Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pienas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Rivi
Prieš keletą mėnesių viename moterims skirtame lietuviškame žurnale buvo labai išsamiai aprašyti pieno produktai, o taip pat ir jų pasterizacija. Ir radau tokį sakinį, kad parduotuvėje nupirktą pasterizuotą pieną vaikams iki 2 metų reikia duoti virintą. Taigi, nežinant, taip kategoriškai patarinėti mamoms nereiktų...
Wildberry
Nevirinau ir aš blush2.gif
Nors teko kelis kartus,tai pasidegdavo luobele pienas(aišku tai normalu) ,bet soskes užkimšdavo,nesuprasdavau ko vaikas nakti verkia unsure.gif O pasirodo soskė būdavo užsikišus doh.gif
Papildyta:
Oi,atsiprašau,pasikartojau blush2.gif
Mududu
Aš perku 2,5% pieną, jo nevirinu, tačiau kaime močiutė duoda mažylei natūralaus karvės pieniuko, tai jį visada virinam. Ne tik užverdam, bet ir truputį pavirinam.
aruncikas
Labukas visoms. 4u.gif
Pasiskaitinėjau apie pienuką. Kas virina, kas ne. g.gif
Man būtų visai įdomu sužinoti, o nuo kiek laiko jau galima būtų mišinuką keisti pienu ? Dabar mums jau beveik metukai, bet vis dar geriam mišinuką.
Bandžiau košytes balinti pienu tai lyg ir be problemų.
Ar galiu jau duoti pieną vietoje mišinuko ? g.gif
Wildberry
Mišinuką į pienuką galima keisti nuo metukų,tik reikėtų palaipsniui,ar pienuką su mišinuku pabandyti pamaišyti ar viena maitinimą pakeisti biggrin.gif Aišku jai vaikui patiks pienuko skonis,nes mišinukas saldus,o pienukas ne smile.gif
Aš pakeičiau pienuką į mišinuką nuo 1,3m. gal būčiau ir ankščiau,bet labai jau nevalgiukė buvo,nesinorėjo vien pienu girdyt unsure.gif
HilaMMM
Parduotuves pasterizuotas, virinti nevirinu antra karta.O vat kas perkat karves piena is bobuciu, kaimu(mes tai vengiam tokio), tai virinti privalu!!!!!!!
junga
o del pieno sildymo mikrobangeje - ar teko kam girdeti, jog mikrobangeje sildomas jis praranda dali vertingu medziagu. ar tai tiesa ? gal kas zino detaliau ?
selinga
Nuo 11men. pradejau pratint suneli prie pienuko.Labai jau noriai sia permaina jis prieme smile.gif O pienuko nevirinu,nes perku ne pasterizuota,o apdorota ultra auksta temperatura.
aruncikas
QUOTE(selinga @ 2007 11 22, 17:55)
Nuo 11men. pradejau pratint suneli prie pienuko.Labai jau noriai sia permaina jis prieme smile.gif O pienuko nevirinu,nes perku ne pasterizuota,o apdorota ultra auksta temperatura.
*

Ultra aukšta temperatūra tai čia kokios firmos pienas ? g.gif
selinga
QUOTE(aruncikas @ 2007 11 22, 20:43)
Ultra aukšta temperatūra tai čia kokios firmos pienas ?  g.gif
*

Pienas apdorotas UAT būna išpilstytas į dėžutes,bent jau nė karto nemačiau tokio pieno maišeliuose.Aš perku MŪ piena,bet yra ir "optima linija",ir "sveikas"...Yra parašyta ant dėžutės ar jis pasterizuotas ar apdorotas ultra aukšta temperatūra.
zidinga
Mums 1,4 m,dar pieno neragavom,geriam mišinuką,actimel.
Semile
o mes klarves piena geriam nuo 9mėn ir viskas gerai nei alergizuoja ir jokiu kitu problemu nera.geriam kaimiska piena is mociutes atsivezam ir nevirinam jo niekada zinom visa pieno kelia iki musu stalo tai ir nematau reikalo virinti ax.gif kartais perkam ir is parduotuves perku kur naturalus parasyta ir tikrai tokio neperku kur galioja puse metu tai nerelu kad be jokiu priedu pienas tiek galiotu?
Juliuxs
Piena geriam nuo 1m.2men,perku Zemaitijos pieno ekologiska "Dobila",nevirinu,tik pasildau ax.gif
shara
Virinu tik pienuka parsivezta is mociutes, o parduotuves pasterizuoto nevirinu.
ERUGĖ
Aš irgi nevirinu parduotuvinio,o naminį pieną kad ir virinau,netiko mažiukei,vėmė unsure.gif
^Braškytė^
mes parduotuves pienuko nevirinam 4u.gif
ojojoi
Mes parduotuvinio irgi neviriname. Tik nezinau ar gerai darau, bet kazkaip pripratau kai perkame riebesni piena skiedziu su karstu vandeniu, cia, kad siltas butu blush2.gif
Jurgutėlė
Kol gerdavo pienuką vakarais ,tai virindavau , kelis kartus pabandžiau duot nevirinto ,tai praviduriavo ax.gif
Duodu tik parduotuvinį pienuką biggrin.gif
Gyjula
Kai duodavau parduotuvės, tik pašildydavau, bet kadangi geria tik prieš miegelį tai dar sugrįžom prie mišinio blush2.gif
zara**
Mamytes,as gryztu atostogom i lietuva,ir galvoju pabandyti duoti pienuko,nes manau jau butu pats laikas pratinti.Bet va neduoda ramybes mintis,jei lietuvoje pripras prie lietuvisko pienuko,ir kai sugrysime atgal i UK,ar nepakemks tai kad kad keisis pienukas g.gif
kankan
na mes nevirinam pienuko,visad rytais megsta isgerti nemaza doze tongue.gif perkam ''dvaro''piena thumbup.gif
*Elenute*
mano mazyte pradejo negert pieno verysad.gif o anksciau gerdavo gerai , o kai duodu tai nevirinu
Paukstuks
nevirinam nei pirktinio, nei iš močiutės parsivežto 4u.gif
raimuxe
QUOTE(Paukstuks @ 2007 12 10, 00:00)
nevirinam nei pirktinio, nei iš močiutės parsivežto 4u.gif
*

drinks_cheers.gif mes taip pat. Tik pašildau mikrobangėje,
Arsua32
Nevirinu, tik sildau 4u.gif
kristinka
iki metuku virinau,o nuo metu tik sildau.o karves pieno neduodu
vaivos juosta
Geriam karvės pieną ( arba pirktinį). Nevirinu, tik pašildau.
*Jalta*
Gal tik porą pirmų kartų užvirinau, bet dabar tik pašildau ir duodu gerti. 4u.gif
Jurlin
jei pirktinis pienas, tai kam virinti, jei jis jau pasterizuotas g.gif
Namini tai nuvirinciau maziukui, o didesniems nebutina 4u.gif
V&A
geriam kartais pirkta piena tai nieko nedarai, siek tiek pastovi, kad nebutu visai saltas tiesiai is saldytuvo, arba keliom min pastatau i silta vandeni.
roman
As virinau iki 2.6metuku piena kad ir is parduotuves pasterizuotas,paskui po truputi nustojau virinti ir dabar dar vis geriam thumbup.gif be pieno neisivaizduojam ne vieno ryto ir vakaro biggrin.gif
mamiux
dabar jau nevirinu,tik sildau smile.gif
virginija.k
Anksčiau ir aš virdavau, paskui g.gif taigi jis jau pasterizuotas, tai kam dar visus likusius vitaminus užmušt?
Adamo mamyte
Yra skirtumas kur karves pienas ir karves pienas is parduotuves, nes parduotuvese pienas jau pasterizuotas buna ir jo virinti namuose nereikia ax.gif As perku pienuka is parduotuves ir tik pasildau maziui mikrobangeje 4u.gif
minik
As girdau maziui ne parduotuvini karves pienuka, todel visada ilgokai pavirinu. O parduotuvinio, manau, nera butinybes virinti, ypac jei vaikutis didesnis.
rikutis
šviežią, ką tik pamilžtą karvutės pieną tikrai virinčiau. Bet, kadangi kaimo neturim, o pirkti "pas bobutes" pieno produktų nė už ką nesiryžčiau, duodu sūniukui pieno iš pakiukų- o jis juk ir taip pasterizuotas, kam jį dar virint.
beje, užvirdamas pienas praranda dalį gerųjų medžiagų mirksiukas.gif
smiltpeliuke
Aš girdėjau, kad jei pradarai naują pieno pakelį, tai jo virinti nereikia, užtenka tik pašildyti, bet jei iš anksčiau pradaryto pakelio duodi pienuką, tai reikia užvirinti. Net nežinau, gal mikrobų kokių patenka į pradarytą pakelį unsure.gif ? Bet jei dauguma jūsų nevirinat ir nei viena neparašėt, kad nuo to būtų kažkas blogo atsitikę, tai gal iš tiesų nėra būtina virinti unsure.gif ?
jurmle
Mums ir labai ydomu pasidare,jau mum metukai ir ruosiames misinukus keisti i karves piena,tik galvoju ar neperanksti nuo metuku ax.gif
Papildyta:
QUOTE(jurmle @ 2008 04 30, 21:38)
Mums ir labai ydomu pasidare,jau mum metukai ir ruosiames misinukus keisti i karves piena,tik galvoju ar neperanksti nuo metuku ax.gif
*

Ir gal galit patarti koki pienuka rinktis
smiltpeliuke
QUOTE(jurmle @ 2008 04 30, 21:40)
Papildyta:
Ir gal galit patarti koki pienuka rinktis
*

Patarčiau bandyti po truputį duoti paprasto karvės pienuko, ta prasme ne iš karto atsisakyti mišinuko, o kas antrą, kas trečią kartą pakeisti jį karvės pienuku. Pažiūrėsit ar vaikutis jį apskritai gers, ar nebus kokios alergijos, ar gerai pilvukas reaguos. Mes tai jei duodam karvės pienuką, tai dažniausiai Mū, tiesiog tokį perkam kad ilgiau naudoti galėtume, nes paprasto nespėjam sunaudoti, mums jis surūgsta. Bet jei jūs perkat paprastą, tai galit jį ir duoti. Aš tai planuoju mišinuko neatsisakyti iki 2 metukų, vis tiek man rodos jis sveikesnis vaikučiui, ir papildomų vitaminų turi. Tai kartais duodam, mišinuką, kartais karvės. 4u.gif
jurmle
Mes perkam Musu piena ir visada ilgiau laiko nei galiojimas buna parasytas.Jei gerai atsimenu Mu pienas tetrapakuose buna,tai dabar mastau kuris geriau butu.Pienuka geriam vakare,nakti ir ryte,kada geriau duoti karves pienuko,gal ryte,kad mtyciau jei pabers ar dar kas.
jurmle
As cia gal ne i tema,bet gal patartut koki geriau duoti pienuka,ar tetrapakuose,ar nera jokio skirtumo 4u.gif
smiltpeliuke
QUOTE(jurmle @ 2008 05 01, 21:32)
As cia gal ne i tema,bet gal patartut koki geriau duoti pienuka,ar tetrapakuose,ar nera jokio skirtumo 4u.gif
*

Aš tai žiūriu, kad būtų toks pakelis, kurį būtų galima uždaryti, na kad nestovėtų prakirptas kaip pvz. tas kur maišelyje arba kai kuriuose tetrapakuose. Man atrodo kad į jį mažiau mikrobų patenka kai uždarytas būna, nors gal čia tik mano pačios išsigalvojimas, nežinau rolleyes.gif . Mū pieno ir kai kurių kitų tetrapakai turi uždaromą kamštuką, arba tie kur plastikiniuose buteliuose man irgi patikimiau atrodo nei maišeliuose. Na bet čia tik mano nuomonė, kad iš tiesų viskas yra daug paprasčiau ir tinka bet koks pienukas bet kokiame įpakavime ax.gif .
mildama
vienakart nevirinau pieno i r daviau su neskvik dribsniais... kelias dienas viduriavo vaikas....
1Marija2
Mes nuo metuku geriam karves piena,bet dazniausiai uzvirinu,nes manau kad vaikas dar mazas...........maza ko blink.gif g.gif
jurmle
Siandien ryte i mes jau gerem karves pienuko,nevirinau,tik pasildziau,bet per piet paviduriavo blink.gif tai net nezinau ar kad nevirinau,ar kad ir taip vaikas linkes paviduriuot.Ryt ryte duosiu viryto,paziuresiu ar viduriuos ar ne
LinaNi
Mamytes, o kaip jus pasildot pienuka mikrobangeje ar ant virykles? g.gif Mes dar vakarais valgome misinuka, bet planuoju jau keist i piena.
smiltpeliuke
QUOTE(LinaNi @ 2008 05 16, 14:35)
Mamytes, o kaip jus pasildot pienuka mikrobangeje ar ant virykles? g.gif Mes dar vakarais valgome misinuka, bet planuoju jau keist i piena.
*

Nesvarbu kaip šildysi, kaip tau patogiau, svarbiausia prieš duodant gerti gerai patikrinti kad būtų tolygiai sušilęs ir kad vaikutis nenusidegintų.
joviliukste
as nevirinu 4u.gif pienas pasterizuotas yra, jau ir taip visi vit.zusta (zinoma ir bakterijos kas yra geraj) ir apskritai stengiuos kuo maziau karves pieno kad gertu mirksiukas.gif
E.V.
Manoji geria nedaug, bet niekada nevirinau lyg ir nieko bloga nepastebėjau
Bitute
Nevirinu,tik pašildau,kad nebūtų labai šaltas iš šaldytuvo.Man rodos,pasterizuoto pieno nėra būtinybės virinti ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.