Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Varputės čiupinėjimas
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2
Arinva
sveikutes cia toms kurios turi berniukus maniskiui septyni men tai turim tokia "bedute" tik nuimu sauskelnes tai jis tuoj pat susranda savo pimpaliuka ir ji gniauzo ar ir jusu mazieji taip darydavo?
jurgitask
Maniskis irgi taip daro smile.gif
raja
wink.gif Naturalus poreikis viską pažinti ... ir susipažinti . Tiesa , kai tas malonumas užtrunka per ilgai - gali atsirasti potraukis tai daryti pastoviai . Todėl , vėliau pastebėjus - tokį pastovų reiškinį , reiktų stengtis mažiau sudaryti sąlygų tiems malonumams atsirasti . O kol kas duokit vaikams save atrasti ... wink.gif
zarija
Kaip pamenu savo pirmagimi, tai jam ir taip buvo. Atrodydavo, kad kaip tik yra galimybe rankos ten. Bet va dabar jam trys metai ir nebera tos bedos. Atmenu, kad jei tik i tai demsi atkreipdavom, tai labiau ta vieta ji domino, ir tevai mano sakydavo oi oi negerai drausmink...bet va pamazu ir pats atprato, uzidejom triusikelius ir viskas gerai smile.gif
Na dabar auga antras sunus, kol kas dar nepastebejau nieko. gal dar per mazas, juk mes tik 5,5men.
Meka
maniskis irgi taip daro tik sauskelnes nuo uzpakalio nuimi ir jau rankos ten ypac kai maudom.. matyt vaikas neturi kur ranku det tai taip ir daro .. tai kai nupirkom zaisliuka maudynems kazkaip nebegriebia uz savo peliuko wink.gif
Arinva
QUOTE (Meka @ 2004 10 07, 09:10)
maniskis irgi taip daro tik sauskelnes nuo uzpakalio nuimi ir jau rankos ten ypac kai maudom.. matyt vaikas neturi kur ranku det tai taip ir daro .. tai kai nupirkom zaisliuka maudynems kazkaip nebegriebia uz savo peliuko wink.gif

thumbup.gif pabandziau duoti zaisliuka tai kol kas peliukas liko ramybeje clap.gif
dekui uz patarima clap_1.gif
ramkis
Kai buvo vasara aš dažnai jį palikdavau be sauskelnių, ir pastebėjau, kad jau tapo gyvenimo stilium čiupinėtis. Vos tik būdavo be jų, tai tiek čiupinėja, trauko, kad net pastato. O dabar vėl dažnai su jomis, tai kartais, kai būna be jo tai pačiupinėja, bet poreikis jau mažesnis, o kai maudau tai užsiima žaislais rolleyes.gif
Piene
Viskas cia yra normalu biggrin.gif Dabar yra pazinimo procesas, po to malonumo, dar kai kam "patogumo" (tipo prilipes ir pan.) laugh.gif
Tik jokiu budu negalima gedyti vaiko. Geriau nukreipti jo demesi.
ikis
Maniskis ddzindzaliuka su visais organais taip rauna blink.gif laugh.gif duodu zaisliuka kad rankos butu uzimtos smile.gif
Tarena
Maniskis taip pat savo kraniuka lupa. Sakau - nerauk, geras daiktas, dar prireiks gyvenime, bet neklauso jis savo mamos... smile.gif Sudominu zaislais, kuo nors kitu ir palieka ramybej.
*valdonė*
QUOTE(Tarena @ 2004 10 10, 17:05)
Maniskis taip pat savo kraniuka lupa. Sakau - nerauk, geras daiktas, dar prireiks gyvenime, bet neklauso jis savo mamos... smile.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Ir aš pagalvojau, kad tik maniskis taip elgiasi, kai nuimu pampersa doh.gif Kitą kart taip plešia, kad atrodo tikrai susižalos.Nejau gi jam neskauda, kad nereguoja į savo plėšimą?
Mazhulka
Mano mažulis irgi labai smagiai tampo savo gėrybes biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif todėl stengiuosi jį kuo greičiau apversti ant pilvo, kad kitą užsiėmimą susirastų. taip mes suradome kompromisą: jis gauna oro vonias, o aš rami, kad "gėrybės" nečiupinėjamos be reikalo tongue.gif
ragnez
kai rankytes, kojytes, nosyte ir ausytes apchiupineja, tai faina - pazhinimas, kai pimpaliuka - tai jau beda biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
viskas normalu, tegu sau chiupinejasi - reikia gi zmogui susipazhinti su savo kunu... svarbeusia - nekreipt i tai demesio. atkreipsit - padarysit problema...
SuperBaba
Vat maniskis irgi ciupynejasi biggrin.gif o as patraukiu rankytes nuo tos vietos ir sakau nereikia liesti, tai tavo pimpaliukas, kuris gyvenime yra labai svarbus biggrin.gif o gal tikrai blogai, kad atkreipiu demesi ax.gif
KRISTIDA
Paulius sėdėdamas ant puoduko įsižiūrėjo, kad ten kažkas kabo. Tad sėdint ant puodo plojam katutes, verdam košę, dainuojam "Du gaidelius" - rodo, kaip saulė virė: rankos užimtos ax.gif Prieš maudymą nuėmus sauskelnes irgi mėgsta patampyti savo papuošalą - reikia susipažinti biggrin.gif Tik ilgai neleidžiu džiaugtis, vonelėje turi žaisliukų - tai rankytės jais užimtos mirksiukas.gif
Soni
Čia turbūt dauguma berniukų taip daro, įskaitant ir mano vyresnėlį, kai buvo mažas. Svarbiausia neakcentuoti to dalyko, užimti vaiką žaislais, knygutėmis ir t.t. praeis savaime.
Lietinga Diena
Na mano sūnus kaip ir visi berniukai čiupinėja savo varputę, bet aš kažkaip didelio dėmesio į tai nekreipiu, tegul pažysta save.
Vilsen
mano sūnus čiupinėti savo pasididžiavimą pradėjo,gal nuo 8mėnesių ax.gif ir iki dabar dar taip daro,tik spek nuimti pampersa ir palik ji lakstyti be kelniu.Vakar net sunerimau,nes nubėgo i kambari ir ant lovos atsisėdes taip tyliai pradėjo domėtis,kad taip pradėjo tempti,kad net išsigandau,kad nenurautu :lotuliukas:
Jolisa
Jei nebutu siais laikais tiek daug informacijos sia tema, as turbut taip pat labai buciau issigandus, kad mano mazylis pasiciupineja. unsure.gif Kai mes buvome mazi, musu tevai reaguodavo astriai tokiais atvejais. Kad ir dabar mociutei teko paaiskinti, kad tai normalu, nes pries tai jos reakcija buvo baisi, lyg kazkas nenormalaus. Tad dziaukimes kad galime rasti siandiena i daugeli klausimu atsakymusų
...Dream...
nezinau kas jam yra doh.gif pastoviai ciupineja savo "pimpaliuka" kai tik nurengiu doh.gif gal kam taip buvo ir gali pasakyti kas jam yra unsure.gif
Aristokratė
oi tie vyrai lotuliukas.gif

P.S. atsiprasau neistveriau biggrin.gif
rena
Nieko baisaus, juk vaikui reikia su savimi susipazinti biggrin.gif Mano vyresnelis irgi taip darydavo, as stengdavaus daugiau ji laikyti su kelnaitemes mirksiukas.gif Jei vyresnio amzelio tai darytu, tai reiktu susimastyti g.gif
Turejau grupeje berniuka 4metu, tai per pietu miega jis sau pastoviai smaukidavo, o mamai tai buvo ne motais irnesakyk.gif
orinta
na mano mazius ta pati daro ir nieko nepadarysi. biggrin.gif jam idomu,kartais man net gaila,jo ''pimpaliuko'' nes jis taip ji plesia biggrin.gif atrodo kad ir nuraus.dabar jam nieko negaliu pasakyti,nes dar nesupranta.kai bus didesnis tada galesiu sudrausti ir pasakyti kad taip negalima daryti mirksiukas.gif
gabyte00
mano suneliui 10.5men.jis taip pat neseniai atrado "pimpaliuka",manau tai jiem nauja ir jie susipazista su savo kunu,as is kart nukreipiu jo demesi kitur,niekada nebaru.
Matelyk
maniškiui 11 su trupučiu, tai irgi visai nesetai atrado gerą daikčiuką bigsmile.gif biggrin.gif tai dabar net ant puodo ramiai pasėdėti negali, vis kiša ir kiša pirštus doh.gif

taip jau yra, kad turi jie išsityrinėti ir pažinti savo kūną mirksiukas.gif
jurgytia
Mano pypliui irgi labai idomu kas ten tarp koju biggrin.gif Tai ant puodo kai pasodinu, duodu koki zaisla ar siaip ka, kad turetu uzsiemima ir nerupetu pasiciupineti.
Augustina
QUOTE(Mažė_:) @ 2006 05 26, 09:22)
nezinau kas jam yra  doh.gif pastoviai ciupineja savo "pimpaliuka" kai tik nurengiu  doh.gif gal kam taip buvo ir gali pasakyti kas jam yra  unsure.gif
*

Cia viskas normalu. Taip ir turi buti. Svarbu ant jo nepykti ir nerodyti nepasitenkinimo.
Austre 123
Maniškis taip pat čiupina bet patraukiu rankite ir pasakau kad negalima kiek žinau tai visi mažiukai daro kas kaip moka tas taip aiškina
motinyte
mes ir šian besimaudydami atradom savo varikliuką thumbup.gif ...interesna vaikiui buvo..bet po to nukreipiau dėmesį į ką nors svarbesnio ir pamiršom bigsmile.gif
Isila
maniškis prieš kokį mėnesį atrodą šitą naują tyrinėjimo, nagrinėjimo, čiupinėjimo zoną doh.gif doh.gif
Sachara
Mano mažasis vyrukas irgi pagauna už savo varpelio (čia sesė taip pavadino jo daikčiuką biggrin.gif ). Tik va, kai būna daug prisikakojęs, tai jau reikia pasaugoti, kad rankelių neišsitepliotų blink.gif . O žaisliukai labai gerai nukreipia dėmesį thumbup.gif
diamaja
Mūsiškis irgi kažkada bandė prigauti tą savo gėrį biggrin.gif , bet per didelį pilvą, nieko nepavyko įžiūrėti, tai ir paliko ramybėj lotuliukas.gif
Bet juokiaus, kai viena mama pasakojo, kaip jos vaikis norėjo ir paragauti, kas ten yra, bet niekaip neprisilenkė lotuliukas.gif
varla
QUOTE(diamaja @ 2006 06 02, 16:34)
Mūsiškis irgi kažkada bandė prigauti tą savo gėrį  biggrin.gif , bet per didelį pilvą, nieko nepavyko įžiūrėti, tai ir paliko ramybėj lotuliukas.gif
Bet juokiaus, kai viena mama pasakojo, kaip jos vaikis norėjo ir paragauti, kas ten yra, bet niekaip neprisilenkė lotuliukas.gif
*

Nu cia geras lotuliukas.gif
Jo, maniskis irgi kai tik be sauskelniu, taip ir bando nugriebt!
Akvilė
taip taip taip - čia jau niekjo nepadarysi, yra vadinasi reikia, o kam reikia? tai va ir aiškinasi. g.gif

manau kad nereikia kreipti dėmesio, tiesiog nukreipti vyruko mintis žaislu ar kitokia veikla. thumbup.gif

maniškis irgi kai nusigriebia, tai atrodo kad su viskuom išraus unsure.gif
donatada
Maniskis tai pries men atrado, kad kazkas ten kabo. na ir dabar kiekviena kart kai tik be pamperso, tai ir griebia uz savo mikio.Viskas butu netaip jau ir blogai, tegu susipazina, bet blogiausia doh.gif , kad pridirbus "dideli reikala", jis irgi griebia, ir dar taip supyksta, kai as patraukiu.Tai dabar stengiames patraukti demesi kuo nors, ir greit pakeist "dideli reikala". Tikiuosi tas domejimasis greit praeis!
chriss
Manajam nors dar tik 5 menesiai,bet kai lieka be pamperso,iskart griebia uz peliuko.Gal dar nelabai supranta ka daro rolleyes.gif
Nordex
QUOTE(donatada @ 2006 07 08, 20:00)
Maniskis tai pries men atrado, kad kazkas ten kabo. na ir dabar kiekviena kart kai tik be pamperso, tai ir griebia uz savo mikio.Viskas butu netaip jau ir blogai, tegu susipazina, bet blogiausia doh.gif , kad pridirbus "dideli reikala", jis irgi griebia, ir dar taip supyksta, kai as patraukiu.Tai dabar stengiames patraukti demesi kuo nors, ir greit pakeist "dideli reikala". Tikiuosi tas domejimasis greit praeis!
*

Gal as ir ne visai i tema, bet mano dukryte irgi ciumpa uz savo lytiniu organu doh.gif
Ir blogiausia, kad ta pati daro ir kai prikakoja lotuliukas.gif
Net nesuprantu kodel - maniau gal jai niezti, bet ne schmoll.gif viskas svaru ir neisberta... rolleyes.gif O drasko, man net gaila - bandau neleisti - pyksta..., tai tenka koki zaisla brukt i rankas, kad butu uzimtos drinks_cheers.gif
rena
QUOTE(Tarena @ 2004 10 10, 18:04)
Maniskis taip pat savo kraniuka lupa. Sakau - nerauk, geras daiktas, dar prireiks gyvenime, bet neklauso jis savo mamos... smile.gif Sudominu zaislais,  kuo nors kitu ir palieka ramybej.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Na as irgi sudominu zaislais, bet siaip tai neskiriu per didelio demesio, nes juk tik susipazinimas mirksiukas.gif
Ingavysnia
Musu virutis rado si daikciuka kaskur pries menesi nieko cia baisus kad paciupineja bent as taip manau tik po kiek laiko atkreipiu demesi kad tai netapyu yprociu ax.gif
jolax
Na as nusiraminau paskaicius, kad ir kitu vaikuciai tampo peliuka. MAniskis taip pat neatsilieka nuo bendraamziu tik be pampersu ir ciupt uz pypes ir dar taip gudriai i akis ziuri, kad neklausk biggrin.gif . Jo ir mums buna , kad kartu su kakuliais irgi ranka ilenda, na ka jau padarysi tegul susipazysta su savo pasididziavimu biggrin.gif
ingridukas
Musu sunus taip pat,kai tik pampersa nuimu tuoi ciupt uz gaidziuko.Atrodo lyg kaskart tikrintu ar viskas savo vietoi:):)Tik blogiausia kad ir pakakojas ciumpa,tuomet skubam ranku plaut...Na bet nieko nepadarysi-vaikas domisi savo kunu 4u.gif
MamaAustralijoj
QUOTE(Mažė_:) @ 2006 05 26, 15:22)
nezinau kas jam yra  doh.gif pastoviai ciupineja savo "pimpaliuka" kai tik nurengiu  doh.gif gal kam taip buvo ir gali pasakyti kas jam yra  unsure.gif
*

tiesa sakant tai yra labai normalu....
mums tik atrodo nepriimtina nes kazkas nusprende kad zmogaus kunas yra gedingas... cha cha cha....
nesirupink mamyte, sveika kliacka augini biggrin.gif
Nikaja
Manau taip jie pažindinasi su savo kūnu. Mūsų vaikutis atrado savo pimpaliuką kai pasodinome jį ant puoduko(7mėn). Pradžioj kaskart tik pasodinus čiupindavo, dabar jau rečiau, bet pasitaiko.
laurada
Na musiskis ir pries kelias dienas atrado savo pimpaliuka smile.gif tai dabar tik numaunam sauskelnes ir visada taiko momenta, kaip ji pagaut ...
laimakp
Ir ciupinesis, kol supras lyciu skirtumus.Tai normalu. lotuliukas.gif
juravy
Nors pati neauginu berniuku, bet teko nemazai priziureti pusbroli, broli ir sunena. Visi trys baisiai domejosi savo pimpaliukais. Kai pusbrolis zaide su savo "draugu", tai man irgi buvo labai smagu (man tuomet buvo 6 m.), kai brolis augo, supratau, kad jis zais, kol bus idomu, o kai sunenas pradejo dometis tuo, ka turi, nekreipiau demesio visai. Manau, tai normalu (kalbu apie kudiki). Jei kokiu 5 metu berniukas pradetu dometis, galbut ir susimastyciau....
Eeelita
mano Rokui 11 mėn.su viršum,tai jis ir neseniai savo pimpaliuką atrado doh.gif tai čiupinėja žiūri į jį ir sako KĄ TU?KĄ TU? lotuliukas.gif skaičiau daug literatūros apie tai,ir nieko čia blogo,paprasčiausiai reikia vaiką nukreipti kita linkme,užimti kokia įdomesne nei jo "draugelis" veikla thumbup.gif
Indrulis
oi, ir musu tas pats jauciu laukia uz poros meneseliu blink.gif blush2.gif biggrin.gif
nu, ka, tikekimes, kad nenutrauks biggrin.gif
onushkis
Viskas normaliai, maniskis taipat taip daro biggrin.gif
menora
Mano vyriškis ne tik kad progai pasitaikius apsičiupinėja, bet dar ir sauskelnes nusiimti išmoko doh.gif Dėdė džiaugiasi tokiais pasiekimais,- sako savas biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.