dekoju mamytes
Manau, kad ne vienas vaikas be to neuzauga, bet net siurpas nukrato vien pagalvojus
QUOTE(Asta.gru @ 2008 04 14, 12:15) O dar veidas labai isbertas. Darem tyrima nuo kokiu maisto produktu beria, pasirodo, niekam nealergiskas dar gali buti alergiskas skalbimo priemonems, namu dulkems... Jei poliklinikos alergologas nepatinka, galit prasyt siuntimo i Santariskes arba eit pas privatu
as aju buvau persigandusi
mano vaikiui>jam liepa bus 2m>pakilo tempa iki 38, mazai valgo, nakti blogai miega uz pilvuko laikosi>dabar supratau, kad turbut turi kirmeliuku uzmigdau ir lekiu i vaistine nupirkti vermoxso>tikiuosi pades... del tyrimo, mano vaiku gydytoja,sake kad ne visada tas tyrimas parodo, kad yra kirmelyciu, bet ju vaikuciai turi, ypac tie kurie eina i darziuka (mes pradejom eiti) ir pradeda sesti ant puoduko...o manskis dar ir megsta sysiuak nunsti ispilti i klozeta... tiesa ir naktimis griezia dantimis ir gerti daug praso... siandie nupirksiu ri visiems seimso nariams sudusiu tikiuosi pasveiks mano zirniukas
na su nkoka suprasti del tu kirmeliuku
O ar teisybe, kad dar vienas pozymis, kad vaikas turi kirmeliu, tai berimas (gali buti ir ant veido)??? O dar girdejau, kad daznai jei vaikas turi kirmeliu, tai tose poliklinikose net nenustato (nepastebi ar pan.) [/quote bėrimas labai dažnas kirmėlių palydovas o kad nenustato,tai tikra teisybė...deja
Sveikos, patariu gera prieiga, jei kas nors neramina dėl vaikiukų, galima paklaust gydytojos
http://www.nukas.lt/index.php?id=58&mo...&page_id=58
Mano pana gan daznai vemia, tai gydytoja klause ar kada nors esam gere profilaktiskai kazkoki sirupa nuo kirminu. Sake,kad vaikams nuo 2metu profilaktiskai pavasari ir rudeni reikia duot. Maniske nera gerusi ne sykio.
Maniškė iškakojo askaridę
Čia apie askaridozę gan plačiai ir suprantamai kodėl, kaip, kas....
mes irgi susidūrėme su kirminukais
manau kad tą "gėrį" gavome darželyje, nes rugsėjo viduryje darėmės tyrimuką dėl kirminukų(kai reikėjo pažymos daržui), nerado nieko....anksčiau gydytoja buvo sakiusi kad gerti kas pusmetį profilaktiškai Pirantelio, tai mes pavasarį gėrėm ir maždaug prieš mėnesį išgėrėm.....tai iš kur jos atsirado...vaikas visą vasarą smėlyje pražaidė, o ir šunį turime kieme...nesuprantu.... eina sau kaip baisu man tie visokie gyviai QUOTE(gutukas @ 2008 11 12, 12:01) mes irgi susidūrėme su kirminukais manau kad tą "gėrį" gavome darželyje, nes rugsėjo viduryje darėmės tyrimuką dėl kirminukų(kai reikėjo pažymos daržui), nerado nieko....anksčiau gydytoja buvo sakiusi kad gerti kas pusmetį profilaktiškai Pirantelio, tai mes pavasarį gėrėm ir maždaug prieš mėnesį išgėrėm.....tai iš kur jos atsirado...vaikas visą vasarą smėlyje pražaidė, o ir šunį turime kieme...nesuprantu.... eina sau kaip baisu man tie visokie gyviai O ar buvo kokių reakcijų nuo Pirantel? Nes mums tai nuo Vermox siaubingai buvo užkietėję viduriukai QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 12, 11:17) O ar buvo kokių reakcijų nuo Pirantel? Nes mums tai nuo Vermox siaubingai buvo užkietėję viduriukai Yra yra tų homeopatinių žirniukų (mano pažįstama davė savo vaikui), tik pavadinimo nežinau. Bent jau ji tai juos pirko Kaune, homeopatijos vaistinėje, kuri yra rotušės aikštėj. Gal ir kitur yra... Papildyta: QUOTE(gutukas @ 2008 11 12, 11:01) mes irgi susidūrėme su kirminukais manau kad tą "gėrį" gavome darželyje, nes rugsėjo viduryje darėmės tyrimuką dėl kirminukų(kai reikėjo pažymos daržui), nerado nieko....anksčiau gydytoja buvo sakiusi kad gerti kas pusmetį profilaktiškai Pirantelio, tai mes pavasarį gėrėm ir maždaug prieš mėnesį išgėrėm.....tai iš kur jos atsirado...vaikas visą vasarą smėlyje pražaidė, o ir šunį turime kieme...nesuprantu.... eina sau kaip baisu man tie visokie gyviai O ar yra prasmė gerti profilaktiškai? Juk tie vaistai nužudo tik gyvas kirmėlytes, esančias žmogaus organizme, net kirmėlių kiaušinėlių tie vaistai neveikia, o vat žmogaus organizmui kažkiek tai kenkia. Nepriimtinas man tas profilaktinis girdymas tų vaistų
Rylinga ,ačiū už ats
Pas mus tai nėra homeopatinės vaistinės,bet reikia pabandyt užsisakyt kokioj vaistinėj ,gal atveštų? QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 12, 12:24) Rylinga ,ačiū už ats Pas mus tai nėra homeopatinės vaistinės,bet reikia pabandyt užsisakyt kokioj vaistinėj ,gal atveštų? Žinok, abejoju. Aš kai ieškojau vienų vaistukų, tai vaistininkė sakė, kad jie gali užsakyti tik tuos, kuriuos įprastai užsakinėja. O kuriame mieste gyveni? QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 12, 11:17) O ar buvo kokių reakcijų nuo Pirantel? nieko nepastebėjome....... vaikiui tai skonis patiko, apsilaižo ir dar nori QUOTE(Rylinga @ 2008 11 12, 11:48) O ar yra prasmė gerti profilaktiškai? Juk tie vaistai nužudo tik gyvas kirmėlytes, esančias žmogaus organizme, net kirmėlių kiaušinėlių tie vaistai neveikia, o vat žmogaus organizmui kažkiek tai kenkia. Nepriimtinas man tas profilaktinis girdymas tų vaistų aš tai nieko blogo nematau, kad profilaktiškai išgerti....nors šiuo atveju mūsų tas neišgelbėjo kai pagalvoji žmogus, tai viskas kenkia p.s. vakar skaičiau, kad mokslininkai nustatė kad morkas žalias valgyti vaikams, vos ne nuodas QUOTE(Rylinga @ 2008 11 12, 13:46) Žinok, abejoju. Aš kai ieškojau vienų vaistukų, tai vaistininkė sakė, kad jie gali užsakyti tik tuos, kuriuos įprastai užsakinėja. O kuriame mieste gyveni? gyvenu Tauragėj ,jei žinočiau konkretų pavadinimą ,pabandyčiau užsakinėt .na kol kas dar nereikia ,tik turiu įtarimą ,kad gali jau turėt kirmėliukų ,nes dažnokai pradėjo sakyt ,kad pilvuką skauda QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 13, 21:08) gyvenu Tauragėj ,jei žinočiau konkretų pavadinimą ,pabandyčiau užsakinėt .na kol kas dar nereikia ,tik turiu įtarimą ,kad gali jau turėt kirmėliukų ,nes dažnokai pradėjo sakyt ,kad pilvuką skauda O tai pas jus kirmėliukus iš kakučio tiria? Pas mus tai linią juostelę užklijuoja ir viskas... QUOTE(gutukas @ 2008 11 12, 11:01) mes irgi susidūrėme su kirminukais manau kad tą "gėrį" gavome darželyje, nes rugsėjo viduryje darėmės tyrimuką dėl kirminukų(kai reikėjo pažymos daržui), nerado nieko....anksčiau gydytoja buvo sakiusi kad gerti kas pusmetį profilaktiškai Pirantelio, tai mes pavasarį gėrėm ir maždaug prieš mėnesį išgėrėm.....tai iš kur jos atsirado...vaikas visą vasarą smėlyje pražaidė, o ir šunį turime kieme...nesuprantu.... eina sau kaip baisu man tie visokie gyviai Pirantelis sunaikina kirminukus, ne kiausinelius, po 10 dienu reikia pakartoti vaistukus, kad sunaikintu ir tuos, kurie per ta laika issirita is kiausineliu. O tu, speju, kad piranteli davei pries tyrima ir jei ta tyrima dare su lipne juostele, tai nieko ir nemate. Jei butu is kakaliuko tyre, manau butu kiausinelius pastebeje QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 13, 21:08) gyvenu Tauragėj ,jei žinočiau konkretų pavadinimą ,pabandyčiau užsakinėt .na kol kas dar nereikia ,tik turiu įtarimą ,kad gali jau turėt kirmėliukų ,nes dažnokai pradėjo sakyt ,kad pilvuką skauda Nebutinas indelis, gali i degtuku dezute ideti ir nunesti, taip kaip anksciau nesdavo QUOTE(deizi @ 2008 11 14, 17:01) Nebutinas indelis, gali i degtuku dezute ideti ir nunesti, taip kaip anksciau nesdavo Dėkui už ats ,pirmadienį pabandysiu patikrint ,nes rugsėjį pradėjom lankyt darželį ,gali būt ką nors pasigavęs QUOTE(Rylinga @ 2008 11 14, 16:16) Nezinau, tik taip manau, nes juk pati minejai, kad paziurejusi uzpakaliuka matei kirmeliukus, o kiausineliai manau, jog buna kur kas giliau QUOTE(deizi @ 2008 11 14, 16:29) Nezinau, tik taip manau, nes juk pati minejai, kad paziurejusi uzpakaliuka matei kirmeliukus, o kiausineliai manau, jog buna kur kas giliau Šiaip tai čia ne aš tuos kirmėliukus mačiau
Aš tai paprašiau šian gydytojos siuntimo kakučiui ištirti ,tai sakė pakabinti iš kelių vietų net ,tai gal todėl ir nesiūlo tos lipnios juostelės , gal taip gali neužtaikyt?
Būtent, kad tiesiog su lipnia juostike nepataikys ant kiaušinėlių padėjimo
QUOTE(fishke @ 2008 11 24, 16:47) Būtent, kad tiesiog su lipnia juostike nepataikys ant kiaušinėlių padėjimo Aišku, daugiau tokiais tyrimais nepasitikėsiu Tikrai, kad ne po vienos. Dažniausiai tai reikia po dviejų savaičių kartoti. Helmintox pirantelį reikia pakartotinai gerti po trijų savaičių.
pirantelio antradoze po 2 sav reik duoti
ir musu daktare sake bent kart metuose reik duoti siu vaistuku kol vaikai darzelinukai o is tu tyrimu kakucio ar lipnios juosteles - tai sake galima ir nezutaikyt ir manyt kad nera kirminuku nors ju is tikro yra tai vaistukai ir kaip profilaktine priemone QUOTE(mama_gulbe @ 2008 11 27, 09:55) pirantelio antradoze po 2 sav reik duoti ir musu daktare sake bent kart metuose reik duoti siu vaistuku kol vaikai darzelinukai o is tu tyrimu kakucio ar lipnios juosteles - tai sake galima ir nezutaikyt ir manyt kad nera kirminuku nors ju is tikro yra tai vaistukai ir kaip profilaktine priemone Šiaip tai aš pati atsimenu kaip vaikystėje turėjau tų spalinių, ir visą gyvenimą atsiminsiu. Tik vakaras ateidavo, ir prasidėdavo QUOTE(mama_gulbe @ 2008 11 27, 10:55) mamyt_gulbyt, bet kad labai negerai kepenims tas vaistas bet žinok, mažoji nebesiskundžia pilvuko skausmais, o pieš tai baisu kas darėsi QUOTE(fishke @ 2008 11 27, 11:39) mamyt_gulbyt, bet kad labai negerai kepenims tas vaistas bet žinok, mažoji nebesiskundžia pilvuko skausmais, o pieš tai baisu kas darėsi O tai ką, pirmąsyk su nuplautais šikniukais vedei??
sveikutes
pas mus irgi is kazkur atsirado askaridziu kiausineliu buvom pas daktare ir paprasiau kad profilaktiskai pasidarytume tyrima ir rado mums askaridziu kiausineliu israse mums daktare vaistuku pagerti "pirantelio",ir teveliam profilaktiskai israse tabletytes labai issiganau ir nesuprantu kaip mes galejom uzsikresti,namie jokio gyvuno nelaikom
o aš dabar paskambinau gydytojai ,tai ačiū Dievui ,kirmėliukų neturim
QUOTE(dijanute @ 2008 11 27, 16:04) pas mus irgi is kazkur atsirado askaridziu kiausineliu QUOTE(dijanute @ 2008 11 27, 15:04) sveikutes pas mus irgi is kazkur atsirado askaridziu kiausineliu buvom pas daktare ir paprasiau kad profilaktiskai pasidarytume tyrima ir rado mums askaridziu kiausineliu israse mums daktare vaistuku pagerti "pirantelio",ir teveliam profilaktiskai israse tabletytes labai issiganau ir nesuprantu kaip mes galejom uzsikresti,namie jokio gyvuno nelaikom Tai kas, kad nelaikote jokio gyvūno. Tagi užtenka nenuplauti kokios daržovės ar vaisiaus, ar rankų kokį kartą nenusiplauti prieš valgant ar užkandžiaujant. Aš savo vaikui tai beveik niekada neleidžiu valgyti lauke nei sausainių, nei dar ko nors. Tik išimtinais atvejais, bet tada tai jau tempiuosi butelį vandens tam reikalui, drėgnos servetėlės visai netinka. Jau taip aš bijau tų zarazų QUOTE(fishke @ 2008 11 27, 15:56) aha is kakucio,rado askaridziu kiausineliu QUOTE(Rylinga @ 2008 11 27, 19:18) Tai kas, kad nelaikote jokio gyvūno. Tagi užtenka nenuplauti kokios daržovės ar vaisiaus, ar rankų kokį kartą nenusiplauti prieš valgant ar užkandžiaujant. Aš savo vaikui tai beveik niekada neleidžiu valgyti lauke nei sausainių, nei dar ko nors. Tik išimtinais atvejais, bet tada tai jau tempiuosi butelį vandens tam reikalui, drėgnos servetėlės visai netinka. Jau taip aš bijau tų zarazų tai vat mes visada plaunam rankas ir niekad lauke nevalgom tai su daktare dar sian skambinausi klausiau nuo ko galetu cia mums buti, prisiminiau kad buvom pas vyro sese o ji laiko suniuka mazamen. ir i lauka zinau leidzia tai ten mes ir galejom pasigauti zaraza na dabar jau tiesos nesurasi,tik tiek tikiuosi kad pas mus tik kiausineliai jos o ne ta baisi zaraza QUOTE(dijanute @ 2008 11 27, 20:15) aha is kakucio,rado askaridziu kiausineliu tai vat mes visada plaunam rankas ir niekad lauke nevalgom tai su daktare dar sian skambinausi klausiau nuo ko galetu cia mums buti, prisiminiau kad buvom pas vyro sese o ji laiko suniuka mazamen. ir i lauka zinau leidzia tai ten mes ir galejom pasigauti zaraza na dabar jau tiesos nesurasi,tik tiek tikiuosi kad pas mus tik kiausineliai jos o ne ta baisi zaraza Na, jei jau rado kiaušinėlių, tai žarnyne bent viena askaridė, mano manymu, turėtų būti. Tai ji ir padėjo tuos kiaušinėlius. Pirantelis ir visi kiti vaistai žudo tik gyvas kirmėles, o kiaušinėlių ne, deja. QUOTE(fishke @ 2008 11 27, 12:39) mamyt_gulbyt, bet kad labai negerai kepenims tas vaistas bet žinok, mažoji nebesiskundžia pilvuko skausmais, o pieš tai baisu kas darėsi zinau kad negerai kepenim.. a kaip kitaip apsisaugot??? nemaitini gi kas savaite tais vaistais... ai dar yra senovinis budas kazkoks - bet cia nuo spaliniu, mama pasakojo - kazkaip virini silta piena su daug daug cesnako sulciu (ar tarkiais) sumaisai ir i sikniuka klizmute bet del recpeto tai glaiu ir suklysti QUOTE(mama_gulbe @ 2008 11 28, 11:21) zinau kad negerai kepenim.. a kaip kitaip apsisaugot??? nemaitini gi kas savaite tais vaistais... ai dar yra senovinis budas kazkoks - bet cia nuo spaliniu, mama pasakojo - kazkaip virini silta piena su daug daug cesnako sulciu (ar tarkiais) sumaisai ir i sikniuka klizmute bet del recpeto tai glaiu ir suklysti Aa, pamenu, kai mama man tas klizmas statydavo. Tie kirminai nesusinaikina, bet lauk išeina su visu žarnyno turiniu. Tik nežinau nuo kokio amžiaus tinka toks klizmavimas su česnakais. Dar plius turėdavau duoną su žaliais svogūnais valgyti, ko negaliu pakęsti... QUOTE(Rylinga @ 2008 11 27, 23:39) Na, jei jau rado kiaušinėlių, tai žarnyne bent viena askaridė, mano manymu, turėtų būti. Tai ji ir padėjo tuos kiaušinėlius. Pirantelis ir visi kiti vaistai žudo tik gyvas kirmėles, o kiaušinėlių ne, deja. ,kaip tuos kiausinelius isnaikinti QUOTE(dijanute @ 2008 11 28, 14:03) ,kaip tuos kiausinelius isnaikinti Tai tie vaistai joms kaip nuodai, gi kažkas panašaus į kirmino paralyžavimą. Jei žmogus suvalgo didelę dozę nuodų, gal įsivaizduoji, kad jis sprogsta į dalis??? Na, šiaip, įsivaizduoju, kad turėtų vaikas negyvas ją iškakoti. O jų kiaušinėliai turi subręsti žemėje, kad vėl galėtų kažkas užsikrėsti, taip, kad gali nebijoti, kad pakartotinai nuo jų užsikrėsite. Spalinių kiaušiniams nereikia bręsti žemėje. Šiaip tai ir spalinių, ir askaridžių kiaušinėliai žūsta šešiasdešimties laipsnių temperatūroje per kelias minutes, taip, kad reikia drabužius lyginti... Jei Tavo vaikas geria morkų sultis, tai girdyk jų kuo daugiau. Dar retkarčiais rugiagėlių arbatos išgerti, tik nežinau, kur tokios gauti. Tas pienas ir česnakas ir askaridėms varyti lauk tinka, tik sakau, nežinau nuo kokio amžiaus. Reiks paieškoti QUOTE(mama_gulbe @ 2008 11 28, 12:21) silta piena su daug daug cesnako sulciu] oj, kiek tokio kokteilio esu išgėrus, brrrrr |