Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alyvuogių aliejus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Ramunaite
Alyvuogių aliejų pradėjom naudoti prieš keleta metų. Ir tik jį naudojam iki šiol. Mažiau reikia, sveikiau... O ir kaina nekanda. smile.gif
Gabrrri
Aš prisidedu prie jūsų 4u.gif nors aliejaus man pirmas buteliukas ir nors jo nenaudoju labai plačiai, bet kol kas jokių priekaištų neturiu ax.gif
IcanSau
niekada nebandziau, bet vis noriu pabandyti
Roxetė
Alyvuogiu alieju naudoju salotoms ir saslykams marinuoti. Labai skanu wub.gif o svarbaiusia sveikiau nei visi tie paprasti aliejai g.gif
regna
QUOTE(Roxetė @ 2009 09 22, 14:35)
Alyvuogiu alieju naudoju salotoms ir saslykams marinuoti. Labai skanu  wub.gif  o svarbaiusia sveikiau nei visi tie paprasti aliejai  g.gif
*


drinks_cheers.gif su tavimi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
dijanule
taip naudoju thumbup.gif
Jota
Naudoju tik alyvuogių aliejų. Kelių rūšių: extra virgin - salotoms, žemesnės kokybės - kepti.
Extra virgin aliejų salotoms galima jau namuose paversti, tarkim, paprikos, česnako skonio, jame marinuoti alyvuoges, labai skanu.
regna
QUOTE(Jota @ 2009 09 23, 13:22)
Naudoju tik alyvuogių aliejų. Kelių rūšių: extra virgin - salotoms, žemesnės kokybės - kepti.
Extra virgin aliejų salotoms galima jau namuose paversti, tarkim, paprikos, česnako skonio, jame marinuoti alyvuoges, labai skanu.
*


Jota 4u.gif -noriu pasakyti,kad kepant žemesnės kokybės aliejuje,pirmučiausiai kenki sau,savo sveikatėlei,o ,kodėl tu pati pagalvok,jeigu domiesi šiuo aliejumi. 4u.gif
minilina
Sveikos

Kai per medaus menesiuka buvome Kretoje, labai labai patiko ju alyvuogiu aliejus, toks lengvai karstelejes, bei nurijus, siek tiek kutena gerkle, lyg pipiriuku butu smile.gif Lankemes mazame alyvmedziu ukelyje, kuriame mums pravede paskaitele apie kokybiska alyvuogiu alieju ir jo ragavima.

Ieskojau tokios kokybes graikisko aliejaus Lietuvoje, ir tik dabar atradau!

O radau Vyno klube, dar esu maciusi kepykleleje "Miesto kepejas" (beje, joje duoda net ir paragauti). Vadinasi "Olvios" aliejus ir dar siule "El Greco", tinkancio ir kepimui, bet sita tikrai isbandysiu veliau smile.gif

Esu labai patenkinta, taip skaniai kvepia ir toks kokiu megavomes Kretoje. Vyras pasiema italiska duona, mirko aliejuje ir valgo smile.gif O as dar ir veida bei plaukus patepu thumbup.gif
Saldainė

Mes tai naudojame kepimui ekologiska saulegrazu alieju, o salotoms alyvuogiu.

user posted imageuser posted image
obeliux
user posted image
Ar žinote, kad alyvuogių aliejus gali būti naudojamas ne tik maistui, bet ir kosmetikoje

Šaukštą medaus išleiskite šaukšte alyvuogių aliejaus ir įpilkite šaukštelį citrinų sulčių. Viską gerai išmaišykite, paskui šia tyrele paprašykite savo partnerio išmasažuoti kūną Taip odą sudrėkinsite ir pastangrinsite, ji taps gražiai rausva ir šilta. Medaus ir aliejaus mišinį nuplaikite šiltu vandeniu ir odą atsargiai nusausinkite.
daugiau alyvuogių aliejus kosmetikoje smile.gif
pašnekutė
QUOTE(Ramunaite @ 2009 09 17, 20:14)
Alyvuogių aliejų pradėjom naudoti prieš keleta metų. Ir tik jį naudojam iki šiol. Mažiau reikia, sveikiau... O ir kaina nekanda.  smile.gif
*



Įdomu, kokia ta "nekandanti" kaina?
Mūsų šeimai 15 - 25lt ir t.t. už buteliuką - jau gerokai brangu verysad.gif
O maitintis sveikiau - norėtusi...
Patarkit, kokį tokį gerą ir nebrangų perkat, nes dabar dažna žinutė - be konkrečių pavadinimų.
regna
[quote=pašnekutė,2009 10 25, 09:15]
Įdomu, kokia ta "nekandanti" kaina?
Mūsų šeimai 15 - 25lt ir t.t. už buteliuką - jau gerokai brangu verysad.gif
O maitintis sveikiau - norėtusi...
Pašnekute 4u.gif -dėl alyvų aliejaus,kartais būna acijos šiam aliejui.
Tuomet ir kokybiškesnio galima pasirinkti,ir mažesne kaina.
Juk jeigu kokybiškesnis,tai ir kaina aukštesnė.
Bet ,juk karsais būna ir po 13lt.
A6,manau kad kai b8na acijos galima paimti pora indeliubus ilgiau. 4u.gif
pašnekutė
[quote=regna,2009 10 25, 12:53]
[quote=pašnekutė,2009 10 25, 09:15]
Pašnekute 4u.gif -dėl alyvų aliejaus,kartais būna acijos šiam aliejui.
Tuomet ir kokybiškesnio galima pasirinkti,ir mažesne kaina.
Juk jeigu kokybiškesnis,tai ir kaina aukštesnė.
Bet ,juk karsais būna ir po 13lt.
A6,manau kad kai b8na acijos galima paimti pora indeliubus ilgiau. 4u.gif
*

[/quote]


Na, galvojau, kad kokybišką ir per akcijas iki 13 lt. nenumuš g.gif
Vilma-Ieva
O kur jį laikote, kai atidarote? Dedate į šaldytuvą ar ne? Kažką esu girdėjusi apie tai, kad negalima šaldytuvan dėt, bet tiksliai nepamenu...
Šaltmėtė
QUOTE(Vilma-Ieva @ 2009 10 30, 11:08)
O kur jį laikote, kai atidarote? Dedate į šaldytuvą ar ne? Kažką esu girdėjusi apie tai, kad negalima šaldytuvan dėt, bet tiksliai nepamenu...
*


Alyvuogių aliejų reikia laikyti tamsoje, geriausia tamsaus stiklo butelyje, vėsiai arba kambario temperatūroje, ne šaldytuve. Jokių būdu ne ant stalo ar arti viryklės.
minilina
QUOTE(pašnekutė @ 2009 10 25, 09:15)
Įdomu, kokia ta "nekandanti" kaina?
Mūsų šeimai 15 - 25lt  ir t.t. už buteliuką - jau gerokai brangu  verysad.gif 
O maitintis sveikiau - norėtusi...
Patarkit, kokį tokį gerą ir nebrangų perkat, nes dabar dažna žinutė - be konkrečių pavadinimų.
*




Na logiskai pagalvok, g.gif kodel gero alyvuogiu aliejaus kaina yra apie 30 Lt - 50 Lt? Norint isgauti 1 litra alyvuogiu aliejaus, reikia isspausti apie 8 kg alyvuogiu, tai paziurek kiek parduotuvejekainuoja keli simtai gramu marinuotu alyvuogiu - stai tau ir atsakymas, kodel jo tokia kaina - kokybe kainuoja. O del alyvuogiu aliejaus prekybos centruose, tai esu labai nusivylusi, ypatingai pastebejau, kad ten kur pigus, tai jo kvapo beveik nera, o burnoje vienas kartumas, o per ta kartuma, net skonio nepajuntu. Tad geras alyvuogiu aliejus isduoda savo skonio kokybe is kvapo - koks kvapas, toks ir skonis (pastaba: jeigu atsales aliejus, tuomet aromato neuzuosite, o kad uzuosti, reikia palaikyti ipylus i taurele, rankoje apie 45 sek - tuomet igaves kuno temperaturos, atsiskleidzia aliejaus aromatas).

Visoms skanaus ir gero vartojimo thumbup.gif

P.S.: jeigu sunku ipirkti geresni alyvuogiu alieju, tai siulau nusipirkti viena gera ir naudoti reciau, o vietoj pigaus/prasto alyvuogiu aliejaus, geriau vartoti saulegrazu alieju.
Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2009 10 30, 21:21)
Alyvuogių aliejų reikia laikyti tamsoje, geriausia tamsaus stiklo butelyje, vėsiai arba kambario temperatūroje, ne šaldytuve. Jokių būdu ne ant stalo ar arti viryklės.
*




Tiksliau:

- kuo toliau nuo saules spinduliu
- galima laikyti ne spinteleje, o virtuveje, taciau sviestuve turetu buti isuktos elektra taupancios lemputes, o ne sildancios
- saldytuve galima laikyti, tik tempertatura jame turi buti ne zemesne nei +4C
- del tamsaus stiklo - tai yra marketingo pigus triukas
Šaltmėtė
QUOTE(minilina @ 2009 11 03, 23:07)
1. P.S.: jeigu sunku ipirkti geresni alyvuogiu alieju, tai siulau nusipirkti viena gera ir naudoti reciau, o vietoj pigaus/prasto alyvuogiu aliejaus, geriau vartoti saulegrazu alieju.
2. -  del tamsaus stiklo - tai yra marketingo pigus triukas
*


1. mano manymu kokybiškas rapsų aliejus yra geriau nei saulėgražų g.gif bent jau kas liečia Omega 3 rūgštis ir kitas savybes..
2. nesutinku schmoll.gif niekur Graikijoje nemačiau alyvuogių aliejaus laikant šviesoje. Visur jis laikomas uždengtas arba tamsioje taroje.

O čia info, kas supranta angliškai, iš patikimo puslapio apie tai, kaip laikyti alyvuogių aliejų:
'STORAGE OF OLIVE OIL
The storage of olive oil in glass bottles is an ideal solution in order to retain its natural character for several months, especially if the bottle is dark in colour. Olive oil is sensitive to light oxidations, which speeds up when its colouring substances come in contact with sunlight, room light, even light from fluorescent lamps. For this reason, if the bottle is transparent, it should be kept in a dark place. Ideal storage temperature is believed to be 10-150 Celsius'
'

Papildyta:
O dėl pavadinimų, tai aš šiaip vežuosi iš Kretos visada Kritsa Olive oil, o jei pasibaigia, tai perku pas mus tokį:

user posted image
pašnekutė
QUOTE(minilina @ 2009 11 04, 00:07)
Na logiskai pagalvok,  g.gif kodel gero alyvuogiu aliejaus kaina yra apie 30 Lt - 50 Lt?  Norint isgauti 1 litra alyvuogiu aliejaus, reikia isspausti apie 8 kg alyvuogiu, tai paziurek kiek parduotuvejekainuoja keli simtai gramu marinuotu alyvuogiu - stai tau ir atsakymas, kodel jo tokia kaina - kokybe kainuoja. O del alyvuogiu aliejaus prekybos centruose, tai esu labai nusivylusi, ypatingai pastebejau, kad ten kur pigus, tai jo kvapo beveik nera, o burnoje vienas kartumas, o per ta kartuma, net skonio nepajuntu. Tad geras alyvuogiu aliejus isduoda savo skonio kokybe is kvapo - koks kvapas, toks ir skonis (pastaba: jeigu atsales aliejus, tuomet aromato neuzuosite, o kad uzuosti, reikia palaikyti ipylus i taurele, rankoje apie 45 sek - tuomet igaves kuno temperaturos, atsiskleidzia aliejaus aromatas).

Visoms skanaus ir gero vartojimo  thumbup.gif

P.S.: jeigu sunku ipirkti geresni alyvuogiu alieju, tai siulau nusipirkti viena gera ir naudoti reciau, o vietoj pigaus/prasto alyvuogiu aliejaus, geriau vartoti saulegrazu alieju.
Papildyta:
Tiksliau:


*



Ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif
Aš ir perku verčiau brangesnį saulėgrąžų aliejų, nei tiek pat kainuojantį alyvuogių.

Tik čia paskaičius susidarė įspūdis, kad kažkas kažkur labai pigiai ir labai kokybišku aliejum apsirūpina doh.gif Tai ir ėmiau klausti - kiek tas - "pigiai" rolleyes.gif
regna
Mane labai domina alyvų aliejus.
Perkant kitose šalyse alyvų aliejų,jo skonis ir ,kvapas malonus.
Kaina skiriasi,nei LT.
Jeigu paimsime alyvų aliejų lt,ir palyginsime pirktu užsienyje,skirsis ir kokybė ir kaina.Mes mokame pinigus už aukštos kokybės aliejų,bet iš tikrųjų ar pinigai atitinka kokybę..Gal ,galite pakomentuoti.
aga1
Idesiu idomumo delei paziureti trumpa reportaza apie alyvuogiu aliegu.
http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12573329271255192157

Man alyvuogiu aliejus pirktas lietuvoje ar uzsienyje tikrai skiriasi. Kvapas, skonis, spalva.
Uz 3l alyvuogiu aliejaus sumoku apie $20. Uztenka ilgam, nes mes tik dviese. As ji naudoju ir kepimui, ir salotoms, troskinimui. Zodziu - viskam.
minilina
QUOTE(regna @ 2009 11 04, 20:14)
Mane labai domina alyvų aliejus.
Perkant kitose šalyse alyvų aliejų,jo skonis ir ,kvapas malonus.
Kaina skiriasi,nei LT.
Jeigu paimsime alyvų aliejų lt,ir palyginsime pirktu užsienyje,skirsis ir kokybė ir kaina.Mes mokame pinigus už aukštos kokybės aliejų,bet iš tikrųjų ar pinigai atitinka kokybę..Gal ,galite pakomentuoti.
*



Esme tame, kad prekybininkai cia atveza prastos kokybes alyvuogiu alieju kaip Carapelli Firenze, Anira ir panasiu. Jie galvoja, kad vartotojai kvailiai ir uzkibs vien del to, kad ant butelio parasyta Extra Virgin, taciau, kad to aliejaus i burna neimanoma isideti, tai jie apie tai negalvoja. Smagu, jog vartotojai tampa vis protignesniais ir atsirenka ir atskiria gera kokybe, taciau dar toli grazu - supranta tik pavieniai zmones, o mase ir toliau perka Anira. Stebiuosi, kai ant alyvuogiu aliejaus buteliu nera parasyta, kokios rusies alyvuoges ir is kokios regiono, kas augina tas alyvuoges, tiesiog: "Anira" - pirmojo spaudimo auksciausios kokybes alyvuogiu aliejus.

pasikartosiu, tikrai nenusivilsit El Greco (0,7 rugst.) ir Olvios (0,3 ir o,5 rugst.), o del Sitia, tai irgi pritariu 4u.gif graikiski aliejai geriausi, ypatingai is kretos.

P.S.: neapsigaukite su tuo rugstingumu, esu nekarta ragavusi 0,7 rugstingumo, ir skonis buvo tikrai geras

Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2009 11 04, 11:12)
1. mano manymu kokybiškas rapsų aliejus yra geriau nei saulėgražų  g.gif  bent jau kas liečia Omega 3 rūgštis ir kitas savybes..
2.  nesutinku  schmoll.gif  niekur Graikijoje nemačiau alyvuogių aliejaus laikant šviesoje. Visur jis laikomas uždengtas arba tamsioje taroje.

O čia info, kas supranta angliškai, iš patikimo puslapio apie tai, kaip laikyti alyvuogių aliejų:
'STORAGE OF OLIVE OIL
The storage of olive oil in glass bottles is an ideal solution in order to retain its natural character for several months, especially if the bottle is dark in colour. Olive oil is sensitive to light oxidations, which speeds up when its colouring substances come in contact with sunlight, room light, even light from fluorescent lamps. For this reason, if the bottle is transparent, it should be kept in a dark place. Ideal storage temperature is believed to be 10-150 Celsius'
'

Papildyta:
O dėl pavadinimų, tai aš šiaip vežuosi iš Kretos visada Kritsa Olive oil, o jei pasibaigia, tai perku pas mus tokį:

user posted image
*



pagal tave, alyvuogiu alieju turi pardavineti tamsoje arba nakti doh.gif
Kiek kartu buvau Kretoje, ten visi alieju laiko normaliai ir ne su vienu gamintojau esu bendravusi, tai tavo tamsos laikymo salygos yra perdetos manau siektiek paranojiskos.
Juk kaip kitaip tu isigysi parduotuveje aliejaus, jeigu ne is lentynu, kur yra apsviesta, be to, pasidomek veterinarine tarnyba ir ju rekomendacija del prekiu apsvietimo, tad isitikinsi, jog stipriai klysti.
aga1
Pirma karta girdziu, ka lieju reikia laikyti tamsoje. Stovi jis pas mane ipiltas i specialu indeli aliejui tiesiai prie elektrines virykles, kur praktiskai visa diena i ji dienine lempa sviecia.
+777+
QUOTE(aga1 @ 2009 11 04, 22:34)
Pirma karta girdziu, ka lieju reikia laikyti tamsoje. Stovi jis pas mane ipiltas i specialu indeli aliejui tiesiai prie elektrines virykles, kur praktiskai visa diena i ji dienine lempa sviecia.
*





Nu dėl tamsos mane irgi truputį stebina, nes esu tos nuomonės, jei patys gamintojai supilsto i skaidrius butelius ir tokie metų metus stovi vitrinuose, tai reiškia nieko jam nesidaro.
Šaltmėtė
QUOTE(regna @ 2009 11 04, 19:14)
Mane labai domina alyvų aliejus.
Perkant kitose šalyse alyvų aliejų,jo skonis ir ,kvapas malonus.
Kaina skiriasi,nei LT.
Jeigu paimsime alyvų aliejų lt,ir palyginsime pirktu užsienyje,skirsis ir kokybė ir kaina.Mes mokame pinigus už aukštos kokybės aliejų,bet iš tikrųjų ar pinigai atitinka kokybę..Gal ,galite pakomentuoti.
*


Manau, kad LT, alyvuogių aliejaus kainos, kaip ir visų kitų produktų, išlaužtos iš piršto. Kretoje litras labai gero aliejaus kainuoja 5-6 eurus, pas mus tiek kainuoja 0,5 litro.

QUOTE(aga1 @ 2009 11 04, 21:06)
As ji naudoju ir kepimui, ir salotoms, troskinimui. Zodziu - viskam.
*


aš irgi lygiai taip pat.

QUOTE(minilina @ 2009 11 04, 21:19)
pasikartosiu, tikrai nenusivilsit El Greco (0,7 rugst.) ir Olvios (0,3 ir o,5 rugst.), o del Sitia, tai irgi pritariu  4u.gif  graikiski aliejai geriausi, ypatingai is kretos.

P.S.: neapsigaukite su tuo rugstingumu, esu nekarta ragavusi 0,7 rugstingumo, ir skonis buvo tikrai geras

[pagal tave, alyvuogiu alieju turi pardavineti tamsoje arba nakti doh.gif
Kiek kartu buvau Kretoje, ten visi alieju laiko normaliai ir ne su vienu gamintojau esu bendravusi, tai tavo tamsos laikymo salygos yra perdetos manau siektiek paranojiskos.
Juk kaip kitaip tu isigysi parduotuveje aliejaus, jeigu ne is lentynu, kur yra apsviesta, be to, pasidomek veterinarine tarnyba ir ju rekomendacija del prekiu apsvietimo, tad isitikinsi, jog stipriai klysti.
*


visas aliejus, kurio rūgštingumas iki 1%, telpa į extra virgin kategorija, deja, ant lietuvoje parduodamo aliejaus retai kada rūgštingumas rašomas.
O dėl tamsos, nereikia mano minčių iškreipti. sakiau, kad tamsoje aliejų laikyti geriausia, betgi jūs laikykite kaip jums patogiau. Apie laikymą prie viryklės išvis nekalbu doh.gif Taip pat rašoma ir tame straipsnelyje, kurį įmečiau. O dėl prekybininkų, tai ar matėt nors vieną TIKRAI kokybišką aliejų šviesiame butelyje? tas pats Sitia arba El greco visada bus tik tamsiuose. Šviesiame butelyje esantis aliejus praranda spalvą, ir kitas teigiamas savybes. 4u.gif
regna
[quote=Šaltmėtė,2009 11 05, 12:14]
Šaltmėtė 4u.gif drinks_cheers.gif su tavo išsakytoms mintims apie aliejų,juk geros kokybės aliejus yra laikomas tik tamsiuose buteliuose.aš,į tai jau atkreipiau dėmesį. 4u.gif
vilsva
Mane irgi domina viskas apie alyvuogiu alieju ax.gif .

Paskaicius jusu atsiliepimus supratau,kad ir kepat,troskinat su pirmo spaudimo aliejumi,o buvau isitikinusi,kad negalima g.gif .Kaip istikruju,zinovai pasisakykit aciuks.gif 4u.gif .
Aivute
Alyvų aliejų naudoju jau gana senai ir viskam ką tik gaminu, kartais turiu ir saulėgražų aliejaus ir kartais pamaišau juos abu, o pamaišau dažniausiai kai gaminu ką nors svečiams, maišau dėl to, kad kaip ir minėjo čia, kad nevisiems alyvų aliejaus skonis patinka. Naudoju šį aliejų, kadangi tiesiog esu įsitikinusi, kad jis gerokai sveikiau ir man skaniau nei saulėgražų. Dažniausiai taip pat turiu atvežtinio, nes labai daug draugų ir giminaičiu jeigu negyvena užsienyje tai važiuoja atostogų ir pan., lauktuviu gaunu alyvų aliejaus biggrin.gif.
Kas liečia alyvų aliejaus skonį, tai kaip tik pradėjau naudoti taip pat jausdavau jo specifinį skonį ir kvapą, tačiau labai greitai tai tapo privalumu smile.gif , o mano mamai sunkiai sekasi priprasti prie jo skonio ir kvapo, todėl ji vis jį kaitalioja su saulėgražų ar vynuogių kauliukų aliejumi smile.gif
Šaltmėtė
QUOTE(vilsva @ 2009 11 06, 08:34)
Mane irgi domina viskas apie alyvuogiu alieju  ax.gif .

Paskaicius jusu atsiliepimus supratau,kad ir kepat,troskinat su pirmo spaudimo aliejumi,o buvau isitikinusi,kad negalima  g.gif .Kaip istikruju,zinovai pasisakykit  aciuks.gif  4u.gif .
*


Žinai, aš vadovaujuosi patirtimi šalių, kuriose kitokio aliejaus, kaip alyvuogių, išvis nėra, ar jis nepripažįstamas. Pvz. kokioje Graikijoje ar Ispanijoje, kitokio aliejaus, kaip kad pirmo spaudimo, tiesiog nėra... Žinau, nes gyvenau GR ir viešėjau ne vienoje šeimoje. Ir jie tą aliejų naudoja absoliučiai viskam. Ir ant salotų pila, ir į keptuvę. Ir širdies ligomis jie serga mažiausiai pasaulyje. 4u.gif
*Vasaros lietus*
Naudoju alyvuogių aliejų šaltai spaustą bet tik salotoms, kepti per brangu ax.gif kainos beje Lietuvoje labai užkeltos doh.gif, skonis ir kvapas jo specifinis ir ne visiems patinka schmoll.gif bet mano šeimynai tinka, o va draugei nieko nėr baisiau.
vilsva
Buciau dekinga 4u.gif ,jei dar paminetumet,kur perkat minetus alyvuogiu aliejus,pvz.,Sitia ,Olvios, El Greco ir kt. Lietuvoj ?Ekologiskose ar kitose parduotuvese?
Šaltmėtė
QUOTE(vilsva @ 2009 11 12, 09:12)
Buciau dekinga  4u.gif ,jei dar paminetumet,kur perkat minetus alyvuogiu aliejus,pvz.,Sitia ,Olvios, El Greco ir kt. Lietuvoj ?Ekologiskose ar kitose parduotuvese?
*


Sitia ir Kalamata aliejai (tikrai kokybiški) yra pirkti IKI. Kitų paminėtų nežinau.
verano
Viska gaminu tik su alyvuogiu aliejumi smile.gif
tamago
Aų naudoju pagrinde salotoms, picoms, užpilams jei gaminu kur ka reikia ką kepti tai naudoju rapsu arba saulegra-ų
minilina
QUOTE(vilsva @ 2009 11 12, 10:12)
Buciau dekinga  4u.gif ,jei dar paminetumet,kur perkat minetus alyvuogiu aliejus,pvz.,Sitia ,Olvios, El Greco ir kt. Lietuvoj ?Ekologiskose ar kitose parduotuvese?
*




Olvios ir El Greco perku "Miesto kepejas" (www.miestokepejas.lt) parduotuveleje, o taip pat maciau "La Cave" vyninese ir ekologisku produktu parduotuveleje "Ekologiski produktai" Antakalnio gatveje priesais poliklinika, ten kepa labai skanias bandelias ir pyragus i viskas naturalu 4u.gif

Kiek zinojau, tiek ir pasidalinau thumbup.gif
Taurė
Mes naudojamt tik alyvų aliejų. Kitų kategoriškai nepernešu nei kvapo nei skonio g.gif
Dianora
Labai įdomi ir informatyvi tema - šaunuolės thumbup.gif

Kaip tik neseniai su draugais diskutavome apie ekologiškus produktus. Noriu ir jus trumpai supažindyti su rezultatais.
Išsidiskutavom kaip tik apie tai, kad ekologiškų produktų galima įsigyti prekybos centruose, na kaip ir pvz linksniuojamas "IKi". Bet maniškis labai gražiai sudeliojo mums vaizdelį:
"Iki" priklauso Coopernik prekybos tinklui, kurių tikriausias didžiausias tinklas Penny su 554 parduotuvėmis + dar Palink su ~200 parduotuvių. Įsivaizduokime kaip ekologiškas ūkis pirmam užvežimui turi paruosšti - na, tarkim - po 3 dežes aliejaus į tašką, ty 6 L, o per visus 4524 L... o kur dar kitiems Billa, Merkur, Bipa, standia ir Selgros tinklams...? o kur prekybai..??

na nesinori tikėti, kad jie iš vieno ūkio perka, bet aš nusprendžiau geriau nerizikuoti...

Nusprendiau apsipikinėti mažose parduotuvėlėse, kur tau parodys, paaiškins ir dar paragauti duos. O aliejų ir kitus produktus stengiuosi pirkti turinčiu organinio ūkio sertifikatus(http://en.wikipedia.org/wiki/Organic_certification) cool.gif

vikusedo
naudoju mažylei į košytę, bet galvoju kad ir mum jau laikas pradėt sveikiau gyvent ir kept viską su alyvuogių aliejum g.gif
rudenssniegas
Visa laika saltiems patiekalams naudojam alyvuogiu alieju, salotoms, uzkandziams... O kepimui- saulegrazu nerafinuota.
Daiva35
Labai retai verysad.gif Nepatinka jo turimas kartumas
Šaltmėtė
QUOTE(Daiva35 @ 2009 11 20, 15:59)
Labai retai  verysad.gif Nepatinka jo turimas kartumas
*


Geras alyvuogių aliejus neturi kartumo schmoll.gif matyt pirkot nekokybišką, arba net kokį nors išspaudų aliejų, tai ir pasitaikė kartus...
pabandykit dr kartą gero kokybiško ir pakeisit nuomonę 4u.gif
Aivute
QUOTE(Šaltmėtė @ 2009 11 20, 19:26)
Geras alyvuogių aliejus neturi kartumo  schmoll.gif  matyt pirkot nekokybišką, arba net kokį nors išspaudų aliejų, tai ir pasitaikė kartus...
pabandykit dr kartą gero kokybiško ir pakeisit nuomonę 4u.gif
*



Tikrai netiesa schmoll.gif , esu naudojus ir labai kokybiškus alyvuogių aliejus iš Graikijos, Ispanijos tačiau nerafinuotas šalto spaudimo alyvuogių aliejus visuomet karstelna, tik geros kokybės gerokai mažiau, tačiau tokį vos juntamą kartumą visuomet turi. Tai ir priduoda pikantiškumo mirksiukas.gif
Aivute
Dar pacituosiu specialistų išvadas iš alyvuogių aliejaus degustacijos, beje alyvuogių aliejus yra vienintelis aliejus kurį galima degustuoti dėl jo išskirtiniai turimų skonio bei kvapo.
Cituoju "kartumas yra viena svarbiausių alyvuogių aliejaus skonio savybių. Pabandžius šlakelį nuryti, laukia įdomus atradimas: alyvuogių aliejus „griebia“ gomurį tarsi gurkšnis gero brendžio.

Labai intensyvus, kartokas, bet ne karstelėjęs, pereinantis į pikantišką, netgi aitrų — tai geri alyvuogių aliejaus skonio rekvizitai. Aliejaus pikantiškumas rodo, kad jis išspaustas iš šviežių, iki galo neprinokusių alyvuogių."

Tai taip, kad prašau neklaidinti mamyčių, jog šaltai spaustas alyvuogių aliejus neturi turėti jam būdingo gana malonaus kartumo.
minilina
QUOTE(Aivute @ 2009 11 22, 12:10)
Dar pacituosiu specialistų išvadas iš alyvuogių aliejaus degustacijos, beje alyvuogių aliejus yra vienintelis aliejus kurį galima degustuoti dėl jo išskirtiniai turimų skonio bei kvapo.
Cituoju "kartumas yra viena svarbiausių alyvuogių aliejaus skonio savybių. Pabandžius šlakelį nuryti, laukia įdomus atradimas: alyvuogių aliejus „griebia“ gomurį tarsi gurkšnis gero brendžio.

Labai intensyvus, kartokas, bet ne karstelėjęs, pereinantis į pikantišką, netgi aitrų — tai geri alyvuogių aliejaus skonio rekvizitai. Aliejaus pikantiškumas rodo, kad jis išspaustas iš šviežių, iki galo neprinokusių alyvuogių."

Tai taip, kad prašau neklaidinti mamyčių, jog šaltai spaustas alyvuogių aliejus neturi turėti jam būdingo gana malonaus kartumo.
*



Daugelis nesugeba atskirti dvieju skoniu savybiu alyvuogiu aliejuje, t.y. daugelis maiso skoni "kartus" su "sodrus". Ragaujant vien alyvuogiu alieju, zinoma, kad neisvegsit svelnaus/intensyvaus aitrumo gerkleje (vos nuryjus). Dabar apie kartuma (angl. - "Bitter"), jis visada buna, taciau tam tikras kartumas priklauso nuo regiono ir tradiciju: italai spaudzia alyvuogiu alieju is 3-4 alyvuogiu rusiu (tik maza dalis alyvuogiu aliejaus daroma Italijoje is vienos alyvuogiu rusies), o graikijoje vyrauja vienos alyvuoges rusis aliejuje arba dominuoja viena rusis ir tik koki 10-20% kitos rusies ideda, be to, Graikijos regione alyvuogiu aliejai svelnesni, ypatingai "koroneiki" rusies. "kalamata" rusis turi siek tiek sodresnio skonio ir aromato nei "koroneiki". Kiek teko dometis, tai tik patyres ukininkas zino, kokias rusis galima maisyti tarpusavyje ir skonis tik geres.
Stai apie Olvios ir el Greco alyvuogiu aliejus puslapis www.alyvuogiualiejus.lt

Aivute
QUOTE(minilina @ 2009 12 06, 20:00)
Daugelis nesugeba atskirti dvieju skoniu savybiu alyvuogiu aliejuje, t.y. daugelis maiso skoni "kartus"  su "sodrus". Ragaujant vien alyvuogiu alieju, zinoma, kad neisvegsit svelnaus/intensyvaus aitrumo gerkleje (vos nuryjus). Dabar apie kartuma (angl. - "Bitter"), jis visada buna, taciau tam tikras kartumas priklauso nuo regiono ir tradiciju: italai spaudzia alyvuogiu alieju is 3-4 alyvuogiu rusiu (tik maza dalis alyvuogiu aliejaus daroma Italijoje is vienos alyvuogiu rusies), o graikijoje vyrauja vienos alyvuoges rusis aliejuje arba dominuoja viena rusis ir tik koki 10-20% kitos rusies ideda, be to, Graikijos regione alyvuogiu aliejai svelnesni, ypatingai "koroneiki" rusies. "kalamata" rusis turi siek tiek sodresnio skonio ir aromato nei "koroneiki". Kiek teko dometis, tai tik patyres ukininkas zino, kokias rusis galima maisyti tarpusavyje ir skonis tik geres.
Stai apie Olvios ir el Greco alyvuogiu aliejus puslapis www.alyvuogiualiejus.lt
*





drinks_cheers.gif
gerasgps
Is Kretos atsivezem alyvuogiu aliejaus,
nem nem kokios skanios salotos gaunasi
O dar paskaicius kokia nauda sveikatai,
pradedam gailetis kad backutes neatsivezem
astagreb
O aš nusipirkau alyvuogių aliejaus ir nenaudoju. Kadangi nemėgstu pačių alyvuogių, tai ir aliejus man neskanus verysad.gif
regna
Šiandiena nusipirkau alyvuogių aliejaus{pagal esančią etiketę pagamintas Graikijoje}
Kiek naudojau rūšių,tokio dar neesu naudojusi.
Bus išbandytas 4u.gif
badabum
O as labai labai megstu Borges alyvuogiu alieju. Kokybe liux ir pasirinkimas didelis, tik reikia paskaityti etikete, nes vienas tinka tik salotoms kitas kepimui.

Apskritai pavyzdziui pati naudoju to pacio Borges GRANOLIVA kepimui, butent, kaip mamytes ir sake, jis yra maisytas, nu zinokit pasaka, ir tikrai, maziau reikia, pvz anksciau pikavau tik Natura, bet va tas Granoliva liux, dar pagaudau kada kokiam prekybcentryje yra nuolaidos ir perku.

Shiaip net penketuka alieju galeciau isskirti, nes labai megstu graikiskas salotas, tai karts nuo karto paivairinu vis kitoki isbandau. tai salotom:
1. Borges extra virgin light- labai svelnus.
2. Borges extr VIRGIN- sodresnis, kai reikia stipresnio skonio
3. Carapelis- jis tokios pat kokybes, bet zymiai brangesnis
4. semenu aliejus- ji perku is ukininku, bet laikyti reikia saldymo kameroj ir skonis labai labai specifinis ir stiprus, - reikia megti.
5. Is bedos, ta pati kepimui Granoliva.


Papildyta:
Pamirsau papasakoti savo recepta:
3 saukstai pvz Borges extra virgin light aliejaus
1 saukstas citrinos sulciu
1/2 saukstelio cukraus
1/2 saukstelio druskos
1 saukstelis garstyciu
pipiru ir tik juoduju
viska isplaku, nu pasaka ant salotu. mhhh kaip skanu.

Ir kaip saukiau su Borges skaniausia, dar tiesa, is graikijos buvau parsivezus viena alieju irgi tiko.
Borzika
Gal kas žino, ar Frediani & del Greco - kokybiškas, geras aliejus? 4u.gif Maximoj nuo ryt nuolaida, bet nežinau, ar jis 'vertas dėmesio'...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.