sedziu su savo mazium smelio dezej ir girdziu kaip viena mama sako kitai apie savo vaika: '...nu cia tai grozio ir proto isikunijimas...'
O as tai sakau,kad mano vaikas pasiutes, chuliganas, museika, neklauzada..............................grazuolis, saunuolis melynakis baltapukis, meilus, svelnus......................kiekvienai mamai savo vaikas yra pats paciausias, taip turi buti, tik nereikia perlenkti lazdos besigiriant. Visi mazi kaciukai, visciukai grazus, taip ir vaikai visi yra tiesiog vaikai, kartais isdyke, kartais meilus, svarbiausia kad butu mylimi.
Tai kad ir pelėdai savi vaikai gražūs... Kol maniškė nebuvo atšventusi pirmojo gimtadienio, jai nuolatos kartodavau, kad ji pati gražiausia, geriausia... Dabar visada primenu, jog ir kiti vaikai gražūs, geri, greiti ir t.t. Be to, šiuo klausimu visus teisingus atsakymus pateikia darželis. Čia labai gerai ir aiškiai pamatai savo "vunderkindą", nesugebantį garsiai pasakyti išmokto eilėraštuko Kalėdų Seneliui, nesugebančio atsakyti į pateiktus iš perskaitytos pasakytės klausimus, nepakartojančio parodyto šokių judesio ir t.t. Tad aš dabar manau, kad mano vaikas yra toks, kaip visi: šiek tiek padykęs, šiek tiek tinginys, šiek tiek gražus, šiek tiek draugiškas...
Beje, prisiminiau savo močiutės nelabai gražius žodžius. Kai mamos imdavo kalbėti apie savuosius pačius pačius, mano močiutė lyg tarp kitko pasakydavo: "Mano vaikas irgi protingas - šikdamas galvą kraipo..." Teatleidžia man tos, kurioms šie žodžiai nuskambėtų labai jau stačiokiškai, bet juk ne aš jų autorė...
Tos mociutes dazniausiai labai pataiko pasakyti
Na, nezinau...
Man mano leliukas tikrai labai labai grazus. Tai galiu drasiai teigti, nes ne as viena taip manau, visi aplinkui sako.
O siaip, mamos, pripazinkim ,kad toli grazu ne visi vaikai yra grazus! Jei vaikas grazus, jis visiems grazus, ne tik mamai! Apie prota as kol kas nieko nesakau, nes dar labai mazutis, kad galima butu kazka spresti. Aisku, visada dziaugiesi nors ir mums atrodanciu menku pasiekimu! Dziaugiesi taip tarsi vaikas kalna butu nuvertes!
Mano maziuke viena moteris lauke pavadino "vokiska lele". Sako, tokia grazi, kaip kazkada budavo importines leles. Ji grazute, pustazande nepaprastai melynomis akimis, kurias visi labiausiai ir giria. Bet tikrai nemanau, kad ji visu visu graziausia. Man aisku taip! Man visi vaikuciai grazus. Kai vyras juokais sako apie koki nors vaika: Nu cia ne is meiles (tipo negrazus), as ji labai baru.
Aisku, visoms mamoms savo vaikas pats paciausias! Ar gali buti kitaip? Ir net jei surantam, kad jis toks kaip visi, jis mums yra pats paciausias, nes musu. Ir nera ko cia kuklintis! As savo dukrutei sakau: "Tu pati graziausia mano dukryte" ir tai absoliuti tiesa, nes daugiau dukryciu as neturiu. Sakau "Tu mano vienintelis pirmasis vaikutis" ir tai irgi tiesa, nes kitas jau nebus pirmasis.
Bet man labai patiko Laisves mintis, kad nuo metuku, kai vaikis jau daugiau suprata, reikia sakyti, kad ir kiti grazus, geri. Manau, vaikui labai svarbu jausti ne tik, kad jis mylimas, o kad ir sekmingas (cia jau veliau), taigi pagyrimas niekada nepamaiso, tik reikia matyti, ka pagirti - juk kiekvienas yra unikalus ir turi kazka pacio-paciausio. Isgirstumet, kaip mano 1,4 metu pupa sako "jetau-jetau", isvirstumet is koto!
Be žodžių
o tu ka galvoji kad kas nors tau ims ir pasakys, kad tavo vaikas negrazus?
kiekvienam savo vaikas pats pats.tą tikrai bet kuri pripažins.
man asmeniškai visi vaikai yra vaikai,nei vieno negalima nemylėti,visi yra savotiškai vienodi ir skirtingi,bet aišku savus mylim labiausiai. niekad prei kitos mamos,kuri yra su vaikučiu negalėčiau pasakyti,kad va mano ,tai ką tu,pažiūrėk kokia graži,kokia jinai super super. turiu tokį pavyzdį.į kiemą pažaisti su maniške dažnai ateina,tokia jauniklė mamanė,su panašaus amžiaus dukra,na ta mamanė,na net nemoku apsakyt kaip jinai savo dukrą liaupsina..."oi tu gražuole mano",ir kai kokią pozą nutaiso vaikas tai ta sako "žiūrėk žiūrėk kaip fainai padarė ne?" va tokios kalbos tai tikrai nervina,na bet ką padarysi,nepradėsiu gi ir aš prie saviškės pulti ir įkandinpo jos žodžių rėkti "oi tu mano gražuolių gražuole"
Siaip tai mano nuomone tokia, kad zmogus is tikruju rupi tik savo seimai. Visi kiti - draugai, bendradarbiai, kolegos ir t.t. - gali buti labai geri, artimi ir svarbus, bet... pakeiciami. Todel tikrai reikia girti savo vaikus ir dziaugtis jais, ju pasiekimais, nes tai yra be galo svarbu ir niekas kitas gali to ir nepadaryti. Man vaikystej truko tokios silumos ir demesio ir savo tevu, todel savo vaikui bandau tai duoti. Zinoma, nereikia perlenkti lazdos.
mano vaikas man pats paciausias ne isvaizda, o tuo, kad tai mano vaikas
labai malonu jei kas pasako koki komplimenta mano dukrytei, kazkaip jauciasi kada nuosirdziai, kada ne. neimanoma juk visiems patikti pati giriu svetima vaika tik tuomet, jei man tikrai labai patinka
Man mano vaikas irgi pats paciausias, bet kai jau viena mama minejo, jis isties vaikas kaip vaikas. Labai malonu kai ta vaika gatvej giria ir ne senos babulytes, bet pav azuolyne vaiksciojantis jaunimas, ne viena karta teko isgirsti "ziurek, ziurek, koks fainas berniukas". Sirdi zodziai paglosto, kai zinau, jog iki metu visos babules paklaikusiom akim i mano vaika ziurejo (buvo ziauriai negrazus
Kartais stebiu ji zaidzianti, mielas vaikiukas, bet ne kataloginis (jei taip galima issireikst), bet kaip sakiau man jis pats paciausias.
Žinoma, kad man mano vaikas yra pats gražiausias, pats mieliausias, pats gudriausias, ir visoks kitos pats pats geriausias. Protu suprantu, kad taip nėra. Tačiau širdžiai juk neįsiakysi
Labas
mano vyras karta tarsi kaltas jausdamasis prisipazino - "man kiti vaikai, kurie panasaus amziaus i musiski, negrazus, musu atrodo pats graziausias". As pagalvojau, paziurejau
pirma karta girdziu, kad mama sakytu, kad jos vaikas negrazus (nors ir 'buvo')
Aš taip pat esu kritiška savo vaikų atžvilgiu
Sutinku su Delfinu, kad vaikus reikia girti.
Zduriela, širdyje mano vaikas, man visada buvo gražiausias ir mieliausias bei mylimiausias, bet išties, jis buvo labai negražus, nes dėl alergijos jo veidelis buvo vientisa raudona žaizda, na vos ne kaip raupsuotojo. Ryte pažvelgdavau į jį ir apsiverkdavau. Sunku buvo matyt besikankinantį vaiką. Užtai dabar, kai kas pagiria mano mažyli esu devintame danguje.
O man mano vaikas PATS paciausias
O mano vaikas....... YPATINGAS
Istiesu kiekvienai mamai savas vaikas grazus ir pats paciausias.
Man mano pupulis pats paciausias Jis istiesu grazus, kaip savo amziaus - protingas. Bet isties manau, kad vaikas bus pats paciausias jeigu jis bus mylimas. Maniskis moka net save paglostyti, kai pasakai, kad jis geras O siaip tai visi vaikai savotiskai grazus. Ne visi gali buti modeliukais, bet visi kazka angelisko turi
Ne i tema, bet man labai patiko G. Beresneviciaus mintis apie vaikus: Vaikai yra kazkas tarp zmoniu ir demonu (cia geraja prasme: demonai yra beveik dievai). Pagal mitologija pasaulio gyventoju sandara butu tokia (zemejancia tvarka): dievai - demonai - zmones - gyvunai. Tai va vaikai yra siek tie auksciau uz zmones - jie turi kazka demoniska.
Aš savo sūnui nesakau, kad jis yra gražiausias, geriausias, mylymiausias ir t.t., tačiau sakau, kad jis gražuolis, geras, mylymas, protingas ir t.t., taip pat dažnai jį vadinu "meile mano", taip pat vadinu ir savo vyrą.
Samoningai nesakau, kad jis mylymiausias vaikas, nors dabar taip ir yra, nes kai bus du ar daugiau vaikų, nebegalėsiu sakyti mylymiausias kievienam, nes mylymiausias gali būti tik vienas.
O man patinka, kaip elgiasi zydai: jie kiekvienam vaikui sako, kad jis mylimiausias
mane juokas ima is tu mamu, kurios, pavyzdziui, kieme kiekvienam pasakoja, kaip jos stebuklas (cia as apie maziukus) soka tik isgirdes muzika, vaje vaje koks genialumas, nu blyn gi net bezdzioniukas soka isgirdes muzika
Nemanau, kad savo vaika reikia menkinti, bet kai per daug irgi nesveika. Turejau labai gera drauge, nesitarem, bet pasigimdeme vaikus beveik vienu laiku, bet butent sita savybe mus isskyre. Man nusibodo pastovus jos vaiko kelimas vis debesu. O mano vaikas ka padaro, tai taip ir lieka nepastebeta. Aisku ta savybe yra na tik su vaikais, bet ir su daiktais ir t.t.
Tada as zyde, nes ir as taip sakau
Aš nesakau , kad mano vaikas pats pats.
Bet visai smagu ,kad einant gatve ar parduotuvese, jį pagirai, kad gražus ir kad kalba labai gerai, jis su visais atranda laiko pabendrauti. Aš džiaugiuosi tuo, kad yra tikrai pakankamai protingas , o ir grožio užtenka Bet svarbiausiai, kad mamos sugebėtų ir kituose vaikuose tai įžvelgti. Yra ir gražesnių ir protingesnių.
keista, kai tokiu klausimu kyla, aisku, kad savas vaikas yra mieliausias
Bet skaitydama net susimasciau as noriu, kad mano vaikas butu laimingas, bet argi galeciau sakyti, kad laimingiausias, kaip tai ismatuoti? Mes ruosiame vaikus gyvenimui, o sakydami jiems , kad jie yra iausi", savotiskai juos traumuojam, na as cia jau gal mastau globaliai. O kas bus kai uzaugs ne pats protingiausias Na man grazus savo vaikas, bet kodel as jai turiu sakyti, kad jis graziausias, argi tai pagrindinis mano tikslas. as nenoriu, kad ji butu "iausia", as noriu, kad ji butu laiminga Na cia tik mano nuonone ir mano auklejimo pozicija, o kaip ziniai, kiekvieni tevei turi savo auklejimo stliu, kuriuos pamatyti as turiu progos savo darbe, oi kiek stresu apturi tu paciu "geriausiu" vaikuciu tevai
o man darzelyje po nauju metu aukletoja sako:ka jus darote su savo dukra,kad ji tokia protinga?ir eilerastuku moka ir spalvas skiria ir daug raideliu pazysta...
o as atsakiau paprastai:uzsiimu su ja,kalbu,bendrauju...bet tikrai niekada nesu jai sakiusi,kad tu mano dukryte esi pati paciausia...as tik ja skatinu pagiriamaisiais zodziais:saunuole,darbstuole ir t.t. manau jei vaikas tik girdes tokius dalykus kaip kad tu graziausias,protingiausias ir pan. jis tik tokiu ir jausis ir per daug nesistengs kazko ismokt,o kam? juk jis ir taip graziausias...
O man mano Saulute pati paciausia
Aisku as neinu ir nesigiriu visiems kokia mano dukrele oi oi oi Stengiuos kad tuos zodzius girdetu kuo dazniau, svelnumo, lipsnumo mergaitei reikia labai...po to ji visa diena jau tooookia svelni Nesuprantu kaip vaikui nepasakyti, kad jis pats mieliausias
Na man mano vaikai patys paciausi
QUOTE(tenelga @ 2005 03 10, 11:58) Na man mano vaikai patys paciausi Va va ka as norejau pamineti dar. Mane mama irgi vaikysteje pagirdavo daznai, ismyluodavo, visada sakydavo: kokia tu grazi dukrele
O as nesulaukdama mamos padrasinimu buvau labai kompleksuota
Ir stengiuosi kad tik mano vaikai jaustusi patys svarbiausi mano gyvenime
Cia gal jau nuo temos nuklysiu, bet pavyzdziui mano vyro seimoj nebuvo jokio artumo tarp ju.jei kuris susirgdavo-tai jo reikalas, va vaistai gydykis,daugiau ta tema nesneka, jokios uzuojautos, isvis tarp ju kazkokio silto bendravimo nepastebejau, viskas automatiska:valgyt padaryta,pinigai parnesti-daugiau nieko nereik.
Tai kai pradejus gyvent su vyru as ji slaugydavau-jis i mane ziurejo kaip i nesveika Tiesiog matosi kad kazko jo gyvenime truko.Todel manau labai svarbu is mazens vaikui duoti parodyti kuo daugiau meiles, silumos, rupescio, kad jis neaugtu kaip zveriukas
Na, as visada sakau dukrai, kad ji pati mylimiausia, nes taip ir yra..
Tik kol kas nezinau kaip cia bus, kai gims antras vaikas, o dar ko gero vel bus dukra-tai kaip cia bus tada-dvi mylimiausios Siaip tai daznai pagalvoju, kad antras vaikas turbut bus toks vargsiukas, nes kazin ar prilygs pirmajai-kuri aisku atrodo ir labai grazi, ir labai protinga, nu jau atrodo ner kur toliau Vat labiausiai sita dilema sprendziu-kaip reiks antrajam vaikui pirmaja pasivyt... O su kitais vaikais garsiai niekad nelyginu-jeigu kas giria manaja, tai pasakau, kad vis vaikai grazus ir kazkaip man taip ir atrodo... Del gabumu irgi nelabai linkus girtis, net darze gana abejingai isklausau aukletoju liaupses-ne visada jos man nuosirdzios atrodo...Manau, kad kaip ir visi-vienoj srity turi gal daugiau gabumu, kitoj maziau, ne viska dar galima sprest tokiam amziui...
As sakau savo sunui,kad jis labai grazus,kad saunuolis .Bet jei buna dienu,kad atrodo negraziai arba pvz buna apsiverkes,tada pasakau,kad negraziai atrodo.O siaip mano mazius man tikrai atrodo protingas.Kartais as pati nusistebiu,kaip jis budamas toks mazas viska supranta.Ir megstu palyginti ji su kitais vaikais.Va pvz,jo puskei 9 men.,o ji nestovi dar ant savo koju,o mano mazius jau bande eiti,tai taip ir gaunasi,kad mano geresnis
O man mano Saulute pati paciausia ir nematau cia nieko smerktino, ji mano dalis-ji man pati paciausia Aisku as neinu ir nesigiriu visiems kokia mano dukrele oi oi oi Ja didziuojuos savyje Arba stipriai apkabinu ir myluoju myluoju sakydama tu mano angeliukas, pati graziausia ir protingiausia Stengiuos kad tuos zodzius girdetu kuo dazniau, svelnumo, lipsnumo mergaitei reikia labai...po to ji visa diena jau tooookia svelni Nesuprantu kaip vaikui nepasakyti, kad jis pats mieliausias noriu pasakyt,kad savo vaikui tikrai negailiu svelniu ir geru zodziu,bei jausmu bet tai tik mano nuomone...
nepykit mergos, bet skaiciavimas keliu menesiu maniskis pradejo vaiksciot o vat jos dar nepradejo mane net vimdo
Kiekvienas vaikas yra savitas, ir lyginti saviškio su Petriuko ir Onytės Marceliuke tikrai nėra reikalo, nes nieko čia neprilyginsi - vienas pranašesnis vienur, kitas kitur, todėl pačio pačiausio, geriausio visose srityse nerastume
QUOTE(zdurela.com @ 2005 03 15, 01:49) nepykit mergos, bet skaiciavimas keliu menesiu maniskis pradejo vaiksciot o vat jos dar nepradejo mane net vimdo Nu cia aisku grybai Va pvz. maniskiai QUOTE(Noa @ 2005 03 15, 20:21) ir taip melodingai spiegia, kad ausys pailsi jo beklausant Vat vat šitą dalyką tai ir aš pastebėjau. Kad kiti vaikai taip šlykščiai rėkia, spiegia taip sakant. O va mano angeliukai taip elegantiškai, taip subtiliai ir išlavintai. Dar geriau nei tavo, net nėra ką lyginti. QUOTE(blondine @ 2005 03 15, 22:23) Vat vat šitą dalyką tai ir aš pastebėjau. Kad kiti vaikai taip šlykščiai rėkia, spiegia taip sakant. O va mano angeliukai taip elegantiškai, taip subtiliai ir išlavintai. Dar geriau nei tavo, net nėra ką lyginti. Na, nors suvesk i kruva, paskviesk trecia asmeni ir paprasyk pateisejaut |