Žinoma ir tos, kurios apie tai žino
Ar leido gimdyti natūraliai?
Gal darė cezarį?
Kaip kovojote su hemarojumi nėštumo metu?
Dėkoju už atsakymus
Norėčiau, kad pasidalintumėte patirtimi tos, kurioms nėštumo metu buvo hemarojus.
Žinoma ir tos, kurios apie tai žino Ar leido gimdyti natūraliai? Gal darė cezarį? Kaip kovojote su hemarojumi nėštumo metu? Dėkoju už atsakymus
Kiek aš žinau, dėl hemorojaus nieks cezario nesiulys.
Man ant dienų jau gimdyti ir turiu tą bėdą, naudoju žvakutes, bet tie mazgeliai niekur nedingsta...
pas mane irgi ta beda...
Zinokit ir man atsirado sita problema, tai mane siuncia pas proktologa, tikrinimui ir mano akusere sake kad eis su manim, kad labai gydytojas neskriaustu ir jinai isgirdtu profesionalo nuomone is pirmu lupu. Vis del to negerai tas hemorojus, nors irgi daug kas sako, kad po gimdymo susitvarko viskas po truputi.
Yra zvakutes, atrodo vadinasi "hemorol". Jos homeopatines, mano gydytoja rekomendavo jas nestume metu, nes ir man si beda buvo.
Seip esu girdejusi, kad jei yra hemarojus, tai gimdymo metu patvarko.... Bet sito tvirtinti negaliu, nes man pakako zvakuciu
nemanau kad siulys cezari del hemarojaus, be to manau pas visas nestumo metu jis atsiranda,o po gimdymo paumeja, bet laikui begant pats susitvarko
Manau, kad retai kuriai sios bedeles nebuna.
Gydytoja patars koki tepeliuka ar pan. naudoti, judeti(man lengva mankstele patare ir paklupoti ant keturiu, kad siek tiek zarnynas atsileistu,nes maziukai budami pilve spaudzia viska ne prastai Na man jau 2men po gimdymo, bet vis dar turiu si dziaugsma, dar luktelsiu o tada turbut pas gydytoja, kiek zinau yra daroma mini operacija, kazkoki mazga uzrisa ar pan, kuris veliu pats nukrenta. QUOTE(gabute @ 2006 11 06, 13:49) Manau, kad retai kuriai sios bedeles nebuna. Gydytoja patars koki tepeliuka ar pan. naudoti, judeti(man lengva mankstele patare ir paklupoti ant keturiu, kad siek tiek zarnynas atsileistu,nes maziukai budami pilve spaudzia viska ne prastai Na man jau 2men po gimdymo, bet vis dar turiu si dziaugsma, dar luktelsiu o tada turbut pas gydytoja, kiek zinau yra daroma mini operacija, kazkoki mazga uzrisa ar pan, kuris veliu pats nukrenta. O gal zinau kur daro ir kiek kinuoja
Aš ir šitą "dovaną" turiu, kuri einant nėštumui į pabaigą taip paūmėjo, kad jau net verkiau vieną rytą. Ir žinau, kad gimdant, dar baisiau pasidarys
Mama, dar iš draugių sužinojo "naminį" būdą - reikia ant merliuko užtepti šiek tik medaus ir įsidėti prie tos "grožybės". Reiks pabandyt - juk nieko neprarasiu
Man tai gydytojas nuo viduriu uzketejimo pasake "Mucofalk" granules gerti. sake iki gymdymo pagerk ir po gymdymo irgi (parduodamas be recepto). Nepasakyciau kad labai skanus, nors ir apelsininio skonio, bet padeda
Medus isties padeda, nors cia gal nuo organizmo priklauso. Kol nebuvau nescia, medus man labai sauniai suskystindavo vidurius, net per daug. O dabar pats tas, kasdien suvalgau po pora sauksteliu. Dar labai padeda avizine kose su selenelemis.
Kankino ir mane sita problemele,taciau gyvenime man ji netrukde ir as i tai nekreipiau demesio,juo labiau,kad ir akusere nieko man nesake ir neperspejo,kaip blogai gali buti po gimdymo
Is esmes tai liudnas reikaliukas, ir kiek suprantu, praktiskai nepraeinantis be jokiu radikaliu priemoniu... Po gimdymo praejus keletui menesiu tampa lyg ir geriau, bet susidarius kazkokioms salygoms ( dideliam fiz. kruviui, nestumui ir pan.) ir vel atsinaujina. Taigi, belieka operacija
as taip pat labai pergyvenu del hemorojaus, kad kai gimdysiu dar nebutu blogiau, nes turiu as irgi sia problema, bet tai tik laikinas dalykas, gydaisi zvakutem, visokiais tepalais, bet manau ateityje lauks operacija....
man tik idomu ar pas ka nors buna kad neuzkietetu viduriai nestumo metu. Jo si problema istikruju yra labai bjauri, ta ir as patiriu bet nieko
Norejau paklausti gal kam dare hemorojaus operacija ? kaip tas pooperacinis laikotarpis ? ar po to jauciasi kokios nors pasekmes ?
QUOTE(Ezhiux @ 2006 11 09, 21:03) Aš ir šitą "dovaną" turiu, kuri einant nėštumui į pabaigą taip paūmėjo, kad jau net verkiau vieną rytą. Ir žinau, kad gimdant, dar baisiau pasidarys Mama, dar iš draugių sužinojo "naminį" būdą - reikia ant merliuko užtepti šiek tik medaus ir įsidėti prie tos "grožybės". Reiks pabandyt - juk nieko neprarasiu
Po pirmo neštuma ir aš turejau šia beda,man padejo žvakutes rusiškos Krasavka vadinasi,dabar tokiu net nenusipirksi.Šio metu laukiosi ir vel tas pats bandisiu jieškot ju.Gal kas iš rusino atveš
http://www.hemorojus.lt/index.php?id=38&klausimas_nr=1
Cia galima pasiskaityti apie sia liga, uzduoti rupima klausima, siulo pacius naujausius vaistus.
hemorojus tai is tiesu daznai pasitaikanti problema
QUOTE(cypcyp @ 2006 12 21, 21:32) man tik idomu ar pas ka nors buna kad neuzkietetu viduriai nestumo metu. Jo si problema istikruju yra labai bjauri, ta ir as patiriu bet nieko b una pas mane neuketedavo vidurei, ir nestumo metu tos problemos neturejau, o vat po abeju gumdimu tai kankinaus, tai po antro dar nepraeina, jauciu neisvengsiu operacijos. QUOTE(bim @ 2008 03 18, 19:42) b una pas mane neuketedavo vidurei, ir nestumo metu tos problemos neturejau, o vat po abeju gumdimu tai kankinaus, tai po antro dar nepraeina, jauciu neisvengsiu operacijos.
Linute, man ir tas pats, jau du men. po gimdymo, o as vis kankinuosi tolete, kartais net saltas prakaitas ispila. pradejau naudoti mini klizmutes, bet padeda tik tam kartui
Nėštumo metu hemarojus ir man atsirado, o po gimdymo dar labiau paūmėjo. Gydytoja skyrė "Hemarol" žvakutes. Tai naudodavau iki 5 žvakučių per dieną (gydytoja taip rekomendavo, nors informaciniame lapelyje rekomenduoja tik 2 žvakutes per dieną). Hemarojus susitvarkė per 4 dienas. Šiap "Hemarol" parduodamas be recepto, o kaina apie 10Lt.
o man ir hemorojus ir itrukimu ir iplysimu tiesiojoj zarnoj yra, net nezinau ka daryti
sveikos
man pries kelias dienas ir tox guzelis atsirado pupos dydzio niekada neturejau problemu su viduriais kiekviena diena atsilikdavau tuos reikalus be rupesciu va ir kuo tolyn bega dienos tuo labiau man jy skauda naudoju ir zvakutes ir geriamus vaistus atseit hemarojus tai kraujotakos sutrikimas bet kiek laiko tai trux kiek reikia dienu ar tai dieve mano savaiciu kad tas gumbelis praeitu?
sveikos mamytes turejau ir as ta problemele per gimdima taip islindo zarna kad net nezinojau kur dingti ir vergti norejosi ir spiegti is skausmo taigi man daktare patare viena pati paprasciausia patarima. kiekviena karta kai eini i toleta nesvarbu ka daryti pasimti bliudeli su saltu vandenuku ir dar galit koki leduka imesti kad saltesnis butu ir vatos gabaleli. kai padarot ka jums reikia tiesiog su tame vandenelyje sudrekinti vata ir palaikyti ant to guzelio ir taip pakartoti keles minutes. tiesiog net tai darant jusit kaip zarnyte atgal lenda kelios dienos ir pamirsit kas tai yra hemarojus tai nei ka jums nekainuos ir skausmo nesuteiks kai ir taip skaudu dar visokius tepaliukus ar zvakutes kisioti.pabandykit tikrai pades nesigailesit
Pasidalinsiu ir as savo patirtim
man ir pirmo nestumo metu atsirado bet daktare isrse zvakuciu S forte turbut vadinasi padejo po keliu dienu neskaudejo. stumti neteko cezari dare ir jokiu pasekmiu. bet antra vaikiuka teko isstumti ir guzas pasidare kiausinio dydzio tai akusere labai gera buvo klinikose atnesdavo 3 kartus per diena zvakuciu tu paciu man atrodo ir dar uzdedavo kompresiuka su vaistais kazkokiais kuriuos maiso vietoj ir lioton 1000 geliu sake gryzus namo taip daryt. tik nezinojau kokiu spec tepalu ten tepe minejo bet pmirsau. viskas per pora sav. susitvarke ir akuserei atsilyginau iseinant nes labai jau demesinga buvo
o as niekada su viduriais bedu neturejau iki gimdymo. per gimdyma tokia saunuole buvau, tiek stengiausi, kad susidare kazkas panasaus i hemoroju (cia gydytojos zodziai). As net dorai nezinau kas tas hemorojus, cia paskaicius tik emiau isikirst
QUOTE(erica @ 2009 01 25, 00:21) sveikos mamytes turejau ir as ta problemele per gimdima taip islindo zarna kad net nezinojau kur dingti ir vergti norejosi ir spiegti is skausmo taigi man daktare patare viena pati paprasciausia patarima. kiekviena karta kai eini i toleta nesvarbu ka daryti pasimti bliudeli su saltu vandenuku ir dar galit koki leduka imesti kad saltesnis butu ir vatos gabaleli. kai padarot ka jums reikia tiesiog su tame vandenelyje sudrekinti vata ir palaikyti ant to guzelio ir taip pakartoti keles minutes. tiesiog net tai darant jusit kaip zarnyte atgal lenda kelios dienos ir pamirsit kas tai yra hemarojus tai nei ka jums nekainuos ir skausmo nesuteiks kai ir taip skaudu dar visokius tepaliukus ar zvakutes kisioti.pabandykit tikrai pades nesigailesit pabandysiu tavo patarima nu ir as nelaimele su sia zaraza susiduriau is pradziu lyg ir praejo visi diskamfortai ..o daba po vieno sunkaus reikalo sakes kaip negerai ...
Na su šita bėda ir aš susidūriau
Į nėštumo pabaigą beproto laksčiau į tuoletą siusioti,dėl to ir išlindo ten tie mazgeliai.Pradžioj nesupratau,nes neskaudėjo.Prieš pat gimdymą pradėjo baisiai niežėti.Aš panikoj,galvoju kirminų atsirado Nuvažiavus gimdyt,dar vis nesupratau,kad man hemorojus.Kuomet darė klizmą,sesutė man ir pasakė,kad mazgeliai išlindę Na ką,po gimdymo rimtam reikalui nereikėjo kelias paras į tūliką(nes visgi po klizmos).Grįžus namo,pirmas rimtas kartas buvo su ašarom. Vaistų jokių nevartojau,paprasčiausiai yra keletas patarimų,kaip susitvarkyt su šia bėdele.Žinoma,jeigu tik labai nedidelis tas hemorojus. Tai va: 1.Tuolete sėdėti kuo mažiau.Jei neišeina pakakoti,jokiais būdais nestenėti. 2.Po tuoleto visada nusiprausti kuo vėsesniu vandeniu be jokių muilų. 3.Valgyt produktus,kurie nekietina pilvo. 4.Ant klozeto neskaityt jokių žurnalų ir pan.Padarei,atsistojai ir išėjai. Dabar tų mazgelių nebebūtina operuoti,jeigu neišlindus žarna.Yra kažkokia naujovė,kai tuos mazgelius perriša guminiu žiedu,jie sudžiūna ir nukrenta.Kiek žinau,tai visiškai neskausminga ir nereikia gulėt ligoninėj
As irgi kovoju su situo malonumu ilgai ir nuobodziai. Zvakutes absoliuciai jokio poveikio - turbut imuniteta joms gavau
QUOTE(samantila @ 2009 06 04, 18:39) Su hemaroju ilgai kovojau, taciau kai pasiule per seminara deti
sveikos.. pries savaite gimde mano sesuo ir pas ja buvo ta pati beda,o po gimdymo dar labiau paumejo,net atsisest negalejo... nei zvakutes nei tepaliukas nepadejo kol mociute nepatare praplauti virintom ramunelem ar nagetkom.. tai ji kokius 3 kartus praplove ir jau beveik viskas dingo.. gal ne visoms padeda bet jai padejo
as jau ir bijau gimdyt
ir as kankinuosi, vos pavaikstau kartais. Bijau gimdyt vien del to hemarojaus. NAudoju zvakutes bet nieko gero.
merginos nesenai rasiau ir as va su sia beda emiausi priemoniu ..kadangi gyvenu uk ,tai cia jokiu zvakuciu neduoda ..o kremus kurie man is vis nepadeda nieko ..
tai gi padariau taip ramuneliu arbata uzpyliau karstu vanedniu ir padejau tuollete toki bliudely su tamponioukais...pasiryzau gerti daug vandens ..tai gi kai daznai nuo vandens varo sysia ,kiekviena kart pasysiojus apsiplaunu ta vietele su salta ramuneliu arbatele .....as jau ir kakot negalejau skaudejo ,ir mazgelis issoko pupos dydzio ..ir ka manot per 3 dienas taip viskas nusistovejo super ..mazgelis zymiai sumazejo ..daba vel toliau plaunu taip kiekiviena karta pasysiosjus ,pakakinus ,rezultatu nesulyginsi su bet kokiom zvakutem,..... as ir baisiausiai pergyvenau kaip reiks gmdyt...va jau kai pagimdysiu bandysiu naudoti mastu zvakeles ,nes ziuriu daug kas rase kad neblogos... tai vat dekuidievui ,kad tas padejo man ..pabandykit kitos kurios namuose tupit daznai tikrai 100% suveiks
Yra dar toks liaudiškas metodas (tik nėščiom nelabai tinkantis).Į pieną pridedi česnakų,užvirini.Reikia į šitą gėrį sėstis ir į kuo karštesnį.Kantriai dažnai naudojant šį metodą,hemorojus tikrai praeina
Nestumo metu paumejusi sita kvaraba pas mane buvo, po gimdymo mazgeliai buvo didesni, bet skaudeti neskaudejo (na bent jau siule jautesi zymiai labiau). Panaudojau tepaliukus, zvakutes mastu - s, negaliu pasakyti, kad isnyko, bet tikrai nebevargina. O iki gimdymo naudotas tepaliukas jokio efekto nedave...
Taigi, gal nebijokit labai, nes nebutinai viskas blogai buna
mergaites o kaip jis pasireiskia cia prisikaiciau dabar
QUOTE(Tomulyte @ 2009 05 14, 09:28) Na su šita bėda ir aš susidūriau Į nėštumo pabaigą beproto laksčiau į tuoletą siusioti,dėl to ir išlindo ten tie mazgeliai.Pradžioj nesupratau,nes neskaudėjo.Prieš pat gimdymą pradėjo baisiai niežėti.Aš panikoj,galvoju kirminų atsirado Nuvažiavus gimdyt,dar vis nesupratau,kad man hemorojus.Kuomet darė klizmą,sesutė man ir pasakė,kad mazgeliai išlindę Na ką,po gimdymo rimtam reikalui nereikėjo kelias paras į tūliką(nes visgi po klizmos).Grįžus namo,pirmas rimtas kartas buvo su ašarom. Vaistų jokių nevartojau,paprasčiausiai yra keletas patarimų,kaip susitvarkyt su šia bėdele.Žinoma,jeigu tik labai nedidelis tas hemorojus. Tai va: 1.Tuolete sėdėti kuo mažiau.Jei neišeina pakakoti,jokiais būdais nestenėti. 2.Po tuoleto visada nusiprausti kuo vėsesniu vandeniu be jokių muilų. 3.Valgyt produktus,kurie nekietina pilvo. 4.Ant klozeto neskaityt jokių žurnalų ir pan.Padarei,atsistojai ir išėjai. Dabar tų mazgelių nebebūtina operuoti,jeigu neišlindus žarna.Yra kažkokia naujovė,kai tuos mazgelius perriša guminiu žiedu,jie sudžiūna ir nukrenta.Kiek žinau,tai visiškai neskausminga ir nereikia gulėt ligoninėj Labukas visoms kovojancioms su sia beda. As irgi ja turejau o po gimdymo ji man dar labiau paumejo. Kadangi dirbau dar ir darba kur reikejo pakilnoti sunkius daiktus tai isviso galiausiai issiverze toks mazgas kuris po keliu dienu pratruko Nuejau i poliklinika tai gydytoja apziurejus nusprende kad ruoskis operacijai Na bet dabar jau ta beda nekankina, tik tiek kad reikia prisiziureti maista kad viduriai nekietetu.
Su hemorojumi buvau susidūrusi jau prieš nėštumą, bet nėštumui įpusėjus mano viduriai kaip niekada pasidarė normalūs (kas mane labai nudžiugino), bet pirmąkart gyvenime išlindo guzukiai...
krisliuke issigydisi ..ten kur guzukai su saltu kompresu galima namuose juos pastoviai apiplauti,,tik reik labai daznai..as su salta ramuneliu arbata taip per savaite sutvarkiau guziuka
Man hemarojus buvo prieš metus, bet išsigydžiau be daktarų pagalbos. Naudojau žvakutes, taigi kiek supratau nėštumo metu man gresia hemarojus
oi turiu ir as sita baisia beda.bet man ji tikra beda tapo. man tu guzu ne vienas islindo.kasdien be proto skauda ir jau nieks nepadeda. pradejau nuo homeopatiniu vaistu, po to seke zvakutes bet ir tos nepadejo.dabar israse cyclo3fort,naudoju antra diena. gal ir pades, bet kolkas tai nezinau kur is skausmo detis, nei nakti nei diena neissimiegu, tik apie nuskausminamus galvoju, bet paracetamolis nepadeda.neisivaizduoju kaip reikes gimdyti, o jau 38 savaiteles ant nosies. ar yra kam buve taip ziauriai? ka daret?
|