Labutis mamytes! Gal kas žinot, kaip atskirti kad vaikelis turi kirminukų? Jau kelias naktis vaikelis prabunda naktį rėkdamas spiegdamas, riečiasi, stena, o ir dieną neramus pasidarė. Pas neurologus jau esam buvę, ir galvytę echoskopavo, nes jis ne iš ramiųjų, bet šį kart neramumas ne toks. Kaip tie kirminukai atrodo? Maniškiui tik šeši mėnesiai, sako atseit negali tokiam mažam but kirmėlių, nors kas žino
QUOTE(vitalicka @ 2006 10 19, 10:17) Labutis mamytes! Gal kas žinot, kaip atskirti kad vaikelis turi kirminukų? Jau kelias naktis vaikelis prabunda naktį rėkdamas spiegdamas, riečiasi, stena, o ir dieną neramus pasidarė. Pas neurologus jau esam buvę, ir galvytę echoskopavo, nes jis ne iš ramiųjų, bet šį kart neramumas ne toks. Kaip tie kirminukai atrodo? Maniškiui tik šeši mėnesiai, sako atseit negali tokiam mažam but kirmėlių, nors kas žino Tikrai tokio amziaus vaikui kirmeliu neturetu buti, nes tik kai pradeda ropoti ir imti daiktus nuo zemes - tada. Gal jam skauda pilvuka nuo kokio maisto?
nu tai kad nelabai ka valgo, pagrinde mano pieno, dar obuolio ir koses darzoviu, negi nuo ju?
Aš taip pat manau ,kad nuo obuolių.Atrodo,kad paduodam tik pusę šaukštelio,tačiau neužmiršk,kad jam tai visko pradžia .Mano vaikai taip pat labai sunkiai įprasdavo prie naujo maistelio
bliamba, o tai kokiu vaisiu duot
QUOTE(vitalicka @ 2006 10 20, 23:40) bliamba, o tai kokiu vaisiu duot Mėlynės kažkiek kietina, bet serbentai šiek tiek laisvina, gali pamaišyt po biški. Beja, kažkur teko skaityt, kad nuo orkaitėj kepto obuolio problemų su pilvuku nebūna, gali pabandyt, gal toks variantas tiks. QUOTE(gatopreto @ 2006 10 21, 09:19) Mėlynės kažkiek kietina, bet serbentai šiek tiek laisvina, gali pamaišyt po biški. Beja, kažkur teko skaityt, kad nuo orkaitėj kepto obuolio problemų su pilvuku nebūna, gali pabandyt, gal toks variantas tiks. Baikit pokštus su tom mėlynėm ir serbentais. Yra net terminas serbentinis žarnyno nepraeinamumas. Kalba apie kūdikį vos 6 mėnesių! Tinka ir su šaukšteliu padrožtas bananas, ir obuoliuko kepto minkštimas. Galima su kavamale susimalt kruopas (labai skanu su ryžiais), išvirt vandenuke, baigiant virt suberti tarkuotą obuoliuką (jei obuoliukas ne rūgštus, tai net saldint nereikia, nes kūdikių liežuvio receptorių jautrumas daug didesnis nei suaugusio žmogaus) arba banano, išmaišyti, truputį dar pavirti ir skanaus. Beje, tokioms vaisinėms košėms nereikia nei pieno, nei sviesto (nors kartais dėl kvapo įdėdavau sviesto ant arbatinio šaukštelio galiuko) Ir dar - negalima naujo produkto įvesti dažniau nei kas 2 savaitės. Reikia atsiminti, kad kūdikio žarnyno fermentinė sistema formuojasi, bręsta, prisitaiko. Nereikia forsuoti, naujo produkto neduokit nakčiai. Tuomet ir bėdų su virškinimu, bemiegių naktų bus mažiau.
O aš duodavau serbentų minkštimo ir arbatą iš jų darydavau. Serbentai- savi, nuo krūmo, su tiek vitaminų. Jiems buvo baisiai skanu, ir jokios ligos dėl to nesivystė.
QUOTE(Surfinija @ 2006 10 21, 12:06) Baikit pokštus su tom mėlynėm ir serbentais. Yra net terminas serbentinis žarnyno nepraeinamumas. Kalba apie kūdikį vos 6 mėnesių! Na, nežinau, kaip su tais terminais, bet buvo tokia situacija: draugės vaikui (panašaus amžiaus) bananas sukėlė stiprų žarnyno sudirginimą, pediatrė jai liepė duoti lietuviškų sezoninių vaisių/uogų. Man irgi iš pradžių buvo keista, kad tokiam mažam, bet ji duodavo ir serbentu, ir aviečių, visko, kas tuo metu sode augo po truputuką, ir nieko. Vaikas sveikata tikrai nesiskundžia (veiksmas vyko praeitą vasarą). O dėl bananų tikrai nemažai teko atvejų girdėt, kai vaiko žarnynas jų netoleravo (regis, ir šiame forume tokia tema buvo). Žodžiu, atrodo, kad tik keptas obuolys nekaltas...
Galiu pasakyti tik tiek, kad esant skrandžio-žarnyno uždegimams nerekomenduojama duoti nei vaisių (išskyrus bananą ir kepto obuolio minkštimą), nei sulčių, nei šviežių daržovių (tik virtas). Kūdikio žarnynas žinoma nėra "uždegiminis", bet itin jautrus. Todėl įvedant naujus produktus ir siūloma pradėt nuo švelnesnių, po produktą ne dažniau kaip kas 2 savaites. Kai kūdikis bus "apsipratęs" su šiais produktais, vėliau, tarkim apie 10 mėn., galima pasiūlyti ir daugiau: pertrintų per sietelį be kauliukų ir be skūryčių serbentų, mėlynių ir kt.
Ale kaip nuo skelbtos temos apie kirmėliukus nuklydom QUOTE(vitalicka @ 2006 10 20, 23:40) bliamba, o tai kokiu vaisiu duot Manau,kad gali duoti serbentų ,tačiau pradėk nuo kelių lašų kasdien vos vos didink normą ir stebėk,jei neduok dieve užkietėtų viduriukai ar bent jau būtų to pradžia - labai gerai grynos naminės morkų sultys,taip pat pradžiai arbatinis šaukštelis. Žinau kaip visa tai nelengva
KAdangi temos pavadinimas kirmelytes, tai man taip pat labai idomu suzinoti kaip atskirti ar vaikutis turi kirmeliu ir kaip su jomis kovoti. Maniskiui 9 men. labai neramiai naktimis pradejo miegoti. Kaip tik ateina vidurnaktis, prasideda niurzgejimas, verkslenimas, blaskymasis po lovyte. Apziurejau burnyne, nauju dantuku nesimato. MAma sako, kad gali buti kirmelytes. Kaip pas berniuka pamatyti tas kirmelytes? MAma sako reikia apvirti cesnaka ir su siuo vandeniu paplauti uzpakaliuka arba geriausia duoti truputi isgerti ,, cesnakinio" vandenuko.O gal yra kokiu veiksmingu tepaliuku?
Kažkas čia ne taip...atėjau paskaityt apie kirmėliukus,o čia...
na ir as tapuoliau pasidomet del kirmeliuku, bet kaip matau visos tik ieskom tu kirmeliuku...o ju kaip ner taip ner
a tai gal kas kokius vaistus bande ar ka Seip reik jauciu nusaut iki vaistines ir pasiteiraut a tokiems kletckams iki metu yra kokiu vaistu As seip galvoju bent profilaktiskai reiketu sugirdit Jau kai prades lyst is uzpakalio bus per velu
QUOTE(Kam @ 2006 10 30, 11:12) a tai gal kas kokius vaistus bande ar ka Seip reik jauciu nusaut iki vaistines ir pasiteiraut a tokiems kletckams iki metu yra kokiu vaistu As seip galvoju bent profilaktiskai reiketu sugirdit Jau kai prades lyst is uzpakalio bus per velu Pamenu kaip vaikystėje mama mums su sese,profilaktiškai girdydavo rudenį ir pavasarį tai buvo ramu
siuo metu ir man tai aktuali tema, vaikui 3m.ir jau antra nakti prasideda isterijos, sokinejimas,raitymasis ir saukimas: kas ten? Kas atsitiko? Kakutis ten niezti? einam plauti to kakucio,o jis vis tiek kutena. Nesuprantu kas darosi.. Itariu,kad kirminai,bet ka daryti? Gydytoja pries 3men. kai vaikas nevalge, buvo itarusi kirminus, tada sake duoti Vermokso,tai vaistai nuo kirminu,tada padejo.Dabar kitaip pasireiskia...O ar kirminai pavojingi?
QUOTE(rennate @ 2006 11 05, 03:33) siuo metu ir man tai aktuali tema, vaikui 3m.ir jau antra nakti prasideda isterijos, sokinejimas,raitymasis ir saukimas: kas ten? Kas atsitiko? Kakutis ten niezti? einam plauti to kakucio,o jis vis tiek kutena. Nesuprantu kas darosi.. Itariu,kad kirminai,bet ka daryti? Gydytoja pries 3men. kai vaikas nevalge, buvo itarusi kirminus, tada sake duoti Vermokso,tai vaistai nuo kirminu,tada padejo.Dabar kitaip pasireiskia...O ar kirminai pavojingi? as vermox savo vaikam kas metai profilaktiskai suduodavau,nes ne visada suziuresi ar rankas plove,ar kai mazi buvo kokio smelio neprivalge,o ir kates namuose
užtenka ir poliklinikos tyrimo, jau kitą dieną gauni atsakymą apie kirmėlytes. Aš saviškiui taip pat duodu Vermox profilaktiškai, tikrai nepakenks labiau nei kirmėlės.
QUOTE(jolax @ 2006 10 28, 21:33) KAdangi temos pavadinimas kirmelytes, tai man taip pat labai idomu suzinoti kaip atskirti ar vaikutis turi kirmeliu ir kaip su jomis kovoti profilaktiškai tinka bet kokio amžiaus vaikams,vakare ,kai užmiega ,apžiūrėti užpakaliuką.truputi praskėtus rurytę,matosi kirmėlės.tikrai,matosi didesnių vaikų požymiai akivaizdūs-griežia dantimis,nuolat su ranka tarpkojuką krapštosi.gerai prižiūrimam vaikui net ir atsiradus kirmėlėm ,nsunku išgydyti.bet pirmiausia ,kasdiena plautis subiniuką,iš lauko,prieš valgį plaut rankas su muilu,taip pat plauti žaislus,rankas,po kontakto su kitais vaikais.su maistu mažyti česnako gabalėlį profilaktikai idėkite.kai alkanas vaikas ,net nepajus .kirmėlės sukelia žarnyno infekcujas,mergytėms gali prasidėti šlapimtalių,ar net inkstų uždegimai,nes kirmėlės patenka ant jautrių ir siaurų šlapimtakių ,kuriuos užteršia.pastebėjus kirmėles,neblogas ,,, pyrantel ,,syrupukas bei kruopši chigiena.tiesa,vaiko sumažėjes apetitas gali irgi rodyti,kad jau kirmėlės puola.pasiieškokite daugiau info per gooogle-kirmėlės-labai sunki ir pavojinga liga,t.y jų nešiotojos
O siaube,kaip baisiai skamba
Gal dar kas esat susidure su sia problema galetu parasyti konkreciau kokie simptomai bunai pvz. 2 metu vaikuj. beto kad apziureti uzpakaliuka-nes nesimato,bet gal vistiek tikrai yra ir tik pradzia???
populiariau pasakius kirmėliukai keliauja i išangę dėti kiaušinėlių,todėl aiškiai matosi.pati tuo isitikinau.aišku,parazituoja jie ir žarnyne , bet visada matosi ir išorėje.kaip pati isivaizduoju,judant vaikui,su rūbais,jie prilimpa prie kelnaičių ,tad nelabai matosi,o kai vaikas miega ,su laisva pižama ar net be jos,tie keliauninkai tikrai matomi.ką galiu pasakyti ,jei liga jau isisenėjusi,kirmėlės matosi net išmatose.vat tada jau blogai.2 metų vaikui matytis turėtų,kai ramiai žaidžia,tada staiga ima krapštyti rūrytę ,pasikasyti bando.mačiau vienam vaikui,kai turėjo kirmėlių sėdėdamas ant grindų šliauždavo kambaryje-akivaizdžiai taip kasydamasis.
man asmenikškai bloga darosi,kai pamatau pyplio apsikabinusio katę ar šunį foto.tai čia be komentarų ,suprantat ,kad vaikai ir gyvūnai privalo turėti savo atskiras teritorijas.
Mes ir nusipirkom profilaktiskai Pirantelis Vaistinei be recepto parduoda apie 5lt Tai visi isgerem
o katina ir turim bvet jis namie visada sedi lauko nemates ir dar kas tris men gauna ir vaistu nuo kirmeliu tai kaip ir nematau cia dideles katastrofos.
Viskas, visa šeima, įskaitant ir katiną, šiandien gaus vaistų nuo kirminų. Pasiskaičiau pasisakymus, ilgam užteks
O kad katinas nemato lauko, irgi ne rodiklis, juk bet kas gali užnešt ant batų tų zarazų. Musiškis irgi tik namie, bet visvien manau, kad nėr apsaugotas nuo lauko "gėrybių".
[quote=vitalicka,2006 10 19, 09:17]
Labutis mamytes! Gal kas žinot, kaip atskirti kad vaikelis turi kirminukų? Jau kelias naktis vaikelis prabunda naktį rėkdamas spiegdamas, riečiasi, stena, o ir dieną neramus pasidarė. Pas neurologus jau esam buvę, ir galvytę echoskopavo, nes jis ne iš ramiųjų, bet šį kart neramumas ne toks. Kaip tie kirminukai atrodo? Maniškiui tik šeši mėnesiai, sako atseit negali tokiam mažam but kirmėlių, nors kas žino [/qu Labuka,kai musu mazajai buvo 8men as pastebejau jos ismatose balta mazyte kirmelyte(vadinama ,,spalinuke"),man vaistininke patare nusipirkti ,,Pirantelio"vaistuku .Siaip sakoma kad pagrindiniai pozymiai pagal kuriuos galima spresti ,kad vaikas turi kirminuku yra:blogas apetitas,naktiniai pilvo diegliai.nezinau mums tikriausiai padejo,daugiau nepastebejau.siaip juos galima isgerti ir profilaktiskai... Papildyta: QUOTE(SUPER HERA @ 2006 11 09, 18:44) populiariau pasakius kirmėliukai keliauja i išangę dėti kiaušinėlių,todėl aiškiai matosi.pati tuo isitikinau.aišku,parazituoja jie ir žarnyne , bet visada matosi ir išorėje.kaip pati isivaizduoju,judant vaikui,su rūbais,jie prilimpa prie kelnaičių ,tad nelabai matosi,o kai vaikas miega ,su laisva pižama ar net be jos,tie keliauninkai tikrai matomi.ką galiu pasakyti ,jei liga jau isisenėjusi,kirmėlės matosi net išmatose.vat tada jau blogai.2 metų vaikui matytis turėtų,kai ramiai žaidžia,tada staiga ima krapštyti rūrytę ,pasikasyti bando.mačiau vienam vaikui,kai turėjo kirmėlių sėdėdamas ant grindų šliauždavo kambaryje-akivaizdžiai taip kasydamasis. man asmenikškai bloga darosi,kai pamatau pyplio apsikabinusio katę ar šunį foto.tai čia be komentarų ,suprantat ,kad vaikai ir gyvūnai privalo turėti savo atskiras teritorijas. cia taip jusu vaikuciui buvo?o Dieve pakraupau perskaicius?apie tai buvau macius kazkada laida per lietuvos televizija,kaip suaugusiu zmoniu kune kokios kirmeles uzauga,bet nemaniau kad ir pas vaiku,o ypac tokiu maziuku buna.mes profilaktiskai karts nuo karto isgeriam,,Pirantelio"vaistuku,bet ar tokias kirmeles sie vaistukai nors kiek veikia?o gal reikia stipresniu?
Mano dukrai ir buvo kirmele ,taip vadinama askaride,iskakojo kai jai buvo kokie 2 metukai.
Buvo vasara,nuvaziavom prie Kauno mariu,pazaide su smeliuku ,o po keletos dienu ir siurprizas mamai nes pas mus problemos su valgymu QUOTE(Pasaulyte @ 2007 02 15, 09:54) Mano dukrai ir buvo kirmele ,taip vadinama askaride,iskakojo kai jai buvo kokie 2 metukai. Buvo vasara,nuvaziavom prie Kauno mariu,pazaide su smeliuku ,o po keletos dienu ir siurprizas mamai nes pas mus problemos su valgymu o kokius vaistukus geret? QUOTE(b.brigita @ 2007 02 16, 22:25) Tiesiogiai užsikrėst nuo turinčio kirmėlių žmogaus ar gyvūno tikimybė kur kas mažesnė, nei užsikrėsti nuo maisto, vandens, kapstantis žemėje, smėlyje. Priežastis paprasta - kirmėlių kiaušinėliai bręsta žemėje, iš šeimininko organizmo su išmatomis jie pasišalina nesubrendę. O dėl tokio amžiaus vaiko - tu geriau gydytojos klausk, juk ne šiaip sau informaciniuose antihelmitinių vaistų lapeliuose rašo:"Skiriant vaikams iki 2 metų, būtina kruopščiai įvertinti laukiamos naudos ir galimos rizikos santykį." Vaistininkė gali papult tokia, kad jai bile parduot, o kas po to - dzin. QUOTE(Kam @ 2006 10 30, 10:12) QUOTE(ametisteja @ 2006 11 09, 13:48) Gal dar kas esat susidure su sia problema galetu parasyti konkreciau kokie simptomai bunai pvz. 2 metu vaikuj. Prisiskaiciau ka cia priraset. Tai truputi is savo boksto........ Vasara praleidom kaime su vaikais. Ir kaip rezultatas rudeniop vaiko ismatuose aptikau spaliniu (tokios mazos baltos kirmelytes), gyvu ir judanciu. Paskambinau daktarei, israse Pyrantel sirupo, po dvieju sav pakartojom ir viskas ciki. Profilaktiskai sugirdziau Vermox tableciu visiems seimos nariams. Kol aptikau spalines, mazoji nakti blogai miegojo, bet dantim negrieze. QUOTE(kamilyte @ 2007 01 12, 13:15) O kad katinas nemato lauko, irgi ne rodiklis, juk bet kas gali užnešt ant batų tų zarazų. Musiškis irgi tik namie, bet visvien manau, kad nėr apsaugotas nuo lauko "gėrybių". Naminis katinas kitmeliu gali gauti nuo jusu batu, is lauko atnesat. Musu katinui puse metu, prie skiepijant davem tabletka nuo kirminu.....nieko........uz sav. dar davem.........ir iskakojo ilgiausia askaride Papildyta: Poliklinikuose daro tyrima del enterobiozes (spaliniu kiausineliu nustatimas). Tiesiog su vatos pagaliuku(kur ausim krapstyti) reikia per iseinamaja anga pabraukit, ta pagaliuka i svaru indeli ideti (vaistinei parduodami vienkartiniai tyrimams) ir i laboratorija.
Pasiskaiciau cia ir paprasiau gydytojos kad israsytu mum lapuka tyrimui del kirmeliu. Bet va pamirsau paklausti o kaip ta kakuti tyrimui reik nunesti, na i koki inda idet ar kaip?
QUOTE(kuziukas @ 2007 10 15, 22:46) Jeigu tyrsites del spaliniu kiausineliu - paciu ismatu nereikia. Su ausu krapstuku (dregnu)reikia pabraukti prie isanges, pagaliuka idet i indeli ir nunesti. Jei darysit koprologini tyrima - vaisinei yra spec indelis su mazu sauksteliu.Reikia paimti gabaliuka ismatu i indeli.
sveikutes mamytes,niekad negalvojau kad musu vaikai gali tureti kirmeliuku
pas mus šeimoj irgi radom grybų radybų
QUOTE(alvydux @ 2007 10 16, 12:22) pas mus šeimoj irgi radom grybų radybų manau paskaityk ant aprasymo tu vaistu gal ka rasi. Zinau drauge yra davusi bet doze mazesne.Man daktare sake kad reikia duoti ir kitam vaikui nes jie tipo vienoj lovoj paguli ryta ar vakara ir to uztenka.Tas pats ir teveliams.Nezinau ar tai teisybe ,bet man daktare taip sake. QUOTE(klinka @ 2007 10 16, 10:39) sveikutes mamytes,niekad negalvojau kad musu vaikai gali tureti kirmeliuku O mums. nors ir kirmėlių nebuvo, gydytoja patarė vermox duoti 2 kartus į metus po 6 tabletes. 3 tabletės, 2 savaitės pertrauka, ir vėl 3 tabletės. Ir taip 2 kartus metuose. QUOTE(dira @ 2007 10 17, 06:32) O mums. nors ir kirmėlių nebuvo, gydytoja patarė vermox duoti 2 kartus į metus po 6 tabletes. 3 tabletės, 2 savaitės pertrauka, ir vėl 3 tabletės. Ir taip 2 kartus metuose.
mano sunus eina i darzeli ir neturi o pas dukra rado kuri neina
QUOTE(klinka @ 2007 10 17, 15:50) mano sunus eina i darzeli ir neturi o pas dukra rado kuri neina kam be reikalo sert vaika vaistais, jei galima padaryt tyrimus kurie nieko nekainuoja ir isitikint ar yra gyventoju ar ne
Nu mums su mergaite irgi neseniai buvo striokelio. Vakare pamačiau, kad pas mano mergaitę kelnaitėse tokių rudų išskyrų pilna, net per kitą klynuko pusę persigėrę, kaip aš išsigandau, visą naktį nemiegojau, sekančią dieną kaip išprotėjusi variau į Klinikas su ja įsiprašiau, kad mergaičių ginekologė priimtų iš anksto nesiregistravus, nes galvojau turim kažkokių mergaitiškų ginekologinių bėdų. Ačiū Dievui ne, gydytoja apžiūrėjo, pasakė, kad 99 proc. spalinukės, nes ginekologiškai ji jokių blogybių nematė, pasidarėm tyrimus, pasirodo, kad taip. Taigi man ta mergaičių ginekologė pasakė taip, kad jei vaikas eina į darželį- tai neišvengiamai tų kirmėlių turės, taigi ji sakė gerti Vermoksa- po vieną tabletę kas 1,5 mėn, t.y. kas 6 savaitės. Pirantelis sakė stiprus, jis eina per kepenis, kraują, žodžiu per visą organizmą, o Vermoksas sakė tik visą virškinamąjį traktą veikia. Kirmėlės sakė ritasi kas 6 savaitės, todėl Kad jų išvengti kolektyve, tai reikia gerti Vermoksą kas 6 savaitės.
QUOTE(Daivulyte @ 2007 02 15, 11:54) Mano dukrai ir buvo kirmele ,taip vadinama askaride,iskakojo kai jai buvo kokie 2 metukai. Buvo vasara,nuvaziavom prie Kauno mariu,pazaide su smeliuku ,o po keletos dienu ir siurprizas mamai nes pas mus problemos su valgymu Valgo tik tai kas nesveika,tai kazkas duoda
labas, nors maniskiam neperseniausiai teko atlik tyrimus, rezultatas buvo neigiamas, nu bet simptomai rodo, kad jis gali turet kirmeliu, nes ,kaip daug kas minejo, griezia dantimis,ypatingai diena,netgi valgydamas, kas man labai keista,istisai ziovauja ir trina nosi(cia mano mociute is kazkur isgirdo,kad taip darantys vaikai turi kirmeliu)apetitas tik saldumynams ir nakti istisai kuiciasi
Mes irgi turim suni, vaikas ropoja. Apetitas labai blogas, svoris mazas. Darem du kartus kaprologini tyrima, bet neigiamas. Gydytojai sakau, gal cia nuo suns kokiu kirmeliu turi ir pan. Sako suo ne prie ko, pas gyvunus buna vienokios kirmeles, pas zmones kitokios, todel vaikas negali uzsikresti nuo gyvunu.
Kazkokia nesamone, as jau nezinau ka daryti, kad vaikas valgytu ir svoris pradetu augti??? O dar veidas labai isbertas. Darem tyrima nuo kokiu maisto produktu beria, pasirodo, niekam nealergiskas O ar teisybe, kad dar vienas pozymis, kad vaikas turi kirmeliu, tai berimas (gali buti ir ant veido)??? O dar girdejau, kad daznai jei vaikas turi kirmeliu, tai tose poliklinikose net nenustato (nepastebi ar pan.)
sveikos supermamos
mano dukterecia turi spaliniu kirmeliu
Nueik i Google, nustatymuose pazymek, kad ieskotu tik rusu kalba ir ivesk vaisto pavadinima.
http://www.vaistai.lt/index.php?option=com...archword=vermox
cia visa anotacija lietuviskai apie vaista vermox. jei nepadetu ir tektu vartoti kitus vaistus, cia galite pasiskaityti ir apie kitus vaistus: http://www.vaistai.lt/index.php?option=com...iniai%20vaistai Sekmes sveikstant |