Gal kuri sirgot kuom nors panasiu, kokie simptomai, kaip gydetes ir pan.
aciu
Sveikos, apsirgau, gydytojai, mano, kad greiciausiai slapimo taku infekcija, bet reik rytinio slapimo rezultatu, tai zinosiu tik ryt
Gal kuri sirgot kuom nors panasiu, kokie simptomai, kaip gydetes ir pan. aciu
Šlapimo takų infekcija dažniausiai pasireiškia aukštu karščiavimu, šlapinimosi sutrikimais, skausmu, bloga bendra savijauta. Kadangi laukiesi tai gydytis gali tik pas gydytoją. O kol nueisi pas jį daugiau gulėk, šiltai laikyk juosmenį ir gerk skysčius.
jo dabar guliu lovoj, daug geriu, o temperaturabuvo pakilus net iki 38,5 Laukiu rytojaus, tikiuosi viskas bus gerai
kai buvau 12 savaiciu, man irgi buvo pripaise ta slapimo taku infekcija. idomiausia tai, kad nejutau jokiu jokiu simptomu. sakiau apie tai gydytojai, bet ji vistiek man liepe gerti antibiotikus. oi, kaip nenoriai as tai dariau...
Tokia infekcija ir man rado
Tik tiek, kad gydytoja uzgarantavo, kad vaikeliui ampicilinas jokio poveikio netures, blogiausiu atveju gali pasireiksti alergija. Kiek ieskojausi informacijos - ir internete, ir ant vaistu raso, kad juos galima vartoti besilaukiant. Taigi patikejau, ir tikiuosi, kad tuoj tyrimai bus geri, ir nereiks tu vaistu gerti ilgai...
niu ir man buvo
tiesa skysciu beproto daug isgeriau taip sake greiciau issisiosi visus blogumus ar kazkas pan.,svarbiausia ju daug gert
O MAN buvo inkstu uzdegimas
Na nepergyvenkit, mamytės, žinau keletą, kurios nėštumo metu ir ligoninėje pagulėjo-tikrai sveikus vaikučius augina.Juolab, jeigu susergate II-ame nėšt trimestre, nes tuomet mažutėlis mažiausiai jautrus vaistų poveikiui.Pasikeičia šlapimo takų anatomija dėl gimdos didėjimo, jų tonusas sumažėja dėl hormonų poveikio, tad taip ir atsitinka, kad nė karto nesirgusios ima ir nėštumo metu suserga..Gydytis reikia, nes pati infekcija gali daugiau blogo pridaryti, nei vaistukai.
Taip mamos ir man taip buvo tik neaisku ar inkstu ar slapimtakiu uzdegimas,bet kai buvo desimt sav.gulejau klinikose kauno desimt dienu,nes slapime rode penkis simtus leukocitu,tai keturis kartus per para ampicilina leido nes kitaip gali persileidima sukelt,bet ir man pasake kad siuo atveju ta liga pavojingesne nei vaistai vaikui,bet yra tokie vaistai UVAMIN retard,ir visa nestuma liepe juos gert cia ne antibijotikai bet labai geri,nes is kart slapima pakeicia ir pusles uzdegimui labai gerai,o tai nuo senu laiku ta beda turejau ir va ampicilino ir tu vaistu deka nesiskundziu ir mano Marijonui lyg tai nieko nepakenke,nebent veliau pasirodys kokie simptomai,neduok dieve.
Papildyta @ [mergetime]1100189294[/mergetime] Taip mamos ir man taip buvo tik neaisku ar inkstu ar slapimtakiu uzdegimas,bet kai buvo desimt sav.gulejau klinikose kauno desimt dienu,nes slapime rode penkis simtus leukocitu,tai keturis kartus per para ampicilina leido nes kitaip gali persileidima sukelt,bet ir man pasake kad siuo atveju ta liga pavojingesne nei vaistai vaikui,bet yra tokie vaistai UVAMIN retard,ir visa nestuma liepe juos gert cia ne antibijotikai bet labai geri,nes is kart slapima pakeicia ir pusles uzdegimui labai gerai,o tai nuo senu laiku ta beda turejau ir va ampicilino ir tu vaistu deka nesiskundziu ir mano Marijonui lyg tai nieko nepakenke,nebent veliau pasirodys kokie simptomai,neduok dieve.
kaip manote ar verta sunerimti ?kaskart kai darau slapimo tyrimus leukocitu randa 60-115, ginekologe nusiunte pas terapiauta del pakitimu slapime vel padariau tyrimus leukocitu rado 69 (tarapeutas sako norma nes hemaglobino kiekis kraujyje 108 ir ipaise man nestumine anemija) man 28 savaites nestumo.esu sunerimus
cituoju :I ir III nėštumo trimestrais anemija diagnozuojama, kai hemoglobino (Hb) koncentracija kraujyje mažesnė kaip 110g/l, II nėštumo trimestrą kai mažesnė kaip 105g/l. , o Geležies injekcijos į raumenis skiriamos dar rečiau ir tik tais atvejais, kai jų negalima leisti į veną. Injekcijos į raumenis skausmingos, odoje gali likti tamsios dėmės taigi nieko nesuprantu, kuom pasikliauti, pagal intenetinius duomenis man dar neturejo pripaisyti nestumines anemijos juk hemaglobinas 108, ir ar tai gali itakoti leukocitu kieki slapime? visai nenoreciau badyti i save adatu,juolab kad savijauta mano puiki
man buvo inkstu uzdegimas, kai buvau 11 savaiciu. Labai skaudejo, daktaras israse antibijotikus. Nemanau, kad antibijotikai gali pakenkti kudikiui. O siaip sake, kad infekcija nepakenktu i slapima, reikia niekada nekenteti, o dazniau eiti i tualeta, be to daug gerti skysciu, nepersalti.
o man nustate slapimo pusles uzdegima, bet antibiotikais is karto nepradejo serti. prirase kazkokiu naturaliu vaistu, arbatu. ir sake jei nepraeis tik tada antibiotikai. gal sakau jis nera toks tiprus? o be to padarius kraujo tyrima paaiskejo, kad ir hemoglobino sumazeje. kazi ar tai susije ar ne?
man tik pasake, kad slapime rado bakteriju, ar tai tas pats kas slapimtakiu uzdegimas?
as irgi jau turejau uzdegima pusleje,gal cia ne slapimtakiai,bet vistiek uzdegimas ta kryptim.Tai man paskui ant gimdos persimete tas uzdegimas ir pasirode rudu isskyru.Nuvariau pas daktare o ji man israse i makstitabletikiu kist.Tai kolkas viskas susitvarke.
Dar man labai padejo meskauogiu brukniu arbata.Greitai viska sureguliavo.Bet reikia sia arbata dalimis 3 brukniu dalys ir viena meskauogiu dalis sumaisyti.Nes kaip girdejau nestukem meskauogiu arbata pacia viena nepatartina.
Va man irgi rado kazkokia infekcija. Bet nesuprantu is kur? Nes skaudeti nieko neskauda. Sako, gydytoja gali tiesiog issrasyti ampicilina, bet tiesiog del saugumo, padarys pirmiausia slapimo paseli, ir tik po to vaistus paskirs.
Tikiuosi, kad antibiotikai tikrai netaip smarkiai kenkia II nestume trimestre
Nuo šlapimo infekcijos ūmios labai padeda daug skanesnis ir tinkamas nėščiosioms dalykas (kai negalit dar vartot antibiotikų - pirmas trimestras ar pan.) - litras kuo didesnės koncentracijos spanguolių sulčių. Man tos infekcijos būna dažnos, jei tik pajuntu, kad tuoj pasireikš - makteliu litriuką sulčių ir po infekcijos. Pajuntu, kai ima tarsi niežėt apie šlapimtakį (būna pasimylėjus
Man irgi negeras slapimas, rado 75 leukocitus ir 1 bakterija. Tai gydytoja man israse spanguoliu koncentrato kapsules gert
Nu man irgi ta pati slapimo infekcija jau kuri laika ramybes neduoda
Mamytes, nepergyvenkit labai.Nera cia jau taip baisu, kaip gali pasirodyt. Mane irgi is pradziu daktarai prigasdino,nuo rugsejo pas urologa beveik persikrauscius buvau, nes buvo bakterija, ir tik nesenai pavyko nustatyt kokia.. nors jokiu nepatogumu, ar siaip kokiu ten simptomu nejauciau.tai israse vaistuku - ir kolkas jokiu problemu
Nescioms gan daznai taip buna. Viskas bus gerai
ir mano šlapimo tyrimas rodo šlapimo takų infekciją
Vakar buvau pas gydytoją dėl blogo šlapimo tyrimo, tai patarė nusipirkti spanguolių ekstrakto Cary Lady arba Cran Bery, gerti daug skysčių (aišku ne spalvotų-gazuotų, labai tinka pienas), vengti aštraus, sūraus, riebaus maisto ir nesušalti.
QUOTE(Viwa @ 2007 07 13, 11:48) Vakar buvau pas gydytoją dėl blogo šlapimo tyrimo, tai patarė nusipirkti spanguolių ekstrakto Cary Lady arba Cran Bery, gerti daug skysčių (aišku ne spalvotų-gazuotų, labai tinka pienas), vengti aštraus, sūraus, riebaus maisto ir nesušalti. Man pries pora metu buvo taip, kad sona desini paskaudedavo ir slapimo tyrimas buvo blogas, tai irgi lipe negerti spalvotu-gazuotu ir geriau Cary Lady. Po to praejo. O dabar vel paskausta(net mylintis
Man vakar surado taip pat padidejusi liaukocitu kieki slapime ir iskarto prirase ampicilino. Keisciausia, kad savijauta visiskai normali.
Esu 35 savaiciu, todel nezinau, ar tokiame periode jau nebetaip kenksminga gerti antibiotikus, ar kaip tik labai knksminga.... :
Man ir buvo rade daug leukocitu (keli simtai) ir pakartojus tyrima gavosi tas pats..tai isaiskino tik tada kai slapima paeme su kateteriu- pasirodo slapimas liux - jokiu bakteriju ir leukocitu..Tai sake kad paprastam slapimo tyrime daznai tiesiog tiek leukocitu buna del patekusiu isskyru is maksties..Ir cia nebutinai turi buti kad tu pats kazka blogai atlikai (as abu kartus pries slapimo tyrima apsiprausdavau tarpviete, o slapima imdavau is vidurines porcijos - na kai ne pradzia ir ne pabaiga to slapimo)..Tiksliausiai del slapimtakiu infejcijos parodo butent kateteriu imtas slapimo tyrimas.. O pati procedura tai auu -bet neilgai tas auu ir iskenteti galima (labiausiai skauda kai veda ir isima ta kateteri)..
QUOTE(justme @ 2006 11 15, 13:23) Mamytes, nepergyvenkit labai.Nera cia jau taip baisu, kaip gali pasirodyt. Mane irgi is pradziu daktarai prigasdino,nuo rugsejo pas urologa beveik persikrauscius buvau, nes buvo bakterija, ir tik nesenai pavyko nustatyt kokia.. nors jokiu nepatogumu, ar siaip kokiu ten simptomu nejauciau.tai israse vaistuku - ir kolkas jokiu problemu Nescioms gan daznai taip buna. Viskas bus gerai Tokių rūpesčių ir aš turėjau. Paskambino gydytoja ir pasakė, kad šlapime yra bakterija, kurią BŪTINAI reikia gydyti. Nusigandau labai, nes gydymas antibiotikais. Gydytoja ramino, kad nesilaukiančioms net nevisada gydo, o
Man dabar 20 savaite, ir bakterijos slapime nebeturiu, nors 13 savaitej turejau bedos ir teko antibiotiku lasaline 1 karteli pastatyti, ir po to praejo. Labai nenorejau tu antibiotiku, bandziau naturaliais budais - spanguolem, ju tabletemis ir ivairiom arbatom gydytis, bet man nepadejo. Kartais ir dabar uzeina toks nerimas, kad gal neduok Dieve, pakenkiau kudikiui su tuo ampicilinu, bet tikiuosi kad viskas gerai. Jau jauciu judesiukus
As siandien buvau pasiziuret tyrimu atsakymu, tai slapime rado viena bala bakteriju. O kraujyje 10 leukocitu. Gydytoja liepe pagert brukniu, spanguoliu ar meskaugiu arbatos, po savaites pakartot slapimo tyrimus. Svarbiausia stengtis, kad nepatektu bakteriju is isores, nuo isskyru, naudoti tik vienkartini indeli slapimui. Jei tyrimai nepageres, ims paseli, jei ir ten rodys bakterijas, reiks antibiotiku. Tikiuos nereiks...
man taip pat paskutiniais menesiais buvo slapimo taku infekcija, geriau antibiotikus. pagimdzius vaikeli, po keliu menesiu atsinaujino infekcija (matyt ne iki galo buvo isgydyta), tai jau takart israse stipriu antibiotiku, nuo kuriu ir vemiau, skaudejo galva, pilva nu patys turbut slyksciausi salutiniai poveikiai buvo, nu bet dabar vel viskas (tfu tfu tfu) ok
o del maziukes lyg jai ir nera jokiu problemu, bent kol kas nieko nepastebejau...
man tos slapimo infekcijos kartojasi gan daznai ir net nezinau ka daryt, atsibodo jau pas gydytojus takus mint...
atrodo daug skysciu geriu, care lady vartoju, bet panasu, kad turiu tam polinki ir toks jau tas nestumas bus QUOTE(baggyra55 @ 2008 03 03, 13:53) man tos slapimo infekcijos kartojasi gan daznai ir net nezinau ka daryt, atsibodo jau pas gydytojus takus mint... atrodo daug skysciu geriu, care lady vartoju, bet panasu, kad turiu tam polinki ir toks jau tas nestumas bus Kai laukiausi irgi turejau tokiu bedu. Gydytojas pasake , kad mano organizmas linkus gaudyt "bakterijas". Bet viskas baigesi gerai. O slapima , tai tikrinau, kai tik turejau galimybe. Valgiau spanguoles, geriau jus sultys. Svarbu viska kontroliuoti. Sekmes!
dekui uz palinkejimus
buvau pas gydytoja vel, rado slapimo taku infekcija, sake turesiu gert iki pat nestumo galo kasdien uvamin retard ir urinal, tikiuosi pades ir vaikuciui viskas bus gerai
Aš turėjau problemų su šlapimtakiais, gėriau vaistus, bet kūdikėliui nieko blogo neatsitiko. Todėl manau, kad medikai skiria tik tuos vaistus, kurie yra saugūs, būkit ramios, gydykitės ir viskas bus gerai.
turiu ir as tą bakteriją, t.y. visada tą pačią, jau kokį 20 su virš metų. Jau man nebegydo jos, jeigu jaučiuosi gerai, nes po antibiotikų jos nebūną max 1 mėn. Poto vėl.
Aišku QUOTE(Tukiukas @ 2004 10 09, 18:56) Tokia infekcija ir man rado Tik tiek, kad gydytoja uzgarantavo, kad vaikeliui ampicilinas jokio poveikio netures, blogiausiu atveju gali pasireiksti alergija. Kiek ieskojausi informacijos - ir internete, ir ant vaistu raso, kad juos galima vartoti besilaukiant. Taigi patikejau, ir tikiuosi, kad tuoj tyrimai bus geri, ir nereiks tu vaistu gerti ilgai... Sveiki, man taip pat israse ampicilina, mes tik lekiu savaiciu, visai mazute, labai bijau del vaikelio. ar tikrai antibijotikai nepakenks? Geriu ampicilina po 1 4 kertus dienoje
as kai laukiausi pirma kart tai man buvo kazkokia infekcija, tai geriau antibiotikus, tai nuo ju man vidurius vis paleisdavo
sveikos
QUOTE(acura_maniake @ 2008 07 29, 12:44) sveikos sveikutes, jungiuosi i jusu pokalbi. As ir is pradziu, kai tik nustate, buvau labai nusigandusi,nes leliui buvo vos 12sav. ir ko tik nedariau...ir spanguoles geriau, ir spec.vaistazoliu misini ir tada jau antibiotikus, o dabar jau nieko nebeliepe gerti, nes siaip jauciuosi gerai net labai, tik po savaites vel atnesti slapima...nes man tai pagereja, tai pablogeja, tai dabar siuncia i santariskes pas nefrologa, kuris kaip suprantu ir paseli paims, nes poliklinikoj tai nieks paselio netiria ir neziuri kas per bakterija...kazkaip kai kiekviena karta kai nueinu pas ginekologe ir ji pasako, kad leliui tai viskas labai gerai,jis kad duodasi sau pilve ir kaip bebutu keista as jau nuo ketvirto menesio pradzios jauciu maziuko malimasi ilve, dabar jau kiekviena diena pries miega Acura_maniake, tikiuosi, kad tavo rweikaliukai pagerejo
Siandien suzinojau slapimo tyrimus, tai leukocitu 500 !!!!
keliu tema i virsu, nes vakar ligoninej man rado slapime bakteriju
QUOTE(Radmilė @ 2008 11 05, 15:52) Siandien suzinojau slapimo tyrimus, tai leukocitu 500 !!!! slapime randami leukocitai nebutinai reiskia kad yra slapimtakiu infekcija, gali btui tiesiog neteisingai paimtas slapimas, pateko is maksties isskyru, rekomenduotina kad gyd paimtu is makties tepineli ir gerti antibijotikus tik tikrai nustacius ligos priezasti QUOTE(zose123 @ 2008 11 13, 12:44) slapime randami leukocitai nebutinai reiskia kad yra slapimtakiu infekcija, gali btui tiesiog neteisingai paimtas slapimas, pateko is maksties isskyru, rekomenduotina kad gyd paimtu is makties tepineli ir gerti antibijotikus tik tikrai nustacius ligos priezasti pakartotinis tyrimas buvo geras, ir tepinelis nieko blogo nerode
As asmeniskai apie tuos automatinius slapimo tyrimo aparatus is vis patyliu. As isitikinau, kad jie pieno riebuma rodo. Ir kas svarbiausia net 3 istaigose buvo tiriama. Pas mane yra is vis sudetinga su sita beda tai teko nemazai istaigu ir dakatru aplakstyti. Tai kai padaro man ta automatini tai kartais is vis neparodo jokio uzdegimo nors sveikata viska pasako uz save, kartais labai dydelius nukrypimus. Idomiausai,ka,tarkim, ta pacia diena pasidarau automatini ir mokroskopuoti ir rodo 2 skirtingus atsakymus. Tarkim tame lapelyje nerodo jokiu leukocitu, o padaro mikroskopija ir randa 500. Ir cia is to pacio slapimo. Arba tatrkim kitoj istaigoj lapelyje pardodo, kad pakite baltymai, o ismikroskopuoja ir pasirodo tu balytumu jokiu nera.Taigi as visiskai nebetikiu tais automatiniais aparatais o, kad gauti tiklsius atsakymus tik laboratorine mikroskopija parodo fakta.
Taigi kam jau yra problemu nepagailekit pinigu normaliam tyrimui.
sveikutes,
na as dar nezinau ar esu ir kaip is giedro dangaus tas uzdegimas. Daktare Ospamoxo israse. Man tas uzdegimas jau kelinta karta kartojasi Negaliu trivot kaip skauda, be vaistu niekaip, o dar idomu kada tie antibiotikai prades veikti
Ir man ta zaraza bakterija prikibo ir sukėlė inkstų uždegimą. Pragulėjau aštuonias dienas ligoninėj, leido ampiciliną keturis kart dienoj visą savaitę ir gėriau furadoninį. Po antibiotikų kurso tyrimai jau geri, bet visą likusį nėštumą (dabar mum 22 sav.)liepė gerti po vieną furadonino tabletę į dieną, o juk ant informacinio lapelio parašyta, kad nėščioms jį vartoti draudžiama. Ir dar dvi savaites gerti išrašė Palim vaistą, o ant jo inf. lapelio parašyta, kad jos saugumas nėščiosioms nenustatytas, todėl jį vartotį draudžiama.Taip pergyvenu dėl mažylio, toks jausmas, kad savo rankom jam blogą darau gerdama tuos vaistus
Mane ir istiko tas likimas
Man per pirma nestuma pacioje pradzioje (dar nezinojau, kad esu nescia) prikibo slapimo taku infekcinis uzdegimas, veliau visa nestuma reguliariai kas menesi pasikartodavo. Uzkniso juodai. Sikart ir vel - net nezinojau, kad nescia, o prasidejo uzdegimas. Galvoju, - aha, turbut uzkibo... Gine sako, kad taip organizmas reaguoja i nestuma - tampa neatsparus bakterijoms. Geriau 2 sav. Ospamox 1000mg ir liepziedziu arbata, nes, pasirodo, meskauoges gali sukelti persileidima, nors ir gerai gydo tokius uzdegimus. Dabar saugausi - laikau kojas siltai, nevaikstau i viesus WC, nesimaudau juroje, - gal kuriam laikui bus ramu?
Oj as nesenai irgi tik is ligonines - jau 9 dienos kaip ant antibiotiku VELOSEF (gal kas juos geret?). Man itare inkstu uzdegima ir inkstu akmenis, bet kadangi negalejo atlikti visu tyrimu kad nepakenktu vaikeliui tai tiksliai taip ir nezino
as su trecia turejau 3-4 infekcijas slapimo taku,geriau antibijotikus visus kartus,nezinau ar del to ar nea,bet mano dukryte alergiska antibijotikam
|