Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar įmanoma auginti vaiką be TV?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
Lieputaite
Na senoji geroji animacija taip pat nėra be trukūmų, vilkas - rūko. Pasakos Lietuviškos su kuriomis mes augome (kiškeliui išsuko viena kojyte, paskui antra, Joniuka norėjo pečiuje iškepti ir pan.) argi tai privertė mus eiti sukinėti kiškiams kojas, ar ka nors mušti, skriausti g.gif Aš nesakau, kad telikas yra gerai, bet juk yra normaliu laidu, kaip ir pati rašei ;teletabiai, gustavo enciklopedija ir pan., tiesiog mano nuomone smurtas gimsta ne iš blogų laidų, pasakų, bet iš pačio auklėjimo mirksiukas.gif ir jai vaikas retkarčiais pažiūri, kad ir pokemonus nematau čia nieko blogo, tik aišku nereikia persistengti 4u.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Lieputaite @ 2008 02 03, 18:31)
Na senoji geroji animacija taip pat nėra be trukūmų, vilkas - rūko. Pasakos Lietuviškos su kuriomis mes augome (kiškeliui išsuko viena kojyte, paskui antra, Joniuka norėjo pečiuje iškepti ir pan.) argi tai privertė mus eiti sukinėti kiškiams kojas, ar ka nors mušti, skriausti  g.gif  Aš nesakau, kad telikas yra gerai, bet juk yra normaliu laidu, kaip ir pati rašei ;teletabiai, gustavo enciklopedija ir pan., tiesiog mano nuomone smurtas gimsta ne iš blogų laidų, pasakų, bet iš pačio auklėjimo  mirksiukas.gif  ir jai vaikas retkarčiais pažiūri, kad ir pokemonus nematau čia nieko blogo, tik aišku nereikia persistengti  4u.gif
*

Teisingai, smurtas gimsta iš nevykusio auklėjimo; TV nėra vienintelė priežastis- priežastis yra tėvų nenoras ar negalėjimas skirti laiką vaikui, numetant jį televizijai, kuri dažnoje šeimoje atlieka auklėjamąjį vaidmenį. Pavargom po darbo, sunki diena, padribsokim prieš teliką visi kartu... Koks čia gali būti bendravimas, ryšys... O TV irgi stengiasi iš visų jėgų, atrodo jau neimanoma sukurti nieko bukiau, bet ne- ima ir sugalvoja.
Todėl kaip matote, viskas susiję.

Lieputaite
Na kai tai vyksta dažnai, tai sutinku, kad tai kenkia, bet proto ribose, parenkant programas, kurios atitiktų vaiko amžių ir suvokimą, nustatant tam tikrą laiką manau galima leisti vaikams pažiūrėti TV. O jai kurioje šeimoje ir piknaudžiauja, tai čia jų reiklas g.gif Mano šeimoj, nei TV nei tie patys prekybos centrai nėra būdas leisti laiką. Tiesiog gyvenimas yra toks ir nemanau, kad reikia visiškai atriboti vaiką, nuo visų šiuolaikinių technologijų ax.gif O kaip kam auklėti vaikus nemanau ir nežadu nurodynėti ar mokinti, kiekvienas pasirenka jam tinkamiausia būdą mirksiukas.gif aš tiesiog pasidalinu savo nuomone 4u.gif
Braškutė
visai be teliko auginimas gal ir neimanomas, bet visa diena ziopsojimas i ji nieko gero neduoda smile.gif
Saran
nemanau, kad is tiesu bus didele beda, jei mano vaikas darzelyje nesusikalbes su kitu vaiku, kuris kalbes apie konana ir kitokias bjaurybes. as noreciau dar daugiau apriboti televizoriu, bet neiseina. nes ir vaikas jau laaabai nori filmuku (o mes juos ir aptariam, ir is ju si ta naujo ir gero suzino), ir as gi kartais turiu poreikiu si ta paziureti. taigi stengiuosi ziureti tik tai, ko jau negaliu atsisakyti. ir dar. grieztai isjungiam televizoriu per reklama.
nanainis
musu mazasis is tu, kuris auga be TV, tiesa toks namuose yra, bet neziurim ax.gif o ir musu pipiras TV tikrai per mazas mirksiukas.gif taciau per savaite karta ijungiam koki muzikini klipa, nes kaip ir visi del muzikos svaigsta, asmeniskai man koktu kai matai bukai i TV spoksanti vaika, o jei dar rodomi kokie japoniski filmukai schmoll.gif ir tikrai tokie pagrindine pokalbiu tema tarp darzelinuku-teko pora savaiciu atsiklausyt ju kalbu apie pjuklus, smugius, tevam vertetu pagalvot gerai, kai isgirsta multfilmu heroju vardus ar paklausus mazylio jo vardo, tevelio vardu, kur gyvena, kiek metuku vaikas tokia atmintim pasizymi-masto, vienas sumasto, kitas ne doh.gif spalvu dar neskiria, o jau zino 'kad duos i snuki' verysad.gif
Lulutu
Kiekvienai aišku savo. Bet mano nuomonė, kad visiškas "kažko" draudimas, tai yra kraštutinumai...
Nevesta
o mano mazoji tik taip gali pagulet..nes mociute pripratino ant ranku,tai as net i wc negaliui nueit..tik paliekant pries tv galiu pavalgyt,ar kambarius sutvarkyt,valgyt padaryt..o jai dar tik trys menesiai verysad.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Nevesta @ 2008 02 16, 23:45)
o mano mazoji tik taip gali pagulet..nes mociute pripratino ant ranku,tai as net i wc negaliui nueit..tik paliekant pries tv galiu pavalgyt,ar kambarius sutvarkyt,valgyt padaryt..o jai dar tik trys menesiai  verysad.gif
*

Manau, kad puikiai suprantate, kad viskas priklauso tik nuo jūsų.
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Nevesta @ 2008 02 16, 23:45)
o mano mazoji tik taip gali pagulet..nes mociute pripratino ant ranku,tai as net i wc negaliui nueit..tik paliekant pries tv galiu pavalgyt,ar kambarius sutvarkyt,valgyt padaryt..o jai dar tik trys menesiai  verysad.gif
*

Aš suprantu kad jums sunku, reikia bent šiek tiek pailsėti. Galbūt geriau būtų pratinti vaikelį prie muzikos? Maniškė yra labai muzikali ir nuo mažiausių dienų mėgsta klausytis muzikos- labiausiai veikiškų dainelių, kokių Telebimbam (jau minėjau, ir Teletabius įjungiu kaip foną). Klausėsi, šypsojosi, gugavo. Dar yra visokių muzikinių karusėlių, lavinamųjų kilimėlių. Įdedant šiek tiek pastangų ir laiko, manau galima atpratinti nuo TV. Sutikint, trijų mėnėsių kudikėlis ir televizija kažkaip nesiderina...
gagrate
Televizija man kelia siauba,bet tokia realybe,o kurie vaikai suserga kompo lyga muset dar baisiau.Kol mazytes buvo labai reklama veikdavo,atitruksta nuo zaidimu ir sustingusios stebi reklama.Bet kazkaip pamazu is to isaugoma,pagaliau paaiskinam kas tai per daiktas ir kodel nera reikalo i ja gilintis smile.gif
ingakyca
Aš asmeniškai manau, kad neįmanoma, nes aš tarkim žiūriu kokią laidą, tai vaikas juk irgi žaisdamas užmeta akį mirksiukas.gif
briga1
kai neturi tv tai ir imanoma lotuliukas.gif
Gelyteee
Mes gyvenam be TV, jo netruksta mums su vyru, nes ir taip turim ka veikt - iseit, pasivaiksciot vazinetis dviraciais, kalbetis, tiesiog buti drauge. Tuo paciu ir vaikams jo nera, taciau jie turi kompa ir per ji leidziam ziureti filmukus.
Nieko blogo tame nematau, nes mes atrenkam ka jiems ziureti, kas jiems tinkama. Per TV ziurima beveik nezinant ka ten rodo ar net ne tai kas vaikams tinka - reklamos, mamyciu serialai ir pan.
JO/NE
TV ar kompas nėra vien tik blogis. Iš jų vaikas sužino daugiau apie pasaulį (maniškė pvz. mėgo žiūrėt apie dinozaurus ir visokias laidas apie gyvūnus). Svarbu žinot kada, ką ir kiek vaikas žiūri. Reik nepamiršt ribot laiko ir nustatyt aiškias taisykles. Maniškė per savaitę tv pažiūri apie 2val., kai serga daugiau, o vasarą visai pamirštam, kad tokį turim biggrin.gif
Hedra:)
QUOTE(Roza_Liuksemburg @ 2006 11 05, 13:34)
Teliką turim visi. Visi jį žiūrim, daugiau ar mažiau (nors buvo laikai, kada jo visai nežiūrėjau, nes turėjau įdomesnių užsiemimų). Bet aš esu tvirtai įsitikinusi, kad vaikui televizoriaus žiūrėjimas negali duoti nieko gero, todėl savo dukrai tikrai neleisiu spoksot į tą dėžę.
Man būtų įdomu sužinoti, ar yra šiais laikais tėvų, kurie augina ir auklėja savo vaikus, neleisdami jiems drybsoti prie TV? Su kokiais sunkumais jie susiduria, kokia patirtim galėtų pasidalinti? O gal tokių šiais laikais paprasčiausiai nėra?...
Aš nenoriu ir niekada nenorėjau būti kaip visi, savo vertybių skalę norėčiau perduoti ir dukrai. Kaip matote iš profilio, ji dar visai mažytė, bet laikas lekia labai greitai, todėl susirūpinau jau dabar. Noriu, kad ji skaitytų knygas, kalbėtų, mokėtų susirasti pramogų pati, o ne nuolankiai vartotų masinės kultūros produktus...
Taigi, laukiu nuomonių.
*

cia nieko blogo jei taip nori auginti savo vaika, bet nuo nieko neapsaugosi , prasides apsilankymai pas draugu kur visi ziuri tv ir panasiai, be to tokie vaikai vaikai mokykloje vadinami pilkomis pelytemis ir jiems dazniausiai yra ten sunku susirasti draugu...moksliuku apsiskaiciusiu vaiku niekas nemegsta , nes nesutampa vaiku interesai, i tai nebekreipiama demesio tik po paauglystes kai pas visu vaiku atsiranda kitos vertybes ....
Gurda*
Mano vianas iš didžiausių norų -kad sugestų televizorius biggrin.gif
Tasira
QUOTE(daina 1 @ 2010 01 20, 23:44)
Mano vianas iš didžiausių norų -kad sugestų televizorius  biggrin.gif
*

Mums taip ir atsitiko biggrin.gif Dabar tuoj bus metai, kai gyvenam be jo thumbup.gif
Afalina
Aš buvau gana priešiškai nusiteikusi TV atžvilgiu, tačiau kai atradau www.itv24.lt [SIZE=7] ir pamačiau, kokių šaunių yra kanalų ir vaikams ir suaugusiems, leidžiu žiūrėti. Žinoma, ne be ribų. Kartais kartu žiūrime koncertus (klasika, gospelas ir t.t.), kartais už namų ruošos darbus gali pusvalandį pažiūrėti: su tikslu mokytis užsienio kalbos ar muzikos.
Zuikių_dainos
Kolkas gyvenam be tv. Tiksliau turėjom nusipirkę, bet mūsų šeimoje jis nepritapo - mums su vyru linksmiau kokį filmą pažiūrėti per kompą. Butas mažas, kad neužimtų vietos be reikalo mes jį ištrėmėm į rūsį. Mano pirmagymiui dar tik 1 met 7 mėn. tokiems tikrai nereikia to tv.
Kaip bus vėliau - neįsivaizduoju.. gi dabar kūdikiai sodinami prie tv, kad žiūrėtų visokius tomblibūnus, teletabius, tai gal, kai sūnus pradės eiti į darželį, mokyklą, pradės norėt tv vien tam, kad nesijaustų izoliuotas nuo kompanijos g.gif Žodžiu, kol galiu - vengiu.
Anita5
pas mus dar tik 10 mėn, kai televizorius nerodo, bet mes jo nepasigendam biggrin.gif
Vyresnysis filmukus pasižiūri svečiuodamasis pas močiutę, o namuose žiūri per kompiuterį, labiausiai mėgsta "Garfildą" ir "G būrį", tai ir TV jam nereikia wub.gif
O mažylei dar tik 1,3 metai, jai įdomu tik muzikos pasiklausyt mirksiukas.gif
helen
Mes irgi beveik be TV gyvename. Nupirkome nauja telika, o jis po metu sugedo nepataisomai, galvojome nauja nupirkti, bet tai pinigu nera, tai tas tai anas, galu gale atsisakem kabelines, tevai atidave sena televizoriu. kadangi kabelines nera, tai rodo tik 2 kanalus -LNK ir LTV. zinioms paklausyti uztenka. aisku, kai rodo reklama, pradzioje vaikas irgi buvo tiesiog pakeretas. bet jis auga, o televizoriuje nieko idomaus nerodo, apart zinias ir reklama, tai jau ir reklama nusibodo.
O siaip vaikas ziuri mano parinktus multikus per kompa, jie sovietiniai, geri, tai tikrai ne matau jokios problemos. bet, kai ir nuvaziuojame pas tevus, tai tas televizorius nera stebuklas. vaikas pazista - ir tai gerai. vat as nesuprantu, tuos tevus, kurie neleidzia visiskai ziureti televizoriu, vaikus bara uz tai, arba televizorius ir kompus ismeta ir tie vaikai ateje i svecius pamato stebukla - deze, kurioje keiciasi paveiksliukai ir dar garsas eina. o tevai rekia - NEZIURETI! aisku, sie tevai truputi kitokie - HARI KRISNA, ar kokia ten dar sekta yra. bet man tai tu vaiku tiesiog gaila pasidare.
man atrodo, kaip tu nebenoretum apsaugoti vaiko nuo bet ko, kai ta uzdrausta vaisiu parodo kazkas kitas - tai jisai dar labiau to nori ir siekia. net ir su tais kompais. jie gi atsirado musu kartoje ir tai buvo irgi kaip stebuklas, todel kai kuriem ir priklausomybe issivyste. bet musu vaikai, ta visai mazoji karta, jeigu jie nuo mazens bus su tuo susipazine, tai gal jiem tai bus ne naujiena, gal jie kitaip i tai reaguos. na ar nesutinkate, kad uzdraustas vaisius - saldus? man atrodo, tiesiog nuo mazens vaikui reikia paprasciausiai aiskinti kas blogai, o kas gerai, ir tada gal jis pats nenores ziureti koki smurta per TV ir bus abejingas visokiom manipuliacijom.
Visosspalvos
O aš manau, kad bet koks kraštutinumas - ar leisti kiek vaikas nori, ar visai neleisti - yra negerai.
CiaRuta
Pritariu temos autorei, kad Tv žiūrėjimas naudos jokios negali atnešti. PAti jo nežiūriu ir nervuoja, kad jis įjungtas pas tėvus, nuvažiavus. Tada ir mažei juk įdomu pažiūrėt. Na, o kiek gi aš galiu ant jų pykt ir priekaištaut, jų gyvenimo būdas juk nepasikeis. Tokia jau vyresnioji karta. Mes dabar nuo kompiuetrio ekrano neatlimpam. Nors tai yra mano darbo įrankis, kitaip negaliu su fotografijom dirbti. Tačiau jaudinuosi ne dėl tv, o dėl kompiuterio...
bim-bam
manau, imanoma vaika auginti be Tv. jeigu butu mano valia, pas mus tv nebutu, bet vat su vyru del sito nesutariam, jis daznai ziuri tv...visa laime, kad vaikui to dar nereikia, o ir siaip prisigalvojam su juo veiklos visokios, tad prie tv kaip ir nebera kada sedet, nesidomi visiskai, o ir stengiames nebuti tam kambary kurr tv ijungtas. aisku, nereikia pult i krastutinumus. manau, nieko blogo, jeigu vaikas zinos, kas tas tv ir su kuom jis valgomas biggrin.gif tiesiog tevu reikalas kaip viska paaiskinti vaikui, o ir jeigu veiklos idomesnes bus namie (ar ne namie), tai ir tv bus visiskai neidomus vaikui...

QUOTE(Nevesta @ 2008 02 16, 21:45)
*

na ir gerai, kad ant ranku nori but - kaipgi kitaip, juk reikia artumo, silumos wub.gif visada galima isideti mazyle i vaikjuoste ar kitokia nesiokle ir tvarkytis kambarius, gamint valgyt kartu - ir darbai bus nudirbti, ir vaiko poreikiai patenkinti, ir vaikui gerai, ir mama nesuirzus, ir tv nereiks ax.gif
Bonifacija
koks idomus klausimas. Mes namuose televizoriaus neturim ir kazkaip nepasigedom. nepasigenda ir musu vaikai. Man atrodo, kokie yra tevu iprociai, tokie bus ir vaiku, tai jei tevai neziuri TV, tai ir vaikams jo netruks.
dasinka
QUOTE(Bonifacija @ 2010 06 02, 03:31)
koks idomus klausimas. Mes namuose televizoriaus neturim ir kazkaip nepasigedom. nepasigenda ir musu vaikai. Man atrodo, kokie yra tevu iprociai, tokie bus ir vaiku, tai jei tevai neziuri TV, tai ir vaikams jo netruks.
*

thumbup.gif as taip pat tokios nuomones. nebus televizoriaus, nebus ir klausimu apie jo ziurejima mirksiukas.gif
Papildyta:
o jei mama sedes ant sofutes ir ziures mexikano serialus, tai doh.gif
vaižgantė
Namuose turim tris televizorius, bet, kadangi vaikams nedraudžiau jo žiūrėti kiek nori, dabar jie visi dažniausiai išjungti...Dukra pažiūri kokį mėgstamą filmuką ir išjungia, vyriausiasis sūnus krepšinio rungtynesretkarčiais žiūri, vidurinįjį išvis retai kada prie TV pamatau...Aš retkarčiais žinias pažiūriu ar kokį filmą kartą per mėnesį...
Bonifacija
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 02, 21:06)
Namuose turim tris televizorius, bet, kadangi vaikams nedraudžiau jo žiūrėti kiek nori, dabar jie visi dažniausiai išjungti...Dukra pažiūri kokį mėgstamą filmuką ir išjungia, vyriausiasis sūnus krepšinio rungtynesretkarčiais  žiūri, vidurinįjį  išvis retai kada prie TV pamatau...Aš retkarčiais žinias pažiūriu ar kokį filmą kartą per mėnesį...
*

ne draudime esme. faktas, kad kiek vaikai praleidzia prie televizoriaus, tiek ir vaikai, nes toki mato pavyzdi. be to, daug priklauso nuo to, ar vaikai turi kitokios veiklos, nes jei neturi, jie ziuri TV is neturejimo ka veikt.

vaižgantė
QUOTE(Bonifacija @ 2010 06 02, 21:11)
ne draudime esme. faktas, kad kiek vaikai praleidzia prie televizoriaus, tiek ir vaikai, nes toki mato pavyzdi. be to, daug priklauso nuo to, ar vaikai turi kitokios veiklos, nes jei neturi, jie ziuri TV is neturejimo ka veikt.
*

Pažiūrėsim, kaip bus, kai tavo vaikai bus paaugliai biggrin.gif
Bonifacija
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 04, 22:39)
Pažiūrėsim, kaip bus, kai tavo vaikai bus paaugliai biggrin.gif
*

tai reiskia, kad tavo ziuri?
Natuke
QUOTE(Bonifacija @ 2010 06 02, 21:11)
*

nebutinai
mes namuose tv neziurime is viso, bet ji turi tevai. Pas senelius kiekvienam kambary po tv, atitraukti yra sunku, ypatingai vyresni sunu nuo discovery.
Bonifacija
QUOTE(Natuke @ 2010 06 05, 19:48)
nebutinai
mes namuose tv neziurime is viso, bet ji turi tevai. Pas senelius kiekvienam kambary po tv, atitraukti yra sunku, ypatingai vyresni sunu nuo discovery.
*

nuo discovery as ir nebandyciau atitraukciau. lai ziuri irnesakyk.gif
mantuxx
kai tv ziuri tevai sunku manau butu auginti vaika be tv.
just77
tikrai taip
just77
mes leidžiam tik savaitgaliais ir tai ne ilgiau kaip valandą
Ramiele
Visad žiūrėdavau tv kiek noriu ir kada noriu. Pasekmė - mm...anksti sužinojau apie seksą biggrin.gif
mamyčiukas
QUOTE(Visosspalvos @ 2010 04 20, 16:50)
O aš manau, kad bet koks kraštutinumas - ar leisti kiek vaikas nori, ar visai neleisti - yra negerai.
*

Pritariu.
Nesuprantu, kaip dar ir kyla tokie klausimai.Įsivaizduoju vaiką nemačiusį nei tv, nei kompiuterio, nei kitokios šiolaikinės technikos.Jūs ką į akmens amžių norite sugrįžti?
Nebraska
TV galejau ziureti kiek tik lenda visada, bet tetis domejosi politika, istorija, geografija todel mane traukdavo labiau laidos apie gyvunus ir visokes kulturas... paaugus supratau, kad knyga daug geriau, siuo metu ziuriu tik zinias ir filmus kino teatre retkarciais smile.gif o TV pas mus nuolat ijungtas, nes nemegstam mes tylos namie, turi kazkas burbeti biggrin.gif savo vaikams, tikrai nereksiu NEZIUREKIT!!! ir pan., bet nepratinsiu ir visai nerodysiu, kad toks dalykas yra... galima leisti paziureti koki filma vaikiska kartais, bet nemanau, kad vaikams butina ziureti visokius kanalus, nes po to bus netyciukas ant Playboy biggrin.gif man taip buvo ir ka akys isprogo OBA sau tariau 4u.gif ir apie viska suzinojau gal kokios 11metu doh.gif bet gerai, kad jokiu kvailysciu neprisigalvojau tongue.gif nenoriu, kad mano vaikams taip atsitiktu
Dreis
Aš vaikui leidžiu žiūreti TV diena, net pati pakvieciu kokią laida kartu pažiūrėti ar kokį žaidimą,viktoriną.Bet naktim tai jau filmų žiureti neleidžiu.Ir televizoriaus į jo kambarį nestatau ,nors labai prašo.
Kirkė
Visiškai televizijos išvengti, manau, nepavyks. Juk yra draugai, seneliai, pas kuriuos vaikas vis tiek pažiūrės televizorių.
Namuose televizijos išvengsit, jei teliko neturėsit 4u.gif Mes neturim, ir nė kiek diskomforto dėl to nejaučiam. Vaikui retkarčiais (yra sutarimas kada ir kiek laiko) leidžiam pažiūrėti filmukus ar fimus visiems kartu per kompiuterį. Patys visas naujienas ir reikalingą info susižinom irgi kompo pagalba.
Taip kad sąlyginai įmanoma auginti be teliko vaiką, tik reikia tam pasiryžti. 4u.gif
gieruze
Mano 5-mete dukra pastoviai trinasi aplink ir praso ijungti fimuka per kompa, o jeigu as esu prisedus prie kompo, tai istisas teroras prasideda. Stengiuosi labai nedrausti, ijungiu per kompa grazu fimuka 2-3 kartus per savaite, bet teroras vyksta kiekviena diena.
Skaiciau straipsni, jog jeigu 4 metu vaikas nesugalvoja ka veikti, eina zyzdamas ratais, tai jau reikia susimastyti, ar nera vaikas priklausomas nuo tv ar kompo. Nes tokio amziaus vaikam turi buti lengva sugalvoti zaidimu net su paciais paprasciausiais zaisliukai. Tai reiskia, kad mano vaikas jau prikausomas???
Laisvė
Manau, kad be jokių problemų galima auginti vaiką apsaugojus nuo TV, jei namuose iš viso televizoriaus nėra. O kai kiekviename kampe (ir virtuvėje, ir svetainėje, ir miegamajame) jie nuolatos įjungti, vaiką reikėtų laikyti nebent WC...
Šiaip skaičiau psichologo komentarą, kad kol vaikas nepradėjo rišliai kalbėti, jam televizorius - ne draugas.
Bet kiekviena šeima renkasi mirksiukas.gif
Darfe
Manu imanoma, jei TV ir tevai nelabai megsta, randa idomesniu dalyku. Bet jei tevai istisa diena isijunge TV, tai jau aisku kad neimanoma biggrin.gif
R.P.Z.
Gal jau mate daugelis, o gal ir ne, bet si nuorodele laaabai i tema http://video.yandex.ru/users/sar-matas/view/6/
Nepatingekit paziuret. As asmeniskai zinojau, kad siuolaikine animacija kenksminga, bet kad tiek....
Akvilchikas
siais laikais daug dalyku kenkia ir TV tikrai neuzima pirmos vietos...maniske ziuriu daug filmuku, bet ten niekas nesaudo ir negaudo, geris nugali blogi...na, kazkaip as i viska ziuriu paprastai,jeigu daroma su saiku, tai viska syra naudinga...Beje, maniske ziuredama TV National G. labai susidomejo laukiniais gyvunais ir dabar kiekviena vakara skaitome knyga apie gyvunus, seniau ji jai buvo neidomi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.