Mūsų mažė ne tik hyperaktyvi, bet ir super gudri. Slėpti žaislų neapsimoka, nes arba randa, arba nepamiršta  Buities rakandai, technika ir kt. daiktai, kuriuos tik saugu duoti, jai ištyrinėti. Tokio žaislo, kuris domintų ilgiau nei 15-20 min, dar neradome, ir jau turbūt neieškosime... Žaidžiame kartu, kalbamės, einame pasivaikščioti, su kitais vaikais bendraujame - tai padeda labiausiai, bet darbus tenka dirbti naktimis, kai mažė miega...
Perkune
2010 11 04, 11:17
Oi kokia pažįstama situacija  Nepadėjo jokie slėpimai. Nors žaislų pusė kambario - sako "nėra ką veikti", "tu man nieko naujo nenuperki" - o aš jam "o kai nuperku kiek tu laiko žaidi? 20 min.?" Nes iš tiesų taip ir būna... Esu pastebėjusi kad ilgiausiai žaidžia su tais žaislais kuriuos nusiperka pats iš savų pinigų. Nors jam labiausiai patinka tai, kad nupirkau tikrus įrankius (atsuktuvai, replės, ruletė, plaktukas) ir duodi ardyti kokį seną daiktą (pvz. radiją, o ten varžtai užrūdiję, bet užtai kiek noro ir krapštymosi juos atsukti  )
QUOTE(NamDa @ 2010 08 13, 16:01) Mūsų mažė ne tik hyperaktyvi, bet ir super gudri. Slėpti žaislų neapsimoka, nes arba randa, arba nepamiršta  Buities rakandai, technika ir kt. daiktai, kuriuos tik saugu duoti, jai ištyrinėti. Tokio žaislo, kuris domintų ilgiau nei 15-20 min, dar neradome, ir jau turbūt neieškosime... Žaidžiame kartu, kalbamės, einame pasivaikščioti, su kitais vaikais bendraujame - tai padeda labiausiai, bet darbus tenka dirbti naktimis, kai mažė miega... Kad labai geras vaikas, jei 20 minučių koncentruoja dėmesį tokio amžiaus
QUOTE(Perkune @ 2010 11 04, 13:17) Oi kokia pažįstama situacija  Nepadėjo jokie slėpimai. Nors žaislų pusė kambario - sako "nėra ką veikti", "tu man nieko naujo nenuperki" - o aš jam "o kai nuperku kiek tu laiko žaidi? 20 min.?" Nes iš tiesų taip ir būna... Esu pastebėjusi kad ilgiausiai žaidžia su tais žaislais kuriuos nusiperka pats iš savų pinigų. Nors jam labiausiai patinka tai, kad nupirkau tikrus įrankius (atsuktuvai, replės, ruletė, plaktukas) ir duodi ardyti kokį seną daiktą (pvz. radiją, o ten varžtai užrūdiję, bet užtai kiek noro ir krapštymosi juos atsukti  ) Pasiskaičiau tėmelę: mamytės, o kiek laiko jus pačios skiriat savo vaikams? nejau manot, kad naujas žaislas kompnesuos vaiko bendravimą? su jumis? paimkit pieštukų, popieriaus ir kantriai atsisėskit su savo atžala papiešt:) arba su kamuoliu į lauką:-pamatysite, kaip atsiras, ką veikti? Papildyta:QUOTE(Angelvita @ 2009 03 02, 18:51) Reikia su vaiku kartu žaisti, parodyti kaip žaidžiama, įsivaizduojama, kad nelaužoma. Dauguma vaikų žaidžia labai grubiai, net nesinori tokių į svečius kviestis. Visad ką nors sulaužo, o mamos neskuba atlyginti nuostolių, galvoja, kad čia tokia norma. O man taip gaila tų žaisliukų.....  vava:::
QUOTE(Perkune @ 2010 11 04, 12:17) Oi kokia pažįstama situacija  Nepadėjo jokie slėpimai. Nors žaislų pusė kambario - sako "nėra ką veikti", "tu man nieko naujo nenuperki" - o aš jam "o kai nuperku kiek tu laiko žaidi? 20 min.?" Nes iš tiesų taip ir būna... Esu pastebėjusi kad ilgiausiai žaidžia su tais žaislais kuriuos nusiperka pats iš savų pinigų. Nors jam labiausiai patinka tai, kad nupirkau tikrus įrankius (atsuktuvai, replės, ruletė, plaktukas) ir duodi ardyti kokį seną daiktą (pvz. radiją, o ten varžtai užrūdiję, bet užtai kiek noro ir krapštymosi juos atsukti  ) O nemėginote patys pasigaminti žaidimą arba žaislą. Tuomet būna dviguba nauda- kūrybos procesas ir žaidimas  Mes dar turime knygelę, kur įvairių žaidimų idėjos, tai labai puikus laisvalaikio praleidimo būdas. Žinoma, kartais reikia ir tėvelių pagalbos
|
|