Pastaruoju metu maniškė susidomėjo įvairiais stalo žaidimais. Ypač patiko "Memory", kur reikia atversti dvi tokias pačias korteles. O ką , be dėlionių ir domino, mėgsta jūsų vaikučiai? Kokie žaidimai jiems ypač patinka, o kokiais teko nusivilti?
"Memory" karaliavo pas mus pries du metus. Dabar megsta nardus, domino, gyvates ir kopecios. Turim tokia deze "100 zaidimu", tai ten yra neblogu stalo zaidimu.
maniškių dabar mėgstamiausias-Monopolis, tik jį ilgai žaist reikia ir su suaugusiais, nes gan sudėtinga, vyras su jom žaidžia
O "Monopolis" - sudėtingas žaidimas? Penkiametė jį "įkirstų"?
Mano sesute turejo labai idomu zaidima. Tiksliai pavadinimo nezinau, kai busiu pas tevus paziuresiu. Bet kazkas panasaus i "labirintas" (Maze) is Ravensburger. Zaidimo lenta- apvalus labirintas, su besisukanciais keliais ratais. Meti kauliuka, suki rata, eini tuo koridorium, kuris pries tave atsisuka. Sutinki trolius, yra ideta akmenukai, popierius, zirkles, tai trauki ten kazkaip, ziuri, kuris stipresnis... na, nemoku paaiskin, o ir nelabai prisimenu, bet tikrai
Laisve, "Monopolyje" juk viskas perkama- parduodama, ten gerai skaiciuot jau turi vaikas, man rodos, vyresniems labiau.
Yra ir monopolio vaikiska versija. Vaikams nuo 5 metu. Tad sekmes zaidziant
Na maniskis stalo kol kas tik zaidzia visokias deliones, o Monopolis manau jam dar anksti, juk 4 nera dar
Seip labai padukes, jam geriau zaisti judrius zaidimus, nors katrais priverciu t.y stenguos sudominti ir pasodinti prie stalo ramiam zaidimui, bet tam turiu but ir as salia
mums 5, tai jau metai kaip sakemis losiam, siuo metu jau pasiekes mano lygi
Aną savaitgalį įsigijom mozaiką. Pirkom itališką, nes kiniškos pati nelabai norėjau, nors ši tikrai pigesnė.
Maniske tai labai megsta deliones, tik kad brolis ne visada leidzia destyt , iskart prisistato ir viska metyt pradeda
Niekaip nesugalvoju kaip uzimt abu vaikus kai triju metu skirtumas, vargsiuke vyresnele turi visad prie mazojo taikytis
Didziajam 5 metu gimtadienio proga padovanojom didele Lego kaladeliu deze, nes labai norejau, kas jis pats savarankiskai zaistu. Pradzioje i ja mazai kreipe demesio, taciau dabar Lego tapo pagrindiniu zaislu
Kalinka priminė šaškes. Dėkoju Jai už tai. Savaitgalį maniškė kartu su tetuku iš senelių parsigabeno šaškes su visa aptrinta medine dėže, kurios viduje surašyti ne tik tėvelio ir jo sesers, bet ir pusbrolių bei pusseserių vardai. Matyt, praeityje buvo svarbu laimėjus kokią partiją įsiamžint. Taigi dabar antras vakaras tėtis su dukra "pliekia" šaškėmis. Džiaugiuosi gavusi laisvę ir vengiu prisipažinti taip pat mokanti.
As galiu pasigirti - mano mazoji sachmatais jau moka zaisti, tik neistveria visos partijos - atsibosta. O dabar jau pradejo monopoli, nu suskaiciuoti uz ja reikia, bet visus aplosia, labai jau jai sekasi. Bet jai butinai reikia zaisti, juk ji jau didele, o ne koks mazas kudikelis, kuris nemoka zaisti
Jo, susitaikyti su pralaimėjimu ir maniškei sunku. Galbūt čia ir yra vienturčių problema, kad jie namuose nori (ar turi) būti patys pačiausi. Kai maniškė pralaimi (ji žino, kad už isteriją daugiau galime nebežaist), ji pareiškia : "Mes abi buvome pirmos!"
O mes žaidžiam "Karą" kortomis...užknisa mane negyvai- pasaka be galo...O jei dar zuikis pralošinėja, tai išvis katastrofa
Va va, paskaiciau cia apie jusu vaikucius, tai papasakosiu, kaip vakar mano penkiametis su teciu sachmatais zaide
labai idomus zaidimas yra UNO kortos ir gerai kad ji gali zaisti visa seima ir daugiau zmoniu
maniškis žaidžia monopolį, 1000 žaidimų (na ten visko yra ), laivus (atsirado dėžutėje) ai dar labai mėgsta Alias
Mano panos pripažįsta "Memory", vyresnioji šaškes, o abi įvairiausius domino.
domino ir laivu musis
maniskis zaidzia su ivairiom dezutem nuo arbatos,nuo kremo(zinoma isvalytom).Jokie pliusinai zaisliukai nepatinka,ar masinytes.bet kartais pazaidzia ir su tokiais ,kurie garsus leidzia.
keliu tema i virsu
norim nusipirkti kokius nors stalo zaidimus, kad galetu zaisti visa seima...gal galite patarti kokius idomius?
Monopoli mėgsta žaisti didysis, o mažasis memory.
Kokį stalo žaidimą pasiūlytumėte žaisti su keturmečiu?
Sveikutės mes dar mažiukai, bet mokomės susikaupti ir turim keletą
Dar labai noriu užklausti jūs čia minit "Memory" kažkokį žaidimą nežinau ar apie tą šnekat, kuris mane domina
Monopoly
Radau internete įdomų dalykėlį mergaitėms: iškarpyti ir suklijuoti popierinį namelį (yra skirtingų kambarių). Puslapyje yra spalvotos iškarpos ir schemos .pdf formatu, kurias atsispausdinus ir padirbėjus gausis namelis
QUOTE(Pelė snaudalė @ 2008 10 02, 12:11) Radau internete įdomų dalykėlį mergaitėms: iškarpyti ir suklijuoti popierinį namelį (yra skirtingų kambarių). Puslapyje yra spalvotos iškarpos ir schemos .pdf formatu, kurias atsispausdinus ir padirbėjus gausis namelis Gal galima nuorodą?
Mes 5-mečiui nupirkom Karibų piratų stalo žaidimą "PIRATES III". Susidomi ir žaidžia net suaugę.
Mano beveik 4 metų vaikis zaidzia su mumis
Zooloretto http://www.boardgamegeek.com/boardgame/21856 Carcassone (be papildymu bet su upe) http://www.boardgamegeek.com/boardgame/822 Pandemic (sakau kur jam det figurele ten deda http://www.boardgamegeek.com/boardgame/30549 Is vaikisku turim Barenbande http://www.boardgamegeek.com/boardgame/21856 Splash Attack http://www.boardgamegeek.com/boardgame/20217 Aisku ten domino, loto visokie, bet anie visi zaidziamiausi. Dar svarstau ateity Uno kortas nupirkt.
Mano irgi labai mėgsta ivairius stalo žaidimus, šachmatus, domino.tai gimtadienio proga nupirkau žaidimą " tom and jerry ", bet negalim žaisti nes taisyklės idėtos kažkodėl lenkiškos
Pradėjo žaisti šaškėmis, šachmatais( na dar sunku jam surengti kokią rimtą "ataką"), Monopolį. Bet labai jautriai reaguoja pralaimėdamas.O tai pasitaiko dažnai (žaidžiant šaškėmis, šachm.). Atrodo ir aiškinam , kad tai tik žaidimas, kitą kart gali laimėti, pagiriam , kaip tu protingai žaidime tokį ar anokį "ėjimą" padarei. Bet jis kartais net iki ašarų
As ne per seniausiai nupirkau cirka, tai dabar tik zaisk su juo, na bet jei mato kad nelaimes, tai sako as daugiau nezaisiu, ir niekaip neisaiskinu, kad kartai laimi, ir kartai gali ir pralaimet, negaliu juk leisti jam visada laimet
Mūsų mėgiamiausi
QUOTE(dominyka3 @ 2009 02 18, 13:50) tai gimtadienio proga nupirkau žaidimą " tom and jerry ", bet negalim žaisti nes taisyklės idėtos kažkodėl lenkiškos QUOTE(austra @ 2009 02 19, 18:36) na kur jūs randat tų žaidimų kokieatsiliepimai apie šį?
Splash Attack
http://www.boardgamegeek.com/boardgame/20217 Mano krikstosunus turi sita zaidima, kazkqada mes jam parvezem is uzsienio nes Lietuvoj nebuvo dar, dabar maciau uz 45 litus yra Cipoline (akcija kazkokia). Tai zinokite berniukams sitas zaidimas labai patinka, mergaites ji nelabai zaidzia bet berniukai tai tikrai megsta ir kas svarbiausia dar jam jis nenusibodo QUOTE(_Ice_Tee_ @ 2009 06 22, 16:46) Splash Attack http://www.boardgamegeek.com/boardgame/20217 Mano krikstosunus turi sita zaidima, kazkqada mes jam parvezem is uzsienio nes Lietuvoj nebuvo dar, dabar maciau uz 45 litus yra Cipoline (akcija kazkokia). Tai zinokite berniukams sitas zaidimas labai patinka, mergaites ji nelabai zaidzia bet berniukai tai tikrai megsta ir kas svarbiausia dar jam jis nenusibodo O va radau kur pirkote, reikes nueiti pasiziureti QUOTE(fiesta2 @ 2009 03 03, 16:39) As ne per seniausiai nupirkau cirka, tai dabar tik zaisk su juo, na bet jei mato kad nelaimes, tai sako as daugiau nezaisiu, ir niekaip neisaiskinu, kad kartai laimi, ir kartai gali ir pralaimet, negaliu juk leisti jam visada laimet va va, mums ta pati beda, zaidziam raudonkepuraite ar Joniuka ir gretute, tai nori buti tuo, kas tuo metu laimi, o jei ne, tai sako visai nezaisiu, tai taip ir baigiasi zaidimi, bet nusileisti jam ir visa laika laimeti tikrai nesiruosiame
Gal kas gali priminti, kaip žaisti kortomis KIAULĘ? Pamenu žaisdavom vaikystėje, noriu parodyti dukrai - niekaip neprisimenu...
Mano vaikui geriausia kamuoliai
Konstruktoriai
QUOTE(milonyte @ 2009 07 11, 13:22) va va, mums ta pati beda, zaidziam raudonkepuraite ar Joniuka ir gretute, tai nori buti tuo, kas tuo metu laimi, o jei ne, tai sako visai nezaisiu, tai taip ir baigiasi zaidimi, bet nusileisti jam ir visa laika laimeti tikrai nesiruosiame |