Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar įmanoma auginti vaiką be TV?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
Roza_Liuksemburg
Aš nesiruošiu drausti. Aš ruošiuosi to neakcentuoti ir nerodyti pavyzdžio. Tik tiek smile.gif
Kažkas parašė, kad žiūri teliką, kad nebūtų nuobodu. Pabandykit paskaityti knygą ar pasiklausyti muzikos, irgi nenuobodu biggrin.gif
Tosk
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 12 20, 14:07)
Kažkas parašė, kad žiūri teliką, kad nebūtų nuobodu. Pabandykit paskaityti knygą ar pasiklausyti muzikos, irgi nenuobodu biggrin.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet juk ir knyga knygai nelygi mirksiukas.gif Juk kaip ir tv programu, taip ir knygu yra tikro shlamshto... Muzika velgi kiekvienam savas skonis 4u.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Tosk @ 2006 12 20, 11:45)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Bet juk ir knyga knygai nelygi mirksiukas.gif Juk kaip ir tv programu, taip ir knygu yra tikro shlamshto... Muzika velgi kiekvienam savas skonis 4u.gif
*

Savaime aišku biggrin.gif
Suaugusiam žmogui sunkiau pakeisti savo įpročius. Bet čia jau atskira tema 4u.gif
xpander
QUOTE(agata @ 2006 11 12, 01:26)
Idomu, ka jus turite galvoje? ar tai, kad TV kenkia vaiku akytems, ar bloga itaka vaikui ( su tuo sutikciau is dalies)
*

Manau ir akims nesveika ir bloga itaka vaikui 4u.gif kol vaikui nera metu, nemanau kad jis kazka supranta ziuredamas i tv, iskyrus tai, kad mirguliuoja, todel ji ir traukia ziuret. Zinoma kai vaikui jau pora metu ar vyresnis, tikrai leisiu ziuret senaja animacija ar teletabius, dar kazkokias vaikiskas laideles, bet tikrai neleisiu, kad spoksotu visokias sroves, komandas ar pan. ir tie uzsienietiski grubus multikai doh.gif
erora
Maniškei metukai,bet vis nukreipia žvilgsnį į televizorių,aišku,man tai labai nepatinka,bet ką daryti kai ji būna tame pačiame kambaryje,kur yra telikas.
giedrag
O mūsų auklė kaip ryte įjungia televizorių, tai manau kad jį išjungia tik prieš man iš darbo grįžtant... Taip kad mano 1 m. ir 7 mėn. pupa visą dieną jį mato...
Va kaip tokiu atveju elgtis? Vienintelis variantas - išnešti televizorių iš namų. Tik tada galėčiau būti tikra, kad vaikas jo nemato...
Rituxx
didžiausias siaubas yra televizorius unsure.gif mano pyplys ištisai lenda prie jo o ypatingai kai reklamas paleidžia tai net nekvepuoja kaip jam patinka doh.gif tai kaip įmanoma stengiamės kad kuo mažiau jis lystų prie jo ir žiūrėtų smile.gif
Rela
[quote=B.Brigitte,2006 12 20, 10:16]
o as nieko blogo tame nematau,savaime suprantam parinksiu laideles/filmukus kurie tinkami vaiko amziui ir laika kad akiu negadintu spoksodamas kiauras dienas,bet kad drausiu tai tikrai ne.tv yra laideliu tikrai naudingu,pazintiniu ir tt.
vaiko neauuginam miske,anksciau ar veliau vistiek tv bus ziurimas,o tai kas draudziama zinia dar labiau traukia.
isvis as nemegeja kazokiu kategorisku draudimu.
atsimenu koks malonumas budavo ziuret filmukus vaikystej,aisku jie kitokie nei dabartiniai,bet smurto ir ten iziuret galima buvo biggrin.gif o dabar kadangi filmuku rodo isties daug,galima atsirinkti kuriuos ziuret.tuolab kad ir senaja animacija rodo.niekaip neatimciau to malonumo is vaiko.
man tevai isvis pvz vaikystej nerode saldainiu,neduodavo ir prie manes nevalgydavo,nu ir ka?iseini i kiema,o ten vaikai turi,ar bobute kokia pavaisina,rydavau patikekit taip kad ausys linkdavo-zinojau kad namie negausiu.
mano nuostata tokia-visko saikingai.
*
[/
Mano namuose saldainiu taip pat nebudavo, bet man jie niekada ir nerupejo ir siandien gali ju nebuti visiskai nemegstu saldumynu, Mano dukra ,kai kas noredavo ja pavaisinti, kai si buvo maza, sakydavo kad nevalgo saldumynu ir dabar jai jie buve nebuve. Greiciausiai tai priklauso nuo organizmo.
Roza_Liuksemburg
QUOTE(giedrag @ 2006 12 20, 16:47)
O mūsų auklė kaip ryte įjungia televizorių, tai manau kad jį išjungia tik prieš man iš darbo grįžtant... Taip kad mano 1 m. ir 7 mėn. pupa visą dieną jį mato...
Va kaip tokiu atveju elgtis? Vienintelis variantas - išnešti televizorių iš namų. Tik tada galėčiau būti tikra, kad vaikas jo nemato...
*

Ištraukit laidą iš teliko ir paslėpkit. Aš rimtai.
Turtingasis kurmis
Sveikos, mamos,

Ketinu pirkti gerą plokščią TV, o žmona neleidžia, sako, kad šeimoje ir taip vaikams maža tėvo dėmesio, todėl TV pirkti neverta, nebent, kai vaikai ims eiti į vidurinę....

Man - Panorama (forumas etc.) - šventas reikalas, nesinori būti atsilikėliu info srityje. Vaikų neverčiu sėdėti prie TV, nors Gustavą ir TeleBimBam - net močiutei smagu pažiūrėti wink.gif

Žodžiu, kaip pas jus? Ar turite TV ir ar vaikams iki / virš 3 m. nekyla problemų girdėti/matyti lietuvišką žodį? Kaip argumentas - kuo TV skiriasi nuo kitų audiovizualinių švietimo priemonių (man rodos, kad niekuo, bet čia tik mano vyriška nuomonė...)

P.S. Čia neklausiu apie besaikį žiūrėjimą - tik apie vaikiškas (savaitgalio ryto)programas ir kitų narių teisę į tiesioginę transliaciją...

Ačiū.

T. Kurmis
Vilsen
man tai kažkoks keistokas žmonos požiūris,kad televizoriaus nenori pirkti blink.gif
bet nelabai supratau tai jūs ką nei vieno televizoriaus neturite?Atleiskit jei nesupratau temos klausimo 4u.gif
gintė
Mano brolis augina tris mergaites. Jau laukiantis pirmosios jie atsikratė teliko ir neturi iki šiol. Vyriausiai jau bus 10 metų. Tiesa, turi kompą ir per jį rodo joms multikus.
Selma75
Manau truputis nekenkia, bet turi buti saikas, nes kitaip jie gali viska pamirsti.
mamymamy
Aš irgi nesupratau nieko. Taigi gal ne vienam kambary visi gyvenat? Telikas būtinas, aš turbūt nukvakčiau (ir mano vyras taip pat), jei negalėčiau nors kiek pažiūrėt man įdomių laidų. O vaikas/ vaikai turi būti pratinami prie tvarkos: tam tikras laikas vaikams ir tam tikras laikas tėvams prie teliko.
slonko
pritariu kad televizorius- joks cia blogis, tik reikia moketi "naudotis": veiksmo filmu (su mustynem ir saudymais) kartu su vaiku neziureti ir pan. Mes net filmukus "normalius" irasom ir is kompakto paleidziam thumbup.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(mamymamy @ 2007 01 08, 11:19)
Telikas būtinas, aš turbūt nukvakčiau (ir mano vyras taip pat), jei negalėčiau nors kiek pažiūrėt man įdomių laidų. O vaikas/ vaikai turi būti pratinami prie tvarkos: tam tikras laikas vaikams ir tam tikras laikas tėvams prie teliko.
*

Jums būtinas, mums ne smile.gif
Telikas reikalingas tik tam, kad galėtume kartais pasižiūrėti kokį išnomuotą DVD.
Turiu nemažai pavyzdžių aplinkui, kai iš pradžių tėvai riboja vaikų laiką, praleidžiamą prie TV, o paskui numoja ranka ir prasideda besaikis žiūrėjimas.
Vilialia
QUOTE(Mama_anarchija @ 2007 01 09, 12:49)
Jums būtinas, mums ne smile.gif
Telikas reikalingas tik tam, kad galėtume kartais pasižiūrėti kokį išnomuotą DVD.
Turiu nemažai pavyzdžių aplinkui, kai iš pradžių tėvai riboja vaikų laiką, praleidžiamą prie TV, o paskui numoja ranka ir prasideda besaikis žiūrėjimas.
*

Aha, va palaukit, paaugs mirksiukas.gif , filmukai parsidės, o po to reklamas cituos su visais muzikiniais intarpais biggrin.gif .

Su ar be TV, čia jau kiekvienos šeimynėlės reikalas. Tik kontrolė, ką vaikai žiūri, bent jau iki amžiaus, kai pradeda save suvokti, manau, turėtų būti ir be abejo - saikas. Na mes mokinukėms eliminuojam televizorių dieną, bet mėgstamus filmukus, ar šeimininius filmus pasižiūrim, nors gal ir guodžiam save, kad tai irgi patirtis, nors ir svetima. Gal bendravimas geriau g.gif ...
kasiopeja
QUOTE(Vilialia @ 2007 01 09, 10:56)
Aha, va palaukit, paaugs mirksiukas.gif , filmukai parsidės, o po to reklamas cituos su visais muzikiniais intarpais biggrin.gif .

Su ar be TV, čia jau kiekvienos šeimynėlės reikalas. Tik kontrolė, ką vaikai žiūri, bent jau iki amžiaus, kai pradeda save suvokti, manau, turėtų būti ir be abejo - saikas.

Teisingai pasakyta. Visur reikalingas saikas. O absoliutus draudimas retai priveda prie gero - paskui žmonės kaip nuo grandinės nutrūkę būna lotuliukas.gif
JM
QUOTE(kasiopeja @ 2007 01 09, 15:34)
Teisingai pasakyta. Visur reikalingas saikas. O absoliutus draudimas retai priveda prie gero - paskui žmonės kaip nuo grandinės nutrūkę būna  lotuliukas.gif
*

As kaip jau ir rasiau,kad pas mus 4 tv,bet juos labai retai kas ziuri.Sunui greit 10 metu bus dukrytei metukai.Vakarais nera kada ziureti,nes po darbu bendraujame su seima,gaminames maista kartu visi 4 ir vakarieniaujame.Sunui draudimu ziureti tv nera,na aisku miegoti eina 9.30.suaugusiuju filmu irgi tabu.Seimoje sudarem tokias salygas,kad vaikas mieliau bendrauja su mumis galu gale su draugais nei ziuri tv,beje kai kurias megstams laidas turi ir savaime aisku ziuri.Bet,norejau pasakyti,kad draudziamas vaisius visada saldziausias,vaikui reikia parodyti visus imanomus variantus ka veikti vakare ir atsargiai nukreipti,sudominti kita veikla nei tv.Juk vaikai tokie protingi,tik pasistenkime mes buti gudrus ir protingi,nes bet koks krastutinumas yra negerai.

Lygiai tas pats tarkim su kokiais saldumynais kuo daugiau drausi tuo daugiau nores.Turejau pazistama,kuri vaikui nepirkdavo skanestu,saldumynu,vaikui jau buvo 7 metai.(beje pati juos kirsdavo darbe),motyvuodama tuom,kad genda dantys(pati stomatologe).Viena karta issiunte mociute vaika i parduotuve,tai jis viska nupirko,na duonos, desreliu,pigiausiu,taip apskaiciavo,kad jam dar liktu saldainiams ir cipsams,ir pareidamas saujomis kirto.Tai isvada kokia--neapsaugosi,reikia protingai aukleti,kad vaikas pats jaustu saika ir atsirinktu geriausia.
Kutuliukas
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 11 05, 12:34)
Teliką turim visi. Visi jį žiūrim, daugiau ar mažiau (nors buvo laikai, kada jo visai nežiūrėjau, nes turėjau įdomesnių užsiemimų). Bet aš esu tvirtai įsitikinusi, kad vaikui televizoriaus žiūrėjimas negali duoti nieko gero, todėl savo dukrai tikrai neleisiu spoksot į tą dėžę.
*

Leisi biggrin.gif arba čia tokia pat logika kai rūkanti mama paaugliui rūkyt draudžia.
norako
Nieko naujo ir aš nepridursiu, ko gero, pasakydama, kad dirbtini dalykai nieko nekeičia. Mano draugė irgi su sūnum be televizoriaus gyvena, jiems smagu, nes, kaip daugelis čia minėjo, yra kompas, ten ir geri filmai ir pan. lengvai rūšiuojami, bet ... kai nueina jis pas senelius, tai doh.gif , niekaip tu jo neatitrauksi ir tiek, mano vaikai žiūri kartais, na tiesiog aš kartais paprašau, kad pažiūrėtų kokius filmukus, kad man ramiau būtų ax.gif , o jie po minutės kitos jau žiūrėk ir žaidžia vėl. Juk ką turi, to tikrai ne taip sieki, ar saldainiai, ar telikas, ar dar kas tai bebūtų. Padainavo mano sūnus "ryt iš ryto" (dukra kelią į žvaigždes žiūrėjo biggrin.gif ), na ir nustojo, dabar dainuoja sau toliau apie riterius ir princeses bokšte thumbup.gif
Vilialia
QUOTE(Patieška @ 2007 01 09, 15:52)
Leisi biggrin.gif arba čia tokia pat logika kai rūkanti mama paaugliui rūkyt draudžia.
*

Vat man irgi atrodo, reikia pačiam atsisakyti pradžioje, o po to pavyzdys užkrečiamas biggrin.gif
neila
man tai sunkokai sekasi savo vyresni sunu nuo televizoriaus atitraukti ,na zinoma jis neziuri savo multiku visa diena ,nes buna darzelyje, bet kaip gryzta eina iskart isijungti telvizoriu ,na kaip pasiulai zaisti kad tik neziuretu tv ,jis atsako ' mama as visa diena zaidziau noriu pailseti ir paziureti tv',net nezinau ko griebtis prasau jusu daugiau patarimu kaip vaikiuka atitraukti. rolleyes.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(neila @ 2007 01 12, 00:32)
man tai sunkokai sekasi savo vyresni sunu nuo televizoriaus atitraukti ,na zinoma  jis neziuri savo multiku visa diena ,nes buna darzelyje, bet kaip gryzta eina iskart isijungti telvizoriu ,na kaip pasiulai zaisti kad tik neziuretu tv ,jis atsako ' mama as visa diena zaidziau noriu pailseti ir paziureti tv',net nezinau ko griebtis prasau jusu daugiau patarimu kaip  vaikiuka atitraukti.  rolleyes.gif
*

O jūs nemanot, kad reikėjo susirūpinti anksčiau, kol tai netapo problema? Gal pabandykit skirti jam daugiau laiko ir susirasti idomesnių užsiemimų?
''Pavargau nuo žaidimų'' idomiai skamba.
Gal daugiau galės patarti mamos, turinčios tokio amžiaus vaikučius.
JM
QUOTE(neila @ 2007 01 12, 01:32)
man tai sunkokai sekasi savo vyresni sunu nuo televizoriaus atitraukti ,na zinoma  jis neziuri savo multiku visa diena ,nes buna darzelyje, bet kaip gryzta eina iskart isijungti telvizoriu ,na kaip pasiulai zaisti kad tik neziuretu tv ,jis atsako ' mama as visa diena zaidziau noriu pailseti ir paziureti tv',net nezinau ko griebtis prasau jusu daugiau patarimu kaip  vaikiuka atitraukti.  rolleyes.gif
*

na speju,kad kazkas is seimos nariu sako"pavargau,po darbo noriu paziuret tv" mirksiukas.gif Vaikai juk musu atspindys.
Maarit
Mano vyresnysis, jei leisčiau, tikriausiai visą dieną prie TV sėdėtų doh.gif Patinka senoji animacija,teletabiai, Gustavo enciklopedija,tele bim bam, laidos apie gyvūnus. Ir nematau čia nieko blogo.
Na o mažąjam labiausiai patinka kai per loteriją Perlas kamuoliukus ridena , na dar teletabius bei Lioleką ir Boleką kartais pažiūri.
Tuja2
Man atrodo, kad XXI amziuje be TV vaika uzauginti neimanoma. Kiekvienam laikmaciui savi dziaugsmai. Nors kartis baisu ant kokiu filmu uzdedama nuo 7m zenklas doh.gif
Roza_Liuksemburg
QUOTE(Tuja2 @ 2007 01 19, 16:02)
Man atrodo, kad XXI amziuje be TV vaika uzauginti neimanoma. Kiekvienam laikmaciui savi dziaugsmai.
*

Tai ką, jeigu dabar XXI amžius aš privalau daryti tai, kas man nepriimtina? Ir auklėti savo vaiką taip, kaip man nepriimtina?
Ši tema buvo sukurta bendraminčių paieškai. Ir man labai džiugu, kad vis gi atsirado žmonių, galvojančių panašiai kaip ir aš.
Tuja2
XXI a dar geras tuo, kad megstamas zodis DEMOKRATIJA biggrin.gif
virguteee
ka noreti is vaiku jei mes tik pabude telika jungiam
stripulis
Vaikų neturiu, bet man vaikystėje teliko žiūrėt neleisdavo, nes atseit akys genda. Tai aš tuo tarpu knygas skaitydavau, mokykloj aišku kaip idiotė jausdavausi, kai visi aptarinėdavo Viešnią iš ateities ir Šuriką, ir šiuos filmus pirmą kartą pamačiau tik 25-ių metų, bet apskritai labai džiaugiuosi, kad teliko mano gyvenime kaip ir nebuvo (išskyrus sportines rungtynes). Tad ir dabar žiūriu išskirtinai tik teniso varžybas bei snukerį, šiaip telikas manęs nedomina, nors ir yra kabelinė...
Tikiuosi, savo vaikus irgi pavyks pratinti prie knygų, prie žaidimų lauke, prie kūrybinių fantazinių žaidimų, ir teliko bus minimumas. Bet pačius populiariausius tuo metu dalykus pažiūrėt leisiu, kad būtų ką su bendraamžiais aptarinėt. Visiškas draudimas man irgi su koncentracijos stovykla asocijuojasi smile.gif Ir šiaip nesinori, kad kaip dundukai jaustųsi, vaikystėj gi taip svarbu pritapti prie grupių...
ragnez
QUOTE(neila @ 2007 01 12, 00:32)
*

paklausk jo paties, ka noretu veikti wink.gif pasiimk, piestuka, popieriaus ir uzrasyk VISUS pasiulymus, kokie tik ateitu i galva, laisvai fantazuokit, o paskui atrinkit jums ABIEMS priimtinus variantus. smile.gif
o kad is darzelio pavarges gryzta, nenuostabu. visa diena trintis mazoj erdvej, triuksme vargina.
auduse
be teliko galima ir istverti
isvaziuojam i gamta tai dukra jo net nepasigenda lotuliukas.gif
Raideles
Mes ilgą laiką po santuokos neturėjom televizoriaus. Dabar jau turim, bet ilgą laiką pratinomės žiūrėti ir nepripratom. Taip ir nežiūrim.
Filmus retkarčiais pažiūrim per kompą.
O mano vyriausiasis, kaip ir kelių čia pasisakiusių mamų bendraamžių, galėtų iš tisai prie teliko sėdėti.
Ypač kai pabūna pas močiutę savaitę, po to jaučia neginčijamą teisę žiūrėti tai Pokemonus, tai Jaunuosius titanus. Per kokią savaitę aš kartu su juo žiūrėdama atkalbu - sakau, kad nieko čia gero, kai ištisai mušasi, pešasi. Tai po to vėl nebežiūrim.
Bet aš matau, kad jam labai labai reikia. Todėl galvoju, kad reikia mums ieškoti kažkokios išeities.
Kol kas sugalvojau tiek, kad įsigijom DVD grotuvą ir galvoju nuomotis filmus. Ypač norėčiau apie gamtą, bet deja, Lietuvoje nelabai koks pasirinkimas nuomose.
Gal žinot gerų vietų?
Kol kas dvdonline.lt atrodo turi didžiausią pasirinkimą.

Beje, su viena psichologe pasikalbėjau, sako, tokiu atveju galima naudoti TV kaip motyvaciją kitai veiklai. Perskaitai knygelę, padarai darbelių, susitvarkai kambarį - tada pažiūri TV.
Emanuella
manau,augint vaika be tv siais laikais labai sunku.maniskei dar tik nepilnai 3men,taciau jau dabar jos akytes krypsta tik i telika ir kompo monitoriu.net bijau pagalvoti,kas bus ateity biggrin.gif
elida
Buvau vienam seminare, kuriame buvo aptariami mokinių ugdymosi gebėjimai, kas tai įtakoja ir t.t. Geriausi mokymosi rezultatai buvo tų mokinių, kurie per diena sėdėdavo ilgiau prie televizoriaus nei jiems leistina pagal jų amžių... Aišku, nenukrypstant į kraštutinumus, nekalbam čia apie vaikus, kurie ištisas dienas tik jį ir temato.
Omrum
atsakant i temos klausyma ar imanoma?-taip imanoma ir labai lengvai.
Raideles
QUOTE(elida @ 2007 12 17, 20:34)
Buvau vienam seminare, kuriame buvo aptariami mokinių ugdymosi gebėjimai, kas tai įtakoja ir t.t. Geriausi mokymosi rezultatai buvo tų mokinių, kurie per diena sėdėdavo ilgiau prie televizoriaus nei jiems leistina pagal jų amžių... Aišku, nenukrypstant į kraštutinumus, nekalbam čia apie vaikus, kurie ištisas dienas tik jį ir temato.
*

O kiek pagal amžių leistina?
Ir įdomu ar priklauso nuo turinio, kurį žiūri g.gif
Surry
Tikrai ne schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif .Neimanoma!
elida
QUOTE(Raideles @ 2007 12 18, 01:11)
O kiek pagal amžių leistina?
Ir įdomu ar priklauso nuo turinio, kurį žiūri  g.gif
*

Ikimokyklinio amžiaus vaikams nerekomenduojama žiūrėti ilgiau nei 30 min per dieną. Tas 30 min dar reikėtų skaldyti: po 10, po 15 min.
O vaikui augant galima leisti daugėliau...

O dėl turinio: rekomenduojam leisti žiūrėti tokias laidas, kurių siužetas kuo lėčiau keitaliojasi. Kai pvz filmuose labai greitai vyksta veiksmas, šokinėjama nuo vienos temos prie kitos-gali sutrikti vaiko dėmesio koncentracija.
gabby27
sveiki,

as is tu nenormaliu, pas mane nera tv namie smile.gif ir zinoma ne del to kad jo sau leisti negaliu smile.gif
as jau tv neziuriu 5 metus. Zinoma einu i kinoteatrus, dabar kai turiu kudyki tai jau nebe. Patinka man ziureti tik gerus filmus, kokybiskus ir geriausiai BE REKLAMOS!!!! nemegstu jokiu pramoginiu laidu, nes aptarineti problemas zemiau juosmens, man fuij.Sutapo taip kad mano vyras irgi neziuri TV tai mes seimynele kuri daugiau skaito.

Gimus vaikui, abu tv atidaviau. Manau, kad bent iki 2-3 metu neleisiu jam ziureti TV. O veliau jau ziuresim kaip bus.
feličitaaaaa
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 18, 10:24)
Tikrai ne schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif .Neimanoma!
*

Įmanoma dar ir kaip, jei pats nežiūri. O ar to reikia, sprendžia kiekviena šeima ir tiek. Pažįstu kas taip augina kur kas vyresnius vaikus. Užtenka tiem vaikam užsiėmimo ir be tv. Čia ne vaikų, o tėvų klausimas - ar tėvai moka be tv išgyvent. Mes pvz. ne. Bet yra kas moka, o vaikam tai tikrai į naudą.
evaj
Oi sunku cia su tuo tv . Stenguosi pati kuo maziau, bet gryzes tetis is darbo ijunge ir ijunge, o kai lieka su juo tai is vis pramirksta prie tv. Ir pabumbu ir graziai prasau . Tai partempe ta plona velne doh.gif . Tipo sitas jau nekenks, na tipo likau suprasta. g.gif Is vis manau ne vien tik akim bet ir proteliui jis kenke verysad.gif .Juk pas toki vaika siskas formuojasi o cia vis kokes nesamones rodo, o apie siuolaikinius multikus is vis patyliu...
luckylein
QUOTE(evaj @ 2008 01 12, 10:49)
Oi sunku cia su tuo tv . Stenguosi pati kuo maziau, bet gryzes tetis is darbo ijunge ir ijunge, o kai lieka su juo tai is vis pramirksta prie tv. Ir pabumbu ir graziai prasau . Tai partempe ta plona velne doh.gif . Tipo sitas jau nekenks, na tipo likau suprasta.  g.gif Is vis manau ne vien tik akim bet ir proteliui jis kenke verysad.gif .Juk pas toki vaika siskas formuojasi o cia vis kokes nesamones rodo, o apie siuolaikinius multikus is vis patyliu...
*

sutinku thumbup.gif
Valedy
Na mes neišsiverčiam be TV ax.gif
Casual
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 18, 10:24)
Tikrai ne schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif .Neimanoma!
*

tikrai imanoma 4u.gif
savo noru be TV tris metus isbuvom ir butume toliau taip buve ale tas kaledu senelis doh.gif
Lieputaite
QUOTE(gabby27 @ 2007 12 30, 00:54)
sveiki,

as is tu nenormaliu, pas mane nera tv namie smile.gif ir zinoma ne del to kad jo sau leisti negaliu smile.gif
as jau tv neziuriu 5 metus. Zinoma einu i kinoteatrus, dabar kai turiu kudyki tai jau nebe. Patinka man ziureti tik gerus filmus, kokybiskus ir geriausiai BE REKLAMOS!!!! nemegstu jokiu pramoginiu laidu, nes aptarineti problemas zemiau juosmens, man fuij.Sutapo taip kad mano vyras irgi neziuri TV tai mes seimynele kuri daugiau skaito.

Gimus vaikui, abu tv atidaviau. Manau, kad bent iki 2-3 metu neleisiu jam ziureti TV. O veliau jau ziuresim kaip bus.
*

Na nesupyk, 4u.gif bet ar nebijai, kad nuėjus į darželį tavo vaikas bus truputi sutrikęs, kadangi juk visi vaikai daugiau mažiau šneka apie multikus, reklamas, ir visokias kitokias laidas o tavo vaikas nieko nebus matęs, ar nenukentės pats vaikas, kadangi juk gyvename ne akmens amžiuje blush2.gif čia mano nuomone ( aš nepiktybiškai) 4u.gif
legacy
Pritariu Lieputaitei, nes žinau tikrą istoriją, kai tėvai ribojo tv žiūrėjimą savo vaikams, t.y. rodė tik senus gražius multikus apie gėrį ir t.t. Kai vaikai pradėjo lankyti darželį, kilo didelių problemų: jie nesusikalbėjo su bendraamžiais, nes nežinojo, nei kas tie transformeriai, betmenai ir t.t. Rezultatas - vaikus teko netgi atsiimti is darželio.

Žodžiu, sunku pasakyti, kaip geriau. Visai riboti negerai, bet dėl žalos žiūrint irgi abejonių nekyla, kai rodomi tokie dalykai, šiuolaikiniai multikai...
Agniesulka
juk yra plazma telikai kurie nekenkia taip vaikams o ir vaikas manau geriau vistosi
Roza_Liuksemburg
QUOTE(legacy @ 2008 01 17, 22:41)
Pritariu Lieputaitei, nes žinau tikrą istoriją, kai tėvai ribojo tv žiūrėjimą savo vaikams, t.y. rodė tik senus gražius multikus apie gėrį ir t.t. Kai vaikai pradėjo lankyti darželį, kilo didelių problemų: jie nesusikalbėjo su bendraamžiais, nes nežinojo, nei kas tie transformeriai, betmenai ir t.t. Rezultatas - vaikus teko netgi atsiimti is darželio.
*

Suprantate, paskui mes kažkodėl labai stebimes, iš kur pas paauglius tiek pykčio, polinkio į smurtą. Tai gal nereikia stebėtis? Darom viską, kaip daro daugumą, daugumą žiūri pokemonus- ir mes savo vaikams rodykim pokemonus, po kelių metų dauguma vaikučių gal žiūrės kokias nors skerdynes per TV- ir mes rodykim, nes neduok Die, atsiliks nuo bendraamžių...

Be to, ta dauguma yra santykinė sąvoka- tarp mano draugų ir pažįstamų (kurie ir vaikus beje augina) dauguma nėra TV gerbėjai... Tiesiog yra kitas gyvenimas, kai žmonės atranda kitų užsiemimų, jiems pasidaro gaila neįkainojamą laiką švaisityti televizijai. Yra kinas, pramogos, muzika, spektakliai, kelionės, yra labai daug visko...
Jeigu mano dukra paaugusi neras bendros kalbos su transformerių fanatais, aš tik apsidžiaugsiu...
Papildyta:
QUOTE(Vilmuxa @ 2007 01 15, 02:00)
Patinka senoji animacija,teletabiai, Gustavo enciklopedija,tele bim bam, laidos apie gyvūnus. Ir nematau čia nieko blogo.
*

Aš nesu visiška ekstremistė ir nesakau kad absoliučiai viskas, ką rodo TV, yra blogis. Pusvalandis Teletabių ar laida apie gyvūnus manau tik į gerą 4u.gif Svarbu saikas ir kontrolė iš tėvų pusės, kad teletabiai neperaugtų į kokį tv brūdą, kurio, dėje, ekranuose tik daugėja.

Aš ir pati parsisiunčiau iš interneto teletabius ir kartais paleidžiu muziką per kompą, ar duodu šiek tiek pažiūrėt. Bet čia kraštutiniais atvėjais, pvz. kai lauke blogas oras ir mamytė visiškai neturi jėgų susigalvoti pramogų rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.