philipuks
2005 10 24, 13:31
Nebūtinau tik tęstinių studijų studentai kenčia... Mano draugė, baigusi KTU, įstojo į magistrantūrą VGTU. Tai ten susilaukė diskriminacijos dėl to, kad bakalaurą baigusi ne VGTU, ir netgi baigusi magistrantūrą geriausiai visoje grupėje (vidurkis arti 10), nebuvo tarpe tų, kuriuos iškilmingai sveikino už gerai baigtus mokslus, po to sulaukė visokių priekabių, kai norėjo tęsti mokslus doktorantūroje... Bjauru, kai dėstytojai susigalvoja visokių nesamonių, ir ima vartinti ne tavo žinių lygį, o pvz., kojų ilgį ar kitus kriterijus...
As tai mokausi Mykolo Romerio Universitete. Uz semestra moku beveik 1700lt. Studijuoju neakivaizdziai magistranturoje, ir kiek zinau magistro studijos visur mokamos. Bet girdejau, kad yra galimybiu gauti lengvatu, jei tikrai sunki materialine padetis. O siaip tai mamytes mokykites kas tik galite! As uz moksla visa gyvenima!
philipuks
2005 11 03, 08:07
QUOTE(Digma @ 2005 11 03, 00:49) As tai mokausi Mykolo Romerio Universitete. Uz semestra moku beveik 1700lt. Studijuoju neakivaizdziai magistranturoje, ir kiek zinau magistro studijos visur mokamos. Bet girdejau, kad yra galimybiu gauti lengvatu, jei tikrai sunki materialine padetis. O siaip tai mamytes mokykites kas tik galite! As uz moksla visa gyvenima! As ir uz moksla, uz ji moku, taciau labai labai tingisi
QUOTE(philipuks @ 2005 11 03, 08:07) As ir uz moksla, uz ji moku, taciau labai labai tingisi  Va čia tai jau bėda O man tiesa pasakius studijos universitete nelabai patinka  Prieš tai mokiausi Kolegijoje, tai nors išmokau daug ko, o univere tik grybaujam nieko apčiuopiamo Būdama darbdavys kreivai žiūrėčiau į neakivaizdines studijas
QUOTE(barskuolyte @ 2005 11 04, 23:15) Būdama darbdavys kreivai žiūrėčiau į neakivaizdines studijas  Matyt, dar l.jauna esi ir niekur nedirbi, kad tokias nesąmones sapalioji
Lietinga Diena
2005 11 25, 23:14
Na žinai Jūra visiškai su tavim sutinku ir baisiai pykstu kai kalba kad tipo neakivaizdinės studijos prasčiau. Niekada gyvenime su tuo nesutiksiu. Manau kad tai kaip tik šaunūs žmonės, nes susgeba dirbti, šeima rūpintis ir dar plius mokytis. O ką tie jaunikliai iš kart po mokyklos į univerą papuola ir nelabai žino ką ten daryt jiems dar ne tas galvoje visai. Žinoma kiekviena taisyklė turi išimčių.
Lorenza
2005 11 30, 15:48
QUOTE(Jūra_ @ 2005 11 06, 14:16) Matyt, dar l.jauna esi ir niekur nedirbi, kad tokias nesąmones sapalioji  Pritariu
mazu-le
2005 11 30, 22:20
QUOTE(Digma @ 2005 11 03, 00:49) Studijuoju neakivaizdziai magistranturoje, ir kiek zinau magistro studijos visur mokamos. Blogai žinai ir dar kitiem kalbi nesamones...Va kad neakivaizdines studijos visur mokamas tą tai tikrai girdėjau, bet garantuoti negaliu. KU visos neakivaizdinės studijos mokamaos, bet va magistrantūros studijų yra ir nemokamų, tik ačiū dievuliui iš 20-25 vietų, 2-3 nemokamaos...Kitaip tariant tik nemirtingiesiems...
Lietinga Diena
2005 11 30, 23:14
QUOTE(mazu-le @ 2005 11 30, 22:20) Blogai žinai ir dar kitiem kalbi nesamones...Va kad neakivaizdines studijos visur mokamas tą tai tikrai girdėjau, bet garantuoti negaliu. KU visos neakivaizdinės studijos mokamaos, bet va magistrantūros studijų yra ir nemokamų, tik ačiū dievuliui iš 20-25 vietų, 2-3 nemokamaos...Kitaip tariant tik nemirtingiesiems...  Taip taip, visiškai teisngai
QUOTE(mazu-le @ 2005 11 30, 22:20) Blogai žinai ir dar kitiem kalbi nesamones...Va kad neakivaizdines studijos visur mokamas tą tai tikrai girdėjau, bet garantuoti negaliu. KU visos neakivaizdinės studijos mokamaos, bet va magistrantūros studijų yra ir nemokamų, tik ačiū dievuliui iš 20-25 vietų, 2-3 nemokamaos...Kitaip tariant tik nemirtingiesiems...  Nežinau, kaip naujai stojantiems, bet bent jau aukštesniuose kursuose VGTU yra nemokamos vietos neakivaizdiniame - aš pati su geru vidurkiu nuo antro kurso perėjau į nemokamą vietą.
Lietinga Diena
2005 12 02, 10:10
QUOTE(Miaška @ 2005 12 02, 09:03) Nežinau, kaip naujai stojantiems, bet bent jau aukštesniuose kursuose VGTU yra nemokamos vietos neakivaizdiniame - aš pati su geru vidurkiu nuo antro kurso perėjau į nemokamą vietą. Nuo šių metų padarė neakivaizdinį mokamą.
liutuke
2005 12 05, 19:50
Ir as i senatve i mokslus ipoliau istojau i Vilniaus statybos ir dizaino kolegija ten yra musu P. Vileisio gelezinkelio fakultetas neakivaizdinis irgi nemokamas. Tik viena beda 4 kart reikia per metus vaziuoti i studijas. Ir 4 metus mokytis. As Kauno raj gyvenu. Bet taip nieko.
Shindila
2006 01 04, 15:40
QUOTE(gussste23 @ 2004 10 04, 20:12) mano kolege mokinasi VPU geografija neakivaizdziai taip pat ten lietuviu nemokama ir jos visai aprastai istojo nebuvo su l gerais pazymiais ir be pazistamu gal galetum jos paklausti ar sunku ten studijuoti? ar labai daug darbu reikia daryti? QUOTE(arnauta @ 2004 10 05, 16:05) aš irgi pedagoginiam neakivaizdiniam studijuoju lietuvių kalbą.perėjau iš dieninio. Turiu 2 skolas ir vieną skirtumą, o už mokslus nemokėsiu. Ir pati nustebau ižgirdusi, bet labai džiaugiuosi  tik dėl sunkumo nieko negaliu pasakyti, nes tik nuo lapkričio 3 d. prasidės sesija. taip... as vpu studijuoju geografija, dieniniam, bet deja gavau skola jau 4semestre, neissilaikiau va jau ir 5as baigiasi ir kaba jau antra- dar baisesne skola, beda ta kad man mokytis pasidare labai sunku as jau pavargau ir man nusibodo viskas, skolom issilaikyt- pries tai dar reikia 10 darbu apsigint, kur vieno darbo ginimas uztrunka daugiau nei puse val neskaitant kiek dar mokytis reikia na zodziu man sunku, man jau nusibodo.. zinau kad man reiktu akademinu- deja mama neleidzia nes sako kad nebegrisiu, tada sako geriau eik i neakivaizdini... tik mastau ar nebus blogiau.... kadangi buvau dalinai finansuojama po skolos ismete i mokama ir moku daugiau nei tie kurie nuo pradziu mokamam studijavo...
Migdols
2006 03 22, 12:13
Gal yra mamyčių besimokančių muzikos akademijoj neakivaizdiniam? kiek kainuoja? ar įmanoma vėliau pereit į dieninį
o aš noriu paklausti apie neak. magistrantūras. Gal kas mokosi? Kur ir kiek moka (jei moka)? Ir pvz jei šiaip magistrantūra nemokama, bet siekiant antros tai jau būtina mokėti? (pirma pabaigta dieniniam)
skorpiniuke
2006 03 26, 18:10
as tai mokausi VDU neakivaizdiniam ir moku 3000lt i metus. bet esu girdejus kad galima pereiti i nemokama jei gerai mokinies. beje VDU mano specialybe pati brangiausia-informatika, beja dar yra viena man atrodo kazkas su gamtos mokslais kur irgi reik moketi 3000lt
ditaedita
2006 05 09, 11:18
Sveikos mamytės. Rašau kursinį darbą ir man labai praverstų jūsų pagalba atsakinėjant į anketą. Jei turite truputį laisvo laiko, būčiau labai dėkinga už jūsų atsakymus į mano anketą. Spauskite ant nuorodos ir pateksite į anketą. http://www.apklausa.lt/form.php?form=7324〈=0
boruze keturtaske
2006 05 10, 12:53
QUOTE(miau @ 2004 10 05, 13:34) Niu, sorry, kad suklydau, paskleidziau neteisinga info Bet kur as domejausi, tai visur neak. stud. buvo mokamos. Gal kokiam pedagoginiam ir yra nemokamu, nzn. laba, studijuoju socialinį darbą, 4 kursas Klaipėdos kolegija, gausiu aukštą neuunversitetinį  ( patekau į valstybės finansuojamą vietą dėl aukšto vidurkio) nemokėjau už studijas nė cento, gal tik už aštviestus lapus  Bet kiek žinau, tais metais kai stojau buvo paskutiniai metai, kai valsybė apmokėjo už mokslą.
QUOTE(mazu-le @ 2005 11 30, 23:20) Blogai žinai ir dar kitiem kalbi nesamones...Va kad neakivaizdines studijos visur mokamas tą tai tikrai girdėjau, bet garantuoti negaliu. KU visos neakivaizdinės studijos mokamaos, bet va magistrantūros studijų yra ir nemokamų, tik ačiū dievuliui iš 20-25 vietų, 2-3 nemokamaos...Kitaip tariant tik nemirtingiesiems...  Noriu išsklaidyti kai kurių abejones. Aš įstojau į neakivaizdinį mokamą vietą KTU ir jau po pirmo semestro perėjau į nemokamą. Netgi įstojus niekas atvirai neskelbia apie tą galimybę. Nepaisant visų kalbų parašiau prašymą į nemokamą vietą ir perkelė. O birželio mėn jau ginuosi diplominį. Mūsų grupėje išvis daug kas nemokamoje vietoje buvo. Ir dar jei jau perėjai niekas neišmes, nors ir tik 6-ukais mokaisi, nebent skolų prisidarytum.
*ziurkyte*
2006 05 18, 06:23
siais metais istojau i vu neakivaizdines ekonomikos studijas.  uz pirma semestra susimokejau 1062 litus, o veliau girdejau esant galimybe, gerai uzbaigus pirmaji semestra patekti ir i valstybes finansuojama vieta
tuiru klausima ikuri ieskau greito atsakymo  istojau i Ktu neak. studijas,  , aisku jos mokamos, ar galima atsiimti pinigelius deklaruojant uz moksla, kitai metais ar ne?  gal kas su tuo susidurete, labai aciu zu atskymus, tikiuosi man patarsit
liepa99
2006 05 19, 13:01
Tikrai galima, aišku ne visą sumą, bet dalį tikrai atgausite
 aciu uz atsakyma dar turiu klausimeli, as esu vaiko auginimo atostogose, o mano vyras dirba, tai man reikia turbut forminti, jog jis uz mane sumoka?
liepa99
2006 05 20, 13:58
Taip, nes jai pati nedirbat, tai negalėsit ir atgauti pinigėliu. O vyras tikrai gali mokėti už žmoną, patikrintas reikalas
QUOTE(liepa99 @ 2006 05 20, 07:58) Taip, nes jai pati nedirbat, tai negalėsit ir atgauti pinigėliu. O vyras tikrai gali mokėti už žmoną, patikrintas reikalas  Ar gerai supratau...Jei vyras mokes uz zmonos mokslus tai jis gales atgauti dali tu pinigeliu sumoketu ar kaip cia, as visai zalia jauciuos, labai idomu pasidare
skorpiniuke
2006 05 21, 11:03
QUOTE(Jersey @ 2006 05 21, 11:56) Ar gerai supratau...Jei vyras mokes uz zmonos mokslus tai jis gales atgauti dali tu pinigeliu sumoketu ar kaip cia, as visai zalia jauciuos, labai idomu pasidare  taip gali ir tu atgaitu jei esi dirbanti, gali ir tavo vyras uz atve atgaut jei jis dirba, mazdaug galima atsiimti 33% jei neklystu. tai tikrai nera mazai
QUOTE(skorpiniuke @ 2006 05 21, 05:03) taip gali ir tu atgaitu jei esi dirbanti, gali ir tavo vyras uz atve atgaut jei jis dirba, mazdaug galima atsiimti 33% jei neklystu. tai tikrai nera mazai  aslaisvo oro direktore, nedirbu ir pries baby nedirbau ( uzsieni buvau), taip kad nebent vyras atsiims. Nelabai as dar sitoje lietuviskoje sistemoje gaudaus, dar reik laiko priprast prie gyvenimo ir istatymu Lt
 liepa99 aciu  labai uz info
ditaedita
2006 05 21, 17:40
Mielos mamytės, jei turite truputį laiko, artsakykite į anketą. Dėkoju! http://www.apklausa.lt/form.php?form=7324&lang=0
QUOTE(ediutka @ 2006 05 21, 11:40) Mielos mamytės, jei turite truputį laiko, artsakykite į anketą. Dėkoju! http://www.apklausa.lt/form.php?form=7324&lang=0Užpildziau
skorpiniuke
2006 05 21, 18:19
QUOTE(ediutka @ 2006 05 21, 18:40) Mielos mamytės, jei turite truputį laiko, artsakykite į anketą. Dėkoju! http://www.apklausa.lt/form.php?form=7324&lang=0as irgi jau uzpildziau
 ir as uzpildziau
mangirda
2006 05 24, 01:12
QUOTE(Jersey @ 2006 05 21, 11:56) Ar gerai supratau...Jei vyras mokes uz zmonos mokslus tai jis gales atgauti dali tu pinigeliu sumoketu ar kaip cia, as visai zalia jauciuos, labai idomu pasidare  Tavo vyras gali susigrąžinti dalį pinigėlių sumokėtų už tavo mokslus. TAip pat tu gali pateikti deklaracija ir pasinaudoti nepanaudtu MPD. Patikrintas faktas pati taip dariau. Šiaip esu VU neakivaizdinio kurso studentė, gal yra bendraminčių? Dabar intensyviai ruošiuos baigiamiesiems.
O kaip patvirtinti, kad vyras butent sumokejo pinigus uz moksla, tarkim uz mane??? Ir iki kada galima susigrazinti dali pinigeliu?
mangirda
2006 05 25, 18:10
Galima deklaruoti nuo 2003m, jei buvo mokėta už mokslą. O mokėjimo patvirtinimas tai bus arba tas pats čekiukas, kuriuo mokėjimai, arba pažyma iš universiteto. Paprasčiausiai deklaracijoje vyras įrašys tavo asmens kodą, sumą, univerą. Va ir viskas. Tiksliai nežinau, bet atrodo dar galima pateikt deklaracijas, jei mokėjai už mokslą 2005m. Na bet jei nepriima tai galesi deklaruot kitais metais. (sutaupysi).
QUOTE(mangirda @ 2006 05 23, 19:12) Tavo vyras gali susigrąžinti dalį pinigėlių sumokėtų už tavo mokslus. TAip pat tu gali pateikti deklaracija ir pasinaudoti nepanaudtu MPD. Patikrintas faktas pati taip dariau. Šiaip esu VU neakivaizdinio kurso studentė, gal yra bendraminčių? Dabar intensyviai ruošiuos baigiamiesiems. Nesuprantu truputi  Kas tas MPD????????
mangirda
2006 05 26, 17:18
MPD - minimalus pajamų dydis. Žmogui kiekvieną mėnesi priklauso po 290 plius dar 14,5 už kiekvieną vaiką.
mangirda
2006 05 26, 18:00
MPD - minimalus pajamų dydis, čia kažkaip nuo jo mokesčių neatskaito  . Žmogui kiekvieną mėnesi priklauso po 290 plius dar po 14,5 už kiekvieną vaiką abiems tėvams. Taigi tavo atveju, jei suėjus metams tavo dukrytei dar negįši į darbiuką ir nuspręsi pažiemot  Tai kitais metais teikdama deklaracija galėsi pasinaudot 290*3+14,5*3. Nuo šitos sumos tau sumokės dalį pinigiukų, nes skaitosi, kad tu negavai už tuos 3mėnesius pajamų. Nežinau ar supratai ką čia paaiškinau  , labai noriu padėt, nes pati kai pildžiau deklaraciją mokesčiai man nepriminė, kad nepasinaudojau visu MPD. Tik kai pradėjau gilintis atradau kaip dar pinigiukų iš jų daugiau susigrąžint.
QUOTE(mangirda @ 2006 05 26, 17:18) MPD - minimalus pajamų dydis. Žmogui kiekvieną mėnesi priklauso po 290 plius dar 14,5 už kiekvieną vaiką. NPD- neapmokestinamas pajamų dydis
mangirda
2006 05 26, 20:59
QUOTE(eimi @ 2006 05 26, 21:53) NPD- neapmokestinamas pajamų dydis  Na juk sakiau, kad nežinau kaip jis tiksliai vadinas, bet faktas tas kad ir nedirbus kelis mėnesius galima susigražinti pinigėlius iš mokesčių inspekcijos. Žvilgtelėjau į savo deklaraciją, tai joje parašyta MNPD, bet esmė nuo to kaip pavadinsi nesikeičia.
QUOTE(mangirda @ 2006 05 26, 20:59) Na juk sakiau, kad nežinau kaip jis tiksliai vadinas, bet faktas tas kad ir nedirbus kelis mėnesius galima susigražinti pinigėlius iš mokesčių inspekcijos. Žvilgtelėjau į savo deklaraciją, tai joje parašyta MNPD, bet esmė nuo to kaip pavadinsi nesikeičia.  esmė tai laaabai keičiasi, jei tas raidikes deklaruojant sumaišytum vietom MNPD-metinis neapmokestinamas pajamų dydis bet ne apie tai ši tema o kas liečia pajamų susigrąžinimą, tai -jeigu už studijas mokėjęs asmuo negali pasinaudoti visa lengvata, t.y negali iš savo apmokestinamųjų pajamų atimti visos už studijas sumokėtos įmokų sumos(kadangi negauna jokių pajamų, gauna tik neapmokestinamąsias pajamas ar gauna pajamas tik iš veiklos pagal verslo liudijimą), tai neatimtą už studijas sumokėtų įmokų sumos dalį iš savo metinių neapmokestinamųjų pajamų gali atimti jo tėvai(įtėviai) arba globėjai, brolis, sesuo ir (arba) sutuoktinis... pildant deklaraciją, užtenka įrašyt asmens, kurio naudai ar už kurį buvo sumokėta išlaidų už studijas suma, asmens kodą,, tačiau įmokų sumokėjimą patvirtinantį dokumentą privaloma saugoti ne trumpiau kaip 10 metų  po deklaracijos pateikimo.Va taip, va.
mangirda
2006 05 26, 22:19
QUOTE(eimi @ 2006 05 26, 22:45) esmė tai laaabai keičiasi, jei tas raidikes deklaruojant sumaišytum vietom MNPD-metinis neapmokestinamas pajamų dydis bet ne apie tai ši tema Tai ką ten deklarcijoj sumaišyt, jei ten tik yra tokios raideles. Ir manau į temą, juk reikia rast visus būdus kaip susigrąžint pinigėlius.
Oi kaip cia viskas painu...
mangirda
2006 05 27, 06:49
Nesijaudink nėra ten viskas taip sudėtinga kaip atrodo. Galima deklaraciją užpildyt ir atėjus į pačią mokesčių inspekciją, ten padeda pataria.
Dalia_S
2006 06 05, 22:36
Sveikos,
svartau ar studijuoti VPU neakivaizdziai, gal zinote kiek reikia moketi uz moksla? Ar uz visas specialybes vienodas ar skiriasi mokestis?
Visur ieškau info, bet niekaip nepavyksta rast  gal kas žinote, kiek VU neakivaizdinės teisės studijos kainuoja?
mangirda
2006 06 09, 21:19
QUOTE(Veila @ 2006 06 09, 16:45) Visur ieškau info, bet niekaip nepavyksta rast  gal kas žinote, kiek VU neakivaizdinės teisės studijos kainuoja? jei kam dar aktualu, tai pranešu- metinė kaina 3250 lt
|
|