Neffertite_
2006 10 18, 16:25
Šaukiu Tave...Ilgai Tavęs laukėme. Kvietėme nusileisti iš dangaus į mūsų šeimą. Mums labai trūko Tavęs, ieškojome Tavęs ir pagaliau vieną gražią dieną Tu nusprendei, kad atėjo laikas. Tu manyje...Šeštadienis, ta diena daugumai buvo darbo diena, lapkričio pradžia. Ryte pasidarau testą, viena ryški, kita vos matoma. Darbe sėdžiu kaip ant adatų, nerimas neduoda ramybes, pasiskambinu į laboratoriją, maldauju, kad priimtų šiandien. Sutinka. Lekiam su Tavo tėvliu į laboratoriją priduoti kraują. Atsakymas už valandos. Oi, kaip ilgai slinko ta valanda. Drebančiom rankom renku laboratorijos tel. nr. Išgirstu ragelyje - vienos savaitės nėštumas (čia po ovuliacijos, reikėtų pridėti dar 2 sav. nuo mėnesinių pradžios). Taigi, tu jau manyje. Išlekiu iš kabineto į WC, ašaros rieda, o aš renku Tavo tėvelio telefono Nr. Verkiu į ragelį, bandau aiškinti, kad mums pavyko, kad aš  , jis kelis kartus prašo apsiraminti ir paaiškinti viską ramiai. Apsiraminu. Girdžiu, kad ir jo balsas dreba, pagaliau mums pavyko... Gražiausios dienos...Laksčiau visa apsipatenkinus, šypsojausi visam pasauliui, buvau pati laimingiausia. Su nekantrumu laukėme Tavęs, vakarais kalbindavome Tave nuo pat pirmų dienų, svajodavome apie tą laiką, kai jau busime tryse. Glostydavau pilvuką, grožėjausi kaip jis apvalėja ir negalėjau patikėti savo laime, atrodė, kad sapnuoju. Kai Tu pradėjai švelniai spardyti mamytę iš vidaus - tai buvo pats maloniausias jausmas, net kai tėvelis prašydavo ir su juo "pasisveikinti", Tu visada jam atsakydavai. Liūdniausias įvykis...Vieną vakarą pastebėjau, kad šlapinantis bėga permatomas, kaip vanduo skystis. Išsiruošėme į ligoninę, kad tik Tau viskas būtų gerai. Ten teko susidurti su "negera teta", kuri tiesiai šviesiai pasakė, kad man bėga vandenys, kad skatins gimdymą ir Tu neišgyvensi. Norėjau ją vietoje savo rankomis pasmaugti. Ji liepė laukti ryto ir tada viskas paaiškės. Niekaip negalėjau nusiraminti, verkiau, maldavau Tavęs manęs nepalikti, Tu lyg jausdamas bandei mane raminti ir nenustojai judėti manyje iki pat ryto. Tad tuo metu buvau tikra, kad Tau kol kas viskas gerai. Rytas. Daugybė gydytojų, tyrimų ir ... "negeros tetos" diagnozė nepasitvirtino. Viskas Tau gerai, Tu gyvas, sveikas ir dar nesiruoši ateiti į šį pasaulį. O ji manęs net neatsiprašė, tik koridoriuje nuleido akis, kai laimingi su Tavo tėveliu važiavome namo. Vasarą...Atėjo vasarą, ilsėjausi namie, miegodavau iki pietų, kiekvieną dieną ėjau į lauką ir laukiau, laukiau kada pagaliau ateis liepą, kada pagaliau ateisi Tu... Visą nėštumą mane prižiūrėjo geriausias (tuo metu man atrodė, kad jis geriausias) gydytojas. Bet artėjant gimdymui, vis labiau pasimetę išeidavome iš jo kabineto. Tad vieną dieną nusprendžiau, kad pas jį negimdysiu, o kur ieškoti tikrai gero gydytojo, kad galėčiau pilnai juo pasitikėti. Čia pagelbėjo Tavo senelė. Susirinkome daiktus ir nuvažiavome pas senelius į Kauną. Iki Tavo atėjimo liko savaitė. Pasikalbėję Kauno klinikose su senelės rekomenduota gydytoja, nusprendėme čia likti ir laukti Tavęs... Tu ateini...Naujoji gydytoją apžiūrėjo, kaklelis 2 cm, kol kas dar negimdai, išleido namo. Senelė buvo atostogose, tėvelis taip pat, tad visi ilsėjomės sode, oras nuostabus, gamta, daug šviežio oro. Vakarais visi susėdę kalbėjomės apie Tave ir nekantravome. Penktadienis... Liepos 7 d. Rytas... Pabundu, bet tingiu lįsti iš lovos, guliu ir klausausi paukščių čiulbėjimo pro atviras namuko duris. Pastebiu, kad vis skausmeliai užeina. Bandau fiksuoti laiką, labai nereguliarūs skausmai. Pusryčiauju verandoje, mėgaujuosi saulute, skausmai lyg aprimo. Išsiruošiame į miestą, grįžusi namo pamatau, kad išėjo kraujingas kamštis, reiškia Tu tikrai ateini. Jau greit, netrukus Tave pamatysiu. Mama pataria pasiskambinti gydytojai, juk artėja savaitgalis. Ji išgirdusi mano balse nerimą prieš dydįjį įvykį pasiūlo susitikti klinikose, kad visiems būtų ramiau. Su Tavo tėveliu ruošiamės ir važiuojame, kaip jausdama liepiau Tavo tėveliui ir tašes pasiimti su savimi. Klinikose pajungia aparačiuką, kuris fiksuoja Tavo širdelės plakimą. Viskas Tau gerai, Tu irgi ramus, turbūt kaupi jėgas. Gydytoja perspėja mane, kad jau greit gimdysiu, nes aparatas fiksuoja ir sąrėmius, kurie kartojasi kas 2 min, bet aš jų beveik nejaučiu. Pasiūlo pasilikti ir laukti Tavęs čia. Sutinkame. Gauname pačią geriausią gimdyklą, su plačia patogia lova, su didele masažine vonia, su Tv ir t.t. Tėvelis išsidreba patogiam krėsle ir žiūri TV, aš apskambinu geriausias drauges, pranešu, kad jau... Taip pat liepinukėms pranešu, kad gimdau, kad laikytų špygas už mane ir Tave. Iš jų pusės jaučiu didžiulį palaikymą, nors jų šalia nėra.  Ateina gydytoja, apžiūri - 3 cm. Jaučiu, kad skausmai stiprėja, bet kentėti galiu. Vaikštau po gimdyklą, kalbu su Tavimi, glostau pilvuką ir raminu Tave, kad nebijotum, kad tuoj pasimatysime. Vėl ateina gydytoja, apžiūri - tie patys 3 cm. Pasiūlo epidūrinę nejautrą. Nors dar galėjau kentėti, tačiau ji pati pasiūlė kam kankintis. Suleidžia, nieko nejaučiu, gera. Guliu ir klausausi kaip plaka Tavo širdelė. Greit vėl jaučiu, kad skausmai stiprėja, suleidžia dar dozę. Ir taip kelis kartus. Pradedu nerimauti, nes nejautra veikia vos pusvalandį. Mus aplanko Tavo seneliai, šiandien Tavo tetos išleistuvių vakaras, tad jie iš vienos šventės į kitą.  Vėl ateina gydytoja - atsidarymas 4 cm, negerai. Bet vėl palieka mus, ir mes toliau Tavęs laukiame. Laukimas buvo ilgas ir sunkus, vėliau buvo nuspręsta nebeleisti nuskausminamųjų, gal čia jie stabdo visą veiksmą ir kaklelis lėtai atsidarynėja. Vėliau nuleidžia vandenis, skauda, bet kaklelis geležinis, "kaip pas baleriną" juokauja gydytoja. Tavo senelė pasilieką padėi man, šlapiu skuduru šluosto man veidą, glosto ir mane ramina. Jau gydytoja neišeina, bando rankomis plėsti kaklelį, nes laikas eina, negalima delsti. Tavo teta nerimauja, nors jai išleistuvės - jos mintys tik čia, šioje gimdykloje. Aš jau raitausi iš skausmo, vos kenčiu. Naktis, bet gimdykloje karšta. Visada svajojau ir įsivaizdavau, kad Tu ateisi anksti ryte, kai švis. Klausiu gydytojas kada, kada pagaliau Tu ateisi. Ji ramina, kad greitai. Pasiūlo su sąrėmiu daryi pritupimus, kad kaklelis greičiau atsidarytų, man nerealiai sunku tai daryti, sukandu dantis... Tavo tėvelis prilaiko mane ir padeda man pritupti, paskui kelia mane, nes kojos nelaiko. Taip, 10 sąrėmių. Paskui mane nuveda į dušo kabiną, vanduo atgaivina, pagaliau liepia lipti ant lovos ir pasiruošti. Dar akimirka ir leižia stumti. Pati nustebau, kiek dar turiu jėgų, labai skubėjau, kad tai pagaliau baigtųsi ir pagaliau galėčiau paimti Tave ant rankų. Sąrėmis, stumiu iš visų jėgų, šalia Tavo tėvelis, Tavo senelė, mes visi Tavęs laukiame. Dar sąrėmis, vėl stumiu, Tavo senelė man praneša, kad jau matosi Tavo galvytė, prašo pasistengti, stumiu dar, dar trupučiuką, dar sąrėmis... ir Tu čia. 3:57 val konstatuoja akušerė. Tu čia, prisispaudęs rankytes ir kojytes prie kūnelio, lyg varliukas ir staiga prabilai, garsiai pasveikinai šį pasaulį. Daug kartų įsivaizdavau šią akimirką ir visada pasirodydavo ašaros. Bet tada ašarų nebuvo, buvau laiminga ir nesinorėjo man verkti, tik prašiau, kad greičiau man duotų Tave. Tavo kūnelis buvo toks šiltas, Tu toks gražutis. Man padėjo Tave ant krūtinės ir Tu savo nuostabiom akytėm pažvelgei į mane. Nuo šiol visada busime kartu. Daugiau nejaučiau skausmo, nejaučiau kaip mane siuvo mačiau tik Tave ir buvau laiminga. Taip mes su tavimi pragulėjome dvi valandas. Kartu su Tavo tėveliu ir seneliais (senelis visą laiką nekantriai laukė automobilyje, sakė, kad nesimiega) bandėme spėti, kiek Tu sveri. Sverei Tu net 4080 g. (sužinojome vėliau)  Tu godžiai gėrei pirmus lašiukus priešpienio ir tai buvo pats maloniausias jausmas... MOTINYSTĖ... Šiuo metu...Šiuo metu sūneliui 3 mėn. Esu pati laimingiausia, nors teko daug skausmo iškęsti, bet dėl Tavęs, sūneli, aš pasiruošusi viskam...
inga-uk
2006 10 18, 17:09
grazu, net asara istrysko
Labai graži istorija ir labai gražus vaikutis.  Stiprybės ir sveikatos auginant ir augant. Linkiu taip džiaugsmingai ir laimingai sulaukti dar ne vieno vaikučio, juk jam reikės ir sesytės, ir broliuko.  Sėkmės visai jūsų šeimynai.
Labai grazus ir siltas tavo pasakojimas. Net asaros viena po kitos kap, kap, kap... Kantrybes ir sveikatos JUMS!
Neffertite_
2006 10 18, 18:00
Ačiū. Norėjau padėkoti kauno klinikų gydytojai Marijai Butylkinai, akušerei (deja natsimenu vardo) ir savo vyrui. Nežinau ar ištverčiau be jo. Dar pamiršau parašyti, kad sūneliui virkštelė buvo aplink kaklą apsivijusi, bet viskas baigėsi gerai.
_plunksnele_
2006 10 18, 18:46
...vos pradejusi skaityti pasirode asaros, grazus laukimas, siltas teveliu bendravimas, mamytes ramybe ir didziulis noras greiciau pamatyti savo mazyli...  Tikrai grazi vaikucio istorija...  Linkiu jusu seimai darnos ir ramybes, o mazyliui uzaugti stipriu ir geru zmoguciu!!!
vikuliukas
2006 10 18, 18:58
Tikrai graži istorija  Ir dar su nuotraukėlėmis
balanduke
2006 10 18, 20:24
labai grazi istorija.  sveikinu
Laurita84
2006 10 19, 15:44
Indre_G.
2006 10 19, 17:08
Tikrai nuostabiai grazi istorija, kupina meiles...bukite sveikuciai ir laimingi.
Nuostabi istorija  , kupina ramybes, laukimo , meiles...aukite sveikuciai
Labai poetiška istorija  Ir lelius toks rimtuolis, propesorius
Neffertite_
2006 10 19, 22:30
Skaitydama jūsų gražius žodžius ir palinkėjimus - ir man ašarėlės kauptis pradėjo. Linkiu visom moterim pajausti šį nepakartojamą jausmą, šį stebuklą - kūdikėlio atėjimą į šį pasaulį. Visoms mamoms ir jų leliukams stiprybės, sveikatos ir meilės. :aciuks
evening-dew
2006 10 20, 14:19
kaip grazu,miela skaityti...
ramiu nakteliu. gardaus pienelio, gerucio vaikelio
Nuostabiai aprasiai  Aukit dideli dideli  ir sveiki sveiki
nuostabu, net pati nepajutau kaip asaros pacios iskapsejo, nuostabus pasakojimas, aukit diduciai ir sveiki
bambize911
2006 10 22, 18:42
Grazi istorija...  Aukit sveikuciai
Labai graziai parasei,susigraudinau ir as Atsimenu sekiau kaip gimde liepinukes jum jau 3 menesiukai  sunelis grazutis
Zuikiosaulute
2006 10 23, 07:27
Tikrai, kad gražu  Vaikai - mūsų džiaugsmas
Valencia
2006 10 23, 10:16
Aciu uz tokia grazia istorija  Ji suteikia vilties ir laukimas nebe toks baisus..
Neffertite_
2006 10 23, 11:05
Merginos, dar kartą visoms dėkoju už išsakytas mintis. Aš iš prigimties "myžnė".  Prisiklausiusi ir prisiskaičiusi begalę šiurpių istorijų - bijojau kiekvieną dieną vis labiau. Šimtą kartų bandžiau įsivaizduoti SAVO gimdymą, tačiau viskas buvo visai kitaip. Tiesiog pamažu įsivažiuoja tie sąrėmiai, kai jau labai skauda pradedi galvoti, kad jau nedaug liko, kad tuoj laikysi SAVO mažylį ir nėr kada bijoti, galvoji - kad tik greičiau, atsiranda jėgų, jautiesi išskirtinė, nes tuoj pagimdysi vaiką. Aišku, artimųjų pagalba - daug ką reiškia. Kitos atvirkščiai nori būti vienos. Kiekvienam savo, bet pakartosiu - kai man leido stumti, aš tieeeeek turėjau jėgų, aš jau tada buvau laiminga, kad dar kelios akimirkos ir jau, jau turėsiu Tave. O tada tai akimirksniu pasimiršta visi skausmai, apima tokia palaima, kad sunku nupasakoti, kiekviena pajusite tai pati. Jausmas nepakartojamas, tai aš jums garantuoju. Visoms lengvo ir greito gimdymo, kurios laukiate savo mažylių.
egliene
2006 10 25, 12:43
labai grazu...net asarele issiprudo tiek meiles ir silumos aukit sveikuciai
dianyte0101
2006 10 25, 21:29
Si istorija tokia silta ir artima atrodytu, kad kazkas uz mane eme ir aprase musu vaikucio atejima i si pasauli! Sekmes Jums aukit dideli, sveiki ir stiprus!!!
Nataliukas
2006 10 26, 11:39
Neffertite_
2006 11 07, 16:30
Ačiū dar kartą.
Kokia graži šilta istorija  Sėkmės Neffertite tau ir tavo mažulėliui
Anzela0626
2006 11 11, 18:59
Labai graži istorija.Aukit stiprūs ir dideli
| i |
| Šis pasakojimas "Gimdymo istorijų" konkurse (2006 spalis) laimėjo I-ąją vietą ir yra apdovanotas sukso medaliu! |
Neffertite_
2006 11 13, 13:38
Vilmoshka
2006 11 24, 11:57
Šiaip iš prigimties esu labai jautri, praskystu... O dabar visai prapliūpau... Verkiu, o širdyje taip gera gera... Labai gera skaityti gražias laimingas istorijas... Sėkmės visai šeimynai!
jurgute210
2006 12 17, 12:43
Neffertite_
2006 12 27, 22:58
QUOTE(jurgute210 @ 2006 12 17, 13:43) Ir Tau laimės.  Nėštumas prabėgs labai greitai ir laikysi savo mažiuką ant rankų. Stiprybės ir ištvermės. Džiaukis apvalėjančiu pilvuku, tas laikas greit bėga ir pasiilgsi jo.
ŽuvelėNEauksinė
2006 12 28, 11:54
labai grazi istorija  sekmes jums
happy mama
2006 12 29, 15:26
Gražus pasakojimas,Sveikinu laimejus apdovanuojima
Jadziūnė
2007 01 04, 15:07
Sveikinam  Gime grazus vaikutis O tai ko, Neffertite, Vilniuje AK negimdei, lyg ten zadejai?  Minejai, kad savo teises aiskinsi personalui
QUOTE(Neffertite_ @ 2006 10 18, 17:25) Šaukiu Tave...Ilgai Tavęs laukėme. Kvietėme nusileisti iš dangaus į mūsų šeimą. Mums labai trūko Tavęs, ieškojome Tavęs ir pagaliau vieną gražią dieną Tu nusprendei, kad atėjo laikas. Tu manyje...Šeštadienis, ta diena daugumai buvo darbo diena, lapkričio pradžia. Ryte pasidarau testą, viena ryški, kita vos matoma. Darbe sėdžiu kaip ant adatų, nerimas neduoda ramybes, pasiskambinu į laboratoriją, maldauju, kad priimtų šiandien. Sutinka. Lekiam su Tavo tėvliu į laboratoriją priduoti kraują. Atsakymas už valandos. Oi, kaip ilgai slinko ta valanda. Drebančiom rankom renku laboratorijos tel. nr. Išgirstu ragelyje - vienos savaitės nėštumas (čia po ovuliacijos, reikėtų pridėti dar 2 sav. nuo mėnesinių pradžios). Taigi, tu jau manyje. Išlekiu iš kabineto į WC, ašaros rieda, o aš renku Tavo tėvelio telefono Nr. Verkiu į ragelį, bandau aiškinti, kad mums pavyko, kad aš  , jis kelis kartus prašo apsiraminti ir paaiškinti viską ramiai. Apsiraminu. Girdžiu, kad ir jo balsas dreba, pagaliau mums pavyko... Gražiausios dienos...Laksčiau visa apsipatenkinus, šypsojausi visam pasauliui, buvau pati laimingiausia. Su nekantrumu laukėme Tavęs, vakarais kalbindavome Tave nuo pat pirmų dienų, svajodavome apie tą laiką, kai jau busime tryse. Glostydavau pilvuką, grožėjausi kaip jis apvalėja ir negalėjau patikėti savo laime, atrodė, kad sapnuoju. Kai Tu pradėjai švelniai spardyti mamytę iš vidaus - tai buvo pats maloniausias jausmas, net kai tėvelis prašydavo ir su juo "pasisveikinti", Tu visada jam atsakydavai. Liūdniausias įvykis...Vieną vakarą pastebėjau, kad šlapinantis bėga permatomas, kaip vanduo skystis. Išsiruošėme į ligoninę, kad tik Tau viskas būtų gerai. Ten teko susidurti su "negera teta", kuri tiesiai šviesiai pasakė, kad man bėga vandenys, kad skatins gimdymą ir Tu neišgyvensi. Norėjau ją vietoje savo rankomis pasmaugti. Ji liepė laukti ryto ir tada viskas paaiškės. Niekaip negalėjau nusiraminti, verkiau, maldavau Tavęs manęs nepalikti, Tu lyg jausdamas bandei mane raminti ir nenustojai judėti manyje iki pat ryto. Tad tuo metu buvau tikra, kad Tau kol kas viskas gerai. Rytas. Daugybė gydytojų, tyrimų ir ... "negeros tetos" diagnozė nepasitvirtino. Viskas Tau gerai, Tu gyvas, sveikas ir dar nesiruoši ateiti į šį pasaulį. O ji manęs net neatsiprašė, tik koridoriuje nuleido akis, kai laimingi su Tavo tėveliu važiavome namo. Vasarą...Atėjo vasarą, ilsėjausi namie, miegodavau iki pietų, kiekvieną dieną ėjau į lauką ir laukiau, laukiau kada pagaliau ateis liepą, kada pagaliau ateisi Tu... Visą nėštumą mane prižiūrėjo geriausias (tuo metu man atrodė, kad jis geriausias) gydytojas. Bet artėjant gimdymui, vis labiau pasimetę išeidavome iš jo kabineto. Tad vieną dieną nusprendžiau, kad pas jį negimdysiu, o kur ieškoti tikrai gero gydytojo, kad galėčiau pilnai juo pasitikėti. Čia pagelbėjo Tavo senelė. Susirinkome daiktus ir nuvažiavome pas senelius į Kauną. Iki Tavo atėjimo liko savaitė. Pasikalbėję Kauno klinikose su senelės rekomenduota gydytoja, nusprendėme čia likti ir laukti Tavęs... Tu ateini...Naujoji gydytoją apžiūrėjo, kaklelis 2 cm, kol kas dar negimdai, išleido namo. Senelė buvo atostogose, tėvelis taip pat, tad visi ilsėjomės sode, oras nuostabus, gamta, daug šviežio oro. Vakarais visi susėdę kalbėjomės apie Tave ir nekantravome. Penktadienis... Liepos 7 d. Rytas... Pabundu, bet tingiu lįsti iš lovos, guliu ir klausausi paukščių čiulbėjimo pro atviras namuko duris. Pastebiu, kad vis skausmeliai užeina. Bandau fiksuoti laiką, labai nereguliarūs skausmai. Pusryčiauju verandoje, mėgaujuosi saulute, skausmai lyg aprimo. Išsiruošiame į miestą, grįžusi namo pamatau, kad išėjo kraujingas kamštis, reiškia Tu tikrai ateini. Jau greit, netrukus Tave pamatysiu. Mama pataria pasiskambinti gydytojai, juk artėja savaitgalis. Ji išgirdusi mano balse nerimą prieš dydįjį įvykį pasiūlo susitikti klinikose, kad visiems būtų ramiau. Su Tavo tėveliu ruošiamės ir važiuojame, kaip jausdama liepiau Tavo tėveliui ir tašes pasiimti su savimi. Klinikose pajungia aparačiuką, kuris fiksuoja Tavo širdelės plakimą. Viskas Tau gerai, Tu irgi ramus, turbūt kaupi jėgas. Gydytoja perspėja mane, kad jau greit gimdysiu, nes aparatas fiksuoja ir sąrėmius, kurie kartojasi kas 2 min, bet aš jų beveik nejaučiu. Pasiūlo pasilikti ir laukti Tavęs čia. Sutinkame. Gauname pačią geriausią gimdyklą, su plačia patogia lova, su didele masažine vonia, su Tv ir t.t. Tėvelis išsidreba patogiam krėsle ir žiūri TV, aš apskambinu geriausias drauges, pranešu, kad jau... Taip pat liepinukėms pranešu, kad gimdau, kad laikytų špygas už mane ir Tave. Iš jų pusės jaučiu didžiulį palaikymą, nors jų šalia nėra.  Ateina gydytoja, apžiūri - 3 cm. Jaučiu, kad skausmai stiprėja, bet kentėti galiu. Vaikštau po gimdyklą, kalbu su Tavimi, glostau pilvuką ir raminu Tave, kad nebijotum, kad tuoj pasimatysime. Vėl ateina gydytoja, apžiūri - tie patys 3 cm. Pasiūlo epidūrinę nejautrą. Nors dar galėjau kentėti, tačiau ji pati pasiūlė kam kankintis. Suleidžia, nieko nejaučiu, gera. Guliu ir klausausi kaip plaka Tavo širdelė. Greit vėl jaučiu, kad skausmai stiprėja, suleidžia dar dozę. Ir taip kelis kartus. Pradedu nerimauti, nes nejautra veikia vos pusvalandį. Mus aplanko Tavo seneliai, šiandien Tavo tetos išleistuvių vakaras, tad jie iš vienos šventės į kitą.  Vėl ateina gydytoja - atsidarymas 4 cm, negerai. Bet vėl palieka mus, ir mes toliau Tavęs laukiame. Laukimas buvo ilgas ir sunkus, vėliau buvo nuspręsta nebeleisti nuskausminamųjų, gal čia jie stabdo visą veiksmą ir kaklelis lėtai atsidarynėja. Vėliau nuleidžia vandenis, skauda, bet kaklelis geležinis, "kaip pas baleriną" juokauja gydytoja. Tavo senelė pasilieką padėi man, šlapiu skuduru šluosto man veidą, glosto ir mane ramina. Jau gydytoja neišeina, bando rankomis plėsti kaklelį, nes laikas eina, negalima delsti. Tavo teta nerimauja, nors jai išleistuvės - jos mintys tik čia, šioje gimdykloje. Aš jau raitausi iš skausmo, vos kenčiu. Naktis, bet gimdykloje karšta. Visada svajojau ir įsivaizdavau, kad Tu ateisi anksti ryte, kai švis. Klausiu gydytojas kada, kada pagaliau Tu ateisi. Ji ramina, kad greitai. Pasiūlo su sąrėmiu daryi pritupimus, kad kaklelis greičiau atsidarytų, man nerealiai sunku tai daryti, sukandu dantis... Tavo tėvelis prilaiko mane ir padeda man pritupti, paskui kelia mane, nes kojos nelaiko. Taip, 10 sąrėmių. Paskui mane nuveda į dušo kabiną, vanduo atgaivina, pagaliau liepia lipti ant lovos ir pasiruošti. Dar akimirka ir leižia stumti. Pati nustebau, kiek dar turiu jėgų, labai skubėjau, kad tai pagaliau baigtųsi ir pagaliau galėčiau paimti Tave ant rankų. Sąrėmis, stumiu iš visų jėgų, šalia Tavo tėvelis, Tavo senelė, mes visi Tavęs laukiame. Dar sąrėmis, vėl stumiu, Tavo senelė man praneša, kad jau matosi Tavo galvytė, prašo pasistengti, stumiu dar, dar trupučiuką, dar sąrėmis... ir Tu čia. 3:57 val konstatuoja akušerė. Tu čia, prisispaudęs rankytes ir kojytes prie kūnelio, lyg varliukas ir staiga prabilai, garsiai pasveikinai šį pasaulį. Daug kartų įsivaizdavau šią akimirką ir visada pasirodydavo ašaros. Bet tada ašarų nebuvo, buvau laiminga ir nesinorėjo man verkti, tik prašiau, kad greičiau man duotų Tave. Tavo kūnelis buvo toks šiltas, Tu toks gražutis. Man padėjo Tave ant krūtinės ir Tu savo nuostabiom akytėm pažvelgei į mane. Nuo šiol visada busime kartu. Daugiau nejaučiau skausmo, nejaučiau kaip mane siuvo mačiau tik Tave ir buvau laiminga. Taip mes su tavimi pragulėjome dvi valandas. Kartu su Tavo tėveliu ir seneliais (senelis visą laiką nekantriai laukė automobilyje, sakė, kad nesimiega) bandėme spėti, kiek Tu sveri. Sverei Tu net 4080 g. (sužinojome vėliau)  Tu godžiai gėrei pirmus lašiukus priešpienio ir tai buvo pats maloniausias jausmas... MOTINYSTĖ... Šiuo metu...Šiuo metu sūneliui 3 mėn. Esu pati laimingiausia, nors teko daug skausmo iškęsti, bet dėl Tavęs, sūneli, aš pasiruošusi viskam...  nuostabu!!! tu mano drauge, jau seniai, ir tiek daug nezinojau tavo isgyvenimu, net asareles nubyrejo.... edukui butukas nuo mūsų su eimučiu
labai sweikinu ir ačiū už nuostabų pasakojimą
Neffertite_
2007 01 14, 21:29
QUOTE(Jadziūnė @ 2007 01 04, 16:07) Sveikinam  Gime grazus vaikutis O tai ko, Neffertite, Vilniuje AK negimdei, lyg ten zadejai?  Minejai, kad savo teises aiskinsi personalui  Paskutinę minutę žiauriai suabejojau savo gyd. juršėnu ir verkdama mamai į ragelį prašiau ką nors daryti, todėl buvo nuspręsta važiuoti į Kauną. Vat ten ir padariau tvarką. Jei ką domins - papasakosiu...
-Boružiukė-
2007 01 14, 23:05
saunuoliai jus
simplyeva
2007 01 15, 04:54
Nuostabiai papasakota ir man asara istrysko...Saunuole, grazu suneli pagimdei!
Labai grazi istorija. Sekmes maziukui augti ir stipreti bei dziuginti taip jo laukusius artimuosius.
labutis, labai grazi tavo istorija Margarituska cia tau raso tavo buvusi klasioke Marina M , ar atsimeni tokia, zinai o mano vestuves buvo ta diena kai gime tavo sunelis , ir man atrodo as gimdziau dukrele irgi toj pacioj palatoj kaip ir tu  tu 7 gimdej , paciam kolidoriaus gale? kaip jums dabar sekas? mano duktytej tai tik 7 savaites:)
Graži, šilta, jaudinanti...  ...Tokia paprasta, bet kartu ir stebuklinga mažo žmogučio laukimo ir atėjimo istorija...
kelniki
2008 06 24, 15:18
Labau grazi ir jaudinanti istorija  Linkiu nuosirdziausios laimes aukite sveiki ir laimingi
zydringa
2008 08 09, 22:06
Graziau papasakot turbut jau nieks negaletu  Aukit sveikuciai
GudriLapė
2008 08 10, 12:05
labai graži istorija
|
|