Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdymas ir įvairios ligos, negalavimai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4
Silver Felis
Gimdyti reikia tik tretinio lygio gimdymo skyriuje, t.y jeigu Kaune Tai kauno akademinese klinikose smile.gif Gimdymas greitesnis nebus, tik jis bus atidziai stebimas ir kontroliuojamas. Ziurint koks tas kraujospudis, ir kokia jusu bukle gimdymo metu, ir zinoma vaikelio kokia bukle bus. Gali netgi ir neleisti paciai gimdyti.
Moske
QUOTE(Relaxa @ 2008 06 22, 21:01)
sveikos, mergaitės,
labai prašau pasidalinti patirtimi tas, kurios gimdė, turėdamos aukštą kraujospūdį. kuo ypatingas gimdymas? gal greitesnis? ar leidžia gimdyti pačioms? kur geriausia gimdyti su aukštu kraujospūdžiu Vilniuje ir Kaune, jeigu toks gimdymas iš tikrųjų ypatingas? ačiū 4u.gif
*

Kadangi turėjau aukštą kraujospūdį,darė Cezario pjūvį(buvo žali vandenys)
ToBeOrange
QUOTE(Profesorė @ 2008 06 23, 12:46)
Gimdyti reikia tik tretinio lygio gimdymo skyriuje

o Vilniuje kuri gimdymo įstaiga būtų? blush2.gif VGN? RK?

QUOTE(Moske @ 2008 06 23, 12:48)
Kadangi turėjau aukštą kraujospūdį,darė Cezario pjūvį(buvo žali vandenys)

o kada nustatė, kad reikia Cezario operacijos? esant kokiam nėštumo terminui? ir kur, jau gimdymo namuose ar nėštumą prižiūrinti ginekologė?
mano ginekologė minėjo, kad reikia atsigulti į gimdymo įstaigą anksčiau. ar Jums irgi taip buvo?
Silver Felis
QUOTE(Relaxa @ 2008 06 23, 17:30)
o Vilniuje kuri gimdymo įstaiga būtų? blush2.gif VGN? RK?
o kada nustatė, kad reikia Cezario operacijos? esant kokiam nėštumo terminui? ir kur, jau gimdymo namuose ar nėštumą prižiūrinti ginekologė?
mano ginekologė minėjo, kad reikia atsigulti į gimdymo įstaigą anksčiau. ar Jums irgi taip buvo?
*

Nereikia paisyti kaip buvo kitoms, nes kiekvienas gimdymas individualus. Labai blogai kaip prisiklauso kas kaip kam buvo.As labai pykstu ant savo nesciu, kai man jos pradeda pasakoti kas ka sake, kaip kam buvo.Poto pacios nervuojasi, o finale nieko panasaus nebuna. Gimdyti reikia universitetineje liginineje. Tik zinant anamneze, nestumo eiga galima bandyti prognozuoti koks bus gimdymas. smile.gif
ToBeOrange
QUOTE(Profesorė @ 2008 06 23, 18:10)
Gimdyti reikia universitetineje liginineje

čia Antakalnio klinikose, taip? lyg tai jas uždaro remontui kaip tik tada, kai aš gimdysiu, tad net nesvarsčiau tos galimybės, bet pasidomėsiu, gal klinikos visdėlto dirbs g.gif
Silver Felis
QUOTE(Relaxa @ 2008 06 23, 21:03)
čia Antakalnio klinikose, taip? lyg tai jas uždaro remontui kaip tik tada, kai aš gimdysiu, tad net nesvarsčiau tos galimybės, bet pasidomėsiu, gal klinikos visdėlto dirbs g.gif
*

Nelabai zinau as Vilniaus visu gimdymo namu, bet tie tretinio lygio, kurie yra tikrai neuzsidarys, nes tai yra stipriausia ir su visomis butiniausiomis ir griausiomis aparaturomis apsirupinusi grandis smile.gif Tokiose ligoninese gimdo daugiausiai, nebutinai ir esant rizikingam nestumui ir gimdymui. Galima gimdyti ir gimdo ir kituose gimdymo namuose, nes visi turi butiniausiu medikamentu ir operacines. Tretinio lygio gimdymo namuose yra auksciausios klases t.y prieziurai reikalingos aparaturos naujagimiams.
werute007
smile.gif na sveiki man buvo aukstas kraujospudis ,ir kaune kai gymdyt reikejo tai mane gyd stebejo ,dieta buvo pagal ligonines,kaip duoda ten ir visdelto pati negimdziau cezari dare ,nes ir vaikelis 4,2 gime cia taip buvo man o kitom gal kitaip smile.gif
Lexana
QUOTE(Relaxa @ 2008 06 22, 22:01)
sveikos, mergaitės,
labai prašau pasidalinti patirtimi tas, kurios gimdė, turėdamos aukštą kraujospūdį. kuo ypatingas gimdymas? gal greitesnis? ar leidžia gimdyti pačioms? kur geriausia gimdyti su aukštu kraujospūdžiu Vilniuje ir Kaune, jeigu toks gimdymas iš tikrųjų ypatingas? ačiū 4u.gif
*

Pati tris vaikus pagimdžiau turėdamą išties labai aukštą kraujospūdį. Nuolat stebėjo kraujospūdį, mušė jį, kad neviršyti dar labiau, vis klausė kaip jaučiuosi, stebėjo kūdikio būklę. Mane supykino dar nuo kraujospūdžio, tai aplamai labai sekė spaudimą ir vaikelio tonus rašė nuolatos. Pastatė lašinę ir lašino skysčius, po to, kaip pakilo spaudimas labiau, šiek tiek paskatino ir viskas praėjo sklandžiai. Šiaip kraujospūdis, jei jis ne per aukštas, tai nėra indikacija cezario pjūviui. Gimdžiau Klaipėdos Universitetinės ligoninės gimdymo skyriuje.
Sadi
man visą antrą neštumo pusę buvo aukštas kraujospūdis, gėriau vaistus. Gimdyt reikėjo KMUK. Bet gimdymas buvo įprastas, pagimdžiau pati, natūraliai, tik nuolat stebėjo kraujospūdį ir reikėjo išgert vaistų nuo spaudimo.

Jei sukyla spaudimas į neštumo galą - tada jau kita situacija
ToBeOrange
werute007, Lexana, Sadi,
ačiū už atsakymus. jie mane ir apramino šiek tiek, ir pasidarė aiškiau, ko išklausinėti per sekantį vizitą pas gydytoją. iš tikrųjų mane neramina: kas ir kuriuo momentu sprendžia klausimą, gimdyti pačiai ar daryti Cezarį? ar jau gimdymo namuose ar prižiūrinti gydytoja turi surašyti rekomendacijas? g.gif
iš tikrųjų buvau nusiteikusi gimdyti pati, važiuoti su sąrėmiais, bet nėštumą prižiūrinti gydytoja įspėjo, kad pagimdyti reikėtų iki 39 savaitės, nuo 36 savaitės labai stebėti vaikelio svorį, ir visą laiką atidžiai sekti vaikelio judesius. jaudinuosi, nes nenoriu pakenkti vaikučiui...

QUOTE(werute007 @ 2008 06 23, 23:23)
pati negimdziau cezari dare

tai buvo planinis Cezaris? nuspręsta iš anksto ar jau gimdymo metu, kai pamatė, kad situacija kritinė?

QUOTE(Lexana @ 2008 06 24, 00:49)
Šiaip kraujospūdis, jei jis ne per aukštas, tai nėra indikacija cezario pjūviui

Lexana, Jūsų atvejis toks, kokį įsivaizdavau ir norėčiau: gimdyti pačiai, tik labiau stebint ir padedant gydytojams, jeigu reikia, skatinant gimdymą...

QUOTE(Sadi @ 2008 06 24, 12:58)
Jei sukyla spaudimas į neštumo galą - tada jau kita situacija

man nuo paauglystės aukštas spaudimas. nėštumo metu vartojau dopegitą, numušdavau... dar laikausi dietos. iš tikrųjų dabar, kai iki gimdymo visai nedaug, laikosi normalus spaudimas, daugiausia 130/90. jokių kitų bėdų spaudiminių (tinstančių kojų, baltymo šlapime, galvos skausmų) neturiu. bet apsidrausti reikėtų be abejo...
Arven
Jei laikysis toks spaudimas, koki parasete ir vaisiaus bukle bus gera ko gero galesite gimdyti pati. Cezario pjuvi darytu, jeigu Jums vystytusi preeklampsija (baltymas slapime, aukstas kraujospudis nepaisant vaistu, edemas, mazas paros slapimo kiekis (<500ml), atsirastu regejimo sutrikimai ir pan.) arba pradetu blogeti vaisiaus bukle. Stebekite judesius, savo bukle ir nesijaudinkite. 4u.gif

O del gimdymo laiko, tai nerekomenduojama uztesti nestumo esant hipertenzijai, tai ko gero jei nepradesi gimdti iki 39-40sav. gali suzadinti gimdyma dirbtinai (prostaglandinais, vandenu nuleidimu arba oksitocinu). Del auksto kraujospudzio Jums gali pasiulyti epidurine nejautra, nes ji mazina kraujospudi ir uzkerta kelia jo padidejimui del skausmo.

Tai tiek mano ziniu... O geriausiai viska paaiskins gydytoja. 4u.gif
ToBeOrange
QUOTE(Arven @ 2008 06 24, 19:09)
Jei laikysis toks spaudimas, koki parasete ir vaisiaus bukle bus gera ko gero galesite gimdyti pati. Cezario pjuvi darytu, jeigu Jums vystytusi preeklampsija (baltymas slapime, aukstas kraujospudis nepaisant vaistu, edemas, mazas paros slapimo kiekis (<500ml), atsirastu regejimo sutrikimai ir pan.) arba pradetu blogeti vaisiaus bukle. Stebekite judesius, savo bukle ir nesijaudinkite.  4u.gif

O del gimdymo laiko, tai nerekomenduojama uztesti nestumo esant hipertenzijai, tai ko gero jei nepradesi gimdti iki 39-40sav. gali suzadinti gimdyma dirbtinai (prostaglandinais, vandenu nuleidimu arba oksitocinu). Del auksto kraujospudzio Jums gali pasiulyti epidurine nejautra, nes ji mazina kraujospudi ir uzkerta kelia jo padidejimui del skausmo.

Tai tiek mano ziniu... O geriausiai viska paaiskins gydytoja

labai ačiū už atsakymą, Arven 4u.gif
Šilenė
as irgi turiu auksta kraujospudi, kaip nekeista visa nestuma jis buvo normalus 130/80, 130/90. o kai teko gulet ligoninje, tai is vis nukrisdavo iki 120/80, fantastiskas sakyciau. aisku i namus grizus kai budavo daugiau darbu ir stresu, jis vel kildavo. gimdziau pati, viskas vyko kaip ir rase Arven, man ilgiau nei 40 sav. neleido nesiot skatino ir dare epidiura. tiesa po gimdymo,man spaudimas buvo pasidares normalus 120/80 laikesi, sesute po gimdymo matuodama net buvo supykus, kas man spaudima nustatinejo, kad aukstas, as net pati buvau pradejus galvot, kad gimdymas spaudima sureguliavo, deja... jau pusmetris po gimdymo ir grizo mano aukstas spaudimas i senas vezas verysad.gif
Rodinka
Pas mane per pirma nestuma i pabaiga kraujospudis kilo. 35 savaite gulejau Antakalnio kliniku patologijoje, bet numusti kraujospudzio taip ir nepavyko. Isleido namo, nes kitu blogybiu nebuvo (turiu omenyje patinimus ir baltyma slapime). Bet 38 savaite pasirode, kad vaikas nustojo augti nuo 35 savaites, skatino gimdyma (prakrapste kaklelio pleves), bet viskas baigesi ekstriniu CZ, nes vaiko sirdies tonai pradejo kristi - veliau pasirode, kad jis buvo 3 kartu apsivyniojes virkstele. Gimdziau Antakalnyje, nes per gulejima patologijoje ten susiradau gydytoja gimdymui biggrin.gif Nezinau, ar be to butu reikeje vaziuoti ten pat, ar buciau galejusi ir Gimdymo namuose Tyzenhauzu. g. gimdyti. Man tik gydytoja pasake, kad privacios klinikos manes neims, nes jie probleminiu nestumu ir gimdymu nenori. O si karta kol kas neapsisprendziau, nes kol kas kraujospudis kontroliuojamas, auksciau normu nekyla... Bet dar 10 savaiciu - itariu, lauksiu paskutinio momento ir tada spresiu.
ToBeOrange
birbele, Rodinka, ačiū už atsakymus 4u.gif
kol kas aišku, kad viskas priklauso nuo konkrečios situacijos, bet mane džiugina, kad jeigu viskas gerai, daugumai leidžia gimdyti pačioms. tikiuosi, ir aš pati pagimdysiu smile.gif
QUOTE(birbele @ 2008 07 13, 20:49)
gimdziau pati, viskas vyko kaip ir rase Arven, man ilgiau nei 40 sav. neleido nesiot skatino ir dare epidiura

man liepia gultis jau 38-tą savaitę ir pagimdyti ne vėliau kaip 39-ių savaičių.
QUOTE(Rodinka @ 2008 07 15, 11:44)
38 savaite pasirode, kad vaikas nustojo augti nuo 35 savaites, skatino gimdyma (prakrapste kaklelio pleves), bet viskas baigesi ekstriniu CZ, nes vaiko sirdies tonai pradejo kristi - veliau pasirode, kad jis buvo 3 kartu apsivyniojes virkstele

svarbiausia, kad viskas gerai baigėsi 4u.gif
kaip nustatė, kad vaikelis nesivysto? pagal echoskopijos rezultatus? ar čia buvo dėl spaudimo? aš taip suprantu, jeigu ne apsivyniojusi virkštelė, leistų gimdyti pačiai, taip? blush2.gif
MIKVIDA
Šios temos reziume: Gimdymas po miomų išlukštenimo operacijos, šiais laikais tikrai įmanomas.

Taigi ir Vilmoshka sėkmingai augina dukrytę ir aš sūnelį po 14 metų ir po miomų šalinimo operacijos ir abi esame labai laimingos.Vienu žodžiu
nėra to blogo,kas neišeitų į gerą.
jjolantyte
girdejau, kad esant herpes virusui, negalima daryti operaciju. o kaip su gimdymu?
man rugpjucio 27d laikas gimdyti, o ant veidelio pasipuose pusleline.
Indrul
QUOTE(jjolantyte @ 2008 08 25, 21:35)
girdejau, kad esant herpes virusui, negalima daryti operaciju. o kaip su gimdymu?
*

As pries kelias savaites turejau cezari, tai mano lupa visa nusasus buvo mirksiukas.gif ax.gif Kadangi man planine operacija, tai nukelem kelias dienas blush2.gif
j.ole
QUOTE(jjolantyte @ 2008 08 25, 20:35)
*

Ant veido netaip baisu, kaip ant lyt. organu. Tada tai ir vaikas uzsikrestu gimdamas. Pasiskambink greitajai, kad pakonsultuotu, vis ka nors protingesnio pasakys 4u.gif
Nakviša
QUOTE(jjolantyte @ 2008 08 25, 19:35)
*

Gimdžiau. Kažkaip Čpokui buvo visiškai vienodai, serga mamka tuo momentu herpesu ar ne. Prasidėjo sąremiai, nubėgo vandenys ir nei sustabdysi, nei paaiškinsi, kad "palauk" cool.gif
Musmire
Aš gimdžiau su herpes ant veido(lūpos),tai pamatę visi medikai pabrėždavo,kad nebučiuočiau vaikelio,kol neužgis ir klausdavo,ar esu turėjusi herpes anksčiau-o turiu aš jį nuo vaikystės doh.gif .Kūdikėlis gimė sveikas thumbup.gif
jjolantyte
dekui uz atsakymus smile.gif
mane visalaik nelaiku tas herpis uzpuola. ir ne po viena sasa o iskart po kelis.. doh.gif atsimenu savaite buvo likus iki mano vestuviu, tai kai apsokau. gerai kad vos pajutus niezuli uzsitepiau vaistuku, tai greit uzgijo, dar makiaza kai uzdejo, tai visai nebuvo ju matyti..
j.ole
QUOTE(jjolantyte @ 2008 08 26, 20:02)
dekui uz atsakymus  smile.gif
mane visalaik nelaiku tas herpis uzpuola. ir ne po viena sasa o iskart po kelis..  doh.gif atsimenu savaite buvo likus iki mano vestuviu, tai kai apsokau. gerai kad vos pajutus niezuli uzsitepiau vaistuku, tai greit uzgijo, dar makiaza kai uzdejo, tai visai nebuvo ju matyti..
*

Oi, man irgi doh.gif Per metus tai kaip minimum desetka uzauginu verysad.gif Bet aciu dievui nescia tik viena karta sirgau ir ne pries gimdyma thumbup.gif Ir neisivaizduoju, kaip dabar galeciau be buckiu mazei ax.gif
naitas
Geras.. prieš kiek mažiau nei tris metus Klinikose cezarį darė... Atvažiavau su nušašusia lūpa. Nieks nieko nei klausė, nei pastebėjo. Tik jau kai pooperacinėj palatoj, intensyvioj priežiūroj, budinti gydytoja vizitavo, tai kad išsigando tos mano lūpos doh.gif kad ėmė klausinėt, ar čia po operacijos, ar čia dabar taip???
Bet nieko nepaaiškino. Tai teko pačiai inete susigraibyt informacijos.
O vaikams dar nei vienam nebuvo lūpa nušašus.. tfu tfu tfu.
Rikitikicik
Laba diena,

Norėčiau, kad pasidalintų informacija apie gimdymą tos mamytės, kurioms iki nėštumo pabaigos taip ir liko žemai pristvirtinusi placenta arba placentos pirmeiga. Kaip vyko gimdymas, ar jis buvo labai sunkus, ar buvo prasidėjusi gimdymo veikla(ar gimdos kaklelis buvo atsidaręs, ar buvo sąrėmiai), ar visgi darė Cezario pjūvio operaciją?
Pas mane tokia situacija, kad visą nėštumą(nėštumas pirmas) iki 39 savaitės buvo placentos pirmeiga(nustatė poliklinikoje) ir pasakė, kad pati negalėsiu pagimdyti, gali būti tik CPO. Jokių priešlaikinių kraujavimų per visą nėštumą nebuvo.
Po konsultacijos ligoninėje 39sav. pasakė, kad jau pirmeigos nėra, tačiau placenta lieka žemai prisitvirtinusi - 2,7cm iki vidinių žiočių, todėl nebereikės CPO, o gimdysiu pati. Dabar man suėjo 41 savaitė, bet jokių gimdymo pradžios požymių nėra(sąrėmių nėra, gimdos kaklelis nė kiek neatsidaręs). Kitą savaitę liepė atvažiuoti į ligoninę, nors ir neprasidės sąrėmiai. Baisiai bijau, kad jie taip gali ir neprasidėti... Ar buvo kam panašiai?
Perlute
Man su antru buvo per zemai prisitvirtinusi(gydytoja aiskino kad taip gali buti greitai vel pastojus)visa nestuma isvaiksciojau kuo puikiausiai ir gimdziau gerai ir greitai smile.gif Nesijaudink amzinai nestuke nebusi mirksiukas.gif max 1sav dar lauksi mirksiukas.gif siaip tavo vietoj prasyciau skatinti gimdyma,as labiausiai bijojau pernesioti,bet aciu dievui gimdziau laiku smile.gif
WildCat
O aš turiu Herpes ant lytinių lūpų sad.gif Su pirmuoju vaikeliu dar jo neturėjau, tai gimdžiau normaliai, su antru jau buvo, bet nebuvo gimdymo metu, tai vėl viskas natūraliai. O dabar nežinau. Gimdyti Lapkričio 10d. Neduok Dieve nors truputį sušalti, iškart prasidės, tai tokiu atveju tik CP lauks sad.gif
SSSema
mano lupas tas "Grozis" papuose praejus 2 dienom po gimdymo doh.gif doh.gif doh.gif tai taip sunku buvo istvert kai negali nei tam savo stebukleliui duot buckio nei vyrui doh.gif verysad.gif
dianita
Labutis:)

Aš dar negimdžiau, bet man prieš porą mėnesių man dare miomų išlukštenimo operaciją, vieną didelę ir dar tris mažutes netyčia aptiktas... kadangi gimdos gleivinė pažeista nebuvo, tai man sakė, kad pastoti galima jau po šešių mėnesių realiai, bet reikės daryti cezario pjūvį... o kita gydytoja paminėjo, kad geriau palaukti metus kokius, kad geriau viskas sugytų, tada gal ir natūraliai galima būtų bandyti...

O jūs po operacijos... ar jums nebuvo problemų dėl saaugų?? aš šiek tiek anksčiau į darbą pradėjau eiti ir daugiau sėdėti, kai patarė gulėti ir stovėti daugiau, nei sėdėti... tai pilvas toks skausmingas viduje, kaip sutinęs... ar tos saaugos, kurios atsiranda kaip suprantu neišvengiamai (nebuvau niekad su jomis susidūrusi)... ar jos nekenkia nėštumui? ar nekomplikuoja??

4u.gif
MIKVIDA
QUOTE(dianita @ 2008 10 01, 21:52)
Labutis:)

Aš dar negimdžiau, bet man prieš porą mėnesių man dare miomų išlukštenimo operaciją, vieną didelę ir dar tris mažutes netyčia aptiktas... kadangi gimdos gleivinė pažeista nebuvo, tai man sakė, kad pastoti galima jau po šešių mėnesių realiai, bet reikės daryti cezario pjūvį... o kita gydytoja paminėjo, kad geriau palaukti metus kokius, kad geriau viskas sugytų, tada gal ir natūraliai galima būtų bandyti...

O jūs po operacijos... ar jums nebuvo problemų dėl saaugų?? aš šiek tiek anksčiau į darbą pradėjau eiti ir daugiau sėdėti, kai patarė gulėti ir stovėti daugiau, nei sėdėti... tai pilvas toks skausmingas viduje, kaip sutinęs... ar tos saaugos, kurios atsiranda kaip suprantu neišvengiamai (nebuvau niekad su jomis susidūrusi)... ar jos nekenkia nėštumui? ar nekomplikuoja??

4u.gif
*

O labas Dianita,
Atsitiktinai užklydau čia pažiūrėt kas naujo ir žiū kad nauja žinutė.
Dėl tų saugų.Žinok aš apie jas buvau tik skaičiusi, kad tokios gali atsirasti,bet kad jos pas mane jau yra net nenutuokiau.Sužinojau operacijos metu,kai atliko man cezario pjūvį "gimdant" savo sūnytį.Kaip matai laimingai išnešiojau ir jokių komplikacijų bent jau aš neturėjau ir viskas šiandien thumbup.gif .O jei aukščiau skaitei mano žinutes ,kad man paskaudėdavo daugiau pavaikščiojus,tai pasirodo kad dėl tų saaugų.Na bet jau viskas praeitį,šiandien biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
manykute
man pries kelias dienas ir tox guzelis atsirado pupos dydzio niekada neturejau problemu su viduriais kiekviena diena atsilikdavau tuos reikalus be rupesciu va ir kuo tolyn bega dienos tuo labiau man jy skauda naudoju ir zvakutes ir geriamus vaistus atseit hemarojus tai kraujotakos sutrikimas bet kiek laiko tai trux kiek reikia dienu ar tai dieve mano savaiciu kad tas gumbelis praeitu? g.gif
damora
Bandau atnaujinti tema. Kiek yra tas aukstas spaudimas? Siuo metu geriu Dopegyta ir mano rekordas 150x90 verysad.gif , bet dazniausiai 140x90 arba 130x90
ToBeOrange
QUOTE(damora @ 2009 01 23, 00:18)
Bandau atnaujinti tema. Kiek yra tas aukstas spaudimas? Siuo metu geriu Dopegyta ir mano rekordas 150x90  verysad.gif  , bet dazniausiai 140x90 arba 130x90

kiek žinau, aukštas skaitosi spaudimas 20 vienetų didesnis negu buvo iki nėštumo, t.y. jeigu iki nėštumo buvo visada 120/80, tai Jums tas 140/90 jau kaip ir aukštokas. o jeigu iki neštumo spaudimas buvo aukštokas, tai Jums tas aukštas bus jau 150, 160. man taip buvo. iki nėštumo buvo 140/90 kažkur, per nėštumą kildavo net iki 160/110, tai mušdavau dopegitu iki 130/90, 140/90, daugiau nepatardavo. kai numušdavau žemiau, dar blogiau jausdavausi.
ir dar žiūrint, koks Jūsų svoris. jeigu didelis, ir toks buvo iki nėštumo, tai 130/90 visai normalus spaudimas.
damora
[quote=Relaxa,2009 01 23, 12:37]kiek žinau, aukštas skaitosi spaudimas 20 vienetų didesnis negu buvo iki nėštumo, t.y. jeigu iki nėštumo buvo visada 120/80, tai Jums tas 140/90 jau kaip ir aukštokas. o jeigu iki neštumo spaudimas buvo aukštokas, tai Jums tas aukštas bus jau 150, 160. man taip buvo. iki nėštumo buvo 140/90 kažkur, per nėštumą kildavo net iki 160/110, tai mušdavau dopegitu iki 130/90, 140/90, daugiau nepatardavo. kai numušdavau žemiau, dar blogiau jausdavausi.
ir dar žiūrint, koks Jūsų svoris. jeigu didelis, ir toks buvo iki nėštumo, tai 130/90 visai normalus spaudimas.
*

Pas mane norma buvo siaip ir nestumo pradzioj - 120/80, dabar didesne laiko dali laikos 140/90 arba dar didesnis, kaip suprantu man reiktu klinikose gimdyti. Tik girdejau, kad klinikose, buna antpludziai ir siaip nepriima. Tai galvoju ar gydytoja ka nors turi parasyti ar vaziuoti taip ir pasakyti, kad spaudimas grybauja.  g.gif O dabar sveriu 81 kg (priaugau 13kg)  blush2.gif
Uksnė
QUOTE(damora @ 2009 01 22, 23:18)
Bandau atnaujinti tema. Kiek yra tas aukstas spaudimas? Siuo metu geriu Dopegyta ir mano rekordas 150x90  verysad.gif  , bet dazniausiai 140x90 arba 130x90
*

Visa nestuma geriau Dopegyt'a. Namie lyg ir normalus spaudimas budavo - 140/90, o kai tik nuvaziuodavau i poliklinika, tai is karto 160/100, matyt is susijaudinimo blush2.gif kazkada net iki 170/100 buvo uzkiles blink.gif O kai vaziavau gimdyt (aisku baimes pilnos kelnes), tai priemime ismatavo 180/110 doh.gif Tai pagulde i patologini, prilasino vaistu. Biski nukrito. Ryte vel 150/100. Bet kadangi kaklelis jau buvo 4 cm atsidares, tai nieko nelauke mane i gimdykla issiunte. Ten vel gera doze vaistu nuo spaudimo (nukrito iki 140/100), gera doze skatinamuju (tiksliau 2 dozes) smile.gif ir per 3 valandas pagimdziau. Cia VGN.
ToBeOrange
QUOTE(damora @ 2009 01 23, 22:31)
kaip suprantu man reiktu klinikose gimdyti.

bent jau mane savu laiku kitur nepriėmė blush2.gif sakė, su spaudimu, tik klininkinė ligoninė turi būti
Tai galvoju ar gydytoja ka nors turi parasyti ar vaziuoti taip ir pasakyti, kad spaudimas grybauja

apie tai bus įrašyta tavo nėščiosios kortelėje. bet šiaip su spaudimu dažniausiai paguldo anksčiau, ir pagimdo truputį anksčiau. iki 39 sav. tik leidžia vaikščioti. aš pagimdžiau, kai buvo lygiai 37 savaitės. kažkur savaitę iki gimdymo spaudimas beveik nenusimušdavo, laikydavosi 160/100 doh.gif kojos ištino ir paguldė. penktadienį atsiguliau, šeštadienį pagimdžiau.
QUOTE(damora @ 2009 01 23, 23:51)
Tiesa, kaip sekesi gimdyti?

gimdžiau su stimuliacija, nes nebuvo gimdymo veiklos (dažnai būna pas tas, kas su spaudimu blush2.gif). sekėsi gerai. pagimdžiau per 11 val. aišku, skaudėjo, bet nieko blogo nepasakysiu. gimdysiu dar smile.gif svarbiausia - nebijok. tarp kitko atėjus gimdyti ne labai kas tą spaudimą akcentavo. man visai netrukdė, gimdymo metu nieko neleido nuo spaudimo. viskas gerai. ir tau bus gerai mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Uksnė @ 2009 01 24, 00:14)
O kai vaziavau gimdyt
Cia VGN.

aš taip suprantu, namuose viskas prasidėjo? negulėjote iki gimdymo? manęs VGN nepriėmė verysad.gif kelių savaičių gimdėtė? blush2.gif
Uksnė
QUOTE(Relaxa @ 2009 01 24, 08:45)
aš taip suprantu, namuose viskas prasidėjo? negulėjote iki gimdymo? manęs VGN nepriėmė verysad.gif kelių savaičių gimdėtė? blush2.gif
*

Tiesiog termino diena nuvaziavau i poliklinika, o is ten mane priziurintis gyd nusiunte gimdyt ten, kur as jau susiplanavus. Niekada man nesake, kad jei pas mane toks spaudimas, tai as turiu gimdyt konkreciai ten ar ten...Tai vakare nuvaziavau, pagulde, o kitos dienos per pietus jau buvo psio biggrin.gif Isnesiojau 40 sav ir 1 d. smile.gif
erica
sveikos mamytes turejau ir as ta problemele per gimdima taip islindo zarna kad net nezinojau kur dingti ir vergti norejosi ir spiegti is skausmo taigi man daktare patare viena pati paprasciausia patarima. kiekviena karta kai eini i toleta nesvarbu ka daryti pasimti bliudeli su saltu vandenuku ir dar galit koki leduka imesti kad saltesnis butu ir vatos gabaleli. kai padarot ka jums reikia tiesiog su tame vandenelyje sudrekinti vata ir palaikyti ant to guzelio ir taip pakartoti keles minutes. tiesiog net tai darant jusit kaip zarnyte atgal lenda kelios dienos ir pamirsit kas tai yra hemarojus tai nei ka jums nekainuos ir skausmo nesuteiks kai ir taip skaudu dar visokius tepaliukus ar zvakutes kisioti.pabandykit tikrai pades nesigailesit thumbup.gif
Virguzele
Pasidalinsiu ir as savo patirtim verysad.gif pirmas mazgelis islindo 34 nestumo sav. lab skaudejo naktim net sunku miegot buvo pirmom dienom blink.gif naudojau tai visu minima Hemorol kazkiek apmalsino skausma ir mazgelis per beveik 2 sav sumazejo iki minimo, bet paskui iskoko antras mazgas cry.gif ir situaciaj tapo nebevaldoma, nutariau visgi nekentet ir nete susiradau privacia chirurge proktologe www. zakmeda.lt faina moteriske thumbup.gif apsilankiau pas ja ir palengvejo, nes padare savo kabinete tokia mini operacija, kai ipjauna berods i mazga ir istrauke is jo kraujo kresuli, nes tie mazgai ir susideda viduje is kr,. kresuliu doh.gif palengvejo beproto lotuliukas.gif taigi panos nelaukit ir nesikankinkyt, jei ant tiek blogai kaip buvo man siulau kreiptis ir nelaukt smile.gif apsilankymo metu suzinojau ir dar viena naujiena doh.gif pasirodo, kad jei iki gimdymo islenda mazgai tai didel tikymybe, kad gimdant vaikeli oho ho koks mazgas gali islist ir pasak gydytojos ji siulo 90 proc. darytis cezari verysad.gif isejau is jos su asarom ir nzn kaip bus blink.gif kalbejau su akusere su kuria muset tarsiuos del gimdymo - tai ji pasake, kad mazgai mazi, o cezari visad spesi pasidaryt tai muset teks gimdyt paciai, bet prisiskaicius jusu istoriju baisu daros, kad kokia desra neislistu stumiant mazaja, juk toks kruvis bus doh.gif mazgai sumazejo iki minimo ir nekankina manes, bet pastov. geriu cyclo3 fort bei naudoju zvakutes procto glyvenol - cia toks gydymo kursas paskirtas rolleyes.gif taigi sekmes visoms, kurios kovoja su ta neganda mirksiukas.gif
marijax
Na, man taip pat vaikysteje operuotas skilvelio pertvaros defektas. Gimdziau Airijoj, naturaliai. Bet tuo metu dar nezinojau kas yra permusimai, tik sestame nestumo menesyje sirdele kiek streikavo. O daba antras nestumas, situacija kiek prastesne, jau yra permusimai. Bijau, kas be ko, gimdymo, kad galbut nebusiu tinkamai priziureta (antibitiokai ir pan). Su pirmu buvau praradusi extra 1 litra kraujo. Ir tik kita ryta, kuomet buvo apemes didis saltkretis- sesute suleido per kateteri kazkokiu vaistu, o po to emesi kraujo perpylimo proceduros. Tai va... Bijau, kad nepasikartotu, ar neduok Dieve, dar blogiau butu. Reik tiketi.
daivasen
man ir pirmo nestumo metu atsirado bet daktare isrse zvakuciu S forte turbut vadinasi padejo po keliu dienu neskaudejo. stumti neteko cezari dare ir jokiu pasekmiu. bet antra vaikiuka teko isstumti ir guzas pasidare kiausinio dydzio tai akusere labai gera buvo klinikose atnesdavo 3 kartus per diena zvakuciu tu paciu man atrodo ir dar uzdedavo kompresiuka su vaistais kazkokiais kuriuos maiso vietoj ir lioton 1000 geliu sake gryzus namo taip daryt. tik nezinojau kokiu spec tepalu ten tepe minejo bet pmirsau. viskas per pora sav. susitvarke ir akuserei atsilyginau iseinant nes labai jau demesinga buvo
Apsimetele
o as niekada su viduriais bedu neturejau iki gimdymo. per gimdyma tokia saunuole buvau, tiek stengiausi, kad susidare kazkas panasaus i hemoroju (cia gydytojos zodziai). As net dorai nezinau kas tas hemorojus, cia paskaicius tik emiau isikirst doh.gif uzsigydziau su zvakutem per kelias dienas , nebeskauda man jau tos vietos, bet kai tustinuosi toks reziantis skausmas iseinamojoj angoj jauciasi, kad net baisu i tualeta eit doh.gif galvoju, gal ten kokia zaizdele liko?
MIKVIDA
Oi kaip čia tuščia, negi niekas daugiau nenori pasidalinti savo gyvenimiška patirtimi g.gif
dianita
QUOTE(MIKVIDA @ 2009 03 18, 10:29)
Oi kaip čia tuščia, negi niekas daugiau nenori pasidalinti savo gyvenimiška patirtimi g.gif
*

ka cia dalintis... rugpjuti operavo, pries du menesius buvau tikrintis.. viskas labai grazu, gleivine plona, grazi viskas svaru ir liepe pastoti... biggrin.gif
mieliauske
mane i ligonine 19val vyras nuveze del auksto kraujospudzio, tiksliai ne nezinau koks buvo, nes nelabai ka apie tai suprantu blush2.gif paskutini visa menesi taip buvo, sakau cia gal del svorio priaugus buvau 30kg ne nezinau is kur rolleyes.gif
nuo 19 val dave kazkokiu tableciu gert, 24val i gimdykla, 5.55val mazyle jau pasauli isvydo, tik i vena ileido nuskausminimo, o visa kita padariau pati smile.gif
Cia vilniuje, antakalny
Vijoka
Man paskutinę savaitę šoktelėjo su Dopegitu iki 160/100, dozę padvigubino ir sakė, jei nesusitvarkys, reiks KMUK gimdyti. Gimdymo dieną buvo normalus ir pati sėkmingai pagimdžiau
*weita*
QUOTE(erica @ 2009 01 25, 00:21)
sveikos mamytes turejau ir as ta problemele per gimdima taip islindo zarna kad net nezinojau kur dingti ir vergti norejosi ir spiegti is skausmo taigi man daktare patare viena pati paprasciausia patarima. kiekviena karta kai eini i toleta nesvarbu ka daryti pasimti bliudeli su saltu vandenuku ir dar galit koki leduka imesti kad saltesnis butu ir vatos gabaleli. kai padarot ka jums reikia tiesiog su tame vandenelyje sudrekinti vata ir palaikyti ant to guzelio ir taip pakartoti keles minutes. tiesiog net tai darant jusit kaip zarnyte atgal lenda kelios dienos ir pamirsit kas tai yra hemarojus tai nei ka jums nekainuos ir skausmo nesuteiks kai ir taip skaudu dar visokius tepaliukus ar zvakutes kisioti.pabandykit tikrai pades nesigailesit  thumbup.gif
*

pabandysiu tavo patarima g.gif

nu ir as nelaimele su sia zaraza susiduriau is pradziu lyg ir praejo visi diskamfortai ..o daba po vieno sunkaus reikalo sakes kaip negerai ... verysad.gif kai einu sysia rodos ten kazkas plys ,nors nedarau kaku...kaip man reiks gimdyt verysad.gif dar tik 20 savaite o problema kokia jau verysad.gif ..o daktarai tai cia uk sudziai tikri ...
VaiPė
Na su šita bėda ir aš susidūriau doh.gif
Į nėštumo pabaigą beproto laksčiau į tuoletą siusioti,dėl to ir išlindo ten tie mazgeliai.Pradžioj nesupratau,nes neskaudėjo.Prieš pat gimdymą pradėjo baisiai niežėti.Aš panikoj,galvoju kirminų atsirado doh.gif Nusipirkau pačių silpniausių vaistų nuo jų (nes šiaip nestuke.gif nelabai galima juos gerti).Išgėriau,bet nei velnio nepadėjo.
Nuvažiavus gimdyt,dar vis nesupratau,kad man hemorojus.Kuomet darė klizmą,sesutė man ir pasakė,kad mazgeliai išlindę unsure.gif Bet jau tuo metu buvo giliai dzin.
Na ką,po gimdymo rimtam reikalui nereikėjo kelias paras į tūliką(nes visgi po klizmos).Grįžus namo,pirmas rimtas kartas buvo su ašarom.
Vaistų jokių nevartojau,paprasčiausiai yra keletas patarimų,kaip susitvarkyt su šia bėdele.Žinoma,jeigu tik labai nedidelis tas hemorojus.
Tai va:
1.Tuolete sėdėti kuo mažiau.Jei neišeina pakakoti,jokiais būdais nestenėti.
2.Po tuoleto visada nusiprausti kuo vėsesniu vandeniu be jokių muilų.
3.Valgyt produktus,kurie nekietina pilvo.
4.Ant klozeto neskaityt jokių žurnalų ir pan.Padarei,atsistojai ir išėjai.

Dabar tų mazgelių nebebūtina operuoti,jeigu neišlindus žarna.Yra kažkokia naujovė,kai tuos mazgelius perriša guminiu žiedu,jie sudžiūna ir nukrenta.Kiek žinau,tai visiškai neskausminga ir nereikia gulėt ligoninėj 4u.gif
maza saulyte
ir as prisijungsiu..pasiskaiciau ir nurimau..operavo ir mane alisauskas.gimdos ertme buvo atverta-.didele mioma buvo iaugusi ir dar kelias mazytes rado..

gydytojas pasake,kad po poros menesiu galima jau pastoti..nes randai buna jauni, elastingi..

po kiek laiko pastoojote po operacijos? ar buvo sunkumu isnesiojant? naturaliai ar cezaris man kol kas nerupi ir jei nebus iseities-bus kaip gydytojai pasakys, bet svarbiausia isnesiojimas ir sekmingas nestumas smile.gif labai lauksiu patirties smile.gif
dianita
QUOTE(maza saulyte @ 2009 05 26, 00:14)
ir as prisijungsiu..pasiskaiciau ir nurimau..operavo ir mane alisauskas.gimdos ertme buvo atverta-.didele mioma buvo iaugusi ir dar kelias mazytes rado..

gydytojas pasake,kad po poros menesiu galima jau pastoti..nes randai buna jauni, elastingi..

po kiek laiko pastoojote po operacijos? ar buvo sunkumu isnesiojant? naturaliai ar cezaris man kol kas nerupi ir jei nebus iseities-bus kaip gydytojai pasakys, bet svarbiausia isnesiojimas ir sekmingas nestumas smile.gif labai lauksiu patirties smile.gif
*

siaip mane ispejo, kad gimdyti reikes su cezariu, nebent po operacijos butu praeje kokie 4 metai... bet kuriuo atveju, gimdant liepe ispeti gydytojus del darytos miomos salinimo operacijos, nes tai rizikos faktorius (gali plysti gimda)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.