Roza_Liuksemburg
2006 11 05, 12:34
Teliką turim visi. Visi jį žiūrim, daugiau ar mažiau (nors buvo laikai, kada jo visai nežiūrėjau, nes turėjau įdomesnių užsiemimų). Bet aš esu tvirtai įsitikinusi, kad vaikui televizoriaus žiūrėjimas negali duoti nieko gero, todėl savo dukrai tikrai neleisiu spoksot į tą dėžę. Man būtų įdomu sužinoti, ar yra šiais laikais tėvų, kurie augina ir auklėja savo vaikus, neleisdami jiems drybsoti prie TV? Su kokiais sunkumais jie susiduria, kokia patirtim galėtų pasidalinti? O gal tokių šiais laikais paprasčiausiai nėra?... Aš nenoriu ir niekada nenorėjau būti kaip visi, savo vertybių skalę norėčiau perduoti ir dukrai. Kaip matote iš profilio, ji dar visai mažytė, bet laikas lekia labai greitai, todėl susirūpinau jau dabar. Noriu, kad ji skaitytų knygas, kalbėtų, mokėtų susirasti pramogų pati, o ne nuolankiai vartotų masinės kultūros produktus... Taigi, laukiu nuomonių.
svetima
2006 11 05, 12:55
Vyresnioji dukra iki 2 metų TV nebuvo mačiusi-tiesiog prie jos nežiūrėdavom, paskui leisdavom tik Teletabius pažiūrėt kartą per dieną..Dabar jai 7 metai, tai aišku be TV neišsiverčiam-nors perdaug tikrai nesėdi..Turi kelis mėgstamus filmukus, kuriuos žiūri rytais pakol mes dar neatsikėlę, pažiūri keletą laidų kartu su manim.. Šiaip manau viskas priklauso nuo tėvų-jei patys sugebėsit gyvent be TV, tai ir vaikui jo nereikės..Mes kol kas dar taip nesugebam, nors esam jau kelyje į tai..Vyras TV beveik nežiūri, o aš pažiūriu kelias mielas laideles per savaitę..Labai mėgstam žiūrėt gerus filmus, esam apsikrovę knygomis, dukros irgi abi nuo maženes įnikusios į knygas..Viską lemia tėvų pavizdys Šiaip labai gerbiu žmones, kurie sugeba gyvent be TV, sėkmės jums
Pas mus namuose net 4 TV,bet nei vienas is seimos nariu nebeatsimena kada ji ziurejo  Nera laiko,labai daug bendraujam tarpusavyje,o ir darbus visi kartu dirbam
NEMANAU,KAD ESANT TV NAMUOSE,VAIKAS JO NEZIURES,NES TEVAI PATYS ZIURI TV DEZE,TAI KAIP VAIKUI NELEIST?  TURETUMEM JI ISVEZT ,KAD VAIKAS NEZIURETU  GERAI,KAD SENELIU LAIKAIS JOKIU TV NEBUVO IR JOKIU PROBLEMU NEBUVO. MANO SUNUS TIESIOG APMIRSTA PAMATES REKLAMAS,TAI TIESIOG TUO MOMENTU MES PAIILSIM,NES TAIP NET NENUSEDI VIETOJ,TOKS AKTYVUS,TIK STENGIAMES KAD KUO TOLIAU I TV EKRANA ZIURETU,KAD MAZIAU GADINTUSI AKYS.
Roza_Liuksemburg
2006 11 06, 11:15
QUOTE(ingan @ 2006 11 06, 12:00) NEMANAU,KAD ESANT TV NAMUOSE,VAIKAS JO NEZIURES,NES TEVAI PATYS ZIURI TV DEZE,TAI KAIP VAIKUI NELEIST?  TURETUMEM JI ISVEZT ,KAD VAIKAS NEZIURETU  GERAI,KAD SENELIU LAIKAIS JOKIU TV NEBUVO IR JOKIU PROBLEMU NEBUVO. MANO SUNUS TIESIOG APMIRSTA PAMATES REKLAMAS,TAI TIESIOG TUO MOMENTU MES PAIILSIM,NES TAIP NET NENUSEDI VIETOJ,TOKS AKTYVUS,TIK STENGIAMES KAD KUO TOLIAU I TV EKRANA ZIURETU,KAD MAZIAU GADINTUSI AKYS. Vat šito aš ir nenoriu- kad spoksotų į reklamas...Net dėl akių ne taip baisu, nes kiek žinau, naujoviški televizoriai su LCD ekranais ne tokie kenksmingi akims. Bet nenoriu, kad nuo mažens mano dukra būtų maitinama pigia popkultūra, kurios pagrindinis šaltinis, deje, yra TV. "NEMANAU,KAD ESANT TV NAMUOSE,VAIKAS JO NEZIURES,NES TEVAI PATYS ZIURI TV DEZE,TAI KAIP VAIKUI NELEIST?" Mes ir patys žiūrim TV labai saikingai- nebent žinias ar kokį geresnį filmą. Jeigu iškiltų poreikis, nebūtų problema ir visai to atsisakyti. Juk aplink tiek gerų dalykų, apie kuriuos kartais pamirštame, užsispoksoję į ekraną... Svetima,  Džiugu, kad yra bendraminčių.
Mano dukra mazdaug iki 6 m.visai neziurejo, jai netgi nebuvo tai aktualu. Veliau pradejo sestadieniais "Gustavo enciklopedija" ziureti, siuo metu labai retai kada prieina, neturi jokiu megstamu laidu. Tam nera laiko. Lanko muzikos mokykla, burelius ir jei atsiranda laisvo laiko griebia knyga, jai tai megstamiausias laisvalaikio praleidimas. Buvo laikas kai man atrode, kad ji patyre skriauda neziuredama TV, nes kieme mergaites aptarinedavo matytus tilmukus, serialus, o ji tegaledavo papasakoti, kokiu budu is kiausinelio issirita drugelis ar varlyte, kaip jos vazoneliuose auga eglutes isaugintos is sekliukes ar pelesiai kuriuos su malonumu tirinedavo mikroskopu, dar is ko suregsta visa kas gyva ir negyva, deja jos bendraamziam tai budavo nesuprantama ir ji pati nebuvo suprasta. Dabar tuo visiskai esu patenkinta, nes matau, kad mano vaikas neeiline asmenybe.
Roza_Liuksemburg
2006 11 06, 11:31
QUOTE(Rela @ 2006 11 06, 12:24) Jūs šaunuolės
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 11 06, 11:31) Jūs šaunuolės  Aciu
Aš neatsakysiu į klausimą, ar galima vaiką užauginti be tv, bet noriu pakalbėti apie įtaką. Ar turite tokį kanalą kaip Cartoon Network? Man plaukai šiaušiasi, pažiūrėjus, ką jie rodo  Vien kažkokie siaubiakai, šlykštynės ir net keiksmažodžių galimą išgirsti, gerai, kad tik anglų kalba  Aš nesuprantu, kam skirti tie filmukai? Tikrai ne mažiems vaikams...
Roza_Liuksemburg
2006 11 06, 12:14
QUOTE(M & G @ 2006 11 06, 12:50) Aš neatsakysiu į klausimą, ar galima vaiką užauginti be tv, bet noriu pakalbėti apie įtaką. Ar turite tokį kanalą kaip Cartoon Network? Man plaukai šiaušiasi, pažiūrėjus, ką jie rodo  Vien kažkokie siaubiakai, šlykštynės ir net keiksmažodžių galimą išgirsti, gerai, kad tik anglų kalba  Aš nesuprantu, kam skirti tie filmukai? Tikrai ne mažiems vaikams... Taip, tą ir turiu omeny. Man irgi baisu darosi, pažiūrėjus tuos filmukus- snukių daužymas (kažkam juokinga- man visai nejuokinga), keiksmažodžiai, pigus juokeliai. Ir tas šlamštas kišamas į galvą patiems mažiausiems...Kam? Ogi tam, kad išaugę, jie ir toliau pirktų ir vartotų. Kvailus realybės šou, serialus, CD ir t.t. Kad kažkokie gudri dėdės įsidėtų sau eilinę pinigėlių porciją į kišenę.
žostautė
2006 11 06, 18:21
Rela, kai turėsiu vaikų, tai vat būtent taip ir stengsiuos auklėt juos kaip tu pasakojai: su augaliukais, žvėriukais, tuo, kas tikra O šiaip tai ne viskas tv taip blogai. Kad ir ta jau minėta Gustavo enciklopedija, tikrai šauni laida
QUOTE(žostautė @ 2006 11 06, 18:21) Rela, kai turėsiu vaikų, tai vat būtent taip ir stengsiuos auklėt juos kaip tu pasakojai: su augaliukais, žvėriukais, tuo, kas tikra O šiaip tai ne viskas tv taip blogai. Kad ir ta jau minėta Gustavo enciklopedija, tikrai šauni laida  Nesu nusiteikusi pries TV, viskas gavosi atsitiktinai, pati neturiu laiko ziureti TV laidu, beto siek tiek ir kantrybes truksta, jei atsiranda laisvo laiko tai einu pasivaikscioti i zmoniu pamirsta kampeli kur gamta islikusi naturali, tokio malonumo i nieka nekeisciau, man tai didziausia svente is ten gristu atsikraciusi blogu minciu ir visas kunas jaucia rysku palengvejima. Tuomet galiu su entuziazmu kibti i darbus.
Mes, kaip ir kiti normalūs žmonės, turime namie 1 TV, retkarčiais jį pasižiūrime, bet mažylis nerodo jokio televizoriui dėmesio tol, kol nepasirodo reklama, tada tai jau meta viską, ką tuomet veikė  ir tiesiog bėgte, žiūri tiesiog vienu įkvėpimu ir ploja ir šypsosi gražioms tetoms  Kai tik nuskamba paskutinis reklaminės užsklandos akordas - vaikas kaip persijungtų - iš kart pamiršta žydrąjį ekraną  taip mes ir nesuprantam su vyru, kas ten tose reklamose stebuklinga, kad vaikai jas taip megsta. Tiesa, noriu pasidžiaugti vienu geru dalyku, tikrai geru Turime sat. lekštę, tai per HOTBIRD palydovą yra galimybė matyt BABY TV kanalą, patikėkit mamos  100 %  Ką jie ten rodo, tai 100 % subalansuota mažo vaiko (0-3 metukų) supratimui: ir visokius žaisliukus, spalvas, formas, gyvūnėlius rodo, sako, ką jie sako, pvz. miau, au ir pan., kaip vadinasi, visokius garsus leidžia, nu čia tiesiog sunku aprašyt - tiesiog visokius vaiko lygiui suprantamus pasakojimus paprastais žodžiais, visokius žaidimus. Nu vienu žodžiu kai aš tą kanalą atradau, tai buvau begalo nustebusi, kokių psichologinių sugebėjimų reikėjo imtis norit sukurti tokį kanalą. JEigu kas galit, tai pasižiūrėkit, manau, liksit tikrai maloniai nustebintos - jūs ir jūsų vaikai Cia internete: http://www.babytv.info/tiesa, pamiršau pridurti, yra galimybe kanalą matyti net keliomis kalbomis, deja, nei rusu nei lietuviu ten nera, tai turbut vienintelis minusas...
Roza_Liuksemburg
2006 11 08, 13:55
QUOTE(varla @ 2006 11 08, 14:38) Mes, kaip ir kiti normalūs žmonės, turime namie 1 TV Che che, pažįstu keletą visiškai normalių žmonių, kurie neturi namuose TV Na, iš tikrųjų aš nesu tokia fanatiška TV priešininkė, kokia Gustavo enciklopedija yra visai nebloga laida. Teletabiai dar pusė bėdos, bent jau smurto ir keiksmažodžių ten nėra. Aš esu kategoriškai prieš žiūrėjimą viską iš eilės, ypatingai- reklamų. Beje, daugelis mamų pasakoja, kad vaikai per reklamas tiesiog prilimpa prie teliko. Vat taip nuo mažens mums ir plaunamos smegenys Telikas turi būti tik vieną ir labai nedidelė žmogaus (ir vaiko, ir suaugusiojo) gyvenimo dalis.
xpander
2006 11 08, 14:27
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 11 05, 12:34) Bet aš esu tvirtai įsitikinusi, kad vaikui televizoriaus žiūrėjimas negali duoti nieko gero, todėl savo dukrai tikrai neleisiu spoksot į tą dėžę.  Maniskiui jau metukai, bet teliko praktiskai nemates. Jam labai rupi ir baisiai noretu ziuret, tik kad kai ieina i kambari, telikas isjungiamas ir stengiames ji sudominti kokiais nors zaislais. Patys telika ziurim tik kai vaikas miega, ar zaidzia kitam kambary Manau tokiam mazyliui geriau pasauli pazinti per zaislus, knygas, o ne per tv, tuo labiau, kad nematau ten kas galetu dominti ji, visi tie baisus multikai
QUOTE(Laura @ 2006 11 08, 13:27)  Maniskiui jau metukai, bet teliko praktiskai nemates. Jam labai rupi ir baisiai noretu ziuret, tik kad kai ieina i kambari, telikas isjungiamas ir stengiames ji sudominti kokiais nors zaislais. Patys telika ziurim tik kai vaikas miega, ar zaidzia kitam kambary Manau tokiam mazyliui geriau pasauli pazinti per zaislus, knygas, o ne per tv, tuo labiau, kad nematau ten kas galetu dominti ji, visi tie baisus multikai  Ar imanoma vaika auginti be TV?  Imanoma, jei jo isvis nera namuose + norint viskas yra galima. Idomu, ka jus turite galvoje? ar tai, kad TV kenkia vaiku akytems, ar bloga itaka vaikui ( su tuo sutikciau is dalies) kadangi apart LRT rodomu programeliu vaikams t.y. telebimbam, gustavo enciklopedija, ir meta meskinija. Komercin. TV filmukai vaikams man yra nesuprantami, tad tuo metu stengiuosi nejunkti siu progarmu. Siuo metu gyvename ne LT ir turime galimybe ziureti daug vaikisku programeliu  ribojant laika prie Tv ekrano.
Pangasija
2006 11 12, 14:55
man patiko kaip maciau vienoj uzsienieciu seimoj. yra televizorius, bet nera televizijos. televizorius veikia tik su dvd grotuvu. vienu zodziu, kai norima, parsinesami filmai, o taigi vyksta ne kasdien ir ne 5-6 valandoms. zodziu, kompromisas.
QUOTE(varla @ 2006 11 08, 15:38) Mes, kaip ir kiti normalūs žmonės, turime namie 1 TV, retkarčiais jį pasižiūrime, bet mažylis nerodo jokio televizoriui dėmesio tol, kol nepasirodo reklama, tada tai jau meta viską, ką tuomet veikė  ir tiesiog bėgte, žiūri tiesiog vienu įkvėpimu ir ploja ir šypsosi gražioms tetoms  Kai tik nuskamba paskutinis reklaminės užsklandos akordas - vaikas kaip persijungtų - iš kart pamiršta žydrąjį ekraną  taip mes ir nesuprantam su vyru, kas ten tose reklamose stebuklinga, kad vaikai jas taip megsta. Tiesa, noriu pasidžiaugti vienu geru dalyku, tikrai geru Turime sat. lekštę, tai per HOTBIRD palydovą yra galimybė matyt BABY TV kanalą, patikėkit mamos  100 %  Ką jie ten rodo, tai 100 % subalansuota mažo vaiko (0-3 metukų) supratimui: ir visokius žaisliukus, spalvas, formas, gyvūnėlius rodo, sako, ką jie sako, pvz. miau, au ir pan., kaip vadinasi, visokius garsus leidžia, nu čia tiesiog sunku aprašyt - tiesiog visokius vaiko lygiui suprantamus pasakojimus paprastais žodžiais, visokius žaidimus. Nu vienu žodžiu kai aš tą kanalą atradau, tai buvau begalo nustebusi, kokių psichologinių sugebėjimų reikėjo imtis norit sukurti tokį kanalą. JEigu kas galit, tai pasižiūrėkit, manau, liksit tikrai maloniai nustebintos - jūs ir jūsų vaikai Cia internete: http://www.babytv.info/tiesa, pamiršau pridurti, yra galimybe kanalą matyti net keliomis kalbomis, deja, nei rusu nei lietuviu ten nera, tai turbut vienintelis minusas... 
Pas mus tv ijungtas beveik visa para ir nematau cia jokios tragedijos. Vaikai i ji nekreipia jokio demesio isskyrus tas 2 val kai rodo filmukus ir tai ne visada ziuri, o man smagu, kad namuose yra fonas, o ne mirtina tyla. bent jau kazka darydama, kartais daug ka naudingo suzinau. televizorius jega, kartais uztenka jo tik klausytis. ir knygas kai skaitom - Tv visada ijungtas.
Pas mane fona padaro muzikinis centras, dazniausisi skleidziantis klasikine muzika.
happy mama
2006 11 23, 19:18
Mane irgi nervoja TV,kartais kreipesi i vaika o ji net nežiuri.Bet neko nepakeisi pati ji junkiu net valgit daridama kad nuobodu nebutu.
Laba diena, mano draugė dirba aukle, prižiūri 1m ir 5 mėn berniuką. Kai jis valgo ir šiaip būna neramus ji įjungia televizorių, rodo animacinius filmukus. Jo tėveliai nemano, kad tai blogai, vaikučiui patinka, tai kodėl gi ne. Kiek laiko toks mažylis gali žiūtėti TV?
sveikos! mano Jokubui daugiau nei pusantru metu, jau eina i darza, taigi ten kaip zinom teliko nera, o va namie tikrai ziuri, telebimbam ir pan! manu kad trupti per daug, bet jei su saiku, tai manau vaikui visokia patirtis naudinga
mamymamy
2006 12 05, 21:18
Geriausia, kad iki 3 metu vaikas teliko nematytu. Bet tai turbut nerealu. Maniskis tai ir prie teliko pabuna ir prie kompo  . Nelabai man tai patinka, bet kitaip neiseina.
Labas! Maniskei dukritei metukai.Tai vat mes tik prie teliko valgom, t.y kai eina reklama  Kai reklamos nera tai teleko nereikia, kai rodo reklama vaiko nera, tada ir galima ikisti i burnite maisto, kitaip nevalgo. Nezinau telikas gerai ar ne,bet nors valgo ir tai gerai
Viliii, geras klausimas  man jis labai aktualus siuo momentu. Mano sunelis labai isimylejo Finding Nemo filmuka (DVD). Turi ir dar keleta labai megstamu. Ir kas baisiausia, kad su tais filmukais nesiskiria  Ryte vos tik pramerkia akis nori filmuko, is kur nors griztam vel filmuko ir taip kiekviena diena  Nepagalvokit, kad as is tu mamu, kurios ijungia vaikasm TV, o pacios sedi prie kompo ar panasiai. Pas mus taip tikrai nera  As tuos visus filmukus isvis pakavociau, bet yra toks dalykas. Mums labai sunkiai einasi su puoduko reikalais  Tai viena diena as sugalvojau, kad reikia pasakyti savo suneliui jog Nemo isplauke... ir sugris tik tada, kai Matukas darys ant puodo. O, tokia mintis kilo tik del to, kad mes jau viska buvome isbande (kas lieca daryma i puoduka). Ir kas jus galvojat mano mintis/ideja labai gerai suveike  Jau antra savaite "draugaujam" su puodu ir visai neblogai sekasi  tfu, tfu, tfu...Tai va, ka as norejau pasakyti. Tikrai labai noreciau limituoti TV ziurejima (filmuku), bet dabar kaip ir negaliu, nes pazadejau vaikui, kad Nemo sugris, kai pradesi daryt i puoda... Bet, kai jau pilnai busim issimoke, filmukai tikrai bus "apkarpyti". O, gal jau ir paciam pabos  (nes dabar tai naujove...) As esu uz tai, kad kuo maziau TV tuo geriau. Arba, kaip kazkuri, kad sake: SU SAIKU! Nu ir prirasiau
ingridukas
2006 12 07, 16:47
Maniskiui metai ir du menesiai.Siaip teliko neziuri,bet vos isgirsta kad reklama prasidejo,viskas.Atsiseda ir ziuri,nieko daugiau nemato ir negirdi....Ypac patinka Vanish ir cilit beng...
Valerija
2006 12 07, 21:22
O maniškiui dveji ir žiūri tik pažystamas reklamas - visas DANON ir Viasat - nes išmoko atmintinai tekstus, tai būtinai reikia pakartoti. Dar žiūri "Dinge" ir Kelias į žvaigždes, nes labai patinka Radžis, tai nepraleidžia progos pademonstruoti, kad jį pažysta. O šiaip nors ir įjungtas televizorius, tai visai jo nedomina. Užtai nepraleidžia progos prie tuščio kompo pasėdėti.
olantukas
2006 12 07, 21:51
Mūsų mazoji dviejų metukų ir telika laaabai mėgsta. Pvz: Liūtą karalių, jai tai "miau", Tarzaną - "lelė". O aš turbūt jaun ir mintinai išmokau  Tačiau, kai įjungiu televizorių bandau nukreipti jos dėmesį, prinešdama žaislų. tad jis lieka tik kaip fonas. Aišku, nevisada taip pasiseka, tenka ir pagudrauti...
Ziuriu visi vaikai reklamu fanai, maniskis irgi. Kol kas ji domina tik reklamos, na ir kai teletabiai eina, tai vaiko puse valandos "nera". Siaip televizorius jam turi pastoviai burbet, jei as isjungiu, vistiek isijungia, nors ir neziuri. Megstamiausios reklamos su moterim ir mazais vaikais, o yra tokiu, kuriu labai bijo - magnio B6 reklama su vaistininku, tik pradeda ja rodyt, bega iskart pas mane ir rekia, kadangi bijo daktaru su baltais chalatais
viltuke
2006 12 07, 22:43
Maniškis TV nematė gal iki 1m, betgi tėvams irgi reikia bent žinias pamatyti, ar filmą pasižiūrėti  Tai dabar, kai jam 1,6m., TV kartais pasižiūri. Tiesą sakant jokie vaikiški filmukai nedomina, kaip ir daugeliui patinka reklamos Kiek lako galima vaikui žiūrėti TV, čia jau tėvelių nuosprendis turėtų būti.Aišku, kuo mažiau, tuo geriau. Svarbu viena, kad vaikas nuo televizoriaus būtų nutolęs atitinkamu atstumu ir nežiūrėtų iš apačios-t.y. TV turėtų būti akių lygyje.
TV ir kompiuteris nera gerai bet kokio amziaus vaikui - del akiu gadinimo ir del per didelio slamsto kiekio. Siaip ar taip siandien nei vieno, nei kito nuo vaiko nepaslepsi. Belieka stengtis kiek imanoma labiau retinti TV "dozavima"
Kasiopėja
2006 12 08, 07:45
O mes labai miegstam muzika ir reklamas. Tačiau taip nėra jog atsisestu ir neatsitrauktų kol baigia dainuoti ar reklamą rodyti. Išgirdes iškart lekia prie teliko. Bet tereikia ilgiau išeiti į kitą kambarį ir pats ateina, televizorius jau ir nereikalingas.
O šiaip tai stengiamės jog ko mažiau žiurėtų televizorių ar butų prie kompiuterio. Bet šiais laikais tokie dalykai neišvengiami....
Prikolnaja
2006 12 08, 16:47
O mes neziurim nei multiku nei jokiu telebimbam,kazkodel mum neidomu,tik muzika  Tai beveik pastoviai ijungtas 1muzikalinis kanalas,tiesa ji neziuri,bet soka,ir dar jei holly dolly,tai tada poziuret dar gali
mano mažiaus kartais negali nuo tv atitraukt.....jis jei galėtu tai ir visa diena prie jo prasėdėtu,jei atsibosta prie jo tai prašosi per pc filmukus įjungti.Gal ir galima to išvengti tik va aš tikrai nežinau kaip tai padaryti.Gerai būtų ,kad namie nebūtų tv
kristyyynyte
2006 12 10, 19:26
maniskei labai patinka teletabiai,tom and jerry,ir mike pukuotukas multikai,juos visus ziuri per dvd,bet leidziu ziureti tik vakarais,ne daugiau nei valanda.O teliko kanalu neziuri beveik isviso.
tiesa iki metuku ji isviso teliko neziurejo,neleidau...ir dabar tam kambary kur miegame televizoriaus nera.
Kruopike77
2006 12 12, 16:00
O mes priėmėm paprasčiausią sprendimą - jau penki metai iš viso neturime TV ir ką - puikiausiai gyvename ir be jo  atsiranda laiko kitiems užsiėmimams. Dukrytei 2,5 m. ir tik neseniai pradėjo atkreipti dėmesį pas senelius į tą daiktą. Tiesa, pažiūrime dabar jau vieną kitą filmuką per PC. Privalumas, kadpatys parenkame vaikui, ką žiūrėti... bet ir tai ji ilgai neužsisėdi
Labradoriukė
2006 12 13, 17:03
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 06, 07:43) Pas mus namuose net 4 TV,bet nei vienas is seimos nariu nebeatsimena kada ji ziurejo  Nera laiko,labai daug bendraujam tarpusavyje,o ir darbus visi kartu dirbam  Pats geriausias budas - uzsiimti su vaiku ir TV nereikes. Pazistu seima, kurie tiesiog namie neturi TV, del vaiku. Jei nori paziuret TV eina i kavine kartu su vaikais. Taip skatinami vaikai tobuleti ir save atiduoti, o ne i save krauti. O as niekaip negaliu isprasyt, kad vyras telika isnestu is namu. Nors vaikui 1.8men TV neziuri. Tik per PC teltabius paziuri, kas kelinta diena. Kol vaikas su tavim kartu manau gali reguliuoti ka ziureti, o ko ne. Skaiciau, kad iki 7m. vaikam nereikia leiti ziureti ziniu. Del rodomu baisybiu.
Maniškis tai tikra "reklamos auka" nes vos išgirsta reklamos garsus tai viską meta ir akių neatitraukia net išsižiojęs
Dolores
2006 12 15, 08:53
QUOTE(ninux @ 2006 12 14, 15:38) Maniškis tai tikra "reklamos auka" nes vos išgirsta reklamos garsus tai viską meta ir akių neatitraukia net išsižiojęs  Mano pupa irgi reklamai neabejinga ypač "Rovus aqua power'' ir vieninteliam filmukui - "Šrekas". Teletabiai ir kt. neįdomu. Stengiuosi, kad vaikas nežiūrėtų ilgai televizoriaus, bet kai tėtis namuose, mano pastangos lygios nuliui
Mano mažiukas akų negali atitraukti nuo teletabių ir reklamų...
Zydrulyte
2006 12 16, 13:45
QUOTE(ninux @ 2006 12 14, 14:38) Maniškis tai tikra "reklamos auka" nes vos išgirsta reklamos garsus tai viską meta ir akių neatitraukia net išsižiojęs  va va maniškis ir viską mes ir leks žiūreti reklamos  būna, kad verkia jau net nežinau kaip nuraminti tik prasides reklama sustingsta ir žiūri baigias reklama ir vel į ašaras  vyras juokias
jurguliukas
2006 12 16, 15:25
Nežinau ar gerai  , bet pas mus televizorius veikia visą dieną kaip fonas. Maniškei 1 m. ir 4 mėn. Žiūri tik jai įdomias reklamas ir loteriją Perlas. Jai televizorių išjungiu jai burzgesio trūksta ima blaškytis, kai veikia ji tada kamputyje atsisėda ir žaidžia. O gal šiais laikais televizoriai saugiasni ir ekranas netaip vargina akyčių
Kiek domiejausi apie TV itaka vaikams, tai nieko gero TV neduoda  ; pagal vieno mokslinio tyrimo duomenis - kuo maziau mazi vaikai ziuri TV, tuo aukstesnis veliau ju IQ (visai logiska - vaikas tureti tyrineti aplinka, o ne pasyviai spoksoti i mirgancius vaizdus), todel, manau, riboti TV ziurejima reikia smarkiai, bet krastutynumai visada nesveika  , nieko blogo vaikui nenutiks, jei jis paziures kelis trumpus filmukus. O is musu patirties - mano suneliui 1 m. 3 men., jis labai megsta filmukus, ir Teletabius, ir kitus mazyliams, be to patinka laidos vaikams per BBC, tuomet buna tikra ramybe namuose  . Tik stengiuosi daug nerodyt, nors kartais be asaru neapsieina.
sssaule
2006 12 17, 20:47
Maniškėms 2 metai, TV gali neatsitraukdamos žiūrėti, bet ką  . Diena aš niekad nejungiu teliko, net iš razetės laidą ištraukiu, nes jos pačios jau moka įsijungti, na o kai išmoks laidą į razetę įsikišti, tai nežinau ką reiks daryti, jaučiu kambarį teks rakinti  . Taigi, o vakare kai vyras grįžta, įsijungia teliką ir žiūri visi, jos pažiūri, pažaidžia ir vėl kur buvę nebuvę prie to teliko.
vyšniux
2006 12 18, 16:59
Mes TV ziurim gan saikingai,retkarciais vakarais buna ijungtas,bet mazajai didelio ispudzio niekuomet nepaliko  .O va,su kompu tai jau problemos  ,ten daug mygtuku,daug veiklos...  o ir teletabiai,kuriuos mazoji be proto dievina ten gyvena  .Zodziu,pakariaujam del vietos prie kompo  .Juk gaila vaiko akyciu....
raganiukė78
2006 12 18, 22:39
maniskis 1,4 men teletabiu auka. bet jis ju ilgai sededamas neziuri, jam butinai reikia kartoti ka jie daro. kaip jie vaiksto soka griūvinėja ir panašiai. bet jau pastebiu neigiamą įtaką. jei būtų mano valia visai neleisčiau ale taip gražiai prašo. o poto taip gražiai šoka
Nematau nieko blogo del TV, turint satelita yra visokiausiu programu. Aishku TV3 ir pan tikra nesamone. Man patinka Travel, Nat.Geographic, Discovery ir t.t. Ir patinka, kad kuo didesnis TV butu Nepamirshtam ir gamtos. Gimus dukrytei, persikraustem y laaabai mazha miestuka, kur iki mishko butu 15min, ezhero 10min ejimo. MB yra uzhkietejes zvejys, man tada patinka paveiksluoti. Papraschiausiai manau reikia sveiko balanso visame kame
o maniskis 2.5 m labai praso grizes is darzelio paziureti multiku ( leidziam per kompa ), jie visi "senu tarybiniu laiku" , o siaip televizorius visus vakarus iki nakties buna ijungtas, o kadangi visus vakarus leidziam toj pacioj svetainej, tai kaip isvarysi vaika zaist i kita kambari?  Musu atveju turetumem ismest telika, jei noreciau, kad neziuretu....
Bittersweet
2006 12 20, 10:16
o as nieko blogo tame nematau,savaime suprantam parinksiu laideles/filmukus kurie tinkami vaiko amziui ir laika kad akiu negadintu spoksodamas kiauras dienas,bet kad drausiu tai tikrai ne.tv yra laideliu tikrai naudingu,pazintiniu ir tt. vaiko neauuginam miske,anksciau ar veliau vistiek tv bus ziurimas,o tai kas draudziama zinia dar labiau traukia. isvis as nemegeja kazokiu kategorisku draudimu. atsimenu koks malonumas budavo ziuret filmukus vaikystej,aisku jie kitokie nei dabartiniai,bet smurto ir ten iziuret galima buvo  o dabar kadangi filmuku rodo isties daug,galima atsirinkti kuriuos ziuret.tuolab kad ir senaja animacija rodo.niekaip neatimciau to malonumo is vaiko. man tevai isvis pvz vaikystej nerode saldainiu,neduodavo ir prie manes nevalgydavo,nu ir ka?iseini i kiema,o ten vaikai turi,ar bobute kokia pavaisina,rydavau patikekit taip kad ausys linkdavo-zinojau kad namie negausiu. mano nuostata tokia-visko saikingai.
|
|