Labai nooooriu studijuoti. Lbai reikia aukštojo. Gal žinote, ar Lietuvoje dar yra neakivaizdinės studijos finansuojamos valstybės??? Kur krieptis? Kiek mokate už studijas ir pan. Pasidalinkite patritimi.
Visos neakivaizdines studijos yra mokamos.
O vat vakariniu tai tikrai yra nemokamu.
Reikia ziureti koks universitetas, kokia specialybe ir t.t. As pvz KTU nekaivazdiniam per semestra mokedavau 1000 Lt
As mokausi neakivaizdziai KTU. I semestra moku 1000 lt. Musu kurse yra berods 5 studentai, kurie mokosi valstybes finansuojamose vietose.
O kaip jie pateko į valstybės finansuojamas vietas?
mano kolege mokinasi VPU geografija neakivaizdziai taip pat ten lietuviu nemokama ir jos visai aprastai istojo nebuvo su l gerais pazymiais ir be pazistamu
Ot ir ne... Aš mokausi neakivaizdžiai VPU ir nemoku už mokslą. Kiekvienais metais būna nemokamų neakivaizdinių studijų, tik kasmet skiriasi... Pvz., aš patekau į tris nemokamas neakivaizdines studijas, išsirinkau vienas, o kitas kažkam padovanojau O ir tos, kurios moka už mokslą, iš pradžių mokėjo apie 1200, o po to "naglai" išsikovojo po 500, viskas įmanoma pasistengus
Na gal ir man reikia pamėginti į VPU, o kaip ten sesijos vyksta???
Va sito tai ir nezinau.
Sakyčiau gana patogiai: du kartus per metus maždaug po tris savaites, o vėliau tik suderini, kada atvažiuosit egzus laikyt. Paprastai viena sesija būna rudenį, kita - po Naujų metų ir atsiskaitai iki pavasario ar rudens... Šiaip net nebūna tris savaites, nes susitari su dėstytojais, "sutrauki" tas paskaitas ir pan. Dalį egzų net atsiskaitai tos trumputės sesijos metu, nes ir dėstytojai patingi vėliau specialiai kažkurią dieną (savaitgalį) ateit, tai visai patogu, nes egzai kartais būna tokie "palengvinti"
Ne As studijuoju VGTU Verslo vadyboj neakivaizdziai, siuo metu nieko nemoku.Tiesa, kai istojau tai patekau i mokama vieta, taciau po pirmos sesijos atsilaisvino nemokamu vietu, ir kas gerai islaike sesija is mokamu pateko i nemokama
Niu, sorry, kad suklydau, paskleidziau neteisinga info
Bet kur as domejausi, tai visur neak. stud. buvo mokamos. Gal kokiam pedagoginiam ir yra nemokamu, nzn.
Vilniaus vadybos akademijoje (buv vilniaus vadybos kolegija) yra dieninės, vakarinės ir neakivaizdinės studijos. Aš mokausi neakivaizdžiai. Paskaitos vyksta kiekvieną šeštadienį. Po to egzai, irgi šeštadieniais. Mokslas mokamas, į semestrą 3000lt. Žr.vvk arba vva.lt. Neakivaizdinės studijos ilgesnės vienais metais. Duoda bakalaurą.
Kaip tai duoda bakalaura?
Bakalaura duoda tik universitetuose. O ka, nuo siol ir akademijose? O neak. stud. visur metais ilgesnes uz dienines ar vakarines.
Aš kai stojau i LTU irgi įstojau į nemokamas vietas
KTU neakivaizdziai baigiau bakalaura. Nei lito nemokejau, nes visus penkis metus buvau valstybes finansuojamoje vietoje- tereikia , kad butu semestro vidurkis daugiau nei 6 balai.
Dabar studijuoju magistratura dieniniame- taip pat nemokamai, valstybineje vietoje. Kas juokinga, kad dieniniame buna prastesni pazymiai. Tai pavyzdziui i magistratura 40 valstybiniu vietu, mes 25 istojome is neakivaizdinio Paprastai valstybiniu vietu buna daugiau ir lengviau issilaikyti tokiuose fakultetuose valst. vietoje kur nelabai populiarus. Pvz. Mechanikos ar automatikos fakultete. O specialybes irgi buna energetikos vadyba, transporto vadyba ir pan. vadyba- tiktik specializuota. Siaip pagal naujus istatymus ir valstybinese vietose esantys turetu kazkiek moketi- kelis simtus, bet ne visi universitetai ta taiko arba kol kas netaiko.
Įdomu KTU ar tenn vien matematiką studijuojat, nes aš daugiau Humanitarė, tad įdomu ar nesuklupsiu ten tarp vyrų??? O kada įdomu šiaip visur stojamieji būna???
VGTU Verslo vadybos neakivazdiniam dalis kursioku studijuoja nemokamai, nes ju pazymiai stojant buvo aukstesni (negu mano
Issilaikyt valstybinej vietoj tai baika, ale kaip istot? As tikiuos i magistratura istot i valstybine vieta.
aš irgi pedagoginiam neakivaizdiniam studijuoju lietuvių kalbą.perėjau iš dieninio. Turiu 2 skolas ir vieną skirtumą, o už mokslus nemokėsiu. Ir pati nustebau ižgirdusi, bet labai džiaugiuosi
Gal ne visose aukštosiose yra valstybės finansuojamos vietos?
Gal kas mokotės LŽŪU?
Kokia specialybe baigei?
As Klaipedos Universitete studijuoju Vadyba, neakivaizdiai, jau 5 kurse (bakalaurui-5). Stojamuju, atrodo, nera-priima pagal atestata. Jei jis labai geras, tai automatiskai patenki i valstybes finansuojama vieta. Bent jau pas mus kiekvienoje grupeje yra po 6 valstybes finansuojamas vietas. Kad joje ishsilaikytum, vidurkis turi buti min8!
Yra nemokamos studijos LTU neakivaizdiniame, bet reikia patekti i tas vietas, kiek zinau mazuma, kurie nemoka, bet yra
Taip pat LTU neakivaizdžiai mokomes tik keturis metus(bakalauras)
as 2001m. baigiau KTU verslo vadyba ir administravima neakivaizdiniu budu ir buvu valstybes finansuojamoje vietoje, dabar mokausi neakivaizdziai VU Teises faek, tai ten tokiu vietu ner, kai kuriems tik sumazintas mokestis...
mokausi KTU soc. fak. tai mūsų grupėje yra kažkiek valst. finansuojamų vietų, tikrai žinau ,k ad kelios atsilaisvino, bet į jų vietas pereit iš mokamų paprastam mirtingajam be šansų. nes aš kelis semestrus baigiau vien 10 tai iš prodekanės ir kitų pareigūnų gavau žodinius pasveikinimus už pasiekimus
gal nežinojau pas ką ir kur eiti
Neakivaizdinis skyriu as manau, skirtas tik popieriui gauti, o ziniu bagazas nulinis. Tik darbu kruva duoda, kas naudinga patiems destytojams
Philipuks, blogai manai. Ne visur taip yra.
As studijuoju VUKHF neakiv. ekonomika.Liudna ,bet ir pas mus ner valst. finansuojamu vietu.I semestra moku 938 lt.Kiek zinau tiems ,kurie istojo pernai ir siemet jau mokestis pakiles 300 lt daugiau
QUOTE(philipuks @ 2005 10 18, 07:52) Neakivaizdinis skyriu as manau, skirtas tik popieriui gauti, o ziniu bagazas nulinis. Tik darbu kruva duoda, kas naudinga patiems destytojams Nesutinku su tavim.Nors daugelis taip mano ,bet jau vien tai ,kad neakivaizdziai studijuojantis zmogus buna nebe 18 metu (nors ir tokiu nemazai) su patirtim.Taip sakant kaikuriuos dalykus jis gali ir destytojui paaiskinti.
vu nei neakivaizdinio, nei vakarinio nemokamo nėra
QUOTE(Vidulka @ 2005 10 18, 15:41) Nesutinku su tavim.Nors daugelis taip mano ,bet jau vien tai ,kad neakivaizdziai studijuojantis zmogus buna nebe 18 metu (nors ir tokiu nemazai) su patirtim.Taip sakant kaikuriuos dalykus jis gali ir destytojui paaiskinti. Na, as tik apie savo moksla teigiu. Galbut kitur yra kitaip QUOTE(Raganėlė @ 2005 09 14, 22:29) mokausi KTU soc. fak. tai mūsų grupėje yra kažkiek valst. finansuojamų vietų, tikrai žinau ,k ad kelios atsilaisvino, bet į jų vietas pereit iš mokamų paprastam mirtingajam be šansų. nes aš kelis semestrus baigiau vien 10 tai iš prodekanės ir kitų pareigūnų gavau žodinius pasveikinimus už pasiekimus gal nežinojau pas ką ir kur eiti Matyt, nuo universiteto labai priklauso... Aš studijuoju VGTU verslo vadybą, tai į pirmą kursą įstojau į mokamą vietą, pirmus metus mokėjau po 1500 Lt per semestrą, o antrame kurse nubyrėjo studentų, taip pat ir iš nemokamų vietų, ir pagal pažangumą buvau perkelta į nemokamą vietą, kur sėkmingai ir laikausi Beje, tame pačiame KTU esu baigusi porą kursų prieš kelis metus, tai taip pat buvau nemokamoje vietoje, bet patekau į ją iš karto. QUOTE(philipuks @ 2005 10 18, 07:52) Neakivaizdinis skyriu as manau, skirtas tik popieriui gauti, o ziniu bagazas nulinis. Tik darbu kruva duoda, kas naudinga patiems destytojams Na daug kas taip mano, ir as turbut kompleksa isivariau, o gal tingiu mokytis Esu istojus i LTU, bet net patys destytojai sako: ai jus neakivaizdininkai, tipo durneliai. O darbo reikia ideti kiekvienam egzui, tai ka as zinau kiek... Tai jei prasiknisiu, nuskriausiu Del mokamo mokslo: man atrodo yra isleistas istatymas (bent jau taip aiskino LTU, kai dalis pridave prasymus stojimui nemokai, o rudeni paaiskejo, kad bus tik mokamai), kad neakivaizdziai mokslas tik mokomas, bet galbut atskiri universitetai savaip sprendzia del apmokejimo... O del studijavimo VPU... Na jei reikia butent popieriaus, kad esi baigusi aukstaji moksla, tada rinkis, bet jei nori normalu darba susirasti ir nesiruosi dirbti mokykloj, tada net kojos nekelk QUOTE(Rimukas @ 2005 10 19, 11:27) Na daug kas taip mano, ir as turbut kompleksa isivariau, o gal tingiu mokytis Esu istojus i LTU, bet net patys destytojai sako: ai jus neakivaizdininkai, tipo durneliai. O darbo reikia ideti kiekvienam egzui, tai ka as zinau kiek... Tai jei prasiknisiu, nuskriausiu Del mokamo mokslo: man atrodo yra isleistas istatymas (bent jau taip aiskino LTU, kai dalis pridave prasymus stojimui nemokai, o rudeni paaiskejo, kad bus tik mokamai), kad neakivaizdziai mokslas tik mokomas, bet galbut atskiri universitetai savaip sprendzia del apmokejimo... O del studijavimo VPU... Na jei reikia butent popieriaus, kad esi baigusi aukstaji moksla, tada rinkis, bet jei nori normalu darba susirasti ir nesiruosi dirbti mokykloj, tada net kojos nekelk Zinau, mokytoja niekada turbut taip ir neteks darbuotis, nes nera vietu
Cia jau kaip kas mokosi, ir neakivaizdiniame galima ismokti, bet reikia labai daug tam pasisvesti, nes lieki vienas su knygomis. Cia dar reikia sugebeti atsirinkti ka mokytis, kaip isisavinti, o paskui dar egza 9 ar 10 islaikyti.
QUOTE(Miaška @ 2005 10 19, 09:50) Matyt, nuo universiteto labai priklauso... Aš studijuoju VGTU verslo vadybą, tai į pirmą kursą įstojau į mokamą vietą, pirmus metus mokėjau po 1500 Lt per semestrą, o antrame kurse nubyrėjo studentų, taip pat ir iš nemokamų vietų, ir pagal pažangumą buvau perkelta į nemokamą vietą, kur sėkmingai ir laikausi Beje, tame pačiame KTU esu baigusi porą kursų prieš kelis metus, tai taip pat buvau nemokamoje vietoje, bet patekau į ją iš karto. O tu neakivaizdziai studijuoji?
Zodziu, dau rasiau, bet dingo mano zinute...
Tarkim tavo vaikutis jau mokosi mokykloje, ir ateina mokytojai ir sako: aaaaa, cia vel ta durniu klase!!!!!! Kokia tavo rekcija? Tipo viskas normaliai, nes tarkim ta klase silpnesne, nedrausminga, ir durniais mokytojas turi teise isvadinti? Ta pati manau ir apie destytojus. Bet tu pritartum tokiai nuomonei, kad mokytojas gali taip isvadinti, nes juk ne tavo vaika asmeniskai durnium isvadino??? Del mokymosi dieniniam ir neakivaizdiniam. Na cia gal savo tinginystes pateisinu, bet tarkim sedejau toj pacioj specialybej dieniniam, bim bam po uglam, ir sugalvojau, kad turiu daug laisvo laiko, sugebesiu dirbti ir mokytis, ir perejau i neakivaizdini...Deja, atradau, kad galiu arba dirbti arba mokytis, nes jei sedeciau tik namie ir ruosciausi egzams nieko daugiau neveikdama, man neuztektu laiko neakivaizdziai normaliai jiems pasiruosti ... Nors gal man reikia keisti poziuri i pasiruosima egzams
Nemanau, kad galima užtempti ant vieno kurpaliaus visus neakivaizdininkus, kaip ir visus dieniokus. Visur yra žmonės, kiekvienas su savo požiūriu į mokslą, mačiau visokių. Studijuoju neakivaizdiniame jau antrą kartą - pirmą kartą teko pasitraukti po dviejų kursų, nes vaikai pradėjo lankyti mokyklą, reikėjo palydėti ir pasitikti, o mes su vyru dviese studijavome kitame mieste... Užleidau jam vietą, nes jam labiau reikėjo, kai jis gavo savo laipsnį - įstojau iš naujo. Nėra lengva, medžiagos niekas neduoda (kaip čia kažkuri rašė), na jei mesteli kokį literatūros sąrašą ar kopiją - vieną visai grupei, tai jau gerai... Tagi, kas vakarą, grįžusi po darbo ir sporto, sėdu prie mokslų, tuo pačiu dar stengdamasi pabendrauti su vaikais... Vyras tuo metu gamina vakarienę, nors nepasakyčiau, kad su džiaugsmu. Mokausi labai gerai, ir ne tik atsiskaitymui, o ir sau - atradau daug gerų dalykų, ką galiu pritaikyti darbe ir gyvenime. Niekada nesutiksiu, kad neakivaizdinės studijos - tai formalumas ar koks šūdmaliavimas.
QUOTE(Rimukas @ 2005 10 21, 12:30) Nors gal man reikia keisti poziuri i pasiruosima egzams Na, as is nevilties irgi budavau taip pagalvojusi, bet ne, man reikia ziniu, taigi, tiesiog negaliu ateiti i egza, tam, kad galeciau nusirasyti, as turiu tai ismokti, nes kaip rase Miaska, as irgi atradau nemazai dalyku, kurie mane sudomino praktiniame darbe. Na, ir apskritai, dziaugiuosi, kad teko pastudijuoti neakivaizdiniame, nes ten zmones (aisku, ne visi) igyja daug savarankiskumo, ismoksta atsirinkti svarbia ir salutine informacija, nelaukia, kada kas susistemins viska ir paduos. O kas liecia destytoju poziuri i neakivaizdininkus, tai cia grynas subjektyvumas ir tokiam destytojui tikrai nejauciu pagarbos QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 10 22, 23:53) Na, as is nevilties irgi budavau taip pagalvojusi, bet ne, man reikia ziniu, taigi, tiesiog negaliu ateiti i egza, tam, kad galeciau nusirasyti, as turiu tai ismokti, nes kaip rase Miaska, as irgi atradau nemazai dalyku, kurie mane sudomino praktiniame darbe. Na, ir apskritai, dziaugiuosi, kad teko pastudijuoti neakivaizdiniame, nes ten zmones (aisku, ne visi) igyja daug savarankiskumo, ismoksta atsirinkti svarbia ir salutine informacija, nelaukia, kada kas susistemins viska ir paduos. O kas liecia destytoju poziuri i neakivaizdininkus, tai cia grynas subjektyvumas ir tokiam destytojui tikrai nejauciu pagarbos Pritariu tau
As mokausi testinese dvieju metu studijose ir ka- nesvarbu, kad mokiausi aukstesniojoje 4 metus ir aukstojoje tik tasa, taciau destytojai tik pamate testinukus pabrezia-vel tie durniai diplomo atejo.
QUOTE(philipuks @ 2005 10 24, 08:16) As mokausi testinese dvieju metu studijose ir ka- nesvarbu, kad mokiausi aukstesniojoje 4 metus ir aukstojoje tik tasa, taciau destytojai tik pamate testinukus pabrezia-vel tie durniai diplomo atejo. Todel, kad musu destytoju samoneje dar islikes ydingas poziuris, kad standartas yra dienines studijos, o kitos yra lyg anomalijos QUOTE(philipuks @ 2005 10 24, 09:16) As mokausi testinese dvieju metu studijose ir ka- nesvarbu, kad mokiausi aukstesniojoje 4 metus ir aukstojoje tik tasa, taciau destytojai tik pamate testinukus pabrezia-vel tie durniai diplomo atejo. Čia jau ne studentų problema, o dėstytojų... Nors iš dalies dėl to ir nenorėjau tęstinių studijų, o ėmiausi visko nuo pradžių, nors ir turiu aukštesniosios diplomą su pagyrimu. |