Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Čeburėkai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Atize
Na mamos pasidalinkit patirtim kaip kuri darote ceburekus.Askaip ceburekus darau tai tesla darau paprasta mieline o idara kaip kibinu. Zinau kad dar teslai kazkaip daroma is varskes gal galetumete pasidalint patirtimi kaip jus juos gaminat rolleyes.gif
daivosius
As zinau du cebureku teslos receptus, abu visai nieko: nestuke.gif
1. paimti puse litro kefyro, imusti kiausini ir deti tiek miltu kad kociotusi tesla. Tiesa tesla labai tysta tai kaip jau padarai cebureka, reikia pries dedant i ikaitintus riebalaus paimt uz krastu ir ir patampyt, drasiai tempiasi kaip guma, Kuo labiau pratemsi tuo plonesne tesla, sitas receptas labiau patinka vyrui, o vaikaims;
2. Paprastai varske, kiausinis, vanduo ir miltai iskocioji ir dedi idara.
*Violeta*
As darau taip smile.gif Cia man iseina didele porcija wink.gif
2 pak.varskes
4 kiausiniai
druskos(ar kitu prieskoniu)
0,5l. kefyro
kepimo milteliu
miltu(kiek reikia)

Padaryti astru mesos farsa. Varske istrinti su kiausiniais,deti miltus kepimo miltelius,supilti kefyra.Isminkyti.Iskocioti blynelius, deti i vidu farso,cebureku krastus uzspausti sakute. Deti i ikaitinta alieju ir kepti kol pagels. SKANAUS! essen.gif
Vaidulė
Na as galiu parasyti toooki labai paprasta receptuka be jokiu teslu biggrin.gif Mano vyrelis su draugais net nesuprato kad cia kazkas ne taip laugh.gif
Reikia paruosto farso kaip ir tikriems ceburekams, ji tepti ant paprastu vafliu, tada uzdngti kitu vafliu ir supjaustyti trikampiukais; tuos trikampiukus pamirkyti tesloje (kaip blynams ) ir virti aliejuje smile.gif ir patikekit - niekas nesupras, kad viduj yra vaflis laugh.gif wink.gif jis susilieja su tesla ir thumbup.gif
tiesa, as teslai kiausinio baltyma isplaku su mikseriu iki purumo, tai jie po taip laaaabai graziai issipucia tongue.gif
Papildyta @ [mergetime]1081238742[/mergetime]
Sis receptukas laaabai greitas, ypac gerai kai laiko ner, o atejo pvz vyro draugai krepsio ziuret, tai tada prie alaus tokia uzkanda labai thumbup.gif
Bet reikes palyginimui padaryt ir tikru ir tada sulyginsim rolleyes.gif
Natalija
Is vakaro pasidarik teslos
Miltai ,vanduo,druska.kiausinis,soda.Kaip koldunams tik su soda.
O idara darau ivairu
1. farsas,2-3galv svogunu,preskoniai.Svogunus sukapoji smulkiai.Vandens ipili kad butu sultingesnis idaras.
2.Fermentinis suris,ogurkai marinoti,svogunas,cesnako 1skilt.desreliu penesku,majonezas,keciupas,druskites arba preskoniu su druska.
Ir kepk sau i sveikata.
Tikrai skanu.
vinciune
Sveiki!!!
Pasakysiu savo labai skanu cebureku recepta!!!Kas ragavo,vos liezuvio nenurijo!!
Pirmiausia pasiruosiu farsa.Dedu svoguna,cesnaka,pipiru,petrazoliu,krapu,druskos
Tada pasidarau tesla:
1/2 pokelio varskes
1/2 stikline pasildyto pieno
2 tryniai
miltu deti tiek,kad tesla galima butu kocioti.Tik kad tesla nebutu perkieta(po keliu bandymu jau pacios matysit kiek miltu geriausia deti.)
druska
Ceburekams tesla kocioti geriausia plonai,tada jie skanesni.Jei pirma karta nesigaus idealus ir perplonoje vietoje pratruks- nebaisu,kita karta rankos bus jau patyrusios.Juk negimstame cebureku "ases".Tai ismokstama rolleyes.gif
Ant paruostu cebureku teslos formeliu dedu farsa,ant farso patepu sviesto ir "uzdarau" cebureka.
Ir negadinkit teslos su kefyrais arba sodom!!!Isbandykit si recepta,tikrai nesigailesit!!!Sekmes!!
Augė
Labai panasiai darau ceburekus:
250g pieno
100g varskes
puse arbatinio saukstelio cukraus (kad pagestu graziai)
ketvirtadali saukstelio sodos
biski dryskos
miltu

tesla turi buti biski lipni

I vidu dedu farsa su pakepiltais svogunais ir morkom,daug prieskoniu
Tikrai skanu ir lengva pasidaryti
Saga
QUOTE (Vaidulė @ 2004 04 06, 08:02)
Na as galiu parasyti toooki labai paprasta receptuka be jokiu teslu biggrin.gif Mano vyrelis su draugais net nesuprato kad cia kazkas ne taip laugh.gif
Reikia paruosto farso kaip ir tikriems ceburekams, ji tepti ant paprastu vafliu, tada uzdngti kitu vafliu ir supjaustyti trikampiukais; tuos trikampiukus pamirkyti tesloje (kaip blynams ) ir virti aliejuje smile.gif ir patikekit - niekas nesupras, kad viduj yra vaflis laugh.gif wink.gif jis susilieja su tesla ir thumbup.gif
tiesa, as teslai kiausinio baltyma isplaku su mikseriu iki purumo, tai jie po taip laaaabai graziai issipucia tongue.gif
Papildyta @ [mergetime]1081238742[[b]*Saga rgetime] [/b]
Sis receptukas laaabai greitas, ypac gerai kai laiko ner, o atejo pvz vyro draugai krepsio ziuret, tai tada prie alaus tokia uzkanda labai thumbup.gif
Bet reikes palyginimui padaryt ir tikru ir tada sulyginsim rolleyes.gif

O farsa reikia apkepinti, paruosti, ar deti zalia?
ir reikia kepti keptuveje, ar daugiau pripilti aliejaus, tiek kad juos apsemtu ir jie virtu?
O svogunu deti reikia?
Letta
O aš niekaip nerasdavau skanios čeburekų tešlos. Man visad patikdavo valdiškai daryti čeburekai (naminių tešla kiek per sunki skrandžiui). Pagaliau sužinojau tešlos receptą, kuris man labai primena valdiškus, ir labai pigiai išeina. Tešlai reikia:
Mineralinio (gazuoto) vandens,
Miltų,
Šiek tiek druskos.

Pasidaryti kočiojamą tešlą. Įdaras- kiekvienos fantazijos reikalas (labai skanu, kai jis sultingas)

SKANAUS!!! essen.gif
Lona
QUOTE (Saga @ 2004 05 06, 14:47)
QUOTE (Vaidulė @ 2004 04 06, 08:02)
Na as galiu parasyti toooki labai paprasta receptuka be jokiu teslu biggrin.gif Mano vyrelis su draugais net nesuprato kad cia kazkas ne taip laugh.gif
Reikia paruosto farso kaip ir tikriems ceburekams, ji tepti ant paprastu vafliu, tada uzdngti kitu vafliu ir supjaustyti trikampiukais; tuos trikampiukus pamirkyti tesloje (kaip blynams ) ir virti aliejuje smile.gif  ir patikekit - niekas nesupras, kad viduj yra vaflis laugh.gif  wink.gif jis susilieja su tesla ir  thumbup.gif
tiesa, as teslai kiausinio baltyma isplaku su mikseriu iki purumo, tai jie po taip laaaabai graziai issipucia tongue.gif 
Papildyta @ [mergetime]1081238742[[b]*Saga rgetime] [/b]
Sis receptukas laaabai greitas, ypac gerai kai laiko ner, o atejo pvz vyro draugai krepsio ziuret, tai tada prie alaus tokia uzkanda labai thumbup.gif
Bet reikes palyginimui padaryt ir tikru ir tada sulyginsim rolleyes.gif

O farsa reikia apkepinti, paruosti, ar deti zalia?
ir reikia kepti keptuveje, ar daugiau pripilti aliejaus, tiek kad juos apsemtu ir jie virtu?
O svogunu deti reikia?

Ruošti paparastą faršą kiek skystesnį. Nieko apkepinti nereikia. Bet man šitokie nepatinka. Kažkokie ne tokie.
krystee
galiu rekomenduoti savo receptą: čeburekams... labai skanu
1 pok.varškės,
2 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio sodos,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai rūgpienio arba kefyro,
miltai.
viską sudėti ir išmaišyti,
Įdarui: 200gr. kiaulienos faršo, pakepinta svogūno galvytė, prieskoniai
ultraviolet
moteris,kam jūs dedat kepimo miltelius,soda,mieles į tešlą??? blink.gif taigi gausis jau ne čeburėkas, o beliašas,ar pyragėlis su mėsa g.gif
Kukė
O, man irgi skaniausi budavo valdiski. As taip pat darau visai paprasta tesla, tik dedu kiausi ir pilu paprasta vandeni. Su mineraliniu reiks pabandyt, aciu uz minti. Bandziau siaip tuos receptus su varske ir panasiais pribambasais, bet ne taaas. wink.gif
Bitulka
O as tai zinokite teslai naudoju misini picai, kurio galima rasti kiekvienoje parduotuveje, nucieburiekai o toki thumbup.gif gaunasi...
agacaga
QUOTE (Letta @ 2004 08 12, 12:51)
O aš niekaip nerasdavau skanios čeburekų tešlos. Man visad patikdavo valdiškai daryti čeburekai (naminių tešla kiek per sunki skrandžiui). Pagaliau sužinojau tešlos receptą, kuris man labai primena valdiškus, ir labai pigiai išeina. Tešlai reikia:
Mineralinio (gazuoto) vandens,
Miltų,
Šiek tiek druskos.

Pasidaryti kočiojamą tešlą. Įdaras- kiekvienos fantazijos reikalas (labai skanu, kai jis sultingas)

SKANAUS!!! essen.gif

O cia sitie tikrai i valdiskus panasus? man lygsiol nepavyko tokiu pagamint,gal reix pagal tavo recepta pagamint wink.gif

O va buvau radus delfyje kaukazietisku tipo cebureku recepta,galvojau gal gausis panasus i valdiskus,bet kazko nesigavo dry.gif Tesla ryskiai per kiet agavos,gal per daug miltu dejau,bet jei buciau dejus tik tiek,kiek ten parasyta,tai tesla skysta butugavusis dry.gif
Receptas tai tox:
Ingredientai:
2 puodeliai miltų (kietesnei tešlai daugiau) ,
1 puodelis pieno,
½ arbatinio šaukštelio druskos,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
2 kiaušiniai,
300 g jautienos,
300 g kiaulienos,
1 mažas svogūnas,
3 arbatiniai šaukšteliai majonezo,
druskos, pipirų, aliejaus kepimui.
Dusyk sumalkite kiaulieną ir jautieną malimo mašinėle. Sudėkite plonai supjaustytą svogūną, druską, pipirus. Kad įdaras būtų švelnesnis ir sultingesnis, pridėkite majonezo. Gerai sumaišykite ir suminkykite rankomis.
Sumaišykite miltus su kiaušiniais, pienu, druska ir aliejumi, kol gausis tešla. Minkykite ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol tešla taps tampri. Paimkite šiek tiek tešlos ir padarykite “dešrelę” (2,5 cm skersmens). Padalykite į dalis (2,5 cm storio). Kočiokite, kol taps labai plona.
Paimkite mažą lėkštę (10 cm skersmens) ir su jos pagalba darykite skritulius. Kiekvieną jų vienodai pripildykite įdaro, perlenkite į pusmėnulius. Sulipdykite kraštus. Pakaitinkite aliejų keptuvėje, įdėkite du čeburekus ir kepkite vidutinėje temperatūroje iš abiejų pusių, kol taps gelsvai rudi. Čeburekai patiekiami su alumi.

Gal kas nors dar pabandykit,gal kam geresni gausis tongue.gif rolleyes.gif Gal ta tsela ten irgi tokia lipni turi buti,o tai as aisku miltu dejau tiek,kad normaliai kociot galeciau dry.gif
rasute
QUOTE (Letta @ 2004 08 12, 12:51)
O aš niekaip nerasdavau skanios čeburekų tešlos. Man visad patikdavo valdiškai daryti čeburekai (naminių tešla kiek per sunki skrandžiui). Pagaliau sužinojau tešlos receptą, kuris man labai primena valdiškus, ir labai pigiai išeina. Tešlai reikia:
Mineralinio (gazuoto) vandens,
Miltų,
Šiek tiek druskos.

Pasidaryti kočiojamą tešlą. Įdaras- kiekvienos fantazijos reikalas (labai skanu, kai jis sultingas)

SKANAUS!!! essen.gif

Jau kepiau du kartus pagal si recepta. Tikrai neblogai gaunasi ir panasu i valdiskus thumbup.gif Ir vyrui labai patiko clap_1.gif
Onora
O mesa zalia deti i teshla, ar jau kazhkaip termishkai apdorota?

Nes kai su tais vafliukais darydavau - tai farsa jau kepta dedavau.
rasute
QUOTE (0nora0 @ 2004 10 18, 15:57)
O mesa zalia deti i teshla, ar jau kazhkaip termishkai apdorota?

Nes kai su tais vafliukais darydavau - tai farsa jau kepta dedavau.

Zalia
jolia
QUOTE (krystee @ 2004 08 20, 08:23)
galiu rekomenduoti savo receptą: čeburekams... labai skanu
1 pok.varškės,
2 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio sodos,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai rūgpienio arba kefyro,
miltai.
viską sudėti ir išmaišyti,
Įdarui: 200gr. kiaulienos faršo, pakepinta svogūno galvytė, prieskoniai

Mamytes,superiniai čeburekai gaunasi.

Pabandykit,tikrai labai skanu!
agacaga
QUOTE (jolia @ 2004 10 21, 19:50)
QUOTE (krystee @ 2004 08 20, 08:23)
galiu rekomenduoti savo receptą: čeburekams... labai skanu
1 pok.varškės,
2 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio sodos,
2 šaukštai aliejaus,
2 šaukštai rūgpienio arba kefyro,
miltai.
viską sudėti ir išmaišyti,
Įdarui: 200gr. kiaulienos faršo, pakepinta svogūno galvytė, prieskoniai

Mamytes,superiniai čeburekai gaunasi.

Pabandykit,tikrai labai skanu!

Nu as ir panasius kepu,tik kiausu ir sodos nededu, nu skanus gaunas, bet tikrai nepanasus i tuos "valdiskus" g.gif
ultraviolet
Aš irgi būtinai į tešlą dedu varškę,tik kad liesa būtų(nes riebi labiau grudėta),sodos ar kepimo miltelių gyvenime nedėjau ohmy.gif ,o šiaip tai tokią kaip ir krystee daro,dar į mėsą būtinai svogūnų,galima netgi sutarkot stambia tarka essen.gif
petrute
QUOTE (vinciune @ 2004 04 13, 22:31)
Sveiki!!!
Pasakysiu savo labai skanu cebureku recepta!!!Kas ragavo,vos liezuvio nenurijo!!
Pirmiausia pasiruosiu farsa.Dedu svoguna,cesnaka,pipiru,petrazoliu,krapu,druskos
Tada pasidarau tesla:
1/2 pokelio varskes
1/2 stikline pasildyto pieno
2 tryniai
miltu deti tiek,kad tesla galima butu kocioti.Tik kad tesla nebutu perkieta(po keliu bandymu jau pacios matysit kiek miltu geriausia deti.)
druska
Ceburekams tesla kocioti geriausia plonai,tada jie skanesni.Jei pirma karta nesigaus idealus ir perplonoje vietoje pratruks- nebaisu,kita karta rankos bus jau patyrusios.Juk negimstame cebureku "ases".Tai ismokstama rolleyes.gif
Ant paruostu cebureku teslos formeliu dedu farsa,ant farso patepu sviesto ir "uzdarau" cebureka.
Ir negadinkit teslos su kefyrais arba sodom!!!Isbandykit si recepta,tikrai nesigailesit!!!Sekmes!!

VINCIUNE,ACIU!
As suzaveta, tesla, jegele!
Nemaniau kad imanoma tokio minkstumo super.
Kad neliptu prie stalo as dar truputeli ipyliau aliejaus. Tiesiog sauni.



Pasiruosiau sia puikia teslyte ir saldytuve nebuvo tradiciniams koldunams idaro,
taciau radau surio, paneriu desros, pora, viena rukyta desrele, su dejau abu kiausinio baltymus ( nes maisiau tesla is 2normu)truputi prieskoniu ir vigoros.Stai tokiu idaru idarinejau savo ceburekus, seimynai labai patiko .Jie pasigedo prie to sultinio, taciau prasikantavo ir be jo.

ACIU!
Shiduh
dariau su vafliais. man tai nepatiko as apskritai tokio riebasus maisto nemegstu, bet netiketai užėjo svečių tai labai staigiai visus suvalgė ir sakė, kad nerealiai skanūs. man tai labai nepatiko toje blynų tešloje murkdytis.
Bitulka
O as tai bandziau ceburekus daryti is Malsenos misinio picai... nu liuksovi gavosi thumbup.gif Bet siaip kai laiko turiu ir buna upas pasiterlioti wink.gif tai darau tradicine su varskyte, soda, kiausiniais, kefyru ir t.t.
une
kam patinka "valdiski" ceburekai. reikia maisyti tesla vos is dvieju ingridientu: mineralinio vandens (geriausia vytauto) ir miltu . wink.gif ir kocioti gan plonai.
Vasarėlė
QUOTE (0nora0 @ 2004 10 22, 10:32)
Tai cia jau turbut nebe ceburekai gausis, o beliashai kokie nors.

Kažkada žurnale 'Paragaukime" buvau radus mielinių čeburėkų receptą. Dabar tai visos šeimynos skaniausi čeburėkai. Uošviams jų kai nuvežam, tai esu pati geriausia marti rolleyes.gif Mums jie daug skanesni nei su varške.

Čeburėkai su daržovėmis

Tešlai;

400g miltų,
20g mielių,
0,5 stiklinės pieno
2 šaukštai aliejaus
2 kiaušiniai
truputis druskos

Įdarui:
1morka
250g kopusto
1 svogūnas
druskos, krapų,petražolių (aš nededu, nes nemėgstu) ir kt. prieskonių.

Mieles ištirpiname šiltame piene, įdedame truputį druskos, trečdalį miltų, išmaišome ir pakildiname.Tada sudedame išplaktus kiaušinius, aliejų, likusius miltus.
Kol tešla kyla pasidarau įdarą.Daržoves susmulkiname ir pakepiname keptuvėje su aliejumi.Paskui įpilame truputį vandens ir patroškiname.
Iš tešlos iškočiojame lakštą, išspaudžiame apskritimus, dedame ant jų įdaro, užlenkiam, kad neišsižiotų kraštus apspaudom šakute.
P.S. Galima vietoj daržvių dėti ir faršą.
Įdarui griežtai proporcijų nežiūru, pasidarau jo daugiau, nes jis ir vienas skanus. Vyras visad nukabina dalį.
1PuPa
[QUOTE=petrute,2004 10 23, 20:57] [QUOTE=vinciune,2004 04 13, 22:31] Sveiki!!!
Pasakysiu savo labai skanu cebureku recepta!!!Kas ragavo,vos liezuvio nenurijo!!
Pirmiausia pasiruosiu farsa.Dedu svoguna,cesnaka,pipiru,petrazoliu,krapu,druskos
Tada pasidarau tesla:
1/2 pokelio varskes
1/2 stikline pasildyto pieno
2 tryniai
miltu deti tiek,kad tesla galima butu kocioti.Tik kad tesla nebutu perkieta(po keliu bandymu jau pacios matysit kiek miltu geriausia deti.)
druska
Ceburekams tesla kocioti geriausia plonai,tada jie skanesni.Jei pirma karta nesigaus idealus ir perplonoje vietoje pratruks- nebaisu,kita karta rankos bus jau patyrusios.Juk negimstame cebureku "ases".Tai ismokstama rolleyes.gif
Ant paruostu cebureku teslos formeliu dedu farsa,ant farso patepu sviesto ir "uzdarau" cebureka.




Ir as isbandziau si recepteli biggrin.gif thumbup.gif thumbup.gif Vyras buvo labai nustebes blink.gif , suvalge is karto 3 biggrin.gif Tik darau visada dviguba porcija wink.gif
kutvela
4u.gif Sveikutės ir aš noriu pasidalint savo čeburekų receptu nežinau ar jautokie buvo nes blush2.gif tingėjau perskaityt visus . doh.gif
Tešla:
3 kiaušiniai
1 pakelis varškės
keli šaukštai kefyro,
druska, cukrus, šaukštelis kepimo miltelių, ir miltai.
Tešla neturi būti labai kieta, geriau miltų pridėti kočiojant.
Įdaras:
1 kg kiaulienos,
1 indelis grietinės (250g)
druska, pipirai, česnakas, svogūnas pakepintas, prieskoniai.
Jau darant pačius čeburekus nereikia stengtis pridėti daug mėsos , nes pati tešla tuomet mažai iškils, leisti čeburekus į įkaitinta aliejų ir kepti iki rudumo.
SKANAUS essen.gif ax.gif
ramirėja
QUOTE(LLAIMUKAS @ 2005 05 25, 14:55)
4u.gif Sveikutės  ir aš noriu pasidalint savo čeburekų receptu nežinau ar jautokie buvo nes  blush2.gif tingėjau perskaityt visus . doh.gif
Tešla:
3 kiaušiniai
1 pakelis varškės
keli šaukštai kefyro,
druska, cukrus, šaukštelis kepimo miltelių, ir miltai.
Tešla neturi būti labai kieta, geriau miltų pridėti kočiojant.
Įdaras:
1 kg kiaulienos,
1 indelis grietinės (250g)
druska, pipirai, česnakas, svogūnas pakepintas, prieskoniai.
Jau darant pačius čeburekus nereikia stengtis pridėti daug mėsos , nes pati tešla tuomet mažai iškils, leisti čeburekus  į įkaitinta aliejų  ir kepti iki rudumo.
SKANAUS  essen.gif  ax.gif
*



Mano mama panašiai daro, tai gaunasi visada thumbup.gif Tik deda ne visada kiaulieną, yra dariusi ir iš vištienos, kalakutienos bei jautienos faršo. Net nežinau kada būdavo skaniausi. g.gif
Nes man čeburėkai visada thumbup.gif tik kad kaloringi baisiai tongue.gif tongue.gif
Papugele
Kazin kokia tesla daro ceburekams maximoj? g.gif Jauciu,kad irgi tik miltai ir vanduo.Bet man jie labai skanus.Nemegstu tokiu isiputusiu storu cebureku-bulkuciu schmoll.gif
bantukas
[quote=1PuPa,2004 10 26, 16:33]
[QUOTE=petrute,2004 10 23, 20:57] [QUOTE=vinciune,2004 04 13, 22:31] Sveiki!!!
Pasakysiu savo labai skanu cebureku recepta!!!Kas ragavo,vos liezuvio nenurijo!!
Pirmiausia pasiruosiu farsa.Dedu svoguna,cesnaka,pipiru,petrazoliu,krapu,druskos
Tada pasidarau tesla:
1/2 pokelio varskes
1/2 stikline pasildyto pieno
2 tryniai
miltu deti tiek,kad tesla galima butu kocioti.Tik kad tesla nebutu perkieta(po keliu bandymu jau pacios matysit kiek miltu geriausia deti.)
druska
Ceburekams tesla kocioti geriausia plonai,tada jie skanesni.Jei pirma karta nesigaus idealus ir perplonoje vietoje pratruks- nebaisu,kita karta rankos bus jau patyrusios.Juk negimstame cebureku "ases".Tai ismokstama rolleyes.gif
Ant paruostu cebureku teslos formeliu dedu farsa,ant farso patepu sviesto ir "uzdarau" cebureka.

labai fantastiškas receptukas maiškiui labai patiko
clap.gif clap.gif thumbup.gif
Paix
Tešlai:
- 1 pok. varškės
- 1 stiklinė kefyro
- 1 kiaušinis
- miltų, kad būtų minkoma tešla.
- truputį druskos
Įdarui:
- 0.5 kg faršo
- 4 šaukštai grietinės
- vegetos prieskonių
- pusė svogūno
Suminkau tšlą ir iškočiojus ištrinu sviestu (aš pašildau ir tirpintu tepu). Suvinioju ie įdedu 2-3 val. į kamerą. Tada pasiruošiu įdarą, jis turi gautis skystokas, tada kai čeburekas išvirs, mėsa nebus sausa.
Išėmusi tešlą iškočioju ir dedu po šaukštą įdaro, sulenkiu ir užspaudžiu kraštus šakute. Verdu aliejuje gilioje keptuvėje, nes fritiūrinė manoji surija 2,5 ltr aliejaus
SKANAUS smile.gif
Zibuokle`
na as darau be jokios varkses mama akzkada dare su varske tai niekam nepatiko ir tas receptas uzmirstas.o dabar darom tai taip:
0.5l kefyro
4 kiaušiniai
1 šaukšteis sodos
0,5 šakštelio rūgšties
miltu kad lengvai isikociotu.
na kazkur buvo panasus receptas bet be tiek kiasuiniu. seip is tos normos gana daug ju iseina as visada darau puse normos :)ir tai dvi dienas valgom. nors ir dedas cia sodos bet jie nebuna tokie labai isipute.
Paix
Skonio dalykas ax.gif
Esam ne sykį darę ir be varškės, tačiau su varške (ją gerai išminkius) gaunasi traškesnis čeburekas, Todėl dabar gaminam su varške bigsmile.gif
Shalimar
As tai pagal sita recepta bandysiu daryti.Patinka man aprasymai su nuotraukom ax.gif
Nainai
Merginos jus man tundrai pasakykit o kur kepat tuos ceburekus , ar specialiuose puoduose ar galima ir keptuveje pakepti? ir kiek laiko kepti ?
Dyna
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 08, 20:09)
As tai pagal sita recepta bandysiu daryti.Patinka man aprasymai su nuotraukom ax.gif
*


Man irgi patinka receptai su nuotraukom ax.gif Gaminau čeburekus šiandien pagal šį receptuką. Labai skanūs gavosi, thumbup.gif tik prekinė išvaizda nelabai schmoll.gif biggrin.gif
dolile
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 08, 21:09)
As tai pagal sita recepta bandysiu daryti.Patinka man aprasymai su nuotraukom ax.gif
*


Dariau pagal šį receptuką - puikiai gavosi ir skaniai! thumbup.gif
jolaxus
Vakar viriau čeburekus, o šiandien, norėdama paieškoti naujų idėjų, nustebau nieko apie juos neradusi šiame forume.
Taigi čia mano receptas:
Tešlai:
400 g varškės
1 kiaušinis
1 a. š. sodos užgesintos actu
miltų tiek, kad tešla gautųsi kietoka, bet tinkama kočiojimui

Įdarui:
Maltos mėsos (faršo)
nemažai smulkiai pjaustytų svogūnų
mėgstamų prieskonių (pipirai, žolelės, prieskonių mišiniai ir pan.)
druskos
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas grietinės
Įdarą sumaišyti ir palikti kol bus daroma tešla, kad mėsa spėtų bent kiek pasimarinuoti. Vieną kartą sunaudojau tešlą, o įdaro šiek tiek liko, tai rytojaus dieną kai papildomai pasidariau tešlos įdaras buvo dar sknesnis smile.gif

Gamyba ir virimas:
Kad neliktų tešlos atraižų, aš kočioju po vieną maždaug apvalų blynelį. Kad jie būtų maždaug vienodi suvolioju tešlą į tokią storą dešrą ir pjaustau gabaliukais, kuriuos kočioju po vieną, dedu ant jo įdaro ir gerai užspaudau kraštus.
Įkaitinu aliejų ir verdu ant nelabai kaitrios ugnies, nes yra pavojus, kad tešla sudegs, o įdaras nespės išvirti.

Pasidalinkit, kas turit kitokių gudrybių. mirksiukas.gif
vvandene
QUOTE(Shalimar @ 2005 12 08, 21:09)
As tai pagal sita recepta bandysiu daryti.Patinka man aprasymai su nuotraukom ax.gif
*


ką tik dariau pagal šitą smile.gif skaniai gavosi, kitą kart reiks pagal kokį kitą pabandyt palyginimui...
Julija1
Mano cebureku receptas tai labai paprastas
Miltai, kefyras, varske. kiausiniai, druska. Isminkau labai plonais "blyneliais". Idedu farsa pagaminta su prieskoniais ir vandeniu(tada jie sultingesni buna) ir dedu i fritiurine kepti. thumbup.gif
Leksa
JULIJA1,
labai prasau, gal galima sukonkretinti, kiek miltu, kefyro, varskes. O paskui tai gautai masei, kiek maltos mesos reikia? Suprtantu, kad gal kitoms pakanka tik ingredientu pavadinimus isgirst, bet as... as niekaip nedristu pradet gamint, jei ner issamaus recepto. O jei mesos bus per mazai, tai tesla ismest? O jei per daug, tai ka su ja tada daryt?... labai noriu cebureku, kur i tesla ir varske dedasi essen.gif
Julija1
QUOTE(Leksa @ 2006 02 17, 20:48)
JULIJA1,
labai prasau, gal galima sukonkretinti, kiek miltu, kefyro, varskes. O paskui tai gautai masei, kiek maltos mesos reikia? Suprtantu, kad gal kitoms pakanka tik ingredientu pavadinimus isgirst, bet as... as niekaip nedristu pradet gamint, jei ner issamaus recepto. O jei mesos bus per mazai, tai tesla ismest? O jei per daug, tai ka su ja tada daryt?... labai noriu cebureku, kur i tesla ir varske dedasi  essen.gif
*


Sveika, isties jai as gaminu koki nauja recepta tai ir man reikia viska zinoti. As darau is akies. I tesla dedu: 1 pakeli varskes, 2 kiausinius, 1 stikline kefyro, na o miltu dedu tiek kad tesla butu gera kociojimui...farso apie250g idedu taipat 1 kiausini, druskos, pipiru ir pilu vandens(vandens pilk kol pamatysi kad farso mase skystoka) Tesla gerai iskociojiu padarau plonus ovalus idedu farsa, ir i fritiurine su ikaitintu aliejumi!
Tikrai nesudetingas receptas.Skanaus
eda.dita
TARYBINIAI ČEBUREKAI

Jei darysite viską, kaip rašau čia, gausis gryni tarybiniai čeburekai (kaimynė dar tarybiniais laikasi dirbo čeburėkinėje, tai išmokė, iki šiol tokiu savo šeimynai kepu thumbup.gif )

Į dubenį pilkit vandenį (geriau iš filtro - jis minkštesnis, todėl tešla bus elastingesnė), berkit druskos, miltus rinkitės aukščiausios rūšies - geresnis glitimas ir vėlgi dėl tešlos kokybės.
Dabar išminkykit tešlą. Aš nelabai žiūriu proporcijų, taciau galite imt stiklinę vandens - jei ruošite 1-2 žmonėms. O miltų berkit tiek, kad minkant nebeliptų prie rankų ir prie indo sienelių. Tuomet pasiimkit kočėlą ir tą tešlą gerai išmuškit. Taip, taip - išmuskit. Muškit kol pasidarys plokščias paplotys, toliau lenkit pusiau ir vėl muškit ir taip muškit lankstant 5-6 kartus. Tešla paruošta.
Galima ruošti įdarą.
Nepirkit šaldyto faršo - jame kristalizuojasi vanduo ir atvesinus bus labai skystas. Geriau pirkit sveriamą kiaulieną ar avieną (galima maišyti).
Svarbu į mėsą pridėti sviesto bent pora šaukštų, pridėti mėsos prieskonių ar vegetos, druskos, pipirų, susmulkintų svogunų, labai nedaug - pora šaukštų vandens. Viską išmaisykit. Nenustebkit, kad atrodo riebiai. Vanduo ir sviestas bei prieskoniai kepant virs sultiniu ir mėsytė skaniai jame pakeps, o kai valgysit, labai atsargiai, nes mėsa bus labai sultinga ir sultinys gali ištekėti iš vidaus.
Na va, dabar turite tešlą ir mėsą. Formuokit čeburekus.
Iškočiokit tešlos gabaliukus labai labai plonai - kai kočiosit, pastebėsit, kad tešla išties elastinga, nes ji vis trauksis atgal. Taigi, iškočiokit kiek galima ploniau - iki 1-2 mm storio lakštus. Mėsą "išklokit" nestoru sluoksniu ant pusės iškočioto tešlos paplotelio. Palik kraštus, kad galėtumėt sukibdyti, tuomet lenkit iškočiotą lakštą per vidurį ir sulipinkit galus (bet butinai gerai, nes jei kepant prasiskleis - labai šaudys riebalai - juk mėsoje bus sultinys, o vanduo patekęs į karštus riebalus spraigosi, tiesa dėl tos pačios priežasties pažiūrėkit, ar neįplyšo kur tešla (jei pernelyg persistengsit kočiojant) smile.gif
Belieka kepti.
Prieš kepant, įsitikinkit, kad riebalai tikrai gerai įkaite (įmesk mažą, tarp pirštų atžnybtą tešlos gabalėlį į riebalus, jei jis čirkšdamas ir putodamasi škils į paviršių - riebalai įkaitę, o jei nugrimz, dar ne). Čeburėkus kepti apverčiant abi puses.

Svarbu:
1. Nusipirkti aukščiausios kokybės miltus;
2. Naudoti minkštą vandenį;
3. Gerai išmušti tešlą;
4. Į mėsą dėti sviesto ir pilti šiek tiek vandens;
5. Plonai iškočioti tešlą;
6. gerai įkaitinti riebalus (tik neperkaitinti, kad jie nedegtu).
7. Kad čeburėkai nebūtų didesni už kepimo indą ir nepripilti riebalų sklidiną kepimo indą.

Turbūt nereikia sakyti, kad prie čeburekų labai tinka karšta saldi arbata ar sultinys smile.gif
Skanaus drinks_cheers.gif
saulyyyte
Jau seniai ieskau tarybiniu cebureku recepto - gal ne tiek recepto, kiek pagaminimo budo, nes tesla jau panasi gaunasi (kazkas is forumieciu jau rase, kad maisyt reikia paprasciausiai miltus su gazuotu mineraliniu vandeniu), bet gal but "musime" slypi esme, nes jie panasiausi is visu bandytu, bet dar ne tie - norisi tasesnes teslos (as juos iskepus dar garinu truputi). Reiks bandyt siom dienom smile.gif
Nonna
dariau as ir vel ceburekus ax.gif
sikart su vafliais rolleyes.gif o tesla dariau kaip blynams ax.gif
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif gavosi ax.gif
tiek pridariau, kad su vyru 3 dienas valgem doh.gif
o kas svarbiausia, nenusibodo rolleyes.gif
pupiniukas
o pvz tesla su mineraliniu ir miltais nebuna kai isverdi kieta labai?nes kiek teko virt tai man tesla tokia traski visada tai ir neskanu buna.pabandysiu ir as su mineralke pasigamint siandien
olantukas
Vafliu lakstais 1pak. Vištienos faršo 200g, svogūnas, prieskonių, 2 kiaušiniai, pieno, druskos, miltų, aliejaus kepimui.
Į faršą sudėti pakepintą svogūną, prieskonius, vandens. Viska gerai išminkyti. Iš pieno, kiaušinių, miltų ir druskos sumaišyti tešlą, kaip blynams. Vaflių lakštą pertepti faršu, uždėti kitą lakštą ir vėl pertepti faršu, ir vėl uždėti vaflį. Tada supjaustyti norimo dydžio gabalėliais, pavolioti į tešlą iš abiejų pusių, ir kepti keptuvėje, su įkaitintu aliejum.
uups
isbandziau, super thumbup.gif
tikrai labai mazai terliojimosi ir labai skanu essen.gif
Liepune
QUOTE(vijolytė @ 2006 10 22, 15:07)
Taip paprasta ir labai skanu... thumbup.gif  pabandykit vietoj faršo , varškę  thumbup.gif
*




dar labai fainai su vafliais ,,taleriais" - paimi du vafliukus, pertepi farsu, suglaudu, i tesla ir kepi.Labai patogu- pjaustyti nereikia:)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.