Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dantys dantukai.. Kada pirmieji?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
tauskalyte
kliausykit, kaip atpazinti, kad maziukui jau pradeda dygti dantukai..
maniskiui 5 men, ir kai duodu pirsta, jis nebeciulpia bet stipriai kanda, gal jau prasideda kazkas panasaus i dantuku atsiradima???? temperaturos nera, be kazko nemiega, neramus paskutinem dienom.......
linsmutis
mums jau 9men., bet mes neturime ne vieno dantuko. nuo 5men. pradejo seiliotis, seiles bego upeliais, galvojom jau neuzilgo turesim dantuka; ir gydytoja sakydavo, kad jau pakeliui. Bet jau baigesi seiliojimaisi, o dantuku kaip nera taip nera. paradejau nerimauti, gal kas ne taip. Ir visokiausi persalmai puola, imunitetas nusilpes, nezinau ne ka daryti, gal nusivesti pas stomatologa.
Brooke
Mano mažoji irgi seilėjosi gal nuo 3-4 mėnesių, o pirmas dantukas išdygo tik apie 9 mėnesį, tiksliai nepamenu wink.gif Ir tada jau dygsta dygsta, vienas po kito.. smile.gif Jau 6 turim smile.gif
Vidulka
mano drauges mergytei pirmas dantukas isdygo kai buvo truputi virs metuku .Ji ir buvo susirupinus,bet vis delse ir nesviete dantenu.Ir teisingai padare ,nes dantukus jau 2 turi.
rugile
Mums pirmasis dantukas prasikale 1 metu ir 2 menesiu... truputi buvom susirupine, bet gydytoja nuramino kad iki 1.5 metu normalu smile.gif Nepergyvenkit, viskas bus thumbup.gif Musu Lejai iskart net 2 dantukai prasikale... smile.gif
linsmutis
kai kalasi dantukai, ar visada yra temperatura?
LARA
tikrai nevisada,mums 7 mne mes turim2 dantukus isikale pirmas 5.5men uz savaites kitas clap.gif o dabar stop seilejasi bet dar nera.Ir nebuvo temperaturos,net nmepastebejau kaip jie isdygo 2.gif thumbup.gif Nesijaudik isdyks ir tavajei wink.gif
Renacikas
Man paciai isdygo apie 1 metuku pirmas dantukas... Mazoji jau 6 men bet irgi neturi ne vieno, tai gal i mama bus:))) Siaip sako kuo veliau isdygsta tuo sveikesni ir tas tiesa,,,,, mano sesei isdygo labai anskti, bet ir pas dantista lankesi daznai.. O man tpu tpu tpu labai retai reikia ten uzsukti wink.gif Nepergyvenk tai manau tik i nauda, kad velai dygsta;)
ENIGMA
PIRMAS VAIKAS METU GIMTADIENIO PROGA SUDAIGINO PIRMA DANTI... biggrin.gif , BET VISI KITI DANTYS LINDO VIENS GREICIAU UZ KITA IR IKI 18 MENESIU TUREJOM VISUS KIEK PRIKLAUSE 24 MENESIU, BE TO JEI VELIAU LENDA DANTYS TAI GREICIAU ISDYGSTA VIRSUTINIAI, O NE APATINIAI, CIA AS IS SAVO PRAKTIKOS IR KITU MAMYCIU KIEK PAZISTU, TAI KAZKODEL VISIEMS BUVO BUTENT TAIP.... g.gif
O VA ANTRASIS 9 MEN. PROGA SUDAIGINO PIRMA , MUMS DABAR 11 MEN, MES TURIM 4 DANTIS... thumbup.gif

TAIP, KAD RAMIAI MOTIN, KIEKVIENAM SAVAIP... smile.gif
Limcamca
O mums siandien isdygo - 4,5 men. tongue.gif Dazniausia kada mamai isdygsta, tada ir vaikui.
šilka
QUOTE (linsmutis @ 2004 10 07, 13:51)
mums jau 9men., bet mes neturime ne vieno dantuko. nuo 5men. pradejo seiliotis, seiles bego upeliais, galvojom jau neuzilgo turesim dantuka; ir gydytoja sakydavo, kad jau pakeliui. Bet jau baigesi seiliojimaisi, o dantuku kaip nera taip nera. paradejau nerimauti, gal kas ne taip. Ir visokiausi persalmai puola, imunitetas nusilpes, nezinau ne ka daryti, gal nusivesti pas stomatologa.

Mano draugės mergytei dantukai išdygo 13mėnesį ir ne vienas, o visi keturi ar penki.
miskouoga
QUOTE (linsmutis @ 2004 10 07, 11:51)

Seilejmasis nereikia, kad dantys dygsta. Seiletekis padieja, nea vaikelis ruosiasi valgyt kieta maista.
doma_
O mes irgi dar be dantu...Vis laukiam laukiam... Nieko del to nedarau, lauksim iki metuku, o jei ir tada neisdygs tada jau eisim ziuret, kame reikalas...
Meka
mes nuo 2 men laukem dantu ir ka jau septyni men ir tik dabar pasirode pirmojo dantuko virsunele.. man dantys dygo 2 men.. teciui 1metu ir 2 men. tai musu vaikas per viduri taiko wink.gif .. siaip mano dantys blogi o vyras dar ne karto nebuves pas dantista.. tongue.gif kuo veliau dantys isdyksta turbut tuo sveikesni.. nors gydytojai ir neigia tokia teorija wink.gif
asfaltuota
Pirmas dantis išdygo 10mėn. Dabar metai ir 8 mėn. ir tik vakar išlindo aštuntas dantis, kai pas kitus tuo tarpu jau beveik pilna komplektacija. Dar neturim nei vieno krūminio, bet nepergyvenu. Vėliau išdygs- vėliau suges. Jau skaičiau forume, kad tokio amžiaus vaikiukams reik pas dantistus, nes dantukai išgedę, tad kol neišdygo- daug ramiau....
Tiesa, nereik pamiršti duot vitamino D smile.gif
Mama Ruta
O mums jau vakar prasikale thumbup.gif, nors dar tik 4 men su biskiu
Bet kas keisciausia, is karto du clap_1.gif Seilejosi ziauriai, irzlus buvo nezmoniskai, net viduriavo
cute
Mano mergicai irgi pagaliau pirmasis prasikale clap.gif
Bet mums jau metukai su kaupu. Kalesi net tris menesius.
Viskas typ top kaip tetukui. Gal ir gerai, kad taip velai. Veiau ir gesti prades. Tik va pagalvojau, ar nebus vaikui kompleksu mokykloj, bo tetukui pirmi pieniniai iskrito 4-oje klaseje, kai visi vaikai jau su nuolatiniais seniai...
Tafi
Mano maziukas seilejasi jau nuo 4 men, o per paskutine savaite, uzpuole sloga, viduriavo, pakilo temperatura, o siandien ir dantukas prasikale
venzliukas
Nebuna vaiku be dantu laugh.gif laugh.gif laugh.gif
kada nors vistiek prasikals laugh.gif

mes irgi dar be dantu thumbup.gif

.
Puuga
Teisingai, NEBUNA VAIKU BE DANTU thumbup.gif thumbup.gif
Nei vieno nemaciau su protezais biggrin.gif
ramuneb
prieš 2 ,3 mėnesius , prieš išdygstant pirmiesiems dantukams, atsiranda seilėtekis, po to kandžioja viską, sunkiai žinda,nervuojasi,dantenos būna patinę
linksmutis
nu be dantu ir as nemaciau ne vieno, bet mane daug kas gasdina, skaitosi, kai prades visi issyk lysti, tai tau tada bus vargelio. o be to viena pazistama papsakojo tokia istorije, kad man plaukai pasisiause, uztai ir bijau.
jai giminaite, kuri dirba vaiku namuose Alytuje sake, kad vienai mergaitei kalesi keli dantys is sykio ir nuo aukstos temperaturos numire. as netikiu sita nesamone, bet vistiek kazkaip neramu.
labai laikiam pirmuju dantuku.
Kristtute
O mes vakar radom penkta ir sesta dantukus. Dabar turim sesis clap_1.gif Tik kad isdygo pirma du apatiniai, po to vienas ir kitas virsutiniai (bet ne per viduri, o tie salia) o dabar du viduriniai virsui:hm
jurgitask
Visi vaikai skirtingi, todel ir dantukai visiems nevienodai dygsta wink.gif Maniskiui greit 8 men. o jau turi 6 dantukus: 3 virsuj ir 3 apacioj thumbup.gif
Meila
Mes įvairių požymių nuo kandžiojimos, seilėtekio, neramumo jau patyrėm ko gero nuo 5 mėnesių, o pirmieji dantukai pasirodė 8 mėn. dabar jau 11 mėn., o teturim tik 2, bet atrodo, kad viršuj dantenėlės paraudę, tai ko gero kalasi jau viršuje, o ir nerami jau labai, ypač naktį. Pradeda taip graudžiai verkti atrodo be priežasties, turbūt kai pradeda skaudėti, net po keletą minučių. Tai jau laukiu kol pradės baltuoti dantukai. thumbup.gif
rugile
O mes turim priekyje viena virsuj, viena apacioj, o vakar kruminis islindo! blink.gif rolleyes.gif Jokio eiliskumo smile.gif Mano mergina nepripazysta taisykliu! laugh.gif biggrin.gif smile.gif wink.gif
Nija
QUOTE (Kristtute @ 2004 10 14, 08:57)
O mes vakar radom penkta ir sesta dantukus. Dabar turim sesis clap_1.gif Tik kad isdygo pirma du apatiniai, po to vienas ir kitas virsutiniai (bet ne per viduri, o tie salia) o dabar du viduriniai virsui:hm

smile.gif Geras, nes as labai nustebau, kai turedamos du apatinius, sulaukem virsutiniu, bet soniniu. Galvojau, kad kazkas ne taip. blink.gif Bet virsutiniu viduriniu teks dar palaukt matyt - nors mum jau tuoj 10 men... g.gif
Kristtute
Nija, ko gero ne taip ilgai teks laukt, nes mums kai isdygo tie virsutiniai soniniai, tai po 2 savaiciu islindo ir virsutiniai priekiniai, nors smegeneles nebuvo paburke g.gif Labai jau greit ir netiketai.
lika
Sveikos! O mums isdygo du dantukai kai buvo 6 men, o dabar 9 men ir daugiau dantu nera sad.gif Bet svarbiausia kaip 2.gif kramto turedamas tiek dantu doh.gif doh.gif laugh.gif doh.gif Sausaini suvalgo per minute! tongue.gif Svarbu jam uztenka ir dvieju biggrin.gif
Meila
QUOTE (lika @ 2004 10 15, 20:54)
Sveikos! O mums isdygo du dantukai kai buvo 6 men, o dabar 9 men ir daugiau dantu nera sad.gif Bet svarbiausia kaip 2.gif kramto turedamas tiek dantu doh.gif doh.gif laugh.gif doh.gif Sausaini suvalgo per minute! tongue.gif Svarbu jam uztenka ir dvieju biggrin.gif

Maniškei pirmieji du apačioj išdygo 8mėn., o dabar jau 11mėn. ir nieko naujo, nors gal jau greit bus viršuj, nes jau labai paraudę. Nors aš laukiau apačioj šoninių, nes maniau, kad toks eiliškumas turi būti wink.gif
jurgelencius
mums pirmi du dantukai vienas po kito isdygo 7 men., bet jau 5 men kaip nesulaukiam virsutiniu dantuku. ir neteisybe, kad veliau isdyge dantys yra sveikesni. galiu pateikti pavyzdi is savo seimos
birina
Mums pirmi du dantukai isdygo 4.5 men. tai nebuvo temperaturos, bet labai kandziotis norejo ir seiles upeliais tekejo. cry.gif dabar 9.5 tai kiti pradejo dygti. ir temperatura auksciausia ir neramui labai. visoms mamytems kantrybes smile.gif
Meila
Kiek laiko gali laikytis temperatūra dėl dantšukų? cry.gif Ir kiek aukšta ji gali būti? O gal čia kokios kitos ligos? Mums 37'6 ir dygsta krūminukai unsure.gif
tauskalyte
pati pradejau sia tema, tai dabar noriu pasipasakoti, kaip buvo mum su dantukais. pirmieji du apatiniai isdygo labai lengvai be jokiu temp, be nieko..... na o virsutinia, tai jo, buvo temp. 39 dvi paras laikesi, dantenos buvo pamelinave. dabar jau praejo, ir lenda po truputi abu is karto - pirmas kandis ir antrasis kandis, o ne abu pirmieji, kaip kad dazniau pasitaiko. o siaip tai gal temp. tokia auksta buvo del to, kad praktiskai lindo abu is karto, todel ir skausmingiau viskas vyko.... ziuresim kaip bus toliau..... na, o temp. apie 37, tai gali buti ir del slogos ar pakosejimo, nes kai dygsta dantukai tai imunine sistema buna truputi atsipalaidavusi ir lengviau kimba visokios ligos. musu gydytoja sake, kad vienai mergytei kai tik dygdavo koks dantukas, tai is karto prasidedavo laringitas, ir taip keleta kartu. isdygo dantys ir ta liga nebesikartojo....
smulkute
Mums 7 men., bet dantuku dar nematyt. Ir dantenos kaip visuomet.Bet irzlumas! Gal vis delto nuo dantuku... (kuriu nera smile.gif )
Meila
Taip jau yra: iki 4 mėnesių jei vaikas neramus kaltinam pilvuko skausmus, o vėliau tai lieka kalti dantukai blush2.gif Bet taip dažniausiai turbūt ir yra, o kas bežinos, kol mažis nemoka kalbėti mirksiukas.gif
Venta
Viduriniajam piermieji išdygo 11 mėn.
Mažiausiam- 6 mėn.
Buba
maniškiui seilės upeliais pradėjo bėgti kažkur nuo 4 mėnesių, o pirmi dantukai išlindo tk 8,5. g.gif kitų dviejų teko palaukti dar 2,5 mėnesio. šoniniai išdygo paeiliui, o krūminiai tai išlindo 3 iškart maždaug per 4 dienas, tai per tą laiką vaiko nuotaika buvo tragiška. Kartais net klykdavo iš skausmo cry.gif
helli
Mums 8 mėn. ir jau turim šešis dantukus, o šiandien daktarė apžiūrėjo ir pareiškė, kad rodos ir septintas pakeliui. Taigi pasisakysiu ir aš kaip šiokia tokia dantų dygimo ekspertė biggrin.gif

Pirmųjų dviejų apatinių priekinių sulaukėm 4.5 mėn.: savaitę viduriavom be jokios priežasties
Dviejų priekinių viršutinių - 6.5 mėn.: vieną parą laikėsi aukšta temperatūra
Dviejų viršutinių šoninių kandžių - 7.5-8.: aplankė pirmoji sloga
Dabar lyg ir lenda dar vienas viršutinis ...

Visų dantukų dygima lydėjo padidėjęs irzlumas, rankinukizmas (gėrai tik pas mamytę ant rankų ), nemiegotos naktys. Tarpuose tarp dantų dygimo vaikas auksinis smile.gif .

Taip kad tikrai siūlau nepergyventi toms, kurių mažyliams dantukai dygsta vėliau arba kas nemažą laiko tarpą. O tai aš tik spėju pradėt atsigaut ir vėl prasideda dantukinis košmaras, o ir vaikas man atrodo kuo didesnis tuo lengviau šį procesą išgyvena (nors žinoma būna ir išimčių).
Estrella...
Sveikutės 4u.gif
Mano zuikis irgi labai neramus,o jau seilės tiesiog kibirais teka doh.gif Prasidėjo slogutė,paraudo gerklytė,pakilo temperatūra,prie viso šito dar ir viduriuoja doh.gif
Šiandien apžiūrėjau dantenukes doh.gif siaubas,ištinusios ir viršuje,ir apačioje doh.gif Bet kas keisčiausiai,dygsta ne priekiniai,o šoniniai dantukai,ir visi keturi kartu doh.gif
marsiukė
Mums dantukai išdygo kaip tik Naujųjų Metų rytą.Tai buvo tik penki mėnesiukai.Be skausmo, gan ramiai. iš kart du apatiniai viduriniai.Laukiam kitų, bet jų dar nėra.Nors seilės jau labai teka, graužia savo nykštuką (nieko kito taip negraužia), tai, galvoju, kad nebeužilgo jau ir kiti.
Dusia
Mano mažajam pirmieji du išdygo penkių su puse - praktiškai abu vienu metu, vienas vieną dieną, o kitas iš paskos kitą dieną. Vaikas praktiškai nesikankino, gal tik labiau kandžiojosi. Dabar kur kas labiau kandžiojasi, apžiūrėjau, bet nesimato man, kurie ten dantukai galėtu jau dygti, lyg ir nėra patinimų. Nu pirmųjų irgi nesitikėjau taip anksti, nes nepastebėdavau nieko tokio, o va tiesiog ėmė ir išlindo smile.gif Tai įtariu, kad ir dabar panašiai gali būti, bet kol kas pirštą artyn prie jo burnytės prikišti pavojinga, nes pagriebęs ne tik sukanda su savo aštriaisiais apatiniais, bet ir trukteli gerai tą pirštą, kad prabrauktų su dantukais per jį uffff biggrin.gif
guce
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif niu vat ir mums pagaliau isdydo pirmieji dantukai. apacioje du. suejus lygiai 6men.
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
labai smagu, dabar laukiam jau kitu, tik baisu kad nebutu ir vel tokie skausmingi vaikui.
morozko
Mums pirmasis dantikas pasirodė 5,5 mėn. 4u.gif
Germante
Sveiki,

mums pusmetuko proga isdygo pirmas dantukas smile.gif . Mazei nebuvo temperaturos, tik irzlesne pasidare.

Norejau paklausti. Kaip priziureti pirmuosius dantukus, kad isliktu sveiki? Ar reikia ta prieziura pradeti jau nuo pirmuju isdygimo dienu? Jeigu ne, tai kada ir kaip? Ir ar labai kenkia dantukams, kai produktuose, kuriuos maze valgo (pvz. vaisiu tyrelese) yra cukraus?
Is anksto aciu 4u.gif
tauskalyte
QUOTE(Germante @ 2005 05 10, 10:05)
Sveiki,

mums pusmetuko proga isdygo pirmas dantukas  smile.gif . Mazei nebuvo temperaturos, tik irzlesne pasidare.

Norejau paklausti. Kaip priziureti pirmuosius dantukus, kad isliktu sveiki? Ar reikia ta prieziura pradeti jau nuo pirmuju isdygimo dienu? Jeigu ne, tai kada ir kaip? Ir ar labai kenkia dantukams, kai produktuose, kuriuos maze valgo (pvz. vaisiu tyrelese) yra cukraus?
Is anksto aciu  4u.gif
*

vakar kaip tik skaiciau zurnale apie dantukus. ten raso, kad isdygus pirmiesiem dantukam, juos rekia pavalyti su slapiu merliuku, veliau (tik neaisku, kada tas veliau smile.gif, gal kai daugiau tu dantuku ir kai vaikas jau leidzia ) valyti su sepetuku, na o, kai vaikas ismoksta ispjauti kazka is brnytes, tai tada ir su pasta pradeti, kad nenurytu. maniskiui metai ir menuo greit bus, tai as turiu nupirkusi jam sepetuka, ir kai pabraukau su juo per dantukus, tai jis juokiasi smile.gif patinka jam, o gal kutena, nezinau, dantuku turim 6 - keturi virsuj ir du apacioj
Dovistoma
Mano berniukui pirmas dantukas išdygo 6mėnesių, 4u.gif omažajai jau septyni, bet dar neturim nei vieno cry.gif
vida/d
Mano sunui 1,2m.jis turi 11dantuku.Siuo metu dygsta virsutiniai kruminiai dantys.Pastebejau,kad ju vietos stipriai patine,pagelte ir labai pamele(melynes dantu dygimo vietose).Noreciau paklausti ar tai normalu ar kreiptis pas gydytoja,nes kai dygo 11 pirmu dantuku,nebuvo nieko panasaus
Adele
cry.gif naktimis mums daznai buna atsibudinejimai ir dantuku , taip itariu as pati,skausmas.Padavus kruti, praeina. Bet per nakti budinejames daug kartu.Kaip jus naktimis malsinate dantuku skausma...mums dar tik 8 dantys isdygo, bet taip sunkiai.Praktiskai istisai bemieges naktys..
inkunai
Na, naktimis tai ir mano mažius mėgsta pablūdinėti. doh.gif Bet šiaip ne taip išauginom tris krūminius, dabar jau dygsta ketvirtas. Visi dygo skausmingai, su temperatūra ir viduriavimu po dvi tris dienas cry.gif , nors gydytoja neleidžia, bet aš daviau ir paracetamolio žvakučių arba Panadolio, nes Viburkol žvakutės nuo tokio skausmo tikrai nepadeda,o paracetamolis bent jau skausmą padeda numalšinti. Tiesa, dar šiek tiek padeda visokiausi tepaliukai, bet jų kaina didelė, o naudos tikrai nėra tiek, kiek reklamuoja. Maniškis, tai jų laukia kaip kokio saldainio prieš miega, patepu dantis tada apsilaižo ir užmiega biggrin.gif O apskritAI dėl miego, tai aš susitaikiau, kad teks palaukti ramių naktų. Kartais įsiprašom pas senelius į svečius, kad kelias dienas leistų pailsėti ir ramiai padirbti, išsimiegoti. Sako, kad šitą laikotarpį reikia pergyventi su džiaugsmu, nes nežinai, ar dar kada gyvenime tai pasikartos. Taigi, visoms mums kantrybės smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.