Mano mažyliui 6 savaitės. Jam labai patinka maudytis. Kol kas maudome mažoje vonelėje, bet esu girdėjus, kad kiti maudo didelėje vonioje ir leidžia vaikeliui paplaukioti, nardyti. Sako , kad kūdykiams labai patinka. Tik nežinau ar galima?
Mes nenardom, bet dideleje vonioje maudomes nuo 1 men.
gali maudyti nors ir nuo gimimo, tik ji turi buti atitinkamai paruosta, ta prasme isvalyta, kad nebutu galimybes patekti infekcijai...
del ausyciu tai tikrai nepergyvenk, mes slapinom nuo pirmo karto ir nieko, nesamone kad reikia saugoti, tik paskui jas reikia isvalyti sausai ir viskas o nardymo technikos geriau kad kas pamokytu...
Mes maudėm nuo ketvirtos dienos. Tik išvalydavau vonią su muilu, gerai išskalaudavau ir įpildavau truputį jūros druskos (be jokių priedų!) ir porą lašų vaikiško aliejuko (turėjau labai gerą, ramunėlių). Jokių muilų ir šampūnų. Su muilu vaiką išploviau pirmą kartą kai jau buvo virš metų ir labai išsitepliojo
Dėl ausų tikrai nepergyvenk. Jo ausys devynis mėnesius buvo vandeny, tai kodėl dabar vanduo turėtų būti blogai? Aš jas tiesiog nusausindavau rankšluosčiu ir tiek. Ausų uždegimu nesirgome! Tik dabar (maniškei jau beveik pusantrų, sužinojau, kas tai yra) Nardymo iš tiesų geriau būtų jei kas nors pamokytų.
Nuo 1men vonioj plaukiojom ir nardem ir jokios bedos iki siol ausu nepuole -TFU TFU TFU
Mums jau tuoj 1,5 , bet mes dar vis maudomes savo vonyteje
Kol gyvenome bute ir vyras būdavo darbe, tai visada maudydavau dukrele vonelėje, dar buvau nusipirkusi tokia kempine ant kurios galima paguldyti vaiką, nes taip lengviau atprausti. Na o dabar gyvename name ir turime didelę vonią. Kai gime antras vaikelis parsinešiau vonele, bet kokį porą kartų aš jį ten numaudžizu, o paskui pradejau maudyti vonioje.
Mano vaikai abu mėgsta maudytis. Tai kiekvieną vakarą prileidžiam į vonią vandens ir jie abu maudosi, aišku mažajį dar reikia laikyti. Dabar jau turiu daugiau patirties tai nebijau viena jų abiejų maudyti.
Didelėje vonioje maudomes nuo 2,5 mėn.
Mums 1 m. ir 9 mėn., bet dar maudomės mažoje vonelėje
labas,
musu kleckas didelej vonioj nuo 2 sav. maudosi ir nardo sekmingai. Nescia lankiausi Semetos pamokeles, tai pagimdzius jie atvaziavo, parode masazus mankstas ir maudyma bei nardyma didelej vonioj. Man kazkaip nelabai gavosi, tai ir po siai dienai vonioje dukra mirksta tik su teciu. Kai nebetilpom nardyt vonioj uzsirasem i baseina.
Kai dukrytė pradėjo nelabai vonelėj tilpt, tai ir perlipo į vonią
o bendradarbė sakė, kad nuo gimimo didelėj vonioj maudė savo vaikus
Na as jau taip pat manau kad reiks bandyt maudyt vonioj didelej nes jos vonele jai jau maza as manau neturetu kilti problemu jau ji nebemaza
Didelėj vonoj maudomės nuo 3,5 mėn
Na mes palyginus pradėjom vėlai maudytis didelėj vonioj, gal kokių 6,5 mėn. Visada labai bijojua kad vandens į ausis nepatektų, o pasirodo visai be reikalo
Mes nuo 3 men mazoj vonelej nebesimaudom
Abu vaikus nuo gimimo maudome didelėje vonioje.
as pradejau savo vaika maudyt didelioj vonioj nuo 5 men.,nes jam ta buvo jau per maza.labai megsta taskytis,kojom maskatuoti
Mes savo sunaiteli nuo 2-3men perkraustem i didele vonia
Labai patinka jam u rankytem dauzyt i vandeni tai po kiekvienu maudyniu ne tik tetukas su mama slapi lieka bet ir visas vonios kambarys plaukia
Pirmagimis į didelę vonią iškeliavo būdamas 3mėn. - kai aktyviam vaikinui vonelėje vietos pritrūko. O jaunesnieji po ją plaukiojo (o vėliau ir nardė) nuo 1 mėn. Pirmąjį mėnesį vonelėje maudžiau higienos sumetimais ir norėdama leisti atsigauti po nėštumo nuvargusiai nugarai, nes maudant vonioje jai tenka didelis krūvis: maniškių maudynės neapsiriboja 5 minutėmis, o pagalbininkų aš dažniausiai neturiu.
na mes ankstokai maudynes vonioj pradejom
mes pradejome maudytis dideleje vonioje 3 men, bet galima jau nuo1 men. man visas proceduras parode masaziste, ji ir narde dukryte, as tai to nedarau, tik leidziu jai paplaukioti. del ausyciu nepergyvenk, jos gali sulapti. mano mazei tas labai patinka, ji net cepsi is dziaugsmo
kiek pamenu,mes dideleje vonioje pradejome maudytis tik tada kai jis pats mokejo tvirtai sedeti,ten daugiau vietos,daugiau zaislu ir vandens.
dideleje vonioje pradejom maudytis nuo 3 men. jai labai patinka maudytis ir jei patenka vandenuko i ausytes jokios problemeles nematau
mes tai nuo 2 menesiu pradejom maudyti savo klecka ir jai tai labiu patiko nei maudytis voneleje
Didelėje vonioje pradėjom maudyti sūnelį 11 mėn. Kažkaip nelabai aptiko jam ta erdvė, dabar priprato.
mano mažiukas juodai bijodavo vonelės,galvoju gal todėl,kad tamsiai mėlyna buvo
Į vonią persikraustėm, kai pats sėdėti išmoko...mama tik tada išdrąsėjo
QUOTE(Aukre @ 2006 06 13, 08:37) mes dar mažoj maudom, bet ko gero tilpsim tik iki kokio 3 mėn, o tada didelėj teks su vienu iš mūsų pliuškentis, nes vonia taip įmontuota, kad prie jos tik iš galo galima prieiti, o taip nei nuprausi, nei nusaugosi normaliai. O jūs kiek vandens pripilat, kai kartu lipat? Ir ar ten tik vienas vargsta, ar ir kitas padeda maudyt? kažkaip sunku įsivaizduot, kaip ten susitvarkyt su dar nesėdinčiu kleckiuku
Kadangi mūsų vonelė didelė tai iki 1,4 m. maudėme mažių joje. Vanduo jam malonus kaip žąsiukui
[quote=Akmeja,2004 10 07, 17:18]
Mano mažyliui 6 savaitės. Jam labai patinka maudytis. Kol kas maudome mažoje vonelėje Mes nuo pat pirmu dienu kai tik sumastem maudytis ejom i didele vonia kartu su teciu.O as nuprausdavau...taip buvo visa laika iki kokiu metu,tada jau vienas dideleje vonioje sededavo...patiesdavau gumini kilimeli,kad neslystu ir tiek
As savo mazuosius pradejau maudyti, kai jie buvo 10 menesiu. Bet maudosi tik vaikai, kartu su jais mes dar nesimaudom.
Mes savo mazyle maudom tik vonelei,jokiu akrobatiniu triuku nedarom,nenardom ier pns.kazkaip baisoka.,reikia moketi nors visai neblogai butu
Nuo puses metuku pradejau maudyti dideleje vonioje,nes maziukeje jau nebetelpa
Mes dideleje vonioje pradejom maudyti mazdaug nuo pusantru metuku,nors ir voneleje vietos ir dabar uztektu
Papildyta:
Mes didelėje vonioje maudomes kažkur nuo 4,5 mėnesio
mes savo mazute maudem voneleje kol tilpo, kazkur iki 4 menesiu, o veliau nusipirkom kedute maudymuisi
manau nesvarbu kada pradesi maudyti dideleje vonioje
mes savo mazyli dideleje vonioje maudom beveik nuo gimimo...jis ir plaukt bando ir vaikscioja, ivairius pratimus vonioje darom...o voneleje maudem tik kol bambute sugijo (pirmas dvi savaites kazkur)...
kuo daugiau vandens tuo smagiau, ir ant galvytes vandenuka pilstom ir ant veiduko...kartais supyksta, kai jau pabosta sruvantis vandenukas veiduku, bet nustojam ir vel viskas tvarkoje... maudymasis yra ir turi buti tikras malonumas
mes savo gruda didelej vonioj maudom kazkur nuo 8 men
Na mes vonioje maudomes nuo triju menesiu,ji jauciasi kaip dideliame baseine
o mes didelej maudomes nuo menesio. ir labai patenkinti
o mes nuo pirmu dienu. ir dar grudinames saltu vandenuku
Mes nuo 4mėn didelėj vonioj ir mums
Mes būdamos metukų pabandėm didelėj vonioj, bet nepatiko. Tai ir po šiai dienai tik vonelėje, arba po dušu
mes maudomės didelėj vonioj kazkur nuo dešimties mėnesių,labai patinka dukrytei
pas mus kaimynai irgi tik parsiveze leliuka ikiso i didele vonia, ir maude po dusu , na man tai atrodo kad tai nehigieniska ypac pirmaisiais menesiukais
mes savo vaika maudem nuo pirmu dienu musu vonioj... pries kiekvienas maudynes vonia isplaudavom su ukiniu muilu.
Aš savo vaika maudžiau didielioje vonioje nuo to laiko kada ji jau nebetilpo i vaikiška vonele.Maždaug nuo puses metu.
|