Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip išvirti manų košę?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
*~sniege~*
Retai kada verdu, nes mitybinė vertė menka, bet vaikai kartais vakarienei užsako su cinamonu. Rodos, maišau, bet vistiek svyla kaip velnias, sušoka gumulais... Žodžiu, prekinė vertė nekokia... verysad.gif
Pamokykit...
etynsur
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 10 18, 22:10)
Retai kada verdu, nes mitybinė vertė menka, bet vaikai kartais vakarienei užsako su cinamonu. Rodos, maišau, bet vistiek svyla kaip velnias, sušoka gumulais... Žodžiu, prekinė vertė nekokia...  verysad.gif
Pamokykit...
*


as verdu taip mirksiukas.gif ipilu puse stiklines vandens uzverdu ir tada 3 saukstai manu ir tada verdu apie 10 min labai gerai isverda jokiu gumuleliu nera thumbup.gif sis receptas is vaiku receptu knygos mirksiukas.gif pabandyk mano maze kerta kaip turi buti tongue.gif
uups
nu gal ik pirmus 3 kartus kai viriau sushokdavo...dabar nera pasitaike schmoll.gif as uzverdu kokia puse stiklines/stikline vandens, tada iskart supilu piena (tarkim, litra), suberiu vanilini cukru. Kai pienas ima 'kilt', beriu plona 'srovele' manu kruopas ish puodelio, o kita ranka intensyviai maishau shluotele. Kruopu reikia nepadaugint, jos labai brinksta....gal todel ir svyla? g.gif . Tada sumazinu ugni iki minimumo ir palieku 'troshkintis' kokiai 10 min nemaishydama. Niekada gyvenime neprisvyla mirksiukas.gif
kartais verdu suomishka koshe,- brukniu sultyse apie puse valandos ir atshalusia ishplaku mikseriu iki putesiu. Valgoma su pienu uzsiberus cukraus thumbup.gif
nikute
Aš verdu taip: nesšoka, nesprisvyla thumbup.gif

Į šaltą pieną pilu manų kruopas, druskos, cukraus (jei mėgstama) ir verdu karts nuo karto pamaišydama ant silpnos ugnies. Prieš užverdant nuolat maišau. Užvirus palieku kelioms minutėms uždengtą. essen.gif
*~sniege~*
QUOTE(uups @ 2006 10 18, 22:45)
kartais verdu suomishka koshe,- brukniu sultyse apie puse valandos ir atshalusia ishplaku mikseriu iki putesiu. Valgoma su pienu uzsiberus cukraus  thumbup.gif
*



Oho, kaip skanu čia turėtų būti bigsmile.gif Kur tu gauni bruknių sulčių? Parduotuvėse nesu mačiusi.


O manų košei kokį maždaug vandens ir pieno santykį imat? Nes manai man atrodo skanu su daugiau pieno. O tas pienas labiausiai ir svyla.
Sonatina
Aš imu 5 dalis skysčio (vanduo pusiau su pienu) ir 1 dalį manų kruopų. Kai pienas su vandeniu užverda, plona srovele nuolat maišydama suberiu manu kruopas, sumaišytas su šaukštu cukraus ir žiupsneliu druskos. Verdu maišydama 3 minutes. O tada nukeliu nuo viryklės, uždengiu ir palieku 10 - 15 min., kad išbrinktų smile.gif
uups
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 10 19, 05:05)
Oho, kaip skanu čia turėtų būti bigsmile.gif Kur tu gauni bruknių sulčių? Parduotuvėse nesu mačiusi.
O manų košei kokį maždaug vandens ir pieno santykį imat? Nes manai man atrodo skanu su daugiau pieno. O tas pienas labiausiai ir svyla.
*


bruknes naudoju shaldytas (arba sviezias),- kai paverda, jos subliukshta, tereikia nukoshti...o dar geriau,- nenukoshti, paskui ishplakti su visom uogom smile.gif

Ash manu koshei naudoju praktishkai vien piena,- is pradziu i puoda pilu 0,5 puodelio vandens...nei nezhinau kam...gal kad puodas ishiltu priesh pilant piena unsure.gif
ruta_zalia
turiu nusipirkusi puiku puoduka, jis turi dviguba sienele, i vidu tarp sieneliu isipila vandens apie 0,5 stiklines. Kose verdu vien tik is pienuko, truputi cukraus, truputi druskos, manu kruopas pilu dar pienui neuzvirus ir nuolat maisau. Aisku reikia kruopu nepadauginti, nes kitaip bus kieta kose. Kadangi pirmiausia uzverda vanduo esantis tarp puodo sieneliu kose niekados neprisvyla ir ilgiau lieka silta. Mano seimyna lieka patenkinta blush2.gif
Monalyza
Tai gal tu nemaisai kad prisvyla? unsure.gif
*~sniege~*
QUOTE(Monalyza @ 2006 10 19, 13:06)
Tai gal tu nemaisai kad prisvyla?  unsure.gif
*



dar kaip maišau
alexxandra
QUOTE(uups @ 2006 10 19, 12:22)
bruknes naudoju shaldytas (arba sviezias),- kai paverda, jos subliukshta, tereikia nukoshti...o dar geriau,- nenukoshti, paskui ishplakti su visom uogom smile.gif

Ash manu koshei naudoju praktishkai vien piena,- is pradziu i puoda pilu 0,5 puodelio vandens...nei nezhinau kam...gal kad puodas ishiltu priesh pilant piena unsure.gif
*



Kaip supratau, pieno į šitą košę, kaip supratau, jau nebereikia g.gif
palme
O aš verdu taip:

1 stiklinė pieno į nepridegantį (pav. pas mane Tefalio) puodą (jei tau reikia daugiau asmenų, tai 1 asmeniui iš 1 stiklinė pieno+1 valgomas šaukštas manū kruopų) ir jokio vandens... man čia iš biednumo nebent... schmoll.gif
Kai pienas įšyla, tai laikas nuo laiko pamaišyti...o kai jau pradeda mažais burbuliukais bandyti virti tada įpilu greitai maišant pieną... lėtai beriu 1 valgomą (nubrauktą) šaukštą manų kruopų... tada maišau lėtai, bet nuolat... kai pradeda šiek tiek tirštėti, tai įdedu sviesto gabaliuką, išmaišau ir palieku uždengtą keliom minutėm... gaunasi puiki košė, t.y. nei skysta, nei tiršta ir jokiu gumulų schmoll.gif
d-oncek
QUOTE(nikute @ 2006 10 18, 21:51)
Aš verdu taip: nesšoka, nesprisvyla  thumbup.gif

Į šaltą pieną pilu manų kruopas, druskos, cukraus (jei mėgstama) ir verdu karts nuo karto pamaišydama ant silpnos ugnies. Prieš užverdant nuolat maišau. Užvirus palieku kelioms minutėms uždengtą.  essen.gif
*


As lygiai taip pat verdu,tik maisau kol uzverda,o kad neprisviltu geriausiai tiks teflonas. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 10 19, 12:24)
dar kaip maišau
*


Vadinasi ugnis per stipri mirksiukas.gif
@asta
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 19, 07:16)
Aš imu 5 dalis skysčio (vanduo pusiau su pienu) ir 1 dalį manų kruopų. Kai pienas su vandeniu užverda, plona srovele nuolat maišydama suberiu manu kruopas, sumaišytas su šaukštu cukraus ir žiupsneliu druskos. Verdu maišydama 3 minutes. O tada nukeliu nuo viryklės, uždengiu ir palieku 10 - 15 min., kad išbrinktų smile.gif
*



Ir aš taip darau,tik nuo viryklės nukeliu iškart kai užverda ax.gif kai išbrinksta dedu gabaliuką sviesto.Vaikų mėgiamaiusia košė,tik aš retai ją verdu.

QUOTE(alexxandra @ 2006 12 07, 20:56)
Kaip supratau, pieno į šitą košę, kaip supratau, jau nebereikia  g.gif
*



Reikia reikia....aš pieną skiedžiu per pusę su vandeniu,nemėgstu grynai piene virtų košių blush2.gif
MamaDiana
as kruopas beriu i verdanti piena
kai uzverda pienas sumazinu ugni ir letai beriu kruopas(jokiu budu ne is karto visas), tuo paciu kita ranka maisau
beje manu kose maisau visa laiko kol verda
tai man niekad neprisvyla ir nebuna jokiu gumuliuku thumbup.gif
alexxandra
QUOTE(@asta @ 2007 02 20, 13:24)
Ir aš taip darau,tik nuo viryklės nukeliu iškart kai užverda  ax.gif kai išbrinksta dedu gabaliuką sviesto.Vaikų mėgiamaiusia košė,tik aš retai ją verdu.
Reikia reikia....aš pieną skiedžiu per pusę su vandeniu,nemėgstu grynai piene virtų košių blush2.gif
*



Nu ir vėl man tundrai klausimas lotuliukas.gif Tai kiek reikia pieno, vandens ir uogų sulčių??
@asta
QUOTE(alexxandra @ 2007 02 21, 00:46)
Nu ir vėl man tundrai klausimas  lotuliukas.gif  Tai kiek reikia pieno, vandens ir uogų sulčių??
*



g.gif Uogų sulčių aš išvis nenaudoju,ant jau išvirtos uogienės dedies ir viskas.Imk stiklinę pieno,stiklinę vandens ir čiut mažiau nei pusę stiklinės kruopų(gal nebus per daug,niekad nesilaikau proporcijų ax.gif )Kai pienas-vanduo užvirs,maišant plona srovele supilk manų kruopas,dėk pagal skonį cukraus,permaišyk ir nukelk nuo ugnies,įdėk gabalėlį sviesto ir palik pabrinkti kokį 10 min mirksiukas.gif Jei per tiršta gali ipilti pašilyto pieno viskas,visas mokslas 4u.gif
Manaska
QUOTE(MamaDiana @ 2007 02 20, 13:34)
as kruopas beriu i verdanti piena
kai uzverda pienas sumazinu ugni ir letai beriu kruopas(jokiu budu ne is karto visas), tuo paciu kita ranka maisau
beje manu kose maisau visa laiko kol verda
tai man niekad neprisvyla ir nebuna jokiu gumuliuku  thumbup.gif
*



as ir taip verdu,niekad neprisvyla rolleyes.gif
"Dior"
QUOTE(MamaDiana @ 2007 02 20, 15:34)
as kruopas beriu i verdanti piena
kai uzverda pienas sumazinu ugni ir letai beriu kruopas(jokiu budu ne is karto visas), tuo paciu kita ranka maisau
beje manu kose maisau visa laiko kol verda
tai man niekad neprisvyla ir nebuna jokiu gumuliuku  thumbup.gif
*



As ir lygiai taip pat verdu,ir niekada nei gumuliuku buna,nei prisvyla. bigsmile.gif
Uogu sulciu as ir nenaudoju,ant isvirtos koses uzsidedam uogu,o sunus megsta su cinamonu tokia kose valgyt.
_Foxy_
QUOTE(MamaDiana @ 2007 02 20, 14:34)
as kruopas beriu i verdanti piena
kai uzverda pienas sumazinu ugni ir letai beriu kruopas(jokiu budu ne is karto visas), tuo paciu kita ranka maisau
beje manu kose maisau visa laiko kol verda
tai man niekad neprisvyla ir nebuna jokiu gumuliuku  thumbup.gif
*


Aha, ir as taip darau. Gumuliuku nebuna jei pili kruopas letai ir maisant, o neprisvyla, jei maisai ... smile.gif
alexxandra
QUOTE(uups @ 2006 10 18, 21:45)

kartais verdu suomishka koshe,- brukniu sultyse apie puse valandos ir atshalusia ishplaku mikseriu iki putesiu. Valgoma su pienu uzsiberus cukraus  thumbup.gif
*




QUOTE(@asta @ 2007 02 21, 14:45)
g.gif  Uogų sulčių aš išvis nenaudoju,ant jau išvirtos uogienės dedies ir viskas.Imk stiklinę pieno,stiklinę vandens ir čiut mažiau nei pusę stiklinės kruopų(gal nebus per daug,niekad nesilaikau proporcijų ax.gif )Kai pienas-vanduo užvirs,maišant plona srovele supilk manų kruopas,dėk pagal skonį cukraus,permaišyk ir nukelk nuo ugnies,įdėk gabalėlį sviesto ir palik pabrinkti kokį 10 min mirksiukas.gif Jei per tiršta gali ipilti pašilyto pieno viskas,visas mokslas  4u.gif
*



Kaip išvirt paprastą košę, aš žinau.. Bet teiravausi būtent apie šitą uups aprašytą ax.gif
dziugena
QUOTE(alexxandra @ 2007 07 15, 20:19)
Kaip išvirt paprastą košę, aš žinau.. Bet teiravausi būtent apie šitą uups aprašytą  ax.gif
*



Gal ne visai apie uups receptą, bet: mano mama darydavo taip putėsius su obuolių sultimis (skiestomis) ir manų kruopomis. Išvordavo skystą košę (tikriausiai irgi pavirdavo ilgiau nei paprastą košę), o kai atvėsdavo, plakdavo miskeriu, kol gaudavosi putos - putėsiai. Valgydavome kaip desertą 4u.gif
ir dar, kai maža (dar metų neturėdama) visai nebevalgiau pieno nei pieniškų košių, tai manų košę man irgi virdavo su skiestomis obuolių sultimis...
alexxandra
QUOTE(dziugena @ 2007 07 16, 09:21)
Gal ne visai apie uups receptą, bet: mano mama darydavo taip putėsius su obuolių sultimis (skiestomis) ir manų kruopomis. Išvordavo skystą košę (tikriausiai irgi pavirdavo ilgiau nei paprastą košę), o kai atvėsdavo, plakdavo miskeriu, kol gaudavosi putos - putėsiai. Valgydavome kaip desertą  4u.gif
ir dar, kai maža (dar metų neturėdama) visai nebevalgiau pieno nei pieniškų košių, tai manų košę man irgi virdavo su skiestomis obuolių sultimis...
*



notworthy.gif
Didelis ačiū
MELDA
Kad kruopos nesuliptų reikia jas prieš pat pilant sušlapinti( pienu ar vandeniu), tiesiog užpilti, kad apsemtų, tada galima visas iš kart supilt į verdantį vandenį ( pieną) , nereikia po truputį pilti ir pamaišyti kol užvirs, daugiau aš neverdu, kadangi turiu puodus su keliasluoksniais dugnais, tai uždengiu ir palieku kokioms 7 min. Pabandykit, aš pradžioj galvojau , kad išvirsiu vieną gumulą, bet išvis be gumuliukų gaunasi. thumbup.gif
Tinkis Vinkis
As tai verdu piene ir is karto i salta piena dedu manu kruopas. Vos vos druskos ir siek tiek daugiau cukraus. Ant labai mazos ugnies ir pastoviai maisant. Pries uzverdant imetu sviesto. Irgi neprisvyla (jei tik nepalieku nemaisydamas). Gumuleliu niekada nebuna. Kol uzverda, praeina gal kokios 10-15 min, bet is karto jau galima det ant stalo. Kruopos jau buna susute...
Noelė
As verdu taip :
Uzvirinu piena, idedu druskos ir cukraus pagal skoni, puse sauksto sviesto ir pilu manus su viena ranka, o su kita nuolat maisau, tada verdu 2-3 minutes nuolat pamaisydama ir kai isverda palieku 5 minutes pastoveti. Dar niekada nera nesigavusi ar susokusi gumuleliais smile.gif
Sangre_azul
QUOTE(MELDA @ 2007 07 16, 23:16)
Kad kruopos nesuliptų reikia jas prieš pat pilant sušlapinti( pienu ar vandeniu), tiesiog užpilti, kad apsemtų, tada galima visas iš kart supilt į verdantį vandenį       ( pieną) , nereikia po truputį pilti ir pamaišyti kol užvirs, daugiau aš neverdu, kadangi turiu puodus su keliasluoksniais dugnais, tai uždengiu ir palieku kokioms 7 min. Pabandykit, aš pradžioj galvojau , kad išvirsiu vieną gumulą, bet išvis be gumuliukų gaunasi. thumbup.gif
*



Labai jau šmaikščiai tu čia pajuokavai verysad.gif Jeigu nenorite išmesti košės klozetan, taip nedarykite...
Gerai, kad tai nebuvo patiekalas, gaminamas iš brangių produktų. Kolegos, nedarykim vieni kitiems "kiaulių". Tikriausiai nenorėtumėt, kad Jums kas pakištų tokį receptą, pagal kurį pagaminus, pavyzdžiui, svečiai, žinodami, kad jų laukia ypatingas patiekalas, liktų be vaišių, nes patiekalas keliautų, deja, šiukšlių dėžėn ar pan.
Papildyta:
Atrodo, paprastas patiekalas, tačiau košes skaniai išvirti iš tiesų nėra lengva. Aš skaniai jas išvirti dar nesu įgudusi. Vyras pripratęs šuniui virti, tai jam kruopų košės gaunasi super.
Amadeja
Į užvirusį pieną viena ranka iš lėto beriu manų kruopas, kita ranka kiaušinių plakimo šluotele maišau. Gumuliukų nerasta thumbup.gif
regna
Sveikos,
ruošiuosiu išbandyti tokį receptuką,kurį suradau knygoje"Iš kruopų ir miltų"
manų kruopas sumaišyti su išplaltu baltymu irišdžiovinti orkaitėje.
Įverdantį vandenį įdeti sviesto įpilti atvėsusias kruopas,išmaišyti ir galima dėti šį orkaitę šutinti.
Gal mur i esate tai dariusi?
Pasidalinkite 4u.gif
butybe
Sveikutes, noriu patarimo! Nesu megeja seimininkauti, todel virtuvej turiu tik kelis kinietiskus puodus, kur koses isvirt beveik neimanoma. Prisvyla nespejus uzvirt lotuliukas.gif Taciau koses virt teks, nes auga mazylis ir jau pradeda zmogiska maista valgyti. Patarkit koki nusipirkt puoda, nedideles talpos, geriausiai tinkanti kosems. Dekoju 4u.gif
ruta_zalia
QUOTE(butybe @ 2010 10 15, 08:49)
Sveikutes, noriu patarimo! Nesu megeja seimininkauti, todel virtuvej turiu tik kelis kinietiskus puodus, kur koses isvirt beveik neimanoma. Prisvyla nespejus uzvirt lotuliukas.gif Taciau koses virt teks, nes auga mazylis ir jau pradeda zmogiska maista valgyti. Patarkit koki nusipirkt puoda, nedideles talpos, geriausiai tinkanti kosems. Dekoju 4u.gif
*


Nezinau ka reiskia kinietiski puodai blush2.gif Bet koses man nuostaibiai isverta visuose, kuriuos turiu nusipirkusi is "Metalo amziaus" parduotuves.

O manu kose verdu visai priesingai negu radau cia kelis komentarus. Kruopas suberiu i salta piena ir neatsitraukdama pamazu maisau, kai uzverda dar kelias minutes paverdu ant silpnos ugneles, imetu sviesto gabaliuka. Kose visada gaunasi labai skani, puri ir be jokiu gumuliuku. Aisku reiktu proporcijas asmeniskai atidirbti, nes as viska pilu is akies, zinau kiek seima suvalgo. Bet jeigu verdu tik vaikui, tai mazdaug i stikline pieno supilu 2 nekaupinus saukstus kruopu, dedu truputi cukraus, grudeli druskos ir vanilinio cukraus ax.gif
akmenukas2012

kartais verdu suomishka koshe,- brukniu sultyse apie puse valandos ir atshalusia ishplaku mikseriu iki putesiu. Valgoma su pienu uzsiberus cukraus thumbup.gif
*

[/quote]

Reikes pabandyt, dar nebuvau to girdejusi. O siaip nesenai isgirdau, kad manu kose tai nieko vertas maistas, geriau nevalgyti. Ar tiesa, kad tai tik nesumalti iki galo miltai?
Vaistazole
Maniškiai valgo manų košę kelis kart per savaitę,tad virti tenka dažnai.Dviem žmogeliukams imu: 1 stikl.vandens,0.5 stikl. pieno,cukriuko,trup.druskytes,kai užverda po truputi ir nuolat maišant beriu 0.5stikl.manų kruopų .Paverda apie 3-4 min. ant silpnos ugnies ir nukeliu,įdedu sviestuko.Jei gavosi skystesnė,gali dar kelias minutes pastoveti,labiau išbrinks.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.