Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: vaikas muša mamą
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Linea
Man taip liudna, as net nezinau ka daryti.... mano vaikas tikras museika. gal galite patarti ka man daryti.... man taip nepatogu kai jis pardeda musti mane prie kitu zmoniu. galvoju, kad gal del to kad as dirbu, ir jis taip pyksta ant manes, nes musasi kai pareinu namo po darbo... tai anyta stebisi.... ot kokia mama, kad ja net vaikas musa....plssss padekit patarimais.
manu
mane taip pat kartais musa, svelniai tariant. istikro dubasina kaip reikalas. ir prie svetimu ir namie. bet maniskis dar nesupranta ka daro, jam tai daugiau zaidimas, ypac kai mama nuo tokio jo elgesio visaip raukosi wink.gif
laukiu kol uzaugs vaikinas ir daugiau proto tures tongue.gif
bet kuomet gristu namo is darbo maniskiui dziaugsmo pilnos kelnes, ir apie musimasi negalvoja
Kactukas
QUOTE (Linea @ 2004 10 05, 18:14)
Man taip liudna, as net nezinau ka daryti.... mano vaikas tikras museika. gal galite patarti ka man daryti.... man taip nepatogu kai jis pardeda musti mane prie kitu zmoniu. galvoju, kad gal del to kad as dirbu, ir jis taip pyksta ant manes, nes musasi kai pareinu namo po darbo... tai anyta stebisi.... ot kokia mama, kad ja net vaikas musa....plssss padekit patarimais.

O tu pabandyk ji subarti (na pasistenk kuo pikciau, tipo: " a kas cia aba? kas musa savo mama ohmy.gif ?) ir nueik nuo jo. palauk kol pats prieis, tada uzsiimk, zaisk kuo daugiau. Pabandyk si buda. Ir pati nenusileisi, nes maziukai nejaucia ribu ir jas vis bando, ir vaikas daugiau demesio gaus.
heart.gif
Debesiukas
Jei kartais tokie dalykai pasitaiko, paprastai suimu stipriai rankas, kad negaletu mushtis ir piktai subaru. Paprastai taip palaikyta nurimsta, o paskui pavyksta itikinti, kad atsiprashytu. Kitas budas - kai vienam ish musu suduoda, tai tas subara ir parodo, kaip jam skauda, o jau kitas tada aishkina, kaip negerai padare, kaip skauda ir kartu eina atsiprashineti. Na, bet chia kai retai mushimas pasitaiko. Nezhinau, ar toks budas padetu, kai pastoviai mushamasi.
Smilte
Na mano dar maziuke bet megsta zaisdama kepstelti,tai as jokiais budais nebaru ohmy.gif as paimu rankyte ir darau "caca mamyte" wub.gif tada ji irgi daro,tik doh.gif neilgai laugh.gif
Linea
Labai jums aciu uz patarimus. Tik mano situacija kebloka. Kadangi mano vaika saugo mociute, tai jis prie jos labai prisirises. Galima sakyti kad mes konkurentes. Ir kai jis pradeda mustis man taip sirdi suskausta.... o bausti prei jos negaliu...o kai jau ji iseina tai vaikas jau pamirses ka prikrete...
kaip galvojat ar darzelis padetu? Gal siek tiek jis atprastu nuo mociutes ir suprastu kad mamyte tai pats artimiausias zmogus...
Vate
Oi mergaites, man irgi tai yra problema, mano mergyte, musa tik mane huh.gif , kartais ir piktai, kartais zaisdama, as jau visaip bandziau ir geruoju aiskinti kad mama caca, ir barti, bet sunkiai mums sekasi sad.gif
Linea
Oi vate ,kaip as tave suprantuuuuu. kai vakar man parejus is darbo vaikas bande mane "paaukleti" tai as ji nunesiau i kita kambari ir pasakiau kad dabar busi cia nes negalim mustis.... tai jis sedejo sedejo po to atejo gerintis. Bet tas karas... jau nusibodo. nes zinau kad kita diena vel tas pats bus.... gal jis taip pyksta ant manes kad as einu i darba???? o gal kad gryztu, nes jam su mociute labai geraii ...
kasiopeja
QUOTE (Linea @ 2004 10 06, 06:46)
Oi vate ,kaip as tave suprantuuuuu. kai vakar man parejus is darbo vaikas bande mane "paaukleti" tai as ji nunesiau i kita kambari ir pasakiau kad dabar busi cia nes negalim mustis.... tai jis sedejo sedejo po to atejo gerintis. Bet tas karas... jau nusibodo. nes zinau kad kita diena vel tas pats bus....  gal jis taip pyksta ant manes kad as einu i darba???? o gal kad gryztu, nes jam su mociute labai geraii ...

Linea, nebijok konkuruoti su mociute wink.gif , ji niekada nebus tokia svarbi vaikui kaip TU, ir nebijok jos akyse nubausti vaika (juk, po galais, vaikams ne viskas leistina). Ir jokiu budu, kai nubaudi vaika, neleisk mociutei jo gailetis. Jei pati nesusitari su anyta, tai gal vyras tau pades.
Be to, vaikai nesamoningai jauciasi saugesni, kai yra nustatomos ju elgesio ribos ir labai jaucia, kad esi autoritetas, kurio jie privalo klausyti. O jei jam viska leisi, ilgainiui jis visai nebejaus ribu ir nebesiskaitys su tavim (arba su mociute, kuri viska leidzia)... Siuo atveju Debesiukas ir Tvarkele sauniai pasiule thumbup.gif Be to, mano subjektyvia nuomone, vaikui geriau eiti i darzeli, nei augti su mociute doh.gif
Ingrida
Sveikutes,
O radau mergaite Evita, kuri tik 1 diena jaunesne uz mano dukryte...smile.gif)
Musasi ir maniske, bet tik tada kai ko nors negauna, arba isdykaudama. Ji iskart perspeja - sako "musiu mamyte". As irgi tiesiog nueinu i sona, ji pati probega ir koja apsikabina. O jeigu pradedu vaidinti, kad verkiu tai sako, "mamyte neverk" ir daro "caca"......
As jau menuo kaip vedu Agustele i lopseli. esu labai patenkinta, nes tapo savarankiskesne. Minusas, kad niekaip nuo slogos neissivaduojam, bet reikia imuniteta igauti kazkaip.smile.gif)
Ingrida
Linea
Aciu uz patarimus:) bent jau zinau, kad ne mano vienos vaikelis "kalasi". Ingrida, o kokio amziaus pradejai lesiti savo atzalele i darzeli? As galvoju gal kad po nauju leisiu, tada jam bus metai su puse. kazi ar ne per anksti? O siandiena tai jau uziiimsiu auklejimu.
Ingrida
Maniskei buvo 1metai 4men ir 10 dienu..smile.gif) Lopselyje visi nuo 1 iki 2 metuku. Aukletojos labai saunios pasitaike.
Jokiu budu nenoreciau, kad anyta mano dukryte augintu. Pradetume pyktis. Gerai, kad ji Klaipedoje, o mes Vilniuje. Siaip tai isejo i pensija ir labai noretu buti naudinga. As pasirinkau lopseli.

Ingrida
Linea
tai tada maniskis pusantru metu bus pats tas i lopsi:)
aifa
Linea, kadangi nelabai žinau tavo ir anytos santykių, tai sunku patarti. Bet jei yra galimybė, tai geriau neskubėk į darželį dar kokius metus. Metinukai visi mušasi, nieko čia tragiško. Išaugs. Maniškė pasikepšnojo, o dabar 2.5 m, tai jau viskas praeityje.
Tu geriau atvirai pasišnekėk su anyta, gal 'papirk', gal 'pašantažuok'. Žodžiu pasakyk, kaip vaikui gerai su ja, kaip jis ją myli,kaip tu tai vertini, bet pasakyk, kad negali toletuori kai kurių dalykų, kaip pavyzdžiui nebaudžiamo mušino. Ir tiesiog susitarkit, kad jei esant jums trims vaikas puls kurią nors iš jūsų mušti, tegu antroji draudžia ir aiškina. Pasakyk, kad jei nepavyks susitarti, teks vesti į daržėlį, kas vaikui būtų daug blogiau, nei su močiute. Žinok, tikrai verta dėl vaiko, nes iš tavo pasakymo supratau, kad jis močiutę myli ir jam su ja gerai.
Daržėlis aišku turi pliusų, turi ir minusų. Tik pliusai (savarankiškumas, drasumas, papildomas ugdymas) geriausiai atsiskleidžia, kai vaikutis bent jau 2 - 2.5 metų, o minusai (ligos, sunkus prisitaikymas) greičiausiai išlenda jei nuvedi mažiuką.
Ambro
QUOTE (Ingrida @ 2004 10 06, 10:09)
...tiesiog nueinu i sona, ji pati probega ir koja apsikabina. O jeigu pradedu vaidinti, kad verkiu tai sako, "mamyte neverk" ir daro "caca"......

Nuejimas i sona, apsimetimas verkiant ar nekreipimas demesio maniskio jau neveikia sad.gif Vis tiek prilekiair dar stipriau pradeda musti blink.gif

ANksciau vyras bande paprotinti, svelniai duodavo atgal - tipo pajausk ka kiti jaucia. Padedavo. Bet cia budavo anksciau rolleyes.gif

O dabar nei is sio, nei is to - privaro prie manes (tik manes!) ir duoda mamai i kaili ohmy.gif
Linea
hmmm, net nezinau ka man daryti... Su savo anyta as sutariu gerai. Bet galiu nebesutarti... nes kuo toliau tuo labiau bresta tylusis konfliktas. Toks jausmas kad kazkas negerai, bet bijai paskyti kas negerai , nes tada bus dar blogiau...
Na as dar pabandysiu kelias auklejimo pamokeles... Aciu jums visoms uz patarimus. Lauksiu dar:) Bet ar negali but taip kad vaikas ant manes pyksta ir taip nori demesio???
zarija
Sveikos heart.gif ,

Mano sunus man suduoda zaizdamas, pykdamas, kai as ji baru arba kazko is jo reikalauju. Anksciau ir mes bandem jam parodyt, kad skauda ir negerai musti kita, kad su tokiu niekas su tokiu nedraugaus...bet va manau sunui daug ka reiskia tevelio pastabos ir jo elgesys....seip agresija gimdo agresija ir vaiko musti uz tai kad musa mama nederetu.

Dabar mano vyras kalba kaip su draugu ir aiskina, kad mamos nemusa nieks, kad negalima ir taip toliau...kad mama buna pavargus ir kartais del to vaikuti subara na ir t.t seip maziau dabar gaunu nuo jo ir tikuos issaugs ir vyras iskiepys si bei ta...

seip pritariu, kad yra laikas, kai vaikas viska nori patikrinti: kiek galima ir ka galima? ir seip skaiciu kazkokiame psichologiniame straipsnyje, kad vaikas mazas ir kartais tiesiog reikia pabandyt tapti juo ir is jo ugio ir galimybiu pazvelgti i pasauli ir tuomet ieskoti iseiciu....

Tiesa del asaru, tai maniskis kiek su laiku pradejo piksnaudziaut..patikdavo zaisti taip, kad padaryt viska, kad mama verktu..na dekui Die dabar to nera
Akva
As kaip tik manau, kad vaikas turi ir pats pajusti, ka reiskia kai ji musa. As taip su brolio vaiku elgiausi. Jis musdavo aplink visus, kas prie jo mamos ar tecio arciau prieidavo. Kai tas "reikalas" paliete mane, as jam atgal duodavau. Aisku, tas "davimas" juokingas budavo ,bet jam tai nepatikdavo. Begdavo skustis tevams, o tevai jau tada morala atskaitydavo, kad man skauda irgi ir t.t. Pora tokiu pamokeliu ir vaikui kazkaip noras nebekildavo mustis, nes zinodavo, jog gaus atgal. Kazkaip jam aiskinimai, pamokslai ir apeliavimas i vaiko sazine nelabai padedavo.
Isaugo is museikos amziaus, o dabar svelnumelis neispasakytas!
Smurka
maniske irgi vozteli. Siaip sau, del sportinio intereso. Man tai dar nieko, uzkala rezervuotai, o va broli tai dubasina is sirdies. JOkie "negalima" nepadejo, voztelejimas jai paciai per nagusirgi rezultatu nedave. Zodziu, nepadejo NIEKAS.

P.S. maniskes neziuri jokios gerosios bobulytes, zingsniuoja jinai i lopseli. O va lopselyje tai nesimusa
asfaltuota
Maniškė irgi mušasi, bet daugiau iš linksmumo įsidūkusi, negu pykdama... Tiesiog eksperimentuoja moteriškė... Pvz.: ar galima tėčiui per makaulę su šaukštu? Negalima? O kodėl ? Gi taip smagu... thumbup.gif Tikrai negalima? sad.gif Beeeeeeeeeeeeeeeee.....Neleidžia .....beeeeeee....
haski
QUOTE (Linea @ 2004 10 06, 11:22)
hmmm, net nezinau ka man daryti... Su savo anyta as sutariu gerai. Bet galiu nebesutarti... nes kuo toliau tuo labiau bresta tylusis konfliktas. Toks jausmas kad kazkas negerai, bet bijai paskyti kas negerai , nes tada bus dar blogiau...
Na as dar pabandysiu kelias auklejimo pamokeles... Aciu jums visoms uz patarimus. Lauksiu dar:) Bet ar negali but taip kad vaikas ant manes pyksta ir taip nori demesio???

Nepergyvenk tu sitaip, visi vaikai musasi. Vieni maziau kiti daugiau smile.gif Jei nei vienas patarimas nepades, reiskia ateis laikas ir jis pats nustos mustis.
Mano tai vajei kaip musa mane blink.gif , ko tik jis man nepridares, ir galva su pultu praskeles buvo, kojos amziais melynese, nes spardo. Ir visa tai kai as jam ko nors neleidziu arba "just for funny" . Ir bardavau, ir garaziai aiskindavau, ir apsimesdavau, kad verkiu, niekas nepadedavo, bet laikui begant vistiek pradejau imti virsu. Dabar musasi silpniau ir pradejo atsiprasyti laugh.gif laugh.gif laugh.gif
O darzelis del musimosi nepades, bent jau mums nepadejo. Dabar lupasi dar ir su kitais vaikais, plius dar ir kandziojasi blink.gif ohmy.gif
Sekmes wink.gif
*Varlė*
Žiūriu, ne vien mano taip mušasi. MAniškis mušasi ir tada kai negauna norimo daikto, ir dėl įdomumo. Arba sugalvoja, kad jam kažkas trukdo kambarį. prieina prie to žmogaus ir muša. O jėgos turi tai nežinau kiek. Niekas nepadeda: ir bandėm gražiai aiškinti, kad negalima, skauda, ir piktuoju. Jei jam šeri, tai jis atgal suduos trigubą jėgą pasitelkęs. Visi aiškina, kad neauklėja, netramdom vaiko. Bet niekas nepadeda. Nebent tam kartui. Ir jis toliau mušasi. Gerai, kad lopšelyje nesimuša. O tai būtų blogai.
Linea
Pupa, o kiek tavo vaikui metu. O kai tavo vaikas musasi ar mati pykti akyse? Manisko akys net paskeicia... Na ir is kur tiek pykcio ir agresijos pas toki mazuliuka... g.gif
*Varlė*
Maniškiui sausį bus 3 metai. Kai šiaip sugalvoja muštis, tai jis ir muša. Nežiūri, kur pataikys, ar pataikys. Svarbiausia iš visų jėgų mušti. O jei ko neduodi, tai jis žiūri į akis ir šeria. Visai neįdomu jam, kad atgal gauna. Jei sušeri jam, jis vėl. Ir taip prasideda pasaka be galo. Nepadeda nei dėmesio nukreipima, nei žaislai. Vis visada turi paskutinis užbaigti mušimąsi, kurį pats pradėjo.

O vakar visai pareiškė: jei neduosi - kąsiu ir draskysiu. Manau, kad tai iš lopšelio. Nes yra 2 vaikai, kurie dantimis už save kovoja. Labai tikiuosi, kad tai praeis.
Smurka
QUOTE (Smurka @ 2004 10 06, 12:53)

P.S. maniskes neziuri jokios gerosios bobulytes, zingsniuoja jinai i lopseli. O va lopselyje tai nesimusa

Cituoju pati save, nes situacija lopselyje pasikeite. Pradejo dubasinti ir vaikucius ohmy.gif
ViTuTe
biggrin.gif Sveikos
Kai pradejau dirbti,mano sunaus elgesys iskart pasikeite sad.gif .Kai pareinu is darbo namo jis iskart piktas pribega ir kai pradeda mustis sad.gif .Prie manes net neina,bandau su juo graziuoju susitarti,bet deja...Jis jau kai mociute namuose neina su mumis miegoti,rodo man ate ate
Linea
Sveikos gyvos:)
Aciu uz komentarus. matau, kad ne mane viena vaikas aukleja. O tavo, Vitute, situacija tai labai panasi i mano. Kiek tavo vaikeliui metu?
Savaitgali mano vaikas silkinis...na, bet siandiena jau pirmadienis, tai turbut pareisiu namo ir vel tas pats.... doh.gif
Daiva&Lauris
Sveikutes ir mane liecia si beda... Manajam 1.7 met. bet kumscius kilnoja jau nuo 1 .3 met. tai net kartais pagalvoju gal jis taip ir musis iki kol užaugs???? Pažystam kieme keleta mergaiciu nei jos musasi nei ka o cia /?? g.gif g.gif g.gif Kiek jis man gedos pridaro . Bandom viska nekreipt demesio , duot atgal , nukreipt demesi , bet musu pastangos veltui.... doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif skaiciau jusu situacijas ir jos visos atitinka mažojo elgesi. o kaip noretusi tokio patarimo kuris butu naudingas sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif .
unu
Tai kur gi ta psihologe???? Galetu pakomentuoti mus tas situacijas. kaip elgtis ka daryti kad mazieji nemustu mamuuuu
Jicky
Maniskis irgi taip pat elgiasi. Nesenai sau sedziu prie kompo ir jauciu kaip masinyte pareina man i galva blink.gif Vos samones nepraradau. Jau taip skele, kad net ohoho doh.gif Nu ka, as tada uzrekiau ant jo, kad taip negalima, kad man skauda, sakau, o jeigu as tau dabar ta masina i galva paleisiu. O jis blink.gif "Gerai", tipo mesk. Nu as aisku nemeciau, nusisukau, tada jauciu kaip vel konstruktoriai ir visi kiti zaislai i mano puse skrist pradejo. Tada as ilgai neaiskinus, surinkau visus zaislus buvusius kambary, sudejau i maisa ir isnesiau i laiptine, tipo ismeciau sad.gif Tada dar jam paaiskinau, kad dabar visa laika taip bus, jei jis taip elgsis. Sakau, vadinasi tau tie zaislai nereikalingi, jei taip darai...ir t.t. Nezinau, ar padejo, bet jauciu, kad nea. Nors po to apsiramino ir daugiau nesimuse. Kazi ar ilgam g.gif
Tedžiukė
maniskis jau didelis, bet su juo as irgi turejau vargo, muse mane ir kitus suaugusiuosius nuo 1 metuku, jei pasakai ne taip zodi, kas jam nepatinka , taip ir gauni, turejom ir gedos ir vargo iki 5 metu, po to liovesi, bet ko tik nebandeme ir graziai kalbeti, ir pamokoma apsakymeli skaityti, viskas veltui, kol pats to nesuprato, kad negrazu, tol ir nesiliove, dabar jwei susinervuoja, tai nusikeikia, bet rankos nekelia, nors pries keiksnojima dabar ir vel kariaujame, bet kai visur aplink girdi tokius zodzius negali to pakeisti
grazinux
Gal kas galetu patarti kai preikia elgtis kai 1m ir 5,5 men vaikas pykdamas, jei ko nors negauna, pradeda rekti, mustis sakyti ne ne ne. Dabar dar graziau sugalvojo, kai ko nors nenori daryti tai atsiklaupia ir turi nestis, tikiu, kad dauguma taip daro, bet idomu ar isaugs, ar visiskai i tai nereguoti, ar svelnumu ir meile tai bandyti iveikti?

Noreciau kad ka patartu ir psichologas, bet nezinau kur i ji kreiptis
1111
Jooooo....jau ne karta esu nukenejusi nuo savo mazo zmogeliuko doh.gif Bet pamazu emiau sekti, kada pasireiskia tokie pykcio priepuoliai g.gif Ogi tada, kai mama mazai demesio skiria unsure.gif Tada kad atkreiptu i save demesi i darba paleidzia kojas, rankas ar ka nors is zaislu huh.gif
Nereaguoti neimanoma-suduoti atgal neiseitis-o aiskinimu dar nesupranta blink.gif sad.gif Tada yra vienintele iseitis-kuo daugiau su juo bendrauti ir zaisti. wink.gif
robertuska
mano mazasis jau 2metai ir 3 menesiai tai siaubas kaip lupa mane ir mociute, kai mociute gryzta po darbu tai pasisveikinimas buna smugis is kumscio man taip pat kliuna kai sudrausminu kad mustis negalima ir dar griuna ant grindu ir zviegia dauzo galva i grindis ir baisiausios isterikos. nzn ka cia jau daryti bandau demesio nekreipt tada ateina prisispaudzia apsiramina bet apsisukes vel ta pati daro. nzn schmoll.gif
mamyčiukas
QUOTE(robertuska @ 2010 12 14, 14:35)
mano mazasis jau 2metai ir 3 menesiai tai siaubas kaip lupa mane ir mociute, kai mociute gryzta po darbu tai pasisveikinimas buna smugis is kumscio man taip pat kliuna kai sudrausminu kad mustis negalima ir dar griuna ant grindu ir zviegia dauzo galva i grindis ir baisiausios isterikos. nzn ka cia jau daryti bandau demesio nekreipt tada ateina prisispaudzia apsiramina bet apsisukes vel ta pati daro. nzn schmoll.gif
*

Tiesiog baisu...Bet kaip ten bebūtų, nesileiskite mušamos...nes toliau bus dar baisiau...turite ar gražiuoju, ar piktuoju nugalėti(Pasirinkite vieną kurį metodą).
Taip neturėtų būti.
Dziurgita:)
Jei jusu vaikas jus musa, jus pati kalta, ne kas kitas mirksiukas.gif
Man juokinga klausytis tokiu pasakojimu, vaikas motina lupa doh.gif lotuliukas.gif
maniskiui buvo uzejes toks laikotarpis, kad ko neduodavau ateidavo ir su ranka trenkdavo, pora kartu gavo per nagus, pamirso visus trankymus mirksiukas.gif zinoma, kad nelupu savo vaiko, bet aukleju, kartais reikia ir pliaukstelt kad suprastu ir dabar dziaugiuosi, kad turiu kulturinga vaika, kuris nei manes, nei vaiku nelupa smile.gif
Papildyta:
QUOTE(robertuska @ 2010 12 14, 14:35)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

mama, jus nemokate aukleti vaiko !
Papildyta:
QUOTE(grazinux @ 2004 10 21, 10:55)
Gal kas galetu patarti kai preikia elgtis kai 1m ir 5,5 men vaikas pykdamas, jei ko nors negauna, pradeda rekti, mustis sakyti ne ne ne. Dabar dar graziau sugalvojo, kai ko nors nenori daryti tai atsiklaupia ir turi nestis, tikiu, kad dauguma taip daro, bet idomu ar isaugs, ar visiskai i tai nereguoti, ar svelnumu ir meile tai bandyti iveikti?

Noreciau kad ka patartu ir psichologas, bet nezinau kur i ji kreiptis
*

namuose pora kartu pliaukstelkite per uzpakali, nuverks partija to ir pakaks.
Nemanau, kad su dar dveieju metu neturinciu pypliu daug pasnekesi ar nuaiskinsi, bet fizine jega jis jaucia, bet tai jokiu budu neturi buti smurtavimas cool.gif tiesiog pliaukstelkite per uzpakali, palikite viena kambaryje porai minuciu, praeis oziai kaip mat mirksiukas.gif

man tai net ''grazu'' paziureti kai parduotuveje, vaikas ko nors negaudamas voliojasi ant zemes lotuliukas.gif ir manote vaikas kaltas????? bigsmile.gif
audrrrone
Na man taip pat sunku ir isivaizduoti,kaip gali vaikas musti mama,bet...zinau tokiu agresyviu vaiku,kuriems ir dirzas ir aiskinimas nepadeda.Tai daug ir nuo pacio vaiko charakterio priklauso,zinoma ta charakteri vaikas paveldi is teveliu smile.gif
Manau vaikai buna pikti ir tokie museikos kai pries tai buvo begalo lepinami ir vat staiga mamyte pradejo dirbti ir vaikas negali su tuom susitaikyti,ir dar blogiausia kai pacios mamytes i vaiko tokius musimus nuo pat pirmu kartu nereaguoja rimtai.Nes is tos dideles meiles mes mamytes pacios nematome kad per daznai vaikui leidziame perlipti leistinas ribas arba tu ribu is vis nebuna.Vaikas jau net metuku budamas,jau yra puikus psichologas ir savo mama permato kiaurai ir zino kaip manipuliuoti mama.Jie visada bando paimti virsu,bet negalime jiems to leisti.Vaikus reikia aukleti grieztai,bet su MEILE smile.gif
Kantrybes mamytems,bet tos kantrybes ir man paciai pritruksta. blush2.gif
As turiu kitokia beda,mano vaika jei kas nuskriaudzia ar musa tai maniske net nesigina,o tik verkia.
Dziurgita:)
QUOTE(audrrrone @ 2011 01 08, 00:34)
As turiu kitokia beda,mano vaika jei kas nuskriaudzia ar musa tai maniske net nesigina,o tik verkia.
*

Yra tevu, kurie gal but pasmerktu mano nuomone, bet savo vaika auklesiu, kad jei gauna, duotu atgal, bet pirmas nepradetu...taip ir savo sunenui patarinejome.....dabar jo ugis dar mazas, lyginant su bendraamziais, bet aspsiginti moka, na...kartais ir pats prilupa koki vaikas, bet tai zinoma nera gerai, bet bent past negauna i kaili doh.gif biggrin.gif
margustas
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 01 05, 13:23)
Jei jusu vaikas jus musa, jus pati kalta, ne kas kitas mirksiukas.gif
Man juokinga klausytis tokiu pasakojimu, vaikas motina lupa doh.gif  lotuliukas.gif
maniskiui buvo uzejes toks laikotarpis, kad ko neduodavau ateidavo ir su ranka trenkdavo, pora kartu gavo per nagus, pamirso visus trankymus mirksiukas.gif  zinoma, kad nelupu savo vaiko, bet aukleju, kartais reikia ir pliaukstelt kad suprastu ir dabar dziaugiuosi, kad turiu kulturinga vaika, kuris nei manes, nei vaiku nelupa smile.gif
Papildyta:
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

mama, jus nemokate aukleti vaiko !
Papildyta:
namuose pora kartu pliaukstelkite per uzpakali, nuverks partija to ir pakaks.
Nemanau, kad su dar dveieju metu neturinciu pypliu daug pasnekesi ar nuaiskinsi, bet fizine jega jis jaucia, bet tai jokiu budu neturi buti smurtavimas cool.gif  tiesiog pliaukstelkite per uzpakali, palikite viena kambaryje porai minuciu, praeis oziai kaip mat mirksiukas.gif

man tai net ''grazu'' paziureti kai parduotuveje, vaikas ko nors negaudamas voliojasi ant zemes lotuliukas.gif  ir manote vaikas kaltas????? bigsmile.gif
*

kaip grazia cia paraset.na as irgi esu is tu mamau kurios vaikus laiko po padu.nesuprantu tokiu nesamoniu kaip galima nesusitvarkyt kad ir penkiameciu pypliu.neseniai mano 8-metis suspaude kumstuka <kai as jam kazka garsiai ir raiskiai aiskinau>na tiesiog suemiau jo ranka ir dar karta paaiskinau kad rankos jis neturi teise kelti:1-pries mama
2-moteri,mergaite
3-kaip gales pats savim pasirupint tada gales ir savo taisykles nustatynet<o mintyse pasidziaugiau kad dar galiu ji kontroliuot.labai tikiuos kai uzaugs nebekils noras kumscius spaudyt
jumana
Dziugidziu tada patarkite man.. Mano mergina sugalvojo, kad vietoj "caca", labai smagu uzvaziuot per veida. doh.gif Vaiks (1metu 4 men amziaus). Taigi pirma nustebau ir nekreipiau demesio, tiesiog pasitraukiau, nepadejo... Kita karta pagavau ranka, ir pasakiau , kad taip negalima elgtis (grieztu tonu), nepadejo.... Virsune buvo, kaip trenke per veida, as paemiau ranka ir trenkiau per nagus, tada ji stipriau per veida as vel per nagus ir taip ne viena ir ne du kartus, verke net neverke o bliove, bet vis tiek tranke... kadangi, tai neuzeina kiekviena diena, tai svarstau jei vel uzplauks, tai negi trankytis? Ar sert per uzpakali viena karta?Nu net nzn, aisku po tokio "cirko" pribego mociute , pradejo man aiskint, kad musimu nieko nepasieksi, agesija gimdo agresija ir tt, o tai kaip kitaip isaiskint? Nu velniai rautu, tai jei nieko nedarysiu, o lauksiu kol "isaugs", tai "isaugus" dar ne taip manau uzlips ant galvos... g.gif zodziu pasimetus esu... unsure.gif
nara_lt
kas moka angliskai:
http://www.supernanny.co.uk/TV-Show/Archives.aspx
visi 6 sezonai. kaip ramiai suvaldyt vaika. youtubej trumpesni filmukai
siaip man patinka.
jei kam ko neatidaro manau pasigooglinsit smile.gif
tiesiog daug kantrybes reikia ir nenuleist ranku
giedrep
sveikos mamytės,
Išties skaudu skaityti tokius pasakojimus ir matyti kaip tavo vaikas taip elgiasi doh.gif
Maniškiui beveik keturi ir gan senokai mušasi jei kas ne pagal jį - nepadeda nei gražiuoju, nei atgal davimu (tada jis dar daugiau įsisiautėja), nei bandymu stabdyti, nei nekreipimas dėmesio, nei bandymas kažkaip kitaip numalšinti pykčio priepuolį. Jis jautrus nuo gimimo (ko gero "smagaus nėštumo" pasekmė), tačiau klaiku kai vaikas taip elgiasi, o tau viska bandat nesiseka pakeist situacijos ir tuo pačiu atstovėti savo pozicija vaikui nenuolaidžiaujant doh.gif doh.gif doh.gif Galiausiai išgirdau iš "mylimos" anytos, jog su "tokia motina" ir bepročiu galima patapti...
Ka patartumėt? Kaip elgtis? nes tokie dalykai manau ne mane viena varo i nevilti doh.gif doh.gif doh.gif
Pati manau, jog gaves dar mažesnis nuo tėčio, kai neklausė ir specialiai pakartotinai negerai elgės, vaikas suvokė savaip, jog savo nepasitenkinimą reikia rodyti mušimu ir sėkmingai tai praktikuoja, nors visokiais būdais bandau tai malšinti doh.gif nepadeda nei bandymai aiškinti, nei davimas atgal, nei bandymas nubaust... Jau nebežinau... Ir gal nors būsiu nusmerkta už nemokėjimą elgtis, bet visvien rašau prašydama patarimo unsure.gif
Dėkui ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.