Pasidalinkit savo receptukais. Taip kiekviena papildysime savo receptukų skrynelę
Manu tirkai ne viena gaminate saldumynus Tupperware induose
Pasidalinkit savo receptukais. Taip kiekviena papildysime savo receptukų skrynelę
o kas cia per indai jei ne paslaptis?
QUOTE(SuBalionu @ 2006 11 01, 17:08) Nezinai... cia superiniai indai.... bet jie tik pristatymo metu parduodami... ivairios kepimo formos... wisko nenupasakosi... reikia tiesiog pasikviesti kelis svecius ir demonstruotoja.... ir pamatyti viska savo akimis.... as kai pries kelis metus pamaciau juos Litekspo rumuose.... isimylejau padariau namie vakareli... gavau dovanu.... ir po puses metu pradejau pati ten dirbti... bet koks ten darbas.... vienas malonumas... dabar be ju jau daug ko nemokeciau pagaminti.... Vilniuje ar Trakuose galeciau surengti pristatyma..
vienas receptukas:
sausainiai 300 g. miltu silikonine mentele isminkiti su 12 saukstu alaus ir 125 g istirpintu tauku tesla padalinti i 2 dalis Pirma dali iskociojam tiesiai ant silikoninio padeklo pabarstom kmynais su druska arba cinamonu su cukrumi... supjaustom ratuku garbanuotas juosteles kvadratelius ar rombiukus ir tiesiai i 180 l.kartumo orkaite.... po 15 min galima megautis skaniu priedu prie alaus ar prie arbatos. is silikoninio padeklo sausainius tiesiog suberiate i koki inda ir antra dali is karto ant to padeklo kociojate patogu ir greita... as viena laksta darau saldu o antra suru skanaus QUOTE(angelo @ 2006 11 04, 16:12) Nezinai... cia superiniai indai.... bet jie tik pristatymo metu parduodami... ivairios kepimo formos... wisko nenupasakosi... reikia tiesiog pasikviesti kelis svecius ir demonstruotoja.... ir pamatyti viska savo akimis.... as kai pries kelis metus pamaciau juos Litekspo rumuose.... isimylejau padariau namie vakareli... gavau dovanu.... ir po puses metu pradejau pati ten dirbti... bet koks ten darbas.... vienas malonumas... dabar be ju jau daug ko nemokeciau pagaminti.... Vilniuje ar Trakuose galeciau surengti pristatyma.. o kokia indu kaina? pvz to ziedo?
Buvau uždavusi šį klausimą Tuperware temoje, bet pakartosiu jį čia. Jei ir ėl nepavyks gauti atsakymo, teks klausti Sonatinos temoje.Taigi klausimukas susijęs su patiekaliuku gaminamu želeė žiede. Vakar želė žiede dariau paukščių pieną-gavosi liuks. Dabar noriu gaminti pagal receptuką (beje ir video yra), kur reikia varškę maišyti su grietine ir kukurūzų dribsniais. Bet pagal receptą ten nereikia želatinos. Tai ar susitings ta varškė? Ar esat kuri gaminusi taip?
QUOTE(Nome @ 2006 11 12, 20:52) Buvau uždavusi šį klausimą Tuperware temoje, bet pakartosiu jį čia. Jei ir ėl nepavyks gauti atsakymo, teks klausti Sonatinos temoje.Taigi klausimukas susijęs su patiekaliuku gaminamu želeė žiede. Vakar želė žiede dariau paukščių pieną-gavosi liuks. Dabar noriu gaminti pagal receptuką (beje ir video yra), kur reikia varškę maišyti su grietine ir kukurūzų dribsniais. Bet pagal receptą ten nereikia želatinos. Tai ar susitings ta varškė? Ar esat kuri gaminusi taip? Niekur neradau tokio recepto, todėl ir pasakyti nelabai ką galiu. QUOTE(laurindre @ 2006 11 13, 13:30) Štai: Varškės desertas 0,5kg varškės, 200ml grietinės, 200ml grietinėlės 35%, 175 ml sausų pusryčių( pvz corn flakes), 100ml cukraus, razinų ir kitų cukatų Greitkratyje pamatuoti 100ml cukraus.Svarstyklėmis pasverti 0,5 kg varškės.Į dubenį sudėti varškę ir cukrų ir sutrinti su grūstuve.Supilti 200ml grietinės ir išmaišyti su mentele.Į greitkratį supilti 200ml grietinėlės ir išplakti iki standžių putų.Sudėti į varškę.Į varškę įdėti gerą saują razinų ar kitokių cukatų. Viską gerai išmaišyti.Pamatuoti greitkratyje 175ml sausų pusryčių ( corn flakes).Supilti į dubenį ir sugrūsti su grūstuve. Želė žiedą ištepti aliejumi. Sausus pusryčius supilti į varškę, labai greitai išmaišyti ir dėti į želė žiedą,išteptą aliejumi. Palaikyti 20 min šaldiklyje ir 20 min šaldytuve. (pastaba : jei varškė labai sausa daugiau dėti grietinės, jei skysta sausų pusryčių)
Labai dėkoju visoms už receptukus. Tikiuosi ir daugiau čia jų sulaukti.
O šitas receptukas "Varškės desertas", tai gal čia tas pats vadinamasis varškės tinginys? QUOTE(Nome @ 2006 11 13, 21:13) Štai: Varškės desertas 0,5kg varškės, 200ml grietinės, 200ml grietinėlės 35%, 175 ml sausų pusryčių( pvz corn flakes), 100ml cukraus, razinų ir kitų cukatų Greitkratyje pamatuoti 100ml cukraus.Svarstyklėmis pasverti 0,5 kg varškės.Į dubenį sudėti varškę ir cukrų ir sutrinti su grūstuve.Supilti 200ml grietinės ir išmaišyti su mentele.Į greitkratį supilti 200ml grietinėlės ir išplakti iki standžių putų.Sudėti į varškę.Į varškę įdėti gerą saują razinų ar kitokių cukatų. Viską gerai išmaišyti.Pamatuoti greitkratyje 175ml sausų pusryčių ( corn flakes).Supilti į dubenį ir sugrūsti su grūstuve. Želė žiedą ištepti aliejumi. Sausus pusryčius supilti į varškę, labai greitai išmaišyti ir dėti į želė žiedą,išteptą aliejumi. Palaikyti 20 min šaldiklyje ir 20 min šaldytuve. (pastaba : jei varškė labai sausa daugiau dėti grietinės, jei skysta sausų pusryčių) Kiek suprantu, desertas gaunasi minkštas ir dėti želatinos nereikia. Bet jeigu nori, kad jis gražiai stovėtų ir lengviau išsiimtų, galima dėti. Manau, skonio reikalas. QUOTE(*CACA* @ 2006 11 14, 11:01) Labai dėkoju visoms už receptukus. Tikiuosi ir daugiau čia jų sulaukti. O šitas receptukas "Varškės desertas", tai gal čia tas pats vadinamasis varškės tinginys? Ne
Na manau kad isbrinkus dripsniams bus ok... tik man atrodo bus rieboka..... tai va...
o zele ziedas kainuoja 58 Lt bet yra jo alternatyvos.... silikonines formos.... jose irgi neblogai zele daryti, bet galima ir pyragus kepti.... beje sia sav. 2 silikonams nuolaida ir gana nebloga
OBUOLIŲ TARTA
Tešlai: 220 g miltu, 100 g sviesto, 50 ml šalto vandens , žiupsnelis druskos; Idarui: 5-6 vidutinio dydžio obuoliai, 5 valg. šaukštai cukraus, 4 valg. šaukštai miltu, 1 valg. šaukštas citrinu sulčiu, 1kiaušinis, cukraus pudros, obuolių pyrago prieskonių (pirkau mišinį, bet galima ir patiems pasidaryti - cinamonas, gvazdikėliai, imbieras ir t.t) Miltus, sviesta, druska suberiame i Quick Chef ir sukame tol, kol gauname i mažus trupinius panašia mase. Supilame vandeni ir sukame toliau kol trupiniai sulimpa i tešlos gumula. Išėmę peiliukus, tešlą baigiame minkyti silikonine mentele. Obuolius nulupame ir supjaustome riekelemis. I dubeni suberiame obuolių skilteles, cukru, miltus bei supilame citrinu sultis. Viska gerai išmaišome mentele arba supurtome uždengę dubenį dangčiu. Ant silikoninio padeklo kiek leidžia jo kraštai iš tešlos iškociojame blyną. Obuolius sudedame į tešlos vidurį, palikdami 5cm laisvą kraštą. Suimdami tešlos kraštus, užlankstome ja taip, kad įdaras atrodytų tarsi krepšelyje. Kepame iki 190ºC ikaitintoje orkaiteje 35-45 minutes, arba kol tešla švelniai paruduoja ir įdaras užverda. Jei matyti, kad pyragas greitai skrunda, paskutines 5-10 minuciu galima jį kepti uždengus silikoniniu padėkliuku. Paliekame pyragą 20 minučių, kad atvestų. Pyrago kraštą pabarstome cukraus pudra. Pjaustome peiliu su dantukais (duonos peiliu). Pyragą serviruojame kartu su ledais arba plakta grietinele. Puošiame šviežios mėtos lapeliais. Šitą kepiau silikoninėj formoj, bet taip pat sėkmingai galima iškepti ir ant padėklo. QUOTE(laurindre @ 2006 12 08, 23:35) Čia ta pati, kur vadinamas "Persikinis skanestas" turbūt? Aš dariau irgi ne su persiakis, o su obuoliais ir kepiau ant silikoninio padėklo. Tikrai labai gerai gavosi ir visiems labai patiko.
Tai kad jinai vadinasi "Persikų tarta", tiksliau "persikų stebuklas", o paspaudus nuorodą parašyta tarta.
Aš darau skanų desertą su žiedo forma, viena forumietė išmokė. Ačiū jai labai labai
Reikia : 1 litro baltų paprastų ledų, 4 pokelių braškių želė (arba kitokios), 1 litro vandens, Braškių ar kitokių vaisių. Ledus ištirpinu mikrobangėj (taip greičiau, negu laukt, kol patys ištirps). Visus 4 želė pokelius ištirpinu pagal instrukciją esančią ant pokelio, bet tik 1 litre vandens. Truputį praaušinu ir supilu į ištirpusius ledus, tada greitai maišau ir sudedu braškes ar kitus smulkintus vaisius, tada vel išmaišau ir skubu pilt į žiedo formą, nes labai greitai stingsta. Dedu į šaldytuvą, po kokio pusvalandžio jau galima valgyt Gaila, kad neturiu nuotraukytės QUOTE(Akrila @ 2006 12 10, 12:44) Turiu klausimą- ar čia klaida, ar čia skirta masiniam valgymui? Aš kažkaip neatkreipiau dėmesio, kol ledai neištirpo QUOTE(Will @ 2006 12 11, 23:01) Turiu klausimą- ar čia klaida, ar čia skirta masiniam valgymui? Aš kažkaip neatkreipiau dėmesio, kol ledai neištirpo Pagal produktų kiekį turėtų gautis 2 l, o į žele žiedą telpa 1,5, tai tiek daug gautis netutėjo
Tirpdžiau ledus šiame inde:
Nežinau kokia jo talpa, bet nemažas jis Ką tik ragavau- labai skanu
labai atsiprašau, reikia 2 pokiukų želė
Dėl žele tai menka problema
QUOTE(Will @ 2006 12 12, 21:31) Tikrai reikia viso litro ledų. Nes želė neturi būt "išplaukus" ant viršaus, o nudažyt ledus atitinkama spalva ir suteikt skonį
Aš tai darau tuppervare žiede žele su vaisias, tiksliau ten daugiau vaisiai, o žele tam kad jie laikytusi. Dedu sluoksniais apelsinu supjaustytu grežinėliais taip bananų, šeip tai tinka bet kokie vaisiai ar uogos kiekviena sluosni užpilu po turputi žele ir palieku sustingti paskui kitas sluoksnis vaisių vėl žele ir taip kol bus pilnas indas.
QUOTE(Akrila @ 2006 12 10, 14:44) Aš darau skanų desertą su žiedo forma, viena forumietė išmokė. Ačiū jai labai labai Reikia : 1 litro baltų paprastų ledų, 4 pokelių braškių želė (arba kitokios), 1 litro vandens, Braškių ar kitokių vaisių. Ledus ištirpinu mikrobangėj (taip greičiau, negu laukt, kol patys ištirps). Visus 4 želė pokelius ištirpinu pagal instrukciją esančią ant pokelio, bet tik 1 litre vandens. Truputį praaušinu ir supilu į ištirpusius ledus, tada greitai maišau ir sudedu braškes ar kitus smulkintus vaisius, tada vel išmaišau ir skubu pilt į žiedo formą, nes labai greitai stingsta. Dedu į šaldytuvą, po kokio pusvalandžio jau galima valgyt Gaila, kad neturiu nuotraukytės Geras receptukas, reiks ir man pabandyti.
O gal kas daret ziede tingini?
Pasidalinkit patirtim ir receptuku Aciu
Aš į karštą vandenį tikrai nekišu
QUOTE(Ligita69 @ 2006 12 15, 13:33) Aš į karštą vandenį tikrai nekišu Viską taip ir dariau, bet man neišsiėmė QUOTE(Akrila @ 2006 12 14, 23:21) Taip žinoma, dėsiu ne 4, o tik 2 pakelius želė. Beje, aš galvojau galvojau, kodėl ten rašė, kad per daug masės gaunasi ir nusprendžiau, kad 1 kg ledų nėra lygu 1 litrui ledų. O beje receptuko skelbėja, ar tu tirpini visą kg ledų? Kas dar dėl želė, tai bent jau aš tai niekada nepilu 500 ml vandens ant želė pakelio kaip raųšo instrukcijoj. Pilu apie kokius 300 ml. Ir želė geriau stengsta ir kitiems skanėstams (kaip pvz, ledai, greitinėlė) daugiau vietoj formelėje lieka. QUOTE(*CACA* @ 2006 12 15, 16:47) Taip žinoma, dėsiu ne 4, o tik 2 pakelius želė. Beje, aš galvojau galvojau, kodėl ten rašė, kad per daug masės gaunasi ir nusprendžiau, kad 1 kg ledų nėra lygu 1 litrui ledų. O beje receptuko skelbėja, ar tu tirpini visą kg ledų? Kas dar dėl želė, tai bent jau aš tai niekada nepilu 500 ml vandens ant želė pakelio kaip raųšo instrukcijoj. Pilu apie kokius 300 ml. Ir želė geriau stengsta ir kitiems skanėstams (kaip pvz, ledai, greitinėlė) daugiau vietoj formelėje lieka. Ištikro 1 l ledų, nėra lygu 1 kg QUOTE(Akrila @ 2006 12 15, 20:53) Na tai panasiai ir gaunais, kaip, kad as ir sakaiu, kad vandenuko į želė pilu mažiau nei nurodyta ant pakuotės. O va dėl litrų ir kilogramų tai manau daugelis galbut sumaišė. Nes aš pirkau ledus, ant kurių buvo parašyta 1000 ml. tai ir gaunasi 1 litras, o jei būtų 1 kg, manau jau tikrai nebūtų 1 litras, o būtų daugiau ledų. Bet manau jau viską išsiaiškinome. Ačiū už receptuką. Dabar kaip tik šala mano želė su ledais. Papildyta: QUOTE(aistė @ 2006 12 16, 00:33) Tikrai nebus sunku išimti jei prieš kažką darydama želė forma truputi aliejumi patepsi ir kai išiminėsi jau pagaintą želė ar tinginį gerai oro į formą įleisi, tai tikrai turėtų viskas gerai išsiimti.
Jau valgėm ledų želė torčiuką. Niu skanu.
Aš labai panašų su grietinėle darau. Tik gal su grietinėle riebesnis truputuką gaunasi, bet labai skanu QUOTE(Akrila @ 2006 12 15, 18:53) Labas. Tai kiek iš tikro reikia visko dėti.Tai vietoj 4pokelių želė liko 2pokeliai, vietoj 1litro vandens - pusė beliko, o ledų ar nesumažės iki pusė litro. Gal galima tikslų receptą gauti (jau su visais pataisymais). QUOTE(darzelis @ 2006 12 19, 20:13) Labas. Tai kiek iš tikro reikia visko dėti.Tai vietoj 4pokelių želė liko 2pokeliai, vietoj 1litro vandens - pusė beliko, o ledų ar nesumažės iki pusė litro. Gal galima tikslų receptą gauti (jau su visais pataisymais). Reikia: 1 litro paprastų baltų ledų, 2 pokelių želė (pvz. braškių) 0, 5 litro vandenuko, vaisių ar uogų. Ledus atitirpinam. Želė paruošiam pagal instrukciją, tik 0,5 l vandens tirpiname, o ne litre kaip, kad priklausytų 2 pokeliam želė... Į ištirpusius ledus įmaišome pravėsintą želė, dedam vaisius ar uogas ir greitai maišom, nes labai greitai pradeda stingti. Pilam į želė žiedą ir dedam į šaldytuvą. QUOTE(Avokado @ 2006 12 14, 23:14) dariau.Ir man labai lengviai issiime.Dariau normalu ne varskini.Tik sausainiussmulkiau lauziau nei visad - kad ziedo forma butu aiskesne.
Labai skanus pyragas, receptas ne mano, radau čia kažkur forume, bet tikrai vertas dėmesio
KRIAUŠIŲ PYRAGAS 250 g miltu 50 g cukraus 1 kiausinis 150 g sviesto 1 saukstelis kepimo milteliu Idarui 3-4 kriauses 1 stikline lazdyno riesutu 1 indelis kondensuoto pieno cinamono Isminkome tesla ir padedam i saldytuva kokiam pusvalandziui.Truputi teslos paliekame, kita iskociojame 5-7 mm storio laksta.Kriauses supjaustome kubeliais, riesutus truputi pasmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuota piena, ismaisome ir sita mase dedame ant iskocioto laksto.Is likusios teslos darome gelytes, arba tiesiog sutarkuojame ir-ant virsaus. I orkaite ir Skanaus .
Štai tokį žele tortą radau kažkuriame rusų tinklapyje ir šiandien pati pabandžiau pagaminti, tiesa pakoregavau
Nelabai ten jis ir reikalingas. Dedi iš akies, kas patinka.
0,5 pakelio kuo šviesesnės žele (aš dėjau citrinų) 1 pakelis raudonos žele 20 gr. želatinos (dėjau plokšteles), o toliau, kas patinka, galima su jogurtu baltą daryti, galima varškės dėti ir grietinės, skonio reikalas. Tada lieka tik gamybos procesas. Į žele žiedą pirmiausia pilame šviesiąją žele, ne visą, o lašiuką paliekame, kad užtektų užpilti sluoksnelį ant širdučių. Sunkiausia padaryti širdutes. Aš žele žiedo dangtį patepiau labai plonu sluoksneliu aliejaus, nes kitaip nėjo nuimti širdučių, ir tada užpyliau ploną sluoksnelį raudonosios žele. Kai sustingo, su sausainių formelėmis išpjoviau širdutes ir sudėliojau ant sustingusios šviesiosios žele, tada supyliau likusią šviesią žele ir padėjau į šaldytuvą pilnai užšalti. O jau tada pilame sluoksniais baltą ir raudoną žele. Stinsta greitai nes sluoksniai siauri Į paskutinį baltąjį sluoksnį dedu "Kuršėnų vyniotinį", nes jis man neatsiejamas nuo jokių žele tortų
Dabar tai jau tikrai viskas aišku.
ačiūkas. Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta QUOTE(*CACA* @ 2007 02 25, 00:22) Dabar tai jau tikrai viskas aišku. ačiūkas. Na bet žaidimo tai čia prie jo nemažai. Įpatingai tai su tom širdutėm, o ir šiaip kol kiekvienas sluoksnis sustengta Aišku, reikia pasiterlioti. Todėl man ir labiausiai patinka tas su spalvotais kubeliais, sumetei, užpylei ir viskas
Rodau ir as kas gavosi TW induose,
http://public.fotki.com/gabcius/gaminu-pati/ QUOTE(Asio @ 2007 03 04, 15:33) Rodau ir as kas gavosi TW induose, http://public.fotki.com/gabcius/gaminu-pati/ Žinoma, kad ir receptukas labai įdomu. Tik man foto kažkodėl neatidarė |