Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar pirkti berniukui mergaitiškus žaislus?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Žaislai
Pages: 1, 2, 3, 4
ader
Ka manot, jei dovanui dvimetinukas gaus lele. ar taip jau svarbu skirstyti dovanas pagal lyti? Gal esat dovanoje?
Akva
Sveika!
Manau nieko cia blogo nera. JUk buna, jog mergaites tam tikru laiku uzsimano masineliu o berniukai lelyciu. Mano brolio 7 metu sunus is Senio Salcio nori gauti dideli pliusini (minksta smile.gif ) zaisliuka. Masineles jam dzin! Geriau koks Bavaru kompaktas, karaoke magiukas su mikrofonu, nei traktoriukas ar sunkvezimuka. Vaikas neatsilaike tik vienai masinai: tokiai dideliai su distanciniu valdymu... Tokios ir as noreciau laugh.gif

Tereikia atkreipti demesi i vaiko norus.Jei jis dievina masineles, o teveliai jam kisa lele, gali nsipstas gautis.
Akva
Mano vyras kolekcionuoja masineliu modeliukus. Turim visa spinta ju prikrauta. Atvaziavo pazistama su 5 metu berniuku. Jis vos infarkto negavo, kai tiek masineliu pamate laugh.gif Grizes namo mamai pasake: ji tokia maza (cia musu zuikis) o jau tiek masineliu turi blink.gif biggrin.gif Tai vat, 5 metu berniukui net neatejo i gava mintis, jog mergaite turetu su lelem zaisti o ne su masinom.

Rupintis reiks tada, tai 18mtu biciukas moteriskais rubais vaiksciot prades biggrin.gif .... O iki tol, tegul zaidzia su kuo tik nori!
Šmigija
Vaikystej pati svajojau apie karda rolleyes.gif
O del berniuku ir leliu, tai manau nieko cia tokio. Gal ir reiketu kad namie butu bent kelios leles. Pas mus namie ju nera, todel kai nuvaziavome karta i svecius pas prosenele ir sunui parodziau lele (sunui buvo pusantru metuku) jis jos issigando huh.gif bet po to priprato, ir kai pas mociute atrado dvi mano vaikystes leles tai labai graziai jomis rupinasi, paguldo miegot, nubega joms duot is buteliuko atsigert, ant puoduko sodina (gal ateiti is jo isaugs neblogas tetis thumbup.gif )
Laisvė
Kai mano mergučė kartą dovanų gavo mašiną, jautėsi devintame danguje. Ir dabar ja tebežaidžia. Manau, kad ir vaikinukas lėle džiaugtųsi. Juk vyrai - tėčiai taip pat myli ir rūpinasi savo vaikučiais.
traliabum
skaiciau mamau zurnale psichologes komentara, kai tevas atiminedavo pliusini meskuti is vaiko atseit jis vyras, kad iki triju metu vaikas nesuvokia savo lyties ir apskritais lyties skirtumu wink.gif
maniskis tai zaidzia su mano vaikystes lelytem dviem pas mociute, ir nieko blogo nematau, apart tai kad jis mano lelei, i kuria man tik paziuret leisdavo, koja nusuko laugh.gif laugh.gif
delfinas
Aš esu nupirkusi savo berniukui pora lėlių. Tokios pusiau lėlės, galima sakyti, - viena skudurinė, kita tokia lėlė-meškiukas smile.gif. Nelabai jis su jomis žaidžia, bet jis iš viso su žaislais nelabai žaidžia rolleyes.gif.
Ramunita
sakyti,kad berniukas,ypac dar dvieju metuku zaidziantis su lelemis nenormalu-auksciausias atilikimo laipsnis!!!!!!

tokio amziaus vaikai apskritai neskirai,kas yra mergaite,kas yra berniukas! tokie vaikuciai zaidzia su zaislais,kurie jiems yra IDOMUS! ir dazniausiai idomima lemia ne zaislo pavadinimas,o tai is ko jis sudarytas wink.gif -kaip jis issiardo,ar yra sveknus ir pan.
jolitav
Kaip tik paskutiniame "Tavo vaiko " numeryje skaiciau, kad nuo to, kad berniukas gaus dovanu lele jo lytine orientacija nenukentes, o jis tik ismoks pasirupinti mazo zmogaus kopija smile.gif
Kaip nebuna pasauly vyrisku ir moterisku darbu, taip nebuna ir mergaitisku bei berniukisku zaislu wink.gif
norge
Kaip linksmai man skamba ši problema smile.gif .

Aš turiu septynerių metukų dukrą ir dvejų metukų sūnų. Aišku, dukra prikaupus lėlyčių-barbių- bratzų-šmacų. Ir katyčių, kiškienių, kiaulaičių.... biggrin.gif Kartais kartu pažaidžia, kartais ir vienas, nusižiūrėjęs nuo sesės, suguldo lėlytes pamiegoti, pakalba su jomis. smile.gif Tai ar mums dukros žaislus po devyniais užraktais užrakinti? biggrin.gif

Baikit juokus. Juk jis su tom lėlytėm ar kiškienėm savęs nesutapatina. Jis su jom kartais žaidžia. Jei jis kokiai lelytę pasupuoja ir pakšteli į žanduką, tai nėr ko jaudintis. Vat blogiau būtų, jei jis kokį Keną nusitvertų ir jį glamonėtų laugh.gif . Bet tai negresia. Kenų mes neturim- bo jie visi negražūs, kažkokie gėjai. tongue.gif

Jei rimtai, tai aišku, kad nereikia vaiko "gelbėti" nuo lėlytės panešiojimo. Smagu gi paniurkyti kokį leliuką. Tai geriau gal guminį, nei tikrą, nes jam kojos-rankos nenusiima, nesimato, kas viduj yra. Ar reikia bijoti, kad užaugęs jis į vaikus nežiūrės, kaip į ufonautus? Vat, vyras mano labai mėgsta su vaikais žaisti, jį visi vaikai labai megsta. Bet patikėkit- lytinė orientacija pas jį pati teisingiausia thumbup.gif . wub.gif
laugh.gif
Soul
Mano zuikiui Kalėdų senis atnešė lėlę-kūdikį kai jam buvo 1,5 metukų. Na tai tas kūdikis jam buvo kaip koks brolis- vaistais su juo dalindavosi, į keliones imdavome (tekdavo vieną vaiką nešti ant rankų, o ta kūdikį- prisisegus prie kuprinės, kas keldavo visų aplinkinių pasipiktinimą, na atrodė kaip tikras vaikas)...Vaikui tai buvo neatskiriamas chebrantas, bet dabar sėdi kūdikis lentynoje išpaišyta galva, niekas su juo nežaidžia...
Ingaaa
Kai mergytei buvo du metukai po egle padejom didele masina , buvo neapsakomas dziaugsmas, nes lelytes buvo jau pabode, o cia ratai sukasi ..fantastika.Ir nieko cia nera blogo.
O dabar turim dvimetinuka pypli ir jis su sese pazaidzia su lelem, o jeigu lelyte perku sesei , tai ir jam tokia pat reikia nupirkt, antraip buna karas, ir sagucio praso kad isegciau kai sese segasi, bet argi tai blogai g.gif
Ateis laikas kai pats nenores nei saguciu nei leliu.
Taip kad nematau nieko blogo padovaoti berniukui lele.
Libra
Mano vienas bernas labai megsta sukuosenas daryti. Man jau visus plaukus isrove dabar baigia lelem nurauti. Namuo se turim pakankamai daug leliu. Ateinu i darza pasiimti, o jis daznai stovi kampe ir vezimeli supa biggrin.gif
dzindzilia
Mano mergytei patinka žaisti su mašinytėmis, ir mes jų turime. Nematau čia nieko bloga. Žaidžia ir su lėlėmis, ir su mašinomis.
DOMKARINA
mums gerai nes musu namuose yra visko ir seses leliu ir mazylio masineliu,lėktuvų. ir t.t. todel su kuom nori su tuom ir zaidzia vaikai....jų pasirinkimas
nes
Sutinku, kad vaikui tai tikrai nerupi pavadinimas ar tuo labiau "mergaitiskumas ar berniukiskumas" zaislo. Mano panele turi viena didelia masina. Bet kai nuvaziuojam pas pazistamus vyrukus tokio panasaus amziaus , tai jai gerokai galva susisuka nuo tu masinyciu. Nu istikruju masinyte gali buti daug idomesne uz pliusini meskiuka, sukasi ten kazkas, darosi, vaziuoja. Dabar berasydama pagalvojau, kad reiks uzsipirkt masinyciu biski flirt.gif
Erdve
buvau pazadejus sunui, kad jei neverks, kai duos krauja, tai eisim i parduotuve ir gales issirinkti ka nori is zaislu. jis issirinko mixeri smile.gif
aisku nupirkau. musu tetis gan kreivai paziurejo, tipo berniukui mixeris..
paskui jam prireike lekstuciu, puodeliu, sakuciu. o per kaledas gavo orkaite.
reziume: dabar jis plaka su savo mixeriu, o ne su maniskiu, kepa, verda su savo zaislais, o ne po mano virtuves stalcius duodasi.
nematau nieko blogo tame smile.gif gal kada uzauges nebijos eiti i virtuve ir gamint zmonai vakarienei, priesingai nei jo tetis... kuriam nebuvo leista net prisiliesti prie moterisku rakandu..
nes
QUOTE(Erdve @ 2007 01 16, 10:38)
buvau pazadejus sunui, kad jei neverks, kai duos krauja, tai eisim i parduotuve ir gales issirinkti ka nori is zaislu. jis issirinko mixeri smile.gif
reziume: dabar jis plaka su savo mixeriu, o ne su maniskiu, kepa, verda su savo zaislais, o ne po mano virtuves stalcius duodasi.
nematau nieko blogo tame smile.gif gal kada uzauges nebijos eiti i virtuve ir gamint zmonai vakarienei, priesingai nei jo tetis... kuriam nebuvo leista net prisiliesti prie moterisku rakandu..
*

hihihi.gif hihihi.gif
maksimka
QUOTE(Erdve @ 2007 01 16, 09:38)
*

visiskai sutinku, as savajam irgi virtuves reikmenu pripirkus buvau tai labai zaide, o kai gime sese - tai pasiemes lelyte ir valgydindavo ja ir migdydavo ant ranku, ypac tada kai tetis mazaja nesiodavo. O kaip dziaugiasi lygintuvu zaisliniu , visada padeda man ir mociutei lyginti biggrin.gif Juk taip smagu kai vyrai neskirsto darbu i vyriskus ir moteriskus, kai padaro pusrycius, suplauna indus, sutvarko kambarius, padeda auginti vaikus. Tai ir pacios auginkim savo vaikucius tokiais kad nereiktu raudonuoti pries marcias ir zentus.
Noa
Tai kad šiais laikais nebeaišku, kokie tie berniukiški žaislai, ir kokie mergaitiški unsure.gif Indukai, mikseris - kelmas žino, ar čia labai jau mergaitiška, gi juos ir tėtis, ir mama naudoja... Mašina vėl - kuri mama nevairuoja, tai ko nemergaitiška? Meškiukai visokie, kaladėlės, konstruktoriai, knygos, piešimo reikmenys, man regis, ir senais laikais unisex buvo... Tai kalba turbūt eina tik apie lėles g.gif
O tos lėlės tai vėl visokios - jeigu kūdikėlis, tai kuo jis tam berniukui pakenks? Maniškiai neprašo ir neprašė, bet jei prašytų, nematyčiau nieko blogo... Robotai visokie - jeigu mergaitė jų norėtų, irgi nenustebčiau.
Tik va Barbių ir Bratzių, jeigu leisite, aš savo berniukams nepirksiu hihihi.gif Patys nusipirks, kai užaugs, pripučiamas... Arba gal draugaus su tokiom hihihi.gif
Urtytė_mergytė
Mano sūnus, kai buvo kokių 3 metų, labai užsimanė lėlės (tokios mirksinčiom akim), nes pamatė ją pas pusseserę. Tai ta pusseserė per gimtadienį lėlę ir padovanojo. Pirmom dienom labai jam tos lėlės akys "knietėjo"-užmerkavo, atmerkdavo biggrin.gif Po to vis mažiau ėmė ja domėtis (kaip ir visais žaislais).
Aš tą lėlę jam išsaugojau ir dabar kartais parodau. Juokiasi vaikis dabar. O tada labai įdomi ta lėlė jam atrodė.
O kartą pati mergaitei dovanojau mašiną, nes ji labai norėjo, o tėvai nepirko. Ta mergaitė, kai ateina į svečius, visada žaidžia su mano sūnaus mašinom.
Nematau čia nieko blogo. Nebent berniukas nebežaistų mašinomis, konstruktoriais ir pan, o pradėtų žaisti tik su lėlėmis g.gif
grazina37
zinoma kad nieko blogo ,mano sunelis irgi uzsimane lelytes tai ir nupirkau ,jis suja zaidzia, ir kai jam duodu valgyti tai ir lelytei duodam ,po to einam burnyte prausti tiek jam tiek lelytei ,juk yra mergyciu kurioms btinai reikia masinytes ar sautuvo ,kai dukra buvo mazyte turejo ir masina ir sautuva ,dabar masina dziaugesi ir brolis drinks_cheers.gif
Ieva P.
Mes saviškiui nupirkom lėlę, kai jam buvo 1,5 metų, bet daugiausia dėl to, kad sesės laukėm ir norėjom taip pradėti pratinti ax.gif
Tai pradžioj miegojo su ta lėle, o paskui jau nebeįdomu buvo...
Selma75
Kaip smagu, kad man nekyla tokių klausimų. Kai turi berniuką ir mergaitę, tai jie tokių žaidimų prisigalvoja, kad ir brolis su sesers žaislais žaidžia ir sesuo su brolio ir abiem gerai.
ungrida
mano sunui kai buvo treji uzsimane leles,nupirkom,bet neilgai zaide neidomi jam pasirode,daugiau neprase niekad leliu tik kartais sako,kad darzely yra berniukam leles tai barbinai. zaidzia dabar daugiausia tai su riteriais kareiviais masinelem ir pan. manau ,kad nieko cia blogo jei papraso kokio mergaitisko zaislo,bet jei vien zaist tik su mergaitiskais zaislais gal ir vertetu pasikonsultuot su atitinkamais specelistas smile.gif
naitas
Įdomi mintis. Du bernai namie sukasi, į lėles nežiūri parduotuvėj. Tai gal nupirkti? bet jeigu nepatiks... Šiaip tai didesnis tų lėlių gal net privengia cool.gif , bo mažylis toks dar tik lipantis iš vystyklų. Matyt, jau "atsikando" tikros lėlės lotuliukas.gif
Na, reiks primygtinai pasiūlyt apgalvot lėlių klausimą didelėj žaislų parduotuvėj. rolleyes.gif
pagrandukasss
maniskis gal kokiu 4-5metu vis prasydavo barbes,kad nupirkciau bigsmile.gif vyras saipesi,kad berniukai nezaidzia su lelem,o as nupirkau.nu ten tokia tipo barbe su ilgais plaukais.tai dar ir dabar,kai maudosi vonioj su ja zaidzia.galva isplauna lotuliukas.gif nematau as cia nieko blogo.ji vonioj visada ir guli.o jei nebuciau nupirkus,tai dar labiau dabar turbut noretu.
Ecola
Maniskis 6 metu paskutiniu metu praso pastoviai, kad nupirkciau kokia barbe.. niu grazios tos leles.. man dar ir paciai patiktu jai plaukus pasukuoti smile.gif ir vis kazkaip as neperku..vyras irgi saiposi pastoviai, bet gi ta lele tokia grazi, vaikui todel ir norisi jos.. Tik as bijau, kad jis i ta lele ziures ne kaip i lele, o kaip i moteri.. juk jos tokios per daug sexy kaip zaislas..
domatyte
nemanau,kad tokio amziaus vaikai ziuri i leles kaip i sex simboli smile.gif .Paprasciausiai gal pamate koki berniuka zaidzianti su grazia lelyte, o gal tik siaip jam grazus zaislas ir tiek.
Ecola
Pazistant mano vaika - pilnai gali buti ..
ddile
as irgi sunui nupirkau lelyte kur pilva paspaudus sneka, tai zaidzia.
Natele
Aš vaikystėj visada pavydėdavau berniukams, kad jie mašinų turi. Žaisdavau su lėlėm, bet labai norėdavau smėlį su mažinom pavežiot, lėles pavežiot, konstruot su varžčiukais mašinėles, vežimėlius ir t.t iki paauglystės. Ir nieko nuo to. Dabar mano keturmetis mano lėles vežioja, kartais paguldo, apkloja, valgydina. Ir nieko čia blogo nematau. Gal užaugęs mokės savo vaikais pasirūpint. Aišku, žymiai dažniau žaidžia su berniukiškais žaislais.
LedineLedi
Mes savo mažiukui nupirkom vieną lėlę, tai tik pampersus jai dėdavo. O dabar kažkur tarp minkštų žaisliukų mėtosi. Berniukas yra berniukas, maniškiui nerūpi visiškai menrgaitiški žaisliukai. Jam tik technika..
Viltyte
as nesuprantu kitu mamyciu, kurios sako, kad jau mano berniukas su lelytem nezais, bet juk jie vaikai ir ta lele jiems kaip pazinimo objektas, mazas zaisliukas
as pati dirbu su zaisliukais, tai nieko nuostabaus, kai mama ateina su berniuku ir nuperka jam baby born lele ir zaviuosi tom mamytem, kurios nebijo to daryti ir negalvoja, kad tai iskreips kaip nors vaiko mastyma
LedineLedi
QUOTE(Viltyte @ 2007 06 07, 15:55)
as nesuprantu kitu mamyciu, kurios sako, kad jau mano berniukas su lelytem nezais, bet juk jie vaikai ir ta lele jiems kaip pazinimo objektas, mazas zaisliukas
as pati dirbu su zaisliukais, tai nieko nuostabaus, kai mama ateina su berniuku ir nuperka jam baby born lele ir zaviuosi tom mamytem, kurios nebijo to daryti ir negalvoja, kad tai iskreips kaip nors vaiko mastyma
*

drinks_cheers.gif Viskas priklauso nuo vaiko -jei jis nori - reikia pirkt, nes jei nep[irksit, vėliau norės, kai bus didesnis, o tada jau gali įžvelginėt problemą, jei to nori.
Pvz, aš kai buvau maža, mama pasakojo, kad žaidžiau tik su berniukiškais konstruktoriais ir mašinom, o lėlės gulėdavo kampuose nusuktom galvom ir kojom.
O mano kaimynas berniukas žaisdavo tik su lėlėm, turėjo net vežimėlį, ir užaugo puikus vyras, nuostabus tėvas ir turi fainą žmoną. Taigi, kas kam.
O kai mes su tuo kaimynu susitikkdavom, jis žaisdavo su mano, aš su jo žaislais.
Čia jau iškreipiama viskas apie tuos gėjus ir lesbietes, ir kuo tėvai daugiau galvoja, bijo ir tt, tuo greičiau jie tą dalyką vaikui įkalbės. Bijoti nereikia. Kas labiausiai bijo, tas ir kenčia.
Viltyte
bet kai keista, kad mergate zaidzia su masinom tai visai naturalu, o jei berniukas su lelem tai jau kazkas negerai lotuliukas.gif
atsikvosekit mamytes kiekvienam vaikui zaislas ir yra zaislas o ne iskrypimo obejektas
astoldita
Maniškis žaidžia tik su berniukiškais žaislais,ypač su mašinom ir motociklais.Bet jei patiktų ir lėlės,tai tikrai kelias nupirkčiau smile.gif O kas čia tokio? 4u.gif Gal draugės sūnui lėlės nedovanočiau,bet saviškiui jei žaistų tikrai nupirkčiau 4u.gif
Gyromitra
QUOTE(astoldita @ 2007 06 09, 10:57)
Maniškis žaidžia tik su berniukiškais žaislais,ypač su mašinom ir motociklais.Bet jei patiktų ir lėlės,tai tikrai kelias nupirkčiau smile.gif O kas čia tokio? 4u.gif Gal draugės sūnui lėlės nedovanočiau,bet saviškiui jei žaistų tikrai nupirkčiau 4u.gif
*

pritariu, nieko baisau aš tame taip pat nematau rolleyes.gif
pas mane mergytė, tai kai ji buvo kokių 3 m. žaidė su mašinytėm, bet tik kokį pusmetį ax.gif matyt atsižaidė ir pasirinko kas jei patinka - lėlytes smile.gif
myma
Niekada nepagalvočiau, pirkti berniukui lėlytę ar mergaitei mašinytę schmoll.gif
aš visai nenusistačius, bet paprasčiausiai net į galvą tokia mintis nešautų unsure.gif
tutifruti
pas manes sunus 8metu ir dukryte antri metukai eina tai paskutiniu laiku ziuriu kad jai idomiausi brolio zaislai pasidare,masynytes,sautuvai ax.gif
JM
Mano dukra zaidzia su brolio masinelemis thumbup.gif
noanoa
Musiskis turi ir leliu,ir 3 leliu vezimelius,ir lovyte ir begale kitu leliu atributikos,siu zaislu nepirkom,tiesiog gavom is draugu,nes ju vaikai nebezaidzia.Tai jis kartais pazaidzia.Bet retai,nematau didelio susidomejimo.Labai noretusis seses,tada sie zaislai turetu seimininke biggrin.gif
O stai virtuve(turi net2didelis)ir visokie indeliai,maisto produktai-tai musu sunaus silpnybe.Oi kiek as ju pripirkus doh.gif .Ir man paciai labai patinka.Gyvenam ir Lietuvoj,ir uzsieny-tai lietuviai kartais juokiasi,kad atseit sunus uzaugs kaip mergaite,bet uzsieny-tokios mintys niekam net i galva nesauna,kiekvino berniuko namuose tokie zaislai yra.
O masinytemis musiskis perdaug nesidomi .Jam konstruktoriai ,irankiai,instrumentai ir visokie lavinamieji zaislai-labiausiai patinka.aIr dar visokia technika,bet jau tikra,ne zaisline.
Sadovile
Pirkti sunui leliu tikrai nesiruosiu. Bet kai nuvaziuojam pas senelius, ten jis susiranda dar mano leles, pasinesioja tada jas, truputi pazaidzia, nieko blogo tame nematau, juk vaikui viskas idomu kas nauja.
Pangasija
kad šiais laikais labai neryški ta riba tarp "berniukiškų" ir "mergaitiškų" žaislų. nes moterys vairuoja, tarnauja armijoje, o vyrai ir kepėjai, ir kirpėjai, ir visokie dizaineriai. taip ir su žaislais -- atspindi suaugusių gyvenimą. o vaikai tik patys geriausiai atsirinks su kuo jiems labiausiai žaidžiasi.
sdr
QUOTE(myma @ 2007 06 17, 19:40)
Niekada nepagalvočiau, pirkti berniukui lėlytę ar mergaitei mašinytę  schmoll.gif
aš visai nenusistačius, bet paprasčiausiai net į galvą tokia mintis nešautų  unsure.gif
*

o mes dukrytei nuperkam kokią mašinytę, jei nueinam į parduotuvę o ji pasiima mašiną ir sako kad jos nori tai ir perkam ax.gif nematau čia nieko blogo unsure.gif
Margarita 25
Maniškis tai žaidžia su mašinytėm, bet kai nuvažiuojam į svečius pas pusesere tai su jos žaislais žaidžia ir manau tame nėra nieko blogo
kastone
mes neperkam berniukisku zaislu, bet gavom dovanu Fisher Price masinyte, ant kurios kaip konstruktorius tvirtinasi 3 zaisliukai. tai dukryte pazaidzia thumbup.gif nematau nieko blogo, nes zaislas graziai vaziuoja, spalvingas, o ir lavinamasis. o konstruktorius visokius mergytei savo pirksim, parduotuvese yra visokiausiu, pritaikytu ir mergytems rolleyes.gif sutinku su mamytemis, kad dabar berniuku ir mergaiciu zaislai labai panasus drinks_cheers.gif
Valerija
Artimiausiu metu savo savo sūnui žadu nupirkti žaislinius indus, nes namie su visais indais žaidžia, maišo įsivaizduojamas košes, verda bulves ir pan, o po to viską atseit valgo.
Kadangi maniškiui toks poreikis yra, tai būtinai nupirksiu "mergaitiškų" žaislų ax.gif
*Lina*
maniškė žaidžia su mašinytėm , bet lėlės labiau patinka smile.gif
lauksna
o manoji vienodai mėgsta mašinas ir lėles - suguldo į dėžę ir po kambarius važinėja, knygas knygyne išsirenka tik su mašinomis - neįmanoma perkalbėt schmoll.gif , kad kokią pasakų knygutę nupirktume.... o iš senio šalčio nori gauti didelę mašiną ir lėlėms vežimėlį, tad reiks organizuot abi transporto priemones po egle lotuliukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.