Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip išmokinti pūsti nosį ?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
ajd
Jam 2.5 metų. Sloga nebūtų tokia baisi jei mokėtų išpūsti nosį. Niekaip :kiek pučia per burną. Visaip mokinu:net burna laikau sučiauptą. Ir per vieną pusę mokinu, nieko. jau taip seniai mokinu,o rezultatas "0".
meya
As tai zinau tik viena patarima, kazkur teko skaityt. Uzdegt zvake ir liept vaikui su nosyte ja uzpust. Ar pavyksta nezinau... Sekmes mokantis smile.gif
Laisvė
Ir mus taip pat LOR gydytoja mokino. Be to, ji išmokė mažę, ir ši dabar visai šauniai moka užspaudusi vieną šnervę, per kitą išpūsti taip, kaip slibinas pučia ugnį. O po to viską pakartoti su kita šnerve. Kai šį "darbą" išmoko nudirbti, tai lyg ir tų adenoidų neliko, nes iki tol pusmetį kalbėdavo ir kvėpuodavo užkišta nosimi.
Perliukas
O nuo kokio amziaus jus cia mokot vaikus pusti ,kaip slibinas biggrin.gif , maniskiui metukai , svilpuku svilpt jau moka ir gana garsiai , tai burna pust kaip nors ismokyciau , bet kaip tokiam 2.gif isaiskint ,kad pustu per nosi g.gif , o gal dar per anksti smile.gif
haski
Reikes ir mums ta slibino metoda isbandyti, nes ir mes nepuciam nosi unsure.gif Seniau buvau ismokinus, bet uzmirso ir dabar nesigauna jam. As sakau pusk nosyte, o jis atvirksciai visa ta bruda traukia. Arba geriausiai laukia kol isbegs ir i rankove, o as nevisada matau kada kabo liulys po nosim blink.gif
Laisvė
Na, nežinau, ar metukų vaikutis mokės pūsti kaip slibinas. Maniškė buvo beveik pustrečių, kai LOR gydytoja ją mokino ir gana sėkmingai išmokino pūsti nosytę. Paskui mes tik "kartodavome namų darbus".
ajd
Aš negalėčiau pasakyti kad jis matęs slibiną. o su žvake baisu kad nenudegtų.
giedrulka
O vat kaip ismokyti nepusti nosies laugh.gif Maniskis pucia nosi labai seniai, kazkaip savaime ismoko. Bet kai reikia sulasinti lasiukus i nosi, tai jis juos irgi iskarto ispucia, tai tu vaistu beveik ir nepapuola rolleyes.gif laugh.gif
murzinyte
As tai tiesiog trumpam uzspaudziu snervytes ,sakau "pusk" ir staigiai paleidziu...
Kazkiek ispucia.. Kitaip tai niekaip blink.gif
pusk
as irgi sito reikalo niekaip neismokau dry.gif ...zvake uzpucia su burna, kaip ir priklauso...., o slibinas mano vaikui tikrai nieko nereiskia g.gif
LorStina
o mes puciam nosiuka rolleyes.gif tetis ismokino ... karta parode ir jis pradejo ji migdzioti, tai daba kai reikia uzsideda pirsciukais nosyte ir pucia...
~♥KaipTaiKaip♥~
QUOTE (ajd @ 2004 10 10, 20:05)

Galima pusti popieriuka, plunksna ar ka kita, svarbu kad pasiduotu putimams.
uzklydusi
maniske ismoko puses metuku nemokinama,o megdziodama mane rolleyes.gif as slogavau ir ji pirmus kartus,net issigandus buvo,o paskui kai pradejo megdziot tai iki siol thumbup.gif thumbup.gif
ader
Na maniskiui jau du metai bet tik pries kelias dienas ismoko ir tai dar ne iki galo. rodziau visais budais bet ne nosi jis pucia o burna. O paskui pasiemes nosinaiciu vienkartiniu treniravosi pora valandu. Dabar jau gerai, per kita sloga turbut ispus pats. Valio.
Škvalas
Mes 1,5 metu pasigavom slogyte, tai irgi tik benru 'triusu' ismokem. Putem visi - ir seneliai, ir teveliai, ir meskiukai... wink.gif Dabar gi jokiu problemu nebekyla clap.gif
Neglaite
Vat ir as norejau pasakyt kad labai svarbu pavyzdys,o aiskinimas kaip daryti nerodant- nieko gero. Mano mazasis,1.5 m., jau beveik moka pust,nors dar jam nelabai ir reikejo,bet brolis ir as sirgom sloga,tai priputem kruva nosiniu,o jis ,kai tik mes puciam-stovi salia ir reikalauja,kad ir jam nosine duotumem laugh.gif . Taip ir ismoks
spurgele
mane tai anyta pamokino biggrin.gif pati puciu i ta pacia nosine ir greit jam duodu ir sakau pusk ir... jis pucia, paskui dar pagiriu koks jis saunuolis, kaip gerai moka pusti, tada jis buna labai patenkintas. tai taip ir putem nosi kol slogavom thumbup.gif
Kiparise
Manoji ismoko pust per nosyte besiprausiant. Tiesiog, kai prausiames, tai as jai paspaudinedavau nosyte, kad isivalytu, ir ji suprato, kad reikia pust. thumbup.gif Visa laika dabar, kai prausiames, taip daro. Bet vat kai reikia pust, kad slogyte isvaryt-i nosinuka kartais buna problemu- ne visada galima jos priprasyt tai padaryt.. blink.gif
sigitulka
Maniškis išmoko kažkur 10 mėn. Mane bandė mėgdžiot ir pavyko clap.gif
$
kai buvo mažesnė gal kokių 1,5metukų išmoko.o išmoko šitaip,kai slogavo,tai na niekaip nepavykdavo išpūsti,o girdžiu,kad nosytė pilna snargliukų,mažiukas pūtimas ir visi išlėktų.tai aš dariau taip palaukiu kol įkvėps,ir greit uždengiu burnytę,tai automatiškai jinai greit viską išpūsdavo,nes kai paprastai liepdavau pūsti,tai pūsdavo į nosinę su burnytę,ne per nosį.tai taip ir išmokom.
o dabar jau pati moka išpūsti.
ajd
Prababdėm visus varijantus. Tai jam juokinga kaip tai daro visi,bet nesigauna pačiam. Beto dabar jis iškart pasako,kad "nemoku" ir net nebando pūsti,net pro burną.
ugnieska
dabar kaip tik sloga turim, tai niekaip nesigauna, bandom as vis rodau kaip ten reikia, o jis man pucia pro burna, ir juokiasi, veja megdzioja biggrin.gif
Taurė
mano pana pucia nosi nuo mazdaug 6-7 menesiu. anksciau tai buvo zaidimas, tada dar ne neitariau, kad taip zaisdama su ja darau sau paslauga ateiciai wink.gif tiesiog suraukdavau savo nosi ir pusdavau taip :ispuciu itraukiu, ispuciu itraukiu, tai dariau greitai ir jai patiko kaip zaidimas. zinoma ji megdziojo mane rolleyes.gif kai buvo pirma slogyte vel priminiau si zaidima ir labai puikiai sekesi pusti snargliukus. 13-os menesiu susirgo sunkia, pora menesiu besitesusia sloga. tuo tarpu dar ir as apsirgau ir kai ji pamate kaip as puciu savo nosi susiemusi pirstais, ji daro ta pati. dar net pasiziuri i rankyte, kad tinkamais pirstukais nosiuka suimtu, o tada jau kad puuucia, mama tik spek "varles gaudyt" laugh.gif taip ilgai vaikas sloga sirgo, kad dabar jau net uzmiegant nakciai, jau beveik uzsnudus dar suspaudzia pirstukais nosyte ir pucia, nors slogos jau nebera laugh.gif
vaivuliukas
O MUM NIEKAIP NEIŠEINA. JI TIK Į RANKOVĘ VALO O JEI TIK PAMATO MANE ARTĖJANČIĄ SU NOSINE, TAI IŠKART ĮTAUKIA sad.gif
kikka
mano mergina panasiai 9men buvo kai isgirdo teti puciant nosi tai tiek asaru buvo cry.gif ,o po poros dienu pamate mane su nosine ir pati pareikalavo duot ir jei pabandyt ir rezultatas thumbup.gif randa dabar koki popieriuka ir pucia,o ir tetis bijo megstini ne vietoj palikt,nes buvo panaudotas thumbup.gif vietoj nosinuko.tik nezinau kaip butu jei sloga atsirastu g.gif nes iki siol dar neturejom ax.gif
jovana
[quote=TauRe,2004 12 01, 04:07]
mano pana pucia nosi nuo mazdaug 6-7 menesiu. anksciau tai buvo zaidimas, tada dar ne neitariau, kad taip zaisdama su ja darau sau paslauga ateiciai wink.gif tiesiog suraukdavau savo nosi ir pusdavau taip :ispuciu itraukiu, ispuciu itraukiu, tai dariau greitai ir jai patiko kaip zaidimas. zinoma ji megdziojo mane rolleyes.gif

Mes irgi panašiai "žaidėm", tik tą procesą įvardinom kaip "liūtai". Sakydavom parodyk, kaip liūtai daro, tai tas žvirblelis kvailelis ir šnirpčiodavo nosyte. Tai išmoko gal nuo kokių 6 mėnesiu.
Buba
Maniškiui ilgai aiškinom ir rodėm kaip tai daroma, bet be jokių rezultatų. Jam mūsų pastangos tik juoką keldavo. Iki metų tekdavo slogą iš nosies su pompute krapštyti. Po to vienintelį kartą pamatė kaip tai daro metais vyresnis pusbrolis ir nuo to laiko jokių problemų neturim tongue.gif . Dabar kuo puikiausiai pats išsipučia.
*DAIVA*
MANAJAI PENELEI NET AISKINTI NEREIKEJO. SLOGA YRA REIKIA JA PUST thumbup.gif
inginė
Mūsų mažė išmoko pūsti nosį pamėgdžiodama mus. Aišku, ji nemoka dar stipriai išpūsti kaip mes, bet pradžia yra.
Manau, vaikus reikia pradėti anksti mokyti tokių dalykų ir būtinai su pavyzdžiais. Juk jie taip gerai mus pamėgdžioja...user posted image
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image

jolia
Kaip pavydžiu mamytėms,kurių vaikiukai moka pūsti nosį.Maniškiui aiškink neaiškinus tai kolkas vienodai.Tik daro vaizdą ir tiek cry.gif
Tik tak
Mano pavyzdys irgi nieko nereiškė, tačiau kaip paveikė vyresniosios (6 metų) sesės pavyzdys thumbup.gif - dabar ir nosį kaip sesė pučia... tongue.gif
Tučka
Mano vaikas pries kokius 3 menesius ismoko pusti nosi thumbup.gif mano mama vis rodydavo kaip tai reik daryt, duodavo nosine. Tai jis prisidedavo nosine prie nosies ir tipo pusdavo. Is pradziu nelabai pavykdavo, budavo kaip putimo imitacija. O kai prasidejo sloga kazkaip padaviau nosine ir liepiau pusti. Va tada ir ispute, ka turejo nosytej thumbup.gif
Pukala
QUOTE(ajd @ 2004 10 10, 19:04)
*

Mes tai bandėm ne žvakę, o vatos gumuliuką nupūst su nosyte. Ir linksma, ir nepavojinga biggrin.gif
tany
O mano vaikas tai kol neslogoja tol pucia i nosine(dabar jam 1.5). Bet tik pradeda begti snargliukai tai net neprieisi su nosinaite ir prie nosies neeina prisiliest be pikciu:(
Inesute J
Pavasari labai smarkiai sirgom, turėjaum abudu slogą. Tada mažajam buvo 1,4m. Ir jis matė kaip aš pastoviai pūčiausi nosį. Gal po kokių dviejų dienų jis pasiėmęs vienkartines nosinaites irgi pradėjo bandyti. Dar po savaitės laiko užmiršom pompyte ir kai reikia pats pradėjo išsipusti thumbup.gif
Rožytė
Mažyliai juk visada ima pavyzdį iš suaugusiųjų mirksiukas.gif Gyvena beždžionaudami rolleyes.gif Šitaip daug ko galima juos išmokyti smile.gif wub.gif
JDA
mums 15 men ir ismokom pusti nosyte, viskas prasidejo nuo zaidimo, mazius visada man ir tetukui pusdavo nosyte, o dabar, kai paprasau pats ispucia
Ž.J.
o mums tai labai didele problema...bando,bet nelabai kas gaunasi....
Vilika
Miniškė nosytę pūsti išmoko 1,5 m. Mergytė labai nemėgo pompytės, todėl pabandžiau parodyti, kaip reikia pūsti pačiai. Iš pradžių pūsdavo nestipriai, bet greitai suprato, kaip reikia tai daryti biggrin.gif Tada vienkartinės nosinės kurį laiką pasidarė mėgiamiausias užsiėmimas. Nosį valydavo net tik sau, bet ir mama su tėčiu turėdavo pūsti biggrin.gif
Tasira
Na,o maniskis ismoko pries pora dienu,nes nelabai atsimenu kada paskutini karta sloga buvo.O dabar parodziau pati kaip pusti,tai jis puikiai suprato kaip tai reikia daryt thumbup.gif
meduliukas
o aš vargau, rodžiau, mokinau ir nieko blink.gif blink.gif Niekaip nepasidavė mokymui, o kadangi pompa nebaisi mums, tik dideli juoka sukelia, tai nedariau problemos.O dabar nesenai mane nustebino - paeme nosinyte ir nusipūtė nosį thumbup.gif Matyt stebėjo mus su tėtuku tyliai biggrin.gif biggrin.gif Ji taip daug ką išmoksta, tik gaila, kad neatsirenka ką mokytis, ko ne doh.gif doh.gif tongue.gif tongue.gif
joolle
MANO DUKRYTĖ PŪSTI NOSYTĘ IŠMOKO KAŽKAIP SAVAIME. AIŠKU, AŠ JĄ TO MOKIAU:PRIDĖDAVAU NOSINYTĘ IR LIEPDAVAU PŪSTI, PATI PARODYDAMA KAIP. blink.gif PIRMĄ KARTĄ PATI IŠSIPŪTĖ NOSYTĘ 1M.7MĖN. thumbup.gif LABAI GERAI ATSIMENU TĄ DIENĄ, NES TAI BUVO VYRO GIMTADIENIS(PADARĖ DUKRA TĖČIUI DOVANĖLĘ) 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Nireglina
Kai maniškiui buvo lygiai 1.8 mėn, susirgo sloga. Žiūriu, pasiėmė vienkartinę nosinę ir pučia. Pamaniau, kad per burną, bet pažiūrėjusi supratau, jog per nosį. Mes jo nemokinome, tad išmoko mėgdžiodamas, nes mane gana dažnai užpuola sloga.
Akvija
O aš saviškę mokinau taip:kažkaip buvo toks momentas(net nežinau kada , gal apie 1.5 metukų, gal anksčiau), kad labai mėgo rodyt kaip kokie gyvūnėliai daro.Vis rodydavom naujus, o ji mėgdžiodavo.Parodėm kad ežiukas daro taip(per nosytę greit kvėpuoja, šnopuoja) ir ji mėgdžiojo.Paklausiam:kaip ežiukas daro, ji šnopuoja per nosytę thumbup.gif Ir kai buvo slogytė, vis klausdavom ir ji išsipūsdavo nosytę mirksiukas.gif
kregždutė
Niekada nenaudojau jokios pompos, todėl gal iš dalies ir ji kalta, kad vaikas nepučia nosies. Kai buvo visai mažas, tai ištraukdavau su klizmute. Bet labai nepatikdavo, tai ir sakydavau, tai pūsk nosį - šitaip va ir vakaip. Na ir pūtė po truputį. thumbup.gif Pūtė gal kokių pusės metukų. Labai anksti. Dabar, kai pusantrų, tai pats susiranda kokį popieriuką ar skudurėlį, ir kad pučia, nosį valo. Visada pagiriu. Dabar kita problema su mano švaruoliu - ėmė baubukus iš nosies traukti, gerai, kad nesuvalgo blink.gif o atneša ir man atiduoda cool.gif
inkunai
Mes kažkada abu slogavom blink.gif , Meritui dar metukų nebuvo, tai aš pučiau nosį ir jis pūtė doh.gif , taip ir išmoko, o dabar pastoviai pučia, net jei kartais nieko nėra, vis tiek valyt reikia, labai jau švaruoliu pasidarė blush2.gif
lylu
as visad bijojau, kad mano pana nemokes pust nosies, nes matau jos vyresni broli (is tecio puses) ir kaip jisai nemoka pust nosies (jam 7 metai)...pastoviai sloguoja ir negali normaliai kvepuoti...tai kai maniskei nepilnu metu buvo ziauri sloga, tai tiesiog dedavau nosinaite prie nosites ir sakydavau, kad pustu...zvake mokejo iki to pust, tai uzdengiu nosyte ir liepiu pust...gavosi viena karta-pagiriau, daba problemu neturim clap.gif clap.gif
JuMa
na musiskio nereikejo mokyt, jis pats, jei nosi yra muniukas pucia kol islenda lauk, o kai sloga tai tik pakanka pridejus nosinaite spustelt nosyte ir vaikas pucia......
lauricinaa
mums kazkaip savaime isejo ispusti nosyte,nes pries tai tetis vis rode,kaip jis pucia garsiai ir stipriai nosi,sunelis is paskos pamegdziodamas ir pats ismoko
Papugele
Maniškė nosytę pūst išmoko anksti.Tiesiog vyresnė sesė labai slogavo ir pūtė pūtė..Na,mažąjai tas padarė įspūdį ir pati ėmė taip daryt.Dabar,jei tik nepamatai tai kaip mat pripučia visą kalną nosinyčių biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.