Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Giminės medis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
lengvute
susigundžiau, šiandien knygą už 15lt. thumbup.gif , ruošiuosi pildyt, pasirodo kiek daug info neturiu,nežinau, o ir daug kas išmirę unsure.gif .Galvoju, padarysiu pradžią, atrodo, giminėj niekas tokio nedaro, bent jau nesiskelbia, ar tai vieša, ar kaip dienoraštis, individualu unsure.gif ?Užsienio lietuviai tai labai garbina tokį dalyką, vos ne ant šaldytuvų kabina laugh.gif .Kitiems, kad ir mano vaikams ar vaikaičiams, kas susidomės, bus lengviau rinkt medžiagą, o tai man dabar vienai bus sunku, pavargsiu g.gif , bet malonu ir naudinga:valio , gal jau senstu, kad sentimentali daraus biggrin.gif
Ar jūs, jūsų tėvai ar draugai darėsi giminės medžius, ar braižė patys, ar iš kompo, kiek žinau, yra , ar kaip wink.gif ?
Keberiokšt
Man ir gaila, kad gimines medzio braizymas ar gimines istorijos rasymas pas mus turi snobizmo atspalvi. O ta tavo minima knyga i akis krito pries pora metu. Jauciu, laikas eiti i dekretines, kad tureciau laiko ja pildyti rolleyes.gif
lengvute
QUOTE (Nedurna @ 2004 10 02, 01:39)
Man ir gaila, kad gimines medzio braizymas ar gimines istorijos rasymas pas mus turi snobizmo atspalvi. O ta tavo minima knyga i akis krito pries pora metu. Jauciu, laikas eiti i dekretines, kad tureciau laiko ja pildyti rolleyes.gif

skaitai mano mintis rolleyes.gif , aš todėl ir nusipirkau giminės medžio ir kūdikio albumus laugh.gif thumbup.gif (po 15lt. ne taip ir brangu ) rolleyes.gif
nikute
QUOTE (lengvute @ 2004 10 01, 18:56)
skaitai mano mintis rolleyes.gif , aš todėl ir nusipirkau giminės medžio ir kūdikio albumus laugh.gif thumbup.gif (po 15lt. ne taip ir brangu ) rolleyes.gif

a kur tokia knyga radai? as tai medi bandziau pas dailininkus uzsakineti, bet meciau ta darba blush-anim-cl.gif
Eivina
turiu as toki bet ne knyga o toki kaip paveiksla (padavonojo mociute)tik kelias dienas pries mirti.siaip labai grzus kadangi ji bevus dailinike tai pati ji nupese thumbup.gif
man jis labai svarbus virtuvej ant sienos kaba heart.gif
lengvute
nusipirkau Baltų lankų knygyne, Akropolyje.
Libra
http://www.sofotex.com/Agelong-Tree-download_L12145.html - is cia galima parsiusti genealoginio medzio sudarymo programele, kuri galios 30 d. (bet programele galima pergudrauti wink.gif )
Bella
Štai dar viena genealoginio medžio programėlė lietuvių kalba www.genery.com/lt/
Tiesa, ji mokama.
Niccolo
Aš pildau, bet jei rimtai užsiimti (pagal visus reikalavimus), tai labai daug laiko suryja. Užsiimu jau 2 metus, turiu susirašęs apie 400 žmonių (visi gi mano giminės), bet irgi gailiuosi, kad tuo nepradėjau domėtis bent 2 metais anksčiau.
Vienu žodžiu, jeigu ruošiatės užsiimti - užsiimkite jau dabar, nes būna, kad numiršta koks nors senas žmogus - ir nelieka nieko, kas ką nors žinotų apie senolius.
Naudojuosi PAF5 programa, nors yra daug visokių, o giminės medį dovanojau savo tėvams - padariau Worde ir atspausdinau ant A3 lapo ir įrėminau.
lengvute
aš tą knygelę, kur nusipirkau, vakar pusę užpildžiau per valandą, bet kažkiek nusivyliau, nes grafose įrašytas ribotas tėvų brolių/seserų skaičius, man netilpo blink.gif, o ir klausimuose apie mano vaikystę, paauglystę ir t.t. dar tiek galėjo būt gerų klausimų dry.gif g.gif , ten tik tokia simbolinė, graži pažiūrėt knygelė,nors kartu ir kaip dienoraštis, nes aš nerašau tokio smulkaus...gale, kur svarbiausi gyvenimo įvykiai, vakar didžiąją daugumą atgaminau.
ne
mano drauge dirba istoriniam archyve, tai pasakojo kad ateina nemazai zmoniu, sudarinejanciu savo gimines medi, ir iesko informacijos apie savo pro pro pro pro pro....... patys skaito visokius dokumentus, sedi visokiais popieriais apsiverte, ir suranda smile.gif na bet cia tie kurie uzsiima rimtai rolleyes.gif
Onora
QUOTE (NiurNiur @ 2004 10 17, 13:14)
mano drauge dirba istoriniam archyve, tai pasakojo kad ateina nemazai zmoniu, sudarinejanciu savo gimines medi, ir iesko informacijos apie savo pro pro pro pro pro....... patys skaito visokius dokumentus, sedi visokiais popieriais apsiverte, ir suranda smile.gif na bet cia tie kurie uzsiima rimtai rolleyes.gif

Kazhkada mano tevai sudarinejo ta medi, bet rimtai tuo neuzsieme, gal ir gerai, kad laiko negaiso, nes atsirado toks giminaitis pries pora metu, kuris bajorystes dokumentais uzhsieme - tai dabar rado archyve dokumentus visokius ir gimines medi sudare nuo 16 a.
Papildyta @ [mergetime]1098081492[/mergetime]
QUOTE (NiurNiur @ 2004 10 17, 13:14)

Kazhkada mano tevai sudarinejo ta medi, bet rimtai tuo neuzsieme, gal ir gerai, kad laiko negaiso, nes atsirado toks giminaitis pries pora metu, kuris bajorystes dokumentais uzhsieme - tai dabar rado archyve dokumentus visokius ir gimines medi sudare nuo 16 a.
ne
QUOTE (0nora0 @ 2004 10 18, 08:39)

va cia tai suprantu MEDIS. cia ne 4-5 kartos, kaip daznai buna. tokio ir as noreciau rolleyes.gif
bet tingiu uzsiimt tongue.gif
pasimetus
norėčiau ir aš tą programėlę pabandyti,bet nemoku angliškai blush-anim-cl.gif gal galite parašyti kaip ten ją parsisiųsti
Pastaba
As tai nepildau, bet is vyro puses medis pildomas. Nezinau kiek ten tu kartu, gal kokios 7 ar daugiau. Siaip smagu paskaityt, paziuret. Vienas egzempliorius graziai nupaisytas ir iremintas smile.gif Smagu per giminiu suvaziavima nagrnet medi ir susipazint su giminem.
naminukas
pradėjau pildyt giminės medį...vajergutėliau,kur visus ir sudėt,jei vienos šakelės atstovų vien per tris kartas 80 štukų g.gif g.gif .o kur dar kitos šakelės irgi ne ką silpnesnės verysad.gif
diamona
ne visus perskaiciau, bet kazkaip uzmeciau akyte kad kazkas turio gimines medi nuo 16amziaus, tai as irgi noriu pasigirti, kad irgi turiu gimines medi is tevelio puses nuo sesiolikto amziaus ir apie kiekviena zinau bent jau trumpa istorija, suprantamakad net neatsimenu senuju kartu vardu, bet esu nubraiziusi, ir zinau kaip per istorijos simtmecius kito mano pavarde. Buvo gan idomu kai pasakojo tai uztruko apie para.
Burbulytis
As nepildau, atrodo nesiruosiu, bet gal verta? O kaip ten pasidaryti toki galinga, negi uztenka nueiti i archyvus ir paprasyt? Kiek kainuotu, idomu, jei ne pats medziaga renki?Gal kas zinote, darete?
Rustė
mes turim du geneologinius medžius.vienas mano giminės virš 250 asmenų, kitas vyro irgi apie 200 asmenų.savo giminės žinau 6 kartą iki savęs, džiaugiuosi, kad mano močiutė dar atsimena viską, ir nieko nelaukę viską išsiklausinėjom ir susipaišėm
Prime
Mano vyro giminej yra tokia teta, kuri rupinasi gimines geneologiniu medziu, visiems daro kopijas ir t.t. Kai tik gimsta naujas vaikiukas - iskart isveda sakele. Zodziu, tikrai idomu paziuret - gaila, ne mano gimine cry.gif
dėja
O gal kas naudojatės www.genery.com/lt/ prgramėle.Koks principas tos prgramos,jei aš ją įsigysiu galėsiu atkapstyti kažkokios info,ar turiu pati ką žinau suvedinėti.Ar verta mokėti 40lt.
zuza
laba, gal kas žinote nemokamų programėlių gen.medžiui?
Divena
Būtų idomu turėti geneologinį medį kokių 10 kartų. g.gif
DziNNy
Na ką gi. Aš irgi pradėjau tokį medį kurti. Asmeniškai man labai sunku kol kas. Bet ir įdomu. Turiu kokių keturių kartų informacijos. Norėjau paklausti, ar yra kokių programėlių dar to medžio lengvesniam kūrimui. Na,aš vėliau perpiešiu normaliai, bet kol kas norėtųs bent bendrą vaizdą kuo paprastesniu būdu pasidaryt. Mėginau Anelog, bet ten vos 40 žmonių galėjau įdėti arba turiu pirkti. O pirkti nežadu. Be to, ten neleidžia padaryt daugiau šakų man. T.y. suvesti kelių giminių. g.gif Gal galėtumėte padėti? Na, gal kas žinote ką geriau? O šiaip, galiu pasakyt, medžio surašymas - vienas puikiausių būdų pažinti giminės istoriją. smile.gif
agules
Vyro mama dare savo gimines medi, reiketu ir man prisijungti, butu idomu vaikams kai uzaugs g.gif
Lurdesita
bandysiu ir aš rinkt nes, o kaip pradėt g.gif rinkt ir savo ir vyro, juk dukrytei ir tie ir tie giminės g.gif
JulieTa
QUOTE(ne @ 2004 10 17, 14:13)
mano drauge dirba istoriniam archyve, tai pasakojo kad ateina nemazai zmoniu, sudarinejanciu savo gimines medi, ir iesko informacijos apie savo pro pro pro pro pro....... patys skaito visokius dokumentus, sedi visokiais popieriais apsiverte, ir suranda smile.gif  na bet cia tie kurie uzsiima rimtai  rolleyes.gif
*

cia tai nieko sau ideja thumbup.gif reiks kada prisiruost, kai neturesiu ka veikt cool.gif
Margarita 25
Visai įdomei turėtu būt , tik reikia prisiruošti pildyt
lodore
Aš tai užpildžiau giminės medžio psl dukrytei nupirktoj knygoj "Mano pirmoji knyga", daugiau be dokumentų ir niekas nebeatseks senolių, užteks ir tiek.
Freshi
QUOTE(ne @ 2004 10 17, 11:13)
mano drauge dirba istoriniam archyve, tai pasakojo kad ateina nemazai zmoniu, sudarinejanciu savo gimines medi, ir iesko informacijos apie savo pro pro pro pro pro....... patys skaito visokius dokumentus, sedi visokiais popieriais apsiverte, ir suranda smile.gif  na bet cia tie kurie uzsiima rimtai  rolleyes.gif
*

As girdejau, kad ten galima uzsisakyti, kad archyvo darbuotojai surastu tavo senolius... Yra net kainorasciai Lietuvos valstybes istoriniam archyve, tik as nelabai suprantu kaip ten pasiskaiciuoti kiek kainuos, nes tokio varianto 'sudaryti geneologini gimines medi' nera schmoll.gif Gal kas zino kaip ten viskas su tuo archyvu vyksta?
Zaizzyna
Na ką, pakalbėsiu ir aš šia tema smile.gif
Pirmiausia, labai džiaugiuos, kad geneologiniu medžiu susidomėjo mano vyresnioji dukra (16m.). ji pradėjo nuo savo proprosenelių... Kamantinėjo visus ir rinko informaciją smile.gif jau nemaža tą medelį padarė thumbup.gif net man smagu paskaitinėti biggrin.gif

Daro viską kompiuteryje smile.gif su Agelong Tree programa thumbup.gif nuu laaaabai šauniai atrodo thumbup.gif
muminukas
QUOTE(Zaizzyna @ 2007 11 02, 19:28)
Na ką, pakalbėsiu ir aš šia tema smile.gif
Pirmiausia, labai džiaugiuos, kad geneologiniu medžiu susidomėjo mano vyresnioji dukra (16m.). ji pradėjo nuo savo proprosenelių...  Kamantinėjo visus ir rinko informaciją  smile.gif  jau nemaža tą medelį padarė thumbup.gif  net man smagu paskaitinėti  biggrin.gif

Daro viską kompiuteryje smile.gif su Agelong Tree programa  thumbup.gif nuu laaaabai šauniai atrodo  thumbup.gif
*

daugiau papasakok apie programą. nes pažiūrėjau, kad ji mokama verysad.gif
emilijut
kadangi intensyviai uzsiimu gimines medzio kurimu, parsisiunciau Agelong tree programa,bet ji leidzia tik 40 asmenu ivesti. Mano gimine kur kas platesne,tad nusprendziau atsisiusti pilna jos versija, padariau pavedima internetu, nuskaiciavo pries kelias dienas 49lt su centais, bet nesulaukiu tos programos. Gal Jus susidurete su sia problema ir galite man padeti?pardejau nerimauti,kad mano pinigeliai pakibo ore, o ir programa-tik mirazas.Kontaktuosia apie sia programa itk kitos salies tel nr,tai problema susisiekti issiaiskinimui
tomziska
Laba, ieskodamas daugiau info internete radau kazkoki nauja saiteli kuris ale siulys galimybe susikurti gimines medi paciam...taciau jis dar neveikia ir ar mokamas ar nemokamas jis bus kurejai neraso... puslapio adresas aiti.lt
Siaip kol lietuvele neturi normalaus savo elektroninio varianto teks naudotis knygutemis i kurias nelabai kas telpa, turint omeny kad yra tokiu seimu kurias sudaro 9 broliai ir 9 seses... tongue.gif
Diedukas
Agelong tree programa labai nebloga.Ten galima sudėti daug ką,pradedant nuotraukomis baigiant biografijomis ir t.t.Geriausiai sudarinėti mažais puslapiais ir susikelti į cd,nes daugiau kartų,tai medis gaunasi kaip plakatas,kurį atspausdinti gali tik spaustuvė.Beja niūrokas tas medis,programos gamintojai galėjo ir labiau pasistenkti,bet šeip patenkina mano lūkesčius.
Zaizzyna
QUOTE(Diedukas @ 2007 12 29, 22:17)
Agelong tree programa labai nebloga.Ten galima sudėti daug ką,pradedant nuotraukomis baigiant biografijomis ir t.t.Geriausiai sudarinėti mažais puslapiais ir susikelti į cd,nes daugiau kartų,tai medis gaunasi kaip plakatas,kurį atspausdinti gali tik spaustuvė.Beja niūrokas tas medis,programos gamintojai galėjo ir labiau pasistenkti,bet šeip patenkina mano lūkesčius.
*

Va va smile.gif ir mano dukrelė gabalais darė tą medelį... paskui spausdino,klijavo, bet atrodo labai liuks mirksiukas.gif svarbu, kad domisi tokiais dalykais smile.gif
cicada
sweikos mamos!
jau gal pora metu pildau gimines medi. kasdien po truputi surasydama datas, ivykius, zodziu tai ka zinau arba tai ka pavyksta suzinoti. visa tai darau puslapyje www.geni.com ten nereikia uz nieka moketi ir zmoniu galima ivesti kiek nori. maciau kad pas vienus medyje yra apie kelis tukstancius zmoniu, o pas viena net apie 30000.
mano medis kolkas kuklus - apie 350 zmoniu. visi labai susidomeje padeda ir patys suveda tai ka zino. nesuprantu tu kurie galvoja kad tai laiko gaisimas, nes as svaigstu vien pagalvojus kad mano vaikai tes pradeta darba ir zinos kaip, su kuo ir tt gyveno proteviai.
Reginiukas
as tik minimaliai uzpildziau blush2.gif , tik su proseneliais ir viskas blush2.gif , nors reiktu rimtai tuo uzsiimti blush2.gif
Miliuke
[quote=cicada,2008 02 08, 13:08]
sweikos mamos!
jau gal pora metu pildau gimines medi. kasdien po truputi surasydama datas, ivykius, zodziu tai ka zinau arba tai ka pavyksta suzinoti. visa tai darau puslapyje www.geni.com ten nereikia uz nieka moketi ir zmoniu galima ivesti kiek nori.

aciu uz puikia nuoroda www.geni.com thumbup.gif Dabar ir as pildysiu gimines medi 4u.gif
Saulela
Aš taip pat pildau, su didžiausiu užsidegimu. www.geni.com jau turiu 530 žmonių, nors dar uij kiek nemažai liko ką turiu dar suvest. ax.gif
Asevich
Labai malonu, kad kai kas domisi savo gimines istorija. As sudarinejau savo seneliu Aseviciu(Acu,Azuku),Vaisniu,Zilioniu ir Astramsku genealogines lenteles, kurias neseniai perkeliau i www.geni.com Tos elektronines schemos gavosi keliu metru ilgio...Jei kas nors esate susije su siomis giminemis, atsiliepkite.
kubilina
Aš gavau iš uošvienės jos giminės medį, būtinai reiks pratesti jo pildymą thumbup.gif
Awita
Kai buvo gimines suejimas, braizem ant sienos, uzeme kelis kvadratinius metrus. Po to baliaus kelios energingesnes merginos vazinejo po visa gimine ir braize ant popieriaus. Net nezinau ar pabaige, labai kruopstus darbas, as netureciau kantrybes tuo uzsiimti blush2.gif
Zaizzyna
QUOTE(cicada @ 2008 02 08, 14:08)
sweikos mamos!
jau gal pora metu pildau gimines medi. kasdien po truputi surasydama datas, ivykius, zodziu tai ka zinau arba tai ka pavyksta suzinoti. visa tai darau puslapyje www.geni.com ten nereikia uz nieka moketi ir zmoniu galima ivesti kiek nori. maciau kad pas vienus medyje yra apie kelis tukstancius zmoniu, o pas viena net apie 30000.
mano medis kolkas kuklus - apie 350 zmoniu. visi labai susidomeje padeda ir patys suveda tai ka zino. nesuprantu tu kurie galvoja kad tai laiko gaisimas, nes as svaigstu vien pagalvojus kad mano vaikai tes pradeta darba ir zinos kaip, su kuo ir tt gyveno proteviai.
*

Man online nepatiktu schmoll.gif o kas jei viena diena uzsidarys tokia svetaine? ir po darbo viskas unsure.gif
R.A.
Pries kelis m dariau gimines medi su programa Family tree maker. Suvedinejau visus gimines, gimimo-mirties datas, ten buvo galima ir aprasyt ta zmogu, foto ikelt, o paskui ir atsispausdint smile.gif Pries perinstaliuojant Win irasiau i Cd, reiktu dabar susirast ir papildyt, mat ryskiai padaugejo gimines atstovu biggrin.gif
kariatide
Jauciu kad ir as pradesiu si darbeli smile.gif ...manau mano paaugusiam mazyliui tikrai bus idomu zinoti apie savo gimines atstovus smile.gif ...

R.A. o is kur gauti sia programa Family tree maker ax.gif ??
Sandrėja
Gal kas turite atsispausdine gimines medeli, foto to medelio? Butu labai idomu paziureti kokiu principu kuriate si medeli, ar paprastai kvadrateliuose rasote, ar piesiate tikra medi 4u.gif
Jolantuke
QUOTE(sanrea @ 2008 07 16, 18:20)
Gal kas turite atsispausdine gimines medeli, foto to medelio? Butu labai idomu paziureti kokiu principu kuriate si medeli, ar paprastai kvadrateliuose rasote, ar piesiate tikra medi  4u.gif
*

Pavyzdį gali pažiūrėti www.polia.info

O tokia pat diskusija vyksta čia...
gedrule
vyro gimine tikrai zinau kad pildo ta medi, o pas mus kazkaip negirdeti tokiu dalyku, bet labai idomu butu tuo uzsiimti bigsmile.gif
Elika
Buvau pradejus rinkti info. Turiu kaip ir triju kartu gimines medi, t.y. nuo seneliu. Bet tada pradejus ir baigiau doh.gif Dabar knieti atnaujinti ta darba, nes tai tikrai smagus ir idomus uzsiemimas smile.gif
Siuo metu skaitineju senelio uzrasus, kuriuos dar pries 10 metu issaugojau nuo keliones i peciu. Tik gaila, kad ne viska doh.gif ten nemazai vardu, gaila, kad be pavardziu... Na, bet nuo tu senelio prisiminimu ir pradesiu rinkti duomenis apie ankstesnes kartas ax.gif
Visgi tai idomu ne del kitu, o del saves... idomu zinoti kaip ir kuo gyveno proseneliai wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.