Prieš keletą mėnesių viename moterims skirtame lietuviškame žurnale buvo labai išsamiai aprašyti pieno produktai, o taip pat ir jų pasterizacija. Ir radau tokį sakinį, kad parduotuvėje nupirktą pasterizuotą pieną vaikams iki 2 metų reikia duoti virintą. Taigi, nežinant, taip kategoriškai patarinėti mamoms nereiktų...
Nevirinau ir aš
Nors teko kelis kartus,tai pasidegdavo luobele pienas(aišku tai normalu) ,bet soskes užkimšdavo,nesuprasdavau ko vaikas nakti verkia Papildyta: Oi,atsiprašau,pasikartojau
Aš perku 2,5% pieną, jo nevirinu, tačiau kaime močiutė duoda mažylei natūralaus karvės pieniuko, tai jį visada virinam. Ne tik užverdam, bet ir truputį pavirinam.
Labukas visoms.
Pasiskaitinėjau apie pienuką. Kas virina, kas ne. Man būtų visai įdomu sužinoti, o nuo kiek laiko jau galima būtų mišinuką keisti pienu ? Dabar mums jau beveik metukai, bet vis dar geriam mišinuką. Bandžiau košytes balinti pienu tai lyg ir be problemų. Ar galiu jau duoti pieną vietoje mišinuko ?
Mišinuką į pienuką galima keisti nuo metukų,tik reikėtų palaipsniui,ar pienuką su mišinuku pabandyti pamaišyti ar viena maitinimą pakeisti
Aš pakeičiau pienuką į mišinuką nuo 1,3m. gal būčiau ir ankščiau,bet labai jau nevalgiukė buvo,nesinorėjo vien pienu girdyt
Parduotuves pasterizuotas, virinti nevirinu antra karta.O vat kas perkat karves piena is bobuciu, kaimu(mes tai vengiam tokio), tai virinti privalu!!!!!!!
o del pieno sildymo mikrobangeje - ar teko kam girdeti, jog mikrobangeje sildomas jis praranda dali vertingu medziagu. ar tai tiesa ? gal kas zino detaliau ?
Nuo 11men. pradejau pratint suneli prie pienuko.Labai jau noriai sia permaina jis prieme
QUOTE(aruncikas @ 2007 11 22, 20:43) Pienas apdorotas UAT būna išpilstytas į dėžutes,bent jau nė karto nemačiau tokio pieno maišeliuose.Aš perku MŪ piena,bet yra ir "optima linija",ir "sveikas"...Yra parašyta ant dėžutės ar jis pasterizuotas ar apdorotas ultra aukšta temperatūra.
Mums 1,4 m,dar pieno neragavom,geriam mišinuką,actimel.
o mes klarves piena geriam nuo 9mėn ir viskas gerai nei alergizuoja ir jokiu kitu problemu nera.geriam kaimiska piena is mociutes atsivezam ir nevirinam jo niekada zinom visa pieno kelia iki musu stalo tai ir nematau reikalo virinti
Piena geriam nuo 1m.2men,perku Zemaitijos pieno ekologiska "Dobila",nevirinu,tik pasildau
Virinu tik pienuka parsivezta is mociutes, o parduotuves pasterizuoto nevirinu.
Aš irgi nevirinu parduotuvinio,o naminį pieną kad ir virinau,netiko mažiukei,vėmė
mes parduotuves pienuko nevirinam
Mes parduotuvinio irgi neviriname. Tik nezinau ar gerai darau, bet kazkaip pripratau kai perkame riebesni piena skiedziu su karstu vandeniu, cia, kad siltas butu
Kol gerdavo pienuką vakarais ,tai virindavau , kelis kartus pabandžiau duot nevirinto ,tai praviduriavo
Duodu tik parduotuvinį pienuką
Kai duodavau parduotuvės, tik pašildydavau, bet kadangi geria tik prieš miegelį tai dar sugrįžom prie mišinio
Mamytes,as gryztu atostogom i lietuva,ir galvoju pabandyti duoti pienuko,nes manau jau butu pats laikas pratinti.Bet va neduoda ramybes mintis,jei lietuvoje pripras prie lietuvisko pienuko,ir kai sugrysime atgal i UK,ar nepakemks tai kad kad keisis pienukas
na mes nevirinam pienuko,visad rytais megsta isgerti nemaza doze
mano mazyte pradejo negert pieno
nevirinam nei pirktinio, nei iš močiutės parsivežto
Nevirinu, tik sildau
iki metuku virinau,o nuo metu tik sildau.o karves pieno neduodu
Geriam karvės pieną ( arba pirktinį). Nevirinu, tik pašildau.
Gal tik porą pirmų kartų užvirinau, bet dabar tik pašildau ir duodu gerti.
jei pirktinis pienas, tai kam virinti, jei jis jau pasterizuotas
Namini tai nuvirinciau maziukui, o didesniems nebutina
geriam kartais pirkta piena tai nieko nedarai, siek tiek pastovi, kad nebutu visai saltas tiesiai is saldytuvo, arba keliom min pastatau i silta vandeni.
As virinau iki 2.6metuku piena kad ir is parduotuves pasterizuotas,paskui po truputi nustojau virinti ir dabar dar vis geriam
dabar jau nevirinu,tik sildau
Anksčiau ir aš virdavau, paskui
Yra skirtumas kur karves pienas ir karves pienas is parduotuves, nes parduotuvese pienas jau pasterizuotas buna ir jo virinti namuose nereikia
As girdau maziui ne parduotuvini karves pienuka, todel visada ilgokai pavirinu. O parduotuvinio, manau, nera butinybes virinti, ypac jei vaikutis didesnis.
šviežią, ką tik pamilžtą karvutės pieną tikrai virinčiau. Bet, kadangi kaimo neturim, o pirkti "pas bobutes" pieno produktų nė už ką nesiryžčiau, duodu sūniukui pieno iš pakiukų- o jis juk ir taip pasterizuotas, kam jį dar virint.
beje, užvirdamas pienas praranda dalį gerųjų medžiagų
Aš girdėjau, kad jei pradarai naują pieno pakelį, tai jo virinti nereikia, užtenka tik pašildyti, bet jei iš anksčiau pradaryto pakelio duodi pienuką, tai reikia užvirinti. Net nežinau, gal mikrobų kokių patenka į pradarytą pakelį
Mums ir labai ydomu pasidare,jau mum metukai ir ruosiames misinukus keisti i karves piena,tik galvoju ar neperanksti nuo metuku
Papildyta: QUOTE(jurmle @ 2008 04 30, 21:38) Mums ir labai ydomu pasidare,jau mum metukai ir ruosiames misinukus keisti i karves piena,tik galvoju ar neperanksti nuo metuku Ir gal galit patarti koki pienuka rinktis QUOTE(jurmle @ 2008 04 30, 21:40) Mums ir labai ydomu pasidare,jau mum metukai ir ruosiames misinukus keisti i karves piena,tik galvoju ar neperanksti nuo metuku Papildyta: Ir gal galit patarti koki pienuka rinktis Patarčiau bandyti po truputį duoti paprasto karvės pienuko, ta prasme ne iš karto atsisakyti mišinuko, o kas antrą, kas trečią kartą pakeisti jį karvės pienuku. Pažiūrėsit ar vaikutis jį apskritai gers, ar nebus kokios alergijos, ar gerai pilvukas reaguos. Mes tai jei duodam karvės pienuką, tai dažniausiai Mū, tiesiog tokį perkam kad ilgiau naudoti galėtume, nes paprasto nespėjam sunaudoti, mums jis surūgsta. Bet jei jūs perkat paprastą, tai galit jį ir duoti. Aš tai planuoju mišinuko neatsisakyti iki 2 metukų, vis tiek man rodos jis sveikesnis vaikučiui, ir papildomų vitaminų turi. Tai kartais duodam, mišinuką, kartais karvės.
Mes perkam Musu piena ir visada ilgiau laiko nei galiojimas buna parasytas.Jei gerai atsimenu Mu pienas tetrapakuose buna,tai dabar mastau kuris geriau butu.Pienuka geriam vakare,nakti ir ryte,kada geriau duoti karves pienuko,gal ryte,kad mtyciau jei pabers ar dar kas.
As cia gal ne i tema,bet gal patartut koki geriau duoti pienuka,ar tetrapakuose,ar nera jokio skirtumo
QUOTE(jurmle @ 2008 05 01, 21:32) As cia gal ne i tema,bet gal patartut koki geriau duoti pienuka,ar tetrapakuose,ar nera jokio skirtumo Aš tai žiūriu, kad būtų toks pakelis, kurį būtų galima uždaryti, na kad nestovėtų prakirptas kaip pvz. tas kur maišelyje arba kai kuriuose tetrapakuose. Man atrodo kad į jį mažiau mikrobų patenka kai uždarytas būna, nors gal čia tik mano pačios išsigalvojimas, nežinau
vienakart nevirinau pieno i r daviau su neskvik dribsniais... kelias dienas viduriavo vaikas....
Mes nuo metuku geriam karves piena,bet dazniausiai uzvirinu,nes manau kad vaikas dar mazas...........maza ko
Siandien ryte i mes jau gerem karves pienuko,nevirinau,tik pasildziau,bet per piet paviduriavo
Mamytes, o kaip jus pasildot pienuka mikrobangeje ar ant virykles?
QUOTE(LinaNi @ 2008 05 16, 14:35) Mamytes, o kaip jus pasildot pienuka mikrobangeje ar ant virykles? Nesvarbu kaip šildysi, kaip tau patogiau, svarbiausia prieš duodant gerti gerai patikrinti kad būtų tolygiai sušilęs ir kad vaikutis nenusidegintų.
as nevirinu
Manoji geria nedaug, bet niekada nevirinau lyg ir nieko bloga nepastebėjau
Nevirinu,tik pašildau,kad nebūtų labai šaltas iš šaldytuvo.Man rodos,pasterizuoto pieno nėra būtinybės virinti
|