Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cukraus kiekis kraujyje
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2
rainiukee
Sveikos,

Siandien pasimatavau kelis kartus savo cukraus kieki kraujyje, ir jis buvo 6,7, tada pavalgiau ir pakillo iki 8,3, po pusvalndzio vel nusileido iki 6,3. Ar toks normalus sokinejimas? Ir koks turetu buti normalaus zmogaus cukraus kiekis kraujyje? Gal yra apie tai nusimamanciu?
naca
man irgi įdomu, o koks kiekis jau yra didelis sergant antro laipsnio diabetu?

Rainiukee, reikia matuoti iš ryto nevalgius arba 2 val po valgio. o reikalui esant gyd paskiria ir kitaip.
Utiuitiutė
Jei jūsų glikemija nevalgius - daugiau nei 6,7 mmol/l, o, praėjus dviem valandoms po valgio, - daugiau nei 9 mmol/l, reikia rimtai susirūpinti unsure.gif
Tik niekada nedarykite išvadų pamatavę vieną kartą. Pasekite savo cukraus kiekį kraujyje 3-4 kartus tuo pačiu laiku ir tik tada spręskite, ar cukraus kiekis kraujyje viršija nustatytas ribas.
man irgi įdomu, o koks kiekis jau yra didelis sergant antro laipsnio diabetu?

Vieniems ir 8- 9 mmol/l- didelis, kiti gi ir su >10 mmol/l jaučiasi gerai.
Kad išvengti komplikacijų ir gerai jaustis, cukraus kiekį reikėtų palaikytį kuo artimesnį normaliam.
Pagrindiniai skaičiukai, kuriuos turėtų žinoti diabetu sergantis žmogus:
Ryte nevalgius – 4,4- 6,0 mmol/l
1 val. po valgio – iki 10 mmol/l
2 val. po valgio – iki 7,5 mmol/l
Vakare einant miegoti – 5,5-7,7 mmol/l
Saule100
QUOTE(rainiukee @ 2006 10 23, 18:15)
Sveikos,

Siandien pasimatavau kelis kartus savo cukraus kieki kraujyje, ir jis buvo 6,7, tada pavalgiau ir pakillo iki 8,3, po pusvalndzio vel nusileido iki 6,3. Ar toks normalus sokinejimas? Ir koks turetu buti normalaus zmogaus cukraus kiekis kraujyje? Gal yra apie tai nusimamanciu?
*

Sveikam žmogui cukraus kiekis kraujyje nevalgius yra 3,3-5,5 mmol/l
Utiuitiutė
QUOTE(Saule100 @ 2006 10 24, 09:27)
Sveikam žmogui cukraus kiekis kraujyje nevalgius yra 3,3-5,5 mmol/l
*

Tokios rekomendacijos buvo prieš beveik 10 metų mirksiukas.gif Dabar leidžiama norma 3,3- 6,7 nevalgius
Saule100
QUOTE(Hestija @ 2006 10 24, 09:59)
Tokios rekomendacijos buvo prieš beveik 10 metų  mirksiukas.gif Dabar leidžiama norma 3,3- 6,7 nevalgius
*

g.gif Gal ir prieš 10, tik gal gali tada paaiškinti, kokiu pagrindub buvo pakelta viršutinė normos riba, kuri anksčiau jau buvo laikoma kaip gliukozės tolerancijos sutrikimas?
Utiuitiutė
QUOTE(Saule100 @ 2006 10 25, 08:19)
g.gif Gal ir prieš 10, tik gal gali tada paaiškinti, kokiu pagrindub buvo pakelta viršutinė normos riba, kuri anksčiau jau buvo laikoma kaip gliukozės tolerancijos sutrikimas?
*

Aš ne mokslininkė, neaiškinsiu, bet pasauliniai lyderiai diabeto priežiūros srityje moksliniais tyrimais ir eksperimentais pagrindė ir įrodė būtinybę pakelti normos ribą, tai nebuvo padaryta šiaip sau.
Saule100
QUOTE(Hestija @ 2006 10 25, 08:40)
Aš ne mokslininkė, neaiškinsiu, bet pasauliniai lyderiai diabeto priežiūros srityje moksliniais tyrimais ir eksperimentais pagrindė ir įrodė būtinybę pakelti normos ribą, tai nebuvo padaryta šiaip sau.
*

Atsakymas, kokio ir tikėjausi smile.gif Daug daroma mokslinių tyrimų ir eksperimentų ypač medicinos srityje, pva, tv žiūrėjimo įtaka autizmo vystumuisi ankstyvame amžiuje. Ok ir tegul daro. bet jei taip teigi, tai bent jau nuorodas įdėk, kur rasti info apie tai. Gal aš ir durna, gal aš kažkokų tyrimų nežinau, bet kas žmogaus kraujo patofiziologiniai rodikliai, jokie, laikui bėgant nekinta, tai žinau. Ir fiziologiją bei patofizioligiją irgi išmanau. Ir akd sveiko žmogaus kraujyje cukraus neturi būti daugiau nei 5,5 teigiu, nes tai patvirtina ir mano kolegos. diabetikui nevalgiusiam norma 6,7 - ok, taip norma, bet sveikam ir niekada neturėjusiam gliukozės tolerancijos sutrikimų, radus 6,7 yra daroma gliukozės tolerancijos mėginys. Toks pakilimas gali būti ir vienkartinis ir nieko nereikšti, tačiau bijant diabeto ir siekian kaip įmanoma tiksliau jį diagnozuoti, visgi sunerimstama, jei yra virš 5,5 mm0l/l.
Utiuitiutė
Nesiruošiu įrodinėti, kad musė yra dramblys. Teorijos, praktikos ir kompetencijos CD srityje turiu pakankamai smile.gif
Saule100
QUOTE(Hestija @ 2006 10 25, 10:30)
Nesiruošiu įrodinėti, kad musė yra dramblys. Teorijos, praktikos ir kompetencijos CD srityje turiu pakankamai  smile.gif
*

Tikiu, kad turi ir įrodinėti man nieko nereikia, tik keista kad žmogus teigia teiginį, o pagrįsti to negali, gal nenori. Tokiu atveju aš nepriimu tokios nuomonės. Taip kad manau liksim kiekviena prie savo nuomonės ir tiek mirksiukas.gif
rainiukee
O ar gali sveikam zmogui cukraus kiekis taip netiketai uzkilti pavalgius kazka saldaus ar tiesiog angliavandenisko maisto?

Siryt pasidariau testa nevalgius ir negerus, rode 6,2..

Jauciu nelabai kas gero, nes ir simptomai man panasus: nuolat pavargusi ir galva paskauda, o siryta tai kelias minutes viska maciau kaip pro ruka...
rainiukee
QUOTE(rainiukee @ 2006 10 25, 13:39)
O ar gali sveikam zmogui cukraus kiekis taip netiketai uzkilti pavalgius kazka saldaus ar tiesiog angliavandenisko maisto?

Siryt pasidariau testa nevalgius ir negerus, rode 6,2..

Jauciu nelabai kas gero, nes ir simptomai man panasus: nuolat pavargusi ir galva paskauda, o siryta tai kelias minutes viska maciau kaip pro ruka...
*

Dabar neseneniai atsigeriau saldzios kakavos, tai soktelejo iki 8,5...

Bet ar visiems taip sokteletu..
nebijau
QUOTE(rainiukee @ 2006 10 25, 14:41)
Dabar neseneniai atsigeriau saldzios kakavos, tai soktelejo iki 8,5...

Bet ar visiems taip sokteletu..
*

As nemedike, taciau potenciali pretendente i diabeta, nes senelis mire nuo jo verysad.gif Tiek man, tiek mano sunums kas metai daro cukraus kieki kraujyje. Ir visada daktarai tvirtino, kad jei kiekis yra iki 5, vadinasi, tai norma, nera ko nerimauti. Syki tyriausi pavalgiusi, rode 6,7, tai vare is karto pakartotinai kita diena, vadinasi, Hestijos atvejis nevisai teisingas. mirksiukas.gif
Rainiukee, man labai gaila, bet sergi diabetu, kreipkis greiciau i gydytojus, nelauk, kol uzeis priepoliai 4u.gif
rainiukee
Na nezinau kaip is tiesu su manimi yra....

Pa daktarus dabar nelabai galiu nueit, nes esu ne LT, ir grisiu per Kaledas, tada reikes nueiti...

Dabar pietums valgiau bulviu su darzovems, ir po 15min pasitikrinus rode 7,2....

Dar galva siaubingai dabar skauda(gal susinervavau), einu pamiegot...
rainiukee
Kai perskaiciau sandrag atsiliepima, tai dar stengiausi netiketi - taip i sirdi neimti, raminau save gal cia taip, gal po gripo (nes pries savaite sirgau). Bet siandien vakarienei suvalgiau du sumustinsiu su kumpiu ir suriu. O duonoj, kaip zinia yra daug angliavandeniu. Is kart po 10min uzejo galvos skausmai, ypac prie smilkiniu. As juos jauciu jau du metus, ejau pas gydytojus, jie nieko nerado, cukraus kiekio netikrino, tai taip ir liko nezinioj.... Prie tu skausmu kaip ir buvau pripratus... Taigi siandien, kaip tokie dalykai man dabar tesiasi, sumasciau pastebeti save ir pamatuoti cukru per tuos skausmus... Ir buvo.... 10,5.... Viskas dabar aisku... Nebezinau nei ka daryt.. Kaip pas daktara nueit cia Anglijoj... Gal namo grizti... Rankos dreba dabar.... Kaip nusiraminti... cray.gif
Kita
man rodo ryte apie 2.4, cia gerai ar nelabai?
pukeliux
Rainiukee,
nežinau, kaip tave paguosti console.gif Bet gal nenusistatinėk diagnozių pati... Geriau pasidaryk rimtus laboratorinius tyrimus, net jeigu dėl to reiktų grįžti į LT (aišku, jei tikrai neįmanoma Anglijoje patekti pas medikus). O tai dabar nervuosies ir jausiesi tik blogiau. Ir dar... Man gydytojai aiškino, kad cukraus kraujyje normos skiriasi priklausomai nuo to, ar kraują iš venos, ar iš piršto ima. O kaip yra iš tikro tai nežinau g.gif .
rainiukee
Aciu uz palaikyma... As sau kaip tik nenoriu nieko diagnozuoti... Butent todel rasiau i foruma, kad sulaukciau patarimu ir nuomoniu, nes cia nelabai turiu galimybiu su gydytojais susisiekti... Bet kai pamatavus rodo 10,9 ir siaubingai galva skauda... tai nori nenori isvados ir baime persasi.... Tikiuosi rytas bus protingesnis uz vakara... nes dabar galva tokia tuscia, nezinau nei ka galvot.... verysad.gif
pukeliux
O kaip tu sugalvojai matuotis tą cukrų, jausdavai dar ką nors be nuovargio ir galvos skausmo?
Ir dar dėl matavimų... Kad sau nervų be reikalo negadintum, gal geriau matuok tik ryte nevalgius (ir pamiegojus bent kiek), bet tik jau ne po valgio. Po valgio tepraėjus 10 minučių ir pasimatavus turbūt visus šokas ištiktų. Stebėk tuos savo matavimus kurį laiką, jei jau negali normalių tyrimų dabar atlikti.
Ir dar aparato aprašymą gerai išstudijuok: ten turėtų būti nurodytos ir normos, ir galimos matavimo paklaidos. O kai tik galėsi, kreipkis į gydytojus... Jei nenuramins, tai bent jau tikrai žinosi, ką daryti, o ne spėliosi. Nors maistą ir dabar gali šiek tiek pasiderinti (man atrodo apie tai atskira tema yra), jei jau iš tiesų kokie sutrikimai būtų.
Na, nesinervink per anksti. 4u.gif
rainiukee
Na siandien esu daug ramesne. CUkru sugalvojau siaip pasimatuoti, nes as priziuriu diabetika ir jam daznai reikia matuoti, tai jam budavo vis tai 12, tai 14, tai pagalvojau o kiek butu man... Ir taip prasidejo, nes kai pirma karta pamatavau (buvo si pirmadieni) gavau 8,3 mmol/L.. tada issigandau truputi, nes ir nieko nevalgius buvau.. Tada pradejau matuotis dazniau, ir visokiu rezultatu pamatydavau. O vakar matavausi praejsu pusvalandziui po valgio, ir tai nebuciau matavus, bet nezmoniskai galva skaudejo, tai idomu pasidare kas su tuo cukrum dedas... Ir gavau 10,9...

O stai siandien ryte, nieko nevalgius buvo 5,7... Tai gal nieko ir nera cia... Tiesiog pasitaikysiu maista ir save stebesiu, o kai grisiu per Kaledas nueisiu pasitikrinti pas gyd. Tada bus rami galva... smile.gif
naca
kaip neskaudės galvos, jei stresuoji. gal visai nedėl cukraus g.gif
rainiukee
Galva man taip skauda jau apie 2 metus, o pastaruoju pusmeciu ypac... Taigi isvado visokiu galima prigalvoti.
Fikuselis
Na nepergyvenk taip baisiai,Rainiuke,nemanau,kad nuo diabeto skaudėtų galvą.Greičiau jau tai streso pasekmė ar migrena.Grįši į gimtinę ir išsitirsi,nors antro tipo diabetui požymių yra.O antsvorį turi,nes 2 tipo diabetikai dažniausiai apvalučiai.
UMA3
QUOTE(Kita @ 2006 10 25, 22:15)
man rodo ryte apie 2.4, cia gerai ar nelabai?
*

pas mane cukrus 2,2 as galvoju ar tai nera per mazas ir ar tai normalu...
jura-rura
vakar tiriausi cukraus kieki kraujyje. norma sake ryte nevalgius yra iki 5,5
jei daugiau- reik pradeti rupintis...
dangausvaivorykste
O as mielos mamytes noriu paklausti pas mano mama labai aukstas cukrus bet jis sokineja,tai sumazeja tai padideja,o as noreciau paklausti kaip reikia gyventi,ka valgyti,gal kokios arbatos ar dar kokie liaudiski patrimai kaip ji mazinti,Aciu
Ikulia
QUOTE(jura-rura @ 2007 09 25, 14:00)
vakar tiriausi cukraus kieki kraujyje. norma sake ryte nevalgius yra iki 5,5
jei daugiau- reik pradeti rupintis...
*

Jei kraujas buvo imamas is pirsto. Is venos rodiklis iki 7 yra norma.
Lane
Norėčiau, kad kas nors pakomentuotų smile.gif

Jeigu laiku nepavalgau pusryčių arba dieną laiku nepavalgau ir išalkstu, tai nors ir pavalgau, vakare pradeda tvinkčioti ir skaudėti galvą, pykina. Įtariu, kad čia susiję su cukraus kiekiu kraujyje?
Tresor
QUOTE(Lane @ 2009 01 31, 16:02)
Norėčiau, kad kas nors pakomentuotų smile.gif

Jeigu laiku nepavalgau pusryčių arba dieną laiku nepavalgau ir išalkstu, tai nors ir pavalgau, vakare pradeda tvinkčioti ir skaudėti galvą, pykina. Įtariu, kad čia susiję su cukraus kiekiu kraujyje?
*

Nemanau,kad tai kaltas cukraus kiekis kraujyje.Gal organizmas yra nusilpes?Kokia mazakraujyste gal g.gif Reiktu geriausiai kraujo tyrima atlikti.
Lane
QUOTE(Tresor @ 2009 01 31, 15:17)
Nemanau,kad tai kaltas cukraus kiekis kraujyje.Gal organizmas yra nusilpes?Kokia mazakraujyste gal g.gif Reiktu geriausiai kraujo tyrima atlikti.
*

Su mažakraujyste turėjau reikalų vaikystėje, gali būt unsure.gif
barbora666
Taip, jei suvalgai ka saldaus ar isgeri, aisku kad kyla cukraus kiekis kraujyje.
Matau cia pesasi ''gydytojos'' clap.gif
Melisa Rudeniop
Šian poliklinikoj matavo - 6,3. Tai čia jau susirūpinti reik?
Šiaip reikėjo būt nevalgius, bet aš mėgstu užkandžiauti naktį blush2.gif Tai gavosi, kad valgiau 2 val. iki tyrimo...
denaxa
QUOTE(Melisa Rudeniop @ 2009 04 17, 09:18)
Šiaip reikėjo būt nevalgius, bet aš mėgstu užkandžiauti naktį  blush2.gif Tai gavosi, kad valgiau 2 val. iki tyrimo...
*

Reiskia,gavosi,kad tyrimas darytas pavalgius,tada norma.Bet del visa ko reiketu pasidaryti ir nevalgius smile.gif
-Mylia-
QUOTE(Melisa Rudeniop @ 2009 04 17, 09:18)
Šiaip reikėjo būt nevalgius, bet aš mėgstu užkandžiauti naktį  blush2.gif Tai gavosi, kad valgiau 2 val. iki tyrimo...
*

Prieš atliekant cukraus kiekio tyrimą kraujyje negalima valgyti 12 valandų.O saldumynų nevartoti mažiausiai 15. Darausi cukraus kiekio tyrimą dažnai, tai ši s dalykas jau įkaltas į galvą. mirksiukas.gif
Brėkšta
O ką reiškia gliukozės tolerancijos sutrikimas?
Magnifique
QUOTE(Brėkšta @ 2009 11 11, 21:54)
O ką reiškia gliukozės tolerancijos sutrikimas?
*

Kai pavartojus cukringų produktų,patiekalų gliukozės kiekis kraujyje atsistatinėja iki normos ilgiau nei turėtų.
Tam daromas gliukozės tolerancijos testas.Paimama kraujo iš piršto,nustatomas gliukozės kiekis,tada duodama išgert persotinto cukraus tirpalo (į vandenį pridėta daug daug cukraus,kad net jis nebetirpsta) tada paėmus po kelių min. vėl paimamas kraujas išpiršto ir tikrinimas gliukozės kiekis,tada vėl tikrina po valandos ir po dviejų.
Taip sužino ar yra gliukozės toleravimo sutrikimas mirksiukas.gif
Brėkšta
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 11 11, 22:59)
Kai pavartojus cukringų produktų,patiekalų gliukozės kiekis kraujyje atsistatinėja iki normos ilgiau nei turėtų.

Labai ačiū už atsakymą 4u.gif
nesekme
pas mane 4 nevalgius.sake siandien ,kad gerai ax.gif
Neringa_
o aš šiendien gavau atsakymus ir pas mane cukraus kiekis kraujyje 6.7 labai sunerimau.. sad.gif nes tikrai buvau ir nevalgiusi ir negėrusi. Tikiuos nieko blogo ir eisiu pati mokamai vėl kartoti tyrimo, nes pas gydytoją tik antradienį doh.gif
456123
O gal kas atsakytų - ką reiškia, jei cukraus kiekis pavalgius (šventės juk rolleyes.gif ) - 2,86? Jokių šalutinių pojūčių nėra - pasimatuota buvo šiaip sau unsure.gif
456123
QUOTE(456123 @ 2009 12 28, 10:53)
O gal kas atsakytų - ką reiškia, jei cukraus kiekis pavalgius (šventės juk  rolleyes.gif ) - 2,86? Jokių šalutinių pojūčių nėra - pasimatuota buvo šiaip sau  unsure.gif
*

Niekas nežino? g.gif

Ir dar - kur galima pasimatuoti cukraus kiekį? Skambinau į vaistinę, sakė, kad vaistinėse matuojamas tik akcijų metu, tad belieka tik poliklinika? g.gif
Loram
QUOTE(456123 @ 2009 12 29, 15:54)
Niekas nežino?  g.gif
Ir dar - kur galima pasimatuoti cukraus kiekį? Skambinau į vaistinę, sakė, kad vaistinėse matuojamas tik akcijų metu, tad belieka tik poliklinika?  g.gif
*

kai kuriose vaistinese daro nuolat (moketi aisku reikia). poliklinikoj mokama tyrima taip pat galima pasidaryti visada.

nieko nereiskia 2,86 - tik dziaugtis reikia. kiek laiko nuo paskutinio pavalgymo buvo praeje?
jei buna silpnumo, alkio epizodai, alpimai - reikia tirtis del insulinomos (t.y. insulina gaminancio auglio)
Utiuitiutė
QUOTE(456123 @ 2009 12 29, 14:54)
Niekas nežino?  g.gif
*

Mažai. Ypač pavalgius. Sveiko žmogaus kraujyje gliukozės norma turėtų būti 3,3- 5,5mmol/l. (dabar gydytojai endokrinologai sako, kad norma net iki 7,8 pavalgius). Tačiau tai galėjo nutikti:
- jei švenčių metu valgei mažai angliavandenių turinčio maisto ir vartojai alkoholį (daug šnapso, mažai užkandos laugh.gif);
- taip pat galėjo būti reaktyvi hipoglikemija. Tai dažniausia cukraus sumažėjimo priežastis CD nesergantiems žmonėms, kylanti dėl insulino pertekliaus kraujyje, suvalgius didelį kiekį daug angliavandenių turinčio valgio (persivalgius per šventes tortų, saldainių, kugelių, baltų mišrainių ir pan.). Organizmas pradeda stresuoti, gavęs per daug maisto, kyla didesnis insulino poreikis, kuris sužadina per didelę jo gamybą kasoje (tuo pačiu- per mažą cukraus kiekį);
- tai gai būti CD požymis.
Cukrų gali išsitirti daugelyje vaistinių net ne akcijų metu, gali nueiti į diabeto mokyklėlę ir pasidalyti savo nuogastavimais- tikrai niekas neišvys ir pamatuos cukriuką, gali paprašyti siuntimo kraujo tyrimui pas savo šeimos gydytoją. Galų gale, jei gali sau leisti, nusipirk gliukomatį (komplektas su juostelėmis kainuos 60- 100 lt) ir pasek cukriukus dažniau. Būsi ramesnė.

Kokiame mieste esi? Galėčiau paskolinti gliukomatį ir sušelpti juostelių keletui tyrimų.
sausė
QUOTE(Loram @ 2009 12 29, 18:21)
kai kuriose vaistinese daro nuolat (moketi aisku reikia). poliklinikoj mokama tyrima taip pat galima pasidaryti visada.

nieko nereiskia 2,86 - tik dziaugtis reikia. kiek laiko nuo paskutinio pavalgymo buvo praeje?
jei buna silpnumo, alkio epizodai, alpimai - reikia tirtis del insulinomos (t.y. insulina gaminancio auglio)
*

Džiaugtis tikrai nereikia, kaip pavalgius tikrai mažoka ir nevalgius būtų mažai. Kreipkitės į šeimos gydytoją padarys tyrimukus.
456123
Ačiū, merginos, už patarimus. Čia mano kolegė pasipasakojo apie savo švenčtinius nuotykius - buvo pas giminaitę per šventes, kuri serga CD ir turi visą "aparatūrą", tad norėjo "išbandyti", ar tas aparatas rodo teisingai biggrin.gif
Kai ta serganti giminaitė pamatė tokį skaičių (2,86), net savo akim patikėti negalėjo smile.gif. Nebuvo nei daug gerta, nei persivalgyta, testavimas vyko lankant per šventes gimines, tiesiog prie stalo unsure.gif
Kadangi aš negalėjau pakomentuoti tokio jos rodiklio, sugalvojau, kad reikia informacijos ieškoti čia - juk kaip niekur kitur čia greitai gali gauti informacijos turbūt bet kokiu klausimu thumbup.gif Ačiū visoms - pamėginsim paskambinti į kitas vaistines, nes prieš tai skambinau į artimiausią ir joje pasakė, kad tokie matavimai vaistinėse nedaromi - na, bet gal tiesiog ne viską žinantis darbuotojas pasitaikė smile.gif
Dėl miesto - kolegė gyvena Ukmergėj, o dirba Vilniuje, užtat su poliklinika yra šiek tiek sudėtinga - poliklinika Ukmergėj, bet ji pati ten nebūna, kai poliklinika dirba - na, bet ką nors sugalvosim, ačiū wub.gif wub.gif
Lukrecij@
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 12 29, 21:43)
Mažai. Ypač pavalgius. Sveiko žmogaus kraujyje gliukozės norma turėtų būti 3,3- 5,5mmol/l. (dabar gydytojai endokrinologai sako, kad norma net iki 7,8 pavalgius). Tačiau tai galėjo nutikti:
- jei švenčių metu valgei mažai angliavandenių turinčio maisto ir vartojai alkoholį (daug šnapso, mažai užkandos laugh.gif);
- taip pat galėjo būti reaktyvi hipoglikemija. Tai dažniausia cukraus sumažėjimo priežastis CD nesergantiems žmonėms, kylanti dėl insulino pertekliaus kraujyje, suvalgius didelį kiekį daug angliavandenių turinčio valgio (persivalgius per šventes tortų, saldainių, kugelių, baltų mišrainių ir pan.). Organizmas pradeda stresuoti, gavęs per daug maisto, kyla didesnis insulino poreikis, kuris sužadina per didelę jo gamybą kasoje (tuo pačiu- per mažą cukraus kiekį);
- tai gai būti CD požymis.

aciu nuramino tavo postas,snd ryte navalgius matavausi buvo 6,1 doh.gif
Utiuitiutė
QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 06, 14:37)
aciu nuramino tavo postas,snd ryte navalgius matavausi buvo 6,1 doh.gif
*

Pavalgius ar nevagius?
Lukrecij@
nevalgius, bet kaip rasei tai posventinis periodas, siandien matavausi ryte buvo 5,4, pas mane tokia norma visada buvo, MB serga CD tai truputi stresuoju ir del saves be to mociute sirgo CD, tai bijau paveldejimo, nes viena puske tai jauna susirgo, be to organizmas linkes kaupt kg,o su tuo ivairi rizika susijus doh.gif
aciu uz rupesti ciocia polia smile.gif
Magnifique
Aš pagaliau pasijutau rami.Visad beprotiškai bijojau CD,nes dėdė mirė nuo jo ir bijodavau cukrų pasidaryt,bet taip gavosi,kad gulint ligoninėj padarė tyrimą ir gydytoja sakė,kad kiekis normalus ir iš laimės vos nenualpau! thumbup.gif thumbup.gif Tiksliai koks kiekis,dar nežinau,nes išrašo neturiu,bet sakė norma! laugh.gif laugh.gif clap.gif
fishke
Ir aš nerimauju - cukrus jau du rytus nevalgius 6.3-6.4 ir skauda nugarą , lygu inkstus, pati gerai nežinau ( šlapimas tyr. geras ) g.gif saldžiai nevalgau, arbatos be cukraus g.gif Giminėj CD nėra.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.