Įkraunama...
Įkraunama...

Ar įmanoma sureguliuoti ciklą negeriant KT?

Sveiki,

Trejus su puse metų gėriau KT, tada pastojau ,pagimdžiau, kadangi ciklas buvo nereguliarus gydytoja vėl liepė gerti Kt. Gėriau 20 mėnesių. Bet staiga pradėjo stipriai augti svoris per metus +10kg blink.gif . Nustojau gerti tabletes, svoris nustojo augti, tačiau visai nekrenta. Be to labai išsireguliavo ciklas . Nuo kovo mėn, sirgau tik 4 kartus , (03-09, 04-13, 06-24, 09-16), kadangi turiu bėdų ir su skydliauke, pagalvojau, kad kažkas negerai su ja ,kreipiausi į endokrinologą, jis padarė daug tyrimų ir pasakė, kad:
kadangi išsireguliavo ciklas, pradėjo augti svoris, nuo to sutriko kasos veikla, yra hyper insulinizmas, išrašė vaistus Metforal. Ir , anot jo, reik sureguliuoti ciklą, tada viskas turėtų išsispręsti.

buvau ir pas ginekologę, ji apžiūrėjo, padarė echoskopiją ir sakė viskas tvarkoj nėra ko pergyventi.

todėl noriu paklausti ar tikrai ciklą galima sureguliuoti tik KT pagalba? Jų gerti nenoriu, nes visai norėčiau pastoti, bet kai toks ciklas,tai sunkiai sekasi verysad.gif

kokius tyrimus man dar reikėtų atlikti? Į kokį specilaistą kreiptis?

Ačiū
Atsakyti
Organizme viskas susiję. Antsvoris ir hiperinsulizmas blokuoja ovuliaciją, todėl ciklas toks nereguliarus. Vartokite endokrinologo paskirtus vaistus ir reguliuokite svorį. Detaliau tolesnius tyrimus ir gydymą Jums gali skirti būtent nevaisingumu užsiimantys specialistai.
Atsakyti