Sveikutės visos ir visi !!! Sugalvojau šeimyną pavaišinti grikių kotletais, bet nesugalvoju kaip juos padaryti. Kartą Bernelių užeigoj ragavau su grybų padažu ir šviežiomis daržovėmis pateiktus - buvo labai skanu.
Blynų nesu kepusi, bet turbūt jei bandyčiau tai gal išeitų. Pabandyk apkepa: 1,5 stiklinės grikių, 2,5 stiklinės vandens, 5-6 šaukšto sviesto, 400 g varškės, fer.sūrio, 3 šaukštai razinų, truputis druskos, apelsinų žievelių arba cukatų, džiūvėsėlių. Išverdama biri grikių košė arba jei nemažai lieka vakarykščios. Sviestas išsukamas su cukrumi, įdedamas kiaušinio trynys, 300 g varškės, išmirkytos razinos, tarkuota apelsinų žievelė, išplaktas baltymas. Masė sukrečiama į išteptą riebalais, džiūvėsėliais pabarstytą formą. Pabarstoma sūriu. Kepama orkaitėje apie 40 min.
Nežinau kokie Bernelių užeigoje, o aš kepu taip: grikių košę sumaišau su faršu (tinka bet koks), kiaušiniu ir kepu.
Žinau, moku, kepu
Grikių kotletai (maždaug 2 porcijos) 100g grikių kruopų 1 vid. dydžio morka 1 svogūnas 1 kiaušinis 3 valg.š. bulvių krakmolo prieskoniai Iš vakaro užpilti grikius verdančiu vandeniu. Užpilti taip, kad vos vos apsemtų. Kitą rytą grikiai bus išbrinkę ir vandens jau nebelikę. Juos sumalti per mėsmalę (aš paprasčiausiai sutrinu). Smulkiai sutarkuoti morką ir supjaustyti svogūną, sudėti juos į maltus grikius, įmušti kiaušinį, įberti prieskonių, kiek širdutė geidžia ir suberti bulvių krakmolą. Viską gerai išmaišyti, formuoti nestorus kotletukus-blynukus ir keptį įkaitintoje keptuvėje. Niam niam, skanu! Nors ir nelabai kokios, tačiau štai ir vaizdinės priemonės
darau panasiai, tik vadinasi varguoliu kotletai - mano vyrui tai labai patinka. O valgom su grietine ir darzovem:
Grikius is vakaro uzpilti saltu vandeniu - vandens nepagaileti Sutarkuoti pora morku, jei patinka, galima deti ir svoguno, imusti kiausini arba du, jei labai nedideli, pipiriuku, druskytes pagal skoni - formuoti kotletukus ir kepti ikaitintuose riebaluose - apversti atsargiai su mentele. Skanaus
As truputi kitaip darau: isverdu grikius, sumalu mesmale per smulku sieteli, dedu is akies kaiusinius kelis, svoguno pjaustyto smulkiai zalio, prieskoniu misinio, kvepianciu pipiru nedaug ir miltu. Mase tokia tirsta turi buti, kad kristu nuo sauksto. Oij kaip skanu, seniai jaukepaiu, reikes issikept...
kepiau.....
QUOTE(bzzz... @ 2006 10 18, 21:57) As truputi kitaip darau: isverdu grikius, sumalu mesmale per smulku sieteli, dedu is akies kaiusinius kelis, svoguno pjaustyto smulkiai zalio, prieskoniu misinio, kvepianciu pipiru nedaug ir miltu. Mase tokia tirsta turi buti, kad kristu nuo sauksto. Oij kaip skanu, seniai jaukepaiu, reikes issikept... as irgi taip darau tik dar dedu kiausinio dydzio gumuleli farso
Super receptas! Vakar kepiau, tai vyras netikėjo, kad kotletukai be mėsos
naudojom grikių dribsnius ir viskas gavosi
kadangi draugas vegetaras ir labai megsta grikius, nusprendziau pabandyti padaryt tokius kotletukus
Anksciau kepdavau grikiu blynus su soju padazu, bet dabar neatsiskanauju grikiu kotletais. Jau antra kart dariau ir priejau isvados, kad skaniau gaunasi, kai grikius isverdi ir tada sumali. Si kart maliau ismirkintus, tai gavosi siek tiek sprangus, nors dejau abu kartus visko vienodai
QUOTE(Saga @ 2006 10 20, 11:44) kepiau..... oj,kaip skanu,kaip patiko
Viska labai teisingai merginos patare, bet dar kai ka pasiulyciau - i grikiu mase imalti varskes surio
Dar tokį klausimėlį turiu:
Berneliuose tuos blynelius patiekia su marinuotų-keptų burokėlių garnyru. Man tas derinukas niam niam koks skanus, vat gal netyč kuri nors žinot, kaip tuos burokėlius taip skaniai paruošti?
o aštai truputį kitaip darau: išverdu porą maišiukų grikių, supjaustau smulkiai kubeliais svogūną ir morką, įmeišau į grikius, ir dar įdedu miltų "blynams", kad liptų ir išeitų suformuot kotletus, ne daugiau, padažą darau baltą, eilinį, iš prieskoniukų, grietinės ir svieto. Man taip labai skanu.
vakar ir as kepiau siuos blynelius su mesa ir be,tai man asmeniskai skanesni be mesos,bet vyrui tai sake cia ne maistas
Vakar pabandžiau išsikepti grikių kotletų. Teisybę pasakius, truputį skeptiškai į šį patiekalą žiūrėjau, bet nusprendžiau pabandyti... Žinokit, labai patiko! Ir vaikai noriai valgė, nors vyresnėlis išpradžių labai atsargiai į nepažįstamą valgį žiūrėjo. Ačiū už receptus!
QUOTE(Nijoliux @ 2007 07 24, 11:48) Dar tokį klausimėlį turiu: Berneliuose tuos blynelius patiekia su marinuotų-keptų burokėlių garnyru. Man tas derinukas niam niam koks skanus, vat gal netyč kuri nors žinot, kaip tuos burokėlius taip skaniai paruošti? Aš tai nusiperku paprastų marinuotų burokėlių stiklainyje ir jie labai tinka.Ankščiau berneliuse su šaltais burokėliais tie kotletukai būdavo, tai man net skaniau, negu su keptais.O šiaip gal juos pakepti reikėtų ir neblogai išeitų QUOTE(Karklas @ 2007 09 02, 21:57) Aš tai nusiperku paprastų marinuotų burokėlių stiklainyje ir jie labai tinka.Ankščiau berneliuse su šaltais burokėliais tie kotletukai būdavo, tai man net skaniau, negu su keptais.O šiaip gal juos pakepti reikėtų ir neblogai išeitų bandžiau kepint sviestuky, tai man nelabai o padažų kiek išbandžiau, tai pats skaniausias grybų supjaustytus šampinionus pakepinu su sviestuku, tada užpilu grybų sultiniu (paruoštu iš galina blanca grybų sultinio kubelio), taip patroškinu dar ir į pabaigą truputį cukriuko, grietinės ir miltų, kad sutirštėtų. Vyras sakė su tuo padažu bet kokį šlamštą suvalgytų QUOTE(Nijoliux @ 2007 09 14, 12:16) bandžiau kepint sviestuky, tai man nelabai o padažų kiek išbandžiau, tai pats skaniausias grybų supjaustytus šampinionus pakepinu su sviestuku, tada užpilu grybų sultiniu (paruoštu iš galina blanca grybų sultinio kubelio), taip patroškinu dar ir į pabaigą truputį cukriuko, grietinės ir miltų, kad sutirštėtų. Vyras sakė su tuo padažu bet kokį šlamštą suvalgytų Dar labai tinka kartu su grybais ir svogūną pakepinti.Toliau viską darau kaip ir Tu.Laaaabai skanus padažas
Labai saknus kotletukai,as ir gaminu juos tik retai
Sveikos
Na va ir aš šiandien pasigaminau skaniuosius grikių kotletukus Čia kepimo procesas vyksta ![]() Čia galutinis rezultatas ![]() Prikepiau pilną puodą, tai vos atsilaikiau kol kepėsi Tiesa, aš naudojau smulkintų grikių kruopas (galintos) perku mažiukui, tai pagalvojau, kad geriau bus nereiks jų malti
Kaune Jonavos g. Senukų kavinėje skanus būna
[quote=Nijoliux,2007 07 24, 13:48]
Dar tokį klausimėlį turiu: Berneliuose tuos blynelius patiekia su marinuotų-keptų burokėlių garnyru. Man tas derinukas niam niam koks skanus, vat gal netyč kuri nors žinot, kaip tuos burokėlius taip skaniai paruošti? marinuotus burokelius reikia pakepti keptuveje, bet jei turi buti minksti is kietu nebus skanu. svoguno galvute supjaustyti smulkia ir pakepti keptuveje, galima su spirguciais kas megst, kai apkeps sudeti nusunktus marinuotus burokelius ir viska troskinti keptuveje vis pamaisant. prieskoniu deti pagal skoni, man lbiausiai tinka juodi pipirai pora lauro lapeliu ir druskytes jei reikia. skanu su karstom virtom bulvem QUOTE(Jurgita-spurgyta @ 2007 09 20, 11:39) Sveikos Na va ir aš šiandien pasigaminau skaniuosius grikių kotletukus Čia kepimo procesas vyksta ![]() Čia galutinis rezultatas ![]() Prikepiau pilną puodą, tai vos atsilaikiau kol kepėsi Tiesa, aš naudojau smulkintų grikių kruopas (galintos) perku mažiukui, tai pagalvojau, kad geriau bus nereiks jų malti Vajeee,prisiskaiciau as cia ir daba sedziu ir seile varvinu Jurgita-spurgyta,tavo kotletukai seper skaniai atrodo(itariu taip ir yra). KAIP VALGYT NORIU!! Butinai pameginsiu ir as issikept tu skanumynu
Na ka,ir as neiskenciau ir pasidariau kotletukus
![]() ![]() Kita karta daryciau dar plonesnius ,nes man skaniau kai labiau apskrude ir traskesni. Beje,i grikius dejau siektiek tarkuoto fermetinio surio.Neturejau farso tai dejau super smulkiai smulkintos shonines,morkas,akepintus svoguniukas + prieskoniai. Liuks,labai patiko net ir mano vyrui Beje,i grikius dejau siektiek tarkuoto fermetinio surio.Neturejau farso tai dejau super smulkiai smulkintos shonines,morkas,akepintus svoguniukas + prieskoniai. Liuks,labai patiko net ir mano vyrui Atrodo Ir aš kitą kartą pamėginsiu sūrio, šoninės idėti, ir tikriausiai tai bus rytoj
Na, bandysiu ir as siandiena tuos blynus. Ziuresim kas gausis. Siaiap grikius laaaabai megstam, bet blynu is ju net nesu valgius
Niu skaniai jus cia parsinejat situos egzotiskus kotletukus
sveikos, as taip pat kepu grikiu kotletukus, kepu juos is grikiu koses, i ja imusu kelis kiausinius, idedu miltu, prieskoniu ir nemazai sviezio kopusto supjaustyto nedideliais kubeliais, man tai buna lb skanu...
Padariau ir as tos kotletukus, tiesiog virtus grikius su farsu ir pora kiausiniu sumaisiau, idejau pakepintu svogunu su morkomis, plius miltu, pakepiau ir pabaigai ipiliau vandens ,
patiko ne tas zodys , net du kotletus iskart suvalge
aš darau taip:
į grikių košę šaltą įmušu porą kiaušinių, įdedu kepintų svogūnų su morkom, šaukštą miltų, daug žolyčių, šaukštą grietinės, pipirai, druska, išmaišau. tokią poskystę tešlą dedu šaukštu į įkaitintą keptuvę ir kepu. man labai skanu su pomidorų padažu. QUOTE(Wild Flower @ 2006 10 18, 18:32) Žinau, moku, kepu Grikių kotletai (maždaug 2 porcijos) 100g grikių kruopų 1 vid. dydžio morka 1 svogūnas 1 kiaušinis 3 valg.š. bulvių krakmolo prieskoniai Iš vakaro užpilti grikius verdančiu vandeniu. Užpilti taip, kad vos vos apsemtų. Kitą rytą grikiai bus išbrinkę ir vandens jau nebelikę. Juos sumalti per mėsmalę (aš paprasčiausiai sutrinu). Smulkiai sutarkuoti morką ir supjaustyti svogūną, sudėti juos į maltus grikius, įmušti kiaušinį, įberti prieskonių, kiek širdutė geidžia ir suberti bulvių krakmolą. Viską gerai išmaišyti, formuoti nestorus kotletukus-blynukus ir keptį įkaitintoje keptuvėje. Niam niam, skanu! Nors ir nelabai kokios, tačiau štai ir vaizdinės priemonės ![]() Mmmm... skamba skaniai, būtinai išbandysiu artimiausiu laiku QUOTE(Leandra @ 2007 12 19, 15:24) aš darau taip: į grikių košę šaltą įmušu porą kiaušinių, įdedu kepintų svogūnų su morkom, šaukštą miltų, daug žolyčių, šaukštą grietinės, pipirai, druska, išmaišau. tokią poskystę tešlą dedu šaukštu į įkaitintą keptuvę ir kepu. man labai skanu su pomidorų padažu. na suviliojot ir mane, rytoj kepsiu ir as, ziuresiu kas gausis
Grikiai {mofinų keptuvėje}
1stilkinė grikių kruopų, nepilnas dubinėlis tarkuotų ir truputėls nusunktų bulvių, pora svogūnų, pusė stiklinės tarkuoto padžiūvusio naminio arba fermentinio s9rio, pora šaukštų grietinės, vienas šaukštelis sviesto arba aliejaus, prieskonių, vienas šaukštas spirgių{aš pati naudoju virtą mėsytę pakepinta ant sviesto} Kruopas pakepinti keptuvėje {sausoje} Užpilti verdančiu vandeniu,kad,pabrinktų, Pakepinti svogūnus,dalį jų sudėti į tarkius,dalį-į grikių kruopas. Įberti susmulkintų lauro lapų. Kepimo formos vietas ištepti sviestu ,arba aliejumi. Įpilti tarkių sumaišytų su kruopomis ,padaryti duobutę įdėti spirgių arba mėsytės {galima tiesiogant tarkių užkresti kruopų sumaišytų su spirgais arba mesyte } Paviršių užbarstyti tarkuotu turimu sūriu . Iškepus atsargiai išimti valgyti su grietine arba jogurtu.
vakar vakarienei buvo grikių košė su pienu, bet grikių specialiai prisiviriau daug, tai šiandien į likusią košę porą kiaušinių, porą šaukštų krakmolo, biški miltų, dar radau daktariškos dešros, fermentinio , viską sutarkavau ir į keptuvę
Vai vai
Na šaunuolės mergaitės
bandziau siuos kotletukus ,vienus su farsu pamaisiau,o kitus dariau be jo ,mase kaip kotletu tik pakeptu morku ir svogunu idejau,niam kaip skanu,o svarbiausia ne man vienai patiko ir sake dar teks daryti
Išviriau grikių nemažai, tai manau, kad ryt reikės kepti kotletukų. Dar niekad nebandžiau juos keptim bet gal viskas bus OK., nors mano vyrai, ypač MB visiškai jų nemėgsta. Gal pavyks apgauti
Ziauriai skanus grikiu kotletai
http://i2.piczo.com/view/3/t/m/i/h/1/p/q/9...912_77806_6.jpg[/img] Na kaip apetitnai atrodo
Siandien mane darbe dzukiskais grikiu kotletukais pavaisino
QUOTE(Jolaida @ 2009 04 10, 11:06) Siandien mane darbe dzukiskais grikiu kotletukais pavaisino Nors ne manreikia atsakyti,bet aš,turiu tokį grikių kruopų receptuką. 250g. grikių kruopų, 100g. virtų ,maltų bulvių,svogūnas,kiaušinis,druskos,pipirų,džiuvėsėlių. Kropas užplikyti verdančiu vandeniu ,virti piene perpus su vandeniu,kol suminkštės. Pasūdyti. Svogūną smulkiai supjaustyti,pakepinti svieste{arba aliejuje]ir,supilti į košę. Ataušinus sukrėsti pertrintas bulves ,įmušti kiaušinį,įberti druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišyti,formuoti kotletus,apvolioti džiuvėsėliuoseir kepti aliejuje,kol parus. Askirai patiekti pomidorų ar grybų padažą.Y Ydomu,ar tie kotletukai buvo ruošti iš grikmilčių ar iš kruopų. Nes tai yra du skittingi čia receptukai.
Pasirodo buvau nusisnekejus visai
Labas mamytes, siandien gaminau toki visai idomu patiekala,visai patiko
2 puodeliai virtu grikiu 1 puodelis gliaudetu saulegrazu 3 v.s. krakmolo 3 v.s kvietiniu miltu druska,pipirai. Viska sumaisome ir kepame keptuveje. ![]() Zinokit
Ką tik išsikepiau grikių blynus su faršu
O kokiu santykiu dėt visko? Tarkim, du maiseliai grikių, tai kiek reiktų faršo?
As irgi neseniai atradau grikiu kotletus
As darau taip: paiskepinu tarkuota morka ir susmulkintas desreles. Kai atvesta, tada dedu i isvirtus grikius. Musu du kiausinius ir viska sumaisau. Tada kepu blynukus Man tai skanumelis tikras Rytoj bus isbandyti grikiu kotletai su saulegrazomis
as kartu su svogunais ir morkom dar pievagrybius pakepinu
|