Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiek kainuoja skyrybų metu vaiko išlaikymas?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Diedas
skirybos, ko eikalavo zmona?
Vit.Ka
Diedas, galiu tave "paguosti" kaip išsiskyrusi moteris, kad vaiko išlaikymas mano exvyrui atsieina laaaaaaaaabai daug wink.gif
brangute
Aš "užsiprašiau" daug -kad keturis vaikus išlaikyt galėčiau. 4u.gif ir nei cento daugiau
Straksė
nieko neužsiprašiau. Jau 7 metus auginu du vaikus viena ir prašau tik vieno - kad neužmirštų aplankyti vaikų, tegu tik ateina- nors ir tuščiom rankom. Gaila tik, bet nors ir gyvena labai arti, vaikus atsimena gal porąkart į metus. Nemažiukai jie -vyresnysis po kelių mėnesių jau bus pilnametis. Jeigu jau tėvas nerodė ir nerodo jokio noro paremti juos materialiai, tai jo reikalas. O jis, jo žodžiais tariant- savo vaikus žiauriai myli. Bepig mylėti, kai juos matai dukart metuose..... Nežinau kaip būtų, jeigu negalėčiau pati išlaikyti savo vaikų - gal tada dantimis išplėščiau tą išlaikymą, būtiną vaikams.....
Panamira
kaip dirbanti teisme ir kasdien matanti tokius dalykus, galiu pasakyt, kad zmonos uzsiprašo skirtingai nuo 125 lt iki 400 lt per menesi kiekvieno vaiko ishlaikymui atskirai, na priklauso nuo tevo galimybiu, naujos sheimos gausimo, vaiko poreikiu ir t.t. 4u.gif
Rimulinka
QUOTE(Diedas @ 2006 10 28, 02:41)
*

Aš neišsiskyrusi, bet turiu pažystamų.Žmonos reikalaują daug ,bet jos reikalaują ne sau ,o vaikui daugiausia.Ir tau turėtu rupėti ne ko jos reikalaują, o ką tu pasiulysi savo vaikui po skyrybu, ar jam nieko netruks, ir tu turi pasistenkti ,kad jam nieko netruktu,nežiurint į tai dėl ko jus išsiskyrėte, ir kas dėl to kaltas kad jus išsiskyrėte. Vaikas juk ne kaltas g.gif .O geriausia iš vis nesiskirti mirksiukas.gif
murzinyte
QUOTE(Rimulinka @ 2006 11 08, 14:05)
Aš neišsiskyrusi, bet turiu pažystamų.Žmonos reikalaują daug ,bet jos reikalaują ne sau ,o vaikui daugiausia.Ir tau turėtu rupėti ne ko jos reikalaują, o ką tu pasiulysi savo vaikui po skyrybu, ar jam nieko  netruks, ir tu turi pasistenkti ,kad jam nieko netruktu,nežiurint į tai dėl ko jus išsiskyrėte, ir kas dėl to kaltas kad jus išsiskyrėte. Vaikas juk ne kaltas g.gif .O geriausia iš vis nesiskirti mirksiukas.gif
*

Patikėk yra ir tokių kurios naudos siekia visų pirma sau....

o dėl paskutinės frazės tai.... kai nieko tarp žmonių nebelieka, geriau skirtis. Tas "gyvenimas tik dėl vaikų" vaikus dar labiau traumuoja nei skyrybos... schmoll.gif
bambukas
tu visiškai teisi thumbup.gif aš irgi už tai
petelne
QUOTE(Diedas @ 2006 10 28, 01:41)
*

[COLOR=red]Petelne:] Jei esi tikras vyras,o tuolabiau tevas savo vaikams,tai negalvosi kiek kainuos ju islaikymas,o stengsies kiek imanoma labiau juos aprupinti,kad butu laimingi ir sotus.Juk tau ir taip to rupinimosi mazai klius.Tau nereiks matyt,kaip jie serga,kaip verkia,negalvosi kas dien ka i lekste idet.Tai ka busi toks menkysta,kad bent materialiai negali aprupint? nono.gif
uhu
diedai, manau, pigiau nesiskirti. gal taip ir padaryk?
MEDUNE
Butu idomu suzinoti kiek dabar mokama alimentu vienam vaikui? g.gif Gal jau man laikas sumele didinti lotuliukas.gif .Nors ir siaip jau senai laikas... mirksiukas.gif
smaguris
manyčiau sąžininga duoti pusę sumos, kuri tenka vaikams, skaičiuojant kad jie biudžete sudaro ne mažiau nei suaugę. Biednesnių šeimų atveju turėtų būti daugiau, o šiaip - tai lygiai tiek pat, nes išpaikinti vaikų nėra reikalo.
Pvz du vaikai lieka motinai. Tėvas uždirba 2500Lt, motina 1500Lt. 4000/4=1000Lt - tiek reikia išlaikyti vaikui, taigi dviems - 2000Lt. Pusė yra 1000Lt, reiškia tėvas tiek turėtų duoti motinai.
Moraliniai pezalai, kad motina negali tiek uždirbti kiek tėvas nes augina vaikus (kaip ir formulės. priklausančios tik nuo tėvo algos) - nors ir logiški, man suveiktų tik tuo atveju, jei tėvas pats nenorėjo imti auginti vieno vaiko. O jei norėjo, tačiau motina 'atsikovojo', tada tegu eina ji š., aciprašau, tegu susiranda atatinkamai apmokamą darbą, jei tokia jau išdidi.
Littera
QUOTE(smaguris @ 2007 08 09, 09:54)
Moraliniai pezalai, kad motina negali tiek uždirbti kiek tėvas nes augina vaikus (kaip ir formulės. priklausančios tik nuo tėvo algos) - nors ir logiški, man suveiktų tik tuo atveju, jei tėvas pats nenorėjo imti auginti vieno vaiko. O jei norėjo, tačiau motina 'atsikovojo', tada tegu eina ji š., aciprašau, tegu susiranda atatinkamai apmokamą darbą, jei tokia jau išdidi.
*

doh.gif Apsaugok, Dieve.... schmoll.gif
xxkamane
man tai isvis ta = tarp isiskyrusiu tevu yra absurdas kiek procentu tevu augina vaikus po skyrybu? "Zmona uzsiprasys" ji praso sau? man labai patinka vyru logika kai jis duoda moteriskei grasi ir isivaizduoja jog padare neispasakyta paslauga. o moteriske turi is savo algos islaikyti vaikus save ir namus kuriuose gyvena jo vaikai, bet tai kaip privaloma jai. plius ji dar turi kovoti ir uz tuos skatikus kuriuos vyras turetu duoti. vaiku prieziura irgi tenka motinai, svaitgaliai ir tai geriausiu atveju pas teva, o likusi laika motina.
paulius.sav
xxkamane, paziurek mano nuomone.

http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...90658&st=72

Praktiskai moterys turetu tokiu atveju buti del saves atidesnes, nes joms bedu buna daugiau. Taciau visi turi buti atsakingi, taciau tada vyras turi teise sakytis: noriu aborto, jei manai cia ne jo reikalas - tada pati prisiimi atsakombe uz vaika. Ziauru, o nori pasakyti, kad realybeje kitaip?
xxkamane
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 13, 17:07)

Praktiskai moterys turetu tokiu atveju buti del saves atidesnes, nes joms bedu buna daugiau. Taciau visi turi buti atsakingi, taciau tada vyras turi teise sakytis: noriu aborto, jei manai cia ne jo reikalas - tada pati prisiimi atsakombe uz vaika. Ziauru, o nori pasakyti, kad realybeje kitaip?
*

gal tu tikiejaisi kitko, bet cia sutinku su tavimi, gal kazkiek yra tos moterisko egoizmo uzuomazgos del savimeiles nelepinimo (tipo vargses visi vyrai kiaules), bet drinks_cheers.gif
beje kalbejau cia apie mano rate esancius, kai pragyvene 15 metu kartu vyras perleidzia versla kad zmonai moketi ne 430Lt o tik 150lt. tai ziauru, nes del tevu santykiu kencia vaikas.
asoptimiste
QUOTE(petelne @ 2006 11 17, 10:33)
[COLOR=red]Petelne:]                                                                                                          Jei esi tikras vyras,o tuolabiau tevas savo vaikams,tai negalvosi kiek kainuos ju islaikymas,o stengsies kiek imanoma labiau juos aprupinti,kad butu laimingi ir sotus.Juk tau ir taip to rupinimosi mazai klius.Tau nereiks matyt,kaip jie serga,kaip verkia,negalvosi kas dien ka i lekste idet.Tai ka busi toks menkysta,kad bent materialiai negali aprupint? nono.gif
*

pritariu smile.gif
Medinis
QUOTE(xxkamane @ 2007 08 13, 15:50)
o moteriske turi is savo algos islaikyti vaikus save ir namus kuriuose gyvena jo vaikai, bet tai kaip privaloma jai. plius ji dar turi kovoti ir uz tuos skatikus kuriuos vyras turetu duoti. vaiku prieziura irgi tenka motinai, svaitgaliai ir tai geriausiu atveju pas teva, o likusi laika motina.

Niekas nedraudžia palikti vaikus tėvui. Prašom - mokėkite alimentus ir gyvenkite savo malonumui. Kur problema?
MEDUNE
QUOTE(Medinis @ 2007 08 17, 11:08)
Niekas nedraudžia palikti vaikus tėvui. Prašom - mokėkite alimentus ir gyvenkite savo malonumui. Kur problema?
*

Zinai Medini,ziurint koks tas tevas?Jeiu koks alucio deka nupampes jautis,o jam dar elimentus moketi?Patinka mums ar ne visi daugelis skirybu dar vyksta del meiles "auksiniam vandeniui".Bet "vandeniui"visada yra,o vaikams niekad...
Atlante
QUOTE(Medinis @ 2007 08 17, 11:08)
*

visų pirma atsakyk kiek tėvų pasiliktų vaikus pas save auginti??? 1% ? 5%? ir po kurio laiko verktų dėl to , arba vežtų tėvams prižiūrėti?
daugeliui vyrų tai yra akivaizdu- skyrybų atveju vaikai lieka su mama, todėl tai yra nesvarstytinas klausimas.
o ir kiek tėvų žino apie savo vaiką, apie jo poreikius tiek kiek mama? tikrai nedaugelis..
o kas liečia vaikams skiriamus pinigus, tėvas turi pasverti kiek galės ir norės duoti vaikui kai nebegyvens su juo. o pinigai, jie juk skiriami aprangai, avalynei, kurie kiekvieną sezoną keičiami, maistui jeigu vaikas alergiškas pavyzdžiui. o jei vaikelis suserga, nereikia pamiršti ir būtinų priemonių į darželį , mokyklą, būrelius. viskas kainuoja. galima neleisti? žinoma, tačiau juk visi norime visa ko geriausia savo vaikams.
nežinau kokie dabar oficialiai alimentai, tačiau mano nuomone vaikui turėtų būti skiriama min 250lt, žinoma priklauso nuo galimybių, amžiaus vaiko, bei augančių poreikių.
Tisan
QUOTE(MEDUNE @ 2007 08 05, 19:29)
Butu idomu suzinoti kiek dabar mokama alimentu vienam vaikui? g.gif Gal jau man laikas sumele didinti lotuliukas.gif .Nors ir siaip jau senai laikas... mirksiukas.gif
*

na kiek girdejau dabar minimalus alimentai vienam vaikui yra 300 lt ir visiskai nepriklauso nuo to kiek tevas uzdirba mirksiukas.gif taciau advokatai pataria visada prasyti daugiau pvz 500 lt uz 1 vaika nes teisme vyrai daznai "nusidera" smile.gif ,be to laikui begant galima keisti suma,prasyti daugiau nes juk viskas brangsta ir keiciasi vaiko poreikiai smile.gif
P.S mano giminaitis moka 1000 lt alimentu uz 2 vaikus,nors jo alga tikrai ne super didele,uzdirba iki 2500 lt,vaikus aplanko gal 1 karta i metus,taigi mama gaudama tokius alimentus tikrai nesiskundzia,jos vaikai pilnai aprupinti thumbup.gif
Pukis
QUOTE(MEDUNE @ 2007 08 19, 12:31)
Zinai Medini,ziurint koks tas tevas?Jeiu koks alucio deka nupampes jautis,o jam dar elimentus moketi?Patinka mums ar ne visi daugelis skirybu dar vyksta del meiles "auksiniam vandeniui".Bet "vandeniui"visada yra,o vaikams niekad...
*

va cia didziausia beda musu visuomenej ir seimose doh.gif
Peacekeeper
Jo... yra teveliu, kuriu mamytes kiek uzsipraso tiek ir gauna... papraso 1000 Lt per menesi uz vaika ir priteisia... ir cia laikinos apsaugos priemones... o kai tevelis papraso vaika pamatyti - spyga po nosim, tada jis tampa jau biologiniu... ir nevertas tas tevelis nieko, tik kalti babkes ir vadinti save biologiniu... idomus gi tas pasaulis... smile.gif
Ir cia pas mus vadinasi skambiais terminais - ŠEIMOS SAUGOJIMU. Mamytė teisme sako myliu (nors išėjusi tėveliui gatava gerklę perkast) ir vėl... teismas bejėgis - mamytė myli, o ta meilė tėveliui 1000 Lt... per mėnesį... ir jokio kontakto... ir dirbt kaip jau nebereikalinga smile.gif smile.gif smile.gif Va, ką reiškia platoniška meilė smile.gif
Sapokliaka
QUOTE(paulius.sav @ 2007 08 13, 18:07)

*

Neziauru smile.gif Tiesiog juokinga, nes tikriausiai dauguma vyru noretu, kad taip butu smile.gif Turiu nuvilti, kad realybeje viskas kitaip smile.gif ...
Vaikai neatsiranda is niekur. Kiekvienas mazylis turi biologini teva ir tai nesunkiai irodo teismas smile.gif Jei tevas nesutinka - automatiskai pripazistama jo tevyste ir alimentai vaikui, pavarde ir kitokie dalykai, kuriu reikalauja mama...
Ir tai labai sveikintina, normalu ir valio tam, kas taip sugalvojo..
Kad nescia buna moteris ir jai daugiau atsakomybes, tai as sutinku. Bet kad vyras turi tiese noreti aborto, tai nei velnio.... Aborto gali noreti arba abu, arba moteris, kuri puikiai suvokia galimas operacijos pasekmes ir pan... To dar betruko, kad kazkoks diedas noretu aborto lotuliukas.gif (noreti tyliai ar pasvajoti, aisku niekas nedraudzia, bet reikalauti tokio dalyko,manau, neturi teises ).......
Visuomet reikia "galvoti" pries tai.. mirksiukas.gif
Apsisaugojimas yra ne tik moters reikalas mirksiukas.gif

Beje, atsakant i temos klausima, tai manau, kad 25 % darbo uzkmokescio yra minimali suma, kuria turetu skirti vyras vaiko islaikymui. As kalbu apie varianta, kuomet vyras turi viena vaika.
Peacekeeper
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 09 27, 08:48)

Beje, atsakant i temos klausima, tai manau, kad 25 % darbo uzkmokescio yra minimali suma, kuria turetu skirti vyras vaiko islaikymui. As kalbu apie varianta, kuomet vyras turi viena vaika.
*

Vadinasi, pagal tavo paskaičiavimus Lietuvoje vyras gali turėti tik du vaikus... 25 vianam, 25 kitam, 25 žmonai ir 25 sau... O jai vyro atlyginimas 15000 per mėnesį, tai vadinasi jis pats kaltas, kad susirado tokį gerai apmokamą darbą smile.gif

Manau, alimentai turi atspindėtį realius reikalingus pinigus vaikui, o ne teoriškai įmanomus. Visus kitus priedus prie vaiko kraičio tėvelis ir taip kaupia, vaikas visą tą gaus. Beje... ne mamytė, o vaikas. Ir žinoma, aš nekalbu apie tuos kurie yra parazituojantys, čia jau kita tema...
MamaGi
QUOTE(xxkamane @ 2007 08 13, 15:50)
man tai isvis ta = tarp isiskyrusiu tevu yra absurdas kiek procentu tevu augina vaikus po skyrybu? "Zmona uzsiprasys" ji praso sau? man labai patinka vyru logika kai jis duoda moteriskei grasi ir isivaizduoja jog padare neispasakyta paslauga. o moteriske turi is savo algos islaikyti vaikus save ir namus kuriuose gyvena jo vaikai, bet tai kaip privaloma jai. plius ji dar turi kovoti ir uz tuos skatikus kuriuos vyras turetu duoti. vaiku prieziura irgi tenka motinai, svaitgaliai ir tai geriausiu atveju pas teva, o likusi laika motina.
*

Peacekeeper
QUOTE(MamaGi @ 2007 09 27, 09:53)

*

jei tik teismas leistu - vaika prisiteisciau sau... tik ta musu sistema kurta, matyt, su vienu tikslu - apsaugoti mama, o teti palikti kaip visada - trano vietoje. Tai ko jus paskui stebites?
MamaGi
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 10:04)
jei tik teismas leistu - vaika prisiteisciau sau... tik ta musu sistema kurta, matyt, su vienu tikslu - apsaugoti mama, o teti palikti kaip visada - trano vietoje. Tai ko jus paskui stebites?
*

Sapokliaka
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 09:50)
Vadinasi, pagal tavo paskaičiavimus Lietuvoje vyras gali turėti tik du vaikus... 25 vianam, 25 kitam, 25 žmonai ir 25 sau... O jai vyro atlyginimas 15000 per mėnesį, tai vadinasi jis pats kaltas, kad susirado tokį gerai apmokamą darbą smile.gif

Manau, alimentai turi atspindėtį realius reikalingus pinigus vaikui, o ne teoriškai įmanomus. Visus kitus priedus prie vaiko kraičio tėvelis ir taip kaupia, vaikas visą tą gaus. Beje... ne mamytė, o vaikas. Ir žinoma, aš nekalbu apie tuos kurie yra parazituojantys, čia jau kita tema...
*

Prie ko cia 25 % zmonai? Manau, kad zmona turetu save pati islaikyti finansiskai, jei vedybu sutartis ar kitokios situacijos nenumato kitaip.
Imkim standartini pvz, kai vyras uzdirba daugiau uz moteri, jie turi buta/nama, viena vaika. Vyrui lieka 75 %.
Kitas klausimas - kas yra "realus vaikui reikalingi pinigai"? 150, 200, 400 ar 1000 -3000 litu?
Yra skurdziu zmoniu, kurie sugeba isgyventi uz 400 lt. Ir vaikai svarus, sotus (kruopom), aprengti (nesvarbu kur ir kaip, bet ne nuogi) ....

Jei vyras, gyvendamas seimoje, uzdirbo, kaip tu sakai, 15 000 Lt, tai tikriausiai nebuvo ribojamos vaiko pramogos, keliones, perkami geri drabuziai, kokybiska avalyne, jau nekalbant apie pilnaverti maista... Vaikas buvo priprates gyventi taip... Ir staiga siemai isirus jo poreikiai turi smarkiai mazeti? Kodel? Jei tevelis, tarkim, iseina pas kita moteri, o jo finansine padetis nei kiek neblogeja..
Manau, teisinga yra procentinis skaiciavimas nuo atlyginimo.
Aisku, jei yra 2-3 vaikai, tai gal turetu buti 30-35 %. Ne kiekvienam po 25..
Nezinau, aciu dievui, man tokiu problemu spresti nereikia. Tiesiog mastau.
Beje, kartu gyvenus igytas turtas/verslas ir t.t. skyrybu atveju turi buti dalinamas su zmona.
Pukis
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 10:04)
*

nes mama vaikui svarbiausia bent jau kol vaiaks mazas
o kai paagus pats viska supras ir atsirinks kas prie ko
MamaGi
QUOTE(MamaGi @ 2007 09 27, 10:27)

*

nemoku dar naudotis:) nepykit..
nereikia i vienus vartus.. sistema visame pasaulye sukurta jog pirmiausiai apsaugoti mama ir vaikeli.. ir cia galit pykt kiek norit, bet taip yra ir bus.
o prisiteist sau vaika.. na gi absurdas.. suprantu jei mama narkomane, dar kokia, gal serga psichine liga ar pan... o jei normali mylinti mamyte, tai atleiskit kur jus vaika desit? juk dirbate turbut?auklei , mociutems? tai jusu logika, tai geriau nei pas mamyte? o gal nedirbsite?smile.gif tai vat idomu is ko tada vaikeli auginsite? diskutuoti ir filosofuoti galima, o jei butumet mamos kailyje kuri augina viena, manau kalba pasisuktu gal i visai net priesinga puse... g.gif
ne veltui sakoma "mamytes rankos, mieliausios, svelniausios".. atleiskit, tikrai gerbiu tevelius, bet protingas tevelis, gerbs mamyte, kad ir po skyrybu, nes aukos skyrybu atveju, ne vien tetis, kuriam ne duok die reiks moket daugiau alimentu.. o ir mamyte ir vaikuciai... Todel jei jau ta meile vaikui ir rupestis tikras, tik dziaugtis turetume, kad galime skirti daugiau pinigeliu, kurie beje yra vaikui o ne mamai..
Jau kaip kazkas pasake ir taip tik tiek ir galite palengvinti auginima, juk nemigos naktu, kai serga ir pan. dalyku nereikes atbuti...
atsiprasau, tai mano asmenine nuomone, bet manau jog jei viskas yra grazu kaip sakote, nei viena mama nedraus siaip matyti vaikelio. jei tetis taip myli, taip padeda, taip rupinasi ir t.t. tai dziaugtis reiketu.. nes atsizvelkim pirma i save o ne kaltinkim kitus.. cia irgi lietuviskas bruozas..
va mano vyras moka, mokes ir dar klausia ar netruksta smile.gif) ot gerbiu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Pukis @ 2007 09 27, 10:40)
nes mama vaikui svarbiausia bent jau kol vaiaks mazas
o kai paagus pats viska supras ir atsirinks kas prie ko
*

rasiau rasiau , o cia vienu zodziu pasake viska:)
taip, kai uzaugs ar paaugs atsirinks, o vaikeliui o jei dar mazas visai.. mama pats svarbiausias zmogus.. o jei dar gyvena teveliai atskirai ir vaikutis su mamyte... tada mamyte pats artimiausias...
pati taip augau, nors tetis lanke, rupinosi, bet mama visada mylejau labiausiai, ir dabar taip yra.. gal cia mergytems taip..
mano mama pati mylimiausia blush2.gif wub.gif ir gerbiu ja kad mus uzaugino viena ir nemiegojo naktimis.
o tetis. taip aciu jam, kad jis nedingo kai issiskyre, bet zaislai ir kelios dienos per menesi man neatpirko jo nebuvimo.
paskui atsirado patevis, jau kai vyresni buvo, ir dekui dievui buvom puikus draugai, vadinom ji vardu, bet atstojo teveli mums pilnai.. ir mama mylejo labai:)
MamaGi
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 09:50)
Visus kitus priedus prie vaiko kraičio tėvelis ir taip kaupia, vaikas visą tą gaus. Beje... ne mamytė, o vaikas. Ir žinoma, aš nekalbu apie tuos kurie yra parazituojantys, čia jau kita tema...
*

kada gaus? biggrin.gif kai jau pats uzsidirbs? ar 18 metu? juk vaikui pinigu reikia pastoviai.. nereikia gyventio iliuzija, kaupsiu duosiu.. ne duok die mamytei smile.gif) na jus dar piktas itariu, gal dar sviezia viskas.. pamatysit, po keliu metu kitaip kalbesit.. tik dziaugsites, kad vaikui uztenka visko ir kad turi gera mamyte, kuri rupinasi..
na yra teveliu , kuriems nusispjaut, bet apie tuos variantus net nesinori kalbet..
kiekvienas atvejis yra individualus, alimentai taip pat.. juo labiau 25 proc buvo senam kodekse, dabar tai yra pakeista.. juk is tikro kiekvienu atveju gali but kitaip.. koks vaiko amziaus kai priteisia, kiek skiriasi algos, kiek tetis uzdirba, kaip mama su vaikuciu ir kur gyvena, koki poreikiai vaiko tuo metu..
as galiu pasidziaugt, man dabar pigus palygint laikotarpis (aisku salyginai).. nes brangiausias buvo doh.gif kudikyste, iki kokiu triju keturiu metu.. paskui siek tiek lengviau.. o paskui vel bac.. mokykla... ir pinigu reikia butent butiniausiems dalykams laabai daug.. taigi manau skyrybu atveju ir islaikymo atveju i kiekviena atveji teismas paziures atskirai ir individualiai.
Peacekeeper
QUOTE(MamaGi @ 2007 09 27, 11:07)
kada gaus? biggrin.gif kai jau pats uzsidirbs? ar 18 metu? juk vaikui pinigu reikia pastoviai.. nereikia gyventio iliuzija, kaupsiu duosiu.. ne duok die mamytei smile.gif) na jus dar piktas itariu, gal dar sviezia viskas.. pamatysit, po keliu metu kitaip kalbesit.. tik dziaugsites, kad vaikui uztenka visko ir kad turi gera mamyte, kuri rupinasi..
na yra teveliu , kuriems nusispjaut, bet apie tuos variantus net nesinori kalbet..
kiekvienas atvejis yra individualus, alimentai taip pat.. juo labiau 25 proc buvo senam kodekse, dabar tai yra pakeista..  juk is tikro kiekvienu atveju gali but kitaip.. koks vaiko amziaus kai priteisia, kiek skiriasi algos, kiek tetis uzdirba, kaip mama su vaikuciu ir kur gyvena, koki poreikiai vaiko tuo metu..
as galiu pasidziaugt, man dabar pigus palygint laikotarpis (aisku salyginai).. nes brangiausias buvo doh.gif  kudikyste, iki kokiu triju keturiu metu.. paskui siek tiek lengviau.. o paskui vel bac.. mokykla... ir pinigu reikia butent butiniausiems dalykams laabai daug.. taigi manau skyrybu atveju ir islaikymo atveju i kiekviena atveji teismas paziures atskirai ir individualiai.
*

tiesos jūsų kalboje daug, aš viską suprantu, bet yra dalykų, kuriuos daro pati mamytė atimdama iš tėvo tam tikras teises, meluodama ir t.t. Tada kažkaip visa tai pasidaro nemiela...
Peacekeeper
QUOTE(MamaGi @ 2007 09 27, 10:52)
1. atleiskit kur jus vaika desit? juk dirbate turbut?auklei , mociutems? tai jusu logika, tai geriau nei pas mamyte? o gal nedirbsite?smile.gif tai vat idomu is ko tada vaikeli auginsite? diskutuoti ir filosofuoti galima, o jei butumet mamos kailyje kuri augina viena, manau kalba pasisuktu gal i visai net priesinga puse... g.gif

atsiprasau, tai mano asmenine nuomone, bet 2.manau jog jei viskas yra grazu kaip sakote, nei viena mama nedraus siaip matyti vaikelio. jei tetis taip myli, taip padeda, taip rupinasi ir t.t. tai dziaugtis reiketu.. nes atsizvelkim pirma i save o ne kaltinkim kitus.. cia irgi lietuviskas bruozas..
va mano vyras moka, mokes ir dar klausia ar netruksta smile.gif) ot gerbiu doh.gif
Papildyta:

*

[COLOR=red] 1. Tevelis lygiai taip pat kaip ir mamytė gali išeiti vaiko auginimo atostogų iki vaikui sukaks 1 metukai. Po to tiek ir vieniša mamytė, tiek ir vienišas tėvelis arba eis dirbti arba dar pusė metelių tenkinsis 50, o gal jau greit ir 85 procentais nuo atlyginimo. Žodžiu, nėra ką čia kalbėti abiejų teisės yra lygios. Suprantama - mama svarbi tiek pat kiek tėvas. Dar ne visada mama labiau myli...

[COLOR=fuchsia] 2. Žinoma, kai mamos protingai mąsto, tai jos tik džiaugiasi tėvo dalyvavimu vaiko auginime, o kai mamai nėra kaip tėvui įkasti (nes pati kalta dėl visko), todėl vienintelis ginklas yra vaikas... Tada ir prasideda - noriu leidžiu vaką matyti (kai ko nors reikia), noriu neleidžiu vaiko matyti, nes reikia ir tėvą panervuot ir savo laiką pasireguliuot kitam. Tai yra žema ir žiauru ne tiek tėvo, kiek vaiko atžvilgiu.
MamaGi
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 13:39)
[COLOR=red] 1. Tevelis lygiai taip pat kaip ir mamytė gali išeiti vaiko auginimo atostogų  iki vaikui sukaks 1 metukai. Po to tiek ir vieniša mamytė, tiek ir vienišas tėvelis arba eis dirbti arba dar pusė metelių tenkinsis 50, o gal jau greit ir 85 procentais nuo atlyginimo. Žodžiu, nėra ką čia kalbėti abiejų teisės yra lygios. Suprantama - mama svarbi tiek pat kiek tėvas. Dar ne visada mama labiau myli...

[COLOR=fuchsia] 2. Žinoma, kai mamos protingai mąsto, tai jos tik džiaugiasi tėvo dalyvavimu vaiko auginime, o kai mamai nėra kaip tėvui įkasti (nes pati kalta dėl visko), todėl vienintelis ginklas yra vaikas... Tada ir prasideda - noriu leidžiu vaką matyti (kai ko nors reikia), noriu neleidžiu vaiko matyti, nes reikia ir tėvą panervuot ir savo laiką pasireguliuot kitam. Tai yra žema ir žiauru ne tiek tėvo, kiek vaiko atžvilgiu.
*

o jus pats vien jau sakydama "kalta pati del visko" nemanote kad klystate.,, vien tas teiginys parodo jog i vienus vartus viskas.. vien tai kad mamyte augina vaikuti turit ja gerbti, kad pagimde, kad rupinasi ir rupinsis.. o ikandimai ir visa kitai.. prie ko cia.. jei jus elgiates graziai ir garbingai nemanau , akd moteris kas... o vaikuciui mamyte yra mamyte.. cia jau manau nuomones musu skiriasi.. tetis mama atstos tik tuo atveju jei ji mirus, ar absoliuciai asociali.. kitokiu atveju teismai nepritreistu ir negintu mamyciu poziciju.
Peacekeeper
QUOTE(MamaGi @ 2007 09 27, 14:05)
o jus pats vien jau sakydama "kalta pati del visko" nemanote kad klystate.,, vien tas teiginys parodo jog i vienus vartus viskas.. vien tai kad mamyte augina vaikuti turit ja gerbti, kad pagimde, kad rupinasi ir rupinsis.. o ikandimai ir visa kitai.. prie ko cia.. jei jus elgiates graziai ir garbingai nemanau , akd moteris kas... o vaikuciui mamyte yra mamyte.. cia jau manau nuomones musu skiriasi.. tetis mama atstos tik tuo atveju jei ji mirus, ar absoliuciai asociali.. kitokiu atveju teismai nepritreistu ir negintu mamyciu poziciju.
*

Wau... va čia tai teiginys smile.gif)))) O kokiu atveju motina atstoja tėvą? Turbūt pakeitusi jį kitu? smile.gif))))
Sapokliaka
QUOTE(MamaGi @ 2007 09 27, 14:05)
*

Na, sitoj vietoj "stosiu " i vyru puse.
1. Moteris irgi gali buti kalta. Gal tai ji priieme sprendima skirtis, nes jai susisviete, kad palatos gydytojas, o ne vaiko tevas yra jos gyvenimo meile lotuliukas.gif

As sutinku, kad vyras turi apskritai gerbti moteri. Ne uz tai, kad ji augina vaika... Vaika auginti yra moters pareiga, motinystes instinktas ir gamtos dovana...

Del moteru elgesio... Patikek, buna tokiu moteru, tokiu raganu, kad atrodo, jog sveiko proto zmogus apskritai nesugalvos ir niekada nedarys tokiu slyksciu veiksmu....

Vel nesutinku. Kartais teciai puikiai atstoja mamas. Ir vaika neretai pasirenka gyvenima su teciais.
Del teismu, nesu teisininke, bet drisciau abejoti...
Jei tevo gyvenimo salygos gerokai geresnes, ir jis irodo, kad sugebes geriau rupintis vaiku, manyciau, kad abieju tevu teises sioje vietoje vienodos...
Peacekeeper
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 09 27, 14:17)
Na, sitoj vietoj "stosiu " i vyru puse.
1. Moteris irgi gali buti kalta. Gal tai ji priieme sprendima  skirtis, nes jai susisviete, kad  palatos gydytojas, o ne vaiko tevas yra jos gyvenimo meile  lotuliukas.gif

As sutinku, kad vyras turi apskritai gerbti moteri. Ne uz tai, kad ji augina vaika...  Vaika auginti yra moters pareiga, motinystes instinktas ir gamtos dovana...

Del moteru elgesio... Patikek, buna tokiu  moteru, tokiu raganu, kad atrodo, jog sveiko proto zmogus apskritai nesugalvos ir niekada nedarys  tokiu slyksciu veiksmu....
Vel nesutinku.  Kartais teciai puikiai atstoja mamas. Ir vaika neretai pasirenka gyvenima su teciais.
Jei tevo gyvenimo salygos gerokai geresnes, ir jis irodo, kad sugebes geriau rupintis vaiku, manyciau, kad abieju tevu teises sioje vietoje vienodos...

*

AČIŪ UŽ SUPRATIMĄ. Žodis žodin pritariu. wink.gif
MamaGi
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 14:11)
Wau... va čia tai teiginys smile.gif)))) O kokiu atveju motina atstoja tėvą? Turbūt pakeitusi jį kitu? smile.gif))))
*

ne ne kitu, o ji yra ir mama ir tevas.. ir tokiu mamu vienu auginanciu vaika daug ir kuo puikiausiai susitvarkanciu. jos vertos pagarbos. o kitos dar ir du tris taip isaugina.

kalta ir moteris ir vyras. skyrybu atveju vienas kaltas retai buna. o jei moteriai po gimdymo ir susviecia kas nors, tam yra vyras , kad padetu, nuramintu ir nepaliktu... vyciau nevijus saviski.. neitu:) nes rupim mes jam. myli mus.
jei jau isvijo.,.. na manau siaip nevija.. tik pagimdzius.. kazkas ne taip cia.
na bet vyrai turi savo nuomone ir dazniausiai jauciasi nuskriausti.. ir dar alimentus reik moket .. nu sakes:)
na mano MB superinis tada:)
Peacekeeper
QUOTE(MamaGi @ 2007 09 27, 14:32)
ne ne kitu, o ji yra ir mama ir tevas.. ir tokiu mamu vienu auginanciu vaika daug ir kuo puikiausiai susitvarkanciu. jos vertos pagarbos. o kitos dar ir du  tris taip isaugina.

kalta ir moteris ir vyras. skyrybu atveju vienas kaltas retai buna. o jei moteriai po gimdymo ir susviecia kas nors, tam yra vyras , kad padetu, nuramintu ir nepaliktu... vyciau nevijus saviski.. neitu:) nes rupim mes jam. myli mus.
jei jau isvijo.,.. na manau siaip nevija.. tik pagimdzius.. kazkas ne taip cia.
na bet vyrai turi savo nuomone ir dazniausiai jauciasi nuskriausti.. ir dar alimentus reik moket .. nu sakes:)
na mano MB superinis tada:)
*

[COLOR=blue] vienišų mamų kiekybė nereiškia kokybės. Įdomu kas būtų jei staiga pasikeistų teismų praktika. Nemanau, kad tėveliai prapultų smile.gif Kai kurie atvirkščiai - sužibėtų gal smile.gif [COLOR=blue]

[COLOR=red] jo, tikrai kažkas buvo ne taip... ego mamytei akis aptemdė ir viskas. Bet vistiek kalti abu - aš neiškenčiau... nors kas žino tą istoriją, tai dar stebisi kad ir tiek iškenčiau... smile.gif) Aš ne auka - aš kvailys buvau. [COLOR=red]
MamaGi

Jei tevo gyvenimo salygos gerokai geresnes, ir jis irodo, kad sugebes geriau rupintis vaiku, manyciau, kad abieju tevu teises sioje vietoje vienodos...[/color]
*

[/quote]
LT tai realiai neimanoma.. as rimtai , nes panasioj sferoje dirbu.,. nebent mama butu narkosha, bename ir tai dar... suteikia salygas mamai, kad neatimtu vaiko..
vienintelis siaubingas atvejus su tuo vokieciu dabar kur atimt dukryte nori.. bet jau kreipesi ir Seimas ir tarnybos visos, kad tik sita nesuvokiama nesusipratima panaikint ir apginti mama ir vaika.

Papildyta:
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 15:01)
[COLOR=blue] vienišų mamų kiekybė nereiškia kokybės. Įdomu kas būtų jei staiga pasikeistų teismų praktika. Nemanau, kad tėveliai prapultų smile.gif Kai kurie atvirkščiai - sužibėtų gal smile.gif [COLOR=blue]

[COLOR=red] jo, tikrai kažkas buvo ne taip... ego mamytei akis aptemdė ir viskas. Bet vistiek kalti abu - aš neiškenčiau... nors kas žino tą istoriją, tai dar stebisi kad ir tiek iškenčiau... smile.gif) Aš ne auka - aš kvailys buvau. [COLOR=red]
*

tai tada atleiskit uz komentara jei buvot kvailys tai ir mokekit dabar uz kvailuma smile.gif (atsiprasau bet negaliu nepakomentuot...)
o istorija kaip ir taisykle zino is jusu varpines.. o is mamytes varpines matyt visai ka kita isgirstu..smile.gif taigi..
vienaip ar kitaip mamyte yra mamyte ir tai reikia pripazint. kad ir kaip cia filosofuotume.
o vaikeliui pinigeliu reikia, jei mylite tai irgi noresite visko geriausio jam kaip ir mama ir nieko negailesite.
Peacekeeper
Na jo prieš mamyčių klaną nepašokinėsi :DDDD Nesiteisinti čia atėjau, o dar kartą įsitikinti, kad vis dėlto tėvai yra beteisiai - turi tik vieną teisę privalomą - mokėti babkes mamytėms, o kitą neprivalomą - auklėti vaikus.
Gera būti moterim - susirandi tris tėvelius, padaro jie vaikelius per tam tikrą laiką dar pagyvenant ant jų sprando, po to moka po štukytę per mėnesį alimentų už vieną vaiką - jau susidaro 3000 Lt per mėnesį. Dar kokį lengvą darbelį susiranda mamytė buto nuomai arba išvis pasirūpina socialiniu buteliu ir gyvenk ir žvenk smile.gif))) Vaikiukus į darželį ir į mokyklą išleidi, pasitampai kur nors, kokiam kitam tėveliui myrk, lovytėn ir vaikiukų jau eini iš darželio. Gerbėjai dar pasponsoriauja, o ko gi ne smile.gif))) Ir tik jau neverkit, kad blogas gyvenimas wink.gif Žinom mes tuos moteriškus "pašnekesius" ir "žaidimus" wink.gif
Žinoma, yra to ir blogųjų pusių.
Sapokliaka

QUOTE(MamaGi @ 2007 09 27, 15:07)

vienaip ar kitaip mamyte yra mamyte ir tai reikia pripazint. kad ir kaip cia filosofuotume.

*

Vienaip ar kitaip tevelis yra tevelis... Ir jokia mamyte negali jo atstoti....Kazkiek minimaliai BANDYTI kompnesuoti jo nebuvima, gal ir gali, taciau atstoti - niekada...
Vaikui reikia abieju tevu. Ir taskas..
Ir kaip jam skauda sirdele, kai privalo pasirinkti gyvenima su vienu is ju, tai tezino tie, kam teko tai patirti... Myli vaikai abu vienodai...
Papildyta:
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 15:37)
Na jo prieš mamyčių klaną nepašokinėsi :DDDD Nesiteisinti čia atėjau, o dar kartą įsitikinti, kad vis dėlto tėvai yra beteisiai - turi tik vieną teisę privalomą - mokėti babkes mamytėms, o kitą neprivalomą - auklėti vaikus.
Gera būti moterim - susirandi tris tėvelius, padaro jie vaikelius per tam tikrą laiką dar pagyvenant ant jų sprando, po to moka po štukytę per mėnesį alimentų už vieną vaiką - jau susidaro 3000 Lt per mėnesį. Dar kokį lengvą darbelį susiranda mamytė buto nuomai arba išvis pasirūpina socialiniu buteliu ir gyvenk ir žvenk smile.gif))) Vaikiukus į darželį ir į mokyklą išleidi, pasitampai kur nors, kokiam kitam tėveliui myrk, lovytėn ir vaikiukų jau eini iš darželio. Gerbėjai dar pasponsoriauja, o ko gi ne smile.gif))) Ir tik jau neverkit, kad blogas gyvenimas wink.gif Žinom mes tuos moteriškus "pašnekesius" ir "žaidimus" wink.gif
Žinoma, yra to ir blogųjų pusių.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Nemirtingas posmas...
Tai kodel jus vyrai (neko asmenisko, kreipiuosi bendraja prasme), tokie asileliai, kad susidedat su tokiais baisiais padariais ir dar prigaminate !!!! joms vaiku? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O jei tie teveliai, kurie i mirksnius atsiliepia ir su tokia mamyte i lovyte eina, tokie bevaliai primatai, tai taip jimes ir reikia smile.gif Ir stukytes lituku mazai... PRasyciau dvieju lotuliukas.gif lotuliukas.gif

MamaGi
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 09 27, 15:45)
Vienaip ar kitaip tevelis yra tevelis... Ir jokia mamyte negali jo atstoti....Kazkiek minimaliai BANDYTI kompnesuoti jo nebuvima, gal ir gali, taciau atstoti - niekada...
Ir kaip jam skauda sirdele, kai privalo pasirinkti gyvenima su vienu is ju, tai tezino tie, kam teko tai patirti...  Myli vaikai abu vienodai...
Papildyta:
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Nemirtingas posmas...
Tai kodel jus  vyrai (neko asmenisko, kreipiuosi bendraja prasme), tokie asileliai, kad susidedat su tokiais baisiais padariais ir dar prigaminate !!!! joms vaiku?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O jei tie teveliai, kurie i mirksnius atsiliepia ir su tokia mamyte i lovyte eina, tokie  bevaliai primatai, tai taip jimes ir reikia smile.gif Ir stukytes lituku mazai... PRasyciau dvieju  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

tai zinoma, kad taip , bet jei tevelis tik lanko, ir tik kartais,,, tai apie ka kalba,..,
vaikai turi turet pilna seima,, bet jei jau skyrybos.. dazniausiai mamyte yra brangiausia... dazniausiai. o isimciu zinoma yra.
bet tai p rasyt kaip peacekeeperis... nu atsiprasau..... tris vaikus manai lengva uzaugint???? ir dar vienai.. ras ras pagal tave sutampai sumeti ... as nustebinta.. kalba viena apie pinigelius cia jau tamsta.. ir atleiskite bet matome, kad vien del ju kova ir vyksta.. negalima taip nuvertinti mamos atsakomybe vienai auginti vaika.. kad ir viena... o jei ju daugiau.. jei gyvenimas nenusiseka, kiekviena mama kovos ir uz vaiko gerove ir uz pinigelius, nes ji su jais gyvena, ji valgydina, perka, pergyvena, nemiega, piesia, susirinkimus lanko, snargliukus valo ir parduotuvines isterikas atkaiko:)) nupirk nupirk:)) kaip as kad siandien..
gerbiu tokius tevelius kaip mano pazistamos... issiskyrus, alimentus priteise gerus manyciau, o jis eina, nesa, veza, rupinasi, dukryte pasiima, po vicsy vandens parkus vezioja.. va cia tai tetis..
aisku as kalbu tik tokiu atveju jei leidzia pajamos. jei tetis gerai uzdirba. kaip ir minejau kiekviena karta individualu.
Papildyta:
Ir kaip jam skauda sirdele, kai privalo pasirinkti gyvenima su vienu is ju, tai tezino tie, kam teko tai patirti...  Myli vaikai abu vienodai...
Papildyta:
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Nemirtingas posmas...
Tai kodel jus  vyrai (neko asmenisko, kreipiuosi bendraja prasme), tokie asileliai, kad susidedat su tokiais baisiais padariais ir dar prigaminate !!!! joms vaiku?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O jei tie teveliai, kurie i mirksnius atsiliepia ir su tokia mamyte i lovyte eina, tokie  bevaliai primatai, tai taip jimes ir reikia smile.gif Ir stukytes lituku mazai... PRasyciau dvieju  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

sutinku simtu procentu... ir dar aukas vaidina... gerbkit save, tada gal iseis ir moteri-mama gerbt.. sitas pasisakymas piliecio tecio sokiravo..
nu toki asileliai apgavo, pagavo :DDD ikiso pati padare, per prievarta zieda uzsimove, jam uzmove, ir dar paliko, pati su vaikais gyvena ir ploja turbut rankom , kad viena liko ir vargsta... nu negaliu smile.gif)) juokas pro asaras..
as irgi prasyciau dvieju biggrin.gif
ir jei kaip suprantu priteise stukyte, tai matyt kad teisingai paskaite juk teismai gal ne dunduliai kokiei.. ivertina padeti ir priteisia.. juk cia ne boba vienaake pasake, o teismo kaip supratau nuosprendis..? tai tiek reiskias ir priklauso.
Peacekeeper

Nemirtingas posmas...
*

Na, tiek, kur del mirksiuko eina, tai mamytei tik pramoga smile.gif)) O tie, kur teveliais tampa, tai mamytes nuziureti ir ivertinti - ar gales alimentuku tiek moketi, kiek mamytei reikes smile.gif))) Žodžiu, ne visi vyrai kiaulės, bet kiaulėms lengviau... kad ir kaip kvailai beskambėtų.
MamaGi
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 15:56)
Na, tiek, kur del mirksiuko eina, tai mamytei tik pramoga smile.gif)) O tie, kur teveliais tampa, tai mamytes nuziureti ir ivertinti - ar gales alimentuku tiek moketi, kiek mamytei reikes smile.gif))) Žodžiu, ne visi vyrai kiaulės, bet kiaulėms lengviau... kad ir kaip kvailai beskambėtų.
*

na tai ir nebuk kiaule, jei priteise mokek vaikui savo ir dar i viscy vandens parka nusivesk biggrin.gif sako ten neblogai visai smile.gif
Peacekeeper
QUOTE(MamaGi @ 2007 09 27, 15:56)
sutinku simtu procentu... ir dar aukas vaidina... gerbkit save, tada gal iseis ir moteri-mama gerbt.. sitas pasisakymas piliecio tecio sokiravo..
nu toki asileliai apgavo, pagavo :DDD ikiso pati padare, per prievarta zieda uzsimove, jam uzmove, ir dar paliko, pati su vaikais gyvena ir ploja turbut rankom , kad viena liko ir vargsta... nu negaliu smile.gif)) juokas pro asaras..
as irgi prasyciau dvieju biggrin.gif
ir jei kaip suprantu priteise stukyte, tai matyt kad teisingai paskaite juk teismai gal ne dunduliai kokiei.. ivertina padeti ir priteisia.. juk cia ne boba vienaake pasake, o teismo kaip supratau nuosprendis..? tai tiek reiskias ir priklauso.
*

Ne taip supratote smile.gif Na, bet kartais kai kurių moterų ir kai kurių vyrų supratimas apie tam tikrus dalykus skiriasi - normalu smile.gif
Ypač tada, kai dviese kalba iš skirtingų barikadų pusių.
MAMAGI - sveikinu už puikų mano žmonos interesų atstovavimą wink.gif Jūs puiki savo "darbe". wink.gif O gal tai ne visai tie žmonės, kuriais yra dedamasi, na, bet ne tame esmė.
Kaip jau minėjau anksčiau, MamaGi, ruletė sukasi vis dar... smile.gif Laikas kai baigsis, tada viskas ir pasimatys.

O užbaigiant grįžtu prie temos - jei tėvų turtinė padėtis vienoda, tai ir vaiko išlaikymas vienodas. O jei mamytei 27 ir dar tik vidurinis išsilavinimas... tai kodėl tėvelis, kurio ji jau nemyli privalo atsakyti už tai...

MamaGi
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 16:08)
Ne taip supratote smile.gif Na, bet kartais kai kurių moterų ir kai kurių vyrų supratimas apie tam tikrus dalykus skiriasi - normalu smile.gif
Ypač tada, kai dviese kalba iš skirtingų barikadų pusių.
MAMAGI - sveikinu už puikų mano žmonos interesų atstovavimą wink.gif Jūs puiki savo "darbe". wink.gif O gal tai ne visai tie žmonės, kuriais yra dedamasi, na, bet ne tame esmė.
Kaip jau minėjau anksčiau, MamaGi, ruletė sukasi vis dar... smile.gif Laikas kai baigsis, tada viskas ir pasimatys.

O užbaigiant grįžtu prie temos - jei tėvų turtinė padėtis vienoda, tai ir vaiko išlaikymas vienodas. O jei mamytei 27 ir dar tik vidurinis išsilavinimas... tai kodėl tėvelis, kurio ji jau nemyli privalo atsakyti už tai...
*

pinigai yra mokami vaikui ne mamai, jums priteise vaikui pinigelius todel nesuprantu kodel akcentuojate mamos padeti.. alimentai proporcingai atlyginimui.. jei jus gaunate du kart daugiau per puse, tris kart daugiau dvi treciosios ir tt .. matot turiu visai netoli pavyzdziu uz tai taip ir kalbu,.,
ir prasau atleisti, bet niekam niekur neatstovauju, o reiskiu savo nuomone. kaip ir jus.
Sapokliaka
QUOTE(Peacekeeper @ 2007 09 27, 16:08)

*

Todel, kad jis "ant savo durnos galvos" kazkada vede ta dabar 27 metu mamyte su viduriniu issilavinimu smile.gif smile.gif Tai buvo jo - protingo ir turtingo tevelio pasirinkimas . Va del to jis ir turi atsakyti mirksiukas.gif Kiekvienas mes atsakome uz savo veiksmus.

Cia siaip anekdotas apie vyrus ir moteris biggrin.gif
Sukures Ieva ir Adoma, Dievas tare:
- Man dar liko du dalykai : pirmas - sisioti atsistojus......
- As As, - reke Adomas, - as noriu - man tai tikrai palengvins gyvenima!!
Ieva pasake, kad jai tai nesvarbu ir Dievas dave ta galimybe Adomui. Adomas suklyke is dziaugsmo ir nuleke per Edeno soda sisiodamas ant medziu.
JIs bego per pliaza piesdamas piesinius ant smelio su savo sisium.
Dievas ir Ieva ziurejo i vyra, isprotejusi is dziaugsmo ir Ieva paklause:
- O koks antras likes dalykas, Viespatie?
- Smegenys, Ievuze, smegenys...
MamaGi
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 09 27, 16:12)
Todel, kad jis "ant savo durnos galvos" kazkada vede ta  dabar 27 metu mamyte su viduriniu issilavinimu smile.gif smile.gif Tai buvo jo - protingo ir turtingo tevelio pasirinkimas . Va del to jis ir turi atsakyti  mirksiukas.gif  Kiekvienas mes atsakome uz savo veiksmus.
Cia siaip anekdotas apie vyrus ir moteris biggrin.gif
Sukures Ieva ir Adoma, Dievas tare:
- Man dar liko du dalykai : pirmas - sisioti atsistojus......
- As As, - reke Adomas, - as noriu - man tai tikrai palengvins gyvenima!!
Ieva pasake, kad jai tai nesvarbu ir Dievas  dave ta galimybe Adomui. Adomas suklyke is dziaugsmo ir nuleke per Edeno soda sisiodamas ant medziu.
JIs bego per pliaza piesdamas piesinius ant smelio su savo sisium.
Dievas ir Ieva ziurejo i vyra, isprotejusi is dziaugsmo ir Ieva paklause:
- O koks antras likes dalykas, Viespatie?
- Smegenys, Ievuze, smegenys...
*

yep sutinku lotuliukas.gif
na nepaguodem tevelio nepaguodem..smile.gif) matyt uzuojautos reikejo,.. kaip cia vaikui tiek priteise, o va cia bobos prakeiktos biggrin.gif
ir cia ne taip kaip noretusi pakalbejo:))
faktas kaip blynas, teismas ne juokas, jei jau paraso nutarti yra tam rimti argumentai matyt ir padetis pasverta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.