Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saldumynai su Tupperware
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
*CACA*
Manu tirkai ne viena gaminate saldumynus Tupperware induose ax.gif
Pasidalinkit savo receptukais. Taip kiekviena papildysime savo receptukų skrynelę biggrin.gif
SuBalionu
o kas cia per indai jei ne paslaptis?
angelo
QUOTE(SuBalionu @ 2006 11 01, 17:08)
o kas cia per indai jei ne paslaptis?
*

Nezinai... cia superiniai indai.... thumbup.gif
bet jie tik pristatymo metu parduodami... rolleyes.gif
ivairios kepimo formos... thumbup.gif dezutes ir kt...
wisko nenupasakosi...
reikia tiesiog pasikviesti kelis svecius ir demonstruotoja....
ir pamatyti viska savo akimis....
as kai pries kelis metus pamaciau juos Litekspo rumuose.... isimylejau wub.gif
padariau namie vakareli... gavau dovanu.... g.gif
ir po puses metu pradejau pati ten dirbti... bet koks ten darbas.... vienas malonumas... dabar be ju jau daug ko nemokeciau pagaminti....
Vilniuje ar Trakuose galeciau surengti pristatyma.. blush2.gif
angelo
vienas receptukas:

sausainiai

300 g. miltu silikonine mentele isminkiti su 12 saukstu alaus ir 125 g istirpintu tauku
tesla padalinti i 2 dalis Pirma dali iskociojam tiesiai ant silikoninio padeklo pabarstom kmynais su druska arba cinamonu su cukrumi... supjaustom ratuku garbanuotas juosteles kvadratelius ar rombiukus ir tiesiai i 180 l.kartumo orkaite.... po 15 min galima megautis skaniu priedu prie alaus ar prie arbatos.
is silikoninio padeklo sausainius tiesiog suberiate i koki inda ir antra dali is karto ant to padeklo kociojate patogu ir greita...
as viena laksta darau saldu o antra suru drinks_cheers.gif
skanaus thumbup.gif
pam param
QUOTE(angelo @ 2006 11 04, 16:12)
Nezinai... cia superiniai indai.... thumbup.gif
bet jie tik pristatymo metu parduodami... rolleyes.gif
ivairios kepimo formos...  thumbup.gif dezutes ir kt...
wisko nenupasakosi...
reikia tiesiog pasikviesti kelis svecius ir demonstruotoja....
ir pamatyti viska savo akimis....
as kai pries kelis metus pamaciau juos Litekspo rumuose.... isimylejau  wub.gif
padariau namie vakareli... gavau dovanu....  g.gif 
ir po puses metu pradejau pati ten dirbti... bet koks ten darbas.... vienas malonumas... dabar be ju jau daug ko nemokeciau pagaminti....
Vilniuje ar Trakuose galeciau surengti pristatyma.. blush2.gif
*

o kokia indu kaina? pvz to ziedo?
Nome
Buvau uždavusi šį klausimą Tuperware temoje, bet pakartosiu jį čia. Jei ir ėl nepavyks gauti atsakymo, teks klausti Sonatinos temoje.Taigi klausimukas susijęs su patiekaliuku gaminamu želeė žiede. Vakar želė žiede dariau paukščių pieną-gavosi liuks. Dabar noriu gaminti pagal receptuką (beje ir video yra), kur reikia varškę maišyti su grietine ir kukurūzų dribsniais. Bet pagal receptą ten nereikia želatinos. Tai ar susitings ta varškė? Ar esat kuri gaminusi taip?
laurindre
QUOTE(Nome @ 2006 11 12, 20:52)
Buvau uždavusi šį klausimą Tuperware temoje, bet pakartosiu jį čia. Jei ir ėl nepavyks gauti atsakymo, teks klausti Sonatinos temoje.Taigi klausimukas susijęs su patiekaliuku gaminamu želeė žiede. Vakar želė žiede dariau paukščių pieną-gavosi liuks. Dabar noriu gaminti pagal receptuką (beje ir video yra), kur reikia varškę maišyti su grietine ir kukurūzų dribsniais. Bet pagal receptą ten nereikia želatinos. Tai ar susitings ta varškė? Ar esat kuri gaminusi taip?
*

Niekur neradau tokio recepto, todėl ir pasakyti nelabai ką galiu. g.gif
Nome
QUOTE(laurindre @ 2006 11 13, 13:30)
Niekur neradau tokio recepto, todėl ir pasakyti nelabai ką galiu. g.gif
*

Štai:
Varškės desertas
0,5kg varškės, 200ml grietinės, 200ml grietinėlės 35%, 175 ml sausų pusryčių( pvz corn flakes), 100ml cukraus, razinų ir kitų cukatų
Greitkratyje pamatuoti 100ml cukraus.Svarstyklėmis pasverti 0,5 kg varškės.Į dubenį sudėti varškę ir cukrų ir sutrinti su grūstuve.Supilti 200ml grietinės ir išmaišyti su mentele.Į greitkratį supilti 200ml grietinėlės ir išplakti iki standžių putų.Sudėti į varškę.Į varškę įdėti gerą saują razinų ar kitokių cukatų. Viską gerai išmaišyti.Pamatuoti greitkratyje 175ml sausų pusryčių ( corn flakes).Supilti į dubenį ir sugrūsti su grūstuve. Želė žiedą ištepti aliejumi. Sausus pusryčius supilti į varškę, labai greitai išmaišyti ir dėti į želė žiedą,išteptą aliejumi. Palaikyti 20 min šaldiklyje ir 20 min šaldytuve.
(pastaba : jei varškė labai sausa – daugiau dėti grietinės, jei skysta – sausų pusryčių)
*CACA*
Labai dėkoju visoms už receptukus. Tikiuosi ir daugiau čia jų sulaukti. biggrin.gif

O šitas receptukas "Varškės desertas", tai gal čia tas pats vadinamasis varškės tinginys?
laurindre
QUOTE(Nome @ 2006 11 13, 21:13)
Štai:
Varškės desertas
0,5kg varškės, 200ml grietinės, 200ml grietinėlės 35%, 175 ml sausų pusryčių( pvz corn flakes), 100ml cukraus, razinų ir kitų cukatų
Greitkratyje pamatuoti 100ml cukraus.Svarstyklėmis pasverti 0,5 kg varškės.Į dubenį sudėti varškę ir cukrų ir sutrinti su grūstuve.Supilti 200ml grietinės ir išmaišyti su mentele.Į greitkratį supilti 200ml grietinėlės ir išplakti iki standžių putų.Sudėti į varškę.Į varškę įdėti gerą saują razinų ar kitokių cukatų. Viską gerai išmaišyti.Pamatuoti greitkratyje 175ml sausų pusryčių ( corn flakes).Supilti į dubenį ir sugrūsti su grūstuve. Želė žiedą ištepti aliejumi. Sausus pusryčius supilti į varškę, labai greitai išmaišyti ir dėti į želė žiedą,išteptą aliejumi. Palaikyti 20 min šaldiklyje ir 20 min šaldytuve.
(pastaba : jei varškė labai sausa – daugiau dėti grietinės, jei skysta – sausų pusryčių)
*

Kiek suprantu, desertas gaunasi minkštas ir dėti želatinos nereikia. Bet jeigu nori, kad jis gražiai stovėtų ir lengviau išsiimtų, galima dėti. Manau, skonio reikalas. 4u.gif
Nome
QUOTE(*CACA* @ 2006 11 14, 11:01)
Labai dėkoju visoms už receptukus. Tikiuosi ir daugiau čia jų sulaukti.  biggrin.gif

O šitas receptukas "Varškės desertas", tai gal čia tas pats vadinamasis varškės tinginys?
*

Ne schmoll.gif , varškinis tinginys yra iš Sonatinos temos-ten įeina sausiainiai, vaisiai (džiovinti arba švieži vaisiai) ir kt. Žodžiu, nedarysiu aš to deserto, nes nemėgstu ekperimentuoti ir bus gaila produktų sugadintų blush2.gif . Aš tai įsivaizduoju, kad tas desertas turėtų išlaikyti tvirtą formą išėmus jį iš to žiedo. Ai, tiek to-negaminsiu.
angelo
Na manau kad isbrinkus dripsniams bus ok... tik man atrodo bus rieboka..... tai va...
o zele ziedas kainuoja 58 Lt
bet yra jo alternatyvos.... silikonines formos....
jose irgi neblogai zele daryti, bet galima ir pyragus kepti....
beje sia sav. 2 silikonams nuolaida ir gana nebloga smile.gif
laurindre
OBUOLIŲ TARTA

Tešlai:
220 g miltu, 100 g sviesto, 50 ml šalto vandens , žiupsnelis druskos;
Idarui:
5-6 vidutinio dydžio obuoliai, 5 valg. šaukštai cukraus, 4 valg. šaukštai miltu, 1 valg. šaukštas citrinu sulčiu, 1kiaušinis, cukraus pudros, obuolių pyrago prieskonių (pirkau mišinį, bet galima ir patiems pasidaryti - cinamonas, gvazdikėliai, imbieras ir t.t)
Miltus, sviesta, druska suberiame i Quick Chef ir sukame tol, kol gauname i mažus trupinius panašia mase. Supilame vandeni ir sukame toliau kol trupiniai sulimpa i tešlos gumula. Išėmę peiliukus, tešlą baigiame minkyti silikonine mentele.
Obuolius nulupame ir supjaustome riekelemis. I dubeni suberiame obuolių skilteles, cukru, miltus bei supilame citrinu sultis. Viska gerai išmaišome mentele arba supurtome uždengę dubenį dangčiu. Ant silikoninio padeklo kiek leidžia jo kraštai iš tešlos iškociojame blyną.
Obuolius sudedame į tešlos vidurį, palikdami 5cm laisvą kraštą. Suimdami tešlos kraštus, užlankstome ja taip, kad įdaras atrodytų tarsi krepšelyje. Kepame iki 190ºC ikaitintoje orkaiteje 35-45 minutes, arba kol tešla švelniai paruduoja ir įdaras užverda. Jei matyti, kad pyragas greitai skrunda, paskutines 5-10 minuciu galima jį kepti uždengus silikoniniu padėkliuku.
Paliekame pyragą 20 minučių, kad atvestų. Pyrago kraštą pabarstome cukraus pudra. Pjaustome peiliu su dantukais (duonos peiliu). Pyragą serviruojame kartu su ledais arba plakta grietinele. Puošiame šviežios mėtos lapeliais.
Šitą kepiau silikoninėj formoj, bet taip pat sėkmingai galima iškepti ir ant padėklo. thumbup.gif
*CACA*
QUOTE(laurindre @ 2006 12 08, 23:35)
OBUOLIŲ  TARTA

Šitą kepiau silikoninėj formoj, bet taip pat sėkmingai galima iškepti ir ant padėklo. thumbup.gif
*

Čia ta pati, kur vadinamas "Persikinis skanestas" turbūt?
Aš dariau irgi ne su persiakis, o su obuoliais ir kepiau ant silikoninio padėklo. Tikrai labai gerai gavosi ir visiems labai patiko.
laurindre
Tai kad jinai vadinasi "Persikų tarta", tiksliau "persikų stebuklas", o paspaudus nuorodą parašyta tarta. g.gif
Akrila
Aš darau skanų desertą su žiedo forma, viena forumietė išmokė. Ačiū jai labai labai 4u.gif
Reikia :
1 litro baltų paprastų ledų,
4 pokelių braškių želė (arba kitokios),
1 litro vandens,
Braškių ar kitokių vaisių.

Ledus ištirpinu mikrobangėj (taip greičiau, negu laukt, kol patys ištirps). Visus 4 želė pokelius ištirpinu pagal instrukciją esančią ant pokelio, bet tik 1 litre vandens. Truputį praaušinu ir supilu į ištirpusius ledus, tada greitai maišau ir sudedu braškes ar kitus smulkintus vaisius, tada vel išmaišau ir skubu pilt į žiedo formą, nes labai greitai stingsta. Dedu į šaldytuvą, po kokio pusvalandžio jau galima valgyt thumbup.gif
Gaila, kad neturiu nuotraukytės blush2.gif
another
QUOTE(Akrila @ 2006 12 10, 12:44)
Aš darau skanų desertą su žiedo forma, viena forumietė išmokė. Ačiū jai labai labai  4u.gif
*

Turiu klausimą- ar čia klaida, ar čia skirta masiniam valgymui? g.gif
Aš kažkaip neatkreipiau dėmesio, kol ledai neištirpo lotuliukas.gif Pripylus pilną žiedo formą, tos masės dar pusė liko doh.gif lotuliukas.gif Supilsčiau į visus namie rastus žele indelius ir dar puodelių reikėjo lotuliukas.gif Panašu, kad apsivalgysim doh.gif
laurindre
QUOTE(Will @ 2006 12 11, 23:01)
Turiu klausimą- ar čia klaida, ar čia skirta masiniam valgymui?  g.gif
Aš kažkaip neatkreipiau dėmesio, kol ledai neištirpo  lotuliukas.gif  Pripylus pilną žiedo formą, tos masės dar pusė liko  doh.gif  lotuliukas.gif  Supilsčiau į visus namie rastus žele indelius ir dar puodelių reikėjo  lotuliukas.gif  Panašu, kad apsivalgysim  doh.gif
*

Pagal produktų kiekį turėtų gautis 2 l, o į žele žiedą telpa 1,5, tai tiek daug gautis netutėjo g.gif
another
Tirpdžiau ledus šiame inde: user posted image Nežinau kokia jo talpa, bet nemažas jis tongue.gif Ištirpus ledams, tas indas buvo beveik pilnas blink.gif Į žele pyliau šiek tiek mažiau nei lirtą vandens, nes jau mačiau , kad netips doh.gif Masę supyliau į žiedą , 5 indelius ledams/ žele ir dar liko pusė didelio puodelio unsure.gif
Ką tik ragavau- labai skanu thumbup.gif Suvalgysim tongue.gif
Akrila
labai atsiprašau, reikia 2 pokiukų želė blush2.gif
another
Dėl žele tai menka problema tongue.gif Bet ar tikrai viso litro ledų reikia? g.gif
Akrila
QUOTE(Will @ 2006 12 12, 21:31)
Dėl žele tai menka problema  tongue.gif  Bet ar tikrai viso litro ledų reikia?  g.gif
*

Tikrai reikia viso litro ledų. Nes želė neturi būt "išplaukus" ant viršaus, o nudažyt ledus atitinkama spalva ir suteikt skonį 4u.gif Man skaniausia su braškine želė ir šviežiom braškėm, bet kadangi žiemą braškyčių nebūna, tai darau visą persikinį (persikus konservuotus dedu)... wub.gif
inore
Aš tai darau tuppervare žiede žele su vaisias, tiksliau ten daugiau vaisiai, o žele tam kad jie laikytusi. Dedu sluoksniais apelsinu supjaustytu grežinėliais taip bananų, šeip tai tinka bet kokie vaisiai ar uogos kiekviena sluosni užpilu po turputi žele ir palieku sustingti paskui kitas sluoksnis vaisių vėl žele ir taip kol bus pilnas indas.
*CACA*
QUOTE(Akrila @ 2006 12 10, 14:44)
Aš darau skanų desertą su žiedo forma, viena forumietė išmokė. Ačiū jai labai labai  4u.gif
Reikia :
1 litro baltų paprastų ledų,
4 pokelių braškių želė (arba kitokios),
1 litro vandens,
Braškių ar kitokių vaisių.

Ledus ištirpinu mikrobangėj (taip greičiau, negu laukt, kol patys ištirps). Visus 4 želė pokelius ištirpinu pagal instrukciją esančią ant pokelio, bet tik 1 litre vandens. Truputį praaušinu ir supilu į ištirpusius ledus, tada greitai maišau ir sudedu braškes ar kitus smulkintus vaisius, tada vel išmaišau ir skubu pilt į žiedo formą, nes labai greitai stingsta. Dedu į šaldytuvą, po kokio pusvalandžio jau galima valgyt  thumbup.gif
Gaila, kad neturiu nuotraukytės  blush2.gif
*

Geras receptukas, reiks ir man pabandyti.
gathering.gif
Akrila
QUOTE(*CACA* @ 2006 12 14, 21:07)
Geras receptukas, reiks ir man pabandyti.
gathering.gif
*

tik dėk 2 pokelius želė, o ne 4 ax.gif
Avokado
O gal kas daret ziede tingini? g.gif (na aisku, kad daret biggrin.gif )
Pasidalinkit patirtim ir receptuku ax.gif
Aciu 4u.gif
another
QUOTE(aistė @ 2006 12 14, 22:14)
O gal kas daret ziede tingini?  g.gif  (na aisku, kad daret  biggrin.gif )
Pasidalinkit patirtim ir receptuku  ax.gif
  Aciu  4u.gif
*

Aš dariau ax.gif Pagal Sonatinos varškinio tinginio receptą bigsmile.gif Labai skanu thumbup.gif
Avokado
QUOTE(Will @ 2006 12 14, 22:36)
Aš dariau  ax.gif  Pagal Sonatinos varškinio tinginio receptą  bigsmile.gif  Labai skanu  thumbup.gif
*

Jau radau atskira temele apie tinginius. Labai aciu mirksiukas.gif 4u.gif
laurindre
QUOTE(aistė @ 2006 12 14, 22:38)
Jau radau atskira temele apie tinginius. Labai aciu  mirksiukas.gif  4u.gif
*

Aš dariau, tik ištraukti problematiška, reikia į kartštą vandenį kišti, kalbu apie paprastą, ne apie varškinį. 4u.gif
Ligita69
Aš į karštą vandenį tikrai nekišu schmoll.gif Bet prieš kraunant masę būtinai patepu aliejum žiedo vidų, o kai išiminėju tai atidarius abu dangtelius šiek pirštais pastumiu žemyn smile.gif Būna sušalęs į akmenį ir normaliai išsiima.Čia aš šneku apie šokoladinį tinginį mirksiukas.gif
laurindre
QUOTE(Ligita69 @ 2006 12 15, 13:33)
Aš į karštą vandenį tikrai nekišu schmoll.gif Bet prieš kraunant masę būtinai patepu aliejum žiedo vidų, o kai išiminėju tai atidarius abu dangtelius šiek pirštais pastumiu žemyn  smile.gif Būna sušalęs į akmenį ir normaliai išsiima.Čia aš šneku apie šokoladinį tinginį mirksiukas.gif
*

Viską taip ir dariau, bet man neišsiėmė schmoll.gif
*CACA*
QUOTE(Akrila @ 2006 12 14, 23:21)
tik dėk 2 pokelius želė, o ne 4  ax.gif
*

Taip žinoma, dėsiu ne 4, o tik 2 pakelius želė.

Beje, aš galvojau galvojau, kodėl ten rašė, kad per daug masės gaunasi ir nusprendžiau, kad 1 kg ledų nėra lygu 1 litrui ledų. g.gif Ar ne taip? Gal dėl to gaunasi per daug?

O beje receptuko skelbėja, ar tu tirpini visą kg ledų?

Kas dar dėl želė, tai bent jau aš tai niekada nepilu 500 ml vandens ant želė pakelio kaip raųšo instrukcijoj. Pilu apie kokius 300 ml. Ir želė geriau stengsta ir kitiems skanėstams (kaip pvz, ledai, greitinėlė) daugiau vietoj formelėje lieka.
*CACA*
QUOTE(laurindre @ 2006 12 09, 19:19)
Tai kad jinai vadinasi "Persikų tarta", tiksliau "persikų stebuklas", o paspaudus nuorodą parašyta tarta. g.gif
*

Na taip sumaisiau pavadinimus. Ten turejo buti "Persiku stebuklas"
Akrila
QUOTE(*CACA* @ 2006 12 15, 16:47)
Taip žinoma, dėsiu ne 4, o tik 2 pakelius želė.

Beje, aš galvojau galvojau, kodėl ten rašė, kad per daug masės gaunasi ir nusprendžiau, kad 1 kg ledų nėra lygu 1 litrui ledų.  g.gif Ar ne taip? Gal dėl to gaunasi per daug?

O beje receptuko skelbėja, ar tu tirpini visą kg ledų?
Kas dar dėl želė, tai bent jau aš tai niekada nepilu 500 ml vandens ant želė pakelio kaip raųšo instrukcijoj. Pilu apie kokius 300 ml. Ir želė geriau stengsta ir kitiems skanėstams (kaip pvz, ledai, greitinėlė) daugiau vietoj formelėje lieka.
*

Ištikro 1 l ledų, nėra lygu 1 kg 4u.gif ledų. Beje, 2 pokeliam želė reikia 0,5 l vandens, o ne viso litro.
Avokado
QUOTE(laurindre @ 2006 12 15, 11:31)
Aš dariau, tik ištraukti problematiška, reikia į kartštą vandenį kišti, kalbu apie paprastą, ne apie varškinį. 4u.gif
*

Tai vadinasi ir is ziedo sudetinga istraukti g.gif
O as maniau jis stebuklingas blush2.gif biggrin.gif lotuliukas.gif
*CACA*
QUOTE(Akrila @ 2006 12 15, 20:53)
Ištikro 1 l ledų, nėra lygu 1 kg  4u.gif  ledų. Beje, 2 pokeliam želė reikia 0,5 l vandens, o ne viso litro.
*

Na tai panasiai ir gaunais, kaip, kad as ir sakaiu, kad vandenuko į želė pilu mažiau nei nurodyta ant pakuotės. biggrin.gif

O va dėl litrų ir kilogramų tai manau daugelis galbut sumaišė.
Nes aš pirkau ledus, ant kurių buvo parašyta 1000 ml. tai ir gaunasi 1 litras, o jei būtų 1 kg, manau jau tikrai nebūtų 1 litras, o būtų daugiau ledų.
Bet manau jau viską išsiaiškinome.

Ačiū už receptuką. Dabar kaip tik šala mano želė su ledais. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(aistė @ 2006 12 16, 00:33)
Tai vadinasi ir is ziedo sudetinga istraukti  g.gif
O as maniau jis  stebuklingas  blush2.gif  biggrin.gif  lotuliukas.gif
*

Tikrai nebus sunku išimti jei prieš kažką darydama želė forma truputi aliejumi patepsi ir kai išiminėsi jau pagaintą želė ar tinginį gerai oro į formą įleisi, tai tikrai turėtų viskas gerai išsiimti.
*CACA*
Jau valgėm ledų želė torčiuką. Niu skanu.

Aš labai panašų su grietinėle darau. Tik gal su grietinėle riebesnis truputuką gaunasi, bet labai skanu essen.gif buna
Akrila
QUOTE(*CACA* @ 2006 12 16, 12:27)
Jau valgėm ledų želė torčiuką. Niu skanu.

Aš labai panašų su grietinėle darau. Tik gal su grietinėle riebesnis truputuką gaunasi, bet labai skanu  essen.gif buna
*

O kaip su grietinėle darai? Ar ją reikia išplakti?
Delta-2
QUOTE(Akrila @ 2006 12 15, 18:53)
Ištikro 1 l ledų, nėra lygu 1 kg  4u.gif  ledų. Beje, 2 pokeliam želė reikia 0,5 l vandens, o ne viso litro.
*

Labas. Tai kiek iš tikro reikia visko dėti.Tai vietoj 4pokelių želė liko 2pokeliai, vietoj 1litro vandens - pusė beliko, o ledų ar nesumažės iki pusė litro. biggrin.gif
Gal galima tikslų receptą gauti (jau su visais pataisymais).
Akrila
QUOTE(darzelis @ 2006 12 19, 20:13)
Labas. Tai kiek iš tikro reikia visko dėti.Tai vietoj 4pokelių želė liko 2pokeliai, vietoj 1litro vandens - pusė beliko, o ledų ar nesumažės iki pusė litro. biggrin.gif
Gal galima tikslų receptą gauti (jau su visais pataisymais).
*

Reikia:

1 litro paprastų baltų ledų,
2 pokelių želė (pvz. braškių)
0, 5 litro vandenuko,
vaisių ar uogų.
Ledus atitirpinam. Želė paruošiam pagal instrukciją, tik 0,5 l vandens tirpiname, o ne litre kaip, kad priklausytų 2 pokeliam želė... Į ištirpusius ledus įmaišome pravėsintą želė, dedam vaisius ar uogas ir greitai maišom, nes labai greitai pradeda stingti. Pilam į želė žiedą ir dedam į šaldytuvą. 4u.gif

ARasytee
QUOTE(Avokado @ 2006 12 14, 23:14)
O gal kas daret ziede tingini?  g.gif  (na aisku, kad daret  biggrin.gif )
Pasidalinkit patirtim ir receptuku  ax.gif
  Aciu  4u.gif
*

dariau.Ir man labai lengviai issiime.Dariau normalu ne varskini.Tik sausainiussmulkiau lauziau nei visad - kad ziedo forma butu aiskesne. smile.gif O i ziedo vidu saldainiuku spalvotu ryskiuos folijose imeciau - superinis vaizdelis buvo smile.gif
laurindre
Labai skanus pyragas, receptas ne mano, radau čia kažkur forume, bet tikrai vertas dėmesio thumbup.gif

KRIAUŠIŲ PYRAGAS

250 g miltu
50 g cukraus
1 kiausinis
150 g sviesto
1 saukstelis kepimo milteliu

Idarui
3-4 kriauses
1 stikline lazdyno riesutu
1 indelis kondensuoto pieno
cinamono

Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir
Skanaus
.
laurindre
Štai tokį žele tortą radau kažkuriame rusų tinklapyje ir šiandien pati pabandžiau pagaminti, tiesa pakoregavau ax.gif
*CACA*
QUOTE(laurindre @ 2007 02 11, 23:38)
Štai tokį žele tortą radau kažkuriame rusų tinklapyje ir šiandien pati pabandžiau pagaminti, tiesa pakoregavau ax.gif
*

O kur receptukas?
laurindre
Nelabai ten jis ir reikalingas. Dedi iš akies, kas patinka.

0,5 pakelio kuo šviesesnės žele (aš dėjau citrinų)
1 pakelis raudonos žele
20 gr. želatinos (dėjau plokšteles), o toliau, kas patinka, galima su jogurtu baltą daryti, galima varškės dėti ir grietinės, skonio reikalas. biggrin.gif

Tada lieka tik gamybos procesas. Į žele žiedą pirmiausia pilame šviesiąją žele, ne visą, o lašiuką paliekame, kad užtektų užpilti sluoksnelį ant širdučių.
Sunkiausia padaryti širdutes. Aš žele žiedo dangtį patepiau labai plonu sluoksneliu aliejaus, nes kitaip nėjo nuimti širdučių, ir tada užpyliau ploną sluoksnelį raudonosios žele. Kai sustingo, su sausainių formelėmis išpjoviau širdutes ir sudėliojau ant sustingusios šviesiosios žele, tada supyliau likusią šviesią žele ir padėjau į šaldytuvą pilnai užšalti.
O jau tada pilame sluoksniais baltą ir raudoną žele. Stinsta greitai nes sluoksniai siauri thumbup.gif
Į paskutinį baltąjį sluoksnį dedu "Kuršėnų vyniotinį", nes jis man neatsiejamas nuo jokių žele tortų thumbup.gif thumbup.gif . Aišku viskas baigiasi baltuoju žele sluoksniu.
*CACA*
Dabar tai jau tikrai viskas aišku.
ačiūkas.

Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta doh.gif laiko daug reikia tokiam skanumynui pagaminti.
laurindre
QUOTE(*CACA* @ 2007 02 25, 00:22)
Dabar tai jau tikrai viskas aišku.
ačiūkas.

Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta  doh.gif laiko daug reikia tokiam skanumynui pagaminti.
*

Aišku, reikia pasiterlioti. Todėl man ir labiausiai patinka tas su spalvotais kubeliais, sumetei, užpylei ir viskas thumbup.gif thumbup.gif
*CACA*
QUOTE(laurindre @ 2007 02 25, 12:43)
Aišku, reikia pasiterlioti. Todėl man ir labiausiai patinka tas su spalvotais kubeliais, sumetei, užpylei ir viskas thumbup.gif  thumbup.gif
*

Tas tai tiesa taip daug lengviau. Pasidarei keliu spalvu želė, susmulkinai sudėjai ir ant viršaus dar kitokios užlylei ir vsio. Ir gražu ir skanu.
Mupi
Rodau ir as kas gavosi TW induose,ax.gif jei kas sudomins, receptuka parasysiu
http://public.fotki.com/gabcius/gaminu-pati/
*CACA*
QUOTE(Asio @ 2007 03 04, 15:33)
Rodau ir as kas gavosi  TW induose,ax.gif jei kas sudomins, receptuka parasysiu
http://public.fotki.com/gabcius/gaminu-pati/
*

Žinoma, kad ir receptukas labai įdomu. mirksiukas.gif
Tik man foto kažkodėl neatidarė verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.