Labai geras straipsnis apie alyvuogiu alieju
As kas ryta isgeriu po sauksta Extra virgen alyvuogiu aliejaus . Is pradziu buvo kartus (perku namini) bet dabar tai . Prie skonio priprantama
QUOTE(amorosa @ 2011 05 20, 09:32)
Labai geras straipsnis apie alyvuogiu alieju
As kas ryta isgeriu po sauksta Extra virgen alyvuogiu aliejaus . Is pradziu buvo kartus (perku namini) bet dabar tai . Prie skonio priprantama
As kas ryta isgeriu po sauksta Extra virgen alyvuogiu aliejaus . Is pradziu buvo kartus (perku namini) bet dabar tai . Prie skonio priprantama
Aš tai kasdien sėmenų aliejų stengiuos vartot, alyvuogių pas mane antram plane sėmenys turi daugiausia omega 3 riebalų rūgščių - daugiau nei žuvų taukai, yra labai maistingas, kaina jo mažesnė palyginus su alyvuogių aliejum ir beto jo pas mus galima rasti vietinio ir tikrai kokybiško
sveikos.. o kaip zinoti kuris alyvuogiu aliejus nera kartus.. as toki skanu pirkdavau lietuvoje.. super buvo, be jokio kartumo.. o va cia norgej nerandu.. i ka reikia atkreipti demesi?
Iki šiol naudojau tik alyvų aliejų, nes sveikiau ir skaniau. Perku tik skaidriausią, skirtą kepimui. Kartaus nepernešu.
Neseniai pradėjau gaminti kinietiškus patiekalus. Alyvų aliejus visiškai netinkamas kepti labai aukštoje temperoatūroje, nes jis pradeda degti prie žemesnės temperatūros nei pvz kinų naudojamas žemės riešutų aliejus.
Tai dabar gaunasi, kad alyvų pagrindinis, o kinietiškiems patiekalams žemės riešutų aliejus
Neseniai pradėjau gaminti kinietiškus patiekalus. Alyvų aliejus visiškai netinkamas kepti labai aukštoje temperoatūroje, nes jis pradeda degti prie žemesnės temperatūros nei pvz kinų naudojamas žemės riešutų aliejus.
Tai dabar gaunasi, kad alyvų pagrindinis, o kinietiškiems patiekalams žemės riešutų aliejus
QUOTE(Taurė @ 2011 05 25, 05:49)
Iki šiol naudojau tik alyvų aliejų, nes sveikiau ir skaniau. Perku tik skaidriausią, skirtą kepimui. Kartaus nepernešu.
Neseniai pradėjau gaminti kinietiškus patiekalus. Alyvų aliejus visiškai netinkamas kepti labai aukštoje temperoatūroje, nes jis pradeda degti prie žemesnės temperatūros nei pvz kinų naudojamas žemės riešutų aliejus.
Tai dabar gaunasi, kad alyvų pagrindinis, o kinietiškiems patiekalams žemės riešutų aliejus
Neseniai pradėjau gaminti kinietiškus patiekalus. Alyvų aliejus visiškai netinkamas kepti labai aukštoje temperoatūroje, nes jis pradeda degti prie žemesnės temperatūros nei pvz kinų naudojamas žemės riešutų aliejus.
Tai dabar gaunasi, kad alyvų pagrindinis, o kinietiškiems patiekalams žemės riešutų aliejus
kinietiskiems pabandyk skrudintu sezamo seklu alieju super skonis
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 05 26, 13:42)
kinietiskiems pabandyk skrudintu sezamo seklu alieju super skonis
ypac sriuboms tinka.
Toks klausimelis, neaiskumas kalbant apie alyvuogiu alieju man atsirado.
Kai kur sioje temoje ir kituose saltiniuose sakoma kad Extra Virgin alyvuogiu aliejus netinka kepimui.
Man sis teiginys kelia abejoniu. Daznai per satelita ziuriu ivairiu saliu TV kulinarines laidas ir matau kaip kepimui naudoja Extra Virgin alyvuogiu alieju. As taip pat ipratau kepti su Extra Virgin aliejumi.
Kaip yra istikruju?
Kokia mamyciu nuomone ir patyrimas? Gal kas galetu detaliau paaiskinti.
Kai kur sioje temoje ir kituose saltiniuose sakoma kad Extra Virgin alyvuogiu aliejus netinka kepimui.
Man sis teiginys kelia abejoniu. Daznai per satelita ziuriu ivairiu saliu TV kulinarines laidas ir matau kaip kepimui naudoja Extra Virgin alyvuogiu alieju. As taip pat ipratau kepti su Extra Virgin aliejumi.
Kaip yra istikruju?
Kokia mamyciu nuomone ir patyrimas? Gal kas galetu detaliau paaiskinti.
QUOTE(donnabona @ 2011 06 28, 22:38)
Toks klausimelis, neaiskumas kalbant apie alyvuogiu alieju man atsirado.
Kai kur sioje temoje ir kituose saltiniuose sakoma kad Extra Virgin alyvuogiu aliejus netinka kepimui.
Kai kur sioje temoje ir kituose saltiniuose sakoma kad Extra Virgin alyvuogiu aliejus netinka kepimui.
Labukas
Jusu pastebejimas teisingas. As irgi susiduriau su siais dviprasmiskais aiskinimais....
Neesu specialiste, bet manyciau cia vienas is tu klausimu, kur nera vienos teisingos nuomones... Is esmes manau sis aliejus tinka neilgam kepimui... mes lietuviai priprate ilgai cirskinti keptuveje viska... iskepti ir dar perkepti
O vidurziemio juros virtuveje stengiamasi neperkepti, megstami sultingi kepsniai, daznai net su krauju, traskios sultingos darzoves... vartojama daug juru gerybiu kurios iskepamos per l. trumpa laika... taigi... kepimo laikas keliolika min... zuviai, darzovem dar maziau... todel bent jau vietiniai graikai 100 proc naudoja ta pati extra virgin alieju visiems gyvenimo atvejams (savo akimis maciau )
Tai as gamindama stengiuosi kepti minimaliai trumpai.... Jeigu nusimato ilgas cirskinimas didelio mesos kalno - tai darau su rafinuotu aliejumi arba savo sultyse
QUOTE(Taurė @ 2011 05 25, 05:49)
Alyvų aliejus visiškai netinkamas kepti labai aukštoje temperoatūroje, nes jis pradeda degti prie žemesnės temperatūros nei pvz kinų naudojamas žemės riešutų aliejus.
Sveika, kaip tik zemes riesutu aliejaus LT prekybos centruose nerandu, kur jus ji perkate?
as ir naudoju alyvuogiu alieju, ir kepimui ir salotom.
Alyvuogių aliejų dažniausiai naudoju salotų padažams ir marinatams (mėsos, vištienos). Kepimui nenaudoju, skaičiau, kad labai kenksminga ir ant jo kepti negalima. Gal ir nebūčiau patikėjus tuos straipsneliu, bet, kad man ant alyvuogių aliejaus kepti neskanu
Šiuo metu naudojame alyvuogių aliejų parsivežtą iš Graikijos, tai iš tikrųjų skiriasi nuo mūsų parduotuvėse esamų, salotoms net padažas (dedant tuos pačius ingridientus) išsiplaka kitos konsistencijos
Jau vien kvapas ko vertas Labai skani vištiena marinuota su skrudintų sezamų aliejumi.
Šiuo metu naudojame alyvuogių aliejų parsivežtą iš Graikijos, tai iš tikrųjų skiriasi nuo mūsų parduotuvėse esamų, salotoms net padažas (dedant tuos pačius ingridientus) išsiplaka kitos konsistencijos
QUOTE(Dziugidziu @ 2011 05 26, 13:42)
kinietiskiems pabandyk skrudintu sezamo seklu alieju super skonis
Jau vien kvapas ko vertas Labai skani vištiena marinuota su skrudintų sezamų aliejumi.
Sveikos,
kai pirma karta nusipirkau alyvuogiu aliejau ir kazka kepiau, tai jau smarve buvo, paskui kai ipratau, jokio kito dazniausiai ir neperku, zinau, kad daug sveikiau, jei kartais pinigine plonesne, isspaudu nusiperku, ne ka blogiau jau ten
Papildyta:
As kazkur girdejau, kad augaliniai riebalai, kepinami virsta kancerogenais, nors ir cholesterolio turi mazai, tad kepimui geriau naudoti gyvulines kilmes riebalus, o padazams, salotoms ir t.t. augalinius, be abejo geriausia sezamu, semenu, alyvuogiu ir t.t.
kai pirma karta nusipirkau alyvuogiu aliejau ir kazka kepiau, tai jau smarve buvo, paskui kai ipratau, jokio kito dazniausiai ir neperku, zinau, kad daug sveikiau, jei kartais pinigine plonesne, isspaudu nusiperku, ne ka blogiau jau ten
Papildyta:
As kazkur girdejau, kad augaliniai riebalai, kepinami virsta kancerogenais, nors ir cholesterolio turi mazai, tad kepimui geriau naudoti gyvulines kilmes riebalus, o padazams, salotoms ir t.t. augalinius, be abejo geriausia sezamu, semenu, alyvuogiu ir t.t.