palang-mamyte
2006 10 28, 16:25
mūsų politikai masto kaip pagyvinti gimstamuma ir prisiminė, kad kažkada buvo toks viengungio mokestis, visi nevedę nuo 25 iki 45 mokėjo 6% mokestį nuo gaunamų pajamų tai turėjo skatinti tuoktis ir gimdyti vaikus. kokia jūsų nuomonė ar tikrai padėtų pataisyti mūsų demogrfinę pedėtį ? šeimos be vaikų taipat mokėtų,o jei nevaisingos privalėtų pristatyti pažymą.
Čia bajeris?Nes jei rimtai,tai visai jau nebejuokinga.Nesąmonė.Tikrai nepataisys jokios demografinės padėties.
Manzaneda
2006 10 28, 16:57
Nesąmonė
palang-mamyte
2006 10 28, 17:04
šiandiena per tv klausiausi diskusijos vienoje laidoje ten ir aptarinėjo šį klausimą , pati sau sakau gi ne balandžio 1. nu realiai mąsto tokį apmokęstinimą įvest .čia kažkas panašaus kai buvo svarstoma apie turto mokestį
nu ir pievos
Limcamca
2006 10 28, 17:09
Tai mažų mažiausiai prieštarauja žmogaus teisėms. Bet dėl visa pikto, pasakyk politiko pavardę kuriam ši idėja kilo, kad kitą syk žinočiau už ką nebalsuoti
palang-mamyte
2006 10 28, 17:19
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 28, 19:09) Tai mažų mažiausiai prieštarauja žmogaus teisėms. Bet dėl visa pikto, pasakyk politiko pavardę kuriam ši idėja kilo, kad kitą syk žinočiau už ką nebalsuoti  ten neviena kart buvo minima blinkeviciute, gal tai jos aplinka. seip net neaisku kam sauna genialios mintys
Dzindziliaa
2006 10 28, 17:33
Nu nieko sau! Tai, ką, jei tarkim neturi, nei draugo, nei vyro, ir nenori mokėti už tai, kad neturi, reikia čiupt pirmą pasitaikiusį ir ženytis?  Nors neaišku kiek sutaupysi, taip apsiženyjęs.  Panašiai butų, kaip su kaliniais ir vienišom mamoms, kai vieni laimi anksčiau laisvę, kiti pašalpas ar ką ten, net nebežinau iš tos naujienos didumo!
Liucina
2006 10 28, 17:39
Šis mokestis būtų gryna žmogaus diskriminacija.
*Citra*
2006 10 28, 17:57
Is pradziu pagalvojau, kad tai pokstas, bet paskui pasirode, kad rimtas reikalas.. Na butent toks variantas atrodo absurdiskas. Tikrai tokiu budu nepagerins demografines padeties. Bet pritarciau idejai, kaip yra kitose Europos salyse, kad seimoms su vaikais mokesciai butu sumazinti, o viengungiams ir seimoms be veiku - didesni.
Limcamca
2006 10 28, 18:01
QUOTE(*Citra* @ 2006 10 28, 17:57) Is pradziu pagalvojau, kad tai pokstas, bet paskui pasirode, kad rimtas reikalas.. Na butent toks variantas atrodo absurdiskas. Tikrai tokiu budu nepagerins demografines padeties. Bet pritarciau idejai, kaip yra kitose Europos salyse, kad seimoms su vaikais mokesciai butu sumazinti, o viengungiams ir seimoms be veiku - didesni. Aš kadangi prie tų, kur su vaikais, tai neprieštarauju, kad man mokesčius sumažintų
Virdzinija
2006 10 28, 18:05
Idiotizmas, ne kitaip. Tai dar labiau paskatins išvykimą iš tokios (nevartosiu blogo žodžio) šalies  :
Kliurka
2006 10 28, 19:55
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 10 28, 17:25) mūsų politikai masto kaip pagyvinti gimstamuma ir prisiminė, kad kažkada buvo toks viengungio mokestis, visi nevedę nuo 25 iki 45 mokėjo 6% mokestį nuo gaunamų pajamų tai turėjo skatinti tuoktis ir gimdyti vaikus. kokia jūsų nuomonė ar tikrai padėtų pataisyti mūsų demogrfinę pedėtį ? šeimos be vaikų taipat mokėtų,o jei nevaisingos privalėtų pristatyti pažymą. nu ir fantazija musu politiku...
QUOTE(*Citra* @ 2006 10 28, 18:57) Bet pritarciau idejai, kaip yra kitose Europos salyse, kad seimoms su vaikais mokesciai butu sumazinti, o viengungiams ir seimoms be veiku - didesni. Kad jau ir dabar Lietuvoje viengungiams ir šeimoms be vaikų atskaičiuoja daugiau mokesčių.
*Varlė*
2006 10 29, 10:17
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 10 28, 16:25) mūsų politikai masto kaip pagyvinti gimstamuma ir prisiminė, kad kažkada buvo toks viengungio mokestis, visi nevedę nuo 25 iki 45 mokėjo 6% mokestį nuo gaunamų pajamų tai turėjo skatinti tuoktis ir gimdyti vaikus. kokia jūsų nuomonė ar tikrai padėtų pataisyti mūsų demogrfinę pedėtį ? šeimos be vaikų taipat mokėtų,o jei nevaisingos privalėtų pristatyti pažymą. Tokią idėją iškėęlė vyriškis. Dabar nepamenu pavardės, bet pirmą kartą apie tai išgirdau birželio mėnesį, prieš įvedant 27 proc. QUOTE(*Citra* @ 2006 10 28, 17:57) Is pradziu pagalvojau, kad tai pokstas, bet paskui pasirode, kad rimtas reikalas.. Na butent toks variantas atrodo absurdiskas. Tikrai tokiu budu nepagerins demografines padeties. Bet pritarciau idejai, kaip yra kitose Europos salyse, kad seimoms su vaikais mokesciai butu sumazinti, o viengungiams ir seimoms be veiku - didesni.Tokia idėja irgi generuojama. QUOTE(Veronika @ 2006 10 29, 08:55) Kad jau ir dabar Lietuvoje viengungiams ir šeimoms be vaikų atskaičiuoja daugiau mokesčių. Nepasakyčiau, kad daugiau  . Jei turi vieną vaiką, tai prie 290 neapmokestinimumo pridedama 14,50 lt, jei du vaikai 29 lt. Realiai už vaiką gaunama 4,79 lt
muminukas
2006 10 29, 10:36
aš tai už viengungių mokestį. tik reiktų parengti tokį įstatymą, kad jame nebūtų visokių spragų. pvz., kodėl mano vaikas, kurį nešiojau, gimdžiau , naktimis nemiegojau, etc. turėtų užaugęs išlaikyti ir mano labai neblogai gyvenančią bendradarbę su vyru, kurie nenori turėti vaikų, nes nori gyventi sau ir pan. mes su vyru irgi norime keliauti, jei ne vaikas, būtume ėmę naują mašiną iš salono ir pan. bet dabar abu suprantam, kad keleri mūsų gyvenimo metai bus paaukoti vaikui. na, ta auka maloni, gal net auka jos negalima vadinti, bet vis dėlto, kodėl turėtų mano vaikas mokėti pensiją mano bendradarbiai, sąmoningai nenorinčiai vaikų.
Raspberry
2006 10 29, 11:14
nu dar tikios nesamones neteko girdeti  siaubas kazkoks Papildyta:QUOTE(muminukas @ 2006 10 29, 10:36) aš tai už viengungių mokestį. tik reiktų parengti tokį įstatymą, kad jame nebūtų visokių spragų. pvz., kodėl mano vaikas, kurį nešiojau, gimdžiau , naktimis nemiegojau, etc. turėtų užaugęs išlaikyti ir mano labai neblogai gyvenančią bendradarbę su vyru, kurie nenori turėti vaikų, nes nori gyventi sau ir pan. mes su vyru irgi norime keliauti, jei ne vaikas, būtume ėmę naują mašiną iš salono ir pan. bet dabar abu suprantam, kad keleri mūsų gyvenimo metai bus paaukoti vaikui. na, ta auka maloni, gal net auka jos negalima vadinti, bet vis dėlto, kodėl turėtų mano vaikas mokėti pensiją mano bendradarbiai, sąmoningai nenorinčiai vaikų. tai gal tada ir tau reikejo negimdyti?
QUOTE(muminukas @ 2006 10 29, 10:36) aš tai už viengungių mokestį. tik reiktų parengti tokį įstatymą, kad jame nebūtų visokių spragų. pvz., kodėl mano vaikas, kurį nešiojau, gimdžiau , naktimis nemiegojau, etc. turėtų užaugęs išlaikyti ir mano labai neblogai gyvenančią bendradarbę su vyru, kurie nenori turėti vaikų, nes nori gyventi sau ir pan. mes su vyru irgi norime keliauti, jei ne vaikas, būtume ėmę naują mašiną iš salono ir pan. bet dabar abu suprantam, kad keleri mūsų gyvenimo metai bus paaukoti vaikui. na, ta auka maloni, gal net auka jos negalima vadinti, bet vis dėlto, kodėl turėtų mano vaikas mokėti pensiją mano bendradarbiai, sąmoningai nenorinčiai vaikų. O tu nepagalvoji, kad ta tavo bendradarbė mokėdama mokesčius prisideda prie tavo vaiko auginimo. Juk tavo vaikas eis į darželį, mokyklą, naudosis medicinos paslaugomis, gaus vaiko pinigus ir pan. Ir visa tai už visų mokesčių mokėtojų pinigus, nežiūrint į tai, ar jie turi vaikų, ar ne Be to, kaip ir daugelis mokesčių, šis paliestų daugybę jaunų šeimų, ar tarkim viengungių, kurie galbūt nori vaikelio  bet finansiškai kol kas nesijaučia pajėgūs jį užauginti (manančios, kad dievas davė vaiką, duos ir duonos ginčytis gali eiti į kitą temą  ). Tokio mokesčio įvedimas šioms šeimoms dar labiau atitolintų galimybę turėti vaikelį.
QUOTE(Limcamca @ 2006 10 28, 19:01) Aš kadangi prie tų, kur su vaikais, tai neprieštarauju, kad man mokesčius sumažintų  Kadangi aš prie tų, kur be vaikų, tai prieštarauju QUOTE(muminukas @ 2006 10 29, 11:36) aš tai už viengungių mokestį. tik reiktų parengti tokį įstatymą, kad jame nebūtų visokių spragų. pvz., kodėl mano vaikas, kurį nešiojau, gimdžiau , naktimis nemiegojau, etc. turėtų užaugęs išlaikyti ir mano labai neblogai gyvenančią bendradarbę su vyru, kurie nenori turėti vaikų, nes nori gyventi sau ir pan. mes su vyru irgi norime keliauti, jei ne vaikas, būtume ėmę naują mašiną iš salono ir pan. bet dabar abu suprantam, kad keleri mūsų gyvenimo metai bus paaukoti vaikui. na, ta auka maloni, gal net auka jos negalima vadinti, bet vis dėlto, kodėl turėtų mano vaikas mokėti pensiją mano bendradarbiai, sąmoningai nenorinčiai vaikų.
muminukas
2006 10 29, 13:59
QUOTE(Raspberry @ 2006 10 29, 12:14) nu dar tikios nesamones neteko girdeti  siaubas kazkoks Papildyta:tai gal tada ir tau reikejo negimdyti? kodėl? tutti, aš ir pati dirbu, moku mokesčius, etc. jūs pirmiau pasiskaitykit gerai apie tą įstatymą, paskui sukiokite pirštus ties smilkiniu ir nenoriu, kad mano vaikas turėtų miau išlaikyti. ir nereikia čia leliakint, kad pinigų trūksta. didėjant žmogaus pajamoms, didėja ir jo poreikiai. jei seniau užtekdavo vasarą į` Palangą nuvažiuot, dabar į užsienį lekia. ir tų pinigų niekada neužteks. viengungio mokestis nevedamas tiems, kurie negali fiziologiškai susilaukti savų vaikų.
QUOTE(muminukas @ 2006 10 29, 13:59) kodėl? tutti, aš ir pati dirbu, moku mokesčius, etc. jūs pirmiau pasiskaitykit gerai apie tą įstatymą, paskui sukiokite pirštus ties smilkiniu ir nenoriu, kad mano vaikas turėtų miau išlaikyti. ir nereikia čia leliakint, kad pinigų trūksta. didėjant žmogaus pajamoms, didėja ir jo poreikiai. jei seniau užtekdavo vasarą į` Palangą nuvažiuot, dabar į užsienį lekia. ir tų pinigų niekada neužteks. viengungio mokestis nevedamas tiems, kurie negali fiziologiškai susilaukti savų vaikų. Bet ta pati miau iš dalies išlaiko tavo vaiką, nes iš jos mokamų mokesčių tavo vaikas naudojasi t.t. paslaugomis. Noriu pasakyti jog kaip tik vaikų neturintys turėtų pykti, jog iš jų atskaičiuojamų mokesčių yra išlaikoma daugybė mokyklų, darželių, vaikų polikninikų, įvairios vaikų tarnybos, mokamos pašalpos ir išmokos motinoms  Aš neturiu vaikų, bet didelė dalis mano mokesčių nukeliauja svetimų vaikų poreikiams tenkinti, manau tai yra normalu. Mes gyvenam vienoje valstybėje, mokam mokesčius į bendrą katilą, iš kurio vėliau pinigus perskirsto pagal poreikius. O kodėl kažkas neturi vaikų, tai manyčiau ne tavo, ne kaimynų ir ne valstybės dėdžių reikalas. Ir skaičiuoti, vat matai Palangon kožną vasarą lekia, o vaikų neturi, tai jau atleisk skamba kaip lietuviškas negražus būdas (dega kaimyno tvartas  einu pasišildyt  ale gal ir namą reiktų padegt..).
as irgi manau,kad viengungio mokestis tik nesantaika pases... kad zmones skatintu vaikus gimdyti,reiktu imtis kitu priemoniu. geriau sumazinti mokescius auginantiems vaikus(aisku jau ir dabar maziau mokame,bet noreciau kad skirtumas butu didesnis)
Mrs Freken Bok
2006 10 29, 16:16
totali nesamone....
QUOTE(muminukas @ 2006 10 29, 11:36) pvz., kodėl mano vaikas, kurį nešiojau, gimdžiau , naktimis nemiegojau, etc. turėtų užaugęs išlaikyti ir mano labai neblogai gyvenančią bendradarbę su vyru, kurie nenori turėti vaikų, nes nori gyventi sau ir pan. Muminuk, o ar nepagalvoji, kad tie bendradarbiai bevaikiai pensiją sau patys užsidirba dirbdami ir mokėdami mokesčius visą gyvenimą, prie ko čia tavo vaikas?  Nu nesąmonę visišką parašei.
QUOTE(Veronika @ 2006 10 29, 18:45) Muminuk, o ar nepagalvoji, kad tie bendradarbiai bevaikiai pensiją sau patys užsidirba dirbdami ir mokėdami mokesčius visą gyvenimą, prie ko čia tavo vaikas?  Nu nesąmonę visišką parašei.  dabartinius pensininkus išlaiko dabartiniai dirbantieji va, o jei žmogus kitokios seksualinės orientacijos? kaip tada? šeimos įstatymiškai kurt negali, tai bus viengungis, nors nenori būt ir dar mokesčius mokės
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 10 28, 17:25) mūsų politikai masto kaip pagyvinti gimstamuma ir prisiminė, kad kažkada buvo toks viengungio mokestis, visi nevedę nuo 25 iki 45 mokėjo 6% mokestį nuo gaunamų pajamų tai turėjo skatinti tuoktis ir gimdyti vaikus. kokia jūsų nuomonė ar tikrai padėtų pataisyti mūsų demogrfinę pedėtį ? šeimos be vaikų taipat mokėtų,o jei nevaisingos privalėtų pristatyti pažymą. diskriminacija būtų akivaizdi. Kodėl kažkas kažką turi "skatinti" atiminėdamas pinigus. Jei žmogus neturi su kuo susilaukti vaikų- tai dar ir druskos ant žaizdos užpilsim. Tarybiniais laikais buvo tas kvailas mokestis ir mokėdavo jį moterys nėščios iki pat gimdymo. Panašu, kad ieškoma iš ko dar galima nulupti pinigėlių. Pagalvės mokestis dar kažkur buvo. Gal ir mums tiks.
QUOTE(Enija @ 2006 10 29, 23:21) 1. Jei žmogus neturi su kuo susilaukti vaikų 2. Pagalvės mokestis dar kažkur buvo. Gal ir mums tiks. 1. tą patį norėjau pasakyt 2. aha - dar barzdos mokestis buvo. nesigilinant kas tas yr ir suprantant paraidžiui - barzdočiams didinkim mokesčius
Virdzinija
2006 10 30, 02:06
QUOTE(muminukas @ 2006 10 29, 13:59) didėjant žmogaus pajamoms, didėja ir jo poreikiai. jei seniau užtekdavo vasarą į` Palangą nuvažiuot, dabar į užsienį lekia. ir tų pinigų niekada neužteks. grybai grybai... ko į kitų kišenę taip naglai lįsti?  o jei tavo vaikas ateity vaikų neturės dėl asmeninio pasirinkimo, tai gal jau ir tavo nuomonė pasikeis dėl šio mokesčio? Kiekvienas labai gudrus iš savo varpinės skalambyti.
voveriukas36
2006 10 30, 06:23
manau, kad tai teisinga. Tik gal 6 proc. perdaug. Galetu buti 0,5 proc. ir tuos pinigelius pridet kazkokiu protingu budu seimoms, kurios turi mažai pajamų ir TVARKINGAI augina daugiau nei 2 vaikus. Čia turėtų būti išdirbta sistema. Papildyta:QUOTE(Isila @ 2006 10 29, 20:38) 1. dabartinius pensininkus išlaiko dabartiniai dirbantieji 2. o jei žmogus kitokios seksualinės orientacijos? 1. Nieko nedarysi: anksčiau natūralu buvo kad vaikai senus tėvelius išlaiko - nebuvo net ir kalbos apie pensijas. Dabar - kas kita. Seni žmonės niekam nebereikalingi, tai valstybė priversta rūpintis. 2. Tuomet tai bus TOLERANCIJOS mokestis, kad leidžiama tokius toleruoti. Pagalvokime labai aiškiai: regis tiems, kurie vaikų neturi - jų nereikia, bet gaunasi taip, kad jei jų iš viso nebus - neišvangiamai atsilieps daugeliui gyvenimo sričių, kaip švietimui, darželiams, prekybai, social. paslaugų sferai, o po kiek laiko iš viso atsilieps darbo rinkai....
Jo, akivaizdu, kad mūsų politikams nėr ką veikt. Didesnės nesąmonės nesugalvočiau. Kažkaip galvojau, kad demokratinėje valstybėje gyvenam, o pasirodo yra politikų, kuriems taip neatrodo Kiek ir kada turėti vaikų turėtų spręsti pats žmogus. O tas mokestis ar būtų 6 proc, ar tik 0,5 varžytų žmogaus teises. Aš pavyzdžiui visai nepritariu tam, kad darytų išimtis ir mokėtų tvarkingai vaikus auginatiems ar pan. Manau, kad bet, kurio žmogaus vaikai - jo reikalas. Ir reikia jų turėti tiek kiek gali išlaikyti, o ne virkauti, kad valstybė nesirūpina, ar viengungiai mokesčių nemoka  . Juk prieš gimdydami valstybės neatsiklausiame, tai prisiimkime ir visą atsakomybę už SAVO vaikų išlaikymą.
QUOTE(Veronika @ 2006 10 29, 09:55) Kad jau ir dabar Lietuvoje viengungiams ir šeimoms be vaikų atskaičiuoja daugiau mokesčių. Labai graziai Pupa paaiskino, kiek maziau mokesciu moka seimos auginancios viena ar du vaikus. Is esmes as uz tokia sistema ( kad bevaikiai moka daugiau mokesciu negu seimos auginancios vaikus), tik amziaus cenza labiau pakelciau. Gal iki kokiu 30 metu.Ir nematau as cia diskriminacijos. Nes dabar irgi gali reikti bevaikia, kad juos diskriminuoja, nes sseimoms auginancioms viena arba du vaikus uz kiekviena vaiko didina neapmokestinama atlyginimo dali po 14.5 lt kiekvienam tevui
klumpele
2006 10 30, 13:18
Eilinį sykį pasijaučiau kaip Alisa "Stebūklų šalyje" . Čia tik mūsų debilų šaika pasivadinę politikais gali taip išmąstyti. Tegul įveda dar oro mokestį. Sukos nebežino kaip iščiulpti dar daugiau babienių savo poreikiams tenkinti. Vietoj to, kad įvestu progresyvinius mokesčius, padidintų NPD ir PNPD ne sušiktais 14,5 Lt vienam vaikui, o realiai kokiu 100 Lt, va tada gal ir ledai pajudėtų. Žodžiu, kuo toliau tuo labiau pradedu niekuom Lt nebesistebėti...
kas blogiausia visame sitame reikale, kad apie ishleidimas "surinktu" pinigu niekas negalvoja. galvoja kaip surinkti. o kai reikes dalinti tai dar neaisku, ar tikrai gaus tie, kuriems labiausiai reikia. pvz. - mergina, kuriai yra kokie 26 metai, dirba maximoj. apie visokius gyvenimo malonumus net nesvajoja. kur jau cia vaikai... gal kadanors, kai ta princa sutiks... ir bac - ish jos papildomai mokesciu nuskaito. o kita atvejis - seima, abu dirbantys, gaunantys po kelis tukstancius ir auginantys viena vaika. kasmet vaziuojantys i kanarus, bahamus ir t.t. - jiems aisku pinigu niekada nebus perdaug, bet ar tikrai reikia atimti is tos vienishos merginos, kuri dirba maximoj todel, kad ji neturi vaiku? tokiems 100lt net vaidmens didelio nevaidina. dabar aisku klausimas ishkyla toks - kodel ji dirba maximoj ir gauna tiek mazai, bet ne visi mes gime buti karaliais. tam ir yra socialine sistema. kad tie, kurie turi daugiau, "padetu" tiems, kurie turi maziau. bet vaiku skaicius tai toli grazu nera rodiklis pajamu kiekiui. as sito sprendimo rezultata matau kitoki - bemoksliai, geriantys ir t.t. prisigimdys vaiku ir taip "gerins" musu genofonda. p.s. turintys vaiku dabar dar turi tokia privilegija kaip didesnes atostogos. tos, kurios galvojat, kad esat nuskriaustos - pasiziurekit pvz i Belgija ir jos vaiku didinimo politika - atshoks fantazija - po menesio motina grizta i darba ir labai ramiai dirba ir nesitiki jokiu karalishku privilegiju uz tai, kad ji turi vaika - nes vaikas yra dziaugsmas jai paciai. nes beveik niekur nebeliko tvarkos, kada motina gali 3 metus sedeti namie su vaiku ir paskui grizti i darba. kazkokia bezabrazija - gaunasi, kad buti motina yra profesija. ir dar - as vaiku turet negaliu. tai negi as turesiu visiems tai skalambint? pvz mano darbe to niekas nezino? jus nemanot, kad cia truputi perdaug? ar man ataskaitas reikes atneshti kiek kartu per savaite as stengiuosi vaika pasidaryt?  gerai, kai jumoro jausma turiu...
Kazkas man pasakojo, kad Skandinavijoje yra prestizo reikalas ir mada tureti kuo daugiau vaiku. Vat reiktu vyriausybei PR kompanija sukurpti, kuri subtiliais budais pasetu tokia minti lietuvaiciu galvose. Antras budas padidinti gyventoju kieki salyje, tai - parsivilioti atgal i uzsieni gyvent isvaziavusius tautiecius.
klumpele
2006 10 30, 14:39
QUOTE(madrid @ 2006 10 30, 14:23) kas blogiausia visame sitame reikale, kad apie ishleidimas "surinktu" pinigu niekas negalvoja. galvoja kaip surinkti. o kai reikes dalinti tai dar neaisku, ar tikrai gaus tie, kuriems labiausiai reikia. pvz. - mergina, kuriai yra kokie 26 metai, dirba maximoj. apie visokius gyvenimo malonumus net nesvajoja. kur jau cia vaikai... gal kadanors, kai ta princa sutiks... ir bac - ish jos papildomai mokesciu nuskaito. o kita atvejis - seima, abu dirbantys, gaunantys po kelis tukstancius ir auginantys viena vaika. kasmet vaziuojantys i kanarus, bahamus ir t.t. - jiems aisku pinigu niekada nebus perdaug, bet ar tikrai reikia atimti is tos vienishos merginos, kuri dirba maximoj todel, kad ji neturi vaiku? tokiems 100lt net vaidmens didelio nevaidina. dabar aisku klausimas ishkyla toks - kodel ji dirba maximoj ir gauna tiek mazai, bet ne visi mes gime buti karaliais. tam ir yra socialine sistema. kad tie, kurie turi daugiau, "padetu" tiems, kurie turi maziau. bet vaiku skaicius tai toli grazu nera rodiklis pajamu kiekiui. as sito sprendimo rezultata matau kitoki - bemoksliai, geriantys ir t.t. prisigimdys vaiku ir taip "gerins" musu genofonda. p.s. turintys vaiku dabar dar turi tokia privilegija kaip didesnes atostogos. tos, kurios galvojat, kad esat nuskriaustos - pasiziurekit pvz i Belgija ir jos vaiku didinimo politika - atshoks fantazija - po menesio motina grizta i darba ir labai ramiai dirba ir nesitiki jokiu karalishku privilegiju uz tai, kad ji turi vaika - nes vaikas yra dziaugsmas jai paciai. nes beveik niekur nebeliko tvarkos, kada motina gali 3 metus sedeti namie su vaiku ir paskui grizti i darba. kazkokia bezabrazija - gaunasi, kad buti motina yra profesija. ir dar - as vaiku turet negaliu. tai negi as turesiu visiems tai skalambint? pvz mano darbe to niekas nezino? jus nemanot, kad cia truputi perdaug? ar man ataskaitas reikes atneshti kiek kartu per savaite as stengiuosi vaika pasidaryt?  gerai, kai jumoro jausma turiu...  Nu negi ir taip neaišku, kam tie iš vienišų maximos kasisninių surinkti pinigai bus paskirti, gi mūsų stebūklų šalyje: 1. Reikia pastatyti naujus seimo rūmus, nes auganti valdininkų armija savo storas šiknas nebesutalpina po vienu stogu. 2. Nupirkti daugiau auto šunims vežioti pasivaikščiojimui 3. Ir žinoma, seimo nario kanceliariniams poreikiams tenkinti, juk 4 štukyčių per mėn mažoka ar ne? Tegul išsiplauna smegenis seimūnai vieną kartą pagaliau. Surinkti lėšas pirmi, bet būtent jų panaudojimas, kaip visada nueis šuniui ant uodegos
QUOTE(klumpele @ 2006 10 30, 14:39) Nu negi ir taip neaišku, kam tie iš vienišų maximos kasisninių surinkti pinigai bus paskirti, gi mūsų stebūklų šalyje: 1. Reikia pastatyti naujus seimo rūmus, nes auganti valdininkų armija savo storas šiknas nebesutalpina po vienu stogu. 2. Nupirkti daugiau auto šunims vežioti pasivaikščiojimui 3. Ir žinoma, seimo nario kanceliariniams poreikiams tenkinti, juk 4 štukyčių per mėn mažoka ar ne? Tegul išsiplauna smegenis seimūnai vieną kartą pagaliau. Surinkti lėšas pirmi, bet būtent jų panaudojimas, kaip visada nueis šuniui ant uodegos na, gal taip drastishkai as ir nedrisciau sakyti, bet pirmiausiai noreciau pamatyt tu leshu panaudojimo igyvendinimo plana. tada gal ir butu galima svarstyti. bet visada lieka klausimas, ka daryti su zmonemis kurie negali tureti vaiku, ju yra kita orientacija arba tiesiog nemyli vaiku (pripazinkit, juk yra tokiu, kurie nepakencia mazu vaiku...)? juk negalima liepti moketi didesnius mokescius tik todel, kad tavo kitokia fiziologija ar pasaulio suvokimas? dievazi, sichia jau prasideda tikra nesamone. reikia paruoshti istatymo pasiula ir pradeti rinkti mokesti is rudaakiu, nes lietuviu tauta yra suvokiama kaip baltaplaukiu melynakiu tauta. todel visi, kuriu akys nera sviesios (o pvz jos yra rudos) turi moketi 2% daugiau mokesciu. dar aisku kliuva ryzi zmones, nes anys erzina visuomene. ir dar - vienas istatymas tai butu nerealus. mokestis uz virshsvori! tik pagalvokit kaip gerai - ir visuomene sveika ir visi grazus! visi laimingi, shiltai aprengti... nustatom pvz pagal ugi svorio standartus ir visi kas per sunkus ar per lengvi - moka mokescius. reikia pagalvoti  tikriausiai vertas pamastymo istatymas. uz tuos pinigus galetumem irengti kokias nors poilsio bazes ar trasas slidem... galu gale stadiona nauja Vilniuj pastatyt... ka jus manot, a? gera mintis juk
QUOTE(madrid @ 2006 10 30, 16:32) reikia paruoshti istatymo pasiula ir pradeti rinkti mokesti is rudaakiu, nes lietuviu tauta yra suvokiama kaip baltaplaukiu melynakiu tauta. todel visi, kuriu akys nera sviesios (o pvz jos yra rudos) turi moketi 2% daugiau mokesciu.
Reiktu linzes nesioti kai tikrintu
QUOTE(madrid @ 2006 10 30, 15:23) p.s. turintys vaiku dabar dar turi tokia privilegija kaip didesnes atostogos. gal gali savo situos zodzius pagristi DK ( istrauka, kad vienisai motinai suteikiamos ilgesnes atostogos netinka), nes dabar tai yra tiktais tavo zodziai - ir kaip auginanti du vaikus gali pasakyti, kad jie yra prasimanymas.
mildunux
2006 10 30, 20:48
Kas čia per nesąmonė??? Nu ko dar neprisimąstys, manau, tai pats "geriausias" problemos dėl emigracijos sprendimas.
Asocialūs piliečiai tokiu atveju tikrai nesnaus.
Kas čia per teiginiai, kad bevaikiams kažkas kitas atostogoms uždirba?...
QUOTE(Silvute @ 2006 10 30, 20:20) gal gali savo situos zodzius pagristi DK ( istrauka, kad vienisai motinai suteikiamos ilgesnes atostogos netinka), nes dabar tai yra tiktais tavo zodziai - ir kaip auginanti du vaikus gali pasakyti, kad jie yra prasimanymas. tada tave mausto. nes pagal DK tevui ar motinai, kuris augina du vaikus (vienishumas cia ne esme) kas menesi priklauso viena laisva diena. plius - 38 dienu, o ne 28 kaip visiems kitiems atostogos. ir ankstesniam darbe mamos gaudavo sita privilegija ir dabar kur dirbu yra taip pat. aisku, jei neprashai tu laisvu dienu tai ir negauni
JAV yra ta sistema, kad seimos moka maziau mokesciu, nei viengungiai. Buvo ir UK, bet panaikino.
Virdzinija
2006 10 30, 22:12
madrid gerai pavarė  iš tikrųjų šitas svarstomas įstatymas labai negražiai diskriminacija smirdi  :
Aristokratė
2006 10 31, 13:05
as tai skaiciau Gravel vokalisto, referata ar kaip ji pavadinti, siuo klausimu, jis su juo laimejo 2000 Lt priza, jei kam idomu, galiu inmest nuoroda, bet tik ten anglu klb.
RamuneM
2006 10 31, 13:49
QUOTE(madrid @ 2006 10 30, 22:27) tada tave mausto. nes pagal DK tevui ar motinai, kuris augina du vaikus (vienishumas cia ne esme) kas menesi priklauso viena laisva diena. plius - 38 dienu, o ne 28 kaip visiems kitiems atostogos. Kuo remiantis priklauso 38 dienų atostogos?  Aš to dar niekada negirdėjau  Apšvieskit tundrą, a  Naujas DK išleistas? Šitas jau nebegalioja?
CaCalialia
2006 10 31, 14:28
Prieš kelias dienas socialinius reikalus tvarkanti ministrė patikino, kad kitamet didės pensijos. Tai galvojate iš kur tuos pinigus ims? Pagalvojot?. Senukus reik išlaikyt tiems kas vaikų neturi, nes susenę jie paskiau lups kailį nuo svetimų vaikų.
p. Kikimora
2006 10 31, 14:47
neturiu vaikų. o pensijai kaupti dar yra investiciniai fondai, pensijiis draudimas ir pan. nemanau kad turintys vaikų daugiau padeda tėvams nei neturintys.. o ir turintys vaikų senukai manau nelabai nori savo rūpesčių vaikams "grynųjų išraiška" užkrauti..
šiaip tai diskriminacija, valstybės kišimasis į mano asmeninį gyvenimą ir kvepia brežnevo laikais
QUOTE(RamuneM @ 2006 10 31, 13:49) Kuo remiantis priklauso 38 dienų atostogos?  Aš to dar niekada negirdėjau  Apšvieskit tundrą, a  Naujas DK išleistas? Šitas jau nebegalioja?As irgi ieskojau 38 d. ir neradau. Kur yra, noriu daugiau atostogu O toj pacioj JAV yra istatymas, kad vede, turintys vaiku ir t.t. metu gale gali susigrazinti kazkokius procentus ir perkant daugiau (pvz. buta) issimoketinai labai jauciasi. Pas mus irgi turetu padaryti mazejancius mokescius, o ne kazkokius papildomus. O remti vaiku gimstamuma reikia, vien del to kad normalios seimos (ne girtuokliai, narkomanai ir kiti "vargsai bedarbiai") nebijotu tureti daugiau nei 1 vaika.
Jei gerai pamenu viengungio mokesti siuloma ivesti vyrams, kurie neskuba tuoktis:). Sako tarybiniais laikais ir LTU toks mokestis buvo.
*Varlė*
2006 10 31, 15:46
QUOTE(Tigris @ 2006 10 31, 14:56) Jei gerai pamenu viengungio mokesti siuloma ivesti vyrams, kurie neskuba tuoktis:). Sako tarybiniais laikais ir LTU toks mokestis buvo. Jo, sovietiniais laikais buvo. Tik nepamenu amžiaus. Mokėdavo 6 proc. tie vyrai, kurie nevedę. Amžius buvo berods nuo 25 m. Čia reikia pasitikslinti. MAnau, kad mūsų tėvai žino šitą mokestį
QUOTE(madrid @ 2006 10 30, 22:27) tada tave mausto. nes pagal DK tevui ar motinai, kuris augina du vaikus (vienishumas cia ne esme) kas menesi priklauso viena laisva diena. plius - 38 dienu, o ne 28 kaip visiems kitiems atostogos. ir ankstesniam darbe mamos gaudavo sita privilegija ir dabar kur dirbu yra taip pat. aisku, jei neprashai tu laisvu dienu tai ir negauni  o dabar gal paimk ir pasiskaityk normaliai ta DK 214 straipsni ir pamatysi, kad jos nesumuojamos - arba naudoji kiekviena menesi ( cia jei darbdavys sutinka) arba ne. Bet jomis prasiilginti atosotgas neturi teises. o va likusia dali prasau pagristi istrauka is dabar galiojancio DK, nes vis dar matau, kad tavo zodziai yra prasimanymas
|
|