Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kirmėliukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
TheSweetest
dekoju mamytes 4u.gif
Žoržetta
Manau, kad ne vienas vaikas be to neuzauga, bet net siurpas nukrato vien pagalvojus swoon.gif nu jau labai nemalonus reikalai su visokiais parazitais schmoll.gif
Žoržetta
QUOTE(Asta.gru @ 2008 04 14, 12:15)
O dar veidas labai isbertas. Darem tyrima nuo kokiu maisto produktu beria, pasirodo, niekam nealergiskas blink.gif  Tai ka daryti??? Poliklinikose alergologai, tai nusisauk, pameta lapeli su kokiais nors tepalais ir viskas doh.gif
*

dar gali buti alergiskas skalbimo priemonems, namu dulkems...
Jei poliklinikos alergologas nepatinka, galit prasyt siuntimo i Santariskes arba eit pas privatu 4u.gif

egliene
as aju buvau persigandusi
mano vaikiui>jam liepa bus 2m>pakilo tempa iki 38, mazai valgo, nakti blogai miega uz pilvuko laikosi>dabar supratau, kad turbut turi kirmeliuku
uzmigdau ir lekiu i vaistine nupirkti vermoxso>tikiuosi pades...
del tyrimo, mano vaiku gydytoja,sake kad ne visada tas tyrimas parodo, kad yra kirmelyciu, bet ju vaikuciai turi, ypac tie kurie eina i darziuka (mes pradejom eiti) ir pradeda sesti ant puoduko...o manskis dar ir megsta sysiuak nunsti ispilti i klozeta...
tiesa ir naktimis griezia dantimis ir gerti daug praso...
siandie nupirksiu ri visiems seimso nariams sudusiu ax.gif
tikiuosi pasveiks mano zirniukas unsure.gif
mamiux
na su nkoka suprasti del tu kirmeliuku g.gif ,as kolkas dar nepastebiu nieko g.gif
marlen

O ar teisybe, kad dar vienas pozymis, kad vaikas turi kirmeliu, tai berimas (gali buti ir ant veido)???

O dar girdejau, kad daznai jei vaikas turi kirmeliu, tai tose poliklinikose net nenustato (nepastebi ar pan.) doh.gif
*

[/quote

bėrimas labai dažnas kirmėlių palydovas verysad.gif bet jų jau yra labai daug,nes organizmas reaguoja toksiškai ir reiškiasi bėrimais..bet nebūtinai smile.gif

o kad nenustato,tai tikra teisybė...deja schmoll.gif
Asta.gru
QUOTE(Žoržetta @ 2008 04 22, 21:25)
dar gali buti alergiskas skalbimo priemonems, namu dulkems...
Jei poliklinikos alergologas nepatinka, galit prasyt siuntimo i Santariskes arba eit pas privatu  4u.gif
*

O jeigu nebuvo alergiskas iki metuku, tai veliau gali pasidaryti alergiskas?
mamukas :-)
Sveikos, patariu gera prieiga, jei kas nors neramina dėl vaikiukų, galima paklaust gydytojos mirksiukas.gif Apsilankykit
http://www.nukas.lt/index.php?id=58&mo...&page_id=58
violla
Mano pana gan daznai vemia, tai gydytoja klause ar kada nors esam gere profilaktiskai kazkoki sirupa nuo kirminu. Sake,kad vaikams nuo 2metu profilaktiskai pavasari ir rudeni reikia duot. Maniske nera gerusi ne sykio.
vaivorykste:)
Maniškė iškakojo askaridę verysad.gif (1,5m). Man buvo šokas, visą dieną negalėjau atsigauti.
Čia apie askaridozę gan plačiai ir suprantamai kodėl, kaip, kas....
gutukas
mes irgi susidūrėme su kirminukais blink.gif vaikais jau kelinta diena neramus, vis krapštosi užpakaliuką....tai vakar apžiūrėjau užpakaliuką, ir ką gi...matosi baltos kirmėlytės blink.gif
manau kad tą "gėrį" gavome darželyje, nes rugsėjo viduryje darėmės tyrimuką dėl kirminukų(kai reikėjo pažymos daržui), nerado nieko....anksčiau gydytoja buvo sakiusi kad gerti kas pusmetį profilaktiškai Pirantelio, tai mes pavasarį gėrėm ir maždaug prieš mėnesį išgėrėm.....tai iš kur jos atsirado...vaikas visą vasarą smėlyje pražaidė, o ir šunį turime kieme...nesuprantu....

eina sau kaip baisu man tie visokie gyviai fear.gif lėksiu po darbo vaistų pirkti....tik nežinau ar Pirantelio ar Vermox g.gif
Jurgutėlė
QUOTE(gutukas @ 2008 11 12, 12:01)
mes irgi susidūrėme su kirminukais  blink.gif  vaikais jau kelinta diena neramus, vis krapštosi užpakaliuką....tai vakar apžiūrėjau užpakaliuką, ir ką gi...matosi baltos kirmėlytės  blink.gif 
manau kad tą "gėrį" gavome darželyje, nes rugsėjo viduryje darėmės tyrimuką dėl kirminukų(kai reikėjo pažymos daržui), nerado nieko....anksčiau gydytoja buvo sakiusi kad gerti kas pusmetį profilaktiškai Pirantelio, tai mes pavasarį gėrėm ir maždaug prieš mėnesį išgėrėm.....tai iš kur jos atsirado...vaikas visą vasarą smėlyje pražaidė, o ir šunį turime kieme...nesuprantu....

eina sau kaip baisu man tie visokie gyviai  fear.gif  lėksiu po darbo vaistų pirkti....tik nežinau ar Pirantelio ar Vermox  g.gif
*

O ar buvo kokių reakcijų nuo Pirantel? Nes mums tai nuo Vermox siaubingai buvo užkietėję viduriukai blink.gif Visą savaitę vaikas kankinosi ,nežinau kokius reiks kitą kartą duoti vaistukus? Gal yra kokių homeopatinių?
Rylinga
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 12, 11:17)
O ar buvo kokių reakcijų nuo Pirantel? Nes mums tai nuo Vermox siaubingai buvo užkietėję viduriukai  blink.gif Visą savaitę vaikas kankinosi ,nežinau kokius reiks kitą kartą duoti vaistukus? Gal yra kokių homeopatinių?
*

Yra yra tų homeopatinių žirniukų (mano pažįstama davė savo vaikui), tik pavadinimo nežinau. Bent jau ji tai juos pirko Kaune, homeopatijos vaistinėje, kuri yra rotušės aikštėj. Gal ir kitur yra...
Papildyta:
QUOTE(gutukas @ 2008 11 12, 11:01)
mes irgi susidūrėme su kirminukais  blink.gif  vaikais jau kelinta diena neramus, vis krapštosi užpakaliuką....tai vakar apžiūrėjau užpakaliuką, ir ką gi...matosi baltos kirmėlytės  blink.gif 

eina sau kaip baisu man tie visokie gyviai  fear.gif  lėksiu po darbo vaistų pirkti....tik nežinau ar Pirantelio ar Vermox  g.gif
*

O ar yra prasmė gerti profilaktiškai? Juk tie vaistai nužudo tik gyvas kirmėlytes, esančias žmogaus organizme, net kirmėlių kiaušinėlių tie vaistai neveikia, o vat žmogaus organizmui kažkiek tai kenkia. Nepriimtinas man tas profilaktinis girdymas tų vaistų schmoll.gif
Jurgutėlė
Rylinga ,ačiū už ats 4u.gif
Pas mus tai nėra homeopatinės vaistinės,bet reikia pabandyt užsisakyt kokioj vaistinėj ,gal atveštų?
Rylinga
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 12, 12:24)
Rylinga ,ačiū už ats 4u.gif
Pas mus tai nėra homeopatinės vaistinės,bet reikia pabandyt užsisakyt kokioj vaistinėj ,gal atveštų?
*

Žinok, abejoju. Aš kai ieškojau vienų vaistukų, tai vaistininkė sakė, kad jie gali užsakyti tik tuos, kuriuos įprastai užsakinėja.

O kuriame mieste gyveni?
gutukas
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 12, 11:17)
O ar buvo kokių reakcijų nuo Pirantel?

nieko nepastebėjome.......
vaikiui tai skonis patiko, apsilaižo ir dar nori tongue.gif

QUOTE(Rylinga @ 2008 11 12, 11:48)
O ar yra prasmė gerti profilaktiškai? Juk tie vaistai nužudo tik gyvas kirmėlytes, esančias žmogaus organizme, net kirmėlių kiaušinėlių tie vaistai neveikia, o vat žmogaus organizmui kažkiek tai kenkia. Nepriimtinas man tas profilaktinis girdymas tų vaistų  schmoll.gif
*

aš tai nieko blogo nematau, kad profilaktiškai išgerti....nors šiuo atveju mūsų tas neišgelbėjo verysad.gif

kai pagalvoji žmogus, tai viskas kenkia cool.gif

p.s. vakar skaičiau, kad mokslininkai nustatė kad morkas žalias valgyti vaikams, vos ne nuodas doh.gif doh.gif doh.gif kuo toliua, tuo gražiau
Jurgutėlė
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 12, 13:46)
Žinok, abejoju. Aš kai ieškojau vienų vaistukų, tai vaistininkė sakė, kad jie gali užsakyti tik tuos, kuriuos įprastai užsakinėja.

O kuriame mieste gyveni?
*

gyvenu Tauragėj ,jei žinočiau konkretų pavadinimą ,pabandyčiau užsakinėt .na kol kas dar nereikia ,tik turiu įtarimą ,kad gali jau turėt kirmėliukų ,nes dažnokai pradėjo sakyt ,kad pilvuką skauda ax.gif Ir šian profilaktiškai buvom pas daktarę ,pamiršau paprašyt indelio tyrimui blush2.gif
Rylinga
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 13, 21:08)
gyvenu Tauragėj ,jei žinočiau konkretų pavadinimą ,pabandyčiau užsakinėt .na kol kas dar nereikia ,tik turiu įtarimą ,kad gali jau turėt kirmėliukų ,nes dažnokai pradėjo sakyt ,kad pilvuką skauda ax.gif Ir šian profilaktiškai  buvom pas daktarę ,pamiršau paprašyt indelio tyrimui  blush2.gif
*

O tai pas jus kirmėliukus iš kakučio tiria? Pas mus tai linią juostelę užklijuoja ir viskas...
deizi
QUOTE(gutukas @ 2008 11 12, 11:01)

*

Pirantelis sunaikina kirminukus, ne kiausinelius, po 10 dienu reikia pakartoti vaistukus, kad sunaikintu ir tuos, kurie per ta laika issirita is kiausineliu. O tu, speju, kad piranteli davei pries tyrima ir jei ta tyrima dare su lipne juostele, tai nieko ir nemate. Jei butu is kakaliuko tyre, manau butu kiausinelius pastebeje g.gif
Jurgutėlė
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 14, 15:31)
O tai pas jus kirmėliukus iš kakučio tiria? Pas mus tai linią juostelę užklijuoja ir viskas...
*

pas mus iš kakučio ax.gif
deizi
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 11 13, 21:08)
gyvenu Tauragėj ,jei žinočiau konkretų pavadinimą ,pabandyčiau užsakinėt .na kol kas dar nereikia ,tik turiu įtarimą ,kad gali jau turėt kirmėliukų ,nes dažnokai pradėjo sakyt ,kad pilvuką skauda ax.gif Ir šian profilaktiškai  buvom pas daktarę ,pamiršau paprašyt indelio tyrimui  blush2.gif
*

Nebutinas indelis, gali i degtuku dezute ideti ir nunesti, taip kaip anksciau nesdavo biggrin.gif Nereikia, nei siuntimo tam reikalui, pas mus Tauragej 5 litukai tik tekainuoja be siuntimo. Pries sav. istyriau savo vaika (galvojau, kad askaridziu turi blush2.gif ), bet neturejo nei tu brudu nei spaliniu biggrin.gif
Jurgutėlė
QUOTE(deizi @ 2008 11 14, 17:01)
Nebutinas indelis, gali i degtuku dezute ideti ir nunesti, taip kaip anksciau nesdavo  biggrin.gif Nereikia, nei siuntimo tam reikalui, pas mus Tauragej 5 litukai tik tekainuoja be siuntimo. Pries sav. istyriau savo vaika (galvojau, kad askaridziu turi  blush2.gif ), bet neturejo nei tu brudu nei spaliniu  biggrin.gif
*

Dėkui už ats ,pirmadienį pabandysiu patikrint ,nes rugsėjį pradėjom lankyt darželį ,gali būt ką nors pasigavęs ax.gif
Rylinga
QUOTE(deizi @ 2008 11 14, 15:56)
davei pries tyrima ir jei ta tyrima dare su lipne juostele, tai nieko ir nemate. Jei butu is kakaliuko tyre, manau butu kiausinelius pastebeje  g.gif
*

O tai tas tyrimas su lipnia juostele nieko nevertas? Manai kiaušinėliai prie jo neprilimpa? g.gif
deizi
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 14, 16:16)
O tai tas tyrimas su lipnia juostele nieko nevertas? Manai kiaušinėliai prie jo neprilimpa?  g.gif
*

Nezinau, tik taip manau, nes juk pati minejai, kad paziurejusi uzpakaliuka matei kirmeliukus, o kiausineliai manau, jog buna kur kas giliau g.gif Kai pries tyrima nesuduodama vaistu tai net neabejoju, kad ta juosta parodytu kirmeliuku pedsakus biggrin.gif
Rylinga
QUOTE(deizi @ 2008 11 14, 16:29)
Nezinau, tik taip manau, nes juk pati minejai, kad paziurejusi uzpakaliuka matei kirmeliukus, o kiausineliai manau, jog buna kur kas giliau  g.gif Kai pries tyrima nesuduodama vaistu tai net neabejoju, kad ta juosta parodytu kirmeliuku pedsakus  biggrin.gif
*

Šiaip tai čia ne aš tuos kirmėliukus mačiau lotuliukas.gif O tie kirmėliukai tai šliaužia į išeinamąją anga dėti kiaušinėlių. Kaip manai, kodėl taip lengva, pasikasius užpakalį, pilnas panages jų prisirinkti, a?
fishke
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 14, 17:16)
O tai tas tyrimas su lipnia juostele nieko nevertas? Manai kiaušinėliai prie jo neprilimpa?  g.gif
*

jau labai nepatikimas šitas tikrinimo būdas schmoll.gif
Rylinga
QUOTE(fishke @ 2008 11 22, 13:28)
jau labai nepatikimas šitas tikrinimo būdas  schmoll.gif
*

O tai gal gali paaiškinti, kodėl blush2.gif
Jurgutėlė
Aš tai paprašiau šian gydytojos siuntimo kakučiui ištirti ,tai sakė pakabinti iš kelių vietų net ,tai gal todėl ir nesiūlo tos lipnios juostelės , gal taip gali neužtaikyt? g.gif
fishke
Būtent, kad tiesiog su lipnia juostike nepataikys ant kiaušinėlių padėjimo doh.gif na nebent jei klijuotum per diena 10-20 kartų, tada yra šansų, kad "užkibs" doh.gif mums irgi, vieną kartą pabandė - nėra doh.gif blink.gif i kitą dieną tiesiog pamačiau pati unsure.gif Jau sugirdžiau pirmą Pirantelio dozę, tik va vaistinėj nepasakė kada reikia kartoti , o anotacijoj nerašo doh.gif Lyg tai po savaitės g.gif Gal kas žino tiksliai?
Rylinga
QUOTE(fishke @ 2008 11 24, 16:47)
Būtent, kad tiesiog su lipnia juostike nepataikys ant kiaušinėlių padėjimo  doh.gif  na nebent jei klijuotum per diena 10-20 kartų, tada yra šansų, kad "užkibs"  doh.gif  mums irgi, vieną kartą pabandė - nėra  doh.gif  blink.gif  i kitą dieną tiesiog pamačiau pati  unsure.gif Jau sugirdžiau pirmą Pirantelio dozę, tik va vaistinėj nepasakė kada reikia kartoti  , o anotacijoj nerašo doh.gif  Lyg tai po savaitės  g.gif  Gal kas žino tiksliai?
*

Aišku, daugiau tokiais tyrimais nepasitikėsiu blink.gif
Tikrai, kad ne po vienos. Dažniausiai tai reikia po dviejų savaičių kartoti. Helmintox pirantelį reikia pakartotinai gerti po trijų savaičių.
mama_gulbe
pirantelio antradoze po 2 sav reik duoti

ir musu daktare sake bent kart metuose reik duoti siu vaistuku kol vaikai darzelinukai

o is tu tyrimu kakucio ar lipnios juosteles - tai sake galima ir nezutaikyt ir manyt kad nera kirminuku nors ju is tikro yra

tai vaistukai ir kaip profilaktine priemone rolleyes.gif
Rylinga
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 11 27, 09:55)

ir musu daktare sake bent kart metuose reik duoti siu vaistuku kol vaikai darzelinukai

o is tu tyrimu kakucio ar lipnios juosteles - tai sake galima ir nezutaikyt ir manyt kad nera kirminuku nors ju is tikro yra

tai vaistukai ir kaip profilaktine priemone  rolleyes.gif
*

Šiaip tai aš pati atsimenu kaip vaikystėje turėjau tų spalinių, ir visą gyvenimą atsiminsiu. Tik vakaras ateidavo, ir prasidėdavo doh.gif Jau taip niežtėdavo, nagi tikrai neįmanoma būdavo ramiai gulėti, rankos vakarais tik prie užpakalio ir keliaudavo. Tai nemanau, kad vaiko elgesys nepakistų, jei jau atsirastų tų kirminų. O šiaip ir mano mama pasižiūrėdavo į išeinamąją angą ir pamatydavo kirminukus. Tai gal čia geriausias būdas ir yra, tiesiog pasižiūrėti į užpakaliuką g.gif
fishke
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 11 27, 10:55)
tai vaistukai ir kaip profilaktine priemone  rolleyes.gif
*

mamyt_gulbyt, bet kad labai negerai kepenims tas vaistas doh.gif pasiskambinau šiandi gydytojai, tai kai praeis 10 dienų po pirmos dozės, gaus panos nešt šikniukus klijavimui vėl doh.gif tik sakė ateit iš pat ryto, neplautom dupcėm lotuliukas.gif tongue.gif

bet žinok, mažoji nebesiskundžia pilvuko skausmais, o pieš tai baisu kas darėsi blink.gif
Rylinga
QUOTE(fishke @ 2008 11 27, 11:39)
mamyt_gulbyt, bet kad labai negerai kepenims tas vaistas  doh.gif  pasiskambinau šiandi gydytojai, tai kai praeis 10 dienų po pirmos dozės, gaus panos nešt šikniukus klijavimui vėl  doh.gif  tik sakė ateit iš pat ryto, neplautom dupcėm  lotuliukas.gif  tongue.gif

bet žinok, mažoji nebesiskundžia pilvuko skausmais, o pieš tai baisu kas darėsi  blink.gif
*

O tai ką, pirmąsyk su nuplautais šikniukais vedei??
fishke
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 27, 14:10)
O tai ką, pirmąsyk su nuplautais šikniukais vedei??
*

na pirmą kartą tai mums taip netikėtai sugalvojo patikrinti rolleyes.gif bet dupcės buvo tik vakare plautos, o mes kitą dieną apie piet ėjom g.gif
Rylinga
QUOTE(fishke @ 2008 11 27, 13:18)
na pirmą kartą tai mums taip netikėtai sugalvojo patikrinti  rolleyes.gif  bet dupcės buvo tik vakare plautos, o mes kitą dieną apie piet ėjom  g.gif
*

O tai gal iki tų pietų buvo kakota ir užpakaliukas šluostytas?
fishke
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 27, 14:31)
O tai gal iki tų pietų buvo kakota ir užpakaliukas šluostytas?
*

na ką beatminsi ką ir ir kada veikėm lotuliukas.gif na bus matyt ar pamatys ką g.gif bet< kad Pirantelio reikėjo tai ir pati pamačiau doh.gif
dijanute
sveikutes

pas mus irgi is kazkur atsirado askaridziu kiausineliu
buvom pas daktare ir paprasiau kad profilaktiskai pasidarytume tyrima
ir rado mums askaridziu kiausineliu doh.gif verysad.gif
israse mums daktare vaistuku pagerti "pirantelio",ir teveliam profilaktiskai israse tabletytes
labai issiganau ir nesuprantu kaip mes galejom uzsikresti,namie jokio gyvuno nelaikom
Jurgutėlė
o aš dabar paskambinau gydytojai ,tai ačiū Dievui ,kirmėliukų neturim thumbup.gif
fishke
QUOTE(dijanute @ 2008 11 27, 16:04)

blink.gif o jums iš kakio nustatė ? ir tikrai askaridžių? g.gif
Rylinga
QUOTE(dijanute @ 2008 11 27, 15:04)
sveikutes

buvom pas daktare ir paprasiau kad profilaktiskai pasidarytume tyrima
ir rado mums askaridziu kiausineliu doh.gif  verysad.gif
israse mums daktare vaistuku pagerti "pirantelio",ir teveliam profilaktiskai israse tabletytes
labai issiganau ir nesuprantu kaip mes galejom uzsikresti,namie jokio gyvuno nelaikom
*

Tai kas, kad nelaikote jokio gyvūno. Tagi užtenka nenuplauti kokios daržovės ar vaisiaus, ar rankų kokį kartą nenusiplauti prieš valgant ar užkandžiaujant. Aš savo vaikui tai beveik niekada neleidžiu valgyti lauke nei sausainių, nei dar ko nors. Tik išimtinais atvejais, bet tada tai jau tempiuosi butelį vandens tam reikalui, drėgnos servetėlės visai netinka. Jau taip aš bijau tų zarazų doh.gif Tik dar yra diedukai, kuriems dzin ar vaikas nusiplovęs rankas, ar ne doh.gif
dijanute
QUOTE(fishke @ 2008 11 27, 15:56)
blink.gif  o jums iš kakio nustatė ? ir tikrai askaridžių?  g.gif
*

aha is kakucio,rado askaridziu kiausineliu

QUOTE(Rylinga @ 2008 11 27, 19:18)
Tai kas, kad nelaikote jokio gyvūno. Tagi užtenka nenuplauti kokios daržovės ar vaisiaus, ar rankų kokį kartą nenusiplauti prieš valgant ar užkandžiaujant. Aš savo vaikui tai beveik niekada neleidžiu valgyti lauke nei sausainių, nei dar ko nors. Tik išimtinais atvejais, bet tada tai jau tempiuosi butelį vandens tam reikalui, drėgnos servetėlės visai netinka.  Jau taip aš bijau tų zarazų  doh.gif Tik dar yra diedukai, kuriems dzin ar vaikas nusiplovęs rankas, ar ne  doh.gif
*

tai vat mes visada plaunam rankas ir niekad lauke nevalgom
tai su daktare dar sian skambinausi klausiau nuo ko galetu cia mums buti,
prisiminiau kad buvom pas vyro sese o ji laiko suniuka mazamen. ir i lauka zinau leidzia tai ten mes ir galejom pasigauti zaraza
na dabar jau tiesos nesurasi,tik tiek tikiuosi kad pas mus tik kiausineliai jos o ne ta baisi zaraza doh.gif
Rylinga
QUOTE(dijanute @ 2008 11 27, 20:15)
aha is kakucio,rado askaridziu kiausineliu
tai vat mes visada plaunam rankas ir niekad lauke nevalgom
tai su daktare dar sian skambinausi klausiau nuo ko galetu cia mums buti,
prisiminiau kad buvom pas vyro sese o ji laiko suniuka mazamen. ir i lauka zinau leidzia tai ten mes ir galejom pasigauti zaraza
na dabar jau tiesos nesurasi,tik tiek tikiuosi kad pas mus tik kiausineliai jos o ne ta baisi zaraza doh.gif
*

Na, jei jau rado kiaušinėlių, tai žarnyne bent viena askaridė, mano manymu, turėtų būti. Tai ji ir padėjo tuos kiaušinėlius. Pirantelis ir visi kiti vaistai žudo tik gyvas kirmėles, o kiaušinėlių ne, deja.
mama_gulbe
QUOTE(fishke @ 2008 11 27, 12:39)
mamyt_gulbyt, bet kad labai negerai kepenims tas vaistas  doh.gif  pasiskambinau šiandi gydytojai, tai kai praeis 10 dienų po pirmos dozės, gaus panos nešt šikniukus klijavimui vėl  doh.gif  tik sakė ateit iš pat ryto, neplautom dupcėm  lotuliukas.gif  tongue.gif

bet žinok, mažoji nebesiskundžia pilvuko skausmais, o pieš tai baisu kas darėsi  blink.gif
*

zinau kad negerai kepenim.. a kaip kitaip apsisaugot???
nemaitini gi kas savaite tais vaistais...

ai dar yra senovinis budas kazkoks - bet cia nuo spaliniu, mama pasakojo - kazkaip virini silta piena su daug daug cesnako sulciu (ar tarkiais) sumaisai ir i sikniuka klizmute cool.gif sake senais laikais buvo pats efektyviausias budas spalinukes naikint..kitokiu rimtesniu kirminuku manau nesunaikina, o spalinukes tai tikrai smile.gif
bet del recpeto tai glaiu ir suklysti biggrin.gif
rositafoto
blush2.gif
Rylinga
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 11 28, 11:21)
zinau kad negerai kepenim.. a kaip kitaip apsisaugot???
nemaitini gi kas savaite tais vaistais...

ai dar yra senovinis budas kazkoks - bet cia nuo spaliniu, mama pasakojo - kazkaip virini silta piena su daug daug cesnako sulciu (ar tarkiais) sumaisai ir i sikniuka klizmute  cool.gif  sake senais laikais buvo pats efektyviausias budas spalinukes naikint..kitokiu rimtesniu kirminuku manau nesunaikina, o spalinukes tai tikrai smile.gif
bet del recpeto tai glaiu ir suklysti  biggrin.gif
*

Aa, pamenu, kai mama man tas klizmas statydavo. Tie kirminai nesusinaikina, bet lauk išeina su visu žarnyno turiniu. Tik nežinau nuo kokio amžiaus tinka toks klizmavimas su česnakais. Dar plius turėdavau duoną su žaliais svogūnais valgyti, ko negaliu pakęsti...
dijanute
QUOTE(Rylinga @ 2008 11 27, 23:39)
Na, jei jau rado kiaušinėlių, tai žarnyne bent viena askaridė, mano manymu, turėtų būti. Tai ji ir padėjo tuos kiaušinėlius. Pirantelis ir visi kiti vaistai žudo tik gyvas kirmėles, o kiaušinėlių ne, deja.
*

unsure.gif dabar isvis esu pasimetus doh.gif ,o tai tie vaistukai ta zaraza suskaldo ar kaip?
,kaip tuos kiausinelius isnaikinti g.gif blink.gif
Rylinga
QUOTE(dijanute @ 2008 11 28, 14:03)
unsure.gif dabar isvis esu pasimetus doh.gif ,o tai tie vaistukai ta zaraza suskaldo ar kaip?
,kaip tuos kiausinelius isnaikinti g.gif  blink.gif
*

Tai tie vaistai joms kaip nuodai, gi kažkas panašaus į kirmino paralyžavimą. Jei žmogus suvalgo didelę dozę nuodų, gal įsivaizduoji, kad jis sprogsta į dalis??? blink.gif Numiršta ir tiek...

Na, šiaip, įsivaizduoju, kad turėtų vaikas negyvas ją iškakoti. O jų kiaušinėliai turi subręsti žemėje, kad vėl galėtų kažkas užsikrėsti, taip, kad gali nebijoti, kad pakartotinai nuo jų užsikrėsite. Spalinių kiaušiniams nereikia bręsti žemėje. Šiaip tai ir spalinių, ir askaridžių kiaušinėliai žūsta šešiasdešimties laipsnių temperatūroje per kelias minutes, taip, kad reikia drabužius lyginti...

Jei Tavo vaikas geria morkų sultis, tai girdyk jų kuo daugiau. Dar retkarčiais rugiagėlių arbatos išgerti, tik nežinau, kur tokios gauti.

Tas pienas ir česnakas ir askaridėms varyti lauk tinka, tik sakau, nežinau nuo kokio amžiaus. Reiks paieškoti g.gif
fishke
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 11 28, 12:21)
silta piena su daug daug cesnako sulciu]

oj, kiek tokio kokteilio esu išgėrus, brrrrr blink.gif nu žinot, plaukai šiaušias pagalvojus jei pilve nešiojamės po kokią askaridžių šeimyną blink.gif
mama_gulbe
QUOTE(fishke @ 2008 11 28, 16:02)
oj, kiek tokio kokteilio esu išgėrus, brrrrr  blink.gif  nu žinot, plaukai šiaušias  pagalvojus jei pilve nešiojamės po kokią askaridžių šeimyną  blink.gif
*

cool.gif
nu va
reiks ir man mamos paklaust kaip ten tiksliai reik daryt
tik ji pasakojo kad gert nereikejo..bet itariu kad ir gerti padeda doh.gif lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.