Užsiveisėme topinambų (bulvinių saulėgrąžų), tačiau kai bandžiau pirmą kartą juos nuskusti, tai prasikeikiau ir sakiau daugiau niekada to nedarysiu - negana to, kad jie tokie gumbuoti, jog nepaprastai sunku nulupti, bet dar ir greitai juoduoja ir nesimato kur lupta, o kur ne. O ir patiekalų su jais nelabai žinau. Bandėm sutarkuot ir su majonezu sumaišyt, bet nelabai skanu buvo. Pasidalinkite patirtimi, kaip ir ką iš jų galima naudingo padaryti. Gal žiemai kokią mišrainę?
Kaip prie visko-reikia priprasti.Veliau iprasi ir bus skanu.Kiti nupliko,kad nebutu taip aitru.Bandyk maisyt su kokiais pekino kopustais(teko visaip isbandyt).bandyk "valgomus variantus",gal atrasit savo skonio recepta.
O mes juos kasdavom po salnu, tada visas aitrumas dingsta O jei anksciau - tai palaikom balkone .
Labai megdavau sutarkuotus, su morkytem, kopusteliais ir majonezu
Labai megdavau sutarkuotus, su morkytem, kopusteliais ir majonezu
mes juos greuziam vienus jeigu tik nepamirshtam ju parsivesht ish sodo.
o sheip greushiu kai ner ko kita paest, vadinasi ish bado
o sheip greushiu kai ner ko kita paest, vadinasi ish bado
QUOTE (WodaLaznik @ 2004 10 10, 14:02) |
o sheip greushiu kai ner ko kita paest, vadinasi ish bado |
Nebloga "akmenuka" imetei i zhmonos "darzha"
O kiek laiko jie laikosi iškasti. Kiek girdėjau, tai neilgai. O apie topinambų (bulvinių saulėgrąžų) konservavimą radau čia: http://www.edlonta.l...arch.php?ctg=38
Gal kam bus įdomu.
Gal kam bus įdomu.
Siandien pirkau "Rasas".O jose kaip tik "visas puslapis"receptu is topinambu.Isigyk,gal kazka atrasi tinkamo.
Turėjau daug topinambų ir receptų jiems paruošti buvau susiradusi,bet iškilo netikėta problema-alergija jiems,nors šiaip nesu alergiškas žmogus.Taigi ,jeigu pradės niežėti kūną,vietomis iškils raudonos dėmės ,meskit juos šalin,ir be jų yra gausu daržovių.
Na, juos šiaip pavasarį kasa, kai dar nėra jokių kitų daržovių.. Ir nieko jie neaitrūs, tiesiog specifinio skonio. Ir man skaniausia tarkuoti tiesiog su grietine, kuri sušvelnina jų skonį.. Be to jie lupami, o ne skutami, nupjaustant nepatogius linkius.
Na, kad juoduoja tai taip, nieko nepadarysi. bet kartą per teliką mačiau, kad įvairias daržoves (na, kad ir artišokus) reikia lupti ir dėti į parūgštintą vandenį, tada nejuoduoja. Gal ir jiems tinka.
Dar jie yra vieni iš augalų, kuri turi daug polisacharido inulino (ne insulino su daug fruktozės.
Taip pat auginame 2 rūšių- vieni žydi, kiti ne, vieni balsva-gelsva odele, kiti šiek tiek violetine ir būna stambesni.
Na, kad juoduoja tai taip, nieko nepadarysi. bet kartą per teliką mačiau, kad įvairias daržoves (na, kad ir artišokus) reikia lupti ir dėti į parūgštintą vandenį, tada nejuoduoja. Gal ir jiems tinka.
Dar jie yra vieni iš augalų, kuri turi daug polisacharido inulino (ne insulino su daug fruktozės.
Taip pat auginame 2 rūšių- vieni žydi, kiti ne, vieni balsva-gelsva odele, kiti šiek tiek violetine ir būna stambesni.
Patiekalai iš topinambų
Aš niekad tiek su jais neužsiminėjau. Nuo vaikystės pamenu kad tėvai kasdavo juos žiemą, jeigu būdavo ilgi atlydžiai ir žemė atšildavo, arba pavasarį- vėlų rudenį. Pas mus žemė buvo derlinga, užaugdavo nemažos bulvės, visai patogios lupti ir valgydavom tik žalias
Aš niekad tiek su jais neužsiminėjau. Nuo vaikystės pamenu kad tėvai kasdavo juos žiemą, jeigu būdavo ilgi atlydžiai ir žemė atšildavo, arba pavasarį- vėlų rudenį. Pas mus žemė buvo derlinga, užaugdavo nemažos bulvės, visai patogios lupti ir valgydavom tik žalias