įdėti ir pakepinto faršo. dariau tik vieną kart-bet visai skanu.
Lona
Aš kai netingiu iš grikių kepu apkepą: išverdu grikius, atskirai keptuvėj pakepti tarkuotas morkas, smulkintus svogūnus, faršą ar dešreles su pomidorų padažu ir prieskoniais. Tada į skardą pateptą riebalais sluoksniuoju: grikiai, mišinys kurį kepiau keptuvėj, tarkuotas fermentinis sūris, grikiai ir t.t. paskutinis sluoksnis sūrio. Kepu orkaitėj apie 15-20 min.galima ir mažiau, bet ilgiau kepant skaniau.
Musmiryte
Padekit susirasti recepta is grikiu, kuris kazkurioj tai temoj buvo, bet dabar negaliu surast. Ten kalbeta buvo apie patiekala is grikiu ale kotletai ar kazkas panasaus ir kad kas valge nelabai ir suprato kad cia grikiai.
bea
http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...l=grikių&st=108

QUOTE (erika @ 2003 07 08, 09:51)
Prisiminiau vieną skanų ir paprastą patiekalą. Išverdi grikius, nukoši juos, įmuši kiaušinių (kiaušinių reikia tiek, kad masė gautų tokia truputį skystoka), įdedi supjaustyto svogūno, vegetos ir kepi blynus. Blynų skonis panašus į bulvinius blynus su mėsa. Galima valgyti su grietine arba su šviežių daržovių salotomis. Kai valgai, tai visai nepanašu, kad pagaminta iš grikių. Kelios draugės, kai padarė pirmą kartą ir paklausė pas vyrus, kad atspėtų iš ko pagaminta, tai vyrai sakė, kad kažkas iš mėsos.Kiek žinau šitas patiekalas labai patinka vaikams.
bea
QUOTE (Musmiryte @ 2004 10 19, 18:09)
Padekit susirasti recepta is grikiu, kuris kazkurioj tai temoj buvo, bet dabar negaliu surast. Ten kalbeta buvo apie patiekala is grikiu ale kotletai ar kazkas panasaus ir kad kas valge nelabai ir suprato kad cia grikiai.

Musmiryte, viršuje yra paieška. Paspaudi, atsidaro paieškos langas, pasirenki viską ką reikia (svarbu pažymėti senesnes žinutes) ir surandi viską. Ačiū.
Musmiryte
Aciu tau Bea, kad atlekei man i pagalba. Reiks isbandyt ta receptuka.
nirmeda
galima juos isvirti, paskui keptuvej pakepti. pries tai apkepinus smulkiai supjaustyta mesyte, skaniausia vistiena, morkytes. viska sumaisyt ir dar pakepint viska kartu. galima su ketcupu valgyt. arba pasidaryt padaziuka ketciupas majonezas ir cesnakiukas, jei megsti svelniau galima idet sauksteli grietines.
Kukė
O aš su grikių kruopomis vištą kepu, tiksliau, troškinu. Va ir dabar šaldytuve višta rytdienos laukia. O darau taip: vištą iš vakaro įtrinu prieskoniais, kitą dieną imu stiklinį toškintuvą, įpilu truputį aliejaus, patarkuoju morkų, papjaustau svogūno (visą tai į dugną). Tada dedu nuplautus grikius, aš jų nemirkau prieš tai. Dedu vištą , o tada įpilu vandens, kad grikius apsemtų. Na, ir viską uždengus - į orkaitę. Vaikai labai mėgsta. Šiaip jie vištieną labai gerbia, bet iš šio troškinio tai pirma grikius išrankioja. Man patinka, kad nereikia ilgai terliotis ir prižiūrėti kepant.
ausra_s
Man tai labai skanu yra grikių - varškės apkepas. Beje, tai dietinis patiekalas. O mano vaikas jį tiesiog dievina, kerta tiek, kad mums su vyru lieka tik paragauti (reikės geričiausiai ieškotis didelės labai jau skardos biggrin.gif ). Tai va šiam apkepui aš imu 2 pakelius varškės, grikių (čia savo nuožiura), 3 kiaušinius, grietinės. Grikius išsiverdu. Varškę pertinu per sietelį (šiaip jei kas nežino, prieš ruošiant varškę terminiam apdorojimui, ją reikia pertrinti, tuomet lengviau ir geriau organizmas įsisavina baltymus), atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymo. Taigi į pertrintą varškę dedu išsuktus kiaušinius, virtus grikius, gerai išmaišau ir ant galo dedu iki standžių putų išplaktus baltymus. Tada lengvai dar permaišau, viską supilu į skardą, kuri būna patepta aliejumi. O ant viršaus uždedu kelis šaukštus grietinės ir viską kepu orkaitėje 20-30 min. Valgome su grietinė. Kas mėgsta saldžiau pavalgyti, tada gali kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Taigi pabandykite tai netik skanu, bet dar ir sveikia. Skanaus smile.gif
Bitulka
Liuks thumbup.gif vakariene
Grikius isverdu.
Keptuveje paspirginu lasiniuku (parukytu), i juos pridedu tarkuotu morku, pjaustytu svogunu. Viska gerai sukepinu. Pries baigiant sukraunu grikius i keptuve, dar siek tiek pakepu ir prasom su kefyrciku... niam niam biggrin.gif
Mes su dukra galetume valgyti kasdien tokia vakarienia, o musu vyrai ne mad.gif nes jie mesedziai ir nemegsta kefyro....ex bet kaip jie nesupranta ka praranda laugh.gif
egliuke
QUOTE (kuke @ 2004 10 31, 18:47)
O aš su grikių kruopomis vištą kepu, tiksliau, troškinu. Va ir dabar šaldytuve višta rytdienos laukia. O darau taip: vištą iš vakaro įtrinu prieskoniais, kitą dieną imu stiklinį toškintuvą, įpilu truputį aliejaus, patarkuoju morkų, papjaustau svogūno (visą tai į dugną). Tada dedu nuplautus grikius, aš jų nemirkau prieš tai.  Dedu vištą , o tada įpilu vandens, kad grikius apsemtų.  Na, ir viską uždengus - į orkaitę.  Vaikai labai mėgsta. Šiaip jie vištieną labai gerbia, bet iš šio troškinio tai pirma grikius išrankioja.  Man patinka, kad nereikia ilgai terliotis ir prižiūrėti kepant.

O kiek grikių pilti, ar kad apsemtų vištą, ar kaip? Ir gal gali pasakyti kokioj temperatūroj maždaug kiek laiko reikia kepti? (niekad nekepiau vištos rolleyes.gif )
Čili
QUOTE (Bitulka @ 2004 12 01, 16:53)
Grikius isverdu.
Keptuveje paspirginu lasiniuku (parukytu), i juos pridedu tarkuotu morku, pjaustytu svogunu. Viska gerai sukepinu. Pries baigiant sukraunu grikius i keptuve, dar siek tiek pakepu ir prasom su kefyrciku... niam niam biggrin.gif
Mes su dukra galetume valgyti kasdien tokia vakarienia, o musu vyrai ne mad.gif nes jie mesedziai ir nemegsta kefyro....ex bet kaip jie nesupranta ka praranda laugh.gif

o.labai paprastas receptukas,reiks isbandyt siandien,nes kaip tik saldytuve tuscia, o svogunu,morku,grikiu turim sociai laugh.gif beliks kefyriuko nusipirkt rolleyes.gif
Krisla
QUOTE (Bitulka @ 2004 12 01, 16:53)
Grikius isverdu.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Labai skanus ir lengvas patiekaliukas. Kaip tik sivakar vaziuodama is darbo masciau, ka tokio lengvo, greito ir silto pasigaminus. Ir kazkaip netiketai atsiminiau, kad vakar akis uzkliuvo uz sio receptuko. Netgi ir vyras, kuris nemegejas kruopu, valge su vistiena ir dar paprase biggrin.gif

Na, o as is grikiu toki patiekala kartais gaminu - pasidarau paprasta mieline tesla. Isvirtas bulves (4-5) sumalu mesmale. Isvirti grikius (4-5 s.) ir sumaisyti su bulvemis, pakepintu svogunu, imusti kiausini ir iberti siek tiek druskos bei pipiru. Tesla iskocioti ir isspaudus rutuliukus deti idara, krastus uzspausti (kaip paprastas bandeles darant). Dar truputi pakildinti, aptepti plaktu kausiniu ir kepti 25 min. Valgyti karstus, pvz. su kokiu nors padazu ar salotomis.
ketti
Na, as irgi labai megstu grikius, bet net negalvojau, kad tiek visko su jais galima prigaminti:). Net nekilo minties eksperimentuoti su grikiais doh.gif .
As juos valgydavau visai paprastai:
isvirdavau su mazu kiekiu druskos ir tada ant karstu dedavau lydyto (pvz.: Panemunes pievu) surio ir viska ismaisydavau... suris issilydo ir niam niam:)
kajote
As irgi niekada negalvojau, kad sitiek skirtingu patiekalu galima pruosti is grikiu. Ne viena is mamyciu paminejo blynus, sakiau butinai isiskepsiu. essen.gif ir niekam neduosiu smile.gif laugh.gif wink.gif
Erszebeth
Jėga! thumbup.gif

Su grikiais mums būdavo nuolatinė bėda - žinai, kad sveika, bet kad neskanu nesvietiškai... Virdavom košę, į kurią dėdavom pakepintų svogūnų, bet nelįsdavo, nors tu ką, ir su kečupu, ir be jo. Tik visai neseniai įsigudrinau patiekti karštą, garuojančią košę, gan gausiai apibarsčiusi juostelėmis pjaustytais rūkytos dešros griežinėliais. Dešra ant karštos košės kvepia, truputuką kaip ir "apsilydo". Va tada netgi dukrai sulindo biggrin.gif Betgi kai paskaičiau čia, likau sužavėta thumbup.gif Kadangi nemėgstu daug terliotis, rytoj išbandysiu apkepą su varške, o kitą dieną sumaišysiu ir pristatysiu mamą iškepti blynų biggrin.gif
Song
Mes megstam toki patiekaliuka-isverdu grikius, kad butu birus, jiems verdant keptuveje pakepu daug pjaustyto poro, barstau vegetos ir baigiant kepti dedu grietines. Gaunasi toks poskystis padaziukas, kaip cepelinams, tik be lasinuku ir kitokio skonio, nei su svogunais. Kiekvienas dedasi pagal skoni padazo ant grkiu ir niam niam. Vyras valgo, net ausys linksi, ir daznai praso padaryti vel. good.gif
peledziuke
GRIKIŲ KOŠĖS APKEPAS

150g grikių kruopų
0,5 l daržovių sultinio
300g morkų
200ml grietinės
50g sviesto
150g fermentinio sūrio
1 svogūnas
2 kiaušiniai
1 šaukštas džiūvėsėlių
druskos,pipirų

Grikius perlieti šaltu vandeniu. Vis pamaišant 15 min. virti sultinyje. Nukelti puodą nuo ugnies ir ataušinti. Morkas nuplauti ir nulupti, supjaustyti griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapoti. Keptuvėje ištirpdyti pusę sviesto, įpilti 3 šaukštus vandens ir ištroškinti morkas bei svogūnus. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti iki standumo. Trynius sumaišyti su grietinę, 100g tarkuoto fermentinio sūrio, druska ir pipirais. Grikius sumaišyti su troškintomis morkomis bei svogūnais ir trynių mase. Sukrėsti baltymus ir atsargiai sumaišyti. Košę sukrėsti į riebalais išteptą skardą. Viršų pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvėsėliais, apdelioti kubeliais supjaustytu likusiu sviestu. Kepti orkaitėje apie 30 min., kol viršus gražiai paruduos.
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Mally
Va ką tik bandžiau gaminti tuos blynus, pagal Bea receptą, bet man neišėjo cry.gif nesigavo kaip blynai, o sutrūpėjo, gal mažai kiaušinių įdėjau, bet kad net 6. tai dabar visą krūvą kepu 4u.gif
karietaite
Kaip saunu, kad radau cia puikia ideja vakarienei. Labiausiai is skaitytuu variantu patiko virti grikiai su lydytu suriu. Manau, dar pridesiu keptu svoguneliu su grybais.
Burbulytis
Mano vyro sese vaisino labai skaniu apkepu, ir pati bandziau daryt, labai thumbup.gif :isverdi maisiuka grikiu (150 gr), 3 pak varskes, kiausinis, cukrus; viska sumaisai, varske su cukrum isskuki pries tai, ir kepi skardutej kol apskrunda. Bet man tai su ryziais skaniau. O siaip tai su uogiene, ar grietine. mirksiukas.gif
bitemajagsm
Aš dažnai gaminu grikių apkepą pagal receptą, kurį parašė Pelėdžiukė. Tai jėginis receptukas patikrintas daugybę kartų ir su įvairiausiais žmonėmis - net mano sesė, kuri tiesiog siaubingai neapkenčia grikių, buvo sužavėta šiuo apkepu. Taigi išbandykit visos - nežmoniškai skanu thumbup.gif .Tiesa, nėra labai greit paruošiamas, bet jeigu norite ką nors nustebinti - nustebinsit.
RASA D.
Kiek daug skaniu receptu suzinojau!bandysiu visus is eiles!
olé
tegyvuoja grikiai tongue.gif jie man skaniausios kruopos. kaip tik šiandien vakarienei grikių blynus kepėm ir kirtom su pienu. pažiūrėjau, kad čia yra blynų receptėlis, tik aš, įmušus į virtus grikius kiaušinį, dar dedu dar šiek tiek manų kruopų, nes kitaip jie man suyra.
o dar kepu grikių picą
į virtus pravėsusius grikius dedu pakepintų susmulkintų svogūnų, kapotų petražolių, prieskonių, įmušu kelis kiaušinius ir šaukštą manų (galima miltų). tada nestoru sluoksniu sudedu į platesnę skardelę, pateptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais, ant viršaus pabarstau truputį pjaustytos paprikos ir poro, daug plonais griežinėliais pjaustytų raugintų agurkų, pjaustytų pievagrybių. dedu į įkaitintą orkaitę, baigdama kept pabarstau plonai tarkuotu fermentiniu sūriu.
pjaustau tai mažesniais gabaliukais, nes truputį trupa. turbūt netrupėtų įdėjus daugiau miltų, bet aš nemėgstu jų daug privaryt
Akvija
Ieškau ieškau, atrodo šitoj temoj sjaičiau apie kažkaip ruošiamus grikius, ten atrodo dėjosi kmynai ax.gif NU bet nieko panašaus nerandu, gal kuri matė kur kokį receptuką grikius su kmynais g.gif
olé
QUOTE(molli @ 2005 05 28, 11:18)
Ieškau ieškau, atrodo šitoj temoj sjaičiau apie kažkaip ruošiamus grikius, ten atrodo dėjosi kmynai ax.gif NU bet nieko panašaus nerandu, gal kuri matė kur kokį receptuką grikius su kmynais g.gif
*

turbūt šita
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...ndpost&p=354425
aifa
QUOTE(Mally @ 2005 03 10, 19:11)
Va ką tik bandžiau gaminti tuos blynus, pagal Bea receptą, bet man neišėjo cry.gif nesigavo kaip blynai, o sutrūpėjo, gal mažai kiaušinių įdėjau, bet kad net 6. tai dabar visą krūvą kepu 4u.gif
*

Man irgi trupa. Reikia dėti storesnius, ant silpnesnės ugnies gerokai apkepti vieną pusę ir tada atsargiai versti su tuo plokšia vartymui skirta mentele.
Šiaip tai skanu, bet kepti tai reikai atsargiai smile.gif
Mano vyras labiau mėgsta tokius pamaišytus, kai grikių košę per pusę sumaišau su faršu. Tie kotletai-blynai gaunasi labai skanūs. Bet irgi trupa kepant, reikia kiaušinio ir kepti atsargiai.
Ech, priminėt. Einu vyrui skambinti, kad grikius kaistų. Kepsim vakare blynus smile.gif
olé
GRIKIŲ IR ŠALDYTŲ DARŽOVIŲ APKEPAS
į virtus pravėsusius grikius dedu keptų svogūnų ir kiaušinį, išplaktą su trupučiu pieno, miltų ir prieskonių. dedu į aliejum pateptą skardelę. antras sluoksnis - pusė pakelio (galima ir visą, priklauso nuo valgytojų kiekio) šaldytų daržovių (aš truputį atšildau prieš dėdama jas į apkepą, bet sako, kad galima ir neatšildyt), ant viršaus pilu kiaušinį, irgi išplaktą su trupučiu pieno, miltų ir prieskonių. kepa apie 30 min., baigiant kepti galima viršų pabarstyt fermentiniu sūriu.
tutti
O aš neseniai atradau kad grikiai labai skanu su kepta višta.
Virtus grikius sumaišau su trupučiu majonezo ir džiovintom slyvom, tą košytę sukemšu į vištą, kas netelpa, išdėlioju aplink vištą. Ir su orkaitėj keptom bulvytėm.. smile.gif
olé
jau yra šioj temoj berods keli grikių blynų receptai, čia nedidelė variacija smile.gif

GRIKIŲ BLYNAI SU PORAIS IR PAPRIKA
išverdam nebirią grikių košę, jai atvėsus mušam pora kiaušinių, beriam prieskonių (šiandien be trupučio druskos ir pipirų, dėjau raudonėlio ir daug kapotų petražolių. dar labai man skanu su baziliku ir mairūnu), dedam labai smulkiai pjaustyto poro ir irgi labais smulkiai supjaustytos raudonos paprikos. aš dar dedu 1 - 2 šaukštus manų kruopų, taip jie mažiau byra. skanu su kokiom nors gaiviom salotom smile.gif
Irmuliux
Oi mergytes, man taip ir nutyso seile skaitant jusu receptukus su grikiais. NORIU GRIKIU. Nu as tai labai paprastai juos gaminu. isverdu grikiu kose, atskirai pakepinu rukyta desryte arba supjaustytas parukytas desreles, pjaustyto svoguno ir ismaisau su grikiu kose. kose prisigeria desros kvapo, be to nuo riebaliuku buna dregnesne. Labai skanu su kefyru ir pomidorais. biggrin.gif As kartais net persivalgau 4u.gif Ir vyrui patinka, kerta, net ausys linksta...
Letavio
Lietiniai blynai su grikiais

prisikepi daug dideliu lietiniu.
grikius isverdi, idedi truputi sviesto, virta smulkiai supjaustyta kiausini. sia mase dedi i lietini.
Pries valgant apsikepi keptuveje.
Valgomi su giretine.
Tikrai skanu biggrin.gif
jolaxus
Fantastika kokia visų fantazija, aš sužavėta thumbup.gif Prisikopijavau ilgą sarašą receptų ir pulsiu prie visų iš eilės.
Kartu noriu pasidalinti vienu atradimu. Buvau užkliuvusi už grikių dietos temos, o ten pagrindinė idėja, kad grikiai neverdami, o užplikomi iš vakaro verdančiu vandeniu. Tai mano vyras, kuris irgi mėgsta grikius, taip pamėgo tuos brinkintus grikius, nes jie išbrinksta ir gaunasi kaip virti, netgi privalumas, kad gaunasi birūs, nes verdant kartais sušunta, sukrenta. Belieka jei nesidietini pridėti sviestuko, druskytės ir skanaus mirksiukas.gif Vyras dedasi į darbą pietus, tai labai dažnai paprašo iš vakaro užpilti grikių rytojaus garnyrui prie kokio kepsnelio. Tiesa, kartais pasitaiko grikiai, kurie kažkaip prastai brinksta, bet čia jau atsitiktinumas. Aš pastaruoju metu perku RIMI iš serijos ANUGA, tai labai gerai išbriksta.
Na va ir šiandien turiu likusių brinkintų grikių, tai jie visokiems apkepams bus kaip tik, ir laiko kiek susitaupo kai virti nereikia thumbup.gif Jau svajoju apie įdomią vakarienę essen.gif
takita
Grikiu blynus , merginos , valgiau "Berneliu uzeigoje", tiesa, dar su saulegrazom, grybu padazu ir burokeliu salotom..mmm...skonis...smile.gif)Paskaiciau jusu nuostabius receptus ir siandien pasiryzau savo islepintai seimynai kepti juos .Viskas gavosi puikiai , nes idejau pora saukstu krakmolo: jokiu istizimo problemu , gavosi puikus blynai ax.gif Tik sekanti karta bandysiu vietoje kaiusiniu deti tik baltymus ir grikius mirkyti tik kokia valanda, turetu gautis tokie stikliski , atskirom kruopelem ir saulegrazom traskuciai...Padaza padariau irgi pagal jusu recepta , ta majonezas, grietine, cesnakas ir picos prieskoniai ...patiiiko, labai skanu:) Salti irgi kaip traskuciai grauziami:) thumbup.gif
rusne
O ka galima pagaminti is grikiniu makaronu?
Diotima
O man labai skanūs grikių blynai su česnakais. Aš iš vis česnakus dievinu. Taigi: isverdam stikline grikių, atvėsinam šaltu vandeniu jei tingim laukti natūraliai, mušam 3 kiaušinius, prispaudžiam begalę česnako, pagal skonį (aš kokias 5 skilteles sudedu) - pagal receptą ir viskas. Bet kadangi gaunas skystoka masė ir pritupa nemažai keptuvėje - aš įdedu porą šaukštų miltų. Kepame įkaintintoje keptuvėje, kol gražiai paskrunda.
Beje, skaniausia šalti su kava.
Diotima
PATIKSLINIMAS: reikia apsieiti be miltų. Sugadinau su miltais... doh.gif Nebeliko to faino traškumo. Tad rinkitės kaip norit.. 4u.gif
Ne_gera
O man skanu ir vienas kruopas valgyti, niam niam essen.gif
Tiesiog išvirti piene grikius įdėti sviesto, ir valgyti su pienu užsigeriant, nu kaip man skanu thumbup.gif O kai košė atšala, tai ji dar skanesnė būna, jei ją šildydama apkepinu, nu tada tai išvis nian niam niam essen.gif
tuatra
Mane dar visai sudomino tie koteltukai parodyti per Iki vireju kovas. Reiks pasiziuret kaip gaminti thumb_yello.gif
regna
Man labai patinka grikių lietiniai.
Reikia:
1stiklinės grikmilčių{grikinių miltų],
2,5-3stiklinės vandens arba pieno{aš paskirstau per pusę]
1kiaušinio,,šaukštelio cukraus,
lašinukų patepti keptuvei{galima naudoti aliejų},reikia ir sviesto,pora šaukstų
Su cukrumi išsukti kiaušinį,miltai ,pienas sumaišomi.
Supilamas likęs pienas,arba vanduo,įpilama tirpinto sviesto
Išmaišyti ir kepti keptuvėje,ištepant lašinukais{kuo pasirenkame}.
Iškepusius lietiniusgalima suvynioti,su įvairiausiais įdarais{varške,mesyte,daržovių mėgstamais deriniais}
Valgyti su tirpintu sviestu ,grietine{labai skanus padažiukas yra šoninė,svogūnukas pakepus įpilti gretinėlės,arba pienuko}
Charle
sriuba, skaniausia - grikių sriuba. Reiks ir kotletukų pamėgint išsikept.. rolleyes.gif
IndruteUK
O man tai skanu kareiviska grikiu kose pioneers.gif mums karinese stovyklose kiekviena diena jos duodavo, tokia skani budavo... ten virdavo daug grikiu, konservu mesos... dar kazko, nepamenu, bet skanu lotuliukas.gif
Depresyja
Man skaniausi ir svarbiausia greitai pagaminama-ant keptuves pakepinu rukytu lasinuku smulkiai supjaustytu ir sukreciu isvirtus grikius,dar truputi kokia minute maisydama pakepu i vsio,niam niam kaip skanu ir pigu thumbup.gif tiesa,pakepinus lasinukus riebalus reikia nupilt mirksiukas.gif kas megsta su lasinukais galima svoguno pakepint,gaila mano MB svogunu nevalgo doh.gif tai as ir nededu,SKANAUS mirksiukas.gif
Becel
Spice.lt radau šį receptą ir pasigaminau bigsmile.gif

GRIKIAI SU FARŠU

Reikalingi produktai:
Grikiai
faršas
morkos
prieskoniai
svogūnai
česnakai
pomidorų padažas
majonezas

viename puode verdam grikius,o keptuvėje kepinam faršą su trupučiu aliejaus;svogūnu ,česnaku,morka;kai gražiai apskrunda dedam pomid.padaža ir majonezo;paprieskoniuojam,ir dedam ant išvirtų grikių ar tiesiog viska sumaišome...Skanaus smile.gif

Buvo labai labai skanu, mes su MB nemėgstam grikių, bet pagal šį receptą tai tiesiog ausys linko kaip lapnojom essen.gif:
undinuks
Ką tik pagal jūsų receptukus kepiau GRIKIŲ BLYNUS . Niam niam niam, kaip skanu thumbup.gif . Stiklinę grikių išviriau, įbėriau prieskonių, ciberžolės ( mano mėgstami ir visur beriami prieskoniai, dėl geltonos spalvos ) tada trys kiaušinukai, druskos, miltų porą šaukštelių( nes krakmolo neturėjau...) ir įtarkavau fermentinio sūrio. Fantastika. Skanumėlis. Net vaikai valgė thumbup.gif Sau pasidariau aštresnį padažiuką ( grietinė, majonezas,vištienos prieskoniai, česnakas, pomidorų padažas) , vaikučiai su grietine šveitė thumbup.gif . Ačiū visoms už skanias idėjas 4u.gif mirksiukas.gif
Dar Užgavėnės artėja. Nustebinsiu visus tokiais blynais thumbup.gif
miegale23
as siandien dariau taip vadinamus pietus is to ka radau saldytuve, isviriau grikiu, keptuveje pakepinau saldytu darzoviu, uzdejau nuo vakar likusius susmulkintus kotletus kartu su padazu kuriame jie plaukiojo, pakaitinau, dar radau pomidoru padazo su bazilikais, sudejau virtus grikius, prieskonius, truputi pakaitinau ir valgom, man buvo skanu, gaila kad neliko.
*Caras*
QUOTE(ausra_s @ 2004 12 01, 13:23)
Man tai labai skanu yra grikių - varškės apkepas. Beje, tai dietinis patiekalas. O mano vaikas jį tiesiog dievina, kerta tiek, kad mums su vyru lieka tik paragauti (reikės geričiausiai ieškotis didelės labai jau skardos biggrin.gif ). Tai va šiam apkepui aš imu 2 pakelius varškės, grikių (čia savo nuožiura), 3 kiaušinius, grietinės. Grikius išsiverdu. Varškę pertinu per sietelį (šiaip jei kas nežino, prieš ruošiant varškę terminiam apdorojimui, ją reikia pertrinti, tuomet lengviau ir geriau organizmas įsisavina baltymus), atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymo. Taigi į pertrintą varškę dedu išsuktus kiaušinius, virtus grikius, gerai išmaišau ir ant galo dedu iki standžių putų išplaktus baltymus. Tada lengvai dar permaišau, viską supilu į skardą, kuri būna patepta aliejumi. O ant viršaus uždedu kelis šaukštus grietinės ir viską kepu orkaitėje 20-30 min. Valgome su grietinė. Kas mėgsta saldžiau pavalgyti, tada gali kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Taigi pabandykite tai netik skanu, bet dar ir sveikia. Skanaus smile.gif
*

Kaip skaniai atrodo iš aprašymo viskas 4u.gif . Reiks pabandyt šiandien iškept šį apkepą 4u.gif . Tai man įdomu ar čia dedasi kokie prieskoniai, pvz vegeta ar pan., ir ar reikia į visą masę dėt grietinės? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.