Palaiminta
2006 10 22, 14:54
Kokia max imoka isgaletumete moketi kas menesi bankui uz busta, buitines prekes, auto ir pan., kuri dar nebutu nasta jusu seimai, t.y. kiek pinigeliu atiduoti i men. dar nebutu sunku, nes nereiketu kardinaliai keisti savo islaidu ir iprociu ( valgyti tik namie,ziureti kur pigiau ir pan., riboti keliones, isvykas ir pan.). Musu seimai jau butu nasta atiduoti virs 2500 Lt/men. Siuo metu tiek ir atidavinejam, aciu Dievui, viena paskola baigsis uz keliu men, tai liks tik apie 1600 Lt/men. Bet siaip as noreciau kuo greiciau atsikratyti sio skolos kalno ir buti nepriklausoma nuo jokiu banku !
joločka
2006 10 22, 16:54
Mes mokam bankui į mėnesį virš 500 lt. Mūsų šeimai tai nėra maži pinigai, bet labai norėjosi savo būsto
vazonas
2006 10 22, 17:28
Mes mokesim apie 1 200  Sunku aišku. Juk išlaidų yra daug daugiau
mutantė
2006 10 22, 17:48
Manau čia irgi daug nuo miesto priklauso, nes dideliuose atlyginimas didesnis be to butai brangesni
JaHarta
2006 10 22, 21:15
Šiuo metu mokame 700, bet tai yra vartojama paskola+lizingas.Tai dar be būsto paskolos. Po pusmečio imsime ir būsto paskolą, kaip pažiūrėjome kokio norėtumėm buto, tai būtų nuo 1500 lt, taigi kartu sudėjus mūsų įsipareigojimai bankui sieks nuo 2200 lt.
Kaip gerai kai mes jokiu isipareigojimu bankui neturime
QUOTE(JaHarta @ 2006 10 22, 22:15) Šiuo metu mokame 700, bet tai yra vartojama paskola+lizingas.Tai dar be būsto paskolos. Po pusmečio imsime ir būsto paskolą, kaip pažiūrėjome kokio norėtumėm buto, tai būtų nuo 1500 lt, taigi kartu sudėjus mūsų įsipareigojimai bankui sieks nuo 2200 lt. Nebekraupink žmonių  , o tai vėl pradės rašyti, kad visus nevykėliais laikai, kurie bankui tiek įsipareigojimų neturi  . Aš čia draugiškai, jeigu ką
JaHarta
2006 10 22, 21:49
QUOTE(Nome @ 2006 10 22, 21:24) Nebekraupink žmonių  , o tai vėl pradės rašyti, kad visus nevykėliais laikai, kurie bankui tiek įsipareigojimų neturi  . Aš čia draugiškai, jeigu ką  Ech, na ką jau padarysi Buto tai savo norisi kuo geresnio  Ir kuo greičiau  O ne po kažkiektais metų O be to tie 2200 tai dar nėra daug.....Jeigu pvz perki namą Vilniuj už 1 milijoną (kas visiškai normali kaina, už mažiau naujos statybos vargu ar surasi), tai ir 4500 reikėtų atiduot
nebesvaigstam. as moku 260 paskola uz moksla. nu del to nebadaujam, bet aisku kur kas smagiau butu nemoket.
Bufeto vedėja
2006 10 23, 07:20
dabar bankui paliekam 1200lt, tiesa pasakius labai gaila kai ateina ta diena, kai bankas bac ir nubraukia pinigelius is saskaitos  galetumem maziau tam bankui moketi, bet turbut nusimato tik didejimas, o ne mazejimas tu skolu
Augustina
2006 10 23, 08:28
Dabar mokam 1100 Lt + kiekvieną mėnesį dar bankui mokame už investicinį draudimą 200 Lt. Tai viso tam pačiam bankui - 1300 Lt/mėn. Tikiuosi skolos nedidės.
Bankui už būsto paskolą mokame 560Lt, po kelių metų ši suma išaugs kažkur iki 700Lt (kis liboras)  , tačiau atsakant į temos klausimą: galėtume mokėti apie 1000Lt
Dabar mokam ~800 LT.... Galetume moketi ir daugiau, jei atsirastu reikalingas pirkinys, negaila.... Manau, kad geriau jau paimti paskola ir dziaugtis tikrai reikalingu savu daiktu (pvz. butas, masina....) nei taupyti N metu kojineje bijant kad nenuvertetu ir dar tuo pat metu ismetineti pinigus buto nuomai, visuomeniniam transportui ir t.t....
Būsto paskola-220 (25-iems metams) kaupiamasis būsto draudimas+vaiko draudimas-270 vartojamoji-780 (3-ims metams) vartojamoji mokslams-385 (ačiūdiev, liko tik 3 mokėjimai  ) peržiūrėjus ir perskirsčius prioritetus dar apie 1000 galėtume skirt vertingam daiktui... Aišku, kažkiek slegia tie finansiniai įsipareigojimai bankams, bet kartu ir duoda stimulą stengtis kad pajamos nesumažėtų, o padidėtų o ir kalčiausi tai tik patys esam, kad nesugebam pasitaupyt, o tik "skolintis"
Azazella
2006 10 25, 09:26
Mokam daug 2300 Lt, dabar gavom rasta, kad vel palukanos padidejo, tai mokesim dar daugiau
QUOTE(Azazella @ 2006 10 25, 10:26) Mokam daug 2300 Lt, dabar gavom rasta, kad vel palukanos padidejo, tai mokesim dar daugiau  Planuojamos 7 proc. palūkanos - mokėsim tikrai visi daugiau
JaHarta
2006 10 25, 11:31
Joo..kainos tai tik kyla,ką jau padarysi...
savitre
2006 10 25, 20:11
mes mokame 325lt už butą paskolą ir dar vartojamoji 194lt o dar ir kiti mokesčiai?
Limcamca
2006 10 25, 22:50
QUOTE(Azazella @ 2006 10 25, 09:26) Mokam daug 2300 Lt, dabar gavom rasta, kad vel palukanos padidejo, tai mokesim dar daugiau  Jo  mes irgi tokio laiško laukiam
Manau būtų jau daug, jeigu reiktų mokėti ~1100lt
uz abi paskolas mokam 3 500 Lt,  daug, bet vienos paskolos greit nebeturesim, tai bus apie 3000 lt.
Iki 1500 galėtumėm mokėt. Didesnei sumai bankui įsipareigoti nenorėčiau, maža kas ateityje nutikti gali
mutantė
2006 10 31, 13:08
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 25, 22:50) Jo  mes irgi tokio laiško laukiam  Sakoma, kad procentai greičiau auga nei atlyginimai
700 lt per men. ir man tai yra daug.  Paskaicius kiek kiti moka...  Uzdirba gi zmones...
Mokam bankui kas menesi ~2000 Lt, nes pasirasem gana trumpam terminui - 16 m. Buvo normaliai, bet kai mano pajamos sumazejo (70 proc. atlyginimo is sodros), tai jau sunkiau pasidare. Be to, imoka vis dideja del didejancios palukanu normos, nors sutarti pasirasydami tikejomes, kad imoka kas menesi mazes. Sazines neturi tas Europos centrinis bankas
QUOTE(Fubuki @ 2006 11 02, 16:32) Mokam bankui kas menesi ~2000 Lt, nes pasirasem gana trumpam terminui - 16 m. Buvo normaliai, bet kai mano pajamos sumazejo (70 proc. atlyginimo is sodros), tai jau sunkiau pasidare. Be to, imoka vis dideja del didejancios palukanu normos, nors sutarti pasirasydami tikejomes, kad imoka kas menesi mazes. Sazines neturi tas Europos centrinis bankas  jei ne paslaptis, gal galėtum pavardinti, kaip didėjo įmoka pvz. 2004 m. sausį mokėjom 1500 Lt, po pusmečio 1700 Lt ir pan. tiesiog įdomu maždaug ant kiek didėja
QUOTE(Bajm @ 2006 11 02, 17:43) jei ne paslaptis, gal galėtum pavardinti, kaip didėjo įmoka pvz. 2004 m. sausį mokėjom 1500 Lt, po pusmečio 1700 Lt ir pan. tiesiog įdomu maždaug ant kiek didėja  Imoka turetu mazeti ~1 eura per men. (jei palukanu norma nesikeistu), bet kas pusmeti padideja ~100 Lt. Konkreciai sumom pasakyt negaliu, nes kiekviena men. skiriasi mokama suma. Bet apytikriai - jei palukanu norma butu tokia pati, tai siuo metu turetum moketi ~1700 Lt per men., o mokam ~1900 Lt.
Limcamca
2006 11 03, 09:03
QUOTE(mutantė @ 2006 10 31, 13:08) Sakoma, kad procentai greičiau auga nei atlyginimai Tikrai taip. Gavome laišką, ir mūsų mokestis padidėjo beveik 150 lt. Kol kas dar tiek mokėti galim, ir plius, dar susigrąžinsim iš valstybės 27 proc. Bet geriau būtų, kad kitais metais nebekiltų
QUOTE(Limcamca @ 2006 11 03, 10:03) Tikrai taip. Gavome laišką, ir mūsų mokestis padidėjo beveik 150 lt. Kol kas dar tiek mokėti galim, ir plius, dar susigrąžinsim iš valstybės 27 proc. Bet geriau būtų, kad kitais metais nebekiltų  Kils ir kitais metais, todėl draugė (dirbanti banke) man patarė sudaryti sutartį su banku penkiems metams (kad perskaičiavimas liboro būtų atliekamas ne kas pusmetį, o vieną kartą per penkis metus). Tokiu atveju penkis metus mokėsi tam tikrą, nekintančią sumą (tarkim palūkanos bus penki proc.). O jei per tuos penkis metus palūkanos pakiltų iki septynių proc. (o iki tiek tikrai kils  ), tu tokiu atveju išloši - moki ramiai penkis proc. Tad labai susimąsčiau - gal ir verta
QUOTE(NAFANIA @ 2006 11 03, 09:44) Kils ir kitais metais, todėl draugė (dirbanti banke) man patarė sudaryti sutartį su banku penkiems metams (kad perskaičiavimas liboro būtų atliekamas ne kas pusmetį, o vieną kartą per penkis metus). Tokiu atveju penkis metus mokėsi tam tikrą, nekintančią sumą (tarkim palūkanos bus penki proc.). O jei per tuos penkis metus palūkanos pakiltų iki septynių proc. (o iki tiek tikrai kils  ), tu tokiu atveju išloši - moki ramiai penkis proc. Tad labai susimąsčiau - gal ir verta  geras patarimas o paprastai kaip sudaroma sutartis su banku? pusei metų? ar kaip? kodėl kas pusmetį perskaičiuojama?
Limcamca
2006 11 03, 10:13
QUOTE(NAFANIA @ 2006 11 03, 09:44) Kils ir kitais metais, todėl draugė (dirbanti banke) man patarė sudaryti sutartį su banku penkiems metams (kad perskaičiavimas liboro būtų atliekamas ne kas pusmetį, o vieną kartą per penkis metus). Tokiu atveju penkis metus mokėsi tam tikrą, nekintančią sumą (tarkim palūkanos bus penki proc.). O jei per tuos penkis metus palūkanos pakiltų iki septynių proc. (o iki tiek tikrai kils  ), tu tokiu atveju išloši - moki ramiai penkis proc. Tad labai susimąsčiau - gal ir verta  girdėjau apie tokį dalyką, kam jis tinkamas labai liuks patarimas  gerai, kad priminei.. deja, mano šeimynai šiuo metu jis netinkamas
QUOTE(Limcamca @ 2006 11 03, 10:13) girdėjau apie tokį dalyką, kam jis tinkamas labai liuks patarimas  gerai, kad priminei.. deja, mano šeimynai šiuo metu jis netinkamas  O kodėl netinkamas?
Limcamca
2006 11 03, 10:25
na, jei neišduosi VMI  kiekvieną kartą kai paprašai banko pakeisti sutartį, jis peržiūri ir tavo pajamas bei išlaidas per paskutinius šešis mėnesius. O būtent šio laikotarpio pajamos pas mus yra daugiau juodais pinigais  tai bankui greičiausiai užkliutų, kad pas mus pajamų nebėra...
QUOTE(Limcamca @ 2006 11 03, 10:25) na, jei neišduosi VMI  kiekvieną kartą kai paprašai banko pakeisti sutartį, jis peržiūri ir tavo pajamas bei išlaidas per paskutinius šešis mėnesius. O būtent šio laikotarpio pajamos pas mus yra daugiau juodais pinigais  tai bankui greičiausiai užkliutų, kad pas mus pajamų nebėra... supratau
QUOTE(Bajm @ 2006 11 03, 10:56) geras patarimas o paprastai kaip sudaroma sutartis su banku? pusei metų? ar kaip? kodėl kas pusmetį perskaičiuojama?  Mes kai pirkome butą, tai mūsų klausė, kaip norim, tai mes tuo metu pasirinkom perskaičiavimą kas pusę metų - net neįtarėme, kad palūkanos taip spračiai kils  , dabar įtariu pakeisim perskaičiavimą penkeriems metams
Patarciau pasidometi, kiek bankas nuples uz "sutarties perrasyma"
Limcamca
2006 11 03, 16:42
Mūsiškis visus pusę tūkstančio ima
QUOTE(bulba @ 2006 11 03, 17:35) Patarciau pasidometi, kiek bankas nuples uz "sutarties perrasyma" Palyginus labai mažai - 150 Lt
mazhoji
2006 11 09, 14:05
QUOTE(lotute @ 2006 10 22, 21:19) Kaip gerai kai mes jokiu isipareigojimu bankui neturime  nepyk, Lotute, bet ko tu čia tada įlindai ???  .... ach, tas lietuviškas bruožas....
Mes apie 500, nors kovo mėn vienas lyzingas baigsisi , bet įtariu , kad dukrai už mokslus mokėti reikės imti paskolą.
Man jau 500 būtų našta..... Bet aš pakraupus merginos,virš pusantro tūkstančio bankui mokėt galit Norėčiau uždirbt tiek
Augustina
2006 11 12, 13:11
QUOTE(augute @ 2006 11 10, 23:34) Man jau 500 būtų našta..... Bet aš pakraupus merginos,virš pusantro tūkstančio bankui mokėt galit Norėčiau uždirbt tiek Tai tik dabar Tau taip atrodo. Uždirbsi daugiau, ir mokėsi daugiau. Tai natūralu. Juk norisi gyventi gražiau  .
Topotuna
2006 11 12, 14:06
Mes mokam bankui netoli 900 lt (čia būsto paskola ir kaupiamasis vyro gyvybės draudimas, nes jis pagrindinis šeimos maitintojas) ir dar turim iki naujų metų išsimokėti už aparatūrą, tai tiksliai nežinau kiek, bet atrodo išeina dar apie kokį 100 lt. Kol neateina mokėjimo diena, atrodo viskas taip ir turi būti, gyveni ir pragyveni, bet kai tau vieną dieną batc ir atskaičiuoja nemenką sumelę, tai kažkaip... Bet užtat turim savo namus, nors ir tenka apriboti kai kuriuos savo norus  Nors kai paskaičiuoji, kiek išleistum visokiom nuomom ir pan., tai manau vos ne tas ant to išeina.
Erika_v
2006 11 13, 00:16
mes mokame 1200lt maždaug. tai baisu, bet yra kiap yra. O tų kurie čia įkiša nosis galiu tik paprašyti žiūrėti kaip geriau..... kas kaip moka tas taip šoka.... juk gali pasiskolinęs batelius šokti ir niekas nežinos kad jie skolinti. tik tu pats.... taip ir su paskolom.... tai tik asmeninis žmonių reikalas. Mums daug tas 1200lt bet kolkas taip išeina mums. Kai pagalvoji kad dar pakils palūkanos tai siaubas .....
Aushrinė
2006 11 13, 11:22
Apie 1300  ( apie 2000 jau nenoreciau ...) O kur dar komunaliniai mokesciai, darzelis, telefonai  ...
Erika_v
2006 11 13, 11:26
QUOTE(augute @ 2006 11 10, 22:34) Man jau 500 būtų našta..... Bet aš pakraupus merginos,virš pusantro tūkstančio bankui mokėt galit Norėčiau uždirbt tiek bet žinai ir sėdim susispaudę, to negalima pirkti ano irgi.... tai sunku taip. Žinoma tai našta bet kai turi savo namus tai atrodo gali kažko ir nepirkti.... o dar va vienas vyars dirba pas mus tai aš išeisiu į darbą tai bus jau labai gerai.
oberfukse
2006 11 14, 19:07
Sveikos, As moku 690 uz buto paskola, 545 uz vartojamaja ir 250 uz lizinga, tai susidaro apie 1500 lt, o dabar mano pajamos sumazes nes metu antra darba, tai bus nekas  , butu idomu suzinoti kiek jums lieka pragyvenimui sumokejus pinigelius bankam
mes su vyru imam paskola airijoje ir perkam nediduka namuka, tai teks pakratyti pinigine po beveik 850 euru i menesi, bet dar grazins mokesciai i menesi po 100 euru, tai gaunasi 750 euru, o uz nuoma dabar mokam po 690 euru uz dvieju kambariu buta, tai tas pats beveik iseina, asiku keliames uz miesto tai reiks uz kura mpoketi, tai iseis daugiau bet mokesim tai uz savo ne uz kazkieno
Limcamca
2006 11 15, 11:22
QUOTE(*gidryte* @ 2006 11 14, 23:02) mes su vyru imam paskola airijoje ir perkam nediduka namuka, tai teks pakratyti pinigine po beveik 850 euru i menesi, bet dar grazins mokesciai i menesi po 100 euru, tai gaunasi 750 euru, o uz nuoma dabar mokam po 690 euru uz dvieju kambariu buta, tai tas pats beveik iseina, asiku keliames uz miesto tai reiks uz kura mpoketi, tai iseis daugiau bet mokesim tai uz savo ne uz kazkieno  SAkyčiau sumos tos pačios, tik skiriasi valiuta: pas jus eurai, o čia litai.
QUOTE(Limcamca @ 2006 11 15, 12:22) SAkyčiau sumos tos pačios, tik skiriasi valiuta: pas jus eurai, o čia litai. Tik algos manau skiriasi  , beje, sveikiname su antro sūnelio gimimu
|
|