Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Puodų žiedimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
melsva
Pas tetą kaime yra senas žiedimo ratas - išbandėme, veikia smile.gif .
Man labai patinka terliotis su moliu ir šitą temą paskatino pradėti šis straipsnis

Būtų visai smagu "pažaisti", bet turiu keletą klausimų.
1. Kur gauti pirkti paruošto molio?
2. Kur puodus išdegti? Ar galima orkaitėje? blush2.gif Kokia turi būti temperatūra?

O gal su puodais būtų galima įsiprašyti pas kokį nors tautodailininką ir juos "išsikepti"?

Gal turite žiedimo patirties - pasidalinkite, lauksiu! biggrin.gif
omega
QUOTE(melsva @ 2006 11 03, 13:29)
Pas tetą kaime yra senas žiedimo ratas - išbandėme, veikia  smile.gif .
Man labai patinka terliotis su moliu ir šitą temą paskatino pradėti šis straipsnis

2. Kur puodus išdegti? Ar galima orkaitėje?  blush2.gif Kokia turi būti temperatūra?

O gal su puodais būtų galima įsiprašyti pas kokį nors tautodailininką ir juos "išsikepti"?

Gal turite žiedimo patirties - pasidalinkite, lauksiu!  biggrin.gif
*

puodo orkaitej tikrai neisdegsi schmoll.gif schmoll.gif . reikalinga labai auksta temperatura. tu 200-300 laipsniu nepakanka. be to turi neprieiti oras, o jeid ar naudoji glazuras, tai jos neissilydis...
naca
molio tai tikrai yra net kanceliarinių prekių parduotuvėse. bet pati neišdegsi schmoll.gif . aš kartą bandžiau paprastoj krosny tai suskilo verysad.gif
Mupi
QUOTE(melsva @ 2006 11 03, 13:29)

2. Kur puodus išdegti? Ar galima orkaitėje?  blush2.gif Kokia turi būti temperatūra?

*

Na as pati tai patirties neturiu, bet va mano sunus jau 5-ti metai lanko keramikos bureli rolleyes.gif jei ka sudomins, tai jo darbelius galite pasiziureti http://public.fotki.com/gabcius/
melsva
o gal kas žinote apie juodosios keramikos krosnis - man pasakojo, kad kažkaip žemėje iškasa duobę, išmūrija sieneles raudonom plytom, ir viskas. paskui sudedi puodus, kepi, o prieš pat galą viską uždengi - ugnis užgęsta ir viskas. Ir taip palieki pusę paros. g.gif doh.gif
žostautė
Na nėra taip paprasta su ta juoda keramika. Reikia žinoti kiek ir kaip kaitinti, kada ir kaip karštį didinti, kada smalėką mesti ir kada krosnį užkasti, kad ugnis užgestų ir keramiką nujuodintų.
Dar reikia keleto tvirtų vyrų su kastuvais rolleyes.gif , nes tą krosnį reikia baisiai greitai užkasinėt.
Senų senovėje (baisiai geras laikas) žiestus puodus degdavo aplinkui ratu kūrendami ugnį ir vis artindami ją prie puodų.
Gudra
QUOTE(melsva @ 2006 11 03, 10:29)

*

1. Molio Vilniuje gali nusipirkti prie Dailes kombinato Kauno gatvėje esančioje parduotuvėje. Būdavo 1 kg/0,9 Lt.
2. Ten pat gali įsigyti glazūrų ir išdegti už centus.
menora
Čia ne į temą,bet galbūt kas nors turi žiedimo stakles pardavimui?
agnek
QUOTE(Asio @ 2006 11 05, 00:38)
Na as pati tai patirties neturiu, bet va mano sunus jau  5-ti metai lanko keramikos bureli rolleyes.gif jei ka sudomins, tai jo darbelius galite pasiziureti http://public.fotki.com/gabcius/
*

gabus mažylis thumbup.gif thumbup.gif
emaliuke
Mielosios,padekit gal zinot kur kaune darbus daro pagal uzsakyma,man reik krikstynoms taupykliu su vaikuciu vardais ir medaliu.labai lauksiu zinuciu smile.gif
Marzde
Tam dailės kombinate daro ir pagal užsakymą.
Jau yra sukurta tma apie molį ir jo dirbinius, ten kalbėta apie krosnis, išdeginimo būdus ir pan.
emaliuke
QUOTE(Marzde @ 2007 05 09, 17:03)
Tam dailės kombinate daro ir pagal užsakymą.
Jau yra sukurta tma apie molį ir jo dirbinius, ten kalbėta apie krosnis, išdeginimo būdus ir pan.
*

Labutis,bet kiek suprantu cia Vilniuj,man reiktu Kaune ir jeigu cia Kaune gal kokius kontaktus ju turi ax.gif
Marzde
Ne, čia Vilniuj. Apie Kauną nieko nežinau..
Lachesė
Čia apie juodąją keramiką teuputį smile.gif mes su gerb. Šimatoniu,darėme tokį primytivesnį variantą juodosios keramikos,tai iškeptą daiktą iš karto dėdavome į pjuvenų pilną kibirą,užkasdavome ir staigiai reikėdavoo taip suspausti pjuvenas kokiu dubeniu,kad oro nepatektų ir daiktas taip sujuosdavo,kad gražu pasižiūrėt,bet molis buvo negrįnas ,o šamotinis,jis labiau porėtas ir turbūt dėl to priimė geriau suodžius.
RasaS
Baigiau keramikos specialybę.Tai ,kad nusižiesti puodą,tikrai metus reikia paplūšėti prie staklių,kad įgusti.Nors jei žmogus turi gabumų ir greit susigaudo ir mokytojas profesionalas,tai ir per mėnesį jau neblogai galima žiesti.Bet tai ne juokas ir ne namų darbas,kaip veltinis.Tai sunkus fizinis darbas.Vien kai reikia molį išsiminkyti,kad jis būtų be puslių,daug reiškia,kitu atveju nieko neišeis ,kai puodą žiesi.Ir tai mokslas ne internetu pasiskaičius,tai reikia pamatyti ir suprasti,kaip pajausti molį.Aš visus metus nesupratau kaą reiškia įcentruoti molį ant staklių,kaip sakant jį tik muilinau atsisėdus tarp rankų.O kai atėįjo vasaros praktika ir atėjo kita dėstytoja ,kuri prie mūsų netingejo pasėdėti,tada tik supratau kaip ta moli reikia įcentruoti...O be įcentravimo,puodas gausis kreivas ir nelygiom sienom,jei išvis gausis ir nesukris ,kaip skuduras.....
Taip ,kad čia ne internetu tai mokytis,reikia eiti i dirbruves,gal net ir i Dailės kombinata.
Aš jau pati daugiau kaip 10metų nežiedžiau,tai ,kad vėl įgaučiau forma,reikia jaučiu koki menesėli pasitreniruoti,kad va toki ,kaip diplomini servyza vel nužiesčiau.Va čia galit pažiūrėti ,kaip atrodo mano diplomas.
user posted image
user posted image
Crassula
QUOTE(RasaS @ 2007 06 22, 18:19)
Baigiau keramikos specialybę.Tai ,kad nusižiesti puodą,tikrai metus reikia paplūšėti prie staklių,kad įgusti.Nors jei žmogus turi gabumų ir greit susigaudo ir mokytojas profesionalas,tai  ir per mėnesį jau neblogai galima žiesti.Bet tai ne juokas ir ne namų darbas,kaip veltinis.Tai sunkus fizinis darbas.Vien kai reikia molį išsiminkyti,kad jis būtų be puslių,daug reiškia,kitu atveju nieko neišeis ,kai puodą žiesi.Ir tai mokslas ne internetu pasiskaičius,tai reikia pamatyti ir suprasti,kaip pajausti molį.Aš visus metus nesupratau kaą reiškia įcentruoti molį ant staklių,kaip sakant jį tik muilinau atsisėdus tarp rankų.O kai atėįjo vasaros praktika ir atėjo kita dėstytoja ,kuri prie mūsų netingejo pasėdėti,t....

Labas kolege!!!!!

Labai grazus tavo sevizas!!!!

O kokioje mokykloje baigei??

O siaip tai keramika yra labai sudetingas ir brangus menas. Sekmes visiems mylintiems moli!!!!
Cocoon
Gražus servizas thumbup.gif thumbup.gif
DOSETH
Labai gražus ir profesionalus serviziukas.
Tik va dėl vėlimo neteisybę pasakei mirksiukas.gif Jei veli smulkius darbelius tai užtenka ir virtuvinio stalo. Bet jei ką nors didesnio tai schmoll.gif schmoll.gif
Kažin kur būtų galima namuose patalinti stalą 3m\2m mirksiukas.gif o tokį turiu biggrin.gif
RasaS
QUOTE(DOSETH @ 2007 06 22, 16:45)
Labai gražus ir profesionalus serviziukas.
Tik va dėl vėlimo neteisybę pasakei mirksiukas.gif Jei veli smulkius darbelius tai užtenka ir virtuvinio stalo. Bet jei ką nors didesnio tai schmoll.gif  schmoll.gif
Kažin kur būtų galima namuose patalinti stalą 3m\2m mirksiukas.gif o tokį turiu biggrin.gif
*

Tai tiesa, aišku gerai tureti dideli stalą,bet gal jei ne dažnai veli gal galima ir ant grindų nusivelti?O kai dekoruoju didelį 2x2metrų pledą su adatom,tai išsiverčiu ir su virtuviniu stalu,aišku ,kai piešinio kontūrus perkelinėju tai naudoju didelę lovą,kad nereiktų ant grindų klųpėti.
Papildyta:
QUOTE(Crassula @ 2007 06 22, 16:33)
Labas kolege!!!!!

Labai grazus tavo sevizas!!!!

O kokioje mokykloje baigei??

O  siaip tai keramika yra labai sudetingas ir brangus menas. Sekmes visiems mylintiems moli!!!!
*

Ačiū,ačių. smile.gif
O baigiau Kauno Vienožinskio menų centrą.Kai baigiau vadinosi Kauno aukštesnioji meno mokykla.Dabar kiek žinau priima baigus 12 klasių,o tada stojau baigusi 9 klases.
Labai džiaugiuosi,kad baigiau ten,nes sutikau tikrai vertų dėstytojo vardo mokytojų.Ir tie dėstytojai netingedavo prie mūsų pasėdėti. Ir kiek žinau dar dirba ta pati dėstytoja keramikos specialybėje ir dabar.
jowit
o gal kas žinote, kur Vilniuj galima butu nunešti savo darbelius, kad išdegtų juodąja keramika? ir kiek tai galėtų kainuoti?
irmulia

! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
citrinutea
Sveikos,
Gal kas žino kur Vilniuje gauti tų žiedimo staklių ir kokia kaina? 4u.gif biggrin.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.