Seniau su draugem juokais vadindavom RD
o man patinka nieko nedaryti, vadinasi i RD man patinka ;D
Man irgi nekyla rankos nieko daryti. Gal del to kad dukrelei dar tik 3,5 men. turiu pastoviai prie jos buti. O gal del to kad ruduo...Siaip jau prisiverciu,vistiek niekas kitas nepadarys uz mane. O kai pradedu tvarkytis,savaime atsiranda upas. Tiesiog manau kad reikia kazkokiu budu prasiblaskyti, pvz. pasikviesti draugus, ar kazkur iseiti. Tada viskas grazesnem spalvom nusvinta. Galbut juokinga, bet man upas atsiranda kazka nuveikti kai pas mane ateina geriausia drauge [smiley=fly.gif]
man ta RD jau keli metai pasireiskia-netik nekyla rankos kanors daryti, bet dar uzeina nei is niekur tooooox liudesys...
Man irgi kartais buna "xrenova" nuotaikele :-/ :'( Tuomet nieko nedarau, net kojos is namu nekeliu, kazka veikiu a la nieko neveikiu. Galva istinsta nuo to neveikimo, pervargstu nuo tingejimo
Keista - anksčiau, kai dirbau tikrai daug ir dar neturėjome mažiuko, ir man taip būdavo. Buvau netgi gana rimtai pervargus - beje, Vasara, man irgi viskas prasidėjo nuo pastovaus nuovargio ir nenoro ką nors daryti... Leisk sau pailsėti! O dabar tokio nuovargio nejaučiu, kaip tik jaučiuosi atsigavus, pasiruošus naujiems darbams
mane tai liūdesys karts nuo karto irgi apima, tamsu, šalta, brr..nekenčiu rudens, žiemos, šalčio, ypač prastai jaučiausi šį savaitgalį, ir sveikata parėjo, ir aš, atvirkščiai, nei jūs, ne nuo tingėjimo, o nuo minčių ir neaprėpiamų darbų pertekliaus, nuo panikos stogas važiavo :-X (gal tos magnetinės audros taip paveikė :
O aš nežinau kas mane pjauna..Gal žmonės tai RD pavadintų, bet kaip aš vadinu, tai "mane nepažinti toliai šaukia"..Noriu visko, noriu judėti, veržtis, eiti, mokytis, skaityti, lavėti, 'kultūrintis', bet jėgų tam nėra..Šiaip jau depresija man atrodo būna tada, kai jau ir nebenori ir jėgų nebėra
[smiley=taip.gif] [smiley=000021.gif], anksčiau ar vėliau tai praeis ;), va, įdomu, kad ne man vienai taip :
ir man taip yra.jau antra savaite taip gyvenu
oras..ir sveikata... ;D, dabar visi laikraščiai vien apie tai rašo ;D...
Zinau as ta RD... Pas mane ji kiekvienais metais ateina. Nei is sio nei is to liudna buna, netgi apsizliumbiu. Rudeni pasidarau visapusiskai jautresne, truksta silumos, ilgiuosi vasaros, ir siaip viskas pradeda uzknisinet... [smiley=box2.gif]
Kai kas sako, kad oras ju nuotaiku neveikia. O mane dar ir kaip veikia! Reiketu mane pavasari pamatyt. Tiesiog svyciu is laimes! [smiley=inc.gif]
šiaip aš tai neskubu tokios būsenos apvardžiuoti depresija, perdėti :
Nepatinka...nepatinka ruduo, toks oras -vėjas, dargana,...
nepatinka nuotaika, kuri mane "užvaldo" tokiu metu- galima sakyti ir pati sau tokia nepatinku, tai kaip gali kitiems patikti tokia ??? ??? ??? Nežinau kas darosi, bet vistik nenoriu kad tai taptu kasdiene būsena... Gal kai pasniks - nebus taip niūru, nuo baltumo ir akyse ir mintyse prašviesės... Laukiu... tikiuosi... Nemanau kad man čia kažkokia nervų liga ar depresija žiauri-tiesiog gal akims trūksta buvusio vasarinio grožio, sunku susitaikyti su matomu pilkumu, todėl ir nuotaikėlės tokios.Praeis... Žinau kad rimtai depresuojantys žmonės apie tai vengia kalbėti, nesipasakoja ką jaučia. O mes juk apsakom savo būsenas...
Siandien per radija pranese kad bus labai stipri magnetine audra. Saugokimes ;)
jau vyksta audra vandens stiklineje.. paskaityk ;)
Kur kas vyksta ??? ??? Gal ka praleidau?
nesijaudink, be tavęs čia niekas nepraeina, niekas nevyksta ;D, pati tame dalyvauji, pati užvedei ;D
As tikiu kad prasidejus sventems baigsis ir depresijos, na jei ne, tai reikes palaukti ir iki pavasario. Siaip man jau nuo Kaledu pagereja nuotaika, nes sustoja vis tamsyn ejas laikas. Su kiekviena diena jau buna sviesiau [smiley=sun_smiley.gif]
Čia kiekvienam individuliai, kitiems kaip tik šventės atneša kažkokį graudulį, nostalgiją, kančią., lūdesį, susimąstymą, rimtį...ypač, jei šalia nėra artimųjų :-/
Buna, buna ir man ta RD, tik ne siandien-toks grazus oras, kad ne RD galvoj
O siaip skaiciau skaiciau cia ir pagalvojau, nu negresia rimti RD, kol yra tokia Dani ir Lengvute Maladiec ,merginos -paskaitai ir negali nesisypsoti
Zinau ir as ta rudenine nuotaiku kaita [smiley=smiley4.gif] [smiley=smiley4.gif],viskas atsibode [smiley=ne.gif],orai blogeja,su vaiku vis daugiau namuose sedim,bandau megzti,tai prie kompo pasedziu,vis taip vietos nerandu,bet zinau,kad cia laikina. [smiley=sun_smiley.gif]Savaitgaliais uztat atsigriebiam,vaziuojam su seima kur nors,tai vaika vedam i kokius renginius.Jau [smiley=elka.gif]Kaledos ne uz kalnu [smiley=000054.gif],jau prasides sujudimas [smiley=dedmoroz.gif],dovanu ieskojimai,planavimai svenciu,kad nebus kada pavargti ir liudeti,prasides sventines nuotaikos! [smiley=1285.gif]
Turiu beda. As nuolat noriu miego. Galeciau miegoti istisas dienas [smiley=000308.gif] . Nemiga - man svetimas dalykas. Jei grizusi po darbo prigulu, tai galiu ismiegoti iki pat ryto. O ryte vistiek sunku keltis. Gal man truksta kokiu vitaminu [smiley=000178.gif]? Gal zinot kokiu? Gal kam taip buvo?
Aha, man irgi tas pats. Vos sulaukiu vakaro.Galiu uzmigti 8 val. vakare, anksciau uz vaikus.
aš tai kai pastojau, tai žymiai daugiau miego man reikia.
grįžtu po darbo, vos spėju vandens atsigerti ar mažą sumuštinuką susikimšti, ir ..... nulūžtu ant sofutės. iki koių 20 val. po to atsikeliu žvali ir galiu ką nors veikti. apie 23 val. vėl noriu miego.
Tai vat ir man geda. Nezinau ka ir daryti, gal sportuoti pradeti [smiley=sheep.gif]. Bet taip tingisi.
Man irgi taip nuolat... Pagereja pagerus B grupes vitaminus - gal cia tik man taip, nezinau. Dabar kadangi maitinu, tai geriu Materna - ir nesumigus
Skaiciau kad kofermentas Q10 duoda energijos, zvalumo. Tik vis neprisiruosiu nusipirkt.
o jei taip veikia orų kaita, skaičiau, kad reikia gerti arbatas su rozmarinu arba juo pakvėpuoti (aromaterapija ;))
Sia savaite tiesiog is proto kraustausi kaip noriu miego.. Ryte kol issiverciu is lovos... Mazoji irgi vos ne vos keliasi... gal cia oras kaltas ???
Butu idomu suzinoti, kiek per para valandu jus miegate?
Ir ar jums to uztenka? ;) Va, as tai dazniausiai stengiuosi pamiegoti bent 8 val. per para (jei maze aisku leidzia). Jei per nakti tiek nesigauna, tai pietu kartu su mazaja prigulu, nes kitaip jauciuosi klaikiai ;D
As irgi daznai bunu apsnudusi. Manau, kad tai del zemo krujospudzio. Man pagelbeja kavos puodelis ir pokaitelis su vaiku. Kartais nuluztu [smiley=000308.gif], kai vyras pareina is darbo ir zaidzia su vaikais. Pakanka pusvalandzio. Vadinu tai grozio miegeliu. Prabudus net akys nusvinta.
Esu skaiciusi, kad miego labiau norisi tada, kai miegi per daug. Geriausia miegoti apie 8 val. (suaugusiam), o taip pat gultis ir keltis tuo paciu metu. Bet man taip neiseina.
Va va ir aš iš tų miegalių. Per parą man reikia mažiausiai 12 val. miego. Rytais, kol neišgeriu kavos tai ir iš lovos negaliu išlipti, vyras kavą į lovą neša. Aišku čia nėra jokios romantikos, tiesiog jis žino, kad su manimi kitaip nesusišnekės. O jei neduokdie jis išvažiuoja į darbą labai anksti arba nespėja kavos išvirti, tai man visa diena-šuniui ant uodegos. Tada pačios virta ir kava neskani. Dar labai mieguista jaučiuosi kai oras prastas:apsiniaukęs ar lietingas. Manau, kad tai priklauso nuo kraujospūdžio-mano jis žemas.
Na kiek žinau tai veikia taip apniukęs lietingas oras, žemas kraujospūdis, mažakraujystė, nėštumas... Aš vat šiandien irgi vos atplėšiau akis, nors jau galvą nuo miego skauda, bet vakar girdėjau kad oro slėgis krenta-tai visai nesistebiu tuo-teks išmaukti porą puodų kavos arba prigulti popiečiuko miego su vaiku.... :
na pas mane kadangi zemas kraujospudis,tai mane irgi daznai lenkia prie miegelio..o dabar dar kai nescia,tai isvis,atrodo galeciau miegot ir miegot..
bet svarbiausia,kad as labiausiai luzineju apie 8-9 vakaro,o tada jei biski nusnaudziu ar net nenusnaudus jei nenueinu tuo metu miegot,tai tarkim jau kai einam su vyru apie 11.30,tai jau nebenoriu :D tai vyras nervinas,nes tada jau jis uzsinori,o as atrodo galiu sneket vos ne visa nakti ;D o ryte mes keliames apie 6,tai kad nedaug to miegelio gaunas,bet va pastebejau,kad nesvarbu kada vakare nueinu vis tiek ryte neatsikeliu niekaip :)
kažkaip man pastaruoju metu jaučiasi panaši būsena: mieguistumas, apatija, tingulys, tingisi dirbti, mokytis, tvarkytis ir t.t., niekur nesinori išeit iš namų, šalta, per išeigines pradrįbsojom visi prie teliko (o po to sąžinė graužė, kad tiek visko nedaryta
Lengvute,gal tu jau "išsigydei"? Mano analogiška situacija, nieko nenoriu.Ateinu į darbą,nieks neįdomu,atlieku visas privalomas pareigas ir laukiu penkių,kad greičiau namo.Namie-"Nomedą" pažiūriu,dar kažką, vakarienę padarau ir lovoj senus (ir naujus) žurnalus pavartau.VISKAS!Kažkaip planavau anglųk.mokytis,sudėta knygučių krūvelė-pažiūriu,nenoriu Tęsiasi kokias dvi savaites.Kaip prisiverst daryt kažką?
Pazistama busena. Tokiais atvejais as, jei nieko nenoriu, tai ir nedarau. Issiliudziu kelias dienas, pamastau kas ir kaip, kodel as tokia nepatenkinta dabartine savo busena ir ieskau sprendimu. Net zinojimas, ko tiksliai nori (nors dazniausiai ir negali gaut) man padeda.
O "spyris i uzpakali" is brangiojo puses tokiais atvejais labai reikalingas. Tik uzpakali kartais reik arciau pastatyti, kad nori nenori pataikytu
O kartais uztenka palepinti paciai save, t.y. suslamsti didele ir butinai astria pica, nusipirkti nauja mano kuno privalumus pabrezianti ruba...
aš ir nespjaunu į miegą, kai labai reikia ką svarbaus nuveikti ar padirbėti, kur reikalingas budrumas, aš išgeriu kokakolos, man taip gerai suveikia, nežinau ar čia dėl joje esančio kofeino ar cujraus kiekio, bet man labai gerai būna tada
Keliu tema i virsu, nes ir vel tas ruduo atejo..ir nuotaikos manau, ne man vienai toooookios
ir dar slapia
"kai kuriems zmonems ziemos tamsiaisiais menesiais pasikartojanti depresija vadinama "sezoniniu afektiniu sutrikimu" "galite jaustis stipriai nusivyles ateitimi, nepatenkintas gyvenimu ar atskirtas nuo kitu. Gali trukti energijos dirbti ar net islipti is lovos. Jei taip - jus nesate vienas." Paskaitau ir dziaugiuosi, kad dar nepriejau "emociniu krastutinumu" "mano gyvenimas staiga sustojo. As vis dar galejau kvepuoti, valgyti, gerti, miegoti. Tiesiog negalejau to nedaryti; bet manyje nebebuvo tikrojo gyvenimo"
Turiu problemu su skydliauke, tai nuovargi dazhnai jauciu
O kai prisideda pilkas rudens dangus, tai visai rankos nebepakyla Такая же беда Пойду к подруге Надо развеяться, и не просто, а оторваться
fuj kaip nemegstu laikotarpio iki kaledu
tik vat, yra tokiu naminiu gyvuneliu bent du, kuriems ruduo ne ruduo - o valgyt paduot reikia, ir i lauka ishvest reikia, ir zhaist su jais reikia
Na skųstis tokiomis dienomis kaip vakar ir šiandie tai jau negražu būtų. Nors man irgi pastaruoju metu labai mažai įkvėpimo ką nors daryt, bet saulutė mane pagyvina,
Taip siandien puiki diena, bet nuotaika vistiek kazkokia niuri...Nieko nebenoriu, niekas nebeidomu...nuo visko pavargau...
Man irgi paskutines dvi savaites stogas vaziuoja,pati nebezinau ko is gyvenimo noriu,manyciau reikalingos kazkokios tai permainos.O rubai jau daugiau kaip savaite nelyginti,na negaliu prisiversti nors tu ka
prashycheu atkreipti demesi i tai, kad ash ne vilniuj, o gerokai sheureu. beveik pas baltas meshkas. chia vasara praktishkai nesutemsta, o zhiema - neprashvinta
jo jo kai ner saules tai ner kur detis...
vakare geriu RELAXherba - geriau ishsimiegu, tai ne taip stogas vaziuoja ryte SLIMherba - tai ir diena skaidresne ir palieknet tikiuosi... prisiskaiciau reklamos oi ash cia kaip agente reklamos kokia... o sumokes kas uz tai
Turbūt visoms taip būna... Kai pernai užpuolė tokios būsenos, mano gera prietelė ėmė vadžias į rankas ir surinko būrį tokių ištižėlių-surūgėlių, susirado sporto salę ir pasamdė jogos instruktorę. Tai iš pradžių buvo labai sunku save po darbų priverst dar kažkur šliaužt iki tos salės
|