Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lietuviški tradiciniai patiekalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Shandy
Sveiki, reikia jusu pagalbos - gyvenu ne lietuvoje ir musu imoneje rengiama svente, kur kiekvienas darbuotojas turi atsinesti tradicini savo salies patiekala. nebeismanai ka ir pagaminti g.gif Cepelinu tikrai netempsiu, nes tikrai ju niekas nevalgys schmoll.gif

Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
Owly
Gal kokį tinginį padaryk mastau.gif
Zitlali
QUOTE(Shandy @ 2006 10 25, 18:11)
Sveiki, reikia jusu pagalbos - gyvenu ne lietuvoje ir musu imoneje rengiama svente, kur kiekvienas darbuotojas turi atsinesti tradicini savo salies patiekala. nebeismanai ka ir pagaminti  g.gif  Cepelinu tikrai netempsiu, nes tikrai ju niekas nevalgys  schmoll.gif

Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
*

kai kurie vegetarai ir zuvies nevalgo verysad.gif gal: balandeliai su ryziais, saltibarsciai su bulvem, cepelinai su varske, varsketukai (neisivaizduoju ar cia LT patiekalas siaip biggrin.gif ), bulves su kastiniu... nzn net
Amalia
Kažkada pas mane panašiu atveju didžiausią pasisekimą yra tureję grybukai - na tokie iš tešlos a la baravykai, galvutė į šokoladą kyštelta, kotas į baltymų liukrą, apačia dar į aguonas bakstelėta - neliko nė vieno, moterys visus vaikams lauktuvių pasiėmė ir dar recepto klausinėjo. Šiaip galėtum padaryti farširuotų kiaušinių. Arba raudonos mišrainės (burokėliai su raudonom pupelėm) - mano nustebimui vyrai lapnojo susižavėję, matyt rūgštelė praėjo, silkės su džiovintais baravykais. Dar pas mane praeina silke su morkom ir su pomidorais (nors pastaroji tarsi ir ne lietuviška, vokiečiai taip nedaro).
O vegetarai tegu graužia morkas, jie turi prie kitų taikytis, o ne atbulai, nebent koks viršininkas būtų g.gif
Elizabeht
Gal ka nors is zemaiciu valgiarascio g.gif : kastini, cibuline...
As ,asmeniskai, tai nemoku. Manau, tik zemaiciai (tikrus) gali gaminti.
Maza paguoda blush2.gif
Shandy
Aciu uz patarimus, vis dar suku galva - sumasciau kad greiciausiai gamisniu kokias nors salotas su marinuotais grybukais: misko grybai cia visiems egzotika, gal skau paragaus. blink.gif Visi bulviniai patiekalai atkrinta: bulves nekrakmolingos is mano cpelinu gavosi pilkos splavos kose su plaukiojanciais mesos gabaliukais biggrin.gif
Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti? g.gif
Owly
QUOTE(Shandy @ 2006 10 26, 19:14)
Visi bulviniai patiekalai atkrinta: bulves nekrakmolingos is mano cpelinu gavosi pilkos splavos kose su plaukiojanciais mesos gabaliukais  biggrin.gif
*

O krakmolo ar dėjai? g.gif
Amalia
QUOTE(Shandy @ 2006 10 26, 17:14)
Aciu uz patarimus, vis dar suku galva - sumasciau kad greiciausiai gamisniu kokias nors salotas su marinuotais grybukais: misko grybai cia visiems egzotika, gal skau paragaus.  blink.gif Visi bulviniai patiekalai atkrinta: bulves nekrakmolingos is mano cpelinu gavosi pilkos splavos kose su plaukiojanciais mesos gabaliukais  biggrin.gif
Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti?  g.gif
*

Mišrainė su grybais tikrai visai nieko, ir darbo nedaug.
Grybukus kepiau be formeliu, iš meduolinės tešlos. Iškepiau atskirai kepurėles ir kotelius kaip pailgus sausainukus, suklijavau glajum juos po du, ir gavosi apskriti kotai. O į kepurėles iš apačios buvau įspaudusi po pupą kepimo popierium apsukusi, ją išėmus gavosi skylė kotui įkišt. Kiekvienas grybas kitoks gavosi, kaip tokiai kepėjai, buvo tokie kreivi šleivi, bet kaip iš tikro miško
gytene
[quote=Amalia,2006 10 26, 02:51]
Kažkada pas mane panašiu atveju didžiausią pasisekimą yra tureję grybukai - na tokie iš tešlos a la baravykai, galvutė į šokoladą kyštelta, kotas į baltymų liukrą, apačia dar į aguonas bakstelėta - neliko nė vieno, moterys visus vaikams lauktuvių pasiėmė ir dar recepto klausinėjo.
Amalia,gal gali receptuka duoti tu kepamu grybuku smile.gif
Amalia
QUOTE(gytenis @ 2006 10 28, 17:29)
Amalia,gal gali receptuka duoti tu kepamu grybuku  smile.gif
*

Kepiau pagal "kietos mieduolines teslos" recepta, mama buvo atsiuntusi, atrodo sitas:
0,5kg miltu, 2 tryniai, 1 kiausinis, 50g sviesto, 200g medaus, 200g cukraus, saukstelis sodos ar kepimo milteliu, saukstas grietines, pokelis prieskoniu meduoliams . Medaus virinti nereikia. Isminkyti, atsaldyti, formuoti meduolius, kepti nekarstoje orkaiteje. Glajui 1 baltyma sumaisyti su 200g cukraus pudros, ipilti kiek citrinos sulciu.
Makarska
Man joks normalus pasiūlymas į galvą neateina, išskyrus baltą mišrainę. Kuom ne nacionalinis balių atributas? Beje, žinau, kad analogiškam vakarėlyje viena mergina sublizgėjo pomidorų-grietinės salotas pristačiusi kaip lietuvišką patiekalą. Skamba neįtikėtinai, bet užsieniečiams tai buvo labai egzotiškas derinys biggrin.gif .
Shandy
QUOTE(Eni @ 2006 10 26, 18:30)
O krakmolo ar dėjai?  g.gif
*

Dejau krakmolo - deja nepadejo, bulves cia kazkokios nevykusios smile.gif

O del pamidoru grietines salotua s ir jau masciau, nes manes kolegos irgi jau klause recepto, kai buvau atsinesus i darba pietums biggrin.gif
forbija
QUOTE(Shandy @ 2006 10 30, 19:51)
Dejau krakmolo - deja nepadejo, bulves cia kazkokios nevykusios  smile.gif

O del pamidoru grietines salotua s ir jau masciau, nes manes kolegos irgi jau klause recepto, kai buvau atsinesus i darba pietums  biggrin.gif
*

JEIGU GYVENI ANGLIJOJE PIRK RAUDONAS BULVES .LIUKS CEPELINAI.
padruske
as norvegijoje sublizgejau krabu salotomis.mum jau, kaip ir pabode, ojiems fantastika.tiesa, silke po suba thumbup.gif jie neisivaizduoja burokeliu su majonezu
Pause
Labai idomi tema, gaila, kad tokia nedidelė ir "praktiškai ne į temą" unsure.gif

Manęs irgi laukia vakarėlis į kurį reikia atsivežti tradicinio lietuviško maisto ir gėrimų (alkoholinių)

Esmė ta, kad ragautojai bus iš visų Europos (ir ne tik) kampelių, tad norėčiau tikrai kažką Lietuviško nusivežti, bet nesugalvoju ką mes tokio unikalaus turime g.gif Na alų ir kitos šalys gamina, stumbrinę - lenkai savo nacionaliniu gėrimu pasiėmė biggrin.gif Degtinė labiau rusams.

Gal jūs kokių idėjų turite?

Tik yra vienas "bet" - visas maistas ir gėrimai turėtų ištverti paros kelionę traukiniu blush2.gif
alexxandra
QUOTE(Pause @ 2009 03 05, 08:27)
*

Midus bigsmile.gif
Bet jo irgi lenkai gviešiasi. Arba pvz žolelių trauktinė kaip Trejos devynerios.
Samanė.
Pause
Trejos devynerios gal visai nebloga idėja bigsmile.gif

O kažin starka - lietuviška? Na tai juk ta pati samanė, lietuviškas viskis biggrin.gif
redulyte
Gerą knygą atradau gaminti lietuviškus patiekalus:
http://www.vaga.lt/lt/?cid=64&action1=...tegory_id=40778
Nuo A iki Z aprašyta, kaip gaminti pradedant paprasčiausiais cepelinais, baigiant įmantresniais, ir nuotraukos atrodo labai gardžiai drinks_cheers.gif
sleepy hat
keliu aukštyn - man irgi reikia konors labai lietuviško, gal kas daugiau idėjų turite?
AkvileZ
QUOTE(sleepy hat @ 2011 10 14, 12:54)
keliu aukštyn - man irgi reikia konors labai lietuviško, gal kas daugiau idėjų turite?
*

Aguonpienis thumbup.gif virtos bulvės su lupena ir varškės pagardu, šakotis (tik nežinau kaip su tuo lietuviškumu), lietiniai su grybų įdaru, keptas varškės sūris, kaip tik su alum thumbup.gif
Dar leituviški sumuštinukai smile.gif juoda duona užtepta sviestu ir uždėta naminės rūkytos dešros lotuliukas.gif
due drops
Is gerimu Bobeline.
As tai bandyciau saltienos pasiulyt (nelabai lietuviska,bet kas suzinos) biggrin.gif .
Karbonadu uzkeptu grybais ir suriu
lolanta
Sakykit o koki advento valgį butų galima nusinešti vaikui į mokyklą g.gif
jurgav..
QUOTE(lolanta @ 2011 11 28, 22:16)
Sakykit o koki advento valgį butų galima nusinešti vaikui į mokyklą g.gif
*

kūčiukų- praktiška ir pigu. dar galima silkės patiekalų, bet jau nepatogu ir pan. galima pyragėlių su kopūstais, su grybais, su aguonom. aguonų vyniotinį ir kt. 4u.gif
lolanta
Bet kučiukai man atrodo buvo valgomi, tik per kučias ar jie tinka ir advento laikotarpiu?
Silkes patiekalų vaikai nelabai valgys, gal tikrai reika kokius pyragelius su aguonomis iškepti smile.gif Ačiū už idėja 4u.gif
kristtia
O kaip galvojate, ar šokoladinius saldainius (lietuviškus), galima pristatyti, kaip lietuvišką saldumyną? g.gif biggrin.gif nes pvz., Danijoje niekur nesu mačiusi šokoladinių saldainių suviniotų į popieriukus. Pas juos tik haribo guminukai, anyžiniai saldainiai ir visokie importiniai (snikers, mars, twix, m&m ir t.t.) saldainiai.
Evelinčiksa
Keliu tema aukštyn , nes ir man reikia kokių patiekalu tokiam pritatymui. Beje ten vietoje yra tik mikrobangine ir vieta pjaustymui , bei kriaukle. Ir ne aš viena savo šalį pristatysiu tai reikia tokio patiekalo ,kad lengvai tensportuotusi.
Galvoju apie vedarus, medučio tortuka , tinginį , lydeka kepta farširuota bet ir nenoriu persistengti biggrin.gif
due drops
QUOTE(Evelinčiksa @ 2012 01 24, 20:26)
Keliu tema aukštyn , nes ir man reikia kokių patiekalu tokiam pritatymui. Beje ten vietoje yra tik mikrobangine ir vieta pjaustymui , bei kriaukle. Ir ne aš viena savo šalį pristatysiu tai reikia tokio patiekalo ,kad lengvai tensportuotusi.
Galvoju apie vedarus, medučio tortuka , tinginį , lydeka kepta farširuota  bet ir nenoriu  persistengti  biggrin.gif
*

Bulviniai blynai,silke su grybais,varskeciai
RytoTyluma
Sveiki smile.gif ir man teks pabuvoti tradicinių patiekalų baliuje. Noriu gaminti tai, kam papildomai jokių lėkščių nereikėtų, įrankių valgant. g.gif O "Tinginys" lietuviškas pyragas? Dar mąstau gal pyragėlius su grybais, bet čia žmonės nelabai juos valgo... bijos biggrin.gif Į tuos pyragėlius kepti grybai (šviežūs) dedami? Nesu kepus...
kristė82
Man irgi reikia kažko lietuviško ir ypatingo .Gal kas turite daugiau idėjų
vidal
QUOTE(RytoTyluma @ 2012 04 20, 15:09)
Sveiki  smile.gif ir man teks pabuvoti tradicinių patiekalų baliuje. Noriu gaminti tai, kam papildomai jokių lėkščių nereikėtų, įrankių valgant.  g.gif O "Tinginys" lietuviškas pyragas? Dar mąstau gal pyragėlius su grybais, bet čia žmonės nelabai juos valgo... bijos biggrin.gif Į tuos pyragėlius kepti grybai (šviežūs) dedami? Nesu kepus...
*

Tinginį sūnus sėkmingai valgė viešėdamas Turkijoje pagal mainų programą mirksiukas.gif nemanau, kad jis lietuviškos virtuves pvz mirksiukas.gif
RytoTyluma
QUOTE(vidal @ 2012 05 07, 15:32)
Tinginį sūnus  sėkmingai valgė viešėdamas  Turkijoje pagal mainų programą mirksiukas.gif nemanau, kad jis lietuviškos virtuves pvz mirksiukas.gif
*

Jau vėlu biggrin.gif visi lapnojo tinginį pirmą kartą matydami ir ragaudami. O prie temos, dar meduolius nešiau.
RamuteS
Gal galetumete patarti, ka butu galima is lietuviskos virtuves ant grilio paruosti, bus ruosiamas grilio vakarelis, kur bus pristatoma patiekalai is iv. saliu 4u.gif
ievusa
sveikos mamytes, man taip pat reiktu jusu patarymo.... kita savaite vaiku mokykloje bus rengemas tarptautyniu patiekalu pristatymas ir as sugalvojau iskepti KIBINUS smile.gif ar kokias bandeles su lasinukais smile.gif ka manot ar praeis kaip lietuviskas patiekalas?
Isanksto aciu uz jusu nuomuones 4u.gif
Alexandra.R.
QUOTE(ievusa @ 2012 05 19, 12:04)
KIBINUS  smile.gif
ar praeis kaip lietuviskas patiekalas?

*

jei pameluosit, kad tai lietuviskas patiekalas, tai praeis, bet siaip, tai juk zinot, kad nelietuviskas? Cia panasiai, kaip pica iskepti...
ievusa
zinau ir skaiciau internete kad tai Karaimu tautos dovana mums, bent taip raso.... tai manau taip ir pristatysiu smile.gif ar tiesiog iskepsiu bandeles su kopustais , lasinukais tik manau vaikai nelabai valgys su tokiu idaru... g.gif
Akvillle
QUOTE(ievusa @ 2012 05 20, 14:30)
zinau ir skaiciau internete kad tai Karaimu tautos dovana mums, bent taip raso.... tai manau taip ir pristatysiu  smile.gif ar tiesiog iskepsiu bandeles su kopustais , lasinukais tik manau vaikai nelabai valgys su tokiu idaru...  g.gif
*

Na, su kopūstais bandelės turbūs labiau rusiškos skaitosi, jei neklystu... O šiaip, kiek žinau, tikrai lietuviški patiekalai yra, žinoma, juoda duona ir baltas sūris rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.