Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viengungio mokestis
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas
Pages: 1, 2
groovy
Žauru... blink.gif
*Citra*
QUOTE(CaCalialia @ 2006 10 31, 14:28)
Prieš kelias dienas socialinius reikalus tvarkanti ministrė patikino, kad kitamet didės pensijos. Tai galvojate iš kur tuos pinigus ims? Pagalvojot?. Senukus reik išlaikyt tiems kas vaikų neturi, nes susenę jie paskiau lups kailį nuo svetimų vaikų.  cool.gif
*

O man pirma tokia mintis ir sove.. biggrin.gif

Bet sakyciau 6% ziauroka.. unsure.gif
Kandela
QUOTE(Tigris @ 2006 10 31, 14:56)
Jei gerai pamenu viengungio mokesti siuloma ivesti vyrams, kurie neskuba tuoktis:). Sako tarybiniais laikais ir LTU toks mokestis buvo.
*

Na, aš irgi igrdėjau, kad toks mokestis butu vyrams. Sako, ir tarybiniais laikais taip buvo. biggrin.gif
Enija
Lygių galimybių kontrolierė turės darbo.
Paskiau nustatys, kad diskriminuoja pagal tam tikrus požymius tam tikrą žmonių grupę ir panaikins tą mokestį, bet iki tol bus nuskriausta dalis žmonių, kurie savo pinigėliais turės apmokėti eilinį "eksperimentą".

Šiaip jau rinkimai artėja. Vargu ar kas "iš savų" darytų tokius nepopuliarius sprendimus. Dabar mokesčius pamažino. Tikriausiai į biudžetą nebesutelpa, nes socialiai remtinų pulkai didėja, atsirado profesionalūs bedarbiai ir daugybė kitokių nematomų reiškinių, kuiruos kažkas turi apmokėti. schmoll.gif
madrid
QUOTE(Silvute @ 2006 10 31, 16:17)
o dabar gal paimk ir pasiskaityk normaliai ta DK 214 straipsni ir pamatysi, kad jos nesumuojamos - arba naudoji kiekviena menesi ( cia jei darbdavys sutinka) arba ne.
Bet jomis prasiilginti atosotgas neturi teises.
o va likusia dali prasau pagristi istrauka is dabar galiojancio DK, nes vis dar matau, kad tavo zodziai yra prasimanymas
*

1. as nesu tavo asmenine teises konsultante ir tikrai neturiu laiko knaisiotis po kodeksa ir ieshkoti konkreciai straipsnio - jei tu jau augini du vaikus, tai pati ir ieshkokis, o ne reikshk pykti mano adresu! plius - cia ne ta tema. yra teisines konsultacijos - ten ir teiraukis.
2. as neturiu vaiku, nes negaliu ju tureti ir man tikrai nera idomu kiek ten tu dienu tenka. nei as pinigus kitu kishenej skaiciuoju (valstybe nesiskaito) nei laisvas dienas skaiciuoju.
3. del auksciau paminetos priezasties, sitas istatymas mano atzvilgiu yra laaabai diskriminuojantis. bet tegul tvirtina. tada is LT (o tai yra jusu visu - turinciu vaiku taip pat) prisiteisiu kelis milijonus ir gyvensiu vargo nematydama.
4. o jei rimtai - tai dabar is mano mokamu mokesciu (kuriu nera tiek jau mazai, nes, kaip zinia, vienishiu algos yra didesnes) ishlaikomos ir poliklinikos, ir pensininkai, ir darzeliai ir mokyklos, ir visokie vaiku klubai ir t.t. ka jau kalbet apie vaiku namus ar internatus, kurie yra todel, kad motinos prigimdo ir palieka. tai kodel manes, neturincios vaiku netures ishlaikyti valstybe (jaunu zmoniu pagalba)? ar vaiku turejimas ten kokia tai aureole nupaisho ir tai motinai/tevui priklauso daugiau?
5. nematau erdves pykciams. labai myliu vaikus ir tikriausiai ateityje teks isivaikinti koki mazyli. ir visai nesvarbu ar valstybe pades man ji auginti ar ne - nes vaikai pirmiausiai yra dziaugsmas, o ne pragyvenimo ar privilegiju saltinis.
geros dienos biggrin.gif
Aristokratė
QUOTE(Tigris @ 2006 10 31, 14:56)
Jei gerai pamenu viengungio mokesti siuloma ivesti vyrams, kurie neskuba tuoktis:). Sako tarybiniais laikais ir LTU toks mokestis buvo.
*

Buvo, buvo, bet kiek zinau, tai neilgai biggrin.gif
Saulelė_raudona
DK. 214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų – dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.

Dėl kasmetinių atostogų: 166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos

1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.

2. Kasmetinės minimaliosios trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:

1) darbuotojams iki aštuoniolikos metų;

2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų;

3) neįgaliesiems;

4) kitiems įstatymų nustatytiems asmenims.

3. Dirbantiems ne visą darbo laiką kasmetinės atostogos netrumpinamos.

Šaltinis: www.lrs.lt
Euforija
QUOTE(muminukas @ 2006 10 29, 12:36)
aš tai už viengungių mokestį. tik reiktų parengti tokį įstatymą, kad jame nebūtų visokių spragų.
pvz., kodėl mano vaikas, kurį nešiojau, gimdžiau , naktimis  nemiegojau, etc. turėtų užaugęs išlaikyti ir mano labai neblogai gyvenančią bendradarbę su vyru, kurie nenori turėti vaikų, nes nori gyventi sau ir pan. mes su vyru irgi norime keliauti, jei ne vaikas, būtume ėmę naują mašiną iš salono ir pan. bet dabar abu suprantam, kad keleri mūsų gyvenimo metai bus paaukoti vaikui. na, ta auka maloni, gal net auka jos negalima vadinti, bet vis dėlto, kodėl turėtų mano vaikas mokėti pensiją mano bendradarbiai, sąmoningai nenorinčiai vaikų.
*

ta tavo bendradarbė šiuo metu irgi išlaiko kažkieno tėvus ( nes ne visi vaikai sugeba uždirbti tiek, kad galėtų išlaikyti saviškius ) arba kažkieno paliktus vaikus, tai nereikia šitaip apie neturinčius savo vaikų schmoll.gif
kiekvienas dirbantis dabar kažką išlaiko, o skatinti gimdyti mokesči pagalba didžiiausia nesąmonė kokia tik gali būti doh.gif
agle
Kaip visada vyriausybė ne nuo to galo pradeda. g.gif Reikėętų juos pačius ant to min pasodinti ir dar kokių nors valstybės tarnautojų mokesčių pridėti .
Bekasė
QUOTE(madrid @ 2006 11 01, 13:15)
1. as nesu tavo asmenine teises konsultante ir tikrai neturiu laiko knaisiotis po kodeksa ir ieshkoti konkreciai straipsnio - jei tu jau augini du vaikus, tai pati ir ieshkokis, o ne reikshk pykti mano adresu! plius - cia ne ta tema. yra teisines konsultacijos - ten ir teiraukis.
*

kadangi skelbi, tai ko nera kad ir Darbo kodekse ( o jisai yra pagrindine teisine baze reguliuojanti darbdavio ir darbuotojo santykius), tai naturalu, kad noriu zinoti, kuo grindi savo zodzius. Ilgesnes atostogos man tikrai nepamaisytu.

O dk 214 straipsniu naudojosi galima sakyti nuo darbo pradzios paskutineje darbvieteje - perejus bandomaji pasiteiravau savo tiesioginio vadovo, ka jisai apie tai mano. Ir dabar kai noriu/ ar reikia paprasciausiai parasau prasyma ir gaunu laisva diena.
dianita
na jei priimtu, tai bus galima del zmogaus teisiu pazeidimo kreiptis i atitinkama europos sajungos institucija tongue.gif
tikiuosi, kad lietuvos valdzia pries visa pasauli neapsijuoks... g.gif
Linokas
O ka daryti toms seimoms, kurios nori tureti vaiku, bet neleidzia finansai, nes abu uzdirba po minimuma? Lengva pasakyti, susiraskit geriau apmokamus darbus, bet ne taip lengva ta padaryti. Tai tegul tuos 6% nuo pajamu valstybe papildomai skiria seimoms, auginancioms vaikus, o viengungiams atskaiciuoja? Gaunasi lygybe. Ar geriau, kad atskaiciuotu nuo vievgungiu 6%, o uz tuos pinigelius pvz remontuotusi prezidenturos WC mirksiukas.gif ?
Paradigma
Nu, čia iš serijos : už orą kuriuo kvėpuojate, už lietų, kuris nulyja...
Visiška nesąmonė doh.gif .
Po tokio įstatymo išvis Lietuvoje lietuvių neliktų schmoll.gif
madrid
QUOTE(Linokas @ 2006 11 08, 13:20)
O ka daryti toms seimoms, kurios nori tureti vaiku, bet neleidzia finansai, nes abu uzdirba po minimuma? Lengva pasakyti, susiraskit geriau apmokamus darbus, bet ne taip lengva ta padaryti. Tai tegul tuos 6% nuo pajamu valstybe papildomai skiria seimoms, auginancioms vaikus, o viengungiams atskaiciuoja? Gaunasi lygybe. Ar geriau, kad atskaiciuotu nuo vievgungiu 6%, o uz tuos pinigelius pvz remontuotusi prezidenturos WC  mirksiukas.gif ?
*

tai jei jau po lygiai, tai gal atlyginimus sulyginam ir nebus bedos smile.gif prisiminsim sovietmeti blink.gif
nesuprantu kodel reikia kazka lyginti? ir kuo viengungiai nusikalto?
ir dar vienas kazusas - daug seimu gyvena nesusituokusiu. kiek girdejau Blinkeviciute zada sita reikala irgi sulyginti...
netoli mes nuo sovietmecio... tikrai netoli...
Linokas
Ziurint kaip tu supranti ta "sulyginkim". Kuom cia detas viengungis ir 6% nuo pajamu? gal jis neranda sau tinkamos, tai negi dabar turi vesti pirma pasitaikiusia vista? Vyriausybe tik ir ziuri, kaip atimti, o kad prideti, tai NIFIGA. Vien jau kokios juokingos pasalpos vaikams - 94 Lt/men !!! Pampersu du blokai dviem savaitem...
dianita
QUOTE(*Citra* @ 2006 10 28, 18:57)
Is pradziu pagalvojau, kad tai pokstas, bet paskui pasirode, kad rimtas reikalas..  g.gif
Na butent toks variantas atrodo absurdiskas. Tikrai tokiu budu nepagerins demografines padeties. Bet pritarciau idejai, kaip yra kitose Europos salyse, kad seimoms su vaikais mokesciai butu sumazinti, o viengungiams ir seimoms be veiku - didesni.
*

o butent kuriose salyse yra didesni mokesciai viengungiams??? neklausiu apie sumazinima, bet kur yra jie padidinti neturintiems seimos??
Fenomenali
o tu siaube blink.gif doh.gif
Droo
aj nu zodziu irnesakyk.gif kuo tolyn ,tuo lietuwele durnyn...nu rimtai...zinot dar tas mokestis tai baikes irnesakyk.gif

as cia dar didesne nesamone radau lotuliukas.gif :
pries Welines Seime (konserwatoriu mediku Vidos Marijos Cigriejienes ir Antano Matulo siulymu) pradetas swarstyti Zmoniu palaiku twarkymo istatymo projektas, kuriame numatyta, kad kapui skirtas zemes plotas tures buti isnuomojamas. Jiegu sis teises aktas bus priimtas, kapawietes nuomos ustartimi dar pries mirti tures pasirupinti tas nabasnikas, kuris nores kada nors buti palaidotas tame kape. Nuoma reiktu moket 25metus.

as cia daug kampu nepagawau mastau.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
kvikte
grįšiu prie demografijos. dabar visai neseniai Paulauskas (jei neklystu) užregistravo projektą apie gyventojo pajamu mokesčio mažinimą priklausomai nuo vaikų kiekio smile.gif Jei šeima turi 1 vaika, tai vienam iš tėvų taikomas per pus mažesnis GPM biggrin.gif Jei yra 2 vaika: tai arba abiem per pus mažesnis GPM arba vienam iš tėvų 0 proc. Jei 3 vaikai: tai vienam iš tėvų 0, o kitam per puse. Ir šauniausia thumbup.gif jei 4 vaikai. abu tevai mokėtų 0 proc gyventojų pajamų mokesčio drinks_cheers.gif

Kaip jums patiktų tokia įstatymo pataisa?
naitas
QUOTE(Droo @ 2006 11 20, 16:01)
as cia dar didesne nesamone radau lotuliukas.gif :
pries Welines Seime (konserwatoriu mediku Vidos Marijos Cigriejienes ir Antano Matulo siulymu) pradetas swarstyti Zmoniu palaiku twarkymo istatymo projektas, kuriame numatyta, kad kapui skirtas zemes plotas tures buti isnuomojamas. Jiegu sis teises aktas bus priimtas, kapawietes nuomos ustartimi dar pries mirti tures pasirupinti tas nabasnikas, kuris nores kada nors buti palaidotas tame kape. Nuoma reiktu moket 25metus.
*

Kiek žinau, tai tokia praktika yra Vokietijoje. Bent man tai žmogus iš Kiolno pasakojo. Kad niekas šimtmečiais nelaiko dykos žemės, kaip dar dabar pas mus. Kiek metų realiai yra lankomas kapas? Apie 20... Kol nusensta vaikai, kol pasimiršta skausmas, dar šimtai priežasčių. Todėl nuoma ir daroma 25 metams. Jeigu po 25 metų norima pratęsti, tada tęsiama dar 10 metų.
O kas po to? Nepamenu. Ir ką daro su tais palaikais, kurie išgulėjo 35 metus? Negi į jų vietą "deda" kitus? Nepaklausiau. O gal paklausiau, tik nepamenu atsakymo.

QUOTE(kvikte @ 2006 11 20, 18:04)
projektą apie gyventojo pajamu mokesčio mažinimą priklausomai nuo vaikų kiekio smile.gif Jei šeima turi 1 vaika, tai vienam iš tėvų taikomas per pus mažesnis GPM biggrin.gif Jei yra 2 vaika: tai arba abiem per pus mažesnis GPM arba vienam iš tėvų 0 proc. Jei 3 vaikai: tai vienam iš tėvų 0, o kitam per puse. Ir šauniausia thumbup.gif jei 4 vaikai. abu tevai mokėtų 0 proc gyventojų pajamų mokesčio drinks_cheers.gif

Kaip jums patiktų tokia įstatymo pataisa?
*

oi kaip būtų gerai rolleyes.gif Bet koks mokesčių mažėjimas yra sveikintinas dalykas.
Cheetah
dėl tų mokesčių viengungiams, ar tiems, kurie neturi vaikų - totaliausia nesąmonė, kokią tik galėjo sugalvoti seimūnai doh.gif ne, nu jau tikrai svarstyt galima galimybę nešti kudašių iš tos Lietuvos g.gif
Mariem
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 10 28, 18:25)
mūsų politikai masto kaip pagyvinti gimstamuma ir prisiminė, kad kažkada buvo toks viengungio mokestis, visi nevedę nuo 25 iki 45 mokėjo 6% mokestį nuo gaunamų pajamų tai turėjo skatinti tuoktis ir gimdyti vaikus.
kokia jūsų nuomonė ar tikrai padėtų pataisyti mūsų demogrfinę pedėtį ?
šeimos be vaikų taipat mokėtų,o jei nevaisingos privalėtų pristatyti pažymą.
*

Apsijuoktų lietuviai prieš visą demokratinį pasaulį, jei priimtų tokį įstatymą. Man vien toks siūlymas atrodo absurdiškas. lotuliukas.gif doh.gif
Dabar gi pas mus iki 35 metu visai jaunimas skaitosi smile.gif tusinais po klubus pilnai apie seimas net negalvoja smile.gif
Joliee
QUOTE(Mariem @ 2008 03 10, 23:34)
Apsijuoktų lietuviai prieš visą demokratinį pasaulį, jei priimtų tokį įstatymą. Man vien toks siūlymas atrodo absurdiškas.  lotuliukas.gif  doh.gif
Dabar gi pas mus iki 35 metu visai jaunimas skaitosi smile.gif tusinais po klubus pilnai apie seimas net negalvoja smile.gif
*

Rizikuoju būti laaaaabai nepopuliari, bet... Vokietijoje tikrai yra tokia praktika, girdėjau, kad ir kitose šalyse taip pat, tik dar reikia pasidomėt... Taigi, tikrai neapsijuoktume... O dabar paaiškinsiu, kodėl būtų (reikalingas) toks sprendimas...
Pvz., gyveno žmogus prieš penkiasdešimt metų, dirbo, mokėjo mokesčius, kaupė savo pensijai... Bet jei tokiam žmogui skaičiuotume realią pensiją nuo to, kiek jis uždirbo, tai vargšas žmogelis gautų beveik špygą... Visiems aišku, kad gyvenimo (ir pragyvenimo) kainos per penkiasdešimt metų išaugo beprotiškai daug, tad kiek valstybei reikėjo išlaikyt vienam žmogui prieš tuos penkiasdešimt metų, tai dabar neužtektų nė kokiems meteliams... Ir gyvenimas vis labiau brangsta... Išvada: kad žmogelis gautų bent kiek normalesnę pensiją, jį turi netiesiogiai išlaikyti dabar dirbantys žmonės... O visuomenė senėja... Tikrai labai gerbiu vyresnius žmones, bet jie tampa vis didesne našta valstybei ir visuomenei... O jei žmogelis išaugino vieną ar bent kelis vaikus, jis, labai sausai pasakius, užtikrino, kad tų dirbančiųjų dabar būtų daugiau, ir kad našta mokesčių mokėtojams dabar būtų mažesnė. BET: kitas žmogelis palikuonių nepaliko, ir jį dabar turi išlaikyti ano žmogelio dirbantys vaikai... Nepalikdamas palikuonių žmogus neužtikrina tolimesnio žmonių "savifinansavimo"... Taigi ir našta dabar dirbantiems žmonėms daug didesnė... Tad, žiūrint iš valstybės veikimo principo taško, visai logiška, kad vaikų neturintys žmonės - neužtikrinantys tolimesnio valstybės gyvavimo - mokėtų šiek tiek didesnius mokesčius... Juk ir viengungis norės gauti tokią pat pensiją, kokią ir vaikų turintis pensininkas, todėl reikia kažką "nuskriausti" (nemėgstu šiame kontekste šio žodžio, bet kad jis geriausiai tinka), todėl žmogus ir "nuskriaudžiamas" dėl to, kad nepaliks dirbančių ir jį išlaikysiančių mokesčių mokėtojų... Tad visai logiškas būtų tokio mokesčio įvedimas...
Žinoma, džiautis tikrai nesidžiaugčiau, jei tektų tokį mokestį mokėti, bet jei jau gyvename valstybėje, tai turime prie kažko taikytis... Prie pirmykštės bendruomenės tikrai negrįšime...

P.S. Tai tiesiog logiškas tokio mokesčio paaiškinimas, visada pirmiau reikia įsiklausyti prieš rėkiant...

liepsnele
Man atrodo nesamone, visu pirma todel, kad tarp tu viengungiu gali buti asmenu su labai mazom pajamom, tai kodel jie turetu dar moketi papildomai uz kazka, ko neturi? Mane piktina vien mintis apie tai, nes turiu toki artima zmogu, kuris, deja, speju bus vienisas del savo sveikatos problemu, tai kodel tokie nelaimingi zmones dar turi turet papildomu mokesciu unsure.gif Nebent isimtis butu daroma socialiai remtiniems, mazas pajamas turintiems asmenims. Bet ir tai nelaikau pateisinimu.

Replikuojant i pries tai buvusi posta, del to, kad neuzaugino palikuoniu (nekalbant apie tai, kad kartais tiesiog gamtos buna neduota turet palikuoniu, nors ir kaip noretum), bet tarkim jis galetu but ir koks direktorius, kazkoks inovatorius, sukures prie nauju darbo vietu kurimo ir tt, ir tuo uzdirbo Lietuvai dar daugiau nei kelis vaikus uzaugines. Cia toks dalykas, kurio taip lengvai neismatuosi...
Joliee
QUOTE(liepsnele @ 2008 09 29, 22:46)
Man atrodo nesamone, visu pirma todel, kad tarp tu viengungiu gali buti asmenu su labai mazom pajamom, tai kodel jie turetu dar moketi papildomai uz kazka, ko neturi? Mane piktina vien mintis apie tai, nes turiu toki artima zmogu, kuris, deja, speju bus vienisas del savo sveikatos problemu, tai kodel tokie nelaimingi zmones dar turi turet papildomu mokesciu  unsure.gif Nebent isimtis butu daroma socialiai remtiniems, mazas pajamas turintiems asmenims. Bet ir tai nelaikau pateisinimu.

Replikuojant i pries tai buvusi posta, del to, kad neuzaugino palikuoniu (nekalbant apie tai, kad kartais tiesiog gamtos buna neduota turet palikuoniu, nors ir kaip noretum), bet tarkim jis galetu but ir koks direktorius, kazkoks inovatorius, sukures prie nauju darbo vietu kurimo ir tt, ir tuo uzdirbo Lietuvai dar daugiau nei kelis vaikus uzaugines. Cia toks dalykas, kurio taip lengvai neismatuosi...
*

Toje įstatymo iniciatyvoje buvo kalbama apie tai, kad nuo tokio mokesčio būtų atleisti vaikų negalintys turėti žmonės... O dėl mažas pajamas uždirbančių... Žinoma, ir taip žmogus turi mažai, ir iš jo atimama... Bet valstybė turi būti teisinga kiek įmanoma daugiau žmonių, o ne vienam individui... Taip valstybė ir veikia... Mokėt turėtų už tai, kad ateityje jį turės išlaikyt (ne jo dirbantys vaikai), o kiti žmonės... Žinoma, jei į viską žiūrėsi su stipriom emocijom, tai ir man pačiai širdį skauda, bet reikia žiūrėti globaliau...
O jei žmogus direktorius (kuris nemažai uždirba), tai nemanau, kad jam toks mokestis būtų didelė našta...
Beje, dabar dirbantieji dirba tam, kad išlaikytų dabartinius pensininkus, o ne sau, kad krautųsi pensiją... Lietuvos demografinę situaciją žinom visi, gimimų mažėja, vyresnio amžiaus žmonių daugėja, tai dirbantieji turi išlaikyti vis didesnį skaičių pensininkų...
Bent jau toks yra idealusis tokio teisės akto atvejis...

dimanche
QUOTE(tutti @ 2006 10 29, 14:20)

Noriu pasakyti jog kaip tik vaikų neturintys turėtų pykti, jog iš jų atskaičiuojamų mokesčių yra išlaikoma daugybė mokyklų, darželių, vaikų polikninikų, įvairios vaikų tarnybos, mokamos pašalpos ir išmokos motinoms  unsure.gif Aš neturiu vaikų, bet didelė dalis mano mokesčių nukeliauja svetimų vaikų poreikiams tenkinti, manau tai yra normalu.  Mes gyvenam vienoje valstybėje, mokam mokesčius į bendrą katilą, iš kurio vėliau pinigus perskirsto pagal poreikius.

.
*

visikai sutinku 4u.gif
rara
QUOTE(palang-mamyte @ 2006 10 28, 16:25)
mūsų politikai masto kaip pagyvinti gimstamuma ir prisiminė, kad kažkada buvo toks viengungio mokestis, visi nevedę nuo 25 iki 45 mokėjo 6% mokestį nuo gaunamų pajamų tai turėjo skatinti tuoktis ir gimdyti vaikus.
kokia jūsų nuomonė ar tikrai padėtų pataisyti mūsų demogrfinę pedėtį ?
šeimos be vaikų taipat mokėtų,o jei nevaisingos privalėtų pristatyti pažymą.
*

Visiska nesamone blink.gif vienisiam ir taip sunkiau gyventi, jei ju mazos pajamos, nes dviem pragyventi is 1600 yra lengviau nei vienam uz 800 unsure.gif
Joliee
QUOTE(rara @ 2009 01 12, 22:34)
Visiska nesamone  blink.gif  vienisiam ir taip sunkiau gyventi, jei ju mazos pajamos, nes dviem pragyventi is 1600 yra lengviau nei vienam uz 800  unsure.gif
*

Šiaip dėl to sutinku, būtų sąžininga, kad tokį mokestį mokėtų tik daugiau uždirbantys... Nes gal neturtingi dėl to ir nesiryžta tų vaikų mokėt, kad yra neturtingi...
l'eau
QUOTE(jolie23 @ 2008 09 30, 15:58)
Mokėt turėtų už tai, kad ateityje jį turės išlaikyt (ne jo dirbantys vaikai), o kiti žmonės...

apie ką jūs čia? g.gif
neringula
Reikia truputi kitu aspektu i tai ziureti. Reikia ne uzdeti papildoma mokesti viengungiams, bet labiau remti vaikus auginancius tevus ir si klausima issprendus racionaliai, tikrai efekta imanoma pasiekti smile.gif

O jei butu toks "viengungio mokestis", tai zinoma, tai yra aiski diskriminacija, zmogaus teisiu pazeidimas.
Gorada
QUOTE(jolie23 @ 2008 09 29, 23:01)
P.S. Tai tiesiog logiškas tokio mokesčio paaiškinimas, visada pirmiau reikia įsiklausyti prieš rėkiant...
*

o man toks klausimas kyla, seima auginanti vaikus juk irgi gauna valstybes ismokas tris ar kiek ten metu. o is kur gaunami tie valstybes dalinami pinigai? is visu dirbanciuju, tad taip iseitu kad nors ir netiesiogiai bet prie ankstyvo vaiko islaikymo visi dirbantieji prisideda, ne tik jo tevai. tai gausis kad jeigu jau viengungis tai mokem uz viska. na cia tik mano samprotavimai.
o seip tai visos vienuoles ir kunigai kiek mokesciu turetu moketi (pagal ta poziuri kad nepalieka palikuoniu?) ir dar jie spicialiai toki gyvenimo buda renkasi!!
is kitos puses ir seimai, kuri negali vaiku tureti koks turetu buti smagumas irodineti, kad atleiskit nuo mokescio nes mes bevaikiai. nu mano galva jau is didelio rasto per krasta gaunasi ...
kauke26
hahaha smile.gif nieko sau budas palaikyti gimstamuma! Manau kai zmones tures gerus darbus, kai mokslas bus nemokamas, kai nereikes po skudurynus vaikscioti ir pigesniu drabuziu ieskoti, tada ir gimstamumas padides!
Smalizius
Būtų nevykęs įstatymas šiais laikais.
flush
Nu jo, taipogi reiktu ivest issiskyrusio mokesti, kas sumazintu griuvanciu seimu skaiciu? Ir kam dar tokios mintys kyla..
amutex
Jau tokio istatymo grazinimas man jokios nuostabos nekeltu doh.gif
Gabara
tai jau tikrai smile.gif
cherrymint
ko stebites juk cia Lietuva, nustebtumete suzinoje kokiu dar istatymu yra ir nuobaudu uz kokios nors salygos nesilaikima.
TOCAMI
labai geras mokestis. vyrams vėl grįžtų poreikis ženytis, nenorėtų gyventi susimetę. smile.gif
jurgacka
QUOTE(TOCAMI @ 2009 07 16, 11:17)
labai geras mokestis. vyrams vėl grįžtų poreikis ženytis, nenorėtų gyventi susimetę. smile.gif
*

Ale 6 proc. tai jau cia ziauru - apie pora simtu nuo normalios algos. Per metus 2400 Lt. Reikes zenytis dabar del pinigu... smile.gif

Idomu, paskui per kiek laiko tektu vaikuti pasidaryt. Ne is karto juk iseina...
Domantomama
Per dideli mokesčiai ir per didelė jų gausa ir dar per trumpą laikotarpį duoda atvirkštinį nei tikimasi efektą. Taip ir yra, prognozuoja nedarbą jau 20 proc.
Be to, Lietuvoje įstatymus skatina apeit, ir galima nusipirkt reikiamas pažymas.
Rutele34
Manau, didesnius mokescius turetu moketi issituokusios poros. Jei nieko nereiskia jaunavedziu priesaika pries altoriu, tai nors valstybei bus didesne nauda g.gif
neringula
doh.gif O mano nuomone, reikia ne viengungius ar bevaikes seimas (kurios samoningai pasirenka toki buda) apdeti mokesciais, nes tai kvepia daug tarptautiniu teises aktu pazeidimu, bet labiau remti seimas, turincias vaiku, taikyti lengvatas dirbantiems tevams, remti kiekviena vaika iki pilnametystes ir tiakyti kitas kompleksines priemones. Taciau kaip matosi dabar, viskas vyksta atvirksciai. Valdzia melavo, kad mamu nelies, skatino gimdyti, o dabar pjauna is pasaknu. Va ir planuok gyvenima. doh.gif
jurgacka
QUOTE(neringula @ 2009 10 28, 17:22)
doh.gif O mano nuomone, reikia ne viengungius ar bevaikes seimas (kurios samoningai pasirenka toki buda) apdeti mokesciais, nes tai kvepia daug tarptautiniu teises aktu pazeidimu, bet labiau remti seimas, turincias vaiku, taikyti lengvatas dirbantiems tevams, remti kiekviena vaika iki pilnametystes ir tiakyti kitas kompleksines priemones. Taciau kaip matosi dabar, viskas vyksta atvirksciai. Valdzia melavo, kad mamu nelies, skatino gimdyti, o dabar pjauna is pasaknu. Va ir planuok gyvenima.  doh.gif
*

O tai kaip zinot, samoningai ar nesamoningai. Ar as, turedama didele nelaime seimoje, ir negaledama tureti vaikucio, turesiu nesti pazymas i kokia nors Sodra ir VMI, kad man mokescio neskaiciuotu?

Ar irodineti, kad dideli mokesciai busto paskolos jau nebeleidzia pasiimt ir planuotas vaikucio gimimas nukeliamas neribotam laikui?

As uz tai, kad butu lengvatos teveliams. Ir kuo daugiau leliu, tuo mazesni mokesciai (per NPD tas tai dabar juokinga, kapeikos). Is esmes tai rezultatas tas pats, bet skamba psichologiskai visiskai kitaip.
Uogiuxsss
Jeigu priimtu sita nesamone, vaziuociau i Vilniu pries tai tase akmenu prisikrovus lotuliukas.gif
maye
QUOTE(amutex @ 2009 04 15, 16:39)
Jau tokio istatymo grazinimas man jokios nuostabos nekeltu doh.gif
*

as maniau cia balandzio 1d. pokstas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Daiva41
QUOTE(TOCAMI @ 2009 07 16, 12:17)
*

Tai jau tikrai taip mirksiukas.gif
Tikrai jie suskubs ženytis išsigandę tongue.gif
Ir dar, kiek girdėjau tas mokestis nuo 18 metų?
Na va , tai visi vyrai 18 bus ženoti. lotuliukas.gif
Liucija77
valdžia pamiršo, kad Lietuvoje vienam vyrui pagal statistiką, dvi moterys. Tai išeina, kad kiekvienas valdžioje sėdintis šalia žmonos turi nelegalią žmoną g.gif , ir kaip čia dar nesugalvoja įvesti dvi partnerystės-kai vienas vyras turėtu dvi žmonas, o jei turi vieną, tai mokesčiais apkrauti reiktų lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(TOCAMI @ 2009 07 16, 11:17)
*

Vat dėl šito tai gerai drinks_cheers.gif
evelinaite
Na taip, tik kad koks dar mokestis butu. Ir taip jau ju tiek daug, o kiek visai neprotingu!! Pirma sutvarkyti turimus reikia, po to naujus isradineti lotuliukas.gif
Akvillle
QUOTE(evelinaite @ 2010 09 20, 18:58)
Na taip, tik kad koks dar mokestis butu. Ir taip jau ju tiek daug, o kiek visai neprotingu!! Pirma sutvarkyti turimus reikia, po to naujus isradineti  lotuliukas.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif
grom
Kadangi demokratija, tai reiktų įvesti vienišų merginų mokestį, tada biudžetas kaip mat pasipildytų biggrin.gif juk jų gerokai daugiau ant šio svieto.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.