Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kiti darbo teisės klausimai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Pages: 1, 2, 3
Board
Darbe iskilo tokia problemele, gal jus buvot tokioje situacijoje :smile.gif
Zodziu taip: (tikiuosi kad kokie nors inspektoriai neperskaitys)
atejau dirbt i imone, o ten vienas zmogus atleistas vasario menesi, bet apie ji sodrai nepranesta iki siol. Gavau "uzduoti" sugalvot pasiaiskinima, na kazka panasaus i "del buhalteriu kaitos sis klausimas liko nepastebetas :-/", neisivaizduoju kokia priezasti galima sugalvot, kad skambetu itikinamai ir nelabai "isgalvotai" :smile.gif
HELP
Noa
O spyga ten reikia galvot! Parasai priemimo forma ta ten ir rasta:  "Del musu darbuotoju neapdairumo paveluotai pateiktas pranesimas apie Tokio Anokio, a/k xxxxxxxxxxxx, priėmimą." Ir viskas - Sodrai tinka, jiems ten dzin, kas parasyta, svarbu rastas butu... ;D
Board
Darbuotoju neapdairumas :smile.gif (na gal ir)  bet gi sefas des savo parasa po pasiaiskinimu, tai reiskia kad jo neapdairumas, o jis to nenroi ;D
Ponas Tobulybe
Rasma
Geriausia gynyba- puolimas wink.gif Pranešėm, o kur raštas? o kas čia Sodroj dedasi? Ir t.t., ir pan.  :smile.gif
Ugne
Nuperki bonkaitę, ir paėmusi šį svarų stiklinį argumentą  ;D bei pranešimą apie darbuotojo atleidimą iš darbo keliauji į Sodrą pas savo inspektorę.   :smile.gif Manau, kad priims dokumentą, o jei labai reikia pasiaiškinimo, patars, kaip jį parašyti.  ;)
Noa
Darbuotoju neapdairumas :smile.gif (na gal ir)  bet gi sefas des savo parasa po pasiaiskinimu, tai reiskia kad jo neapdairumas, o jis to nenroi ;D
Ponas Tobulybe

O musu shefui tai tokio pobudzio rastai dzin... Jis ju pasiraso po 4 kg per diena:) Taip pagalvojus - na ir kas, kad parasysi, kad suklydo Petraitiene, atsako tai vis tiek direktorius... O musu atveju tai tokius rastus kisdavom ten, kur priima juos. tokiam stikliniam kioske...Ten jau boba jeigu imdavo, tai ir paimdavo, ir byla baigta... O noredama kad visas reikalas prasisuktu giliai etiskai, as dar paskambindavau inspektorei ir plonu plonu balseliu sakydavau "ojojoi, ka mums dabar daryt, jau kaaaip padarem kaip padarem...
[smiley=smiley4.gif] [smiley=smiley4.gif] [smiley=smiley4.gif]" tai inspektore sakydavo, na ka su jumi darysi, atneskit, rasta tik parasykit. Tai va mes ir rasydavom toki nekonkretu rasta, zastumdavom priemime, nusipirkdavom salia Sodros pyrago ir eidavom namo, tiksliau, darban, kur ta pyraga surydavom  ;D Manau, like moteros ir be manes taip daro ;D
Noa
Geriausia gynyba- puolimas wink.gif Pranešėm, o kur raštas? o kas čia Sodroj dedasi? Ir t.t., ir pan.  :smile.gif

Minti kilni, bet siuo atveju neisdegs smile.gif Mat, Sodra viena egzemplioriu su savo stempeliu grazina atgal, isisegimui  ;D Tai vat jeigu jo neturim... :smile.gif
O siaip tai ir Sodroj buna, kad suklysta...
Board
Siaip tai tas svarus stiklinis argumentas butu labai net ir priimtinas jeine pora bet:
1. as nemoku eiti su tokiais argumentais, (bet save visada galima perkalbet), bet yra dar ir antras bet
2. As dirbu Vilniuj, o nesti reikia i Zarasų sodra :smile.gif, brangus labai jau argumentas iseitu tongue.gif
Ugne

O as paskambindavau inspektorei ir plonu plonu balseliu sakydavau "ojojoi, ka mums dabar daryt, jau kaaaip padarem kaip padarem...
[smiley=smiley4.gif] [smiley=smiley4.gif] [smiley=smiley4.gif]" tai inspektore sakydavo, na ka su jumi darysi, atneskit, rasta tik parasykit. Tai va mes ir rasydavom toki nekonkretu rasta, zastumdavom priemime

[smiley=vo.gif]

Ir as taip darydavau.  ;)
svetima
Galiu pasakyt, kad jiems tie jusu rastai giliai dzin-nieks ju neskaito..As visada rasau standartini "del klaidos buvo nepadaryta.. tas ar anas", ir niekad nekonkretizuoju, kieno ten klaida, niekam tai neidomu..
O siaip galit gaut protokola uz nepateikima laiku, bet tai irgi ne pasaulio pabaiga-uz pirma karta jokiu sankciju netaiko wink.gif
Libra
Zodziu, reikia greiciau rasyti ta prenesima, nes jeigu patikrins kokia mokesciu ar darbo inspkecija bus daug baisiau  ;)
Daisy
Ar priklauso valanda trumpiau pries sventines dienas (kovo 11) dirbant UAB'e
Bekasė
priklauso nuo savininko. Pasiziurek, kad ir i vp market tinklo parduotuves...
avei
VP markete mes dirbom vakar viena valanda trumpiau tongue.gif
Viktorija Civilyte - Gyliene
Darbo kodekso 153 straipsnis:
153 straipsnis. Darbo trukmė švenčių ir poilsio dienų išvakarėse

1. Švenčių dienų išvakarėse darbo dienos trukmė sutrumpinama
viena valanda, išskyrus sutrumpintą darbo laiką dirbančius
darbuotojus.
2. Esant šešių dienų darbo savaitei, prieš poilsio dieną darbas
neturi trukti ilgiau kaip penkias valandas.
Bekasė
o kaip yra, jei yra pamaininis darbas. Pvz penkias dienas dirba - penkios iseigines.

Avei, cia kuri parduotuve, nes vakar maximoje buvau, tai jokio skelbimo apie trumpesni darbo laika nemaciau.
Pamaininis, kai darbovietese darbo laikas yra pamainomis, pvz. prekybos tinklai, fabrikai.
avei
Silvute, cia ne parduotuve wink.gif parduotuves dirbo normaliai.
O pamainomis dirbantys- dirba pagal sumine darbo laiko apskaita, kai virsvalandziai pliusuojami uz kelis men.
Bekasė
avei, tada jau viskas aisku - as apie parduotuves kalbejau.
Vike
QUOTE (Silvute @ 2004 03 13, 15:43)

Papildysiu, darbo laikas viena valanda yra sutrumpinamas ir tiems darbuotojams, kurie dirba ne visą darbo laiką. DK 146 str. yra išvardinti atvejai kada nustatomas ne visas darbo laikas.

Darbo laikas švenčioų išvakarėse netrumpinamas tiems darbuotojams, kuriems yra nustatytas sutrumpintas darbo laikas DK 145 str.

kačiux
Kai vaikui sueis metai ruosiusi grizti i darba. Darbdavys apie tai zino. Koki kruvi privalo duoti darbdavys? (atlyginimas priklauso nuo kruvio).
Libra
Apie grizima i darba turi ispeti darbdavi pries 2 savaites.
Butu teiseta reikalauti ne kruvio, o tu paciu pareigu ir kuriu isejai dekretiniu atostogu.
Darbo sutartimi darbuotojas ir darbdavys susitaria, koki darba darbuotojas atliks. Jei mama grizta i darba, ji privalo atlikineti ta pati darba, ka ir dirbo iki dekreto.
Jei mamai sunku - istatymai garantuoja galimybe buti namie, kol vaikui sueis 3 metai
stebukliuke
Sveiki,

kiek man žinoma, remiantis įstatymais, nėščios negali atleisti iš darbo. pas mane situacija kiek kitokia. Įstojus į pirminę rezidentūrą (medicinos), buvom įdarbinti VU, dabar keičiasi tvarka ir visi rezidentai vėl prilyginami studentams ir nesvarbu, kad nuo rudens mokės 850 Lt. Į dekretines turėčiau eiti apie naujuosius metus, tai reiškia, kad rugsėjo mėnesį būsiu atleista iš darbo (kaip ir visi kiti rezidentai) ir kaip studente gausiu tik 90 su trupučiu litų. Ar tokioje situacijoje galima būtų pasiekti, kad manęs neatleistų iš darbo??? Ar čia negali būt taikomos jokios išimtys?
auriux's
Norėjau paklausti, ar turi tokią teisę apsaugos darbuotojai įeinant ir išeinant iš darbovietės teritorijos tikrinti (kraustyti) moters rankinę? Apsauginiai- vyrai.
saules_spindulelis
Na man buvo toks atvejis. Iseinant tikrindavo, bet po poros dienu apstojo ir nebetikrindavo visai.
Bekasė
tai priklauso nuo vidaus taisykliu, su kuriomis tu turejai buti supazindinta.

Apie apieskojima, tai galiu tiksliai pasakyti, kad tai gali atlikti tik tos pacios lyties atstovas, t.y moteri apieskoti gali tik moteris.
Smurka
Kraustyti rankine vyras gali. Suprantu, kad gali buti nepatogu jam rodyti visas savo higienos priemones, bet cia jau nieko nepadarysi. Kreipkis i Burneikiene.

Ieinant i auksciausias valdzios institucijas (Seima, Vyriausybe, Prezidentura) irgi vyrai iskrausto. Ir kam tu pasiskusi? Vel nebent Burneikienei biggrin.gif
Lexana
Vienakart buvau i tokia situacija papuolusi ir pati. Apsauginiai aplamai neturi teises tikrinti asmeniniu daiktu. Tai gali atlikti tik policija, nebent pirkejas sutinka, kad norint sutaupyti laiko ji apziuretu apsauginis. Tokia informacija man suteike apsaugos virsininkas. smile.gif
NERA
Apieškoti asmenį-tikrinti rūbus ir po jais gali tik tos pačios lyties atstovas, o rankinę gali ir priešingos lyties. Jei jūsų įmonė užsiima gamyba ar prekyba ir vidaus darbo tvarkos taisyklėse numatyta, kad išeinant galimas patikrinimas, tuomet tikrint gali-beje su jomis turėjai būti supažindinta pasirašytinai.O gal tu kokioj slaptoj tarnyboj dirbi g.gif
lengvute
šiandien kaip tik bendradarbė pasakojo, kad praeitam darbe paslapčia jų rankines tikrindavo...bosas blink.gif , parajonikas, nekultūringas tipas, sakyčiau mad.gif
Ingaja
Nu bet kaip parduotuvej pradeda tikrinti, nu tikrai jauciuosi apvaginta...
Zinau, tiksliai, kad parduotuvej neturi teises tikrinti rankiniu tie "apsauginiai", brolis turi saugos tarnyba tai va pakonsultavo rolleyes.gif
Upsiukas
Mano darbovieteje turi tikrinti, bet kadangi as dirbu administracijoj, tai nebetikrina, nes per pirmaji tikrinima as pasipiktinusi paklausiau, ka as galiu is buhalterijos pinigines dydzio rankinuke issinest???
Bet kiek zinau, virtuves darbuotojus tikrina. Turbut, kad karbonadu namo neissinestu laugh.gif
O siaip pastate yra mase isejimu, jei nori, gali iseit ir netikrintas smile.gif

avei
QUOTE (Ingaja @ 2004 07 28, 09:21)
Nu bet kaip parduotuvej pradeda tikrinti, nu tikrai jauciuosi apvaginta...
Zinau, tiksliai, kad parduotuvej neturi teises tikrinti rankiniu tie "apsauginiai", brolis turi saugos tarnyba tai va pakonsultavo rolleyes.gif

Apsauginis, itartino pirkejo gali paprasyti parodyti ranike, jei pirkejas atsisako tai daryti, kvieciama policija. Parodyti sutinka beveik visi smile.gif
Mane irgi IKI parduotuveje paprase parodyti rankine (labai ilgai sveriamam saldainiu skyriuj stovejau, skaiciavau kiek sunaus klasej vaiku ir bandziau surinkti visokiu saldainiu, kad visiems po lygiai iseitu biggrin.gif ), matyt buvau itartina, bet parodziau ir nieko, nenumiriau wink.gif
desta
QUOTE (Ingaja @ 2004 07 28, 11:21)

Jie per kameras viską mato ir jei keli įtarimą,jie privalo patikrinti ir tiek.
Vega
QUOTE (desta @ 2004 07 28, 20:27)
Jie per kameras viską mato ir jei keli įtarimą,jie privalo patikrinti ir tiek.

O ka reishkia : " turi teise patikrinti"? Apsauginiai tokios teises neturi. Jei zhmogus yra itariamas nusikalstama veika (shiuo atveju, vagyste), apsaugos darbuotojai privalo ishkviesti policija , o apieshkoti gali tik policijos pareigunai.
Ramirami
Bet kai pasitinka viesai prie kasos ir papraso kartu i kambariuka (RIMI mano kuprine pypsejo, nes sarma blogai etikete ismagnetinusi buvo), paskui, py-y-yp, galetu viesai ir atsiprasyti, kaip kad viesai papraso parodyti tases turini... Nes zmoniu zvilgsniai tai tokie, sakyciau, zudantys - juk Lietuvoje gyvename... Mano kuprine kai patikrino, paskui, aisku, issiaiskine priezasti manes tame ju 'tamsiame kambariuke' atsiprase, bet as jiems pasakiau, kad ju laime, jog kokie kaimynai salia nestovejo - buciau apkalbeta nuo galvos iki koju..

Manau, tokie dalykai zemina, zeidzia oruma.
Noa
Cha, man irgi taip buvo. Parduotuvej prie namu, kur visi pazistami - ir apsauga, ir kasininkes. Karta cype dvieju menesiu kudikis, ta prasme, cyptukai nuo jo cype smile.gif Aprengtas buvo tik bodziuku ir puskojinem - puskojines is Thomas Philips, viduj toks popieriukas buvo neismagnetintas smile.gif pasiuliau apsauginiui nestis cypiantiji ir apieskot - nesinese. Juokesi smile.gif

O paskui musu parduotuvej pasikeite apsauginiai smile.gif Ir ejau as su blogai ismagnetintu tavoru is Kristijanos... taip viskas graziai, tavoras Kristianos maisely, ten pat idetas kvitas, tvarka kaip armijoj... Na eme cypt, as net nusijuokiau - va, sakau, kas cypia, as gi zinau kas. O tas stovi su grieztu snukiu, mol, einam. Nu einam smile.gif Nueinam, issitraukia jis kazkoki automata ir per terba su juo pavazalioja - terba cypia. Tada as vel istraukiu maisiuka, jis likusia terba pavazalioja - terba necypia (niekas nieko nekrauste!). Sakau, sakiau?! Tie pavazalioja maisiuka - maisiukas cypia. Maisiuky dvi prekes ir cekis, cypia lupdazis smile.gif Na nepatogu aniem paliko... Ka tik dirba, nezino ka sakyt prideretu smile.gif Tai dejo jie ten abu lupt cyptuka nuo to lupdazio dezutes - o cyptukas nesilupa biggrin.gif Bliamba, sakau, atiduokit man ta lupdazi, manes vaikai laukia smile.gif O jie visai susikompleksavo, sako, ponia, mes jums nulupsim, kad kitur necyptu! As sakau, tfu man, as namo einu, mano namas sekantis, o dezute tuoj ismesiu, norit - pasiimkit ta dezute, blyn, atiduokit mano tavora, as eit noriu! Tuo metu uzejo dar kazkoks trecias apsauginis, vadas, tai dar aniems malku israse, ir grazino jie man nulupta dezute, aciu pasakiau, sakiau, nelabai reikejo biggrin.gif Tai jie sumizge galvom palingavo ir tiek biggrin.gif
vabalas
ir man buvo pareikalaves apsauginis tase iskratyti. nezinau, kas ten jo galvoj susisuko, vaiksciojau po parda kaip visada, sumokejom su vyru pinigus jau ruosemes eiti apsauginis tik prisoko, sako rodykit rankine. man buvo toks sokas, susinervavau, vos neapsiverkiau. beje daiktus teko kratyti cia pat prie kasos ohmy.gif , pamate tik kruva sunaudotu vienkartiniu nosiniu biggrin.gif , o as ta vakar dar ilgai uzmigti negalejau ...
auriux's
wink.gif Na o aš kitąsyk eidama į darbą prisidėsiu visokių moteriškų daikčiukų:pakečiukų."kandoniukų".gal dar kokius triusikiukus("stringiukus") įsimesiu.Na, kad turėtų ką kraustyti tongue.gif tongue.gif tongue.gif kažin ką čia dar įsidėjus g.gif
alma
Štai ir man įdomu:ar gali be mano žinios apžiūrėti kas nors spintelę,kur pasikabinu striukę?Man atrodo,čia virš visko.Juk gali ką nors pakišti,o paskui sakys,kad pavogiau.Nesakau,kad taip buvo,bet tai įmanoma,tuo labiau,kad ir patys apsauginiai apsivagia(buvo toks atvejis).
Astra
Del etatu mazinimo busiu atleista is darbo,kai mano vaikui sueis 3 metai.Noriu paklausti,kokio dydzio pinigine ismoka man priklauso?Kiek zinau,ta kompensacija turiu gauti 4 menesius nuo atleidimo dienos.Dirbau mokykloje,mokytoja.
Giedroocia
iseitines kompensacijos dydis priklauso nuo isdirbto toje darbovieteje laiko, t.y. darbo stazo.
Astra
Kaip skaiciuojasi stazas,jei padirbusi metus,isejau vaiko auginimo atostogu ir grizau tik po 2,5 metu.Dar padirbusi 1,5 metu vel isejau auginti kito vaikelio.Iseina,kad tikro darbo stazo yra tik 2,5 metu.Siuo metu kaip tik ir esu vaiko auginimo atostogose.O atleis is darbo mane ta pacia diena,kaip ir priims,t.y.kai vaikui sueis 3 metai.
Libra
I darbo staza ieina vaiko auginimo atostogos. Kada tu isidarbinai?
Daisy
Libra o jei savu noru iseiciau, stazas 2 metai ar ka gauciau g.gif
Libra
Jei iseisi savo noru tai is darbuovietes kompensacijos jokios negausi, ir atrodo darbo birza nemokes nieko.
Daisy
QUOTE (Libra @ 2004 08 03, 09:39)
Jei iseisi savo noru tai is darbuovietes kompensacijos jokios negausi, ir atrodo darbo birza nemokes nieko.

na as irgi taip galvojau g.gif Aciu
Astra
Lbra,dirbu nuo 1995m.,t.y.jau 9 metai.Bet ar iseitine pasalpa neskaiciuojama nuo praeito metu ketvircio uzdarbio?O tuo metu juk auginau vaika...
Noa
140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
1) iki dvylikos mėnesių  vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
2) nuo dvylikos iki trisdešimt šešių mėnesių  dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
3) nuo trisdešimt šešių iki šešiasdešimties mėnesių  trijų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių  keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
5) nuo šimto dvidešimties iki dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių – penkių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;
6) daugiau kaip dviejų šimtų keturiasdešimties mėnesių  šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio.
2. Nutraukus darbo sutartį kitais šiame skirsnyje (išskyrus Kodekso 125 ir 126 straipsniuose bei 127 straipsnio 1 dalyje nustatytus atvejus) ir kituose įstatymuose nustatytais atvejais, kai nėra darbuotojo kaltės, jam išmokama jo dviejų mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka, jeigu įstatymai ar kolektyvinės sutartys nenustato kitaip.

Cia as LR DK cituoju smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.