Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
Sveiki, reikia jusu pagalbos - gyvenu ne lietuvoje ir musu imoneje rengiama svente, kur kiekvienas darbuotojas turi atsinesti tradicini savo salies patiekala. nebeismanai ka ir pagaminti
Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost?
Gal kokį tinginį padaryk
QUOTE(Shandy @ 2006 10 25, 18:11) Sveiki, reikia jusu pagalbos - gyvenu ne lietuvoje ir musu imoneje rengiama svente, kur kiekvienas darbuotojas turi atsinesti tradicini savo salies patiekala. nebeismanai ka ir pagaminti Kita beda: dalis bedradarbiu yra vegetarai, dalis nevalgo kiaulienos, kiti jautienos. Gal sakau kokia silkute paruost? kai kurie vegetarai ir zuvies nevalgo
Kažkada pas mane panašiu atveju didžiausią pasisekimą yra tureję grybukai - na tokie iš tešlos a la baravykai, galvutė į šokoladą kyštelta, kotas į baltymų liukrą, apačia dar į aguonas bakstelėta - neliko nė vieno, moterys visus vaikams lauktuvių pasiėmė ir dar recepto klausinėjo. Šiaip galėtum padaryti farširuotų kiaušinių. Arba raudonos mišrainės (burokėliai su raudonom pupelėm) - mano nustebimui vyrai lapnojo susižavėję, matyt rūgštelė praėjo, silkės su džiovintais baravykais. Dar pas mane praeina silke su morkom ir su pomidorais (nors pastaroji tarsi ir ne lietuviška, vokiečiai taip nedaro).
O vegetarai tegu graužia morkas, jie turi prie kitų taikytis, o ne atbulai, nebent koks viršininkas būtų
Gal ka nors is zemaiciu valgiarascio
As ,asmeniskai, tai nemoku. Manau, tik zemaiciai (tikrus) gali gaminti. Maza paguoda
Aciu uz patarimus, vis dar suku galva - sumasciau kad greiciausiai gamisniu kokias nors salotas su marinuotais grybukais: misko grybai cia visiems egzotika, gal skau paragaus.
Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti? QUOTE(Shandy @ 2006 10 26, 17:14) Aciu uz patarimus, vis dar suku galva - sumasciau kad greiciausiai gamisniu kokias nors salotas su marinuotais grybukais: misko grybai cia visiems egzotika, gal skau paragaus. Grybukai gal ir nieko tik va is kur forma kepimui gauti? Mišrainė su grybais tikrai visai nieko, ir darbo nedaug. Grybukus kepiau be formeliu, iš meduolinės tešlos. Iškepiau atskirai kepurėles ir kotelius kaip pailgus sausainukus, suklijavau glajum juos po du, ir gavosi apskriti kotai. O į kepurėles iš apačios buvau įspaudusi po pupą kepimo popierium apsukusi, ją išėmus gavosi skylė kotui įkišt. Kiekvienas grybas kitoks gavosi, kaip tokiai kepėjai, buvo tokie kreivi šleivi, bet kaip iš tikro miško
[quote=Amalia,2006 10 26, 02:51]
Kažkada pas mane panašiu atveju didžiausią pasisekimą yra tureję grybukai - na tokie iš tešlos a la baravykai, galvutė į šokoladą kyštelta, kotas į baltymų liukrą, apačia dar į aguonas bakstelėta - neliko nė vieno, moterys visus vaikams lauktuvių pasiėmė ir dar recepto klausinėjo. Amalia,gal gali receptuka duoti tu kepamu grybuku QUOTE(gytenis @ 2006 10 28, 17:29) Kepiau pagal "kietos mieduolines teslos" recepta, mama buvo atsiuntusi, atrodo sitas: 0,5kg miltu, 2 tryniai, 1 kiausinis, 50g sviesto, 200g medaus, 200g cukraus, saukstelis sodos ar kepimo milteliu, saukstas grietines, pokelis prieskoniu meduoliams . Medaus virinti nereikia. Isminkyti, atsaldyti, formuoti meduolius, kepti nekarstoje orkaiteje. Glajui 1 baltyma sumaisyti su 200g cukraus pudros, ipilti kiek citrinos sulciu.
Man joks normalus pasiūlymas į galvą neateina, išskyrus baltą mišrainę. Kuom ne nacionalinis balių atributas? Beje, žinau, kad analogiškam vakarėlyje viena mergina sublizgėjo pomidorų-grietinės salotas pristačiusi kaip lietuvišką patiekalą. Skamba neįtikėtinai, bet užsieniečiams tai buvo labai egzotiškas derinys
as norvegijoje sublizgejau krabu salotomis.mum jau, kaip ir pabode, ojiems fantastika.tiesa, silke po suba
Labai idomi tema, gaila, kad tokia nedidelė ir "praktiškai ne į temą"
Manęs irgi laukia vakarėlis į kurį reikia atsivežti tradicinio lietuviško maisto ir gėrimų (alkoholinių) Esmė ta, kad ragautojai bus iš visų Europos (ir ne tik) kampelių, tad norėčiau tikrai kažką Lietuviško nusivežti, bet nesugalvoju ką mes tokio unikalaus turime Gal jūs kokių idėjų turite? Tik yra vienas "bet" - visas maistas ir gėrimai turėtų ištverti paros kelionę traukiniu
Trejos devynerios gal visai nebloga idėja
O kažin starka - lietuviška? Na tai juk ta pati samanė, lietuviškas viskis
Gerą knygą atradau gaminti lietuviškus patiekalus:
http://www.vaga.lt/lt/?cid=64&action1=...tegory_id=40778 Nuo A iki Z aprašyta, kaip gaminti pradedant paprasčiausiais cepelinais, baigiant įmantresniais, ir nuotraukos atrodo labai gardžiai
keliu aukštyn - man irgi reikia konors labai lietuviško, gal kas daugiau idėjų turite?
QUOTE(sleepy hat @ 2011 10 14, 12:54) Aguonpienis Dar leituviški sumuštinukai
Is gerimu Bobeline.
As tai bandyciau saltienos pasiulyt (nelabai lietuviska,bet kas suzinos) Karbonadu uzkeptu grybais ir suriu
Sakykit o koki advento valgį butų galima nusinešti vaikui į mokyklą
Bet kučiukai man atrodo buvo valgomi, tik per kučias ar jie tinka ir advento laikotarpiu?
Silkes patiekalų vaikai nelabai valgys, gal tikrai reika kokius pyragelius su aguonomis iškepti
O kaip galvojate, ar šokoladinius saldainius (lietuviškus), galima pristatyti, kaip lietuvišką saldumyną?
Keliu tema aukštyn , nes ir man reikia kokių patiekalu tokiam pritatymui. Beje ten vietoje yra tik mikrobangine ir vieta pjaustymui , bei kriaukle. Ir ne aš viena savo šalį pristatysiu tai reikia tokio patiekalo ,kad lengvai tensportuotusi.
Galvoju apie vedarus, medučio tortuka , tinginį , lydeka kepta farširuota bet ir nenoriu persistengti QUOTE(Evelinčiksa @ 2012 01 24, 20:26) Keliu tema aukštyn , nes ir man reikia kokių patiekalu tokiam pritatymui. Beje ten vietoje yra tik mikrobangine ir vieta pjaustymui , bei kriaukle. Ir ne aš viena savo šalį pristatysiu tai reikia tokio patiekalo ,kad lengvai tensportuotusi. Galvoju apie vedarus, medučio tortuka , tinginį , lydeka kepta farširuota bet ir nenoriu persistengti Bulviniai blynai,silke su grybais,varskeciai
Sveiki
Man irgi reikia kažko lietuviško ir ypatingo .Gal kas turite daugiau idėjų
QUOTE(RytoTyluma @ 2012 04 20, 15:09) Sveiki Tinginį sūnus sėkmingai valgė viešėdamas Turkijoje pagal mainų programą
Gal galetumete patarti, ka butu galima is lietuviskos virtuves ant grilio paruosti, bus ruosiamas grilio vakarelis, kur bus pristatoma patiekalai is iv. saliu
sveikos mamytes, man taip pat reiktu jusu patarymo.... kita savaite vaiku mokykloje bus rengemas tarptautyniu patiekalu pristatymas ir as sugalvojau iskepti KIBINUS
Isanksto aciu uz jusu nuomuones
zinau ir skaiciau internete kad tai Karaimu tautos dovana mums, bent taip raso.... tai manau taip ir pristatysiu
QUOTE(ievusa @ 2012 05 20, 14:30) zinau ir skaiciau internete kad tai Karaimu tautos dovana mums, bent taip raso.... tai manau taip ir pristatysiu Na, su kopūstais bandelės turbūs labiau rusiškos skaitosi, jei neklystu... O šiaip, kiek žinau, tikrai lietuviški patiekalai yra, žinoma, juoda duona ir baltas sūris |