Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Antklodės vaikams
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų prekės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
panteraa
Gydytoja patarė įsigyti mažajam ,kadangi yra alergiškas patalynę su ekologišku užpilu,'FERETI' FIRMOS.Kiek tai galėtų kainuoti?
Giedrai
QUOTE(panteraa @ 2008 01 03, 21:22)
Gydytoja patarė įsigyti mažajam ,kadangi yra alergiškas patalynę su ekologišku užpilu,'FERETI' FIRMOS.Kiek tai galėtų kainuoti?
*

Pvz. internetineje parduotuveje agu.lt antklodele plius pagalvele kainuoja 119 Lt.
Jurga 251
savo suneliui pirkau Merkio firmos anklode ir pagalvyte,merinosu vilnos,na kol kas patenkinta esu smile.gif
panteraa
O man gydytoja klinikose patare Merkio firmos nepirkt. Taip ,kad nesuprasi ir tu gydytoju patarimu.
another
QUOTE(panteraa @ 2008 01 05, 16:57)
O man gydytoja klinikose patare Merkio firmos nepirkt.
*

Kodėl? g.gif Nurodė kokias nors priežastis? g.gif
panteraa
Atsakymas buvo toks,jog jos darbo praktykoje apie 20 procentų vaikų nuo šios vilnos merinosių vaikai taip pat buvo alergiški.
Antarė
QUOTE(panteraa @ 2008 01 09, 18:24)
Atsakymas buvo toks,jog jos darbo praktykoje apie 20 procentų vaikų nuo šios vilnos merinosių vaikai taip pat buvo alergiški.
*

kiekviena mama zino, kam jos vaikas alergiskas: vilnai, pukams ar dar kam rolleyes.gif
aldute
Draugė pirko Kauno bazėse - URME, vaikiškų prekių skyriuje. Sake labai patenkinta. Bet ta patalynė brangoka
Kotre
pastebejau, kad beveik visur, kur prekiauja patalais, yra ir su silko uzpilu smile.gif tik nezinau,kokie privalumai g.gif mes seniau naudojom tik vilnonius, bet pernai vaikui ilgai sloga buvo, ir gydytoja patare pakeisti visus patalus sintetiniais. gal sutapimas,bet sloga baigesi, ir patalai su sintetiniu uzpilu labai patiko biggrin.gif lengvai skalbiami, lengvi biggrin.gif
omny
Mes irgi miegam po Merkio merinosu vilnos pataliukais. Siaip thumbup.gif tik wat man nepatinka tie burbuliukai kai perrengineji pataliukus unsure.gif
*panteRa*
O as supirkau visa loveles turini Feretti firmos thumbup.gif Ir grazu, ir patogu thumbup.gif
Pusele_
mes miegam po stora medvilnine kaldra, o tam kad but šilčiau ir nesušaltų gera piažama nemaišo.

Pusele_
sintetiniai - nepralaidūs orui, pagrindinis sintetkikos neprivalumas, gal paparasčiausiai tavo vaikui yra kokia lergija vilnai

šilko privalumas lengvumas, ir ne tai kad nekaupia drėgmės, o kaip ir linas greit sugeria ir greit išgarina atgal į aplinką, o kitos savybės visos vienodos su vilna - visuose arabijos kraštuose gi vilnoniai rubai su jais neperkaisi ir neperšalsi

manau prieš perkant toki produkciją reikia gerai išsityrinėti pluošto savybes, nes agentai priburia tiek doh.gif .... nebūtų dalykų
Tess
noriu savo maziui nupirkti kaldryte - minksta ir silta.
dabar jis miega su tokia medziagine, bet nuolat ja nusispardo.
galvoju, gal jei uzklociau kokia pukine, kuri yra minksta, jam butu ir jaukiau miegoti, ir jis jos taip lengvai nenusimestu, nes ji tokia minksta

kokia jusu patirtis, kuo uzklojate?

gal pukai didelis alergenas?
maciau tokiu minkstu kaldryciu ir is poliesterio - gal geriau tokia?
o gal geriausia vilnonis dekis?

pasidalinkit patirtim...
mylimuke
Turim ir poliesterinę kaldrytę, ir avies vilnos antklodę. Su pastarąja klojau aną žiemą, nes labai šalta buvo namie. Šią su kaldryte klojau, bet dabar užtenka tik dekučio plono- karšta.
Nežinau, bet aš rinkčiausi poliesterinę gal, nes pūkuose (ir pagalvėse, ir antklodėse) atrodo lengviau uždusti g.gif Nors poliesterinė sintetika, prakaituojama daugiau... Kai pirkom avies vilnos patalus sau, tai pardavėja sakė, kad su jais tinka ir žiemą, ir vasarą, nes jie palaiko tinkamą temperatūrą. Bet vasarą su jais tikrai per karšta blush2.gif Tai dukrytę vilnoniu klojam nebent į lauką tik.
taniux
Labas, as pirkau kukuruzu pluosto kaldra ir pagalve (130 Lt) Atrodo gera, vaikas neperkaista, minksta ir lengva, bet nusispardo biggrin.gif Tada uzkloju savo medvilnine (miegam kartu), bet ir ja nuspiria. Leidziu pabuti be apkloto, jis uzmiega ir vel apkloju. Gal jam per karsta todel ir nusikloja... doh.gif
mano drauge Olandijoje naudoja miegmaisi, kad nenuspardytu, sako ten visos taip daro. As galvoju irgi nusipirkti, bet vis ner kada. tongue.gif
Moon
QUOTE(taniux @ 2008 01 31, 11:44)
Labas, as pirkau kukuruzu pluosto kaldra ir pagalve (130 Lt) Atrodo gera, vaikas neperkaista, minksta ir lengva, bet nusispardo  biggrin.gif  Tada uzkloju savo medvilnine (miegam kartu), bet ir ja nuspiria. Leidziu pabuti be apkloto, jis uzmiega ir vel apkloju. Gal jam per karsta todel ir nusikloja... doh.gif
mano drauge Olandijoje naudoja miegmaisi, kad nenuspardytu, sako ten visos taip daro.  As galvoju irgi nusipirkti, bet vis ner kada. tongue.gif
*

Aš irgi turiu kukurūzų pluošto antklodėlę Fereti. Bet miegant po ja dukrytei labai atšala rankytės, nors namie ir nešalta, toks ispūdis , kad visai nešildo, nors ir stora pačiupinėjus. Todėl po ja dar užkloju ploną vilnonę skarą, tada nesušala mirksiukas.gif .
Klepesova
na ką aš galiu pasakyt- reklamos auka tapus... nupirkom mes (tiksliau mama padovanojo) fereti firmos patalus- atseit nekaista, atseit neelergizuoja... ir kaip jūs manote? suprakaituoja mano princesėjuose- nežinau kokioje temperatūroje reiktų su tais patalais miegotž- na nebent atviras balkonas- bet tik dieną- mat naktį ji bet kokias antklodes nusispardo- plikas (tik su pampersu šikniukas kyšo atkištas į šaltį- aš saviškę abntklodę užmetu taip ir miegam (princesės tėtis nuėmė nuo jos lovytės vieną šoną- tai ir maitint patogu- ir miegam kaip ir vienoje lovoje- bet atskirai... blush2.gif
purpsius
Nusispardyti leliukus skatina savisaugos instinktas, tai aš saviškės iki šiol visai nekloju - turim šiltą pižamą, po apačia dar bodžiuką pavelku ir nesušąla. Kaldrytę turim, bet taip ir nenaudojam. Net kai miega su mumis, visad nusispardo.
TJolke
Musu kaldryte naturali, stora ir nesunki ( irgi patare pardaveja, kad po ja neperkaista ir nesusala, pastovi temperatura...), bet ji kazkaip ''neapgula'' mergytes ( 5 men ir 1 sav.), gal dar per maza ( ugis 70 cm?)? Tenka uzkloti apklotelius ( vilnonis, numegztas kiaurarasciu), ir tada jau kaldra. Neperkaista, nors bute nuolat apie 23. Dar butu idomu, kaip siltai aprengiate leliukus, iki kada guldete su kojinem, kokiom. ax.gif
Moon
QUOTE(TJolke @ 2008 01 31, 13:16)
Musu kaldryte naturali, stora ir nesunki ( irgi patare pardaveja, kad po ja neperkaista ir nesusala, pastovi temperatura...), bet ji kazkaip ''neapgula'' mergytes ( 5 men ir 1 sav.), gal dar per maza ( ugis 70 cm?)? Tenka uzkloti apklotelius ( vilnonis, numegztas kiaurarasciu), ir tada jau kaldra. Neperkaista, nors bute nuolat apie 23. Dar butu idomu, kaip siltai aprengiate leliukus, iki kada guldete su kojinem, kokiom.  ax.gif
*

Kokio pluošto ta kaldra? Fereti irgi natūralaus pluošto, bet labai išsipūtusi, gerai neapgaubia, gal todėl maniškė po ja šala, o ne prakaituoja, kaip rašė Klepesova (nusispardyti dar nemoka, mums tik 3 mėn. ax.gif )
Klepesova
QUOTE(TJolke @ 2008 01 31, 14:16)
Neperkaista, nors bute nuolat apie 23. Dar butu idomu, kaip siltai aprengiate leliukus, iki kada guldete su kojinem, kokiom.  ax.gif
*

Na aš aprengiu tik bodžiuku (smėlinuku kur ties klyniuku susisega ir rankovytės trumpos o ties kojutėm nieko nėra) arba paprasčiausia maikute- jei bandau šilčiau aprengt ji nemiega.
Kojinytės ir mano mažoji... na man gaila vaikučio ir kadangi ji gimė kovo mėn liepą jau buvo be kojinyčių (ilgas pavasaris- o po to staigiai karšta) o žiema? Na aš patarčiau tik su vilnonėm švelniom guldyt- pati pabandyk su kojinytėm miegot- pamatysi bus šalta- kojinės apglaudžia kojytes ir sutrikdo kraujotaką... Kojos pradeda šalt- o vilnonės kojinytės pagerina kraujotaką (aš iki liepos su vilnonėm tokiom plonytėm laikiau- nors nespėdavau užmaut kai ji nusispardydavo (nors vilna spec kūdikiams ir plona, plona... teta mezgė sakė akių dėjo kaip suaugusiam wub.gif ) )
O dėl kaldryčių dabar krūvas turiu: išorė linas vidus poliesteris (na man rodos kaista su jomis tai tik lauke uždedu) dar turiu senobinę tokią vatinę- ją dedu kai balkoną atidarau (mat pietų miegeliui irgi nurengiu princesę) na ir turiu tokią visai paprastutę sintetinę (seniau adialais vadindavo) ir turiu medvilnė o vidui berods poliesteris, o gal vis tik plonai vata? bet su ta nekaista- tai gal plonai vata klota g.gif . Na ir ieškau vilnonės... labai gailiuosi, kad vieną kartą "skuduryne" mačiau- vilnonę iš kupranugario berods vilnos- bet plauta susitraukusi- ir 7Lt kainavo- tada galvojau naują gal geriau nusipirkt dabar gailiuosi- būtų gerai- vasarą kai žemė dar nekaršta ant jo sėdėt galėtų (o naujos gaila gi būtų) blush2.gif
mst
As saviske nakciai i miegmaisiuka guldau, nes kitaip n kartu reiktu keltis ir apkloti, mat keliauninke ji pas mane - su miegmaisiu ir nakti pirmyn-atgal po lova sliauzioja doh.gif
Kana
Kadangi mano pupa dar maža, nenusispardo, tai kloju avies vilnos dekiuku ar kaldrytė nė nežinau kaip pavadinti.
Migdole
Aš užkloju savo megztu vilnoniu dekiuku ir ant viršaus vilnoniu adijaliukas.Super ir pižamyte aprengtas
Jurgachka
Kloju kaldryte su su vilna viduj, pirkau spec. patalynes parduotuvej, kainavo apie 70 Lt, kiek pamenu. Su pukais nepatarciau, gali alergizuoti, ten labiau veisiasi erkutes, o ir siaip gali pradet list pukai, dirgins vaika...
Rengiu su pizmyte, dedu medvilnines kojinytes 4u.gif
dabej
QUOTE(Moon @ 2008 01 31, 12:24)
Aš irgi turiu kukurūzų pluošto antklodėlę Fereti. Bet miegant po ja dukrytei labai atšala rankytės, nors namie ir nešalta, toks ispūdis , kad visai nešildo, nors ir stora pačiupinėjus. Todėl po ja dar užkloju ploną vilnonę skarą, tada nesušala mirksiukas.gif .
*

pas mus tas pats...
toks ispudis, kad tai vasarine kaldra, nors pas mus 22-23 laipsniai, bet mazyle truputis susala po ja, del to apkloju pirma medvilniniu pleduku, o jau tada kaldra kloju...
angelo
ir mes is patalynne visiems pirkom sau uz 112 o vaikui uz 77... ir visi labai esam patenkinti....

o gariunuose tokie komplektai zymiai brangiau
kamilyte
QUOTE(panteraa @ 2008 01 03, 20:22)
*

Feretti pataliukų (su antialerginiu ekologišku užpildu) kainos įvairios, priklauso nuo to, kas įeina į komplektėlį, kelių dalių norėsite. Mes siūlome 5 ir 6 dalių. Labai mieli ir jaukūs pataliukai. wub.gif
lietuvaite001
QUOTE(Jurga 251 @ 2008 01 05, 12:24)
savo suneliui pirkau Merkio firmos anklode ir pagalvyte,merinosu vilnos,na kol kas patenkinta esu smile.gif
*

ar Tukas ar Eskimo jus turit? ir as noriu merinosu vilnos pleduko, bet nezinau koki is siu issirinkt? kazin kuris svelnesnis, nes as vilkti nenoreciau.
Raistė
Apkloju vilnone kaldryte
luckylein
miega miegmaisyje.Pats geriausias atradimas thumbup.gif
Nerre
QUOTE(luckylein @ 2008 02 05, 16:15)
*

O miegmaišis su ilgom rankovėm?
Aš tai užkloju pūkine antklode, bet man vis atrodo, kad per karšta vaikui su ja. Reikės pirkt ką ploniau..
mama333
kadangi pas mus 27 šilumos doh.gif tai miega apvilktas smėlinuku ,apklotas plona kaldryte.
TJolke
QUOTE(mama333 @ 2008 02 05, 21:53)
kadangi pas mus 27 šilumos doh.gif tai miega apvilktas smėlinuku ,apklotas plona kaldryte.
*

Nelabai sveika suaugusiam, o ka jau kalbet apie vaikiuka tokiame karstyje miegoti. Bet cia Jusu pasirinkimas. smile.gif
Cansado
QUOTE(luckylein @ 2008 02 05, 15:15)
*

drinks_cheers.gif Maniškė irgi miega miegmaišyje, tai nebaisu, kad nusimes apklotą naktį, kad sušals..Dar užmetu kaldrytę ploną medvilninę ir ramu.. thumbup.gif
luckylein
QUOTE(Nerre @ 2008 02 05, 20:17)
O miegmaišis su ilgom rankovėm?
Aš tai užkloju pūkine antklode, bet man vis atrodo, kad per karšta vaikui su ja. Reikės pirkt ką ploniau..
*

turiu ir su ilgomis ,ir be rankoviu,Jei nugaryte vaiko maloniai silta,reiskia vaikui ne per karsta,ir ne per salta
juratux2004
Turim šilko pluošto anklode. Pirkom prieš 2 metus "Vaikų mieste" Antakalnyje. Kainavo virš 100 Lt. Vaikas po ja miega nuo gimimo. Po ja vasara ne per karšta, o ir žiema vaikui nešalta ir niekad papildomai niekuo neapkloju. Mums ji labai labai thumbup.gif
Katrix
mano tevai kazkada pirko silkines antklodes Jyske, gal dar prekiauja. Patys neturim, bet teveliai nerealiai patenkinti
irulia
mes dabar naudojam ferreti pataliukus, antklode labai lengva, bet po ja neturetu buti salta, taciau vis uzkloju mazyle ant virsaus siltu pleduku ax.gif
kiek zinau vilna alergiskiems zmonems nelabai tinka, todel ir patare mums tuos ferreti pirkt, nes jei vaikas gimtu alergiska, tie pataliukai puikiai tiktu.
gerai, kad pas mus ziemos ne tokios saltos ir sildo gerai smile.gif
Arnika
Aš pirkau mergaitei Merkio komplektą TUKAS iš merinosų vilnos, tai pagalvėlė kietoka pasirodė. Aš apvilkau, nes truputį kanda man ta vilna, o be to skalbti negalima. Tai atnešė vaikas ryte tą pagalvę ir sako: man nepatinka, nes viduje dekutis lotuliukas.gif . Bet kaldrytė tai labai faina, plona, bet pakankamai šilta smile.gif
hela77
QUOTE(Arnika @ 2008 02 25, 14:11)
Aš pirkau mergaitei Merkio komplektą TUKAS iš merinosų vilnos, tai pagalvėlė kietoka pasirodė. Aš apvilkau, nes truputį kanda man ta vilna, o be to skalbti negalima. Tai atnešė vaikas ryte tą pagalvę ir sako: man nepatinka, nes viduje dekutis  lotuliukas.gif . Bet kaldrytė tai labai faina, plona, bet pakankamai šilta  smile.gif
*

Jus apie ta plonyte antklode? mes irgi toki komplekta turi, bet man vis atrodo, kad ji nera pakankamai silta ziema.... Vaikas miega po ja dabartiniais orais ?
Chanson
Turi merinosų anklodėlę, tačiau nesikloja niekuo - miega su pižama ir kojinytėm, kad nesušaltų
Antarė
pas ka namuose silta, tikrai vaikui su pizama uztenka ir plonytes vilnones antklodeles tongue.gif
ccikas
Naudojam ir mes Feretti antklodele smile.gif . Rinkausi vien todel, kad uzpildas tinka ir alergiskiems vakuciams (kai buvau nestuke.gif , gi nezinojau koks vaikutis gims), galima skalbti skalbyklej ir yra labai lengva. Mums ji labai patinka thumbup.gif . Jokios minties, kad per sunki, gali uzdusti ir pan. nera. O ir panasu, kad visai silta po ja, bet ne per karsta thumbup.gif .
sardina
O gal kas gali pasakyt kur galim isigyti Ferretti ar Merkio firmos antklodeliu Kaune?
ccikas
QUOTE(sardina @ 2008 02 29, 18:07)
O gal kas gali pasakyt kur galim isigyti Ferretti ar Merkio firmos antklodeliu Kaune?
*

Na Feretti pataliuku Panevezyje tai yra beveik visose parduotuvese vaikams: Vaikutyje, Nuke, Vaiku mieste. Manau ir Kaune tokios parduotuves yra, ten ir galetum gauti thumbup.gif . Komplekto kaina apie 120 Lt.
banginukas
Mes miegame su vilnone kaldryte ir i nieka nevilkau, nes ivilkus atkunta, o be uzvalkalo priglunda prie mazylio. Pirkau dviguba is Flokati uz 159 lt. Esam labai patenkinti-turim daugiau vilnoniu daikteliu smile.gif
Netiesa, kad vilna netinka alergiskiems zmonems. Mano mama turi polivalentine alergija, o jau daugiau kaip 10 metu miega po vilnone kaldra ir nieko smile.gif
Fereti yra pirkti agu.lt interenetinej parduotuvej ir siuo metu man atrodo net nukainuota smile.gif
Pati miegu ant vilnones pagalves, bet man ji irgi truputi kietoka, tad vaikui nepirkau-parsisiunciau is Vokieciu internetines parduotuves laukinio silko ir medvilnes smile.gif
lietuvaite001
QUOTE(sardina @ 2008 02 29, 18:07)
*

Merkio firmos rasi siuo adresu internete: www.patalyne.visiems.lt
Vaizele
QUOTE(Winnie @ 2008 02 17, 21:45)
mano tevai kazkada pirko silkines antklodes Jyske, gal dar prekiauja. Patys neturim, bet teveliai nerealiai patenkinti
*

reiks prie progos patyrinėt etiketes. Į tą JYSK'ą žiūriu visokio gėrio karts nuo karto užveža, tik reik žinoti ir domėtis, nes tokioj makalynėj bendras įspūdis kad visokio ššš pigaus pilna ir tiek. rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.