Gal kas zinot receptuka, dabar labai jau uzsimaniau.
ir mane domintu
bent suzinojimui kas cia per... laukiam atsikeliant mamyciu kepejeliu
Trupininis pyragas
3 kiausiniai 200 g margarino 200 g grietines miltu (tiek, kad tesla butu kieta) 2 indeliai kondensuoto saldaus pieno Is kiausiniu, grietines, margarino ir miltu uzminkyti kieta tesla. Kepimo skarda istepti riebalais ir plonu sluoksniu stambia trintuve sutarkuoti tesla (teslos drozles turetu nesukibti). Kepti karstoje orkaiteje, kol graziai pagels. Kond. pieno skardineles uzpilti vandeniu ir virti 2 val. Tada atausinti ir sumaisyti su iskeptais trupiniais. Sudeti mase i forma, gerai suspausti, kad neliktu skyliu ir palaikyti saldytuve. As kartasi dar dedu smulkintu riesutu ir uzpilu tirpintu sokoladu
Ot kaip tik dabar valgau ta aprasyta trupiniuoti...
O mano mociute kepa trupinieti su uogiene (serbentu skaniausia) - tesla tokia pati, gal kiek cukraus ideda, tada puse teslos iskloja skarda, pertepa uogiene ir antra puse teslos tarkuoja ant virsaus. As kai toki dariau, tai apie pusvalandi kameroj palaikiau tesla pries tarkuojant. ir kepa apie 40 min.
sveikos,
as irgi trupinini pyraga su uogiene kepu, kaip ir Saulutes01 mociute. Labai skanus pyragas gaunasi ir nedaug darbo. Iskloji teslos 2/3, paskui istepi uogiene ( reikia kuo rugstesnes, pav. serbentu ar slyvu) ir likusios 1/3 teslas gabala sutrupini ar sutarkuoji burokine tarka. Pabandykit!
Bet tas su uogiene yra ne toks!
Jo, su uogiene yra visai kitoks. Viena vakara pati norejau issikepti, bet tingejau. Tai vyras tuo metu mieste buvo ir uzvaziavo grizdamas i IKI, tai nupirko sviezut sviezuteli. Niam niam
Aš ir darau kaip Sesytė, bet vietoj margarino dedu sviestą ir dar prie tarkavimą palaikau tešlą kameroj apie valandą
Va ir as toki, su uogiene, valgiau. Labai skanu. O vat to, su kondensuotu pienu tai nezinau, pirma karta girdziu Ech, laukia ilgas kepimo (ir, zinoma rijimo) savaitgalis
Jau matau, kad nusivazhiavote iki trupininiu pyragu - tai ir ash parashysiu, kaip darau. Chia tikrai ne pats pigiausias variantas, bet labai greitas, jau tikriausiai dauguma jusu taip darote, bet man skaniausias pyragas buna ish trupinines teshlos Matinga, kuria parduotuveje jau saldyta ir paduoda - telieka ja tik sutarkuoti burokine tarka (tarkuoju ir apatiniam ir virsutiniam sluoksniui - tai greiciau gaunasi - tik apatini sluoksni shiek tiek paspaudalioju, kad tarpu neliktu).
O jau uogiene tai dedu latviska. berods Spliva firmos, vyshnine (kitokios nesu bandzhiusi) bet arodo, jog jos tik VP marketo tinklo parduotuvese buna - ten tokie kibiriukai balti. Man pati ta uogiene tikras gardumelis - kai pirmakart nusipirkau - tai visa kibiriuka per 2 prisedimus suvalgiau Na ir ishkepusi pyraga priklauso apibarstyti cukraus pudra
Oho kiek skaniu receptu!!
Reiks savaitgali isbandyti sesytes trupinini, nes jau seniai galvojau reik pabandyt, bet vis recepto nesuzvejojau Aciu
Parduotuvėse galima toki piena pirkti gatava. Vadinasi Rududu. Sufasuotas skardinese kaip ir kondensuotas pienas.
Kepiau as kaip tik sita [yraga,bet noriu patikslinti
Mano mociute toki tupiniuoti kepdavo ir mes ji vadinam "Kaltanenu pyragu", primena vaikyste... et, tai pagaliau suzinojau kaip ji kepti, nes is mociutes nebespejau suzinoti recepto. JIs man vienas skaniausių pyragų, būtinai pabandysiu, gal rytoj išsikepti. Tik neturiu kondenspienio, bet girdejau kad galima pieną ilgai su cukrum virinti....
QUOTE(sesyte @ 2004 10 03, 10:52) Trupininis pyragas 3 kiausiniai 200 g margarino 200 g grietines miltu (tiek, kad tesla butu kieta) 2 indeliai kondensuoto saldaus pieno Is kiausiniu, grietines, margarino ir miltu uzminkyti kieta tesla. Kepimo skarda istepti riebalais ir plonu sluoksniu stambia trintuve sutarkuoti tesla (teslos drozles turetu nesukibti). Kepti karstoje orkaiteje, kol graziai pagels. Kond. pieno skardineles uzpilti vandeniu ir virti 2 val. Tada atausinti ir sumaisyti su iskeptais trupiniais. Sudeti mase i forma, gerai suspausti, kad neliktu skyliu ir palaikyti saldytuve. As kartasi dar dedu smulkintu riesutu ir uzpilu tirpintu sokoladu tokiam kiekiui tešlos tikrai užtenka vienos skardinės sutirštinto pieno. ir dar dedu stiklinę smulkintų riešutų (ne į tešlą, jau lipinant pyragą) QUOTE(šešėlis @ 2005 12 21, 10:34) tokiam kiekiui tešlos tikrai užtenka vienos skardinės sutirštinto pieno. ir dar dedu stiklinę smulkintų riešutų (ne į tešlą, jau lipinant pyragą) Tupiniuociu megejoms siulyciau paragauti Čili picoj esanti trupinini pyraga.
Mano kepamas trupininis panašus,bet vistik vos skiriasi.Kadangi tik tokį gamindavau,tai parašysiu,tikrai labai skanus,viena ,kas mane užknisa jo gaminime-tai tešlos tarkavimas,tačiau šį darbą dažniausiai perleidžiu vyrui.
Taigi:200 g sviesto; 200g gietinės;4 kiaušiniai;šaukštelis sodos ;2 šaukštai cukraus;5 stiklinės miltų.na o iškepus sušaldytą o po to sutarkuotą masę sumaišom su 2 išvirto kondensuoto pieno dėžutėm.Skanaus
noriu sventem iskepti trupiniuoty,bet su uogiene,gal kas zinot receptuka
jus cia su kondensuotu tik rasot
o kaip jis atrodo, imeskit foto
norejau paklausti kur Kaune buna pirkti Mantingos trupinines teslos - nu visur ieskojau pilna tu sluoksniuotu bemieliu ir mieliniu, o trupinines nerandu
teko kazkada valgyti trupiniuoti bet ne su kondensuotu pienu ar uogiene o su plakta grietinele (t.y. kai teslos trupinius sumaisai su grietinele ir paslegi formoje) niam niam niam
Anksčiau tikrai būdavo pirkti trapios "Mantingos" tešlos... Bet jau senokai mačiau... Tiksliau, net neieškojau
QUOTE(Dangira @ 2004 10 08, 11:11) Kepiau as kaip tik sita [yraga,bet noriu patikslinti as tai kepiau du kartus ji, pirma karta paklausiau patarimo ir dejau 1 indeli rududu QUOTE(Kaput @ 2007 07 08, 11:51) as tai kepiau du kartus ji, pirma karta paklausiau patarimo ir dejau 1 indeli rududu Padėkit iškepti QUOTE(Jurta @ 2007 07 10, 02:11) Padėkit iškepti tik vakar kepiau ,gavosi
vakar ir as kepiau - bet uzsiknisau tiesa pasakius tuos trupinius kept. ir uzteko man pilnai vienos skardines kondensuoto.
vaziuosiu kuria diena pas trupiniuociu kepimo meistre va maniskis
MMMMMMM seilė bėga, kaip skaniai atrodo. O įdomu ne toks pats išeina su sausainiais tarkuotais?
As kepiau is sloksniuotos teslos tortui blynus. Keli liko. Tai is ju dariau trupiniuota pyraga. Niam niam skanu.
QUOTE(ciuncia @ 2007 12 20, 11:05) Ne tas pats.. nes sausainiai jau būna saldūs.. o kai kepi trupinius, jie būna be cukraus.. Bet jau nuo laukinės trupiniuočio tai jau tikrai seilė nutyso...
Sveikutes norejau paklausti ar butina virti kondensuota piena ar galima paprasta deti virto as nelabai megstu
Aš vakar dariau trupiniuotį apsiskaičius šią temą pagal Sonatinos trupiniuočio receptuką..
O mes panašų pyragėlį kepam, ar tiksliau verdam, namie šiek tiek kitaip.
Tešla paprasta it du kart du Tešlą išminkom, kočiojam ir tada pjaustom juostelėmis, o tas juosteles trupiniukais/kubiukais. Ir tuos trupiniukus verdam aliejuje. Paskui į sietelį ir iš sietelio į didelį dubenį. Kai jau priverdi tų trupiniukų pilną dubenį, ateina metas virti "glajų". Glajus irgi paprastas. Mes jį verdam įš pusės stiklainio (ar šiek tiek daugiau nei pusės) medaus (lengviau iš dirbtinio, bet natūralus irgi puikiai tinka), ir pusantros stiklinės cukraus, įdedam mažą šaukščiuką sviesto ar margarino, kad minkštesnis būtų. Pirmiausia dedam medų, kai tas išskysta, cukrų, tada sviestuką. Ir pamaišydamos verdam, kol sutirštėja. Mums reikia, kad tas glajus stingtų, todėl galima pamėginti lašelį glajaus į šaltą vandenį įlašint, jei sustingo, tai ir pyragas gerai sukibs. Kai glajus išvirtas, jį reikia skubiai pilti ant trupinėlių į dubenį ar formą ir greitai greitai maišyti, nes pyragas tiesiog akyse stingsta, o jei liks neapvoliotų glajuj trupiniukų,bus nelabai gerai, nes pjaustant jie labai trupės. Kadangi mes su teta atsidarančios formos neturėjom, tai makaluodavom viską dubeny, o paskui tik ant padėklo visą dar nelabai sustingusį kalną ir padarydavom jam kalno formą Šitą pyragą mes vadinam "TRUPINTUKU". Ir su medumi man jis toks tikresnis ir šventiškesnis, nei su kondensuotu, nes tas medus taip kveeeeepia...
o as pasidomejusi, kaip kepamas trupininis pyragas dariau taip: viska kaip ir tokiai minetai teslai:
3 kiaušiniai 200 g grietinės 200 g margarino miltų (tiek, kad tešla būtų kieta) 2 indeliai kondensuoto saldaus pieno viskas gerai, tik man liko puse teslos, nes i didele skarda pritarkavau puse tos teslos (pasaldziusi saldiklyje), ir tai, man gavosi ne vienu plonu sluoksniu - gavosi sulipe, bet kai iskepe, as juos sutrupinau, o trupinosi labai lengvai
dariau siandien trupiniuoti su rududu.sprogsta ore.liko dar teslos savaitrali reiks vel daryt
Vakar pagaminau trupiniuoti pagal Sonatinos rp, gavosi
Labai skanus. Vienintelis nervuojantis dalykas - sutarkuoti saldyta tesla Gal per daug uzsaldziau, nes sunkiai tarkavosi. Net rankas paskaudo. Pritarkavau tris skardas. Bet kaip sakoma, mokslo saknys karcios, vaisiai - saldus. Pyragas gavosi liuks! QUOTE(viola28 @ 2008 04 06, 15:03) Vakar pagaminau trupiniuoti pagal Sonatinos rp, gavosi Labai skanus. Vienintelis nervuojantis dalykas - sutarkuoti saldyta tesla Gal per daug uzsaldziau, nes sunkiai tarkavosi. Net rankas paskaudo. Pritarkavau tris skardas. Bet kaip sakoma, mokslo saknys karcios, vaisiai - saldus. Pyragas gavosi liuks! Tris skardas??? QUOTE(viola28 @ 2008 04 06, 14:03) Vienintelis nervuojantis dalykas - sutarkuoti saldyta tesla Gal per daug uzsaldziau, nes sunkiai tarkavosi. Net rankas paskaudo. Pritarkavau tris skardas. pritariu as per dvi skardas iskepiau, tik gavos pritarkuota storu sluoksniu, tai teko bekepant peiliu pakapot ir pavartyt, kad tolygiai gautusi QUOTE(monikiux @ 2008 04 06, 15:35) pritariu as per dvi skardas iskepiau, tik gavos pritarkuota storu sluoksniu, tai teko bekepant peiliu pakapot ir pavartyt, kad tolygiai gautusi As trupinius paskleidziau plonu sluoksniu, todel gavosi trys skardos. ir vistiek bekepant viskas sulipo, tai po to, kai atveso, pirstais sutrupinau Papildyta: QUOTE(jurvite @ 2008 04 06, 15:29) Tris skardas??? Aha, tris. Plonai paskleidziau. Tarkuoju ir ziuriu, kad galo nesimato
Pas mane ir jau stengsta saldytuve
As irgi tokio skanesto uzsinorejau..m... o kaip ta kondensuota piena reikia virti?
Nuo skardinių nulupi popierių, skardines įdedi į puodą, visiškai apsemi jas vandeniu, ir verdi apie porą valandų- gaunasi kaip tas Rududu- rudas ir kietas
Bet daug kam būna, kad sprogsta tos skardinės, jei nebūna visiškai apsemtos, arba jei neseki, ir nepamatai, kaip nugaruoja vandens, nedapildai.. Kad nesprogtų- galima padaryti skardinėse po skylutę - ir tada jau pilti tiek vandens, kad tik per skylutes nepribėgtų į vidų- irgi verdi panašiai tiek laiko:ax: Šis variantas gali gautis tokiu baltesniu ir skystesniu viršumi- o vidus, prie dugno rudas išvirtos masės bus- bet kai viską išmaišai- viskas būna ruda ir tiršta- taip, kaip reikia. Aš tai šįkart nesiterliojau- vakar vėlai vakare sugalvojau daryt, kad šiam rytui būtų- tai nesiterliojau su kepimais, o dariau iš sausainių Tai vat aš naudojau sutrupintus nesaldžius krekerius, kad nebūtų saldu- ir dėjau sviesto, Rududu, aguonų, skrudintų žemės riešutų- ir lipdžiau pyragėlius Kai kuriuos pyragėlius dariau tik su rududu-o į kai kuriuos dėjau kavinio kondensuoto pieno (aš jį labai mėgstu
Isivaizduoju kaip skanu
Štai, kas gavosi (dariau pyragėlius, ne vientisą pyragą- čia su krekeriais):
![]() Tik fotografuoti nemoku, tai kokybė foto
Tai ,kad gera ta kokybe
Na va
niam niam |