O kuo domisi jūsiškiai?
maniškė dabar ištisai kalba, klausinėja apie Dievą
O kuo domisi jūsiškiai?
"Pradinuku enciklopedija" Is dalyku, aisku, fainiausia muzika, nes ten nieko rasyti nereikia
maniskiams irgi ta enciklopedija
ir dar kazkaip pastebejau kad mergaite pradejo klausineti kodel medzio vardas medis o kaktusas
O iš kur ta enciklopedija??? Oi, aš tikriausiai negera mama, bo visos žinot, o aš ne
O maniskis tai Drakonu kova Z domisi
Nuo siandien jam uzdrausta ziureti ta multika- nu jei bogu jis agresija skatina... Pok iema su pagaliais vaikai laksto, mokykloje "kovoja", nu eina sau Vienintelis isganymas "Emilis is Lionebergos"- ta pries miega skaitom
As irgi buciau nezinojus, bet seneliai Rugsejo 1 proga padovanojo... Tokia A4 formato, kietais virseliais, stora (beveik per 3 pirstus), berods tamsios spalvos virselis. Paziurek knygynuose O Drakonai Z pas mus irgi uzdrausti, nebet savaitgali koki viena filmuka paziuri, bet dazniausiai uzsiemes buna. Ir siaip esu pries japoniskus filmukus, juk ten turinio ner, tik musasi, digimonizuojasi
Būtų mano valia, aš irgi uždrausčiau. Daba gi abu su tėvu žiūri
Hariu Poteriu
Kompiuteriu, multikais (tame tarpe ir Drakonu kova Z)
Tai ka, mamkos, piketa rengiam pries Drakonu kovaZ?
Vakar klausiu saviskio: nu, ar neziurejai savo Drakonu? Nea, sako. Ot, sakau, gerai, tai greit pamirsi juos! Ne, sako, as ju NIEKADA nepamirsiu....
Maniškė nuo liepos susidomėjo kompiuteriu. Jai draugė parodė barbių puslapį internete, nuo to ir prasidėjo. Iš pradžių baisiai kovojom, o dabar per tuos 3 mėnesius viską tam puslapyje išžiūrėjo ir jau po truputį atsibosta.
Antras dalykas, tai televizorius. Šiaip tai daugiausiai leidžiu prie kompo ar prie teliko sėdėt apie pusvalandį per dieną, bijau, kad akių nesugadintų. Nors kai prasidėjo mokslai net ir tiek laiko neturi prie jų prisėst. Papildyta @ [mergetime]1097232901[/mergetime] Maniškė nuo liepos susidomėjo kompiuteriu. Jai draugė parodė barbių puslapį internete, nuo to ir prasidėjo. Iš pradžių baisiai kovojom, o dabar per tuos 3 mėnesius viską tam puslapyje išžiūrėjo ir jau po truputį atsibosta. Antras dalykas, tai televizorius. Šiaip tai daugiausiai leidžiu prie kompo ar prie teliko sėdėt apie pusvalandį per dieną, bijau, kad akių nesugadintų. Nors kai prasidėjo mokslai net ir tiek laiko neturi prie jų prisėst.
bet pries ta drakonu kova
maniskei ryt bus 7m. multikai -sventas reikals. tik grista is mokyklos ir prie teliko. bando skaityti vakarais , isirase i biblioteka, tai upas neisbleses
Nu ka, drakonu kova uzdraudziau, tai dabar naujas pomegis pas mumi- Jugijo kortos
Tai vis laksto i vietine parduotuvike ir po 4 kortas perka. Ale tos tai gal nieko blogo-nes per pertraukas dabar ramiai sau sukrenta vaikinai ir zaidzia. Maniskis dabar ju prisitaupe 36, o zinot, kiek ju is viso yra???? 250 Tai vat tas rinkinys 250 kortu "Zaislu planetoj" kainuoja 49,49 Lt.
Siaip pacios kortos gal ir nieko blogo, bet kai tai jau manija patampa
Pas mus irgi visi pamise del ju, tad ir maniskis, zinoma, neatsiliko. Tik po kiek laiko jau nei multikai, nei kompiuteris, nei zaidimai nebeegzistavo. Tik Yu-Gi-Oh kortos. Net i tualeta eidamas jas tempdavosi
Maniskis net miega su jom
Vyresnele labai domisi ivairiomis religijomis,muzika,o mazoji - muzika,skaito enciklopedijas.Filmuku neziuri,iskyrus 0 Toma ir Dzeri.O megiamiausia laida -Gustavo enciklopedija bei Zvaigzdziu valanda
gal zinote kur galima nusipirkti anglisku yugijo kortu nes maniskiui baisiai patinka ir as nezinau i kur anglisku gaut daug kur tik vokiskas pardavineja o ten zaislu planetoi angliskos? nes manasis anglu labai gerai supranta ir ten kazkokiu specialiu efektu nesupranta vokiskai:)
Kaip gerai, kad maniskei nera laiko spoksoti TV , na nebent savaitgaliais "Tele bim bam" ir "Zvaigzdziu valanda". Po smuiko, solfedzio, pramoginiu sokiu, dainavimo, dailes burelio, tautiniu sokiu (aciu Dievui tik 1 karta savaitej) ir kasdieniu diktantu rasymu bei matem. sprendimu vakare griuna kaip uzmusta, apie televizoriu net mintis nekyla... Uzimtumas baisinis, bet... nezinau, ko atsisakyti- pati visko nori
na va, prisikarksejau, musiskiam irgi dievas parupo... O po atostogu, pargrizes is seneliu, pradejo dometis, kas yra slegis, magnetinis laukas ir pan. (matyt, prisiklause, ka mano tevukas su broliu, abu fizikai, sneka)
Nu jo, maniskio visos anglu kalboj surasytos- vokisku net nemaciau
hmmm o kur jus ten perkat zaislu planetoj?
Siauliuose matyt ju nemaciau, nes kaip tik tuo momentu ju nebuvo "Zaislu planetoj", bet turejo atvezti. Gal tiesiog pasiklauskite pardavejos Sekmes
gerai,aciu
Drakonu kova niekada nenugrims uzmarstin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
o kokiom valandom ta zaislu planeta dirba?
Mano 7m Aiste domisi arkliais
O vyresnelis ikrites i kompa ir ne tik zaidimuose, bet ir intenete, draugai eina pas ji konsultuotis
Kofee o taviske turi maike su baltu arkliu is norfos?
Aisku kad turi
Smagu kad cia radau irgi arkliu myletoju
maniškės labai pamėgo žiūrėti komedijas
O jusu berniukai krepsiniu nesidomi?? musiskiui 8 metai, tai nuo 6, dabar zino visu lygu visu komandu visas pavardes, ugius, kas kokia pozicija uzima, it t,t, bet keista, kad mokykloje neturi nei vieno bendramincio, negi cia koks keistas pomegis?
Maniskis gi irgi ne kitoks - Drakonu kovos - svenciausias dalykas, po to kompas. Kartais paziuri kitus multikus, retkarciais pastumdo kokias masinytes. Siaip, jei apie zaislus, tai dazniausiai irgi vyksta Drakonu kovos tarp robotu.
Paskutinis noras - Yu gi oh kortos. Nezinau, kaip ilgam sis susidomejimas, nes kapsais zaide gal kokius du menesius po to nusibodo. O nekencia scenos - as jau nevaidinsiu, nesoksiu ir nedainuosiu. Svajone - lankyti karate bureli... Tos drakonu kovos...
Mano septynmetė dukra jokių drakonų ir balvonų nepripažįsta. Jei žiūri filmukus, tai tik per Cartoon Network- labai mėgsta Dexterį. Pagaliau ėmė normaliai pripažinti knygas- jau skaito įsijautusi, negalėdama atsitraukti
У моих - Драконо кова и компьютер
Mano dukrytė priklauso "knygiams". Savarankiškai skaityti pradėjo gan anksti, tad dabar, sulaukus aštuonerių, jau baigia sugadinti akis. Tiesiog saugoti reikia, pavyzdžiui savaitgalį, kai į mokyklą nereikia, nuo pat ankstyvo ryto sėdi lovoje su knyga, kol tėvai išsimiega
Na o šiaip, aišku, stabas yra televizorius su multikais ir kompiuteris su žaidimais (pati susiranda žaidimus pagal nuorodas iš vaikiškų žurnalų), piešti mėgsta, barbėmis žaidžia... Ir gali daug daug papasakoti apie kačių veisles, nes apie jas prisiskaičiusi ko gero daugiausiai iš visos šeimos
Mano sunui 7m.Jis kraustosi ir proto del fudbolo (musu mieste yra stipri futbolo komanda ir vos ne visiems sventas reikalas zaisti futbola),Ju-jisu treniruotes(senoviniai Jeponu kovos menai),plaukima.
Dukra 11m. Sventas reikalas teatro studija,sokiai(Lotynu Amerikos ir disko),daile,plaukimas. Ziema visi daug slidinejam.Keista,bet kompo ir TV namuose gali ir nebuti.Neturi ypatingo potraukio tam.O del uzimtumo tai jie patys labai visko nori o as stengiuosi padeti viska ismeginti.Tegu ateity atsirenka patys kas labiau tinka.
Mano septynmetis sūnus eina iš proto ir dėl drakonų kovų multikų, ir dėl Jugijo kortų ir dėl kompiuterio žaidimų, o knygos skaitymas jam - tai katastrofa Nr.1, jokie paskatinimai nepadeda. Knyga jo manymu- tai tik privaloma literatūra.Jei riboji kitus žaidimus, susiranda kitą veiklą. Pvz.: piešimą.Gal turit kitokių patarimų.
Pas mus ta pati nelaimė - drakonų kovos, jugyjo
1. Drakonų kova GT (o kodėl anksčiau buvo Z?
2. www.barbie.com 3. www.myscene.com 4. barbės be www 5. piešimas ir idėjos fix - davaj papaišom sienas 6. dažymasis 7. skarų ant klubų, galvos rišimas, karolių karstymas ant kaklo, galvos ir pan. 8. žaidimas "aš - lėlių mokytoja" 9. Apsipirkinėjimas užsukant į knygų ir žaislų skyrius. 10. Laukas su chebra. 11. Plepėjimas, ką turi kiti vaikai klasėje ir ką į tai sako mokytoja. 12. Knygos skaitymas - peilis. 13. Pamokų ruošimas - peilis. 14. Rašymas - peilis.
Maniškis septynmetis irgi pamišęs dėl tų Drakonų kovų bei dėl JugiJo kortų bei lipdukų.
Be to dar patinka CartoonNetwork multikų kanalas (praktiškai visi filmukai ten rodomi "Supermergaitės", "Deksterio laboratorija", "Tomas ir Džeris", "Samurajus Džekas" ir kiti), po to kompiuteris PlayStation bei komiksų knygelės. Žodžiu, standartinis naminis vaikas
Manoji, neseniai iskepta astuonmete, turi gana platu interesu rata. Kazkuo primena Norge atzala: ir del suniuku, ir del vaiksciojimo, ir del darbeliu, ir del scenos [negavusi jos, koncertais "kankina" seneli]. Aistringai domisi Egiptu ir jo istorija, labai troksta ten kuo greiciau nukakti. Pramokusi raidziu, tiesiog iniko i knygas, uzsirase is karto i dvi bibliotekas [o namuose turim dar viena...]. Baisiai megsta V.V.Landsbergio knygeles vaikams, taip pat noriai varto visokias enciklopedijas ir pan. Vertina ironija, nemegsta, kas "saldu, isgrazinta" [tiek literaturoje, tiek ir kt.]. Animacija: galva susukta simsoniados, anksciau, kai rodydavo, mego Tornberius. Jei neuzsiima kuo kitu, pasiziuri "Gustavo enciklopedija". Telebimbam nustojo ziureti, nebetraukia, sako, kad viskas kartojasi, nuobodoka. Digimonu, pikimonu ir panasiu veikeju neprisileidzia ne is tolo. Barbems abejinga. Kieme su draugemis gyventu, jei tik kas leistu. Prireikia nemazai talento prisisaukti namo. Lanko chora [geda man, kartais as kovoju su tinguliu nuvesti/parvesti, bet tik ne ji]. Kuria dainas, isirasiusi keleta saviveikliniu kaseciu. Yra "parasiusi" ir "iliustravusi" keleta "knygu". Daznokai eksperimentuoja virtuveje, "uzpatentavusi" savo firmines salotas ir kokteili. Besistaipydama pries veidrodi baigia duobe ishstoveti. Et, neisvardysi visko. Lengviau butu aptarti, kuo nesidomi. Kita beda, nuo interesu pertekliaus ziauriai nedisciplinuota ir daugybe dalyku linkusi mesti del naujo traukos centro.
Mes,cia daug visko prirasem apie vaikus.Ir turbut yra saunu,kad vaikai turi kuo uzsiimti,nesvarbu kokia tai srytis.Tai daug geriau,negu kasdiena vaiksciotu palei jusu sijona ir zystu:-mama,ka man veikti? Mama man nuobodu!
Dziaugkimes savo vaikais tokiais kokie jie yra.Aisku kartais juos pareguliuoti reikia. VALIO,TURBUT MES SAUNIOS MAMOS!!!
Pas mus tai ner problemos su kompu, nes kazkaip nei laiko joms yra prie jo sedeti, nei leidziama per daug.... su teliku irgi, geriausiu atveju leidziama ziureti geraja animacija, gustavo enciklopedija ir panasias. Jeigu kartais pacios pamato tas baisybes, tai pacios is karto perjungia kita kanala, nes tu nesamoniu tiesiog neziuri
Mano vaikas paklausė šiandien pasiėmęs knygą Meilės vardu, paklausė mama o kas yra orgazmas, ovisa kitą lam jau atseit viskas suprantama.Kai pasakiau kad tai reiškia malonumas, jis paklausė koks malonumas- nesuprantu, ar tai malonumas kai dėdės mylisi su tetom ar tai tas dalykas, kai įdomią knygą skaitai. Paklausiau iš kur jis tai žino. Pasakė, kad matė per televizorių. Kaip jūs mamos paaiškinat tokius žodžius. Ar ne per anksti domisi.
Norėčiau ir aš, kad manoji daugiau knygų skaitytų, bet... Mieliau žaidžia mokytoją, kuril visą laiką labai daug komanduoja, žiūri visus(jei leidžiama) iš eilės filmukus, jau pradėjo mėgti plepesius telefonu, ir aišku, begalinis staipymasis su mano aukštakulniais ir kitais įdomiais drabužiais prie veidrodžio. Aaa, ir dar kompas
Tiesa, sudarėm sutartį - 2 knygos skyriai - 0,5 val prie kompo Kol kas veikia
Mergytėm, kurios domisi ARKLIAIS:
gal bus įdomus puslapis, kuriame daug judančių arkliukų ir kt. http://strobeck.com/katherine/horseicons.html
Del paiskinimo vaikams apie lytini gyvenima manau tai labai individalu.As savajai papasakojau gan anksti,bet nekonkretizavau.Dabar ji klausia manes daug ko ir mes tesim ta kalkba tik jau detaliau.As stengiuosi nesreiksminti to dalyko.O ir mokykloje jie jau turi seksologijos pamokas.Tad nesunku bendrauti.
O sunui tai visai dar neidomu,tad net nebandziau jam to pasakoti.Jis turi tam subresti. QUOTE(svajoklis @ 2005 04 13, 18:26) Del paiskinimo vaikams apie lytini gyvenima manau tai labai individalu.As savajai papasakojau gan anksti,bet nekonkretizavau.Dabar ji klausia manes daug ko ir mes tesim ta kalkba tik jau detaliau.As stengiuosi nesreiksminti to dalyko.O ir mokykloje jie jau turi seksologijos pamokas.Tad nesunku bendrauti. O sunui tai visai dar neidomu,tad net nebandziau jam to pasakoti.Jis turi tam subresti. Mano sūnui tokie klausimai subręsta tik tada, kai girdi nežinomą žodį arba tie klausimai priverčia tėvus dar gerai pasukti galvas, ką į juos atsakyti.Klausia ir akimis žybsi, kaip tu mama į tokius klausimus atsakysi, nors kai kuriuos iš jų ir pats galėtų atsakyti, bet ne žiūri, kaip dar į tą klausimą atsakysi.Tokie yra seksologijos pagrindai.Mergaitėmis tarp kitko labai domisi, bet jas kiek žinau labai gerbia, su jom nesimuša ir nekonfliktuoja.Dar mažas tvirtina, kad savo žmonos niekam skriausti neleis... QUOTE(LinaBoo @ 2005 04 09, 19:45) Pas mus ta pati nelaimė - drakonų kovos, jugyjo Ar 7 metai, ar 4 metai, o protelis vienodas
merginos kurių vaikai gimę 1997 m, gal norit prisijungti prie susitikimo vaikų bendraamžių(plačiau žiūrėkite Bendraamžių kampelyje).tada gal plačiau pašnekėsim apie vaikų pomėgius.ir vaikai naujų draugų susiras.ir jaunėlis mano labai to nori.gal jungtis ir aštuomečiai ir šešiamečiai.KUO DIDESNĖ KOMPANIJA TUO ĮDOMIAU.
|