Patarkite, ką būtina valgyti pagimdžiusei mamytei ir norinčiai pačiai maitinti, ir ko vengti...
Ačiū
Šiuo metu gyvenu ne Lietuvoje. Gimdysiu taip pat ne pirmą kartą, tačiau...kur aš gimdysiu, ten ne labai paiso mitybos taisyklių, duoda užsisakyti ką tik nori, tačiau juk ne viskas tinka valgyti tik pagimdžiusei mamytei
Patarkite, ką būtina valgyti pagimdžiusei mamytei ir norinčiai pačiai maitinti, ir ko vengti... Ačiū
as tai tik pagimdziusi suvalgiau "Snickers" sokolada. dabar juokas is to ima
sitas, tai tikrai netinka QUOTE(KaKavine @ 2006 10 19, 19:22) Šiuo metu gyvenu ne Lietuvoje. Gimdysiu taip pat ne pirmą kartą, tačiau...kur aš gimdysiu, ten ne labai paiso mitybos taisyklių, duoda užsisakyti ką tik nori, tačiau juk ne viskas tinka valgyti tik pagimdžiusei mamytei Patarkite, ką būtina valgyti pagimdžiusei mamytei ir norinčiai pačiai maitinti, ir ko vengti... Ačiū cia kiekvienai individuliai. stenkis valgyti sveika maista. zinau, kad nuo zaliu obuoliu pucia pilvuka kudikeliui. man pvz. neleido jokiu sulciu gerti vieni sako vienaip. kiti kitaip. as valgiau viska-darzoves, mesa, vaisius, duona. ir viskas buvo gerai. svarbu, kad maistas butu vertingas ir maistingas. gal si piramide, tau pades http://www.hermis.net/lt/pramogos/maisto_piramide QUOTE(biscuit @ 2006 10 19, 18:04) cia kiekvienai individuliai. stenkis valgyti sveika maista. zinau, kad nuo zaliu obuoliu pucia pilvuka kudikeliui. man pvz. neleido jokiu sulciu gerti vieni sako vienaip. kiti kitaip. as valgiau viska-darzoves, mesa, vaisius, duona. ir viskas buvo gerai. svarbu, kad maistas butu vertingas ir maistingas. gal si piramide, tau pades http://www.hermis.net/lt/pramogos/maisto_piramide Apie sveika gyvensena ir mityba aš suprantu man tada labai norėjosi vaisinių ledų ir sulčių. Nežinau, ar galima valgyti mėsą ar sūrį (o jei galima, tai kokį)...
po gimdymo labai bijojau valgyti, nes turėjau problemų su viduriais, tai gėriau labai daug vandens, valgiau juodos duonos, truputį balto sūrio, slyvų sulčių, vaisių nevalgiau, išskyrus bananą, mėsą tik troškintą su trupučiu morkų ir bulvių, na, vienu žodžiu dieta, kaip turi būti
QUOTE(KaKavine @ 2006 10 20, 05:54) Apie sveika gyvensena ir mityba aš suprantu man tada labai norėjosi vaisinių ledų ir sulčių. Nežinau, ar galima valgyti mėsą ar sūrį (o jei galima, tai kokį)... del tustinimosi, tai man gydytojas liepe gerti sultis. tik vat nepamenu ar gervuogiu ar brukniu
Reikia vengti maisto nuo kurio gali pusti pilveli mazyliui;zirniai,pupos,kopustai..ir stenkis nevalgyti lengva maista ,daugiausiai virta ,kad neuzkietetu viduriai.
O aš valgiau viską,laaaabiausiai norėjosi juodo šokolado,turbūt būčiau visą plytą sukrimtus
O išeinant iš ligoninės,vaikų gydytoja pasakė-pirmus tris mėn.vaikeliui pilvelį gali pūsti ir visai ne nuo to,ką pati suvalgysi,tai gali pasilepint,vat taip... QUOTE(DaRiSa @ 2006 10 20, 17:15) O aš valgiau viską,laaaabiausiai norėjosi juodo šokolado,turbūt būčiau visą plytą sukrimtus O išeinant iš ligoninės,vaikų gydytoja pasakė-pirmus tris mėn.vaikeliui pilvelį gali pūsti ir visai ne nuo to,ką pati suvalgysi,tai gali pasilepint,vat taip... vat vat, jau ligonineje maisto racionas
man po gimdymo kazkoki marmla atnese,atseit sriubos
Pirmiausia norėjau KAVOS
Labai nenorėjau valgyti, tai kelis džiūvėsius sugraužiau, mama sriubos atnešė. QUOTE(biscuit @ 2006 10 19, 19:04) cia kiekvienai individuliai. stenkis valgyti sveika maista. zinau, kad nuo zaliu obuoliu pucia pilvuka kudikeliui. man pvz. neleido jokiu sulciu gerti vieni sako vienaip. kiti kitaip. as valgiau viska-darzoves, mesa, vaisius, duona. ir viskas buvo gerai. svarbu, kad maistas butu vertingas ir maistingas. gal si piramide, tau pades http://www.hermis.net/lt/pramogos/maisto_piramide Man irgi neleido sulčių Dar prieš eidama į gimdyklą, baisiai valgyt norejau. Kai pagimdžiau savo džiaugsmelį, pamiršau ir kad alkana.... Maniškį po to dažnai bėrė ir kaip aš pastebėjau ne nuo mano suvalgyto maisto. O aš žiūrėjau tas ar ne tas mažių alergizuoja... Pasirodo galėjau valgyti viską. Na gal tik po taurelės sidro maniškio pilvukas papykdavo... bet juk šiaip ar taip sidro maitinančioms negalima...
man tai ligoninės sakė nevalgyti,kas pūstų pilvelį ir pačiai:žirnių,pupų,kopūstų.taip pat rūkytų gaminių ir citrusinių vaisių
Na as po gimdymo ir dar dabar nevalgau kepto, rukyto maisto. Gaminu troskinta arba virta maista. Truputi geriu sulciu, kavos. Suvalgau po pora obuoliu kas dien, tik butinai nulupu zievele dar valgau bananus. Tik nebandziau dar jokiu svieziu darzoviu, bet jau po truputi pradesiu valgyti. Ir kol kas pfu pfu pfu jokiu putimu neturime! Dar valgau ir siek tiek saldumynu (kokiu tik uzsimanau), svarbiausia nemaisyti maisto t.y. jei pavalgai pietus (sriuba ir antra), tai deserta (kava, saldumynus) valgyk ne anksciau kaip po valandos ir taip su visu maistu. Man kolkas tikrai padeda
QUOTE(S.N.A.S @ 2006 10 21, 23:01) Man irgi neleido sulčių Dar prieš eidama į gimdyklą, baisiai valgyt norejau. Kai pagimdžiau savo džiaugsmelį, pamiršau ir kad alkana.... Maniškį po to dažnai bėrė ir kaip aš pastebėjau ne nuo mano suvalgyto maisto. O aš žiūrėjau tas ar ne tas mažių alergizuoja... Pasirodo galėjau valgyti viską. Na gal tik po taurelės sidro maniškio pilvukas papykdavo... bet juk šiaip ar taip sidro maitinančioms negalima... aš tai prieš gimdymą gal dvi paras nevalgiau (valiau organizmą) Pačiai norėjosi kokio lengvesnio maisto, bet nelabai buvo pasirinkimas. Tai šį kartą galvoju pačiai pasirūpinti maistu. Tą kart vaikelis rėkė visą laiką kai buvome ligoninėje, mažai miegojo (galvoju, gal nuo mano išgertų sulčių, nes pati iš kart pradėjau maitinti) Jėgas padėjo atgauti tik "Snicker'iukai", kuriuos vyras man parūpindavo, kitaip po dviejų parų nebūčiau ant kojų atsistojusi.
Sveikutes, na kaip matot negimdzius as dar, bet kadangi labai domiuosi tautosaka, uzsikabinau uz jusu temos nes kazkada buvau radusi recepta patiekaliuko kuri tik pagimdziusiai mamai musu senoles atnesdavo. Vadinasi "niekutis". Daromas is pieno, kiausiniu ir cukraus. Jei idomu, galesiu ir receptuka parasyt
QUOTE(garbane @ 2006 10 22, 17:01) Sveikutes, na kaip matot negimdzius as dar, bet kadangi labai domiuosi tautosaka, uzsikabinau uz jusu temos nes kazkada buvau radusi recepta patiekaliuko kuri tik pagimdziusiai mamai musu senoles atnesdavo. Vadinasi "niekutis". Daromas is pieno, kiausiniu ir cukraus. Jei idomu, galesiu ir receptuka parasyt Tai parasyk man labai idomu kas tai per receptukas......ACIU.............
As noriu si karta pagirti ligonines maista. Na, skoniu ypatingu, aisku, nepasizymi, bet po gimdymo tos skystos kruopu sriubytes, manu kose, varske, mesos maltinis, pieniskos desreles- toks lengvas maistas mano zarnynui buvo kaip tik
Savo geriau tik mineralini ir salta arbata. Na, dar papiktnaudziavau sokoladu, kad jegu daugiau butu. Bet viskas buvo
man irgi patiko ligonines maistas.
o siaip "gavau velniu",nes iskart po gimdymo persikus2 suvalgiau,nerealiai norejos...
pagimdziau 4.15 ryto,iki 7 pragulejau gimdykloi,o kai atkeliavom i palata tai suvalgiau juoda sokolada ir simtalapio didziuli gabala...
QUOTE(Algertina @ 2006 10 22, 22:24) Taigi "niekutis" 3/4 l pieno 75g cukraus 2 kiausiniai galima iberti siek tiek vanilinio cukraus Baltymai (ju gali buti ir daugiau) isplakami iki standziu putu (palenkus inda baltymai neturi is jo kristi). Tada po sauksta suleidziami i verdani piena. Apvirus viena puse, apverciama ir isverdama antroji. Kiaurasamciu isgriebiama i lekste. Pienas vel uzvirinamas, juo uzpilami su cukrumi istrinti tryniai, ismaisoma ir pakaitinama, kol prades siek tiek tirsteti. Galima iberti vanilinio cukraus. Mase atsaldoma, supilama i dubeneli, i kuri sudedami ir isvirti baltymai. Skanaus Tiesa sakant kazkada bandziau pasidaryti - visai skanu ir labai sotu. Man rodos musu mociutes tikrai zinojo kaip gimdyvei jegas atgauti QUOTE(garbane @ 2006 10 23, 22:31) Taigi "niekutis" 3/4 l pieno 75g cukraus 2 kiausiniai galima iberti siek tiek vanilinio cukraus Baltymai (ju gali buti ir daugiau) isplakami iki standziu putu (palenkus inda baltymai neturi is jo kristi). Tada po sauksta suleidziami i verdani piena. Apvirus viena puse, apverciama ir isverdama antroji. Kiaurasamciu isgriebiama i lekste. Pienas vel uzvirinamas, juo uzpilami su cukrumi istrinti tryniai, ismaisoma ir pakaitinama, kol prades siek tiek tirsteti. Galima iberti vanilinio cukraus. Mase atsaldoma, supilama i dubeneli, i kuri sudedami ir isvirti baltymai. Skanaus Tiesa sakant kazkada bandziau pasidaryti - visai skanu ir labai sotu. Man rodos musu mociutes tikrai zinojo kaip gimdyvei jegas atgauti Na reikes pabandyti, atrodo niekutis bet kaip su tais isvirtais baltymais bus
Pirmosiomis savaitemis, kol pieno fabrikelis susinormalizavo ir stresas nuslugo, valgiau tik duona su sviestu ir uogiene. Sviesto - kuo storiau:) I nieka kita net ziureti negalejau.
Na po gimdymo gan ilgokai nevalgiau rūkytų, keptų, citrusinių, pirktinių sulčių, svogūno ir kt. maisto produktų kurie pučia pilvuką. Ir manau kad verta pasisaugoti, tad beveik ir nevargau dėl mažylio pilvo putimo. QUOTE(medituk @ 2006 10 23, 11:46) As noriu si karta pagirti ligonines maista. Na, skoniu ypatingu, aisku, nepasizymi, bet po gimdymo tos skystos kruopu sriubytes, manu kose, varske, mesos maltinis, pieniskos desreles- toks lengvas maistas mano zarnynui buvo kaip tik Savo geriau tik mineralini ir salta arbata. Na, dar papiktnaudziavau sokoladu, kad jegu daugiau butu. Bet viskas buvo Būtent mane taip pat maitino "vilniaus gimdymo namuose".Tik tokį maistą man atnešė trečią parą,o pirmas dvi,tik džiuvesėliai,kisielius,nestipri,bet saldi juoda arbata.Man darė cezarį,bet manau,kad maistas visoms buvo vienodas
aš dar prieš gimdymą sakiau, kad kai viskas baigsis, labai norėsiu vištienos šaltienos
O VGN maistas man nelabai tiko: pietums atnešė pieniškos kopūstų sriubos, aks man reiškia vidurių paleidimą. Vakarienei ar pavakariams pieno stiklinę (vėlgi..) su bandele.
Aš tai iš viso po gimdymo nenorėjau valgyti
Paskui jau gėriau slyvų, vynuogių, juodųjų serbentų sultis, po truputį pradėjau valgyti virtą, troškintą maistą. Be abejo, jokios rūkytos dešros, keptų mėsų, vištų, jokių kopūstų, žirnių, pupų, jokio česnako, svogūno, jokių aštrių, riebių padažų, saikingai pieno gaminių, jokių apelsinų ir šokolado Šiaip tai kol savo pienu maitinau, tol ir vengdavau visokių nesąmonių, betgi visi didieji žinovai tik ir kišdavo chalvą (nuo jos pieno padaugės!) ir visokias kitokias nesąmonęs. Tai va, pats kūnas pajaus, ko jam reikia, ko ne...
PATI PRIES PORA DIENELIU MACIAU KAIP KLP GM ,POGIMDYVINIAME SKYRIUJE ,VOS PAGIMDZIUS MAMYTES MAITINA SILKEMIS SU JUODA DUONELE.LABAI KEISTA PASIRODE
Iš kart po gimdymo geriausia valgyti ligoninės maistą (nors dėl silkės pagalvočiau
Nu silkutės tai kartais užsinoriu nei iš šio nei iš to ir dabar
QUOTE(Mikasiene @ 2006 12 13, 14:09) Bet ne kiekvienos. Gimdžiau didelėje ligoninėje. Gydytoja pasakė po gimdymo "jokių citrusinių vaisių", o priešpečiams atnešė apelsiną. Paskui vis klausinėjo kaip su viduriais, laisvinamųjų ar nereik..O maistas tai priešpiečiai "Ryžių piurė" indukas, o pietums plovas. Na man kažkaip atrodo, kad ryžiai nelabai tinka tokiu atveju. Na ir dar visokių neatitikimu buvo dėl to ką valgyti ar nevalgyti gydytoja sako ir ką ligoninėj duoda, tai paskui pasakė "Ai, čia pas mus bendra virtuvė visai ligoninei". Valgyt duoda, bet pačiai reik atsirinkti ką valgyt, o ko ne, nes niekam nesvarbu ten pasirodo ar tu po gimdymo ar po kojos ar rankos operacijos...
vaikui vis pucia pilvuka...nesuprantu, ka valgau ne taip, nors valgau mazai ir tikrai prisiziuriu...daug arbatos ir vandens geriu...pasirodo - gali but nuo vaisines arbatos...as ir pati puksiu vis, tai dabar geriu zoliu misini nuo viduriu putimo, ir ziuresiu kaip bus vien tik vandeni geriant
labai reik ziuret kad nepustu pilvo, o toliau - visko su saiku Papildyta: QUOTE(Asta @ 2006 12 19, 11:31) Bet ne kiekvienos. Gimdžiau didelėje ligoninėje. Gydytoja pasakė po gimdymo "jokių citrusinių vaisių", o priešpečiams atnešė apelsiną. Paskui vis klausinėjo kaip su viduriais, laisvinamųjų ar nereik..O maistas tai priešpiečiai "Ryžių piurė" indukas, o pietums plovas. Na man kažkaip atrodo, kad ryžiai nelabai tinka tokiu atveju. Na ir dar visokių neatitikimu buvo dėl to ką valgyti ar nevalgyti gydytoja sako ir ką ligoninėj duoda, tai paskui pasakė "Ai, čia pas mus bendra virtuvė visai ligoninei". Valgyt duoda, bet pačiai reik atsirinkti ką valgyt, o ko ne, nes niekam nesvarbu ten pasirodo ar tu po gimdymo ar po kojos ar rankos operacijos... gimdei antroj, ane ten masitas sveikai moteriai subalansuotas. as ir galvojau, kad zindanciai motinai ten subalansuota QUOTE(ruta_vyshnia @ 2006 12 20, 15:30) gimdei antroj, ane ten masitas sveikai moteriai subalansuotas. as ir galvojau, kad zindanciai motinai ten subalansuota Ane Nors ir sveikai man tas balansavimas keistai atrodo - duoda "zuiki", bulves ir klausia "Tau duonos ar batono?", kažkaip niekad net nebandžiau bulvių su batonu valgyti
as valgau viska. ir pilvuko atrodo nepucia labai stipriai mergytei. pirdaut tai pirdauja ir biski knirkineja, bet klyksmu nera. ir cipsai, ir soskoladai. ir kepti maistai. kertu viska ir ne po tiek mazai. tik va, paciai svoris nekrinta nei kiek po tokiu mano uzsivalgymu
kas del visokiu kopustu, zirniu ir pupu viskas aisku, bet va del kitokiu produktu - tai kiek zmoniu tiek nuomoniu.. o taip beklausant galima ir is bado numirt. Nors budinti gydytoja dar ligon.pasake- valgyk beveik viska, ne ligone juk esi. Bet kas po tuo zodziu "beveik" paslepta
Tik po gimdymo valgiau darzoviu troskinius nu pvz.bulve,morka,cukinija+vistiena,sriubas,geriau dziovintu vaisiu kompotus(taip akusere patare)dar koki banana,obuoli kepta folijoje... kad pilvuko nepustu galima isgerti pankoliu arbatos
maitinimasis labai individualus dalykas. pirmiausia reikia nevalgyti to, nuo ko pačiam pučia vidurius. gydytoja minėjo kad ne tik žirneliai, kopūstai, obuoliai, jogurtas pučia vidurius, bet netgi ir morkos. o ir citrusinių vaisių reikėtų privengti, nes mažyliui gali sukelti alergiją.
As po gimdymo nevalgiau nieko ... beveik nieko nes visko labai bijojau, kad nealergizuotu, kad nepustu pilvo. Dasigyvenau iki to, kad siaubingai nukrito hemoglobinas ir nuo paprasciausio virusiuko temperatura virs 40 sukilo ir be ligonines neapsiejau
Pirmąją naktį po gimdymo dėl gausybės emocijų nesinorėjo miego, tai aš neturėdama ką veikti, suvalgiau pusę Karūnos šokolado (50 gr). Po to išbėrė vaikutį, o kol bėrimai nepraeina ir namo neišleidžia. Vaikų gydytojas iškart įspėjo - nevalgyti jokio neligoninės maisto.
Ta pati valgiau ka ir auksciau isvardinta mamyciu, po nedaug
aš kai maitinau nevalgiau nieko kepto, nieko rūkyto, nieko aštraus ir pan.
valgiau virtą žuvį dažniausiai virta mėsa arba žuvis su bulvėm, makaronais, kruopomis, ryžiais... feee į dietą labiau panašu negu į maistą...bet ko dėl vaiko nepadarysi...
o aš valgiau ir pirmą kartą viską, ir dabar viską valgau. Ir rūkytus, ir ankštinius, ir citrusinius. Aišku, viską su saiku. Vaikeliui pilvuko nepučia.
QUOTE(gupija @ 2007 02 26, 13:59) o aš valgiau ir pirmą kartą viską, ir dabar viską valgau. Ir rūkytus, ir ankštinius, ir citrusinius. Aišku, viską su saiku. Vaikeliui pilvuko nepučia. citrusų negalima ne dėl pūtimo, o dėl to, kad vaikui tik nuo dvejų metų galima duoti kokį mandariną, nes kitaip skrandukui gali būti blogai. nors mandarinus daviau nuo pusantrų metukų.
asvalgiau lengva maista,varskecius,blynelius,sriubas...nes nesinorejo eiti i wc.
Sveikos mamytes
QUOTE(brytva @ 2007 02 26, 14:09) citrusų negalima ne dėl pūtimo, o dėl to, kad vaikui tik nuo dvejų metų galima duoti kokį mandariną, nes kitaip skrandukui gali būti blogai. nors mandarinus daviau nuo pusantrų metukų. mama privalo gauti pilnavertį maistą. Jame turi visko- ir citrusinių, ir ankštinių, kaip jau rašiau. Jei prarandamas saikas, vaiką alergizuot gali ir mamos suvalgytas batonas... QUOTE(gi2lux @ 2007 02 07, 16:49) maitinimasis labai individualus dalykas. pirmiausia reikia nevalgyti to, nuo ko pačiam pučia vidurius. gydytoja minėjo kad ne tik žirneliai, kopūstai, obuoliai, jogurtas pučia vidurius, bet netgi ir morkos. o ir citrusinių vaisių reikėtų privengti, nes mažyliui gali sukelti alergiją. po gimdymo ligoninej dave ir jogurto ir žirneliu ir kopustu prie mesos QUOTE(brytva @ 2007 02 26, 14:48) aš kai maitinau nevalgiau nieko kepto, nieko rūkyto, nieko aštraus ir pan. valgiau virtą žuvį dažniausiai virta mėsa arba žuvis su bulvėm, makaronais, kruopomis, ryžiais... feee į dietą labiau panašu negu į maistą...bet ko dėl vaiko nepadarysi... valgiau viska ir citrusinius ir kepta maista, praktiškai viska valgau. Bent jau man sake akušerė kad viska galiu valgyt ka iki siol valgiau tik sake negert gazuotu gerimu ir sampano TIK VISKA SU SAIKU
Viska, bet proto rybuose
|