Turiu tokią problemėlę- mano mažoji moteriškė tingi vaikščiot lauke, paeina šimtą metrų, iškelia rankas aukštyn ir šaukia- Op! Op ir vsio- anei žingsnelio. Turiu nešti ir jai visai nesvarbu, kad aš ją vos patysiu, o jei dar krepšys pirkinių- man visai batai
Maniske nors ir vyresne, bet tokia pat tingine. Jai geriau vezime sedeti arba man reikia tasytis. Kovot - be sansu
nu as taip pat esu kupranugaris nesulinis
ai bet jau tiek ipratau, kad net nebejauciu, kad nesu, nebent dar koki prieda is parduotuves velku, va tuomet jau nekas. o vyras vis skundziasi, kad jam sunku nesioti i vezima isodinti be sansu, kitaip mielai veziociau. o eina pats tik ten kur nori , tai man lengviau nesti maziu, negu kabarotis visokiais laipteliais paskui ji ir galu gale nenueiti i norima vieta tik viena buda zinau, kaip ipratinti vaikscioti - versti eiti, ir nebenusileisti vaikui, neimti jo ant ranku, kai gali pats eiti , o tai kainuoja daugybe nervu, nes teks ne viena scena aptureti, tai kai pagalvoju , geriau jau as panesiu ...
Saviškės, kai pradėjo lauke vaikščioti, nenešiau nė kartelio. Kai pavargdavo eiti, sodindavau į vežimėlį. Vežimėlį stumdavome tol, kol jo prireikdavo. Kai pamačiau, kad dukryteė jau ilgus atstumus nueina ir to vežimo net neprireikia, tik stumdyti jį be reikalo, tada ir pardavėme. O eiti ilgas distancijas įprato galbūt dėl to, kad mes neturime kiemo, tad visas buvimas lauke - ėjimas, ėjimas, ėjimas...
Vaikas labai gerai jaučia kas paneš, o kas ne. Mano maže irgi tik laukan ir opapa. Tėčiui, broliui tiesia rankytes. Jie visada ją ir panešioja. O aš ne. Todėl man rankytes tiesia retai. Su manim žygiuoja kaip didelė
Vobla, gal pabandyk nupirkt vezhimeli lelei (sketuka,pvz, kad jei kas, paneshtum ir ji) ir tegul ji lauke vezhioja...a? ar neprotingai ash cia
Mintis turėtų būt gera
Vobla, maniškis - viens prie vieno, lauke visiškai nebenori vaikščioti.
Beje, vyrukas šitaip elgiasi tik gerai pažįstamoj aplinkoj, tuo tarpu išėjus kur nors į miestą su vežimu arba prekybos centre - tik paleisk
Musiskiais vyriokais skustis negaliu. Abu nuo mazens vaiksciojo su noru. Sportini vezimeli nupirkom, bet gal tik kokius 5-6 kartus panaudojom
O drauges berniukas irgi buvo is tu, kurie nenori vaiksciot. Pasirodo - igimta pilnapadyste, tai is kur tas noras ir beatsiras.. Kaimynes berniukas (jau praauges buvo - apie 3-4 metus) irgi nustojo pats vaiksciojes, pradejo prasytis panesamas. Paaiskejo, kad jam kojytes skaudet pradedavo nuo greito augimo. Kita vertus, vaikai - didieji manipuliatoriai. Jei viena karta nusileisi, "sakes". Tad Voblos atveju as uzsitikrinciau didele laiko atsarga ir pabandyciau "perlauzt" dukreles uzsispyrima. Zinau, kad reik ne tik laiko, bet ir kantrybes. Dar viena priezastis - mazo vaiko atsiradimas seimoj. Tada irgi stebuklingai isnyksta didziuju savarankiskumas, kalba, raumenys ir pan.
o ka ziema daryt
ai, ziema tai nieko,- mama gali rogutem pavezhiot Siaip, maniskis sia savaite irgi, atrodo,'mete vaiksciot' Itariu, berniukas su leliu vezhimeliu nekaip zhiuretusi...zhmones gali ir nesuprast
paskaiciau kitu mamyciu postus, tai pasirodo musu situacija kiek kitokia - as pastoviai nesioju maziu, nes jis niekad neina ten , kur reikia
pastacius ant zemes neprotestuoja, kad reik eiti, tik kad jo norai - landziot po visokias laiptines , listi prie masinu ir jas ciupineti ir jokiu budu neiti graziai uz rankutes, kur reik mamai
Manu, o kokio amžiaus tavo mažylis -- atrodo, kad mes tą patį vaiką auginam.
Maniškis tai irgi mielai eina pėsčias, bet nebūtinai ten, kur aš norėčiau. Tiksliau, dažniausiai jam reikia į priešingą pusę, nei turėtume judėti
Maniškis lauke juodai mano kantrybe bando
Va taip va.Pabūnam lauke vadinasi.
maniskes vaiksciojimai labai nuo nuotaikos priklauso - kartais gali ir didziausia atstuma nueiti, o kartais tik isejusi i gatve pasipraso ant ranku.
Siandien buvo atsitikimas: vaikstom mes us ja po gariunus ( jinai vezimely) ir po kurio liako pasipraso Migle is vezimelio. Paleidziu, paeina kelis zingsnius, pamato bal, pradeda rekti fu ir kuo greiciau susirango atgal i vezimeli ir dar batus bando nusivalyti
mano 2 men jaunesnis, taip pat bernas va paskaiciau Silvutes posta , o kad mano vaikis vezime sedetu (taip senai besedejo, kad vezimas jau ir pardavem ) ir dar nuo balos begtu, nesulauksi
Sauni ta Silvutes mergaite! Maniskis tik tada ir eina pats,kai mato bala ir visu greiciu i ja ,balos gyli nustatyti!Siaip megejas buti mamos nesamas
Pas mane tai nebuvo taip, kad ištisai reiktų nešti. Priešingai, tik pradėjus vaikščioti veržėsi nuo rankų - pati eisiu. Bet šią vasarą, sulaukus 2.5 metų, pradėjo zirzti. kad neščiau lauke. Tai aš jau prie pirmųjų požymių ėmiausi priemonių. Pirmiausia nustojau eiti kažkur planingai su ja. Kai reikia kur nors nueiti, tada su vaiku nepakovosi, arba neši, arba sėdi ir lauki, arba eini į priešingą pusę, bet jau tikrai nenueisi ten kur reikia. Mes eindavome į lauką tik pažaisti ir pasivaikščioti. Jei ji sakydavo, pavargau, nešk, suskaičiuodavom kiek abi turim kojyčių (po dvi), pažiūrėdavom, kad abiejų kojytės jau toli ėjo ir pavargo, atsisėsdavom ant bortelio kelio ir ilsėdavomės abi. Tai vargom taip visą vasarą. Gerai, kad sutapo su vasariniu laiku, tai ir pasėdėti būdavo ne bėda. Bet dabar manoji jau išmoko, kad vis tiek nenešiu, tai beveik ir neprašo. Retais atvejais paprašo. Ir šiaip dabar nėra bėdos ir panešti, jei kas. Nes panešu, pasakau, kad pavargau ir ji be jokių piktumų toliau eina pati.
Tiesa, rytais nuo mašinos iki darželio nešu. Bet čia jau ne dėl tingėjimo. Tiesiog ji taip glaudžiasi ir apsikabina, tarsi norėtų visai tai dienai kur be manęs bus darželyje atsimyluoti. Tai aš ir neatimu iš vaiko to švelnumo minutės, nėra taip sunku panešti tuos 100 metrų.
Oi, oi, oi. Kokia tai opi problema ir pas mus
Aš irgi visą žiemą tampau ant rankų po lauką ir skundžiuosi, kaip sunku. Bet kai sporto klube rankų ir nugaros pratimai tapo patys lengviausi ir maloniausi, supratau, kad tai mano mažės nuopelnas - kasdienė valanda nemokamų treniruočių nenuėjo veltui.
Jei dar taip ir apatinei kūno daliai ką nors panašaus, nereikėtų pirkti abonemento
neina ir mano panelyte pati. bet as stengiuosi ja kaip nors sudominti kartais iseina kartais ne. sakau einam paziuresim kur katyte yra, ar dar kas nors. arba labai padeda jei duodu koki skanumyna pakramsnoti!!! tada tai jau zigiuoja kol viska sukrampto!!!!
bet jei tik kartu eina ir vyras tai viskas pristoja, kad jis nestu ir viskas. nes zino, kad tetis visada nusileis ir visada nes!!!!
Mano Vetriuke praeita ziema buvo isigudrinusi - tik iseinam is laiptines ir is karto ant ranku
Nu gudruciai jie, ir mum tas pats is vezimo islipo metuku ir vsio neikelsi,visur nesiok mama,nes kad tetis nestu netinka
QUOTE(Kuzia @ 2004 10 06, 22:35) Vaikas labai gerai jaučia kas paneš, o kas ne. Mano maže irgi tik laukan ir opapa. Tėčiui, broliui tiesia rankytes. Jie visada ją ir panešioja. O aš ne. Todėl man rankytes tiesia retai. Su manim žygiuoja kaip didelė Ta pati pasaka ir pas mus
dukrytė išeina mielai pasivaikščioti, bet tada prasideda: penki žingsniai ir jau šaukia rankytes į viršų pakėlusi, kad paneščiau, tik paimu ant rankų po kelių žingsnių jau sako: noriu tepu....va taip visą kelią
oi, maniškis ir iš tynginukų
kai tik pradejau leisti kieme vaikscioti paciai tai labai laiminga buvo kad gali eiti,nueidavom labai didelius atstumus,net pati stebedavausi kaip metu ir poros menesiu vaikas tiek nueina,dar vaikscioti pradejus tik metu ir poros savaiciu.bet dabar praso kad isimciau is triratuko,o kai isimu tai tiesia rankas kad nesciau.siandien tokia scena apturejau.nei i triratuka nenori nei pati eina.ir kriokia visa gerkle kad nesciau
nešu, nt pečių kai užsiožiuja kad kojytės nebeeina
|